GASZTRO RÖVIDHÍR

Nem hízlal a csipsz és a csoki, ha organikus

2011. április 18., hétfő 11:01

Újabb remek lehetőség az önbecsapásra hajlamosabbaknak: egy kísérlet szerint már pusztán attól egészségesebbnek és finomabbnak érzünk egy ételt, ha organikusnak hisszük.

Az emberek nemcsak azt várják egy organikus ételtől, hogy az ne tartalmazzon vegyszereket, hanem azt is, hogy azok kevésbé hízlaljanak, finomabbak legyenek, mint nem organikus társaik. Jenny Wan-chen Lee egy száznegyvennégy főn végzet kísérlet során derített fényt az újabb táplálkozási mítoszra, amit az LA Times szerint nyugodtan oda lehet tenni az olyan népszerű vélekedések mellé, mint pl. hogy "ha nem fizetsz egy ételért, akkor az nem számít bele a napi kalóriabevitelbe" vagy "ha eszel valami egészségeset, akkor utána lehet enni egy egészségtelent, mert a kettő kiüti egymást, és nullán leszel".

A mallokban végzet kísérlet során a Cornell University végzős diákja joghurtot, csipszet s csokis sütit kínált kóstolásra az embereknek, mindegyikből kétfélét, és az egyikről azt állította, hogy organikus, a másikról, hogy nem az (noha mindkét minta organikus volt, és ugyanaz a márka). Mint kiderült, a tesztalanyok egyöntetűen ízletesebbnek ítélték az organikusnak vélt ételeket, ráadásul úgy gondolták, hogy azokban kevesebb a zsír és a kalória, több a rost, tehát alapvetősen sokkal egészségesebbek, kevésbé hizlalnak, mint a nem organikus párjuk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta