GASZTRO RÖVIDHÍR

Párizs legszegényebbjei Michelin-csillagos étteremben tanulhatnak

2011. február 25., péntek 12:20

Tizenöt kilátástalan életű nő kapott lehetőséget arra, hogy új irányt adjon életének: Alain Ducasse, Franciaország egyik legnevesebb szakácsának konyháján tanulhatják a mesterséget egy felzárkóztató program keretében.

Jövőt 15 nőnek – ez a neve annak a programnak, amit Alain Ducasse indított útjára, és amelynek célja, hogy tizenöt, szegénységben és kilátástalan helyzetben élő párizsi nő esélyt kapjon sorsának megfordítására.

Alain Ducasse
Alain Ducasse

A program keretében Ducasse (aki számtalan Michelin-csillag, és még több étterem tulajdonosa) kétéves szakácsképző programját végezhetik el sűrített formában egy év alatt, miközben komoly gyakorlati tapasztalatot is szereznek. A tizenöt szerencsést tavaly száz jelentkező közül választották ki (azért tizenötöt, mert ennyi konyha áll rendelkezésre az alkalmazásukhoz), mind bevándorló, vagy második generációs bevándorló, a harmincas évei derekán, vagy még később. Van köztük több, gyermekeit egyedül nevelő anyuka, és közös bennük, hogy eddig kizárólag csak rosszul fizető munkájuk volt, vagy éppen évek óta munkanélküliek.

Ducasse nem csak a tanfolyammal segíti őket: ígéretet tett arra is, hogy aki sikeresen elvégzi a tanfolyamot, és leteszi a vizsgákat, annak lesz munkája valamelyik éttermében. „Ez nem jótékonyság, ez egyszerűen csak annyi, hogy kulcsot adunk ezeknek az embereknek a kezébe a saját jövőjük jobbá tételéhez. Kinyitottunk egy ajtót, és beinvitáltuk őket, hátha tudunk segíteni” – mondta Ducasse.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta