GASZTRO RÖVIDHÍR

Boston betiltja a köztéri kóla árusítást

2011. április 12., kedd 19:42

Az elhízás elleni harc egyik fázisaként Boston polgármestere betiltotta a cukros üdítőket a város közterületein.

Fél évük van a bostoni közintézményeknek, hogy a cukrot tartalmazó üdítőitalokat egészségesebbekre cseréljék, a polgármester ugyanis betiltotta a komoly elhízást okozó italokat. A tiltás minden nem light üdítőre, energiaitalra, cukrozott gyümölcslére, és nem diétás sportitalra vonatkozik. A rendelet következményeképpen közintézményekben és a város közterületein nem állhatnak majd olyan automaták, amikből cukros üdítőitalokat lehet venni. Thomas M. Menino polgármester nem először száll harcba az elhízást okozó termékek ellen: pár éve a város iskoláiban tiltotta be az egészségtelen üdítők árusítását, ami a tanulmányok szerint értékelhető eredménnyel járt: két év alatt a fiatalok körében jelentősen visszaesett az üdítőfogyasztás. Dr. Barbara Ferrer, a közegészségügyi bizottság feje azt nyilatkozta, hogy a lépés nemcsak az aggasztó elhízást hivatott megfékezni, de a város egyéb egészségügyi kiadásait is csökkenteni tudja, a becslések ugyanis azt mutatják, hogy egy túlsúlyos beteg egészségügyi ellátása negyvenkét százalékkal többe kerül évente, mint normális súlyú társaié.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta