ÉLETMÓD

Mi már amolyan vietnami magyarok vagyunk

Farkas Edina Lina 2016. november 22., kedd 12:50

A fiatal Tran Vuong Dang 1989-ben azért érkezett Budapestre, hogy szőni tanuljon egy cérnagyárban, de terveivel ellentétben soha nem kamatoztatta hazájában a tudását. Akkoriban nem gondolta volna, hogy évekkel később a hírhedt Józsefvárosi piacon nyit majd egy levesezőt, és hogy phó levesének híre elindítja Budapesten a vietnami konyha iránti lelkesedést. Mint ahogy azt sem, hogy 2016-ra az ötödik Dang Muoi nevű étkezdéjét nyitja meg a városban.

Dang egyike annak a közel hatezer fős vietnami kolóniának, akik a hatvanas évek elejétől kezdtek el letelepedni Magyarországon, családja pedig egyike azoknak a hazánkban élő több ezer bevándorlónak, akik nemhogy bármit is elvettek volna, hanem inkább adtak nekünk, magyaroknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 jógapóz, amit az ágyban is végezhet

ST 2016. november 20., vasárnap 08:09

Sajnos sokan küzdünk azzal a gonddal, hogy nincs időnk mozogni, és ez is lehet az oka annak, hogy képtelenek vagyunk este elaludni, bármennyire is fáradtak vagyunk. Persze ilyenkor már senki nem kel fel, hogy fusson egy kicsit, vagy jógázzon, de erre nincs is szükség, ez utóbbit ugyanis az ágyban is el lehet végezni, ahogyan az a Lifehack cikkéből kiderül. Mivel a jóga nem olyan intenzív mozgás, ráadásul ezek az ászanák nem nehezek, így attól sem kell tartania, hogy izzadtan kell az ágyban feküdnie.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lehet formás feneke az instagramos fotókon!

Dívány 2016. november 19., szombat 12:38

Egy finn fittnesszvlogger, Sara Puhto saját magán mutatta be, hogy az internet világában bizony nem minden kerek Kardashian-tompor kerek Kardashian-tompor - írja a Self.com. Puhto ezzel a divatos fenékszelfivel (szakszóval: bootyfie, csúnyábban: buttfie, azaz seggszelfi avagy seggfi) elvileg arra akarja felhívni a figyelmet, hogy az ehhez hasonló képek csalókák. Hiszen egy jól megválasztott pózzal, például a lenti, kicsavart törzsű előredőléssel, és az egyik láb előre nyújtásával látványos optikai tuningot lehet villantani a valósághoz képest.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudni akarja, pontosan mennyi idős?

Dívány 2016. november 18., péntek 19:59

Az internet tele van idióta kis tesztekkel, amik azt mondják, hogy a kedvenc színünk, zenekarunk, hétvégi időtöltésünk, gyakorlatilag bármi alapján megtippelik, mennyi idősek lehetünk, legalábbis lélekben. Ha valakit ennél komolyabban foglalkoztat a téma, hogy a biológiai kora összhangban van-e a valós életkorával, annak sem kell elkeserednie, a tudomány világa is készít hasonló teszteket. Ezekben nyilván nem a kedvenc bandánkról kell nyilatkozni, hanem mindenféle, az öregedés szempontjából valóban fontos tulajdonságunkról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért jó nőként börtönben dolgozni

etelka 2016. november 18., péntek 17:08

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) november 17-én tartotta a „Legjobb Női Munkahely 2015” pályázat díjátadóját. Ferenczi Andrea, a szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy a család és a munka egyensúlya minden korban nagyon fontos, ezért is keresték azokat a jó munkaadókat, melyek jelentős rugalmasságról tesznek tanúbizonyságot. A rendezvény másik felszólalója Dunai Mónika, az Országgyűlés Kulturális Bizottság Női Méltóság Albizottságának elnöke, aki arról beszélt, milyen jó, ha egyensúlyt tudunk teremteni az élet minden részén, és harmóniába tudunk kerülni önmagunkkal. 

Legjobb női munkahelyek 2015

 250 fő alatti munkaadók

I. Commerzbank Zrt.

II. SC kft

III.BDO kft

Különdíj: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei BV Intézet

250 fő feletti cégek

I. Mavir Zrt,

II. Ericsson Magyarország kft

III. Hewlett-Packard 

Különdíj: Heineken Magyarország

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhatárolódik a Lipóti Pékség a homofób aláírásgyűjtéstől

(sze) 2016. november 18., péntek 11:16

November 17-én fotózta le valaki a Szilágyi Erzsébet Fasoron található Lipóti Pékség kirakatában azt az aláírásról szóló felhívást, melyben arra kérték a vásárlókat, támogassák ők is a „házasság és a család jelentésének meghatározását”. Hogy pontosan mire gondoltak, az a kontextusból kiderül: az aláírásgyűjtők a melegházasság uniós szinten történő betiltásáért lobbiztak így, sőt – amire talán nem is gondoltak- megfogalmazásuk a meddő párokat is érintette, akiknek eszerint nem volna szabad gyermeket örökbe fogadni.

Az aláírásgyűjtés híre elterjedt a facebookon, és a felháborodott vásárlók a felhívás utasítását követve (,,Érdeklődjön az eladónál!") az alkalmazottakon kérték számon a botrányos kezdeményezést. Erre az egyik eladó bevallotta, elege van, ő csak dolgozni szeretne, nem pedig politizálni és politikai propagandát terjeszteni. Elmondása szerint nem szedhette le a felhívást felsőbb utasításra. Most azonban kiderült, az aláírás nem az egész Lipóti Pékség vezetőségének, csupán az adott üzlet vezetőjének véleményét tükrözni. Erről a ma kiadott közleményükben kívántak szólni:

Hivatalos közlemény

A 2016. november 17-én, Facebookon megjelent, Budapest, Szilágyi Erzsébet fasoron található mintaboltunkban kihelyezett, aláírásgyűjtésre való felszólítással kapcsolatban az alábbi hivatalos közleményt adjuk ki.

Mi, mint franchise átadó a szóban forgó felhívás Lipóti Pékség mintaboltban történő kihelyezéséről nem tudtunk, és nem is járultunk hozzá. A felhívás tartalmát magunk is bejelentés alapján ismertük meg. Az aláírásra való felszólítás dolgozói kezdeményezés volt, amint az tudomásunkra jutott, mind szóban, mind írásban felszólítottuk a mintabolt tulajdonosát, partnerünket, hogy távolítsa el a felhívást a mintabolt kirakatából.

Ezúton szeretnénk elnézést kéri mindazoktól, akiket a szóban forgó felhívás valamilyen módon megsértett, annak ellenére, hogy a felhívás kihelyezéséről mi, mint központ nem tudtunk.

A mi szakmánk a minőségi élelmiszer készítés, állásfoglalásunkat kizárólag ezzel kapcsolatban nyilvánítjuk ki, mással kapcsolatban nem, mert egyéb témában nem tartjuk magunkat illetékesnek.

  Akinek tehát ezek után még van gyomra, nyugodtan vásárolhat paleolit sütit a Lipótiban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A népszerű fogyókúrás módszerek nem tökéletesek

Dina 2016. november 18., péntek 10:13

Szinte már nem telik el úgy nap, hogy ne jelenjen meg valami új diéta, ami azzal kecsegtet, hogy segítségével leadjuk a felesleges kilókat. Írtunk már arról, hogy egy kemény fogyókúra miatt az egész anyagcseréjét is hazavághatja, majd arról is, hogy csak a rendszeres mozgás sem elég ahhoz, hogy elérjük a kívánt eredményt. Ember legyen a talpán, aki ki tud igazodni megannyi diéta között, de találtunk egy videót, ami segít eligazodni, melyik hogyan működik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szép has szétnyílt hasizommal sem lehetetlen küldetés

Dívány 2016. november 17., csütörtök 15:15

Szétnyílt hasizom (rectus diastasis) az egyenes hasizom rostjainak hosszanti szétválását jelenti, és nemcsak várandósság után alakulhat ki, de például genetikailag gyenge kötőszövetek esetén is. Az érintett izmok megfelelő edzésével összébb lehet zárni a rést, és Bagyinka Tímea sportrekreációs oktató, pilates- és jógatanár ki is dolgozott egy hasizomregeneráló technikát. Interjú a Love your belly megalkotójával!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Véres megoldás az örök fiatalságra

(bzs) 2016. november 17., csütörtök 08:28

Az Alkahest cég kutatója, Sakura Minami és csapata azt vizsgálta, hogy milyen hatása van a korosabb egerekre, ha fiatalabbak vérét kapják, illetve fordítva. Eredményeikről a New Scientist számolt be. Amikor az öregebb állatok kaptak vért a fiatalabbaktól, javult a memóriájuk, a kognitív képességeik és a fizikai aktivitásuk is. Emellett vizsgálatok igazolták, hogy az agyon kívül egyéb szerveik, például a szívük, a májuk és az izmaik állapota is javult. Ezzel szemben a fiatal egereknek adott idősebb állatokból származó vérplazma ellenkező hatást váltott ki: az állatok agya az öregedés jeleit mutatta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hűtlenség hat típusa

Dívány 2016. november 16., szerda 17:58

Azt hitte, csak úgy lehet megcsalni partnerét, ha lefekszik valakivel? Hát, nem..legalábbis Abby Rodman pszichoterapeuta szerint. Úgy véli, hűtlenségnek számít, ha inkább a kapcsolaton kívüli dolgokba fektetünk energiát, és ettől a másik fél megbántva, kiábrándultnak és háttérbe szorítva érzi magát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Élet cukor nélkül: El sem hiszem, hogy megcsináltam!

Brownie 2016. november 15., kedd 11:00

Édesszájúként mindig is megvolt bennem az elhatározás, hogy kipróbáljam, milyen lenne feldolgozott cukrok nélkül élni, de addig-addig ment a halogatás, amíg meg nem fogalmaztam konkrétan, hogy mi is lenne ezzel a küldetéssel a célom. Néhány hete nagy nehezen belevágtam, és nem ment ugyan zökkenőmentesen, a megvonás ideje alatt azért többször megjegyeztem: Nem is olyan szörnyű. Ezt eddig mi a túróért nem voltam képes megcsinálni? Nyilván azért, mert tudatosan soha nem akartam megszabadulni az édes ízek okozta örömérzettől. Persze volt kibukás és zsörtölődés is, de legalább a kezdeti hangulatingadozásokat bátran foghattam az elvonási tünetekre.

shutterstock 85923595
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért fáj annyiran, ha egy papír metszi el a kezét

etelka 2016. november 14., hétfő 18:52

Ha az ember elvágja a kezét egy papírdarabbal, hisz a sérülés apró, nem mély, vérzés alig van. Mindenesetre, a tény az tény marad, ha elvágjuk, rohadtul tud fájni. Szerencsére készült egy videó, amiben elmagyarázzák, hogy miért is éljük meg ilyen fájdalmasnak. 

  1. Sokkal nehezebb megfeledkezni egy olyan sérülésről, ami olyan testrészünkön helyezkedik el, amit folyamatosan vagy gyakran használunk, és az agyunk nagyjából tízszer annyit "foglalkozik" a kezünkkel, mint a karunkkal vagy a lábunkkal - állítják a SciShow készítői.  
  2. Az ujjaink tele vannak nociceptorokkal, vagyis az olyan, a bőrben elhelyezkedő receptorokkal, amelyek fájdalom érzésért felelősek. Akármennyire felületi is vágás, ezek a nociceptorok megsérülhetnek, és ilyenkor azonnal jelzik az agynak, hogy baj van. Ja, és  az egész testünkön itt van a legtöbb belőlük. 
  3. A papírnál nincs olyan tiszta vágás mint mondjuk a késnél, inkább olyan, mintha egy apró fürész sértette volna fel a bőrünket, ráadásul kis darabok maradhatnak belőle a sebben, ez pedig irritációt okoz. 
  4. Egy ilyen apró baleset után alig vérzünk, ami elvileg jó is lehetne, de nem az, hiszen nem keletkezik var, ami megvédené a külső hatásoktól a sebet, így a receptorok szinte folyamatosan jeleznek. 
  5. Mivel a kezünkkel csinálunk nagyjából mindent, nincs igazán idő a rengenerálódásra, a seb folyamatosan felszakad, belekerült, vagyis a gyógyulás jóval tovább tarhat mint más sérülésnél. 

Árthatnak nekünk a tartósítószerek az élelmiszereinkben?

Dívány 2016. november 13., vasárnap 13:31

Az ételek bizony megromlanak, van, amelyik több napig is bírja, de van, aminek pár óra is elég ahhoz, hogy már ne legyen fogyasztásra alkalmas. Kész szerencse, hogy itt vannak nekünk a tartósítószerek. De mik is ezek, hogyan működnek, és úgy egyáltalán, nem baj, ha bekerülnek a szervezetünkbe? Ezeket a kérdéseket válaszolja meg a TedEd egyik videója. 

De kezdjük az elején, két oka van annak, hogy az ételek megromlanak: az oxidációnak nevezett folyamat és a mikroorganizmusok. Utóbbiak közül többen is vannak, amelyek nem elég, hogy megtelepszenek a táplálékainkon, hogy abból valami undorító és gusztustalan dolog keletkezzen, de még meg is betegíthetnek minket (ilyen például a Lysteria monocytogenes és a Clostridium botulinum baktérium).  

A tartósítószerek szerencsére mindkét problémára megoldást jelentenek. A mikroorganizmusoknál az a fontos, hogy kedvezőtlen körülményeket teremtsünk számára, mondjuk azzal, hogy savasabbá tesszük a közeget. És nem hiszi el, de emberek évezredeken keresztül baktériumok segítségével tartósították ételekeit, ezek között ugyanis vannak olyanok, amelyek tejsavat termelnek. A módszer azóta sem változott, csak bővült az eszköztár például a benzoesavval, a szorbinsavval és a propionsavval (vagy propánsavval). Jó, de veszélyesek? Egyes kutatások szerint a benzoátok (a benzoesav sói) hiperaktivitáshoz vezethetnek, de további kutatásokra lenne szükség ennek telkeskörű bizonyításához. 

Ha sokkal barátságosabb nevű anyagokkal próbálkozna, akkor ugye ott van a cukor és a só, amik szintén alkalmazhatóak tartosítószerként, hiszen elvonják a vizet a mikróbák elöl, amelyek végül elpusztulnak. Ezekkel viszont az a baj, hogy túlzott fogyasztásuk különböző egészségügyi problémákhoz vezethet (cukorbetegség, magas vérnyomás, stb.). A húsipar által használt nitritekkel és nitrátokkal sem vagyunk igazán kisegítve, hiszen egyes vizsgálatok szerint növelik a rákos megbetegedések kockázatát

Mielőtt a fagyasztók (meg persze az előbb említett anyagok) elterjedtek volna, füstöléssel és/vagy sózással tartósították a húsokat, most már azonban más lehetőség is van az oxidáció megakadályozására, például a BHT (butil-hidroxi-toluol) és a tokoferolok (E-vitamin). Míg ezek főleg abban segítenek, hogy ne legyen avas íze az ételeinknek, vannak olyan anyagok, amelyek az elszíneződést akadályozzák meg, ilyen a citromsav is. A szulfátok pedig több fronton harcolnak, hiszen antioxidánsként is működnek, és a mikroorganizmusokkal is elbánnak. És ugyan ezek egyeseknél allergiás reakciókat váltanak ki, azért a legtöbb tartósítószer használata biztonságos, és tényleg csak kis (és természetesen az illetékesek által meghatározott) mennyiségben találhatók meg ételeinkben, 

10 dolog, amiben Hillary Clinton így is első volt

Farkas Edina Lina , Pálúr Krisztina 2016. november 12., szombat 10:17

Ugyan a szexista Donald Trumpot végül nem sikerült a háta mögé utasítania az egykori külügyminiszternek és first ladynek, de azért így is rengeteg mindent tett le az asztalra. A Marie Claire összegyűjtötte, hogy miben volt első, mi pedig a lista mellé odapakoltunk pár olyan élterjazi tény és nyilatkozatot, amiket nem biztos, hogy mindenki ismer. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elég két szék, hogy feszes teste legyen

etelka 2016. november 12., szombat 08:27

Van egy jó hírünk, meg egy rossz: a jó az, hogy edzőterem helyett otthon is tud mozogni, a rossz az, hogy rendszeresen és rendesen kell csinálnia, hogy eredménye is lehessen. És sajnos ez nem elég a boldogsághoz, úgyhogy nem ringatjuk abba a hitbe, hogyha megcsinálha azt a négy gyakorlatot, amit az Elite Daily videójában mutatnak be, akkor azonnal látszik majd az eredmény a tükörben. De hát valahol el kell kezdni, és az alábbi gyakorlatsorral többek között a  has- és a farizmokat lehet átmozgatni, illetve segít az egyensúlyérzék fejlesztésében is. 

Az első, ollózó gyakorlatból 30 ismétlést kell csinálni lábanként, a másodikból összesen harmincat, és hogy ne csúszkáljon, érdemes egy jógamatracot tenni a karja alá, a harmadikból is lábanként harmincat, akárcsak az elsőnél, és itt a térdeket érdemes egy kicsit kipárnázni, ahogyan a negyedik gyakorlatnál is. Ja, és ami a videóból kimaradt, ne felejtse el a bemelegítést és a nyújtást sem! 

Kell-e félnünk a madárinfluenzától?

(sze) 2016. november 11., péntek 16:43

Hazánkban újra felütötte a fejét a vírusos betegedés, ami jó néhány szárnyas áldozatot követelt, de szerencsére a vírustörzs azonosítása után kiderült: a H5N8 típus okozta a vadmadarak elhullását, ami nem jelent veszélyt az emberekre.

shutterstock 119403541
Távolról sincs vége, olvasson még »

Melania Trump, a két lábon járó amerikai álom!

maze 2016. november 11., péntek 15:17

Nos, most hogy bebizonyosodott Amerika még mindig a lehetőségek hazája, ahol bármi, de tényleg bármi megtörténhet, vessünk egy pillantást ennek a nagyszerű népnek a legújabb első asszonyára. Mert bizony Trump megválasztásakor nemcsak új vezetőt tettek meg az ország élére a jó választópolgárok, hanem új first ladyt is, aki pont ugyanannyira nem rendelkezik az ezekhez szükséges megszokott pedigrével, mint a férje. 

Eddig talán a mi drága, jó Gábor Zsazsánk volt az, aki a legmesszebbre jutott a párválasztásával, Vajna Tímea már kismiska hozzá képest, hogy Zimány Lindáról már ne is beszéljünk; de egyiküknek sincs esélye sem arra, amit Melania Trump véghezvitt. De ki lehet valójában ez a 46 éves, mimikával egyáltalán nem rendelkező asszony és hogyan jutott el idáig?

GettyImages-106701938
Fotó: KMazur / Getty Images Hungary
Távolról sincs vége, olvasson még »

8 egészségügyi érv az éhgyomori vízfogyasztás mellett

ST 2016. november 11., péntek 08:00

Sokat és sok helyen olvashat arról, hogy mennyire fontos, hogy igyon, ennek ellenére az emberek többsége nem fogyaszt elég folyadékot. Pedig a pozitív példa is rendelkezésre áll, méghozzá tömegével, ahogyan a lifehack.org cikkéből kiderül. A japán emberek – bár ebbe a genetika is belejátszik – kevésbé szenvednek a magas vérnyomás, a cukorbetegség vagy az elhízás rémétől, mint az európai társaik, és ennek egyik oka egy olyan szokás amit nem nehéz magunkévá tenni.

shutterstock 100519750

A lényeg: aki ha reggelente, éhgyomorra iszik vizet, sokat tesz az egészségéért. Persze a mennyiség nem mindegy, éhgyomorra ez négy adagban 640 ml-t jelent, ami azért nem kevés, hiszen több, de ezt nem egyszerre, hanem eloszlatva, ébredés után és fogmosás előtt kell elkortyolni. És még valami: ezután enni csak 45 perc múlva szabad, illetve az étkezések előtt fél órával, illetve utána 2 órával szintén egy – egy pohár víz fogyasztását írja elő a hagyomány, ami összesen közel két liternyi folyadék.

A hajtás után pedig elovashatja, pontosan milyen előnyökkel is jár, ha ezeket a szabályokat betartja. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismerje meg a nőket, akik országokat vezetnek!

Dívány 2016. november 10., csütörtök 18:17

Akarva-akaratlanul részese lett az ember a napokban zajló amerikai elnökválasztásoknak. A végső megmérettetésen Donald Trump és Hillary Clinton között zajlott a verseny: míg Hillary Clinton győzelmével ő lett volna az első női amerikai elnök, ehelyett a többször is szexista és rasszista mondatokat elejtő Trump nyerte meg a választást, ezzel is egy mindenképpen ijesztő és bizonytalan jövőt generálva. Clinton vereségének magyarázatára több elmélet is van, köztük persze szerepel az is, hogy egy nő indult a választásokon. De tényleg ekkora lehetelten lenne ez? Megnéztük, hogy milyen országokban áll a vezetés élén nő és miként tevékenykedik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: Chili Fitness 2, ahol nincs megállás

Dívány 2016. november 10., csütörtök 15:54

2015-ös sorozatunk újraéled: budapesti edzőtermeket veszünk sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyógyszer-rezisztens gomba terjed az USÁ-ban

nemoszi 2016. november 9., szerda 17:54

Alig öt hónappal azután, hogy az amerikai egészségügyi hivatal figyelmeztette az orvosokat és kórházakat, figyeljenek oda az Candida auris nevű gombára, már 13 gyanús esetet jelentettek, melyből öt valóban C. auris – írja a Foxnews.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így pihenjen rá a nagy év végi hajrára

travelo 2016. november 9., szerda 12:18

Adventi meghittség ide vagy oda, a december idegőrlő tud lenni. Tülekedés az ajándékokért, takarítás, készülődés, munkahelyi karácsony, év végi hajrá. Csak rágondol ezekre a feladatokra, és máris fáradtnak érzi magát? Segítünk! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még ez is: itt a szuper-akné!

nemoszi 2016. november 8., kedd 18:56

A brit bőrgyógyászok éves konferenciáján (British Association of Dermatologists' Annual Conference) prezentálták a kutatást mely szerint, ha pattanásainkat antibiotikummal kezeljük, könnyen kialakulhat egyfajta "szuper-akné", melyre aztán már semmilyen megoldásunk nem lesz – írja a Glamour.com.

shutterstock 177851702

Különböző típusú aknés bőrproblémák keseríthetik meg az ember életét, van, amiről hormonproblémák, van, amiről a zsíros bőr bakteriális fertőződése tehet. Ez utóbbi esetben az antibiotikumos kenőcsök csodákra képesek, mivel kiirtják a baktériumokat, de nem véletlen, hogy a bőrgyógyászok jobb szeretnek nem vényköteles szereket felírni először:

"Az antibiotikumok túlhasználása, például hosszú távú használata esetén antibiotikum-rezisztencia alakulhat ki" – mondta dr. Joshua Zeichner, New York-i bőrgyógyász, a New York-i Mt. Sinai kórház kutatója. Kutatásából kiderül, hogy ha valaki antibiotikumos krémmel kezeli a pattanásait, azt kockáztatja, hogy baktériumai megerősödnek, egy idő után egyszerűen nem pusztulnak el az antibiotikumtól és onnantól nincs megállás. A baktériumok ugyanis hozzá tudnak szokni az antibiotikumhoz, úgy fejlődnek tovább, hogy már ne legyen rájuk hatással a gyógyszer. Ez egyébként nem újdonság és nem csak az aknét okozó baktériumokra igaz, gondoljunk csak a rettegett, jellemzően kórházakban terjedőszuperbaktériumra, az MRSA-ra (hétköznapibb nevén húsevő baktérium): szinte elpusztíthatatlan.

Ami a pattanásokat illeti: szabad őket antibiotikummal kezelni, de csak ésszel, rövid periódusokban, más kezelésekkel kombinálva. Ha nem jut eredményre antibiotikumos krémek nélkül, érdemes lehet hormonális terápiáknak is utánanézni, például a fogamzásgátló szedése is segíthet, de mindenképp konzultáljon orvosával – ha benne megrendült a bizalma, akkor több orvossal is, de ne találja ki az Internet alapján saját magának a megoldást!

Emberkísérlet: Hogyan tudna lejönni a cukorról egy édesszájú?

Brownie 2016. november 7., hétfő 09:33

Jó párszor elhatároztam már, hogy legalább egy hétig kibírom finomított cukrok és mindenféle mesterséges édesítőszerek nélkül, de minden egyes próbálkozás már a harmadik napon véget ért. Fogalmazhatnék úgy is, hogy kudarcba fulladt vagy megbukott, de én igenis büszke vagyok a kisebb részeredményekre is, amik nagyon hasznosak, hiszen a korábbi tapasztalatokból tudok tovább építkezni és tervezni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyen lila krumplit, mert jót tesz az egészségének

ST 2016. november 6., vasárnap 15:46

A helyes táplálkozás az egészséges élet alapja, és megfelelően színes ételek is sokat nyomnak a latban. A Lifehack szerint például a lila burgonyát is érdemes fogyasztani a benne lévő hasznos anyagok miatt.  "Érdemes az étrendünkbe minél többféle színű zöldséget és gyümölcsöt beiktatni, hiszen a bennük található színanyagoknak antioxidáns hatásuk van. Az antioxidánsok megköti a szabadgyököket, így szerepük van a sejtek védelmében, ezért segíthetnek a daganatos betegségek kialakulásának megelőzésében" - mondja Sárga Diána, a Budai Endokrinközpont dietetikusa.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

STíLER 5 tipp úszógumi ellen

Hiába edzünk és diétázunk, az a fránya úszógumi csak nem akar leolvadni? Ez az öt tipp bármilyen diétába vagy életmódba könnyedén beilleszthető, és segít a lapos has elérésében.

MÁS TÉSZTA Bögrés kefíres süti

Akkorát estem, hogy muszáj volt sütnöm valami vigasztalót. De isteni reggelire vagy vendégvárónak egy pohár finom tea mellé is.

HATÁRÁTKELŐ Los Angelesben az élet...

Egy idő után nem mondod az itthoniaknak, hogy jól vagy, mert mindenki csak arra vár, hogy mondjak végre valami rosszat
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés