GASZTRO RÖVIDHÍR

6100 éves borászatot találtak

2011. január 11., kedd 13:50 |

A neolotikumban a bort nem az élvezeti értéke miatt készítették, hanem rituális célokra használhatták.

A korai örmény borkészítés nyomaira bukkantak örmény, amerikai és ír régészek. A New York Times site-jén megjelent cikk szerint a feltárt barlangban a borkészítés 6100 éves maradványai találhatók. A texasi Stefan K. Estreicher professzor szerint a neolotikumban a bort nem az élvezeti értéke miatt készítették, hanem rituális célokra használhatták.

A lelőhelyen cipő és szoknyamaradványokat és nyolc csontvázat is találtak eddig:  több idős férfinak, egy nőnek, három kamasznak és egy gyereknek  a földi maradványait. A barlangban borász tevékenységre utaltak a szőlőmag, a szárított, préselt szőlő, és ősi prés maradványai.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta