GASZTRO RÖVIDHÍR

Húsos ételfotókkal csapja be olvasóit egy vega magazin

2011. április 22., péntek 11:14

Hússal készült ételek manipulált fotóit használta egy vegetáriánus magazin, hogy ételeit vonzóbbá tegye.

Egy olvasója buktatta le a magát vegánként aposztrofáló VegNews magazint, mert az olyan manipulált képekkel dolgozott, amik eredetileg tejet, illetve húst tartalmaztak. A Quarrygirl egy felháborodott írásban közölte, miszerint a sok vegán által bálványozott magazin az elmúlt években egyszerűen átverte őket, mert a vegánnak beállított ételfotókon gyakran hús, illetve tejtermékek szerepeltek, kellően megphotoshopolva, hogy egy-egy vegán étel illusztrációjául szolgálhassanak.

"Szomorú, hogy a képek, amik fölött évekig csorgattuk a nyálunkat, szinte kivétel nélkül húst vagy tejterméket tartalmaznak. A VegNews évekig promotálta a vegán életmód előnyeit, ebből élt, miközben a legolcsóbb stockfotókból állította össze a képanyagát" - írja a blogger, utalva arra, hogy a magazin illusztrációit eredeti állapotukban meg lehet találni az iStockphoton. A magazin kreatív képkezelési technikájának köszönhetően így lett a paprikás csirkegulyásból vegán lecsószerűség, a mezei sajtos makaróniból tojás és sajt nélkül készített vegán sajtos makaróni, egy bordából a csontok kiretusálása után vegán bordautánzat.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta