ÉLETMÓD

Nekik köszönhetjük a bikinitestet

mzd 2016. április 23., szombat 11:06

A női szexualitás szimbóluma, tömeggyártott fürdőruha és egy újabb lehetőség, hogy a pasik fixírozzák a nőket – igen, a bikiniről van szó, ami bár a divattörténelem egyik fontos szereplője, a neve egybeforrt a külsővel kapcsolatos szorongásokért egyik leginkább felelős kifejezéssel, a bikinitesttel. Mivel már évek, évtizedek óta minden tavasszal elönti a női magazinok címlapját, a Refinery29 utánajárt, kinek is köszönhetjük a jelenség kialakulását.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Time 100: 10 befolyásos nő, akit ideje megismerni

Dívány 2016. április 22., péntek 13:53

A Time magazin idén is összeállította a 100 legbefolyásosabb ember listáját, és természetesen rengeteg híres nő is helyet kapott rajta Adele-től kezdve Hillary Clintonon át Angela Merkelig. Most viszont 10 olyan nő következik, akiknek a nevével talán még nem találkozott, de történetük talán inspiráló lehet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rabok legyünk, vagy pászkát együnk?

Steiner Kristóf 2016. április 22., péntek 09:39

Hág számeáh, azaz boldog ünnepet - most pénteken köszönt be a Pészah, amelyet sokan "zsidó húsvétnak" neveznek, nem véletlenül. Amellett, hogy gyakran az év egyazon szakaszára esik a két ünnep (bár idén pont elég messze kerültek egymástól), a mélyebb jelentésük is hasonló: mindkettő a megszabadulásról szól. Pészahkor azt ünnepeljük, hogy az izraeliták maguk mögött hagyták a rabszolgaságot: a Vörös tenger kettévált, ők pedig elhagyták Egyiptomot, a Kánaánt keresve. 

Így betegítenek meg minket az otthonaink

mzd 2016. április 22., péntek 07:48

Összeállt a VELUX Cégcsoport és a németországi Humboldt Egyetem, hogy megvizsgálják, vajon milyen összefüggés van a fénytelen, nem megfelelő belső klímájú otthonok és a fáradékonyság, illetve a legyengült immunrendszer között. Az eredmény elég szomorú, ugyanis konkrét párhuzam húzható a kettő között, derül ki a cégcsoport sajtóközleményéből. A nemzetközi, 14 ezer főt elérő kutatás magyar válaszait figyelembe véve mutatunk pár tippet is, hogyan küzdhet a káros hatások ellen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szabályok, hogy túlélje a városi biciklizést

etelka 2016. április 21., csütörtök 09:48

Tele a város bicajosokkal, és ez így van jól, hiába fúj rájuk Tarlós. Ám nem árt átismételni azokat a szabályokat, amik abban segíthetnek, hogy mindenki épen és egészségesen érkezzen meg a célállomásra. A Generali a Biztonságért Alapítvány össze is gyűjtötte ezeket, ha pedig átolvasta, vagy úgy érzi mindent tud, kattintson, és tesztelje le tudását! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Végigkövettük Orsi és Kinga első, közös örömfutását

Lina 2016. április 20., szerda 21:15

Harmincezer ember rajtolt el 31. Telekom Vivicitta Városvédő Futás két napos rendezvényén, és a startnál ott izgultak a MáSzínház fogyatékkal élő színészei és önkéntes segítői is. Fotósunk kamerájával a résztvevő párosok egyikét nemcsak a versenyen, hanem a felkészülő edzéseken is végigkísérte. Nézze meg ön is, milyen volt az első közös Vivicitta Demeter Orsi és az önkéntes Ricsovics Kinga számára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Apa, mi ez a madár? Ó, ez egy balkáni fakopáncs!

mzd 2016. április 20., szerda 11:55

Új alkalmazással jelentkezett a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület, amelynek segítségével nemcsak könnyedén azonosíthat madarakat, de a lexikon menüjének segítségével különösebb ok nélkül is tanulhat róluk. Az App Store-ban és GooglePlayen is egyaránt elérhető alkalmazásban jelenleg a 157 leggyakoribb madárfaj kapott helyet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Repülő nélkül is nyaralhat zseniális helyeken

travelo 2016. április 20., szerda 09:28

Idén külföldön nyaralna, de nem akar repülővel menni, a buszos társasutazástól viszont a hideg rázza? Kézenfekvő, hogy autóval vágjon neki a világnak! Ahhoz sincs kedve?Mutatjuk a lehetőségeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem mindegy, milyen növényi tejet választ

ST 2016. április 19., kedd 11:12

A növényi tejek térhódítása főként két vezethető vissza: egyrészt az emberek egy jelentős része kisebb vagy nagyobb mértékben laktózérzékeny, illetve egy másik részük allergiás a tejben található fehérjére. A hajtás után megmutatjuk, milyen fajtái vannak és milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, mielőtt letenné a voksát valamelyik mellett. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 ok, amiért folyton csak enne

Brownie 2016. április 18., hétfő 14:15

Néhány órával a reggeli, az ebéd vagy a vacsora után is elsöprő késztetést érez arra, hogy kifossza a hűtőszekrényt? Nem számít, mennyire jók a szándékaink, ha ránk tör a kíméletlen éhség, szinte lehetetlen ellenállni a kísértésnek. Többször írtunk már arról, hogy mi minden állhat az állandó sóvárgás hátterében, most pedig a Daily Mail oldalán bukkantunk rá még több olyan gyakori tényezőre, amik szintén ész nélküli faláshoz vezethetnek.

shutterstock 104028707
Távolról sincs vége, olvasson még »

Legalább egy évig kell tartania a diétáját, hogy hatásos legyen

Edicsek 2016. április 17., vasárnap 10:16

A türelem rózsát terem mondás a diétára is igaz, a Daily Mail szerint legalábbis egy évnyi kitartás kell ahhoz, hogy fogyás tényleg tartós legyen, vagyis a pár napos diétákkal átmeneti sikert elérhet ugyan, de hosszú távon nem marad meg a hatásuk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Közel 30 évet kellett várni az új táplálkozási ajánlásra

mzd 2016. április 15., péntek 10:45

Okostányér – ezt a nevet kapta az új táplálkozási ajánlás, amit 30 évvel az előző után, a legfrissebb tudományos eredményeket felhasználva készített el a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. Az útmutatóból kiderül, miből és mennyi kell a kiegyensúlyozott mindennapi táplálkozáshoz. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rosszabbul fut, aki nem iszik

Edicsek 2016. április 15., péntek 08:51

Már javában tart a futószezon és a versenyekre való felkészülés, ráadásul ahogyan egyre jobb az idő, azok a hobbifutók is elkezdik vagy újrakezdik a sportot, akik eddig a hideg miatt hanyagolták. A megfelelő sporteszközök, vagy éppen a bemelegítés és nyújtás mellett ugyanolyan fontos az is, hogy a szervezetét megfelelően hidratálja. Korompay-Túróczi Réka hosszútávfutó, triatlonista, a Szentkirályi futónagykövete gyűjtötte össze a futás közbeni hidratálás hétparancsolatát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyi baktériummal találkozhat az edzőteremben

ermiz 2016. április 13., szerda 20:53

A FitRated egy laboratóriummal összefogva utánajárt annak, mégis mennyi kórokozóval lehet találkozni egy átlagos edzés alatt. Elöljáróban annyit, hogy a futógép és a súlyok megfogása mind egy csomó nem várt ismeretséget rejt magában. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 ok, amiért okosabb lesz, ha külföldön él

mzd 2016. április 12., kedd 12:39

Gazdasági és szociális szempontok, illetve kalandvágy miatt egyre többen vágnak neki a külföldi létnek – elég csak a Németországba emigráló kolléganőnkre gondolni. Az anyaország magunk mögött hagyása azonban nemcsak áldozatokkal jár, a számos pozitív hozadéknak egy jókora része az, hogy az ember – ha ügyes – okosabbá is válik a külföldön eltöltött idő alatt. A WorkTheWorld most egy infografikán foglalta össze azokat az előnyöket, amiket mi is bemutatunk a hajtás után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Óvatosan, a talphámlasztó zselével!

bb 2016. április 11., hétfő 20:11

Egyre többen esküsznek a Baby Foot nevű talp hámlasztó termékre, amit az Amazonról 18,44 dollárért, körülbelül 5000 forintért mi is berendelhetünk, ha akarunk. A bőrkeményedést felszámoló zseléről azonban megoszlanak a vélemények - írja a Women's Health.

(A hajtás után olyan képeket láthat, amelyeket a gyengébb gyomrúak nem biztos, hogy ajánlunk!)

Távolról sincs vége, olvasson még »

Négyszeresére nőtt a cukorbetegek száma az elmúlt 30 évben

Brownie 2016. április 10., vasárnap 09:24

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legutóbbi jelentése szerint az elmúlt három évtized alatt mintegy négyszeresére nőtt a cukorbetegséggel küzdők száma, ami többek között a mozgásszegény életmódnak és annak köszönhető, hogy – különösen az alacsony és közepes jövedelmű országokban – ma már sokkal könnyebben és olcsóbban beszerezhetők a magas cukor- és zsírtartalmú élelmiszerek mint korábban.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Érdemes kerülni az egytálételeket

mzd 2016. április 9., szombat 21:09

Az egytálételek mellett több érv is szól: jól mutatnak Instagramon és könnyebb utánuk mosogatni is. Gondolta volna viszont, hogy egészségtelenebb az, ha "ömlesztve" eszi a kaját, mint ha elosztva fogyasztaná ugyanazt? A kapcsolódó kutatásra a Women's Health hívta fel a figyelmet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még egy nyomós érv, hogy babot egyen

Brownie 2016. április 9., szombat 16:06

Év elején írtunk arról, hogy melyek lesznek idén a legmenőbb étel- és mozgástrendek, és a hüvelyes zöldségek mintha egyre nagyobb szerepet kapnának sokak étrendjében. Ebben talán az is közrejátszik, hogy az ENSZ a hüvelyes növények nemzetközi évének nyilvánította ki 2016-ot, és az is biztosan népszerűvé teszi majd ezeket, hogy a szakértők szerint napi egy adag bab, borsó, lencse, csicseriborsó vagy más hüvelyesek fogyasztása már elég a mérsékelt fogyáshoz - írja a Science Daily

shutterstock 389116651
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy avokádós szendvics és egy löket botox - az ebédidőplasztika az új trend

Steiner Kristóf 2016. április 8., péntek 19:46

Ma már szike sem kell ahhoz, hogy valaki belekóstoljon az örök ifjúságba. Elég ebédidőben elugrani egy klinikára vagy rendelőbe, és azonkívül, hogy valahogy kisimultabbnak fest az ember, semmiféle jelét nem mutatja majd annak, hogy épp most adta el a lelkét az ördögnek a fiatalság örök hajhászásának kedvéért. Néhány apró tűszúrás árulkodik csupán a tényről, hogy az illetőt nem egy méregtelenítő dzsúsz vagy egy erdei séta frissítette fel, hanem egy “lunchtime surgery”, azaz becenevén “ebédidős beavatkozás”, és ideális esetben ezek az apró nyomok már fél óra elteltével finoman lealapozhatóak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

És ön küldött már jelnyelvvé alakított videóüzenetet?

mzd 2016. április 8., péntek 13:28

Míg pár éve a digitális üzenetküldés kizárólag az SMS-t jelentette, a szolgáltatások köre azóta exponenciálisan bővült: a Skype-nak, Facebook Messengernek és Snapchatnek köszönhetően az sem ritka, hogy valaki a telefonálás helyett videó formában üzenjen a másiknak. Nemrég egy magyar startup alkalmazása is belépett a piacra, ráadásul egy óriási piaci rést is betömött, ugyanis jelnyelvvé alakítja a begépelt üzeneteket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szívbetegségekhez már az is elég, ha csak egy órával dolgozik többet

Dívány 2016. április 8., péntek 12:15

Houstoni kutatók szerint ha huzamosabb ideig dolgozunk heti 45 óránál többet, akkor nagyobb lesz az esélye annak, hogy szív- és érrendszeri panaszaink lesznek, és minden egyes plusz órával csak tovább romlik a helyzet – írja a Daily Mail.

Mi a túlóra?

Túlmunkaóra (túlóra) a munkarend szerint kötelező munkaidőn túl, a munkáltató által elrendelt többletmunka munkaórában nyilvántartott ideje, melyre a munkavállalót a rendes munkabéren felül bérpótlék vagy szabadidő illeti meg.

Forrás: Központi Statisztikai Hivatal

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha tavaly nem tanult meg újraéleszteni, akkor majd most!

mzd 2016. április 7., csütörtök 14:51

Kicsit több mint egy évvel ezelőtt mutattuk be Csuja Imre és az Országos Mentőszolgálat Alapítvány videóját, amiben azt nézhettük meg humoros formába öntve, hogy miként kell újraéleszteni. Bár a kisfilm sokakhoz eljutott, még fél évvel később sem tudták az emberek nagy része, hogy mik a mentés lépései – valószínűleg többek között ez is szerepet játszott abban, hogy itt a második rész.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Biztonságosabb a bérbringa a saját kerékpárnál

Dívány 2016. április 7., csütörtök 08:38

Mondhatnánk, hogy brit tudósok meg minden, de az igazság az, hogy a címben megállapított konzekvenciát abból a borzasztó egyszerű tényből következtették ki a Vox újságírói, hogy Amerikában még senki nem halt meg bérelhető kerékpárral.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Külön női kocsikat vezetnek be a német vonatokon

Edicsek 2016. április 6., szerda 15:05

A Mitteldeutsche Regiobahn bejelentette, hogy új kényelmi szolgáltatásként a Lipcse és Chemnitz vonalon olyan vasúti kocsikat csatlakoztatnának a mozdonyokhoz, amelyekben csak nők és gyerekek utazhatnak. Bár a világon több országban is lehet ilyennel találkozni, 1977 óta ez az első, hogy Európában ilyen szolgáltatást bevezetnek.

Az intézkedést sokan válaszreakcióként értelmezték a tömeges kölni zaklatásokra, de a vasúttársaság határozottan visszautasítja, hogy ez bármilyen összefüggésben lenne az esettel. Az Independent szerint egyszerűen az a céljuk, hogy a nők biztonságban érezzék magukat ha egyedül utaznak kisgyerekkel, és az ilyen kocsikra való igényeket utasaik már jóval a támadások előtt jelezték

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 131

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés