GASZTRO RÖVIDHÍR

A mustár, a torma és a wasabi véd a rák ellen

2011. március 5., szombat 08:44

Mustár, torma és wasabi tartalmazza nagyobb mennyiségben azt a vegyületet, ami tudósok szerint megakadályozza a hólyagrák áttéteinek kialakulását.

A vegyület jótékony, antioxidáns hatását fedezték fel most a tudósok, ami még egy komoly fegyvertényt is jelent a hólyagrák elleni küzdelemben - írja az MNN. Az AITC - allil-izotiocianát - egy szerves kénvegyület (C4H5NS), és a patkányokon végzett kísérletek szerint harmadára csökkenti a hólyagrák növekedésének sebességét, és meggátolja az áttétek kialakulását.

A vegyület a mustárban, a tormában és a wasabiban (japán vízitormában) nagy mennyiségben található meg, egyebek mellett az említett növények csípősségét is ez adja. A témában további kísérletekre is szükség van ugyan, de a tudósok bíztatónak nevezték az eredményeket.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta