GASZTRO RÖVIDHÍR

Rovarmenüvel kényeztetett a sztárszakács

2011. április 16., szombat 09:46

A rovarok gasztronómiai értékének propagálására szerveztek az Oxfordi Természettudományi Múzeumban díszvacsorát a neves angol séf közreműködésével.

A legtöbb rovar kiváló tápértékkel rendelkezik, magas a fehérje és alacsony a kalória tartalmuk, csak sokkal gazdaságosabb, mint a rendes hús. A selyemhernyó fehérje tartalma például pontosan megegyezik a marhahúséval, viszont ugyanazt a mennyiséget heted annyi idő alatt lehet előállítani, és heted annyiba kerül. Ennek ismeretében könnyen lehet, hogy a nagy éhínségekre a rovarok jelentik a megoldást.

Erre kívánták felhívni a figyelmet az Oxfordi Természettudományi Múzeumban egy díszvacsorával - adta hírül a Guardian. A három fogásos menüt az Angliában népszerű Tommi Miers séf állította össze, előételként ropogós kukacokat tálalt föl, szöcskés tacóval, amit tücsökből készült tostada követett pecorinóval és retekkel. A desszert csokoládés sáska volt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta