GASZTRO RÖVIDHÍR

PETA: A gyereknek húst adni olyan, mint a pedofília

2011. április 20., szerda 12:11

Walesben és Kanadában látható az az óriásplakát, amelyen a PETA újabb offenzívát intéz a húsevők ellen.

Újabb szintre emelte az eddig sem túlságosan finomkodó kommunikációját a PETA: az állatvédő szervezet legújabb óriásplakátján nem mást állít, mint azt, hogy a gyerekeknek húst adni ekvivalens a pedofíliával.

A plakáton egy kövér gyerek feje látható, amint éppen egy szezámmagos hamburgerzsömlébe harap, mellette a szöveg, amiben a merész hasonlatot megejtik. A szervezet közleménye szerint a gyerekek hússal etetése azért rokonítható az abuzálással, mert a hús kövérré és beteggé teheti a gyerekeket, és életre szóló pszichológiai károsodást okozhat nekik. Amint arra a Jezebel igen találóan rámutat, ez a trauma valószínűleg a kövérek stigmatizációjából eredhet, amiben egy korábbi kampányában a PETA is részt vett, és amelynek a szlogenje az volt, hogy "veszítsd el az úszógumit, legyél vegetáriánus".

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta