ÉLETMÓD

A pénzbüntetés segítene az elhízás visszaszorításában

Brownie 2016. március 4., péntek 11:12

A táplálkozási szakértők már régóta küzdenek a globális elhízás mértékének visszaszorításáért (többek között) azzal, hogy felhívják a figyelmet arra, mennyire fontos is a rendszeres testmozgás. Egy új tanulmány szerint azonban nem mindegy, hogy hogyan motiválják az embert edzésre, és a Pennsylvaniai Orvostudományi Egyetem kutatóinak megfigyelései alapján a legjobb megoldás, ha a mozgáshiányt pénzmegvonással büntetik. Igen, hasonlóan ahhoz, amikor a szülők visszavonják a gyerek zsebpénzét, mert az rossz fát tett a tűzre. A különbség az, hogy előbbinek valóban van értelme.

shutterstock 367109438
Távolról sincs vége, olvasson még »

Menstruál? Van, ahol jár érte szabadság!

ermiz 2016. március 3., csütörtök 14:01

A bristoli Coexist lehet az első olyan brit cég, amely a női alkalmazottaknak biztosítja, hogy menstruációjuk idején szabadságra mehessenek - írja a Mashable

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyarok készítették a világ egyik legmenőbb névjegyét

Becca 2016. március 2., szerda 16:27

Egy zseniális hazai fejlesztésű névjegykártyára akadtunk az interneten. És hogy mitől olyan különleges? Attól, hogy a MobilECG kártyája EKG-készülékként is funkcionál. Bár a gyártó szerint nem helyettesíti a profi orvosi műszereket, de legalább megnyugtatja az embert, ha látja, hogy nem szökött az egekbe a pulzusa

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt tipp, ha valami jó helyre utazna márciusban

travelo 2016. március 2., szerda 13:48

A tavasz első hónapja tele lesz jobbnál jobb programokkal, a Travelo csapata pedig össze is gyűjtötte ezeket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Irányított véradás: ha nem szerez vért, lehet, hogy csúszik a műtét

ZZs 2016. március 2., szerda 11:49

Azt már kezdjük megszokni, hogy ha valaki kórházba kerül, akkor vécépapírtól a bögréig mindent visz magával, de olvasónk esete azért minket is megdöbbentett. Édesanyja tervezett műtétre ment be a Szent Imre kórházba, és szerette volna elfoglalni az ágyát. Ám a felvételnél közölték vele, hogy az ágyát is csak akkor kapja meg, ha legalább két egységnyi vért (ez kétszer 450 ml) irányítottan beérkezik a nevére, addig tessék a folyóson várakozni. Olvasónk persze mozgósította az ismerőseit, és hamarosan meg is lett a kívánt vérmennyiség, sőt még több is. A magát megnevezni érthető módon nem kívánó olvasó körbe kérdezett az osztályon, hogy egyedi esetről van-e a szó vagy sem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg olyan fontos a reggeli?

Brownie 2016. március 1., kedd 20:02

Akár egy banánt, zabkását vagy tojásrántottát eszik, de "reggelizni muszáj". Ezt a régóta elfogadott aranyszabályt többen is megkérdőjelezték már, újabb vizsgálatok szerint pedig nemhogy a reggeli a legfontosabb főétkezés, de még jól is járunk, ha kihagyjuk azt. James Betts és Enhad Chowdhury, a Bath Egyetem kutatói a The Conversation oldalon osztották meg megfigyeléseik eredményeit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Előléptetést szeretne? Irány az edzőterem!

mzd 2016. március 1., kedd 09:17

Bár a rendszeres testmozgást a legtöbbször az egészséges életmóddal kapcsolják össze, a Daily Mail rávilágított, hogy más miatt is érdemes időt szánni az edzésre: egy friss kutatás szerint ugyanis jobb vezetőként tekintünk azokra a férfiakra, akik izmos(abb)ak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Eilat: télből nyárba olcsón, avagy Közel-Kelet light

Steiner Kristóf 2016. február 29., hétfő 19:44

Kevés olyan ország van a világon, ahol mintegy ötórás autóút választ el egy nyaralót (vagy épp telelőt) a síeléstől és a tengerben lubickolástól. Izrael ezen úti célok közé tartozik: ilyenkor év elején a Hermon hegy lankáin csillog a hó, Eilatban pedig a napbarnított turisták csobbannak a delfinekkel. Hagyjuk is most egy kicsit a picinyke, ám annál színesebb ország északi csücskét, hóból-fagyból úgy is van elég Európában is. Lenn délen viszont édes éjek és még édesebb nappalok várnak azokra, akik elrepülnek Izrael, Egyiptom, és Jordánia közös határára, Eilat városába.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kevesebbet eszünk, ha nem látjuk, mi van a tányéron

bb 2016. február 28., vasárnap 16:03

A német Konstanzi Egyetem pszichológusa, Britta Renner szerint 9 százalékkal kevesebbet eszünk, ha be van kötve a szemünk, de közben sokkal intenzívebb lesz a gasztronómiai élmény, hiszen fokozottabban tudunk figyelni a többi érzékszervünkre – írja a Daily Mail. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 módszer, ami nem hatásos a kórokozók ellen

ermiz 2016. február 27., szombat 08:27

Azt már régóta tudni lehet, hogy a nyilvános helyek tele vannak kórokozókkal, és mindenkinek van valamilyen stratégiája arra, hogy ne kapjon el semmit a mosdóban vagy a tömegközlekedési eszközökön. De van ezeknek értelmük?  A Women's Health Philip Tierno mikrobiológussal, a New York-i Egyetem oktatójával beszélgetett pár módszer hatásosságáról. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekben az időpontokban semmiképp ne egyen!

Dívány 2016. február 26., péntek 10:10

A kutatók kitalálták, hogy három olyan piros betűs időpont van a napnak huszonnégy órájában, amikor semmiképp nem szabad ennünk, kiváltképp ha éppen fogyókúrázunk. Ha minden igaz, 11 óra 01 perckor, 15 óra 14 perckor és 21 óra 31 perckor nem kevesebb mint 750 kalóriát pusztíthatunk el, ez pedig szabotálhatja a tervünket arról, hogy megszabaduljunk a felesleges kilóktól. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyiptom már nem menő, na de Bulgária!

ermiz 2016. február 25., csütörtök 15:03

Hamarosan jön az Utazás kiállítás, ami azt is jelenti, hogy jó sok információt kapunk a hazai utazási szokásairól. Az Invia utazási ügynökség tapasztalatai szerint a magyarok nagy része mindössze 8 napra ment vakációra, a tengerpartokra, és míg 2015-ben a legkedveltebb úti cél Görögország, Törökország és Egyiptom voltak, 2016-ban megváltozott a desztináció, az előfoglalások alapján Görögországot Bulgária és Spanyolország követi a listán. A hajtás után még több érdekes adatot talál!

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 meglepő alvási szokás bolygónkon

Dívány 2016. február 25., csütörtök 08:47

Addig oké, hogy vannak akik háton, mások meg hason alszanak, ám a Huffington Post a rossz amerikai alvókra tekintettel most végigvette, hogy milyen egyéb furcsa alvási szokások vannak a Föld legkülönbözőbb részein.

Távolról sincs vége, olvasson még »

3 ok, hogy miért érdemes már most lefoglalni a nyaralást

travelo 2016. február 24., szerda 10:54

Bár elsőre nevetségesen korainak tűnhet már februárban a nyaralást szervezni, több nyomós indokunk is van rá, hogy miért érdemes mégis így tenni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Babakocsisokon és időseken is segít a kerekesszékesek appja

Edicsek 2016. február 24., szerda 10:18

Nem csak Budapesten, de a a világ többi nagyvárosában és vidéken sem egyszerű kerekesszékkel vagy babakocsival közlekedni, de az időseknek is sokszor kihívást jelent olyan útvonal találása, ami könnyen megközelíthető. Nekik jelenthet segítséget a magyar fejlesztésű Route 4U alkalmazás, amiről Székely Tamás társalapítóval beszélgettünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

21 tipp az éjszakai munkához

mzd 2016. február 23., kedd 12:19

Az alvásról elég sokat tudunk: érdemes előtte kerülni a telített zsírsavakat, jobb meztelenül és a munkabírásunkra is elég nagy hatással van. De vajon mi van azokkal, akik valamilyen ok miatt éjszaka (is) kénytelenek dolgozni? A HubSpot főleg rájuk gondolt, amikor elkészítette listáját. Olvasson tovább, ha kíváncsi, mi segíthet még ilyenkor a jógán és a megfelelő zenei lejátszási listán kívül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nyelvtanuláshoz nem kell tehetség

S-W. Zsó 2016. február 22., hétfő 15:33

Azt már tisztáztuk, hogy egy idegen nyelv elsajátításához semmilyen veleszületett adottság nem kell, hiszen nyelvérzéke mindenkinek van. Tény viszont, hogy rengeteg türelmet és folyamatos gyakorlást igényel, ezért aki belevág, annak nem szabad már egy hét próbálkozás után azzal hárítania, hogy ezt nem nekem találták ki vagy én ehhez már túl öreg vagyok, gyerekként kellett volna elkezdenem! Ezúttal Christopher Bartlett-Karafiáthtal, az Angol Falu oktatási igazgatójával beszélgettünk, hogy még több, a sikeres nyelvtanulás útjában álló tévhitet oszlassunk el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Boulderezzen, ha tökéletes alakot szeretne nyárra

Becca 2016. február 22., hétfő 12:21

Már hónapokkal ezelőtt tervbe vettem, hogy kipróbálom, milyen szabadon falat mászni, és pár napja végre el is jutottam egy terembe. Kicsit félelmetesnek tűnt a kötél nélküli mászás, de kiderült, hogy a helyzet korántsem ilyen veszélyes – szerencsére. A budai Monkey Boulder termében próbálkoztam pókemberré válni. Ez először csak szép álomnak tűnt, a valóságban viszont a kezdőpályákat simán megmásztam. 

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

A tátott szájjal alvás tönkreteszi a fogait

Edicsek 2016. február 21., vasárnap 13:07

Ha eddig azt hitte, hogy a tátott szájjal alvás egyetlen veszélye, hogy alvás közben lenyel néhány pókot, akkor rossz hírünk van: fogai is tönkremehetnek miatta. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne igya, egye a vizet!

Edicsek 2016. február 21., vasárnap 11:53

Már sokszor írtunk arról, hogy egy nap legalább 2 liter vizet kell elfogyasztanu, mert a dehidratáltság rossz. Most az is kiderült, hogy az sem mindegy, hogyan juttatja a szervezetébe a folyadékot. A tudomány már számos módszerrel próbál segíteni, hogy ne felejtsen el elég folyadékot magához venni, illetve ne is vigye túlzásba, merthogy az is ártalmas. De kiderült, hogy a legjobban akkor jár, ha nem a palackot emelgeti, hanem sok gyümölcsöt és zöldséget eszik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így gesztikuláljon az állásinterjú alatt

ermiz 2016. február 19., péntek 16:46

Gondolta volna, hogy nem csak az számít, milyen az önéletrajza, hogy van felöltözve vagy kipucolta-e a cipőjét? A Business Insider John B. Molidor  és Barbara Parus Crazy Good Interviewing című könyve alapján többek között arról készített videót, hogy mit tegyen az álláskereső a kezeivel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az igazán jó alvásért forduljon balra

ST 2016. február 17., szerda 17:23

Sok cikk, sőt tanulmány foglalkozik azzal, hogy mi a pihentető éjszaka titka. Gondolta volna, hogy az is segíthet, ha alvás közben a bal oldalán fekszik? Nem? Pedig ez derült ki a Lifehack cikkéből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ide utazzon az idei első hosszú hétvégén

travelo 2016. február 17., szerda 08:19

2015 tavaszán megkérdeztük a Travelo olvasóit, mivel töltik legszívesebben a hosszú hétvégéket. Felmérésünkön a wellness toronymagasan nyert, a válaszadók döntő többsége úgy vélte, a hosszú hétvégék medenceparton az igaziak. A második legnépszerűbb program a városnézés volt, a harmadik helyre pedig a kirándulás került. Ennek megfelelően adunk pár tippet az idei első hosszú hétvégére, és siessenek, a program megszervezésére már nincs egy hónapjuk sem!

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 ok, hogy miért egyen minden nap avokádót

Brownie 2016. február 15., hétfő 10:45

A fura gyümölcsös kalauzunkból megtudhatta, mi fán terem az avokádó, és hogy mi mindent készíthet belőle. A Lifehack segítségével most azt is eláruljuk, miért járna jól, ha gyakrabban fogyasztana mondjuk guacamolét vagy más avokádóból készült ételeket – ha már úgyis annyira felkapott ez a mexikói gyümölcs.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Össze lehet hozni egy randit feromonokkal?

mzd 2016. február 14., vasárnap 18:05

Talán nem meglepő, hogy Valentin-nap környékén mindenki a szerelemmel vagy szexszel kapcsolatos témákkal rukkol elő. Mi most szerencsére a szokásos giccstenger helyett egy érdekes anyagba futottunk bele. Egészen pontosan egy videóba, amit a SciShow töltött fel, és amiben annak jártak utána, vajon mit lehet tudni az emberi feromonokról: tényleg vágykeltő hatásuk van és amiatt tetszik meg nekünk valaki? Ha kíváncsi, olvasson tovább.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 129

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés