ÉLETMÓD

Tudja, hogy mitől lapos a feneke? Az ülőmunkától!

Dívány 2016. augusztus 29., hétfő 10:12

Ha valaki azt mondaná önnek, hogyha túl sokat ül, akkor bármennyire is gömbölyű volt a feneke, idővel laposabb lesz, hinne neki vagy csak felhúzná a szemöldökét és sarkon fordulna? A másodperc töredékéig ugye logikusnak tűnhet, hogyha valamit folyamatosan összenyomunk, akkor az kilapul. A Women's Health a Spear Physical Therapy munkatársa, Abby Bales segítségével utánajárt, hogy tényleg létezik az office ass, vagyis irodista fenék (köszönjük a magazinnak ezt a hiánypótló kifejezést!) jelenség. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Porszívózási trükkök, amikre nem is gondolt volna

dívány.hu 2016. augusztus 28., vasárnap 08:07

A One Crazy House-on jelent meg egy jó gyűjtés arról, hogyan tudjuk néhány egyszerű trükk segítségével új magaslatokba emelni a porszívózási teljesítményünket, hogy még nagyobb hatásfokkal tudjuk kihasználni a porszívónk kínálta lehetőségeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért se pisiljen a medencébe!

Dívány 2016. augusztus 27., szombat 12:36

A strandon és az uszodában rengeteg idegesítő embertípussal találkozni, persze egyénfüggő, hogy kit mi és mennyire zavar, ha egyáltalán zavar, de abban talán mindenki egyetért, hogy a vízbe ürítés nem annyira tartozik az elfogadható kategóriába. Az American Chemical Society, vagyis az Amerikai Vegyészeti Társaság összeszedett egy rakást tényt arról, mi történik, ha valakinek ingerenciája támad, és ahelyett, hogy elmenne a mosdóig, a vízben lebegve végzi el a dolgát.

Nos, kezdjük ott, hogyha nem fertőtlenítenék a medencék vizét, akkor elszaporodnának benne a nemkívánatos mikroorganizmusok. A klór, nátrium- és kalcium-hipoklorit például megfelel a célnak, illetve csak részben, mert nem mindegyik patogénnel szemben hatásosak, a hasmenést okozó Cryptosporidiumok például fittyet sem hánynak rájuk. Ezért vetnek be ózont, UV-fényt vagy brómot is a fertőtlenítéshez. Persze mindennek ára van, a korábban említett vegyületek reakcióba lépnek a belőlünk vagy rólunk származó szerves anyagokkal, gondolunk itt a koszra, izzadtságra, vizeletre, és olyan melléktermékek jönnek így létre, amelyek nem tesznek jót az egészségünknek. 

És akkor jöjjönek az igazán csúf tények, kutatók szerint egy medence (nem tudjuk mekkorára gondoltak, de ezt talán mindegy is) személyenként 30-80 ml vizeletet tartalmaz. A vizeltben karbamid található, amiből a klórral kölcsönhatásba lépve nitrogén-triklorid (vagy triklór-amin) lesz. Az egy dolog, hogy ennek köszönhető a medenceszag, de ettől lesznek vörösek a szemei, és légzőszervi problémákhoz vezethet. A rekreációs célból úszóknál egyébként a vizelet az egyik fő felelős a kellemetlen melléktermékekért. Persze a kutatók nincsenek könnyű helyzetben, hiszen tényleg rengeteg minden oldódik, kerül be a vízbe a pancsolók/úszók miatt. És akkor még nem is beszéltünk a különböző gyógyszerekről, amik szintén az emberi húslevesben landolnak, ha valaki nem bír magával. 

Szóval kérünk mindenkit, tegyen egy szívességet a világnak és magának, zuhanyozzon le és menjen mosdóba mielőtt belevetné magát a vízbe!

Pattanáspornó: az undorító őrület, amire tudományos magyarázat is van

Becca 2016. augusztus 27., szombat 11:18

Tavaly értetlenkedtünk egy kicsit azon, hogy miért jó szőrtüszőket nyomkodni a strandon. Akkor még nem sejtettük, hogy ez a téma újra előkerül majd, pár hete azonban szembesültünk a ténnyel: létezik „pattanásperverzió”. Vagyis van, aki élvezettel figyeli, ahogyan egy másik ember gigantikus vagy éppen aprócska pattanását/miteszerét kinyomják. Számunkra irtó gusztustalan ez a folyamat, és valószínűleg sosem fogjuk megérteni, hogy mit lehet szeretni rajta, de a neten egyre terjednek az ilyen videók. Össze is gyűjtöttünk párat, és utánajártunk annak is, miért  van erre igény.

Mielőtt folytatnánk, egyet kérünk csak, ha megnézi a felvételeket, mindenképpen ebéd előtt tegye, mert fordított esetben nagy rá a sansz, hogy a kaja visszajön. Nos, ha felkészítette arcizmait a fintorgásra és hunyorgásra, a hajtás után meg is nézheti miről beszélünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Programajánló: fusson vadasparkban, zombiként vagy pezsgőért

Dívány 2016. augusztus 26., péntek 09:14

Nyár elején összegyűjtöttük azokat a futóversenyeket, amit összeköthetett egy kellemes vidéki vakációval. Most pedig azokat a megmérettetéseket szedtük össze, amik vagy a helyszín, vagy a tematika miatt különbözbek a szokásos városi versenyektől. A listánk ezúttal sem teljes, inkább csak kedvcsináló gyűjtemény.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meg lehet enni a foltos gyümölcsöket?

Dívány 2016. augusztus 25., csütörtök 17:28

Amerikában 2010-ben 30 milliárd dolláros értékben mentek pocsékba olyan gyümölcsök és zöldségek, amelyeken külső sérülések, foltok és elszíneződések voltak láthatóak. A kiskereskedők és vásárlók ezekből nem kértek, és valljuk be, mi is inkább a tökéletes almát választjuk. De mik ezek a küllembeli hibák, és oké, ha megesszük őket? A TEDEd sorozatban ennek járnak utána.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 betegség, amitől büdös lesz a szája

ST 2016. augusztus 25., csütörtök 14:34

A rossz szájszag valószínűleg minden ember rémálma, de általában könnyen elkerülhető, ha ismerünk pár alapvető módszert, pl. rendszeresen mosunk fogat, használunk szájöblítőt, és ha olyasmit eszünk vagy iszunk, ami kellemetlen leheletet ad, akkor jöhet a mentolos cukorka vagy a cukormentes rágógumi. És nem minden esetben kell arra gondolni, hogy az illető ezekkel nincs tisztában. Az ébredés utáni szájszagról nem igazán tehetünk, arról van szó ugyanis, hogy az alvás közben nem termelődik annyi nyál, így a száj kiszáradhat, a baktériumok pedig elszaporodnak – írja a Women's Health.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tuti családi program: kisvasutazás Csömödértől Kaszóig

travelo 2016. augusztus 24., szerda 13:47

A kisvasutakat mindenki szereti – változatosságot hoznak az erdei kutyagolásba. A gyerekeket kifejezetten könnyen rá lehet venni egy-egy nagyobb túrára, ha tudják, hogy a táv egy részét kisvasúton zötykölődve tesszük majd meg. Van pár egészen magától értetődő példa erdei vasútra: a hűvösvölgyi Gyermekvasutat, a lillafüredi, a kismarosi, de talán még a Zsuzsi névre keresztelt debreceni kisvasutat sem kell nagyon bemutatni senkinek. Viszont Csömödéren, Kaszón vagy éppen Mesztegnyőn vonatoztak már? Ugye, hogy nem?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Oké, hogy divatos lett a köpölyözés, de hatásos is?

Szvetlana 2016. augusztus 22., hétfő 16:06

Az úszófenomén, Michael Phelps és még jó pár olimpikon, például Alex Naddour, Natalie Coughlin, Chris Brooks, sőt Madarász Viktória is használja a köpölyözést. De tényleg van értelme, vagy placebo az egész?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olvasson könyvet, éljen tovább!

nemoszi 2016. augusztus 21., vasárnap 13:14

Az amerikai tudósok az új brit tudósok: egy kutatócsoport arra jutott több küzdelmes év után, hogy aki olvas, az kisebb eséllyel hal meg. Összesen 3635 ötven év fölötti embert követtek nyomon 12 évig, és résztvevőket három csoportra osztották: az egyik csoport egyáltalán nem olvasott könyvet, a másik heti 3 és fél órát olvasgatott, a harmadik csoport 3 és fél óránál többet olvasott hetente.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Külföldi szigetlakók ajánlják a városukat

Edicsek 2016. augusztus 21., vasárnap 10:10

Minden évben rengeteg külföldi látogat a Sziget fesztiválra, és szóba elegyedik velük, többségük előbb-utóbb rákérdez, hogy mit érdemes megnézni, hova érdemes elmenni Budapesten. Mi csavartunk egyet ezen, és idén is megkérdeztük, hova érdemes ellátogatni, ha mi utazunk el az ő városukba. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készüljön fel a futóversenyre 4 hét alatt!

Divany.hu 2016. augusztus 20., szombat 09:34

Mindig van kifogás arra, miért ne fussunk, télen ugye hideg van, nyáron meg pont túl nagy forróság, lényeg a lényeg, a tavaszi és őszi futóversenyekre a felkészülés komoly elhatározást igényel. Szeptemberben egymást fogják érni a futóversenyek – kezdve a Runway Runnal –, és aki igazán komolyan veszi a készülést, vagy még az életében nem futott, de most félmaratonra nevezett be, az nyilván keményen tolja az edzéseket már hónapok óta. De mit tegyenek azok, akik tavasszal futottak eleget, nyáron is folyamatosan sportoltak, csak kicsit lustábban, mint kellett volna, viszont 3-4 hét múlva elindulnának egy kellemes 5 vagy 10 kilométeres távon, és kicsit jobbak szeretnének lenni, mint eddig? Ennek jártunk utána Zsirai Milán edző segítségével, aki rendesen lemozgatott minket és beavatott az iramfutás rejtelmeibe!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így változik meg az élete, ha lejön a cukorról

Dívány 2016. augusztus 19., péntek 12:16

A finomított cukornak elég rossz a PR-ja, az Elite Daily videója szerint túlzott fogyasztása például depresszióhoz, szorongáshoz és rákos, valamint szív- és érrendszeri problémákhoz vezethet. Ha ez nem győzte meg, akkor itt van még pár érv, amit érdemes fontolóra venni:

  • Jobban tud majd aludni. Ha ugyanis lefekvés előtt valami édeset eszik, megemelkedik a vércukorszint, felpörög, és nem tud majd olyan könnyen álomba szenderülni.  
  • A cukorkómát is kihúzhatja a listáról. A cukor állítólag megzavarja az agysejtek kommunikációját, és ha búcsút int neki, akkor javul majd a memóriája és a tanulás is jobban megy. 
  • Eltűnnek a pattanásai. A cukor gyulladáskeltő anyag, és szépen kivirágzik tőle az ember arca. Ha viszont nincs utánpótlás, akkor a ragyáknak is annyi. Legalábbis azoknak, amik a túlzott édességfogyasztás miatt keletkeztek. 
  • Nem lesznek durva hangulatváltozásai. Ha gyors enegrialöketre van szüksége, akkor a cukor jó megoldás lehet, de ha vége a pörgésnek, kimerült és nyűgös lesz.
  • Meg hát persze fogyni fog, hiszen kevesebb kalóriát visz majd be a szervezetébe. A legjobb, ha az étrendváltást testmozgással párosítja, és ne feledje, vannak jó szénhidrátok is

Ide kattintva elolvashatja, hogyan veheti fel a harcot a cukorfüggőséggel szemben. A hajtás után pedig bővebben olvashat arról, hogy mik is azok a szénhidrátok, mert hogy ugye a cukor is ide tartozik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

B4 Fitness: megtaláltuk az egyik kedvenc edzőtermünket

km 2016. augusztus 18., csütörtök 08:19

2015-ös sorozatunk újraéled: budapesti edzőtermeket veszünk sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem baj, ha lusta, legalább magas az IQ-ja

Brownie 2016. augusztus 17., szerda 17:45

Ne szégyellje, hogy munka közben el szokott kalandozni a figyelme, vagy hogy szereti az ágyat nyomni, mert egy új vizsgálat szerint a lustaság összefügg a magas intelligenciaszinttel. Vagyis az, hogy messziről elkerüli az edzőtermet, mert sokkal szívesebben ücsörög otthon a kanapén, nem feltétlenül csak azt jelenti, hogy ön egy lazsáló típus, hanem azt is, hogy elég értelmes és jó eszű, sőt lehet, hogy egy lángész.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyaralási tippek, ha különlegesebb szeretne lenni az átlagnál

travelo 2016. augusztus 17., szerda 12:42

Unja, hogy gyakorlatilag minden ismerőse ugyanoda megy nyaralni? Szeretne kilógni a sorból, és nem a horvát tengerparti élményeivel untatni a többieket? Tart még a nyár, úgyhogy válasszon az alábbi, formabontó nyaralóhelyek közül bátran.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nő vagyok, és motorozni fogok

Tuna Judit 2016. augusztus 16., kedd 18:36

„Elég kevés női motoros van Magyarországon – ez itthon inkább a férfiak sportja.” – mondja Horváth István az Ezüstnyíl Autós-Motoros Iskola tulajdonosa. „Külföldön bevett szokás, hogy női vezetők is vannak, ezért mindig örülünk, amikor egy hölgy úgy dönt, hogy megszerzi a motoros jogosítványt.”

Pár hónapja ért egy erős késztetés, hogy valóra váltsam egyik régi álmomat, hogy motoros jogosítványt szerezzek. Soha semmilyen motort nem vezettem előtte, még robogót sem. Legfeljebb utas voltam, de azt már 16 évesen elkezdtem. Szóval, most úgy döntöttem, belevágok. Tudtam, hogy jó tanárhoz kell kerülnöm, mert ha nem jó az oktató, sajnos gyorsan megcsappan a lelkesedésem. Így első körben erre fektettem a hangsúlyt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyógyszertár, posta, kormányablak: tökéletes hely a Sziget az ügyintézésre?

dívány.hu 2016. augusztus 15., hétfő 14:07

A Sziget néhány éve Fesztiválköztársaságként hivatkozik magára, aminek az állampolgárai a szitizenek. Idénre tényleg annyira kiépült a fesztivál, hogy a város a városban Inception-élményt csak úgy lehetne tovább húzni, ha jövőre már színpadok sem lennének, hanem csak azért kérnének belépőt, hogy az ember különleges helyszínen tudjon boltokba menni, ügyeket intézni.

Rengeteg üzletnek és hivatalnak van már fesztiválosított verziója, úgyhogy jól leteszteltük, hogy ezek mennyire funkcionálnak a valóságban. Voltunk postán, gyógyszertárban, kormányablaknál egyaránt, és vásároltunk is. 

Ennyi kalóriát égethet az olimpiai sportokkal

Dívány 2016. augusztus 15., hétfő 08:10

A Treated egészségügyi oldal a riói olimpia apropóján kiválasztott 28 versenyszámot, és utánajártak annak, hogy mégis mennyi energiát égethetünk el adott testmozgással, hogy a felhasznált kalóriák száma milyen ételnek felel meg, meg persze azt is hozzátették, hogy milyen izomcsoportokat mozgatnak meg. Ez a gyűjtés bárkinek hasznos lehet, hiszen a top10-be olyan sportágak kerültek be, amelyekkel nemcsak a tévé képernyőjén keresztül találkozhatunk. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mennybe ment a kevert a Szigeten

Dívány 2016. augusztus 14., vasárnap 14:40

A Szigetre látogató külföldi fesztiválozókat elkalauzoltuk a magyar italkultúra mély és kevésbé mély bugyraiba, tipikus magyar piákat kóstoltattunk a fesztiválon.

Voltak nagy klasszikusok, mint az Unicum vagy a pálinka, kaptak a nagy népszerűségnek örvendő fröccsből, de megmutattuk a pincekocsmák rögvalóságát, a boroskólát és a kevertet is. Egészen meglepő eredmények születtek, minden kiderül a videónkból!

Ha messze a Balaton, fürödjön a Dunában!

ermiz 2016. augusztus 14., vasárnap 11:55

Végre valakinek eszébe jutott, hogy összegyűjtse hol lehet fürödni a Dunában,és mire számíthat, aki a vízbe ereszkedik. Az I love Duna oldalon ugyanis le lehet csekkolni, hogy milyen minőségű a Dunakanyar szabadstrandjainak a vize. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Valóban rákot lehet kapni az odaégett grillhústól?

Edicsek 2016. augusztus 13., szombat 13:03

Sokan kiborulnak ha egy kicsit égett szélű pizzát, túlságosan well done húst vagy bármilyen sütőben sült, de eléggé sötét színű étel kerül eléjük.  ugyanis az égett ételek rákot okoznak és aki nem is olvasott erről, biztos, hogy közös baráti sütögetésen találkozott már olyannal, aki annyira sokkot kapott egy, a kelleténél kicsit tovább a grillen hagyott kukoricától a tányérján, mintha savat akart volna vele itatni a házigazda. De vajon valós a rettegés az odakozmált ételektől? Ennek járt utána a The Conversation nevű oldal. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A fesztiválozás rejtett veszélyei: nemcsak a pia, a Nap is megárthat

Dívány 2016. augusztus 13., szombat 10:22

Az időjárás fontos tényező, ezt még a fesztiválozók sem tagadhatják. Bár általában csak amiatt néznek rá az előrejelzésre, hogy mikor várható égi áldás, mert hát ez igencsak meg tudja keseríteni az emberek életét a szabadtéri rendezvényeken, lásd az idei (vagy szinte bármelyik) Glastonburyt, Voltot, EfottotBánkitót a tavalyi Balaton Soundot vagy éppen a 2016-os Sziget első napját. Pedig az sem mindegy, hogy éppen mennyire tűz alá a Nap - ezt már a fesztiválbetegségekról szóló cikkünkben is említettük, de most részletesebb is foglalkozunk a témával. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kevesebbet iszik, aki leszokik a dohányzásról

Brownie 2016. augusztus 12., péntek 17:25

Eddig úgy tudtuk, hogy a dohányzásról leszokni vágyók általában több alkoholt fogyasztanak. Egy, a BMC Public Health című folyóiratban megjelent friss tanulmány azonban ennek ellenkezőjét állítja, vagyis azt, hogy enyhül az alkoholfogyasztás mértéke azoknál, akik leteszik a cigarettát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sokat versenyzik? Fusson aszfalton!

Dívány 2016. augusztus 12., péntek 10:37

Ha valaki szívesen indul városi futóversenyeken, akkor nincs mit tennie, meg kell barátkoznia azzal, hogy a betonon és aszfalton kell rónia a kilométereket,a profi sportolók nagy része is ilyen felületeken fut. Az egy dolog, hogy a természetben sokkal nagyobb élmény futni, de a beton merevsége miatt az sem mindegy, hogy milyen cipőt választunk, hiszen így az edzés valamivel megterhelőbb lehet az ízületekre (legalábbis sokan ezt állítják). Persze a jó lábbeli sem nyújt teljes védelmet (sőt), a technika is számít.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 134

Blogok, amiket olvasunk

JÓZAN Mit ad az alkohol, mit ad a józanság?

Hazugság lenne, ha azt mondanám, józannak lenni mindig csodás vagy könnyű. Akkor mégis mit ad? Összeszedtem, nekem miért jó nem inni.

KETTŐS MÉRCE Tényleg bezárják a CEU-t, mert... Soros?

Nem lehetne kivételesen a magyar diákok és professzorok érdekeit nézni, meg azt, hogy viszik jó hírünket a nagyvilágban?

SZUBKULTÚR Ez a könyvtár olyan menő, hogy arra nincsenek szavak

Hipermodern űrhajóval a Gutenberg galaxisba? Ezt itt komolyan vették, és építettek egy olyan könyvtárat, hogy a képeket nézve dalra fakad a szívünk. Mennyire menő már!
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés