ÉLETMÓD

Tuti tippek Balatonon nyaralóknak

travelo 2016. július 27., szerda 15:36

Vitorlást bérelne, bringatúrára indulna, és benézne pár helyi termelőhöz is? Ennek semmi akadálya! Mutatjuk a legjobb helyeket, a legszebb útvonalakat és a legolcsóbb megoldásokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Komoly mellékhatásokkal járhat, ha túl egészséges akar lenni

Brownie 2016. július 26., kedd 14:32

Akkora hype lett az egészséges életmód, hogy az sokaknak nemcsak egyszerűen fontos, de már-már megszállottan olyan kategóriákba sorolják az élelmiszereket, hogy gyógyír, jó, rossz, lassú halál vagy tabu; és emellett még a testmozgást is túlzásba viszik. Sőt vannak, akik a vitaminokból is az ajánlott mennyiségnél jóval nagyobb adagokat fogyasztanak. Érdemes tehát mérlegelni és szakértő segítségét kérni, mielőtt valaki belevágna egy újabb őrületbe, mert komoly mellékhatásai is lehetnek egy kedvezőnek tűnő módszernek. Korábban írtunk arról, hogy hiába hagy fel valaki a cukros ételek fogyasztásával, ha a fogakat az állandó zöldség- és gyümölcsfogyasztással is ugyanúgy tönkreteheti. Összegyűjtöttünk néhány hasonlóan kockázatos szokást. Íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Döbbenet, de az egyező ivási szokásoktól is jobb lesz a házasság!

Szűcs Gyula 2016. július 26., kedd 12:55

A University of Michigan tudósai kimutatták: azok a párok, akik együtt isznak, boldogabbak, mint azok a párok, akik nem isznak együtt - írja a Women's Health magazin. Ennek az összefüggésnek a kimutatásához 2700 házaspárt faggattak ki az alkoholfogyasztási szokásaikról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Reggel, délután vagy este a leghatékonyabb az edzés?

Brownie 2016. július 25., hétfő 18:31

A legtöbb hobbisportoló akkor edz, amikor a munka,tanulás és a család mellett időt tud rá szakítani. De vajon befolyásolja-e a teljesítményt az, hogy melyik napszakban kerítünk sort a mozgásra? Egyesek szerint például az intenzív és kiadós edzésre a délután 4 és este 7 óra közötti időszak a legalkalmasabb, de mivel nem vagyunk egyformák, egy csomó tényezőtől függhet, hogy kinek mi válik be. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne ölje meg pókjait!

nemoszi 2016. július 25., hétfő 13:47

A pókoknak elég rossz a PR-juk, egy csomóan félnek tőlük, még többen irtják is őket a lakásban (igen, a porszívóval beszippantás is annak minősül!). Pedig nem kéne megölni szegény házi pókjainkat – erre hívja fel figyelmünket a Huffington Post.

Az ok egyszerű, és tavaly már teszteltem is, szóval csak egyetérteni tudok: a pókok a lakásba besétáló vagy berepülő apróbb rovarok természetes ellenségei. Így nem kell mérgező rovarirtókkal teleszórnunk a hálószobát vagy a nappalit, mégse csípnek agyon a szúnyogok, és a molyok sem eszik fel a ruhatárunkat – az a két-három pókháló meg nem zavar senkit a sarokban.

shutterstock 446133139

Ráadásul a pókok egymást is irtják, úgyhogy nehezen szaporodnak túl. Ha mégis hirtelen kikel több száz kis pók, akkor persze muszáj közbelépni, és kinyírni a populáció egy részét, de alapvetően nem kell hisztérikusan sikongatva azonnal gyilkolni, ha szembejön egy pók. Egy-két házi pók jól jön, tanuljunk meg velük együtt élni és hagyjuk őket, hogy tegyék a dolgukat! És nem, nem fognak csak úgy passzióból megcsípni se, nem kell aggódni.

5 növény, amitől a fogai egészségesebbek lesznek

ST 2016. július 24., vasárnap 16:19

Az egészséges fogakhoz kalciumra (is) szükségünk van. Ehhez a legtöbb esetben állati eredetű táplálékot kell fogyasztani, de a lifehack.org összeszedett pár olyan zöldséget, amelyek szintén segítenek abban, hogy a fogai egészségesek maradjanak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

35 évesen klimax? Lehetséges!

ST 2016. július 23., szombat 15:21

Természetes, hogy a nagy nyári kánikulában izzadunk, a fokozott verejtékezésnek azonban más okai is lehetnek, például ez a menopauza egyik jele, ami nemcsak az ötvenes korosztályt érinti, vannak, akik már a harmincas éveikben szembesülnek a változókor tüneteivel. De lehetséges, hogy ennyire korán kezdje egy nő a menopauzát?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem csak a vörös hajúaknál nagyobb a bőrrák kockázata

Brownie 2016. július 23., szombat 12:44

Azt eddig is tudtuk, hogy a vörös hajú embereknél a világos bőrszín és a szeplők miatt magasabb a bőrrák kialakulásának kockázata, de hogy ennek pontosan mi áll a hátterében, az eddig a tudomány számára is elég homályos volt. Most azonban kiderült, hogy az ezért a hajszínért felelős génektől nemcsak öregebbnek tűnhet a bőrünk, hanem nagyobb az esély a rákos megbetegedésekre is, és ehhez nem is kell vörösnek lenni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Google a repjegyvadászatból is kiszedte az izgalmakat

dívány.hu 2016. július 22., péntek 13:50

Mielőtt a Google teljesen behálózta volna az életünket, megvolt a varázsa annak, hogy az utazni vágyó emberek információt cseréltek a nagy titkos tippekről, hogy milyen egzotikus helyekre lehet nagyon olcsón eljutni, akár egészen szürreális átszállásokkal. Az internet és a fapados társaságok terjedésével külön hasznos képesség volt mindenféle obskúrus helyi légitársaságok és útvonalakat optimalizáló oldalak ismerete. Na, ezeket a tudásokat és ezt az élményt tette teljesen fölöslegessé a Google a Flights nevű szolgáltatásával, amivel olyan könnyedén és tökéletesen lehet repülőutakat keresni, hogy nem igazán értjük, hogy van-e még bármi értelme ezen kívül az ehhez hasonló szolgáltatásoknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: Peak Gym, avagy izzadás luxusban

nemoszi 2016. július 21., csütörtök 15:28

2015-ös sorozatunk újraéled: budapesti edzőtermeket veszünk sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Runway Run 4.0: fusson és jótékonykodjon a Dívány színeiben!

Dívány 2016. július 21., csütörtök 13:37

A Budapest Airport idén is megrendezi egyedülálló rendezvényét, a Runway Run 4.0 repülőtéri jótékonysági futóversenyt.  A budapesti repülőtér a verseny nevezési díjaiból idén is a sérült és fogyatékkal élő gyermekek és családjuk sportolási lehetőségeit segítő SUHANJ! Alapítványt, valamint a brit Anthony Nolan Alapítványt támogatja, amely elsősorban a leukémiás betegek számára csontvelődonorok felkutatásával foglalkozik. A cél a tavalyi 25 ezer eurós gyűjtés túlszárnyalása.

000004140 09 runwayrun csapat.jpg.jpg photoorig
Fotó: Budapest Airport

De miért írunk most erről? Az egész Európában egyedülálló rendezvényen a légiközlekedés és a kereskedelem világából mintegy ezren állhatnak rajthoz. Az eseményen mi is ott leszünk saját csapattal, ehhez viszont szükségünk van lelkes olvasókra, akik szívesen futnának a Dívány színeiben. Szóval, ha szeret másokon segíteni és imád futni, főleg különleges helyeken, akkor olvassa el, mi is kell a regisztrációhoz: 

Fontos tudnivalók

A versenyről:

  • Időpont: 2016. szeptember 3., 11 óra
  • Helyszín: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, 1-es futópálya
  • Távok: 5 km egyéni, 10 km egyéni és páros (2X5 km)

A jelentkezésről: 

  • Cím:  runwayrun@bud.hu, a tárgyba pedig mindenképpen írja bele, hogy Dívány.
  • Határidő: 2016. augusztus 15.
  • Nevezési díj: 30 euró/9000 Ft

Négy nyaralótipp távol a turistatömegektől

travelo 2016. július 20., szerda 17:20

Unja már a klasszikus turistacélpontokat, és különben is utálja a tömeget? Olyan helyen nyaralna, ahová még nem tette be a lábát a tömegturizmus? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A magyarok nehezen uralkodnak az érzelmeiken

dívány.hu 2016. július 19., kedd 19:24

A Selfmapping HR szoftverrel 1500 magyar munkavállaló különféle kompetenciáit vizsgálták, különös tekintettel az érzelmek irányítására, valamint arra képességre, hogy mennyire tudjuk betartani a határidóket - derül ki a felmérést végző cég közleményéből. A felmérést kis- és középvállalatok, valamint multinacionális cégek alkalmazottai töltötték ki, de kis arányban található köztük egyéni kitöltő is.

Az eredmények nem túl meglepőek, most már tudományos bizonyíték is van rá, hogy elég gyengék vagyunk az érzelmeink irányításában és a határidők betartásában is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 lecke, amit egyetlen sziklamászás alatt tanultam

S-W. Zsó 2016. július 19., kedd 08:02

Akárhányszor sziklamászókba botlok egy-egy kirándulás alkalmával, mindig kíváncsian figyelem, pontosan mit művelnek, amikor olyan bonyolult, Pókembert is megszégyenítő mozdulatsorokat hajtanak végre a falakon. Képes vagyok órákig bámulni, mennyire fegyelmezetten és elszántan, félelmet nem ismerve haladnak a cél felé, és közben minden porcikájuk úgy megfeszül, hogy a puszta látványtól is izomlázat érzek a tagjaimban. Nemrég adódott egy váratlan lehetőség, hogy egy csapat hobbimászó társaságában én is kipróbáljam, milyen érzés meghódítani egy sziklafalat. Olyan volt, mint egy háromdimenziós fejtörő, aminek lehet több jó megoldása is, de a lényeg, hogy a testnek és az elmének végig együtt kell működnie. Élveztem minden egyes percét - még a kudarcokat is -, mert egy csomó új dolgot tanultam erről a sportról, meg persze magamról és a képességeimről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha ön cukorbeteg, erről feltétlenül tudnia kell!

Divany.hu 2016. július 18., hétfő 15:07

Nem lesz egyszerű a cukorbetegek helyzete július 20-tól, ugyanis nem lesz használható a „diabetikus”, „cukorbetegek is fogyaszthatják” és a narancssárga kör jelölés az élelmiszereken.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így öregszenek a férfiak és a nők

Edicsek 2016. július 17., vasárnap 13:41

Az emberek a húszas éveik közepétől észrevesznek általában magukon az öregedés apró jeleit. Már nem egy fél napig, hanem akár több napig is tart a regenerálódás egy bulisabb este után, egyre könnyebben szaladnak fel a kilók, vagy hogy már nem tud zárásig maradni a kedvenc kocsmájában, ráadásul ez nem is nagyon érdekli. Az Elite Daily összeszedte, hogyan öregszünk, és mik a különbségek a két nem között. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Költséges, problémás és erősen szabályozott a kutya sétáltatása és utaztatása

Bertalan Krisztina 2016. július 17., vasárnap 09:29

Soha nem volt még kutyám, de most úgy érzem, hogy eljött az idő és szeretnék egyet. A cikksorozat első részében utánajártam, hogy mire is kell majd odafigyelnem a lakásban, milyen szabályoknak kell megfelelnem a társasház lakóközösségével, a jogi szabályokkal és az orvosi előírásokkal kapcsolatban. De nemcsak otthon a négy fal között, hanem a városban is jönnék-mennék a kutyával, ami valójában nem is olyan egyszerű, ahogy elképzeltem. Ennek költségeire ritkán gondolnak a jövendőbeli kutyatartók, pedig érdemes utánaszámolni. Kiderült, hogy az első séta a legdrágább, de a tömegközlekedés sem olcsó mulatság.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 tipp, hogyan lehet fittebb a Pokémon GO-val

Dívány 2016. július 16., szombat 18:18

A Pokémon GO pár nap alatt megkerülhetetlen lett, és biztosan ön is találkozott már olyan ismerőssel, aki nem tud leállni a vadászattal, ráadásul mától már trükköznie sem kell, hogy letöltse az alkalmazást. A Nintendo játékának az a lényege, hogy telefonnal a kézben elsétálunk oda, ahol a térkép pokémonokat vagy egyéb fontos dolgokat jelez, és a tojások például adott távolság megtétele után kelnek csak ki. Nem, kocsiba ülni nem ér, erre figyeltek a fejlesztők is, de úgy tűnik, ez senkit nem zavar, mindenki lelkesen rója a kilométereket, sokan jóval többet mint amennyit általában szoktak. Ez nagyon dicséretes, de mindig van hova fejlődni, és a Woman's Health egy szakértő segítségével pár hasznos tanácsot adott azoknak, akik szívesen fokoznák a teljesítményüket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ Számolja ki, mennyi kalóriát éget el szex közben!

Dívány 2016. július 15., péntek 18:35

Eddig is tudtuk, hogy a szex jót tesz az egészségnek, de akik megszállotjai a kalóriáknak, most kideríthetik, mennyire jó edzésforma is ez. A Daily Mailen ugyanis belefutottunk a Dr. Felix egészségügyi oldal számlálójába, amivel mindenki (viszonylag) egyénre szabottan utána tud járni annak, hogy mennyi kalóriát is égetett el szeretkezés közben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így élheti túl a másnapot a munkahelyén!

Dívány 2016. július 15., péntek 11:41

Italozós helyekből nyáron soha nincs hiány, és nehéz ellenállni annak (főleg amíg tartott a foci-Eb), hogy a munka után az ember ne üljön be ledönteni valahol pár pohár fröccsöt, sört, vodkaszódát vagy éppen, amit szeret. Csak az a fránya másnap ne lenne, ami különösen akkor kínzó, ha hétköznapra esett a kocsmázás, és másnap újra munkába állni. Persze ez sem lehetetlen küldetés, csak nehezített pálya, szerencsére vannak olyan módszerek, amikkel álcázni tudja állapotát és/vagy túlélni a napot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olcsó és brutál jó lesz a Paskál élményfürdő részlege

Becca , ermiz 2016. július 14., csütörtök 16:23

Végre nemcsak a szabad ég alatt lehet ejtőzni a Paskálban, mivel péntektől megnyitják a strand belső élményfürdőit is, ahol kedvére lazulhat gyerek és felnőtt is egyaránt. Nyilván egy ilyen eseményt nem hagyhattunk ki, szóval elmentünk megnézni, hogy mire számíthat a kétezer forintos jegyért. Rengeteg fotót készítettünk, érdemes végigfutni rajtuk, már csak azért is, mert amikor nézi, vagy a munkahelyén ül, de a strandon szívesebben lenne, vagy éppen szakad az eső és kimozdulni sincs kedve. Azonban ha csak ez utóbbi az akadály, jobb ha erőt vesz magán, ugyanis a kinti medencék vize abszolút kellemes és nagy valószínűség szerint tele sem lesz, illetve elég menő a benti fürdőkből nézni a hatalmas üvegablakokon keresztül, ahogyan esik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

15 tuti ötlet a praktikus pakoláshoz

ermiz 2016. július 14., csütörtök 08:05

Pakolás, hisztéria, kicsi a bőrönd, túl sok a cucc, nem engedik fel a repülőre - mindannyian ismerjük ezt az érzést, meg azt is, amikor kétségbeesetten próbáljuk besuvasztani a hatodik fürdőruhát is a kofferbe. A Buzzfeed összegyűjtött néhány ötletet, amivel mindenkinek kellemesebb lehet az élete.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Három úti tipp családi nyaraláshoz belföldön a Balcsin túl

travelo 2016. július 13., szerda 17:20

Még mindig nem találták ki, merre menjenek a gyerekekkel idén? Legyen akármilyen családbarát, már unják a Balatont? Nézze meg felsorolásunkat! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha szájon nyalja a kutyája, nagyon megjárhatja

ermiz 2016. július 13., szerda 10:20

A Business Insider egy videóban mutatta meg, milyen az, ha lassított felvételen nyalja pofán a kutyája, ami még bennünk, kutyabarátokban is okozott némi megütközést, annak ellenére, hogy nyilván egy csomószor nyalt már arcon minket is a kutyánk. Mindez csak szítaná a kedélyeket, ám kiderült, hogy miért is nem igazán jó, ha a kutya nyelve és a mi szánk találkozik egymással. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért jár folyton a vécére a menstruáció alatt

Dívány 2016. július 12., kedd 12:59

Azt a kérdést már megválaszoltuk, hogy a nők miért éhesek folyamatosan a menstruáció alatt, ám van egy másik jelenség is, ami bizonyára sokakat érint, de senki nem igazán beszél róla. Azokon a napokon megváltozik a bélműködés, és ha ön is tapasztalt már ilyet, akkor a prosztaglandinokat és a progeszteront okolja - írja a Refinery29.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

STíLER 5 tipp úszógumi ellen

Hiába edzünk és diétázunk, az a fránya úszógumi csak nem akar leolvadni? Ez az öt tipp bármilyen diétába vagy életmódba könnyedén beilleszthető, és segít a lapos has elérésében.

MÁS TÉSZTA Bögrés kefíres süti

Akkorát estem, hogy muszáj volt sütnöm valami vigasztalót. De isteni reggelire vagy vendégvárónak egy pohár finom tea mellé is.

HATÁRÁTKELŐ Los Angelesben az élet...

Egy idő után nem mondod az itthoniaknak, hogy jól vagy, mert mindenki csak arra vár, hogy mondjak végre valami rosszat
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés