A juharszirup olyan egészséges, mint a zöld tea

Olyan molekulákat fedeztek fel a juharszirupban, amivel a természetben egyébként nem találkozni, és amik a kanadai édességet a zöld teához és az áfonyához hasonlóan egészségessé teszik.

Ötvennégy egészségmegőrző vegyületet találtak egy kutatás során a tudósok a juharszirupban - derült ki a múlt héten a kaliforniai Anaheimben tartott Kémikusok Szövetségének éves gyűlésén.

A kutatás során többek között antioxidánsokat, gyulladáscsökkentő anyagokat, és a vércukorszintet szabályzó polifenolokat találtak a szirupban, amivel a kedvelt palacsintakísérő gyorsan helyet szerzett a dietetikusok által szuperkajának becézett csoportban, ahol többek között a zöld tea és az áfonya is van. A juharszirup újonnan felfedezett vegyületeinek egy része a szirup készítésekor keletkezik, és nem található meg a fából kicsorgó lében vagy a természetben. A kutatást vezető Navindra Seeram a konferencián elmondta, hogy a vegyületek jól használhatók a rák és a cukorbetegség, valamint s különböző bakteriális fertőzések elleni harcban.

Oszd meg másokkal is!
Mustra