ÉLETMÓD

Milyen kockázatai vannak a savcsökkentők tartós szedésének?

Brownie 2017. március 15., szerda 12:11

A lanzoprazolt, ezomeprazolt vagy omeprazolt tartalmazó savcsökkentő gyógyszerek tájékoztatójában az áll, hogy két hétnél tovább nem ajánlott azok alkalmazása. Hatékonyságuk miatt azonban a refluxban szenvedők éveken, sokszor évtizedeken keresztül szedik ezeket a - függőséget okozó - gyógyszereket, hogy elnyomják a betegség kellemetlen tüneteit és megelőzzék a lehetséges szövődmények kialakulását. Mindeközben a szakértőket egyre jobban nyugtalanítják az utóbbi évek felismerései, amelyek szerint bizonyos reflux elleni szerek rendszeres és hosszú távú alkalmazása sokkal kockázatosabb, mint ahogy azt eddig hittük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mitől lesz szabálytalan a fogsor?

Dívány 2017. március 14., kedd 09:51

A válasz egyszerű: nincs elég hely a szájban a fogaknak - tudtuk meg a SciShow legújabb videójából. Igen, joggal feltételezi, hogy azért nem mindig volt ez így, mert ugyan az emberi test nem tökéletes, de ez tényleg elég nagy mellényúlás lett volna.

Az ismeretterjesztő szösszenet szerint minden akkor romlott el, amikor körülbelül 10 ezer évvel ezelőtt kialakult a mezőgazdaság, és már nem kellett olyan nagy erőt kifejteni harapáskor, illetve nem kellett annyira alaposan megrágni az ételeket. A korábbról származó emberi maradványokon, leleteken, még látszott, hogy a fogak komoly igénybevételnek voltak kitéve, viszont nem volt akkora tömegnyomor mint később, amikor megváltoztak a táplálkozási szokások, és a szélesebb, de kevésbé ívelt állakapocs lett a jellemző. Egyébként ez, az életmódból adódó a különbség még most is jelen van, és azoknál az embercsoportoknál, amely tagjai még mindig vadásznak és gyüjtőgetnek, a kesekenyebb és hosszabb állkapocs a jellemző, hiszen ezek az anatómiai jellemzők segítik a rágást. 

És készült egy másik kutatás is, ami igazolhatja ezt az elméletet. Amikor apró emlősöknek, egészen pontosan szirtiborzoknak puha, főtt ételt adtak nyers és durva táplálék helyett, akkor az ő állkapcsuk is másként fejlődött. Persze emberekkel kicsit problémás lenne egy hasonló kísérletet elvégezni, de bizonyára sokakban felmerül azért a kérdés, hogyha kevésbé feldolgozott ételeket ennénk gyerekként, akkor talán megúszhatnánk a fogszabályzó viselését.

Ami biztos, egyéni szinten a szabálytalan fogsornak rengeteg oka van a genetikától és születési rendellenességektől kezdve különböző betegségeken át az életmódunkig, illetve egyes szokásokig. És ne feledje, a csálé fogsor nem csak esztétikai probléma, hanem lehet egészségügyi vonzata is. Mondjuk a fogszabályzásnak is megvannak a veszélyei persze, de azért ezeket ki lehet küszöbölni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismerje meg az intelligencia nyolc típusát!

Dívány 2017. március 13., hétfő 19:01

Vannak olyan dolgok,amivel megszívja, ha intelligensebb az átlagnál, és arról is írtunk, hogy ha szereti a beteg vicceket, akkor ön okosJelek, hogy az átlagnál okosabbak vagyunk, viszont egyes kutatók szerint az érvényesülés nem az IQ-n múlik. Most Howard Gardner pszichológus egy TedED videóban magyarázza el, hány fajtája is van az intelligenciának és az okosságnak. De mi is az a 8 intelligencia fajta? Mutatjuk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 gyerekbarát szálloda, az ország 5 pontjáról

Dívány 2017. március 13., hétfő 14:26

Belföldi szállást keres, ahol az egész családra, még a legkisebbekre is gondoltak? Több oldalon (pl. szallas.hu, booking.com, trivago.hu, www.csaladiudules.hu, kidsoasis.hu) is végignéztük az a gyerekeseknek szánt ajánlatokat, és két nagyobb szállodalánc kínálatát is megnéztük. A kiválasztott szálláshelyeket mi nem értékeltük, a leírásban szereplő pontszámokat a szallas.hu és a booking.com oldalon szereplő értékekből számoltuk ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt még biztosan nem tudta a bennünk élő baktériumokról

Brownie 2017. március 11., szombat 16:49

Mikrobiomunk - amelynek része a bélflóra - velünk együtt fejlődik, befolyásolja anyagcserénket, élettanunkat, immunrendszerünk funkcióit, hangulatunkat, a betegségekre való hajlamunkat és még egy rakás olyan összetett folyamatot, mint az emlékezet vagy a tanulás. Nem véletlenül szánnak a tudósok annyi időt, energiát és pénzt a kutatásba. És nem is hiába: a tavalyi év különösen termékenynek bizonyult ezen a területen, ugyanis a kutatók kezdik megérteni az összefüggéseket bizonyos baktériumok és egészségügyi állapotok között.

A Scientific American is beszámolt arról a nemzetközi konferenciáról, amelyen az orvostudomány, az immunológia és a mikrobiológia vezető szakemberei nyilvánosságra hozták legújabb felfedezéseiket a gazda-mikroorganizmus kölcsönhatásokról. Összegyűjtöttük a legfontosabb eredményeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így dől el, hogyan lesz valaki jobb- vagy balkezes

Brownie 2017. március 10., péntek 15:39

Eddig csak részben megalapozott magyarázatok születtek arra, hogy mi állhat a jobb- és balkezesség kialakulásának hátterében. A kutatók sokáig azt hitték, hogy az agyféltekéknek a magzati fejlődés során kimutatható aktivitásán múlik, ki milyen kezes lesz. Egy újabb kutatási eredmény szerint azonban nem az agy, hanem a gerincvelő játssza a főszerepet ebben a folyamatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kilenc évet kapott a "lúgos orvos", de az ítélet még nem jogerős

Farkas Edina Lina 2017. március 10., péntek 14:56

Ítéletet hirdetett a másodfokú bíróság a "lúgos orvosként" elhíresült férfi ügyében: B. Krisztiánt 9 év börtönbüntetést kapott, az orvosi hivatásától örökre eltiltották, és legkorábban hat év múlva szabadulhat. Az ítélet nem jogerős, B. Krisztián továbbra is szabadon védekezhet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így kell eltüntetni a pattanást

Dívány 2017. március 10., péntek 13:47

Nagyon sok minden okozhat pattanást, például az is elég, ha nem tisztítja meg az arcát hajmosás után, nem étkezik elég egészségesen, esetleg dohányzik vagy éppen túl sokat stresszel, és persze ott vannak azok a fránya atkák. De mit lehet tenni velük? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teljesen feleslegesen költ drága krémekre

Juhász Edina 2017. március 9., csütörtök 17:12

Tunéziáig kellett mennem, hogy végre valaki kimondja azt, amit eddig is sejtettem: teljesen felesleges drága krémekkel kenegetni magamat, a bőrömnek nem az illatos kőolajszármazékok tesznek igazán jót, hanem a rendes tisztálkodás és egy kis olívaolaj. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túl sokat ülnek a magyarok

Dívány 2017. március 9., csütörtök 15:11

Most már csak az nem hallott arról, hogy az ülés, illetve a mozgáshiányos életmód mennyire káros, aki kő alatt él. De hiába vagyunk tisztában a veszélyekkel, egy átlagos magyar naponta 5,6 órát. Persze életkor, lakóhely és végzettség szerint viszont hatalmas különbségek mutatkoznak - derült ki egy hazai felmérésből. Részletek a hajtás után!

Az NRC kutatása 1200 fős mintán, a 18-59 év közötti magyarok körében készült, 2016 novemberében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Virág helyett adjon egyenlőséget nőnapra!

Dívány 2017. március 8., szerda 06:49

Magyarországon a nők 77, a férfiak 69 százaléka úgy gondolja, hogy munkahelyük sikerességének szempontjából fontos, hogy mindkét nem ugyanolyan mértékben képviseltesse magát minden felelősségi szinten - derült ki a Gemius és a Nyitottak vagyunk kezdeményezés korábbi felméréséből

A kutatások szerint igazuk is van, akár 84%-kal magasabb árbevétel-arányos nyereséget is elérhetnek azok a cégek, ahol legalább három nő van a vezetőségi testületben. Eközben persze Magyarországon a nők ugyanazért a munkáért átlagosan még mindig 15,1 százalékkal kevesebb pénzt kapnak mint a férfiak, és ha munkahelyi előmenetelről van szó, a nők harmada és a férfiak negyede szerint még nem kezelik ugyanúgy a két nem képviselőit.

Szerencsére egyre többen gondolják, a munkaadóknak tennie kell azért, hogy nők és a férfiak ugyanolyan esélyekkel és lehetőségekkel találkozzanak. A Nyitottak vagyunk közösségi kedzeményezés nőnapi videokampányában saját élményeik alapján mondják el ismert emberek és cégvezetők, hogy mit és miért kérnének, vagy adnának idén virág helyett vagy mellett a munkahelyeken.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 egyszerű és hatékony önvédelmi technika nőknek

Brownie 2017. március 8., szerda 06:45

A női érdekvédelmi szervezetek adatai alapján ma Magyarországon minden ötödik nő verbálisan vagy fizikailag bántalmazott. A családon belüli erőszak a legtöbb esetben rejtve marad, hiszen a megfélemlített áldozatok sokszor nem mernek segítséget kérni, az utcai támadásokra pedig nem vagyunk kellőképpen felkészülve, mert addig nem félünk, amíg velünk vagy egy ismerősünkkel nem történik meg a baj. Ihletet meríthetünk menő bunyós filmekből is, ám ahhoz, hogy ne fagyjunk le egy-egy váratlan helyzetben, érdemes a gyakorlatban is elsajátítani néhány hasznos fogást - amik akár életet is menthetnek. Zsigrai Zoltán Hiko-ryu taijutsu instruktor segítségével bemutatunk öt egyszerű és hatékony technikát. Íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 tipp, ha főnöke megkeseríti az életét

Böszörményi Edina 2017. március 7., kedd 17:12

Sajnos, a munkahelyek többségén számolni kell egy kikerülhetetlen tényezővel, ez pedig a főnök. Ha szerencsés, akkor a feljebbvalója egy nyugodt és előrelátó gondolkozású ember, ha pedig nem, akkor kénytelen más dolgokhoz folyamodni. Rengeteg problémás főnöktípus van: bunkó főnök ellen is van megoldás, és az sem meglepő, hogy tízből heten behúznának a főnöküknek. Vannak azért pozitív példák is, de mi van akkor, ha nem a szerencsések közé tartozunk? Milyen a munkahelyi élet egy mérgező felettessel, és hogyan tudjuk kezelni őt? Köszi a tippeket, Bustle!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így hazudunk magunkról az Instagramon

Lina 2017. március 7., kedd 15:45

Ha mindenki ennyire imádná a munkáját, a párját, magát, ha mindenki ennyire vidám, kisimult és boldog lennie mint amit közvetít magáról a Facebook, Instagram, meg úgy általában a különféle közösségi média felületein, hát akkor biztosan valami  egészen tökéletes világban élnénk, és mindeközben unikornisokat simogatnánk.

Hogy ez miért nincs így, azt egy oravecznórás bölcsességgel tudjuk magyarázni: mert az élet nem csak vidám pillanatokból áll. De az Instagramon mégis úgy tűnik, bár leginkább csak azért, mert ezért a látszatért hajlamosak vagyunk képekben hazudni, vagyis időt és energiát nem spórolva tökéletes pillanatokat kreálni. 

 Ezt mutatja be a Ditch the Label non-profit szervezet videója is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szabadban vagy gépen jobb futni?

Dívány 2017. március 5., vasárnap 14:27

Egyre jobb idő van, de biztos jönnek még olyan napok és hetek, amikor a kinti futás nem tűnik majd olyan vonzónak. De ha nem kényelmi szempontból döntünk, akkor vajon melyik a jobb: az edzőterem vagy a friss levegő? A Tech Insider egy rövid videóban foglalta össze a főbb érveket, amik a következők:

  • Egy kutatás szerint a szabadtéri futás nagyobb energiabefektetést igényel, ennek oka a nagyobb légellenállás, meg persze a szél, ha éppen kedvezőtlen irányból fúj. 
  • sötét múltú futópadon állítólag lassabban futunk. Egy felmérés szerint az emberek túlbecsülik a sebességüket, ha bent futnak, és a friss levegőn adott ideig sokkal gyorsabban is tudnak futni. Ez talán azzal magyarázható, hogy megváltozik a sebességérzetünk, ha látjuk, hogy haladunk el a tárgyak mellett.
  • Mind a kültéri, mknd a beltéri futásnak meg vannak a veszélyei. Előbbinél gondoljunk csak a légszennyezésre vagy a közlekedési balesetekre, utóbbinál pedig ugyanúgy előfordulhatnak sérülések, és nem tesz jót, ha hosszú ideig ugyanazzal a sebességgel, ugyanolyan emelkedőn futunk.
  • Szóval fő a változatosság, és ezt a szabadban könnyebb megvalósítani, hiszen változnak a terepviszonyok. 
  • És nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a szabadban futás jót tesz a léleknek is  - állítják a kutatók.

Végkövetkeztetés: úgy tűnik, hogy szabadban futni kicsit egészségesebb, de persze az a legfontosabb, hogy kitartóan, rendszeresen eddzünk, így ha nekünk éppen a futópad vált be, mert valljuk be ennek is van számos előnye, akkor nem kell erőltetni a szabadtéri testmozgást.

fsgsgdsf

"A betegek joga meg kell előzze az orvos személyiségi jogait"

Farkas Edina Lina 2017. március 4., szombat 15:14

  • Ahogy múlt héten megírtuk, hamarosan lezárulhat a "lúgos orvosként" elhíresült B. Krisztián ügye

  • A legutóbbi tárgyaláson a vádhatóságnak azt kellett volna bizonyítania, hogy a sértett, Renner Erika életveszélyben volt, és nem B. Krisztiánon múlt, hogy nem halt bele a sérüléseibe. A vádlott orvosként tökéletesen átlátta a veszélyeket és pontosan tudta, hogy áldozata akár meg is halhat, de ebbe belenyugodott.

  • Dr. Gál András szerint az ügyészség részéről a fentiek bizonyítása nem történt meg, sőt, egyetlen kérdést sem intéztek a szakértőkhöz, ami példátlan.

  • A Fővárosi Ítélőtábla csak a következő tárgyalási napon, március 10-én hirdet ítéletet

  • Az alábbiakban a sértett, Renner Erika ügyvédjének, dr. Gál Andrásnak a beszédéből közöljük azokat a részleteket, melyek a tárgyalás szempontjából nagyon lényegesek voltak.
Távolról sincs vége, olvasson még »

5+1 fontos szabály, ha milliomos akar lenni

Brownie 2017. március 3., péntek 15:19

Hallott már Thomas J. Stanleyről? A két éve elhunyt üzleti gondolkodó és író egyetemi kutatóként dolgozott, amikor egy bank felkérte, hogy készítsen mélyinterjúkat milliomosokkal, hogy jobban rálásson szokásaikra és jobban ki tudja őket szolgálni. Stanley végül húsz évet áldozott arra, hogy gazdag amerikaiakat tanulmányozzon, és munkájának eredménye egy bestsellerré vált alapmű lett, A milliomos agy. A Medium.com nyomán összegyűjtöttük a könyvben leírt legfontosabb szabályokat, amik hozzásegítenek ahhoz, hogy egy átlagember is képes legyen családja számára tekintélyes méretű vagyonokat felhalmozni – és azt meg is tartani. Ha kíváncsi rá, hogy csinálják a profik, görgessen tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért fáj a hajunk?

moana 2017. március 3., péntek 11:12

Bárkinek, aki hordta már a haját szoros copfban vagy kontyban, ismerős lehet az érzés, de nem biztos, hogy tisztában vannak a jelenség okával. A hajtás után elmagyarázzuk miért van ez, és mit tehet ellene.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt egy meggyőző animáció a védőoltások fontosságáról

Dívány 2017. március 2., csütörtök 07:29

A kollektív vagy nyájimmunitás magyarázata röviden: ha elég embert oltanak be egy bizonyos betegség ellen, a kritikus tömeg védettséget biztosít azok számára is, akik nem kaptak a vakcinából. Ez főként azok szempontjából fontos, akik ha akarnának sem kaphatnának oltást, például, akik immunhiányos állapotban szenvednek. 

A ScienceAlert oldalán találtunk egy illusztrációt, ami segít megértetni, miről is van szó. A piros vonalak a kórokozók terjedését jelölik, fekete pöttyök a fertőzött egyedeket jelölik, a kék azokat, akiket nem oltattak be, a sárgák pedig azokat, akiket igen. Jól látszik, hogy alacsony oltottsági aránynál a fertőzés mindenkire átterjed, közepes oltottságnál lassul a betegség terjedése, és főként oltatlanok vannak veszélyben, magas oltottságnál pedig már ők is nagyobb biztonságban vannak. 

How Herd Immunity Works

A fenti ábrát egy nyílt forráskódú porgrammal készítették, és ugyan nem valós adatokat láthatunk, ez csak egy szimuláció, de a modell megalkotásához felhasználták az Epidemiologic Reviews című folyóiratban megjelent tanulmányt a nyájimmunitásról. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itthon még mindig nagyon népszerű a mamahotel

Dívány 2017. március 1., szerda 16:54

A huszonévesek több mint fele, a harmincasoknak pedig majdnem egyharmada élvezi még a „mamahotel” vendégszeretetét, azaz lakik együtt a szüleivel – derül ki a Fundamenta országos reprezentatív kutatásából. A különköltözés életkori kitolódása nemzetközi jelenség, és általában a családalapítás közeledésével, 30 éves kor felett erősödik fel az igény a saját otthon iránt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: futócipőt 5777 forintért?

km , Lina 2017. március 1., szerda 12:46

Minden tavasszal megnő azok száma, akik elkezdenek futni, ami érthető, hiszen kikapcsol, lehet bárhol és bármikor végezni, ráadásul nem is kerül semmibe. Jobban mondva alig valamibe. Az egyik legnagyobb befektetés a cipő: ez az első dolog, amit egy kezdőnek is meg kell vennie, ha védené ízületeit, a póló és divatos nadrág már a következő szint.

Vannak persze olcsó megoldások, az outletekben például 10 ezer forintért lehet korábbi kollekciós, márkás darabokhoz jutni, de már nem csak ezek állnak a kezdő hobbifutók rendelkezésére. Ott van például a Decathlon, melynek legolcsóbb kezdő cipője 4 ezer forint és most a Lidl is beszállt a versenybe egy 5777 forintos futócipővel. Kipróbáltuk tehát az olcsóbb termékeket, teszteltünk két kifutó terméket, amelyek a Sport's Directben kaphatók, és kipróbáltunk két drága, új kollekciós adidas futócipőt is, hogy azoknak is tudjunk valamit ajánlani, akik nem félnek nagyobb összeget fektetni új hobbijukba. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, hogy mit gondolnak az orvosok a hálapénzről?

pk 2017. február 28., kedd 17:24

A magyar egészségügy több sebből vérzik, és az egyik fontos kérdés, amit tisztába kellene tenni, az a hálapénz rendszere.  És egy új, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz) és a Szinapszis Kft. közös kutatásából kiderült, hogy ez nemcsak a betegek számára fontos, az orvosok 96%-a is hálapénzmentes egészségügyben szeretne dolgozni. Részletek a hajtás után!

A módszertan

2017 januárjában történt online adatfelvétel során 907 magyar orvos töltötte ki a 20 perces kérdőívet. A válaszadás önkéntes volt. Az orvosok oldaláról tapasztalt nagy érdeklődést jól mutatja, hogy a szokásosnál rövidebb idő alatt sikerült elérni a mintaszámot. Ez a nagyfokú érdeklődés bizonyítja azt, hogy az orvostársadalom jelentős részét ez a téma foglalkoztatja, és igen, a felmérésben a "hálapénzes területeken" dolgozó orvosok is részt vettek, lásd szülész-nőgyógyászok, kardiológusok és sebészek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A férfiak vagy a nők az okosabbak?

Böszörményi Edina 2017. február 28., kedd 16:01

Nem új keletű dolog, hogy a társadalmunk a kiemelkedő képességeket inkább a férfiakhoz köti, és persze rengeteg tanulmány és kutatás készül sztereotípiákról rengeteg, ezeket szedte össze az AsapSCIENCE az egyik videójukban

Távolról sincs vége, olvasson még »

Érdemes sportgatyát venni, vagy jó lesz a leggings is?

km 2017. február 27., hétfő 15:38

Amikor elkezdtem rendszeresen mozogni, még nem volt valami nagy a választék edzőruhákból, úgyhogy sok más emberrel egyetemben én is leggingsben vagy tréningnadrágban mentem gyúrni, ami se nem praktikus, se nem szép. Aztán beruháztam egy tizenpárezres Nike nadrágra, ami drágának számított. Viszont az utóbbi években sok márka rukkolt elő megfizethető, jó minőségű edzőruhákkal, úgyhogy már semmi nem indokolja, hogy átlátszó pamutleggingsben pucsítsanak a vendégek aerobikórán. Ha még azok közé tartozik, aki nem szerzett be egy megbízható és tartós nadrágot edzéshez, futáshoz, nézze meg, miket ajánlunk a hajtás után, ár szerint növekvő sorrendben: van itt futónadrág télre, nyárra és fitnesznadrág is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Könnyen kideríthető, mi okozza a merevedési zavart

Dívány 2017. február 25., szombat 17:49

A férfiak egyik legnagyobb félelme, hogy képtelenek lesznek teljesíteni az ágyban, és félelmük nem teljesen alaptalan, hiszen a kutatások szerint 60-90 százalékuk került már olyan helyzetbe életében, amikor nem jött létre merevedés, vagy nem tudta azt megfelelő ideig fenntartani. És hiába olyan fontos kérdés ez számukra, sokszor nincsenek is tisztában a kiváltó okokkal - áll a LifeNetwork sajtóközleményében, ami a férfiak nemi szervére leselkedő veszélyeket sorolja fel. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 136

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés