Obama harmincezer dollárért rebarbara kompótot is evett

A demokrata párt jövő évi kampányát szolgálta a harlemi Vörös Kakas étteremben megrendezett szűk körű vacsora, ahol az elnöki pár is megjelent. Az étterem jól ismert séfje az est másnapján honlapján közzétette, hogy mit kaptak pénzükért az illusztris vendégek.

Obama elnök és felesége, Michelle Marcus Samuelsson sztárséf legújabb éttemében, a harlemi Red Roosterben vendégeskedett a múlt héten - írja az Extravaganzi. Az ötvenfős vacsoraparti tányéronként 30,800 dollárjába került a részvevőknek. A befizetett pénzekkel a demokrata párt egyébként szokatlanul korán indult 2012-es elnökválasztási kampányához gyűjtöttek adományokat. Másnap reggel Samuelsson kitette újonan indult weboldalára az esti menüt:

Előétel: kukoricakenyér vajjal és mézzel, homársaláta spárgával, borsó, forró pogácsa, valamint egy pohár Hermann J. Wiemer-féle rizling a New York állambeli Fingers Lake környékéről.

Főfogás: párolt bárányborda, mézes-mázas artcsóka, újhagyma, vörösboros mártás és egy pohár Napa-völgyi, a Brown-birtokról származó, Káoszelmélet nevet viselő vörösbor.

Desszert: csokoládétorta, rebarbara kompót, fahéjas krumpifánk barna cukorral és egy, a San Francisco közeli szőlőtermelő vidékről származó 2007-es borfajta (itt egy kép róla).

A desszert
A desszert

Az est után Samuelsson lelkendezve osztotta meg élményeit honlapján:

"Az este fantasztikus volt és inspriráló - akár a dekorációról, akár az ételekről, a zenekarról vagy a vendégekről van szó. A vacsorával a tavaszt ünnepeltük, így az évszak legjobb ízeit használtuk hozzá. Tavasszal olyan csodálatos élelmiszerek teremnek mint a rebarbara és az újhagyma. Életet visznek az éttermek konyháiba és természetesen így a tányérokra is. Nagy megtiszteltetés volt, hogy az est házigazdája lehettem, hogy éttermünkben az Elnök, a munkatársai és vendégeik számára készíthettem ételeket."

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek