GASZTRO RÖVIDHÍR

1100 kalóriás a szörnyhamburger a japánoknál

2011. április 19., kedd 11:20

Hússzörny a neve annak a hatalmas hamburgernek, amivel a tokiói Burger King a közelmúltban kijött.

Kizárólag Japánban kapható a Burger King új szendvicse, melyet Meat Monster, azaz Hús Szörnyeteg néven hoztak forgalomba a szigetországban.

A hamburger a szokásos zsömlén, zöldségeken és szószon kívül egy csirkemellet, két marhahús pogácsát, három szelet szalonnát és két szelet sajtot tartalmaz majd. Ez összesen 1160 kalória, ami önmagában fedezi egy átlagos középkorú, nem fizikai munkát végző nő napi kalóriaszükségletének felét - és akkor a mellé kérhető sült krumplit nem számoltuk. A Meat Monster majdnem kétszer annyi kalóriát tartalmaz, mint a Whopper, utóbbi 670 Kcal-nál megáll ugyanis (a Big Mac 490). A szendvics ára 820 yen, ami átszámítva 1800 forintra jön ki - de egyelőre semmi hír arról, hogy más országokban is terveznek árusítani, ami rossz hír a Burger Kinges szendvicsek rajongóinak, de jó hír a rajongók artériáinak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta