Világhírű lett egy magyar csokiműhely

A londoni Academy of Chocolate a Rózsavölgyi Csokoládé több termékét is díjazta.

A főkategóriában, a kakaóbabból készített táblás csokoládék versenyében (Bean to Bar) ezüstöt kapott az Academy of Chocolate versenyében Trincheras 70%-os étcsokoládé, és bronzzal jutalmazták a Porcelana 71%-os étcsokoládét. A cég további két elismerést is begyűjtött: a legjobb töltött csokoládék között a barack-passió gyümölcsös bonbon ezüstérmet kapott, valamit a dobozos csomagolásért is kiosztottak egy ezüstöt a Rózsavölgyi Csokoládénak.

A Rózsavölgyi 2009-ben szintén a díjazottak között volt, egy ezüst és egy bronzérmet kapott.

Academy of Chocolate

Az Academy of Chocolate 2005 óta működik, célja a szakértő közönség kinevelése és a minőségi csokoládéválasztás ösztönzése. Alapítói Sara Stanes (az Academy of Culinary Arts igazgatója, és a Chocolate, a Definitive Guide szerzője), Chantal Goady (Rococo), Martin Christy (Seventypercent.com), Chloe Doutre-Roussel (a Fortnum&Mason egykori csokoládészakértője), és Sarah Jane Evans (szakújságíró). Védnöke Michel Roux, 3 Michelin-csillagos séf.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek