GASZTRO RÖVIDHÍR

Kajacsata: Bourdain megint nekiment az étterem-Oscarnak

2011. április 4., hétfő 16:07

Majomparádénak nevezte blogján a James Beard Alapítvány éves díjkiosztóját Anthony Bourdain sztár- és botrányszakács.

Kíméletlenül nekiment a James Beard alapítvány éves éttermi díjkiosztójának Anthony Bourdain. A neves séf-író-botrányhős blogján a "Múmia sírja és Ozark Noir" címmel írt bejegyzést, melyből az első rész vonatkozik az 1990-ben alapított James Beard Alapítvány gálájára (amit sokszor az amerikai "éttermi oscar"-ként is emlegetnek).

Kajacsata: Bourdain megint nekiment az étterem-oscarnak

Bourdain szerint a rendszerint május első hétvégéjén megtartott ceremónia nem több, mint egyszerű majomparádé, ahol egymással smúzolnak a szakácsok, és mindenféle díjakat osztogatnak saját maguknak. Bourdain nem először ekézi a szerinte elitista és kártékony, ám most ugyanazzal a svunggal rúgott egyet az egész gasztronómiai szaksajtóba is (korruptak, fogalmatlanok, gyengék), amitől persze felbolydult a méhkas, és hamarosan mindenki igyekezett elhatárolódni, nyilatkozatot kiadni, a CNN pl. ebben a hosszú írásban tiltakozott Bourdain igazságtalan és méltatlan kirohanása ellen, mondván, nem szép dolog egy kalap alá venni mindenkit, aki az alapítványnál dolgozik.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta