GASZTRO RÖVIDHÍR

Kecskehúsra gerjed Amerika

2011. április 14., csütörtök 11:50

Az elmúlt évtizedekben a kecskehús lassan, de biztosan növelte népszerűségét az Egyesült Államokban: minden évtized megduplázta az előzőben elfogyasztott kecskehús mennyiségét, és a trend a minden szektort érintő válság ellenére folytatódik.

Ritka csemegéből keresett és mainstream hús lehet a kecske Amerikában, ha a mostani trend sokáig folytatódik. A kitűnő tápértékkel (rendkívül alacsony zsír és kalóriatartalom) rendelkező húsra egyre nagyobb a kereslet Amerika-szerte, jelenleg már évi egymillió eladott állatról szólnak a hírek. A kecske sok szempontból jobb befektetés a többi levágásra szánt állatnál: többet lehet adott területen tartani belőle, mint tehénből és nem tarolja le a növényzetet olyan kíméletlenül mint a birka.

Eddig egyetlen probléma volt vele: sokan nem nagyon szerették a kecskehúst. Szakértők szerint ennek oka első sorban abban keresendő, hogy sok amerikai kecskével általában csak karibi kirándulások alkalmával találkozott, ott pedig divat a legöregebb, legrágósabb állatokat levágni, úgyhogy nincs mit csodálkozni azon, hogy sokaknak nem nyerte el a tetszését a kecskehús. A legjobb húst ugyanis a hat-kilenc hónapos állat adja. Az ízlés mellett a kecskehús elterjedésének másik nagy kerékkötője az élelmiszeripar: a kecske ugyanis nem olyan hatékonyan és könnyen feldolgozható, mint a marha vagy a sertés, a hús - csont aránya rosszabb, mint azoké, így nem sokan láttak eddig fantáziát a feldolgozásában.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta