A hétvégén először: Szombathelyi Mangalica Napok

Budapest és Debrecen után szeptember 24-26-ig Szombathelyen is mangalicafesztivált rendeznek. 17 tenyésztő és forgalmazó kínálja majd portékáját: egyben sült malac, omlós karaj, kolbász, hurka.

A hétvégén első alkalommal rendezik meg az I. Szombathelyi Mangalica Napokat. A gasztronómiai fesztiválon igazi ínyenc csemegékkel találkozhatunk: lesz kolbász, karaj, egyben sült malac, ami mellől természetesen nem maradhat el a jóféle magyar bor és pálinka sem.

Az eseményen 17 tenyésztő és forgalmazó képviselteti majd magát, emellett élőállat-kiállításon is megcsodálhatjuk a mangalicákat. Az eseményre már csak amiatt is érdemes ellátogatni, mert olyan, az ország minden pontjáról érkező szakemberektől lehet közvetlenül vásárolni, akik maguk állították elő a terméket.

Nem kapunk hamisítványt, hiszen csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült termék lehet jelen a rendezvényen. Kiemelt vendég lesz a szomszédos Ausztriában található Oberwart, és néhány burgenlandi borászat is tiszteletét teszi a fesztiválon.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek