ÉLETMÓD

8 tipp, hogy légkondi nélkül se szenvedjen a kánikulában

Brownie 2016. július 12., kedd 09:39

Van egy jó hírünk azoknak, akik legfeljebb a munkahelyen tudnak hűsölni (vagy fázni), mivel otthon nincs klímaberendezésük, vagy éppen szeretnének egy kicsit az energiafogyasztáson spórolni: létezik jó pár egyszerű és hatékony trükk, amivel lehűtheti magát vagy a lakást. A Lifehacker segítségével össze is gyűjtöttünk ezek közül néhányat. Íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit tudni akart az elhízásról

Dívány 2016. július 11., hétfő 19:56

A TEDEd, pontosabban Mia Nacamulli videójában nincs konkrét recept ahhoz, hogyan fogyhat le, de talán jobban megérti, hogyan lett az elhízás globális járvány, ami minden korosztályt, nemet és társadalmi csoportot érint.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem kellene minden nap tusolni, mert a bőrnek ez rossz!

ST 2016. július 11., hétfő 08:25

Fürödni muszáj, de a mindennapos zuhanyozásról már sokszor hallhattuk, hogy nem éppen a legjobb dolog. Ezt persze a legtöbben kétkedve fogadják, de a tudományosan megalapozott tényekkel nem igazán lehet vitatkozni. A Lifehack.org cikkéből ki is derülnek ezek a bizonyítékok, ennek ellenére a döntés mindenkinek sajátja, hiszen az igazán fontos az, hogy hogyan érzi magát a bőrében. Meg a nyári hőségben nyilván figyelmen kívül hagyhatóak ezek az érvek, ha viszont éppen nem tombol kánikula, akkor azért vegye fontolóra ezeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek a legfurább és legmenőbb szépészeti beavatkozások

Brownie 2016. július 10., vasárnap 09:43

Az elmúlt évtizedekben komoly iparággá nőtte ki magát a kozmetikai orvostudomány és sebészet, és egyre több ország ismeri fel a plasztikai turizmusban rejlő lehetőségeket, ami a GDP-nek sem jön rosszul - írja Jim Frame esztétikai, plasztikai sebész a The Conversation oldalon. Dubaj, Thaiföld, Dél-Korea, Mauritius, India vagy Irán - ez csak néhány a legmenőbb szépészeti beavatkozásokat hirdető országok közül, de hallott már a nálunk is egyre trendibb lunchtime surgeryről vagy az amerikai kismamák teljes körű átalakításáról? A szakértő a legmeglepőbb plasztikai eljárások értelmetlenségére és lehetséges veszélyeire is felhívja a figyelmet. Íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vitaminhiány is állhat a migrének hátterében

Brownie 2016. július 10., vasárnap 08:35

Újabb vizsgálatok szerint a legtöbb migrénnel küzdő gyereknél és fiatal felnőttnél a D-vitamin, a riboflavin, a folsav és a Q-10 koenzim enyhe hiánya is állhat a panaszok hátterében. Az eddigi tanulmányok alapján azonban egyelőre nem egyértelmű az ok-okozati összefüggés – írja a Science Daily.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ihatok egy sört edzés után?

nemoszi 2016. július 9., szombat 16:17

Az emberek nemcsak futni és sportolni szeretnek, hanem inni is: ugye önnel is megesett már, hogy egy fárasztó szigetkör után másra se vágyott, csak egy sörre? És végülis mi rossz lehet abban, ha sportolás után kicsit lazítunk? Egy korsó sör körülbelül 200 kalória, ennyit meg bőven le is mozogtunk már (egy átlagos 70 kilós ember mérföldenként 120 kalóriát éget), tehát elhízni nem fogunk – fejtegeti a The Conversation.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, hogy mennyi energiát éget el a házimunkával? Mutatjuk!

ermiz 2016. július 9., szombat 09:05

Kinek van kedve az edzőteremben kedve gürizni, ha a házimunka is egy csomó energiát éget el, ráadásul a lakás is jól fog kinézni? A Stormclad készített egy csodálatos infógrafikát, melyből kiderül, hogy miért mennyit kell robotolni, milyen izmokat mozgat meg, és az elégetett energiát mivel tudjuk pótolni - mármint ha van olyan ember, aki pótolni akarná.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fővárosi randihelyek minden korosztálynak

Becca 2016. július 8., péntek 16:58

Manapság egyre ritkábban lehet hallani arról, hogy valaki randevúra megy, az emberek kifogytak az ötletekből, sőt, odáig már el sem jutnak, hogy azon gondolkozzanak, milyen helyek is vannak a városban (vagy azon kívül), ahova egy elég menő randit lehetne szervezni. Mert ugye, minek is fektessen az ember energiát a másikba? Azonban, ha úgy gondolja, hogy ez így nem jó, és szívesen változtatna ezen, mutatunk pár tippet, ahol élmény lesz a másikra koncentrálni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A kis mell két mókusnyit, a nagy mell egy perzsamacskányit nyom

Dívány 2016. július 8., péntek 12:10

Az amerikai Genie's fehérnemű cég japán (mi más!) részlege úgy döntött, hogy a női kosárméreteket különböző állatoknak felelteti meg az alapján, hogy az adott méretű melleknek körülbelül mekkora a súlya - írja a Rocket News 24. Elég forradalmi megközelítés, de talán segít megérteni, milyen súlyt is cipelünk magunkkal, és miért fontos, hogy úgy válasszunk fehérneműt, hogy az megfelelő tartást biztosítson. 

A hajtás után megtalálja a felsorolásokat!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így kerülje el a fesztiválbetegségeket!

Brownie 2016. július 7., csütörtök 19:23

Hallott már a Glastonbury-bokáról? Mi sem. Az idei Glastonbury Festivalra látogatók azonban megtapasztalhatták, milyen öt napon keresztül térdig érő sárban, kényelmetlen gumicsizmában tombolni. Nem csoda, hogy sokan közülük bokaficammal (innen az elnevezés), izomhúzódással vagy más kellemetlen sérüléssel tértek haza a rendezvényről. Nálunk szerencsére kisebb az esélye ilyen extrém körülményeknek, azért egy csomó minden megkeserítheti az önfeledt mulatozást, ha nem figyelünk az egészségünkre.

A szabadtéri fesztiválok egészségügyi biztosításának mentési feladatait az Országos Mentőszolgálat látja el, és a rendezvények területén a résztvevők egészségére vigyázó önkéntesekből, a „helperekből” álló elsősegélynyújtó rendszer is működik.

Tájékozódjon!

Érkezés előtt vagy után azonnal derítse ki, hogy a helyszínen merre vannak az elsősegélynyújtó központok. Ha bármilyen egészségügyi problémája van, netán várandós, mindenképpen jelezze a fesztiválon tartózkodó segítőknek. Ne felejtse el magával vinni szokásos gyógyszereit, és ügyeljen azok megfelelő tárolására is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Németországban a nem azt jelenti, hogy nem

Edicsek 2016. július 7., csütörtök 15:30

A német alsóházon átment a nemi erőszakról szóló törvénymódosítási javaslat csütörtökön, és az új definíció szerint a nem azt jelenti, hogy nem. A kritikusok szerint ennek már éppen ideje volt, sőt, már évekkel ezelőtt módosítani kellett volna a szabályozáson.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A higiénia, a látvány és a szex miatt fazoníroznak a nők

Dívány 2016. július 6., szerda 15:10

Ha nyár, akkor szőrtelenítés! A JAMA Dermatology oldalán nemrég jelent meg egy tanulmány, melynek szerzői annak jártak utána, hogy a nők milyen arányban és miért fazoníroznak, és persze mellékeltek pár jó tanácsot azoknak, akik nem ragaszkodnak az eredeti állapothoz. Jó, a felmérésben csak amerikai nők vettek rész, de azért van benne pár érdekes adat. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Júliusban tárt karokkal várja a Balaton, Párizs és Toscana is!

travelo 2016. július 6., szerda 10:29

Nincs még úti terve júliusra? Olvasson tovább, és már lesz is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit csinálnak a nyugdíjasok a kondiparkban?

nemoszi 2016. július 5., kedd 13:52

A kondiparkokat szeretjük, többször megmutattuk már olvasóinknak, hogy érdemes használni őket, de arról eddig nem írtunk, hogy hogyan használja a masszív fémeszközöket az idősebb korosztály.

A Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége szerencsére szervezett egy kisebb bemutatót, hogy láthassa a világ, ők hogyan edzenek, Borsos Péter fitneszoktató pedig elmondta, hogyan érdemes nekiállni a mozgásnak, hogy az edzés valóban egészségmegőrző legyen és megússzuk sérülés nélkül a felnőtt játszóteres őrültködést. A hajtás után gyakorlatokkal jövünk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy elhízott férfi lányának nagyobb eséllyel lesz mellrákja

Brownie 2016. július 5., kedd 08:49

Erre a következtetésre jutottak nemrég a georgetowni Lombardi Rákkutató Központ szakértői, akik az apák elhízásának az utódokra tett lehetséges hatásait állatkísérletek során vizsgálták.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6+1 házilag is elkészíthető kozmetikum nyárra

Becca 2016. július 4., hétfő 18:59

Itt a strandszezon, és mindenki lázasan vásárolja a naptejeket, napolajokat, meg a napozás utáni termékeket. Jó hírünk van, ezeket mind otthon meg tudja csinálni kevés pénzből és a kemikáliákat is kikerülheti, amelyekkel szívesen tömik tele a kozmetikumokat.  Az alapanyagokat gyógyszertárban, bioboltban, interneten vagy külön erre szakosodott boltokban veheti meg, és akkor jár a legjobban, ha az ismerőseit is rábeszéli ezekre a termékekre, így mindennek többfelé oszlik az ára. Mutatjuk a recepteket, amiket az elmúlt években gyűjtöttünk össze!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A dekoltázs sokat segít abban, hogy behívják állásinterjúra

Dívány 2016. július 4., hétfő 08:07

Hiába küzdenek világszerte egyre többen a nemi sztereotípiák ellen, például, hogy a nőknek ne kelljen feltétlenül tűsarkúban dolgozniuk, azért messze még a cél, ezt bizonyítja a Sorbonne egyik munkatársának kutatása is - dr. Sevag Kertechian ugyanis kiderítette, hogy minél nagyobb nyakkivágású ruhát vagy felsőt visel egy nő az önéletrajzához csatolt fotón, annál nagyobb az esély arra, hogy behívják állásinterjúra. Persze egy csomó helyen már nem kérnek fényképes CV-t, de Magyarországon sajnos még ez a szokás

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így teszik tönkre az egészségünket a süppedős kanapék

Dívány 2016. július 3., vasárnap 20:08

Nagyon sokszor írtunk már arról, mennyi káros hatása van az ülőmunkának, meg persze arról is, hogy otthon is túl sok időt töltünk valamilyen monitort vagy képernyőt bámulva. Eközben járványszerűen terjednek az olyan panaszok, amik arra vezethetőek vissza, hogy egyre több a sorozatfüggő, a helyzetet pedig súlyosbítja, hogy legszívesebben ultrakényelmes és puha kanapékon hódolnak (jó, hódolunk) ezeknek a szenvedélyüknek.

shutterstock 108535796
Távolról sincs vége, olvasson még »

A sörfőzde olyan, mint Charlie csokigyára, csak felnőtteknek

Edicsek 2016. július 3., vasárnap 10:12

2008-as adatok szerint Csehországban a világon a legmagasabb az egy főre eső éves sörfogyasztás, ami számszerűsítve 149,9 litert jelent évente. A második helyen az írek állnak 124,8 literrel, a harmadikok pedig a németek 110,6 literrel. Magyarország a maga 72,3 literével csak a 24. a listán, vagyis a csehek nagyjából kétszer annyi sört isznak mint mi, ezért elmentünk megnézni a Kozel gyárába, hogy mit is tud az igazi cseh sör. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az első osztályú helyek miatt lesznek a balhék a repülőgépeken

dívány.hu 2016. július 2., szombat 17:02

Érdekes kutatás eredményei jelentek meg a Huffington Poston arról, hogy miként alakulnak ki a jellegzetes viták a repülőgépeken.

Azzal már valószínűleg sokan találkoztak, hogy az emberek hajlamosak a repülőkön egymással balhézni, de ezeket nem az okozza a több amerikai egyetem közösen publikált kutatása szerint, hogy az utazóközönség mondjuk fél a repüléstől, vagy túl közel ülnek egymáshoz az utasok, esetleg hosszú órákra vannak bezárva egy konzervdobozba, hanem az, ha van a gépeken első osztály.

A magyarázat az, hogy a turistaosztályon ülő emberek, amikor átsétálnak az első osztályon, akkor gyakorlatilag felhívják a figyelmüket arra, hogy mik azok a dolgok, amikkel ők nem rendelkeznek: normális ülés, megfelelő lábtér, tévé, hasonlók. Ettől frusztrálttá válnak, és ezekből lesznek a balhék.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így válasszon a gyereknek biciklit!

Dívány 2016. július 2., szombat 11:04

Itt a nyár, a gyerekeknek rengeteg szabadideje van, amit akár kétkeréken is tölthet, sőt, az egész család csatlakozhat hozzá, és az aktív pihenés jegyében el is mehetnek egy jó kis bringatúrára . Persze ehhez kell egy megfelelő bicikli is, és nem is olyan könnyű kiválasztani a megfelelőt, ebben próbálunk segíteni. 

shutterstock 289757885
Távolról sincs vége, olvasson még »

Én önként választottam a szexmunkát

Farkas Edina Lina 2016. július 1., péntek 19:50

Közös kerekasztal-beszélgetést tartott a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete és a Magyar Nők Szövetsége. A találkozón ezúttal nemcsak a szexmunkásokat támogató aktivisták beszéltek, hanem magukat szexmunkásnak valló nők és férfiak is felszólaltak. A panel fókuszában a szexmunka dekriminalizációja állt, amely az Amnesty International pár hónappal ezelőtt hatályba lépő, új irányelve is szorgalmaz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így küzdenek interneten az utcai zaklatás ellen

Dívány 2016. július 1., péntek 18:41

Angolul catcallingnak hívják, amikor az utcán nem túl durván, de ismeretlen férfiak ismeretlen nőket zaklatnak, vagyis utánuk füttyögnek, odaszólnak nekik, hogy mennyire és mit csinálnának velük, extrém esetben hozzájuk érnek, megfogják a feneküket és hasonlók.

A Twitteren néhány napja a #NoWomanEver (EgyNőSemSoha) hashtag alatt gyűjtik nők az ilyen élményeiket, de egészen szórakoztató formába öntve, a kínos viselkedést szépen kifigurázva.

Például ilyeneket:

"Egyedül sétáltam haza éjjel, amikor egy mellettem elhaladó autós kikiáltott a kocsijából egy hellót, megfordult a kocsijával, és követni kezdett. Minden nő le lenne nyűgözve."

De vannak, akik sokkal durvább élményekről számolnak be:

"Imádom, amikor a munkahelyemen megdicséred a ruhámat és a kinézetemet, de egy szót sem szólsz arról, hogy jól végzem a munkám".

"Végtelenül boldog voltam, amikor az intenzíven megzavarta az éppen haldokló unokatestvérem körül forgó gondolataimat".

6 módszer, amivel gyógyszerek nélkül végezheti ki a körömgombát

ST 2016. június 30., csütörtök 10:07

A köröm gombás fertőzése sajnos a legtöbb ember számára nem ismeretlen. Egy kis nyomásérzékeny folttal kezdődik, és mire az ember észbe kap, már besárgult, vagy foltos szinte a teljes köröm. Ráadásul a fertőzés ekkorra már a mélyebb rétegekbe is beette magát, így biztosan hetekig vagy hónapokig tart majd a gyógyulás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért ne felejtsen el nyújtózni reggelente

(va) 2016. június 30., csütörtök 08:08

Megfigyelte már, hogy egy jóleső alvás után milyen élvezettel nyújtóztatják ki magukat házi kedvenceink? Persze nemcsak a kutyák és macskák tudják, mi a jó a szervezetüknek: a vadonban élő állatok is hasonlóan cselekszenek.

shutterstock 192991058

Nem véletlen, hogy mi, emberek is szívesen nyújtóztatjuk ki tagjainkat, ám sokan egyszerűen elfelejtkeznek erről az áldásos reggeli szertartásról, és ébredés utáni első mozdulatuk a telefonjuk felé történik. Pedig nem is gondolnánk, milyen jótékony hatásai vannak, ha nem a Facebook csekkolásával, hanem egy kiadós nyújtózással indul a nap!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

STíLER 5 tipp úszógumi ellen

Hiába edzünk és diétázunk, az a fránya úszógumi csak nem akar leolvadni? Ez az öt tipp bármilyen diétába vagy életmódba könnyedén beilleszthető, és segít a lapos has elérésében.

MÁS TÉSZTA Bögrés kefíres süti

Akkorát estem, hogy muszáj volt sütnöm valami vigasztalót. De isteni reggelire vagy vendégvárónak egy pohár finom tea mellé is.

HATÁRÁTKELŐ Los Angelesben az élet...

Egy idő után nem mondod az itthoniaknak, hogy jól vagy, mert mindenki csak arra vár, hogy mondjak végre valami rosszat
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés