Az Ország Tortája a bonyolult Szilvagombóc torta

Augusztus 20-tól az ország bármely pontján megkóstolhatod a Szilvagombóc (nem szilvásgombóc) tortát, amelyet idén Magyarország Tortájának választottak.

2 napig készül
2 napig készül

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén negyedik éve választja meg pályázat útján az Ország Tortáját Magyarország születésnapjának kikiáltott augusztus 20-ra. A pályaműveknek kapcsolódniuk kell valamilyen formában a nemzeti ünnephez és mindenképpen a magyaros ízvilágot kell tükrözniük. A döntőbe három torta került: Túrógombóc, Széchenyi epres, és a Szilvagombóc torta. A győztes torta fő ízeit a szilvától, csokoládétól és a marcipántól kapja, elkészítése időigényes – 2 napba is beletelik, ezért inkább a cukrászok, semmint a háziasszonyok keze közül kerül majd ki.

Az elmúlt években mindhárom alkalommal a Zila kávéház - Krisztina Cukrászda receptjei kerültek ki győztesként: - 2007: Madártej torta - 2008: Szatmári szilva torta - 2009: Pándi meggytorta az idei torta receptjét a veresegyházi Sulyán Cukrászda nevezte a versenybe. A cukrászoknak szóló recept és a résztvevő cukrászatok listája megtalálható itt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra