ÉLETMÓD

7 ok, amiért megéri sok szőlőt fogyasztani

ST 2016. október 16., vasárnap 19:21

Azt sokan tudják, hogy a bor rengeteg előnyös tulajdonsággal bír (már ha mértékkel fogyasztják!), és hát elég nyilvánvaló, hogy ehhez fő alapanyagának, a szőlőnek elég sok köze van. A lifehack.org cikkében össze is szedték a szőlő 8 előnyös egészségügyi tulajdonságát, amit most megosztunk önökkel is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismerje meg, hogyan tisztálkodnak az emberek más országokban

Dívány 2016. október 16., vasárnap 18:08

Elgondolkozott valaha is azon, hogy más országokban mégis mennyit zuhanyoznak vagy fürdenek az emberek, hogy mennyire eltérőek vagy éppen hasonlóak a tisztálkodási szokások. A Soakology nevű oldal inforgrafikája segíthet megválaszolni ezeket a kérdéseket. Ténytenger a hajtás után! 

shutterstock 384757909
Távolról sincs vége, olvasson még »

100 év alatt ennyit fejlődtek a női higiéniai termékek

Dívány 2016. október 15., szombat 15:01

Nemrég arról írtunk, hogy 1000 év alatt hogyan alakultak át a fogamzásgátló módszerek, és most rábukkantunk egy olyan videóra, ami azt mutatja be, milyen termékeket használtak a nők menstruáció idején az 1900-as évek elején, és hol tartunk most. Persze azért hozzácsaptunk egy komolyabb áttekintést is, ide kattintva pedig utánaolvashat annak, hogy a világ különböző tájain milyen szokások kapcsolódnak azokhoz a napokhoz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 fontos szabály az online kommunikációhoz

Böszörményi Edina 2016. október 13., csütörtök 09:52

Nem túlzás, ha azt állítom, hogy a mindennapi kommunikációnkat online bonyolítjuk. Interneten vagy SMS-ben beszéljük meg, hogy melyik filmet nézzük meg este a moziban, hova menjünk ebédelni, vagy éppen csak átbeszéljük mi is történt velünk aznap. Az online beszélgetéseknél is egy ember kommunikál egy másikkal, dialógust alkotnak, viszont a metakommunikáció és a hangszín az interneten hiányzik , ezért különösen oda kell figyelnünk arra, hogy mit és hogyan pötyögünk. Íme pár tanács, amit ha betart, akkor jó eséllyel sikerül boldogulnia az online beszélgetések világában!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egye végig Európát Berlintől Szentpétervárig

travelo 2016. október 12., szerda 11:22

Egyre hűvösebb az idő, egyre szívesebben kuckózunk be, és eszünk nagyokat. Össze is gyűjtöttük, hogyha hosszú hétvégét tervez valamelyik európai nagyvárosban, hova érdemes mennie. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 tévhit a felmondásról

Edicsek 2016. október 11., kedd 18:53

A felmondástól általában rettegni szoktak a munkavállalók, akkor is ha ők kezdeményezik, akkor pedig még inkább ha ők az elszenvedői. Sokan úgy érzik, hogy mindent tudnak és nem érheti őket meglepetés, de néha kiderül, hogy a biztosnak tűnő infók valójában csak városi legendák. Biztos benne, hogy a betegszabadsága alatt nem rúghatják ki? Hagyhatja a cége az utolsó napra a felmondást próbaidő alatt? Érdemes könyvelővel intéztetni a munkaügyi dolgokat? A leggyakoribb felmondással kapcsolatos tévhiteket oszlatja el a dr. Rátkai Ildikó, munkajogi ügyvéd.

shutterstock 393282928
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így hatnak az érzékeny fogaknak készült fogkrémek

Dina 2016. október 10., hétfő 18:01

Önnel is előfordult már, hogy nyáron a jégkrémbe harapva vagy hideg italt szürcsölgetve nyilaló fájdalmat érzett?  Az érzékeny fogakra készült fogkrémeket azért fejlesztették ki, hogy enyhítsenek a kínjainkon, de pontosan hogyan is működnek? Találtunk egy olyan videót a SciShow csatornáján, ami pontosan elmagyarázza!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tudja legkönnyebben enyhíteni szomjúságát

Dívány 2016. október 10., hétfő 13:40

Valószínűleg már mindenki kívülről fújja az aktuális ajánlást, miszerint naponta két-három liter folyadék elfogyasztása lenne az optimális szervezetünk számára. És valószínűleg sokan vagyunk vele úgy, hogy a napi teendők közepette egyszerűen elfelejtünk inni – nem érezzük a szomjúságot, vagy csak nem vesszük észre, nem veszünk róla tudomást. Mivel a hidratálás rendkívül fontos ahhoz, hogy szerveink, és ezáltal mi is egészségesen működjünk, több vizsgálat is foglalkozik ezzel a témával. Egy, a Science Daily-n közzétett új kutatás például sokat segíthet abban, hogy tényleg  hatékonyan tudjuk csillapítani a szomjunkat, és kellő mennyiségű folyadékot fogyasszunk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne reménykedjen, nincs esélyünk az öröklétre

Edicsek 2016. október 9., vasárnap 12:51

Ma egy 110 éves embernek ugyanannyi a várható élettartama mint 30 évvel ezelőtt, és a kutatók szerint az emberek egészen egyszerűek nem élhetnek örökké, akárhogy is próbálkozik a tudomány.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A miskolci börtön olyat tud, amire egész Európában nincs példa!

ZZs 2016. október 9., vasárnap 11:30

Kék-fehér ház áll a főút mellett. Kívülről bármi lehetne, csak a magas kerítés, a szögesdrót ad okot a gyanakvásra. 115 fiatal fiú tölt itt hosszabb-rövidebb időt, a hivatalos neve Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézete. Ide igyekszünk reggel, hogy megnézzük, hogyan képeznek az itt fogvatartottak segítő munkakutyákat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

És ön hogy élhetett eddig mellmaszk nélkül?!

Menő/Ciki

(sze) 2016. október 9., vasárnap 09:49

Ki ne imádna hosszú percekig relaxálni egy üdítő maszkkal az arcán? Nos, mindebben most már nemcsak az arca részesülhet, hanem a melle is. Nem, nem értette félre, nem a dekoltázsáról van szó, amelynek bizonyos kor felett valóban az arcbőrével megegyező minőségű törődésre volna szüksége, hanem a mellekről. A koreai szépségipar ugyanis úgy látta, igény van a hatóanyagokkal átitatott szövetfátyol arcmaszkok mintájára készült lehúzható mellmaszkra is.

Távolról sincs vége, olvasson még »
289 szavazat 233 szavazat

Tudta, hogy mennyi mindenre jó a vazelin?

Dívány 2016. október 8., szombat 15:18

A vazelin sokkal többet tud, mint amit elsőre gondolnánk róla. Már korábban írtunk arról, hogy a nagy sztárok is szívesen bevetik szépségük karbantartásáért. Nem árt otthon egy tégellyel tartani a belőle, mert számos szépségápolási és az élet egyéb területén bevetheti. Mutatunk néhány trükköt!

Mi a vazelin?

 A petrolátum (más néven puha paraffin vagy vazelin) gél állagú szénhidrogén keverék (főként 25 szénatomnál hosszabb szénláncot tartalmazó szénhidrogének keveréke). Színtelen, áttetsző, íztelen és szagtalan anyag. Levegő hatására nem oxidálódik, és nehezen lép reakcióba más anyagokkal. Vízben nem oldódik.

A petrolátumot először egy fiatal kémikus, Robert Chesebrough tanulmányozta. Rájött, hogy desztillálással világos színű, gélszerű anyaggá alakul. A folyamatot 1872-ben levédette. Chesebrough először égési sérülések kezelésére ajánlotta a vazelint, de bebizonyosodott, hogy az nem segíti a bőr regenerálódását, és nem is szívódik fel a sebben. Hatása abban rejlik, hogy légmentesen lezárja a sérülést, így a baktériumok nem tudnak bekerülni a sebbe, ezáltal a fertőzések elkerülhetők. Egy másik hatása, hogy meggátolja a bőr nedvességének elpárolgását, így a seb nem szárad ki.

Miután széles körben alkalmazták égési sérülések gyógyításaként, számos más betegség kezelésére is elkezdték használni, például száraz bőr, megfázás, orrvérzés, lábgomba ellen. Állatgyógyászati célokra is felhasználták, például élősködők elpusztítására, vagy a teknőspáncélon megjelenő gombák ellen.

Forrás: Wikipédia

Távolról sincs vége, olvasson még »

A dagicikiző fitnesszanya rájött, hogy vannak kifogások (vagy csak trollkodik)

Divany.hu 2016. október 7., péntek 14:12

Emlékszik még Maria Kangra, a háromgyerekes fitnesszbloggerre, aki 2013-ban valósággal felrobbantotta az internetet a kövér anyukákat cikiző Facebook-fotóival? Az aligruhás, tökéletes alakját és a három kisfiát bemutató, "Neked mi a kifogásod?" feliratú képére akkor 12 ezer gyalázkodó komment érkezett, tömegek érezték úgy, hogy a poszt valódi célja nem a többiek ösztönzése volt, hanem a fatshaming, vagyis a kövérek megszégyenítése.

There's a lot of false information in recent articles about "me making excuses" (for my recent photo) or apologizing for my original photo. Let me begin by saying: - Despite gaining weight, I am unapologetically still healthy. I have always celebrated women's fitness at every size, shape and age. - I have never said there are no excuses. My message is that fitness should be A priority (not your first or only as many of my critics have stated). - Do I have more excuses now than years before? My challenges are different. Years before I gave birth three years in a row and cared for these tiny humans without much help while starting my second business. Today, I have three active kids, 3 businesses, a no excuse mom organization and personal setbacks. I could probably take this most recent photo and caption it "what's your excuse?" and still piss off the world, but I won't do that. My message isn't about being boastful, it's about striving, surviving and seeing through each life season with clarity, confidence and conviction. I am unapologetically human and I have no regrets about what took me to this moment - a moment when controversy sparked conversation about health challenges and ultimately created over 300 free No Excuse Mom workout groups throughout the world. I'm admittedly timid about all the reasons why I'm hurting and healing today, but I want to thank everyone who has supported me and this important message throughout the years. #noexcusemom

Maria Kang (@mariakangfitness) által közzétett fénykép,

Most viszont Maria Kangra nem a gyerekeit tolta előre az Instagramján, hanem saját magát. És már nem is annyira nagyon fitt mint három évvel ezelőtt, egy válással a háta mögött, illetve a depresszióval való küzdelme révén pedig megtanulta, hogy igenis vannak nehezítő körülmények és vannak kifogások. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 kérdés, amivel kiderítheti, milyen étrend válhat be önnél

Dívány 2016. október 7., péntek 09:54

Bár a nyárnak vége, biztosan sokan vannak, akik fogyókúráznak vagy egyszerűen csak szeretnének egészségesen, egészségesebben élni. Ahogy fontos megtalálni azt, hogy melyik mozgásforma az, ami a legjobban passzol hozzánk és a céljainkhoz, az sem mindegy, hogy milyen étrendet követünk. A Women's Health egy szakértő segítségével össszegyűjtött pár kérdést, amivel eldöntheti, hogy az a diéta, amit szerint éppen étkezik, tényleg megfelel-e önnek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: Brill Fitness

Dívány 2016. október 6., csütörtök 14:38

2015-ös sorozatunk újraéled: budapesti edzőtermeket veszünk sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pattanásos? Ne bánja, valószínűleg tovább marad fiatalos!

(va) 2016. október 6., csütörtök 11:16

Nem kell többé szégyenkeznünk, ha az arcunk – mondjuk ki – tele van ragyával, ugyanis egy bőrgyógyászati szaklapban megjelent tanulmány szerint azoknak a bőre, akik korábban pattanásoktól szenvednek, nincsenek annyira kitéve az öregedésnek – írja a Huffington Post. Lehet, hogy eljön az idő, amikor büszkén fogjuk viselni az arcunkon éktelenkedő piros foltokat?

shutterstock 260043224
Távolról sincs vége, olvasson még »

Városnézés fillérekből és palacsintázás tarka falevelek közt

travelo 2016. október 5., szerda 17:15

Mihez lenne inkább kedve: a tarka erdőben kirándulni belföldön, vagy fillérekért várost nézni külföldön? Esetleg valami mediterrán helyre húzza a szíve, ahol még szép az idő, de már nem kell hőgutától tartania? Mindegyikre van ötletünk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan a fokhagymás szájszag elleni csodafegyver!

Szűcs Gyula 2016. október 4., kedd 17:27

Imádja a vajas-fokhagymás pirítóst, csak ne maradna utána az kellemetlen bűz? Az Ohiói Állami Egyetem kutatói megtalálták a megoldást: almát, nyers fejessalátát vagy mentalevelet kell rágcsálni - írja a Huffington Post.

Na de miért leszünk ennyire büdösek fokhagymaevés után? A kén, illetve annak különféle vegyületei a ludasok: a frissen megpucolt és feldarabolt fokhagymában például az alliin nevű vegyület, amit az alliináz nevű enzim lebont, így jön létre az allicin, ami a fokhagyma jellegzetes illatát adja.

shutterstock 317273999
Távolról sincs vége, olvasson még »

Suhanj! Fitness: "Itt nincs megkülönböztetés, segítünk egymásnak!"

Böszörményi Edina 2016. október 4., kedd 15:02

Két hónapja nyílt meg az ország első olyan edzőterme, a Suhanj! Fitness, ahol fogyatékkal élő és ép emberek együtt élhetnek a sport örömének. Az edzőtermet a Suhanj! Alapítvány álmodta meg, az egyik alapítóval Gusztos Péterrel és Alvégi Lóci építésszel körbejártuk a termet és elhoztuk az élményeinket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 hasznos tipp arra, hogyan legyen sikeres az új munkahelyén!

Böszörményi Edina 2016. október 3., hétfő 11:30

Új munkahelyen elkezdeni dolgozni egyszerre ijesztő és izgalmas. Olyan ez, mint amikor az első nap beléptünk az iskolába, csak már a nehéz iskolatáska helyett az elvárások nyomják a vállunkat. Ilyen új szituációban önkéntelenül is elárasztja a fejünket rengeteg kérdés: vajon mi lesz, hogy fogom bírni, kedvelni fognak? Egy biztos: eddig jól teljesített, felvették! Most már csak arra kell koncentrálni, hogy minden így is maradjon, ezért összeszedtünk pár tanácsot Szegedi Julival, a HR Portal főszerkesztőjével, amivel kicsit gördülékenyebbé teheti azokat a bizonyos kezdő hónapokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meglepő tények és gyakori tévhitek a macskákról

yuka 2016. október 2., vasárnap 11:30

Vannak, akik azt állítják, azért jó macskát tartani, mert velük csak alig, vagy egyáltalán nem kell foglalkozni. Ez mindössze annyiban igaz, hogy őket nem kell levinni sétáltatni, ám a lakásban tartott, de még a szabadba kijáró macskákkal is igen sokat kell törődni! A kölyköket nevelni kell, főleg, ha egyedül vannak, de felnőttként is nagyon igénylik, hogy a gazdájuk foglalkozzon velük. Ha elhanyagoljuk őket, könnyen depresszióba eshetnek, vagy kiszámíthatatlanná válik a viselkedésük. És ez csak egy gyakori tévhit a jó néhány közül. Nézzünk meg most még néhányat!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Másodpercek alatt kiderítheti, hogy egészséges-e a haja

Dívány 2016. október 2., vasárnap 11:15

Kíváncsi, hogy egészséges-e a haja? Nincs ideje és kedve valamilyen hajdiagnosztikai eljárásnak és a vele járó költségeknek kitenni magát? Akkor figyeljen! Csak tíz másodpercre, egy pohár vízre és egy hajszálra van szükség, hogy megtudja, milyen állapotban van a haja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Belgiumban misebor helyett is söröznek a szerzetesek

Edicsek 2016. október 1., szombat 14:13

Mikor apátságról, ott élő szerzetesekről és több száz éves hagyományokról hall az ember, akkor valami nagyon titokzatos, filmszerű jelenetet képzel maga elé titkos csapóajtókkal, rejtélyekkel és misztikumokkal. Ehelyett a 888 éves grimbergeni apátságban wifi van, Harry Potter, Facebook, meg a híres Grimbergen sör receptje, a szerzetesek pedig előszeretettel szelfizgetnek az odalátogatókkal.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, mit tegyen, ha autista emberrel találkozik?

Edicsek 2016. október 1., szombat 11:36

A kutatások szerint Magyarországon minden 67. ember autista, és körülbelül 60 ezer diagnosztizált gyermek és felnőtt él ma Magyarországon. Ellátásuk sajnos nem kielégítően megoldott, és sokan nem is tudják, mit tegyenek, ha találkoznak egy autista emberrel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 tipp vesekő ellen

Dívány 2016. szeptember 30., péntek 17:06

Hazánkban a húgyúti kövesség a népesség 5 százalékát érinti, és az esetek száma egyre nő, amiben a helytelen táplálkozás, az elégtelen folyadékbevitel, az elhízás és a mozgásszegény életmód nagy szerepet játszik – hívja fel a figyelmet a szeptember 26-30. között Európa-szerte megrendezett Európai Urológiai Hét kapcsán indított felvilágosító kampány keretében a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája és a Szentkirályi Ásványvíz.

shutterstock 171530219
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 130

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés