Rovarmenüvel kényeztetett a sztárszakács

A rovarok gasztronómiai értékének propagálására szerveztek az Oxfordi Természettudományi Múzeumban díszvacsorát a neves angol séf közreműködésével.

A legtöbb rovar kiváló tápértékkel rendelkezik, magas a fehérje és alacsony a kalória tartalmuk, csak sokkal gazdaságosabb, mint a rendes hús. A selyemhernyó fehérje tartalma például pontosan megegyezik a marhahúséval, viszont ugyanazt a mennyiséget heted annyi idő alatt lehet előállítani, és heted annyiba kerül. Ennek ismeretében könnyen lehet, hogy a nagy éhínségekre a rovarok jelentik a megoldást.

Erre kívánták felhívni a figyelmet az Oxfordi Természettudományi Múzeumban egy díszvacsorával - adta hírül a Guardian. A három fogásos menüt az Angliában népszerű Tommi Miers séf állította össze, előételként ropogós kukacokat tálalt föl, szöcskés tacóval, amit tücsökből készült tostada követett pecorinóval és retekkel. A desszert csokoládés sáska volt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra