GASZTRO RÖVIDHÍR

Obama harmincezer dollárért rebarbara kompótot is evett

2011. április 8., péntek 12:10

A demokrata párt jövő évi kampányát szolgálta a harlemi Vörös Kakas étteremben megrendezett szűk körű vacsora, ahol az elnöki pár is megjelent. Az étterem jól ismert séfje az est másnapján honlapján közzétette, hogy mit kaptak pénzükért az illusztris vendégek.

Obama elnök és felesége, Michelle Marcus Samuelsson sztárséf legújabb éttemében, a harlemi Red Roosterben vendégeskedett a múlt héten - írja az Extravaganzi. Az ötvenfős vacsoraparti tányéronként 30,800 dollárjába került a részvevőknek. A befizetett pénzekkel a demokrata párt egyébként szokatlanul korán indult 2012-es elnökválasztási kampányához gyűjtöttek adományokat. Másnap reggel Samuelsson kitette újonan indult weboldalára az esti menüt:

Előétel: kukoricakenyér vajjal és mézzel, homársaláta spárgával, borsó, forró pogácsa, valamint egy pohár Hermann J. Wiemer-féle rizling a New York állambeli Fingers Lake környékéről.

Főfogás: párolt bárányborda, mézes-mázas artcsóka, újhagyma, vörösboros mártás és egy pohár Napa-völgyi, a Brown-birtokról származó, Káoszelmélet nevet viselő vörösbor.

Desszert: csokoládétorta, rebarbara kompót, fahéjas krumpifánk barna cukorral és egy, a San Francisco közeli szőlőtermelő vidékről származó 2007-es borfajta (itt egy kép róla).

A desszert
A desszert

Az est után Samuelsson lelkendezve osztotta meg élményeit honlapján:

"Az este fantasztikus volt és inspriráló - akár a dekorációról, akár az ételekről, a zenekarról vagy a vendégekről van szó. A vacsorával a tavaszt ünnepeltük, így az évszak legjobb ízeit használtuk hozzá. Tavasszal olyan csodálatos élelmiszerek teremnek mint a rebarbara és az újhagyma. Életet visznek az éttermek konyháiba és természetesen így a tányérokra is. Nagy megtiszteltetés volt, hogy az est házigazdája lehettem, hogy éttermünkben az Elnök, a munkatársai és vendégeik számára készíthettem ételeket."

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta