ÉLETMÓD

Vigyázzon, ma van a szakítások napja!

nemoszi 2016. december 11., vasárnap 12:26

Statisztikával foglalkozó szakemberek facebookos kapcsolati sátuszokat és posztokat tanulmányoztak, és arra jutottak, hogy december 11-én, azaz karácsony előtt 2 héttel szakítanak a legtöbben – írja az Independent.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szerető voltam, de nem tetszett a dolog

be 2016. december 10., szombat 18:45

"Sosem gondoltam volna, hogy én kerülök egyszer egy ilyen helyzetbe..." - kezdi a történet az egyik olvasónk, aki egy olyan sztorit osztott meg velünk, ami nem egy viszony tartós meglétéről szól, hanem arról, hogy másként is ki lehet ebből a dologból jönni. Dóri a "házas férfi szeretője vagyok" témájú cikkünk után írt nekünk, ezzel is sugallva, hogy lehet másképp is. Általánosságban elmondható, hogy nagyon kevesen vannak olyanok, akik ki tudnának lépni egy ilyen kapcsolatból, mielőtt az már igazi viszonnyá alakul. De miért is alakul így ez egyik embernél, és miért másnál? Hogyan döntjük el magunkban, hogy melyik utat válasszuk? Mik azok a tényezők, amik befolyásolják, hogy ne menjünk bele egy ilyen testileg és erkölcsileg is bonyolult kapcsolatba? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Semmi szelfizés, ha betöltjük a 34-et? Mesélj még!

Böszörményi Edina 2016. december 9., péntek 09:57

Felháborító felmérés készült arról, hogy melyik korban mit szabad és mit nem csinálnia egy embernek - írja a Huffington Post. A nem reprezentatív kutatásban 2000 brit állampolgár vett részt, és válaszaik között olyan is szerepelt, hogy ha az ember elmúlt 46 éves, akkor már a sarokba is dobhatja a csőszárú, tapadós farmerokat. De mik is azok a dolgok, amik még benne vannak ebben a listában? Mik azok, amiket 30 felett nem illene megtennünk? Nézzük meg azt a listát, ami azért nálunk is kiverte a biztosítékot rendesen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A menzesze megmondja, hogy meddig él

Dívány 2016. december 8., csütörtök 18:20

A Kaliforniai Egyetem kutatói 16 ezer olyan amerikai nő adatait viszgálták meg, akik már túl voltak a menopauzán, és az elemzés során kiderült, sokkal nagyobb eséllyel élték meg 90. születésnapjukat azok a nők, akiknél 12 éves koruk után jelentkezett az első vérzés, és akiknél 50 éves koruk után maradt el a menstruáció, valamint 40 évig termékenyek voltak - írja a Women's Health

"Azoknál a nőknél, akik később kezdtek el menstruálni, kisebb az esélye az olyan problémák kialakulásának még mint például a koszorúér-betegség, és akiknél a menoepauza is később kezdődött, jobb egészségnek örvendetek"  - nyilatkozta a Menopause folyóiratban megjelent tanulmány vezetőszerzője, Aladdin Shadyab.

shutterstock 340210601

Hozzátette, akiknél az első vérzés és a változó kor is később jelentekezett, kisebb valószínűséggel dohányoztak, és kevesebben voltak köztük a cukorbetegséggel küzdők. "A dohányzás károsan hat az érrendszerre és egyéb szervekre is, ezért kezdődik a menopauza korábban azoknál, akik cigarettáznak" - tette hozzá. 

Aladdin Shadyab és munkatársai szerint természetesen további kutatásokra van szükség ahhoz, hogy kiderítsék milyen ok-okozati összefüggés van az élettartam és a termékenység között, hogyan befolyásolja a genetika, az életmód és a környezeti tényezők. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ide utazzon, ha közeli, egzotikus és megfizethető helyre vágyik

travelo 2016. december 8., csütörtök 14:52

Bár Jordánia turizmusa a környező országok politikai instabilitását nagyon megsínylette, nem kell félni: a régió legstabilabb, legnyugodtabb országa jelenleg. Nemrég ideutaztunk, és megnéztük, mire számíthat most egy turista. Jelentjük, csupa jóra. Már mutatjuk is azokat az élményeket, amiket semmiképp ne hagyjon ki, ha ön is elutazik ide.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A drága gyűrű lenne a jó házasság titka?

Edicsek 2016. december 7., szerda 13:14

A jegygyűrű nem számít, csak az, ami vele jár, vagyis, hogy hozzámegy élete szerelméhez. Ez az üzenete annak a nőnek, akit egy eladó szólt meg, mert szerinte szánalmasan olcsó a jegygyűrűje. Ariel McRae a Facebookon védte meg magát, a legtöbben pedig teljesen egyet értenek azzal, hogy a szerelem és a hosszú házasság nem függ a jegygyűrű árától. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 kérdés, amivel kiderítheti, tényleg segíti-e a fogyásban az edzés

Dívány 2016. december 7., szerda 08:05

Bár az ünnepek közeledtével sokan szüneteltetik az egészséges életmódot, vannak, akik kitartanak, sőt, olyanok is, akik éppen most akarnak váltani. Arról már írtunk, milyen kérdések segíthetnek eldönteni, melyik a megfelelő étrend számunkra, most pedig a testmozgás van soron, hiszen az sem egy elhanyagolható szempont. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tízből heten behúznának a főnöküknek

Dívány 2016. december 6., kedd 12:14

Stressz, megkülönböztetés, agresszió, szexista megjegyzések – a Work Force munkaerő-kölcsönző és közvetítő cég online felmérése a beosztottak véleményét vizsgálta. A vélemények nem hízelgőek, csak a megkérdezettek 18%-a érzi kifejezetten jól magát a munkahelyén, 12% elégedett vezetőjével, 76% pedig olyannyira elkeseredett, hogy szívesen be is húzna a főnökének.

A felmérésről

A kutatás 361 fős, a teljes magyar lakosság tekintetében nem reprezentatív, online lekérdezéssel készült 2016 novemberében a SurveyMonkey rendszerén keresztül, a Facebookon a kitöltésre irányuló felhívás alapján történő önkéntes részvétel eredményeképp. A megkérdezettek 44,32% férfi, 55,68% nő volt. Korosztályi megoszlás: 19-25 éves 1,66%, 26-35 éves 20,22%, 36-50 éves 71,75%, 51 éves vagy idősebb 6,37%. Végzettség szerinti megoszlás: 31,3 % egyetem/főiskola, 44,04% középiskola, 20,5% szakmunkásképző, 4,16% általános. Lakóhely szerinti megoszlás: 17,45% budapesti, 82,54% vidéki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez lehet a megoldás az egészséges életmódra?

Böszörményi Edina 2016. december 5., hétfő 13:41

Magyarországra érkezett Európa egyik legnagyobb fogyásra specializálódott franchise hálózata, a  Natur House Hungary, és mi is ott voltunk a hálózat megnyitóján.

A Natur House

 Az 1992-­ben, Spanyolországban alapított, mára nemzetközileg elismert Natur House több, mint 30 országban van jelen világszerte 2000 központtal. Fő céljuk, hogy minden ügyfelük megkapja a megfelelő szakmai támogatást az étkezését illetően, illetve ezen felül mindazokat a hatékony és egyszerű eszközöket, melyek segítségével ellenőrzés alatt tarthatják az egészségüket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg az izmos férfiakra buknak a nők?

(sze) 2016. december 5., hétfő 10:29

Ön melyik típust preferálja?

Köszönjük, hogy szavazott!

A Daily Mail az igazság kiderítése érdekében egy furcsa kísérletet végzett: 10 nőnek megmutattak három különböző testalkatú férfit. Hogy ellenőrizzék, melyikőjük mennyire vonzó a nők számára, tekintetkövető okosszemüveget adtak rájuk, így pontosan meg tudták számolni, melyik férfi hány elismerő pillantást kapott.

A három férfitípus a "kigyúrt", a "fiús" és a "hipster" voltak. Ami azt illeti, a várakozásokkal ellentétben nem az edzőteremben kigyúrt típust képviselő László, zsebelte be a legtöbb pillantást, sőt, meglehetősen alulmaradt a 29%-ával. A második helyen a tetoválásai miatt is különleges Daniel végzett, akire a nők a megfigyelésre szánt idő 31%-át szánták és a győztes Danny, a mindössze 22 éves, fiús testalkatú, magas srác lett a maga 40%-ával.  

És mi a helyzet fordított esetben? Egy korábbi, hasonló kísérlet alapján a férfiak a formás nőkre figyelnek fel inkább (36%), de szoros volt a mezőny, a sportos testalkaú versenyző csak egy százalék kapott kevesebb figyelmet a teltebb társánál, a vékony testalkatú lányra pedig 29% jutott. 

5 reggeli szokás, ami miatt nem megy a fogyás

Brownie 2016. december 4., vasárnap 08:08

Talán ön is többször elhatározta már, hogy lead néhány kilót, aztán valamiért mégsem sikerült megszabadulni a zavaró zsírpárnáktól. Még akkor sem, ha leszámolt a késő esti lakomákkal, a gyors kajákkal vagy a csábító happy hour ajánlatok kihasználásával. Ilyenkor hajlamosak vagyunk feladni az egészet, mert nincs értelme kínozni magunkat, ha nem változik semmi. Pedig lehet, hogy olyan dolog vagy dolgok együttese áll a sikertelen próbálkozások hátterében, amikre nem is gondolnánk.

„A legnagyobb hiba, amikor az ember fogyni próbál, hogy nem alakít ki olyan szokásokat, amik hozzájárulnának a súlyvesztéshez, vagy éppen jelentéktelennek tűnő rossz beidegződések akadályozzák azt. Ilyen fontos tényező például a reggeli rutin, ami megalapozza, hogy a nap folyamán milyen döntéseket fogunk hozni. Éppen ezért nem mindegy, mi történik közvetlenül azután, hogy kikászálódtunk az ágyból” – nyilatkozta Susan Peirce Thompson, az Institute for Sustainable Weight Loss elnöke a Women's Health magazinnak. Íme, néhány gyakori hiba, ami nemcsak a reggeli hangulatunkat befolyásolja, de az étrenddel kapcsolatos terveinkbe is beleszól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szívásban a csehek, a tripper terjesztésében a britek az elsők

Brownie 2016. december 3., szombat 19:08

Többek között ez derül ki az Európai Bizottság és az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) friss jelentéséből, amely az európai országokban jellemző, egészséggel és egészségügyi rendszerekkel kapcsolatos legújabb tendenciákat mutatja be. A Health at a Glance: Europe 2016 című kiadvány alapján az IFLScience.com összefoglalta, hogy mik a legnépszerűbb drogok és szexuális úton terjedő betegségek Európában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Feszesség és méret: mi a fontos a pasiknak a női mellben?

nemoszi 2016. december 2., péntek 16:13

Az Evolution and Human Behavior (Evolúció és emberi viselkedés) című folyóiratban publikálták annak a fontos kutatásnak az eredményeit, mely azt firtatta, milyen melleket látnak vonzónak a férfiak – írja az iflscience.com.

Döbbenet,

de az jött ki, hogy a feszesség és méret határozza meg, mennyire lesz adott mell vonzó egy férfi számára. A felmérésben 267 pasi vett részt, brazilok, kameruniak, csehek és namíbiaiak. Nekik legjobban

a közepes méretű mellek tetszettek,

kivéve a namíbiaiakat, ők a nagy melleket szeretik. "Kultúrától független, állandó preferencia a feszes mell, mely tipikusan a fiatal felnőtt nőknél jellemző. A mellméretnél viszont nagy eltéréseket figyelhettünk meg: a legtöbb tesztben résztvevő országban a közepes méretű mell a legkedveltebb" – mondta a PsyPostnak a kutatás vezetője, a prágai Károly Egyetemen dolgozó Jan Havlíček.

shutterstock 142891951

A munka nagyon tudományosan folyt: a kutatók különböző méretű és feszességű mellekről mutogattak képeket a résztvevőknek. Előbbi tényező arról árulkodik, hogy adott nő alapvetően mennyire termékeny (az a képzet, hogy minél nagyobb egy mell, annál termékenyebb viselője), utóbbi arról, hogy az életkora szempontjából mennyire termékeny az illető (minél feszesebb egy mell, annál fiatalabbnak gondoljuk tulajdonosát, a fiatalság pedig egyenlő a termékenységgel).

A kutatásokat folytatni kívánják.

"Jaj de cuki vagy, úgy megcsinálnálak!"

Farkas Edina Lina 2016. december 1., csütörtök 16:33

A fenti cím idézet egy lány Facebook-posztjából, amiben arról mesél, hogy már hetek óta nem tud úgy elmenni az utcájában zajló építkezés mellett, hogy az ott dolgozó férfiak ne fogalmaznák meg részletesen, mit és hogyan tennének vele. Úgy szexuálisan.

Hajni története nem egyedi, és még csak azt sem mondhatnánk, hogy ez amolyan magyar szokás. Szerte a világon kénytelenek a nők elviselni, hogy az utcán utánuk fütyüljenek, beszóljanak nekik, vagy durvább esetekben még meg is fogdossák őket. Ami viszont a magyar viszonyoktól eltér az az, hogy egyes helyeken próbálnak ez ellen tenni. Amszterdam polgármestere például azt szorgalmazza, járjon büntetés a füttyögésért, sziszegésért vagy trágár gesztusokért is, és emellett iskolai oktatási programot is indítanának.

Itthon is elférne egy ilyen javaslat, igény legalábbis volna rá: csak a Facebookon elhintett kérdésemre alig egy óra alatt ugyanis tucatjával jöttek a levelesládámba a különböző, utcai zaklatással kapcsolatos beszámolók.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 dolog, amit inkább ne mondjon az anyósának

Böszörményi Edina 2016. november 30., szerda 16:07

Kiskoromban sosem értettem, amikor anyukám nem éppen szépen beszélt az én drága és szeretett nagymamámról. Miért beszél így róla? Mit ártott neki? Aztán ahogy szépen-lassan felcseperedtem, úgy értettem meg anyukám álláspontját is: amikor két család egyesül az önmagában is tud kellemetlen dolgokat szülni, de az anyós-meny viszony az, ami aztán tényleg nem mindig szokott a forgatókönyv szerint menni. Mutatunk pár olyan témát és helyzetet, amit jobb, ha elkerülünk!

shutterstock 498625108
Távolról sincs vége, olvasson még »

A kedves nők jobban szívnak a munkahelyükön

(sze) 2016. november 29., kedd 16:53

Egy új, pszichológiai publikáció szerint minél kedvesebb valaki a munkahelyén, annál kevesebb pénzt keres. A kutatók a nők és férfiak státuszának következetlenségeit vizsgálta a tradicionális férfi és női karakterjegyeken keresztül. Ez alapján kiderült, ha a nők beteljesítik azt az idejétmúlt sztereotípiát, hogy kevesebbek, szelídebbek a férfiaknál, akkor anyagilag kifejezetten rosszul járnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tipikus magyar turista későn kel, nagyokat zabál és utál túrázni

Szűcs Gyula 2016. november 29., kedd 11:57

Nagyon érdekes felmérést végzett nemrég a Szállás.hu: 3500 válaszadó alapján rajzolták meg a tipikus magyar utazó profilját. Eszerint tehát inkább belföldön nyaralunk szívesebben külföld helyett, ahol a luxust, a kényeztetést és a bőséges étkezéseket részesítjük előnyben az egészséges táplálkozással szemben. Borravalót adni mindenki szeret, indulás előtt kapkodva csomagolni és háziállattal utazni viszont szinte senki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Okos is, szép is, és még a borai is izgalmasak!

etelka 2016. november 28., hétfő 17:15

Dr. Bussay Dóra háziorvos, egy kis Zala megyei faluban. Dr. Bussay Dóra borász, egy kis Zala megyei faluban. A fiatal, szőke nő hol a betegekkel, hol a borral foglalkozik és ha előbbit is olyan színvonalon űzi, mint az utóbbit, akkor csak irigyelni tudjuk a körzetét. Bussay Dórával a Junibor kóstolón beszélgettünk a DiVinoban, a borról és arról, teher-e megörökölni egy borászatot. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 hiba, amitől jógázás közben lesérülhet

Brownie 2016. november 27., vasárnap 08:27

Ki a stresszoldás, ki az ízületek lazítása és rugalmasságának növelése érdekében jógázik, és vannak, akik egyszerűen a jó közérzet miatt látogatják rendszeresen a jógastúdiókat. Bármi is a cél, elég egyetlen rossz mozdulat vagy valamilyen berögződött téveszme ahhoz, hogy egy időre - vagy végleg - búcsút mondjunk a fejlődésnek. A vállak, a csípő, a derék és a térdek ugyanis még a kimondottan fitt gyakorlóknál is sérülékenyek, ha nem következetesen és kellő odafigyeléssel gyakorolják a különböző ászanákat.

Márpedig jógabalesetek sokkal gyakrabban fordulnak elő, mint ahogy azt gondolná; egy az International Journal of Yoga című szaklapban megjelent felmérés szerint az Ashtanga Vinyasa jógát gyakorlók hatvankét százaléka számolt már be legalább egy hónapig gyógyuló sérülésről, amit egy-egy helytelenül kivitelezett póz okozott. Egy kis odafigyeléssel azonban simán el lehetne kerülni a bajt. Íme, néhány fontos tényező, amikre különösen ügyelnünk kellene önfeledt jógázás közben:

shutterstock 131070029
Távolról sincs vége, olvasson még »

12 zseniális úti cél, amit egyszer mindenkinek látnia kell

travelo 2016. november 26., szombat 18:08

Öt éve utazunk, és ez még csak a kezdet! 5 kontinens, 48 ország, 236 repülőút, 257 hotelszoba – a Travelo szerzőinek eddigi közös mérlege. Szülinapunk alkalmából megmutatunk négy hazai, négy európai és négy távoli célpontot a kedvenc helyeink közül. Bízunk benne, hogy önöknek is megtetszik egy-kettő, és felveszik őket a bakancslistájukra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Belepirulnak, ha nevén kell nevezni a nemi szervüket"

Farkas Edina Lina 2016. november 25., péntek 15:41

A magyar férfiak legtöbbje még mindig a nők szoknyája mögül pislog, ha orvosi vizsgálatról van szó, és gyakran a párjuktól kérnek tanácsot, ha valami egészségügyi panaszuk van.  Az NRC legfrissebb kutatásából az is kiderült, hogy az érintettek csupán egyötöde fordul szakemberhez.

Annyira nem lepődtünk meg a lesújtó adatokon, hiszen egy férfi domináns társadalomban végül is evidens, hogy a nők gondoskodnak az egész család egészségéről (tehát nemcsak a kiskorúakéról, de a nagykorú, önállóan cselekvőképes felnőtt partnerükéről is), és az is normális, ha az átlagember még mindig úgy vélekedik, egy igazi férfi van annyira erős, hogy holmi betegség miatt nem megy orvoshoz. Akkor se, ha kellene.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mennyi nőnek kell még meghalni vagy megnyomorodni?

Farkas Edina Lina 2016. november 25., péntek 15:04

Magyarország még nem ratifikálta az Isztambuli Egyezményt, amely zéró toleranciát hirdet a nők elleni erőszakkal szemben. Pedig a statisztikai adatok, a társadalmi többség és a döntéshozók bagatellizáló, áldozathibáztató attitűdje, valamint az olyan elborzasztó esetek, mint Renner Erika története azt mutatja, hogy jóval szigorúbb jogi szabályzásra volna szükség a nők hatékony védelme érdekében.

NANE hosszú évek óta küzd a nők elleni erőszak felszámolása mellett, és idén is megrendezi a Néma Tanúk felvonulását a világon több országban is futó 16 Akciónap elnevezésű kampánysorozat keretében. A NANE szervezésében született meg az a Bíróságfigyelő Program is, amelynek fontossága és szükségessége a cikk írása alatt, vagyis Renner Erika másodfokú tárgyalása miatt, újfent bebizonyosodott. Elmondjuk, miért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A magyarok majdnem fele szerint rendben van a beleegyezés nélküli szex

Dívány 2016. november 24., csütörtök 16:20

Hogy itthon sem (és úgy általában a világon) túl rózsás a helyzet, ami a nők elleni erőszakot illeti, azt eddig is sejtettük, de mégis megdöbbentő az Eurobarometer idei felmérésének eredménye. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fertőző lehet a fájdalom

Brownie 2016. november 24., csütörtök 10:03

Korábbi kutatások utaltak már arra, hogy mások fájdalmának látványa bennünk is kiválthat fájdalmat, legalábbis majdnem minden harmadik ember él át hasonlóan kellemetlen érzést, amikor azt látja, hogy valakit fizikai fájdalom gyötör. Egy a Science Advances című szaklapban megjelent tanulmány is alátámasztja azt az elképzelést, hogy a fájdalom fertőző.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Viszlát, terhességi csíkok!

etelka 2016. november 23., szerda 13:30

Eddig szenvedett a striáktól vagy terhességi csíkoktól? Ezerféle krémet kipróbált, hasztalan? Ismerős az érzés, szerencsére már létezik tuti megoldás - írja a Fashionista. Nem, nem egy rossz reklámszöveget idéztünk fel, tényleg kitaláltak valamit a striák ellen, bár nem a megszokott módon. Egy Sao Paulo-i tetováló jött rá a megoldásra, és Instagram oldalát nem véletlenül követik több mint egymillióan. Rodolpho Torres olyan optikai illúziót hoz létre a tetoválással, amellyel a bőrfelszín újra teljesen homogén színűnek és felületűnek tűnik. 

A magazin persze kíváncsi volt arra, mennyire jó megoldás a tetoválás, ezért megkérdeztek egy bőrgyógyászt. Dr. Doris Day szerint működhet a módszer, de kockázatos, ha olyan szakember készíti el, aki nem tudja, hogyan kell bánni a bőrrel, mert így újabb hegek keletkezhetnek, és a végeredmény még rosszabb lesz, mint a kiinduló állapot. A szakértő ezért azt javasolja, hogy érdemes olyan, a hatóságok által elfogadott kezelést keresni, amelyik biztonságos és hatékony, és bőrgyógyász végzi.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

STíLER 5 tipp úszógumi ellen

Hiába edzünk és diétázunk, az a fránya úszógumi csak nem akar leolvadni? Ez az öt tipp bármilyen diétába vagy életmódba könnyedén beilleszthető, és segít a lapos has elérésében.

MÁS TÉSZTA Bögrés kefíres süti

Akkorát estem, hogy muszáj volt sütnöm valami vigasztalót. De isteni reggelire vagy vendégvárónak egy pohár finom tea mellé is.

HATÁRÁTKELŐ Los Angelesben az élet...

Egy idő után nem mondod az itthoniaknak, hogy jól vagy, mert mindenki csak arra vár, hogy mondjak végre valami rosszat
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés