ÉLETMÓD

Tuti családi program: kisvasutazás Csömödértől Kaszóig

travelo 2016. augusztus 24., szerda 13:47

A kisvasutakat mindenki szereti – változatosságot hoznak az erdei kutyagolásba. A gyerekeket kifejezetten könnyen rá lehet venni egy-egy nagyobb túrára, ha tudják, hogy a táv egy részét kisvasúton zötykölődve tesszük majd meg. Van pár egészen magától értetődő példa erdei vasútra: a hűvösvölgyi Gyermekvasutat, a lillafüredi, a kismarosi, de talán még a Zsuzsi névre keresztelt debreceni kisvasutat sem kell nagyon bemutatni senkinek. Viszont Csömödéren, Kaszón vagy éppen Mesztegnyőn vonatoztak már? Ugye, hogy nem?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Oké, hogy divatos lett a köpölyözés, de hatásos is?

Szvetlana 2016. augusztus 22., hétfő 16:06

Az úszófenomén, Michael Phelps és még jó pár olimpikon, például Alex Naddour, Natalie Coughlin, Chris Brooks, sőt Madarász Viktória is használja a köpölyözést. De tényleg van értelme, vagy placebo az egész?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olvasson könyvet, éljen tovább!

nemoszi 2016. augusztus 21., vasárnap 13:14

Az amerikai tudósok az új brit tudósok: egy kutatócsoport arra jutott több küzdelmes év után, hogy aki olvas, az kisebb eséllyel hal meg. Összesen 3635 ötven év fölötti embert követtek nyomon 12 évig, és résztvevőket három csoportra osztották: az egyik csoport egyáltalán nem olvasott könyvet, a másik heti 3 és fél órát olvasgatott, a harmadik csoport 3 és fél óránál többet olvasott hetente.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Külföldi szigetlakók ajánlják a városukat

Edicsek 2016. augusztus 21., vasárnap 10:10

Minden évben rengeteg külföldi látogat a Sziget fesztiválra, és szóba elegyedik velük, többségük előbb-utóbb rákérdez, hogy mit érdemes megnézni, hova érdemes elmenni Budapesten. Mi csavartunk egyet ezen, és idén is megkérdeztük, hova érdemes ellátogatni, ha mi utazunk el az ő városukba. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készüljön fel a futóversenyre 4 hét alatt!

Divany.hu 2016. augusztus 20., szombat 09:34

Mindig van kifogás arra, miért ne fussunk, télen ugye hideg van, nyáron meg pont túl nagy forróság, lényeg a lényeg, a tavaszi és őszi futóversenyekre a felkészülés komoly elhatározást igényel. Szeptemberben egymást fogják érni a futóversenyek – kezdve a Runway Runnal –, és aki igazán komolyan veszi a készülést, vagy még az életében nem futott, de most félmaratonra nevezett be, az nyilván keményen tolja az edzéseket már hónapok óta. De mit tegyenek azok, akik tavasszal futottak eleget, nyáron is folyamatosan sportoltak, csak kicsit lustábban, mint kellett volna, viszont 3-4 hét múlva elindulnának egy kellemes 5 vagy 10 kilométeres távon, és kicsit jobbak szeretnének lenni, mint eddig? Ennek jártunk utána Zsirai Milán edző segítségével, aki rendesen lemozgatott minket és beavatott az iramfutás rejtelmeibe!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így változik meg az élete, ha lejön a cukorról

Dívány 2016. augusztus 19., péntek 12:16

A finomított cukornak elég rossz a PR-ja, az Elite Daily videója szerint túlzott fogyasztása például depresszióhoz, szorongáshoz és rákos, valamint szív- és érrendszeri problémákhoz vezethet. Ha ez nem győzte meg, akkor itt van még pár érv, amit érdemes fontolóra venni:

  • Jobban tud majd aludni. Ha ugyanis lefekvés előtt valami édeset eszik, megemelkedik a vércukorszint, felpörög, és nem tud majd olyan könnyen álomba szenderülni.  
  • A cukorkómát is kihúzhatja a listáról. A cukor állítólag megzavarja az agysejtek kommunikációját, és ha búcsút int neki, akkor javul majd a memóriája és a tanulás is jobban megy. 
  • Eltűnnek a pattanásai. A cukor gyulladáskeltő anyag, és szépen kivirágzik tőle az ember arca. Ha viszont nincs utánpótlás, akkor a ragyáknak is annyi. Legalábbis azoknak, amik a túlzott édességfogyasztás miatt keletkeztek. 
  • Nem lesznek durva hangulatváltozásai. Ha gyors enegrialöketre van szüksége, akkor a cukor jó megoldás lehet, de ha vége a pörgésnek, kimerült és nyűgös lesz.
  • Meg hát persze fogyni fog, hiszen kevesebb kalóriát visz majd be a szervezetébe. A legjobb, ha az étrendváltást testmozgással párosítja, és ne feledje, vannak jó szénhidrátok is

Ide kattintva elolvashatja, hogyan veheti fel a harcot a cukorfüggőséggel szemben. A hajtás után pedig bővebben olvashat arról, hogy mik is azok a szénhidrátok, mert hogy ugye a cukor is ide tartozik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

B4 Fitness: megtaláltuk az egyik kedvenc edzőtermünket

km 2016. augusztus 18., csütörtök 08:19

2015-ös sorozatunk újraéled: budapesti edzőtermeket veszünk sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem baj, ha lusta, legalább magas az IQ-ja

Brownie 2016. augusztus 17., szerda 17:45

Ne szégyellje, hogy munka közben el szokott kalandozni a figyelme, vagy hogy szereti az ágyat nyomni, mert egy új vizsgálat szerint a lustaság összefügg a magas intelligenciaszinttel. Vagyis az, hogy messziről elkerüli az edzőtermet, mert sokkal szívesebben ücsörög otthon a kanapén, nem feltétlenül csak azt jelenti, hogy ön egy lazsáló típus, hanem azt is, hogy elég értelmes és jó eszű, sőt lehet, hogy egy lángész.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyaralási tippek, ha különlegesebb szeretne lenni az átlagnál

travelo 2016. augusztus 17., szerda 12:42

Unja, hogy gyakorlatilag minden ismerőse ugyanoda megy nyaralni? Szeretne kilógni a sorból, és nem a horvát tengerparti élményeivel untatni a többieket? Tart még a nyár, úgyhogy válasszon az alábbi, formabontó nyaralóhelyek közül bátran.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nő vagyok, és motorozni fogok

Tuna Judit 2016. augusztus 16., kedd 18:36

„Elég kevés női motoros van Magyarországon – ez itthon inkább a férfiak sportja.” – mondja Horváth István az Ezüstnyíl Autós-Motoros Iskola tulajdonosa. „Külföldön bevett szokás, hogy női vezetők is vannak, ezért mindig örülünk, amikor egy hölgy úgy dönt, hogy megszerzi a motoros jogosítványt.”

Pár hónapja ért egy erős késztetés, hogy valóra váltsam egyik régi álmomat, hogy motoros jogosítványt szerezzek. Soha semmilyen motort nem vezettem előtte, még robogót sem. Legfeljebb utas voltam, de azt már 16 évesen elkezdtem. Szóval, most úgy döntöttem, belevágok. Tudtam, hogy jó tanárhoz kell kerülnöm, mert ha nem jó az oktató, sajnos gyorsan megcsappan a lelkesedésem. Így első körben erre fektettem a hangsúlyt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyógyszertár, posta, kormányablak: tökéletes hely a Sziget az ügyintézésre?

dívány.hu 2016. augusztus 15., hétfő 14:07

A Sziget néhány éve Fesztiválköztársaságként hivatkozik magára, aminek az állampolgárai a szitizenek. Idénre tényleg annyira kiépült a fesztivál, hogy a város a városban Inception-élményt csak úgy lehetne tovább húzni, ha jövőre már színpadok sem lennének, hanem csak azért kérnének belépőt, hogy az ember különleges helyszínen tudjon boltokba menni, ügyeket intézni.

Rengeteg üzletnek és hivatalnak van már fesztiválosított verziója, úgyhogy jól leteszteltük, hogy ezek mennyire funkcionálnak a valóságban. Voltunk postán, gyógyszertárban, kormányablaknál egyaránt, és vásároltunk is. 

Ennyi kalóriát égethet az olimpiai sportokkal

Dívány 2016. augusztus 15., hétfő 08:10

A Treated egészségügyi oldal a riói olimpia apropóján kiválasztott 28 versenyszámot, és utánajártak annak, hogy mégis mennyi energiát égethetünk el adott testmozgással, hogy a felhasznált kalóriák száma milyen ételnek felel meg, meg persze azt is hozzátették, hogy milyen izomcsoportokat mozgatnak meg. Ez a gyűjtés bárkinek hasznos lehet, hiszen a top10-be olyan sportágak kerültek be, amelyekkel nemcsak a tévé képernyőjén keresztül találkozhatunk. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mennybe ment a kevert a Szigeten

Dívány 2016. augusztus 14., vasárnap 14:40

A Szigetre látogató külföldi fesztiválozókat elkalauzoltuk a magyar italkultúra mély és kevésbé mély bugyraiba, tipikus magyar piákat kóstoltattunk a fesztiválon.

Voltak nagy klasszikusok, mint az Unicum vagy a pálinka, kaptak a nagy népszerűségnek örvendő fröccsből, de megmutattuk a pincekocsmák rögvalóságát, a boroskólát és a kevertet is. Egészen meglepő eredmények születtek, minden kiderül a videónkból!

Ha messze a Balaton, fürödjön a Dunában!

ermiz 2016. augusztus 14., vasárnap 11:55

Végre valakinek eszébe jutott, hogy összegyűjtse hol lehet fürödni a Dunában,és mire számíthat, aki a vízbe ereszkedik. Az I love Duna oldalon ugyanis le lehet csekkolni, hogy milyen minőségű a Dunakanyar szabadstrandjainak a vize. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Valóban rákot lehet kapni az odaégett grillhústól?

Edicsek 2016. augusztus 13., szombat 13:03

Sokan kiborulnak ha egy kicsit égett szélű pizzát, túlságosan well done húst vagy bármilyen sütőben sült, de eléggé sötét színű étel kerül eléjük.  ugyanis az égett ételek rákot okoznak és aki nem is olvasott erről, biztos, hogy közös baráti sütögetésen találkozott már olyannal, aki annyira sokkot kapott egy, a kelleténél kicsit tovább a grillen hagyott kukoricától a tányérján, mintha savat akart volna vele itatni a házigazda. De vajon valós a rettegés az odakozmált ételektől? Ennek járt utána a The Conversation nevű oldal. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A fesztiválozás rejtett veszélyei: nemcsak a pia, a Nap is megárthat

Dívány 2016. augusztus 13., szombat 10:22

Az időjárás fontos tényező, ezt még a fesztiválozók sem tagadhatják. Bár általában csak amiatt néznek rá az előrejelzésre, hogy mikor várható égi áldás, mert hát ez igencsak meg tudja keseríteni az emberek életét a szabadtéri rendezvényeken, lásd az idei (vagy szinte bármelyik) Glastonburyt, Voltot, EfottotBánkitót a tavalyi Balaton Soundot vagy éppen a 2016-os Sziget első napját. Pedig az sem mindegy, hogy éppen mennyire tűz alá a Nap - ezt már a fesztiválbetegségekról szóló cikkünkben is említettük, de most részletesebb is foglalkozunk a témával. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kevesebbet iszik, aki leszokik a dohányzásról

Brownie 2016. augusztus 12., péntek 17:25

Eddig úgy tudtuk, hogy a dohányzásról leszokni vágyók általában több alkoholt fogyasztanak. Egy, a BMC Public Health című folyóiratban megjelent friss tanulmány azonban ennek ellenkezőjét állítja, vagyis azt, hogy enyhül az alkoholfogyasztás mértéke azoknál, akik leteszik a cigarettát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sokat versenyzik? Fusson aszfalton!

Dívány 2016. augusztus 12., péntek 10:37

Ha valaki szívesen indul városi futóversenyeken, akkor nincs mit tennie, meg kell barátkoznia azzal, hogy a betonon és aszfalton kell rónia a kilométereket,a profi sportolók nagy része is ilyen felületeken fut. Az egy dolog, hogy a természetben sokkal nagyobb élmény futni, de a beton merevsége miatt az sem mindegy, hogy milyen cipőt választunk, hiszen így az edzés valamivel megterhelőbb lehet az ízületekre (legalábbis sokan ezt állítják). Persze a jó lábbeli sem nyújt teljes védelmet (sőt), a technika is számít.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pattanjon gördeszkára, ha unja a gyaloglást!

Tuna Judit 2016. augusztus 11., csütörtök 18:25

Nagyon régóta jelen van a gördeszka Magyarországon, és az évek alatt rengeteg változáson ment keresztül a műfaj.  Ma már talán sokan nem is tudják, hogy 20 évvel ezelőtt még az volt az egyik legmenőbb dolog, hogy az ember saját maga rakhatta össze a deszkáját. Nyilván ezt ma is lehet, de ez leginkább csak a „skateshopokra” jellemző, a sportboltokban leginkább kész deszkákat lehet venni. Pedig irtó jó élmény összeválogatni a lapot, felfüggesztést, kereket, mondjuk húzósabb is, mint például egy Decathlonos változat.

Szegál Róberttel, a Wakeshop egyik munkatársával a magyarországi deszkástársadalomról beszélgettünk, illetve arról, hogy milyen típosú gördeszkák vannak és hogy kinek, melyik a legmegfelelőbb. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézzen ma éjjel IGAZI augusztusi tűzijátékot - megjöttek a Perseidák!

Miklya Anna 2016. augusztus 11., csütörtök 15:34

A nyárban annyi jó dolog van (hogy szerintem a telet be is kéne tiltani - a szerk.), de az olyan alapvető örömökön túl, mint hogy nincs vaksötét délután négykor, meg látjuk napközben az ég színét, a természet mindent megtesz azért, hogy emlékeztessen rá, hogy A NYÁR JÓ DOLOG, ÉRTEM?! Itt van például az egyik legnagyobb látványosság, a Perseidák érkezése, ami pont nyár derekán ér el minket, hogy pokrócon a fűben fetrengve bámulhassuk az éjszakai eget és számolhassuk a hullócsillagokat, és mindenféle jó dolgokat kívánhassunk (például, hogy ne legyen vége a nyárnak). Ha csak az ablakból vagy a teraszról nézné, akkor viszont nem sokat fog látni belőlük: adunk pár tippet, hol és hogyan érdemes próbálkozni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, mennyi ideig maradnak a drogok az emberi szervezetben?

Brownie 2016. augusztus 10., szerda 18:22

Bár egyre több közegészségügyi szerv ért egyet abban, hogy az illegális drogok használatát nem bűncselekményként, hanem egészségügyi problémaként kellene kezelni, az élsportolók, a kormányzati kémek vagy a megszállottan szigorú szülők gyerekei valószínűleg mind jól tudják, hogy sokkal könnyebb megbukni egy-egy drogteszten, mint ahogy azt sokan gondolják - írja az IFLScience. Számos kábítószer kimutatható a vizeletből, a vérből, a verejtékből, a nyálból vagy a körömből, de még a haj- és szőrszálakból is, hiszen a várt hatás elmúlását követő néhány nap alatt még egy csomó olyan kémiai és biológiai folyamat zajlik le, ami miatt pozitív lesz a drogteszt. Eláruljuk, pontosan mi történik a szervezetben a kábítószer-fogyasztás után, és azt is, hogy mennyire pontosak a drogtesztek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Három úti tipp Dalmáciába készülőknek

travelo 2016. augusztus 10., szerda 13:11

Horvátországban szeretne nyaralni idén, de még mindig nem döntött, merre? Nemrégiben Dalmáciában – azon belül is Trogir környékén – jártunk, és ha ránk hallgat, ön is erre veszi az irányt. Itt két világörökségi óvárost és egy pazar nemzeti parkot is letudhat akár három nap alatt, de azért érdemes a pihenésre is időt hagyni. Hazafelé pedig feltétlen húzzon rá pár órácskát a nyaralásra azzal, hogy nem vezet egyenesen haza, hanem megáll mondjuk Zágrábban, vagy a csodás, és kevésbé ismert Varasdon. Mutatjuk a részleteket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az együtt élő nők menstruációs ciklusa tényleg összehangolódik?

Brownie 2016. augusztus 10., szerda 08:31

Biztosan hallott már arról a máig elfogadható tudományos magyarázat nélkül maradt jelenségről, amikor az együtt élő vagy egymáshoz közel álló nők menstruációja egymáshoz igazodik. Vagy talán meg is tapasztalta azt a környezetében. A különös törvényszerűségre többféle hipotézist felállítottak már, de eddig egyik sem állta meg maradéktalanul a helyét. „Egy népszerű hiedelem szerint az úgynevezett szinkronizált menstruáció a feromonoknak  köszönhető, amelyek lehetővé teszik az ugyanazon fajba tartozó egyedek nonverbális kommunikációját” - írja Alexandra Alvergne, az Oxfordi Egyetem kulturális antropológiával foglalkozó munkatársa a The Conversation oldalon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért ne tartsa magán fesztiválozás után a karszalagot

Dívány 2016. augusztus 9., kedd 17:08

Egy ausztrál rádióadó Facebook-oldalán találtunk rá arra a videóra, ami alátámasztja abbeli véleményünket, miszerint a fesztiválozás után ne_tartsuk_a_csuklónkon_a_karszalagot! Még nosztalgiából sem! Több szempontból sem szerencsés, ha hónapokig, sőt évekig rajtunk marad kedvenc fesztiválunk belépője. Egyrészt a koszos, kopott, leginkább patkányfarokra emlékeztető karszalagok kicsit sem nyújtanak esztétikus látványt, és egészségünk szempontjából is aggályosak. Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyaralási kisokos munkamániásoknak

Edicsek 2016. augusztus 8., hétfő 09:45

A nyaralás és a kikapcsolódás sokaknak gondot okoz, hiszen fejben még ilyenkor sem tudnak teljesen elszakadni a munkától, egyfolytában azon stresszelnek, hogy vajon minden rendben van.e nélkülük a munkahelyükön. Pedig kellő tervezéssel és odafigyeléssel még a munkamániások is ki tudnak kapcsolni, csak be kell tartani néhány szabályt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 135

Blogok, amiket olvasunk

JÓZAN 7 világsztár, aki szakított az alkohollal

A Harry Potter, a Jóbarátok vagy épp a Szex és New York sztárjait sem kímélte a pia, van, aki azt mondja, a 30-at sem érte volna meg, ha nem változtat.

STÍLER Praktikák, ha minden reggel elkésel

Itt két perc, ott öt, meg még három, és már megint elkéstél? Öt tipp, ha szeretnéd a reggelt jobban kézben tartani, és végre nem utolsóként beesni a munkába.

KETTŐS MÉRCE Vagyonadó: tényleg erre van szükségünk?

A vagyonadó mellett és ellen is lehet érvényesen érvelni, a legjobb talán, ha először is végiggondoljuk, miről beszélünk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés