GASZTRO RÖVIDHÍR

A juharszirup olyan egészséges, mint a zöld tea

2011. április 9., szombat 10:19

Olyan molekulákat fedeztek fel a juharszirupban, amivel a természetben egyébként nem találkozni, és amik a kanadai édességet a zöld teához és az áfonyához hasonlóan egészségessé teszik.

Ötvennégy egészségmegőrző vegyületet találtak egy kutatás során a tudósok a juharszirupban - derült ki a múlt héten a kaliforniai Anaheimben tartott Kémikusok Szövetségének éves gyűlésén.

A kutatás során többek között antioxidánsokat, gyulladáscsökkentő anyagokat, és a vércukorszintet szabályzó polifenolokat találtak a szirupban, amivel a kedvelt palacsintakísérő gyorsan helyet szerzett a dietetikusok által szuperkajának becézett csoportban, ahol többek között a zöld tea és az áfonya is van. A juharszirup újonnan felfedezett vegyületeinek egy része a szirup készítésekor keletkezik, és nem található meg a fából kicsorgó lében vagy a természetben. A kutatást vezető Navindra Seeram a konferencián elmondta, hogy a vegyületek jól használhatók a rák és a cukorbetegség, valamint s különböző bakteriális fertőzések elleni harcban.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta