ÉLETMÓD

Láthatatlan nők az olimpián

Koncz Andrea 2012. július 31., kedd 19:52

Muszlim nők az olimpián? Ha észre is veszi őket a világ, leginkább azért beszélnek róluk, mert máshogy vannak öltözve. Pedig ezek a nők kőkeményen dolgoztak azért, hogy ott lehessenek Londonban, sok szempontból sokkal-sokkal keményebben, mint magyar, amerikai vagy albán versenytársaik. Irán, Irak, Pakisztán, Szaud-Arábia, Bahrein (és még sorolhatnánk) sportolónői szinte láthatatlanok, nem barátjuk a google, képet, cikket találni róluk alig lehet.

 Soulmaz Abbasiazad iráni evezős
Soulmaz Abbasiazad iráni evezős
Fotó: Alexander Hassenstein / Europress / Getty

Gondolhatnánk, hogy milyen szerencsések ezek a nők, hiszen letettek már annyit az asztalra, hogy bármikor menedékjogot kérhetnek egy sokak szerint könnyebben élhető országban, és végre szabadok lehetnek. Sokkal bátrabbak ennél, nem magukért, hanem országaikért és/vagy honfitársnőikért küzdenek.

Személyes álmaik óriásiak, származástól függően békét, szabadságot, egyenlő jogokat szeretnének. Sportolói álmaik között viszont olyan dolgok szerepelnek, mint egy 50 méteres úszómedence, hogy végre ne egy szállodai medencében kelljen edzeniük (napi egy órában, mert a többi a férfiaké), vagy épp egy olyan stadion, ahol anélkül futhatnak, hogy edzésüket szitkozódó férfiak tucatjai kísérnék.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Málnás finomságok hedonistáknak

ermiz 2012. július 31., kedd 16:45

Szeretem a málnát. Kicsi, piros és nagyon zamatos. Lekvárnak és limonádéba is isteni, de a turmixokat is feldobja. Szörpként a gyerekek, pálinkaként a felnőttek kedvence. A himpér, sőt boldogasszony csipkéje néven is ismert gyümölcs most érik, egyetlen baja, hogy gyorsan romlik.

A málna eredettörténete nagyon szép, állítólag Ida hegyéről, Kréta-szigetéről származik. A gyümölcs a legenda szerint azért lett piros, mert egy Ida nevű nimfa a még gyermek Jupiternek akart szedni a gyümölcsből, de megszúrta magát a tüskéiben, és vérétől piros lett a málna.

Mivel vadon is megterem, ezért már a középkorban is kedvelt eledele volt a vándoroknak és a szegényebb embereknek. Ugyanebben az időszakban a kolostorokban kezdték el nemesíteni és termeszteni, gyógynövényként a mai napig használják a levelét. Európában gyakorlatilag mindenhol megterem, kivéve a nagyon északi országokban.

stockfresh 297703 raspberries sizeM

Levelét főleg a kismamák ismerik, a terhesség utolsó heteiben szokták fogyasztani, mivel ellazítja a kismedencetájék izomzatát, és ezáltal könnyíti a szülést. Nem ez az egyetlen gyógyító hatása, belsőleg hasmenés esetén teafőzetként javasolt, szájnyálkahártya-, torok-, garatgyulladásnál öblögetőszerként alkalmazható.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így védekezzen a nap ellen!

ermiz 2012. július 31., kedd 11:32

Megőrülünk a melegtől a lakásban, már gyakorlatilag nincs mit levenni magunkról, mégis megsülünk, rövidesen ismét ez vár ránk. Sajna hűvöset nem tudunk varázsolni, de körbenéztünk, melyek azok a rolók, árnyékolók melyek segítségével kibekkelhetjük a nyarat.

Ha kertünk van, akkor egyszerűbb a helyzet, mert általában akad egy fa, amely alá le tudunk táborozni. De akár van, akár nincs érdemes pergolát építtetni vagy venni, melyre számos növényt fel lehet futtatni. Ha például minikivit választunk, akkor még haszna is lesz a bio-napernyőnek. Ha a pergola (20.000-től) már megvan, akkor futtassunk rá szőlőt, vadszőlőt ( ebből az 5 ujjas levelűt javasoljuk), vagy trombitafolyandárt, melytől még isteni illat is lesz (ezt lonc néven is kereshetjük a növényszaküzletekben).

8 éven át csak sült krumplit és sajtot evett

zezse 2012. július 30., hétfő 18:59

Milyen lehet úgy élni, hogy valaki csak sajtot és sült krumplit eszik nyolc éven keresztül? Abi Stroud szabályos pánikrohamokat produkált, ha gyümölcsöt vagy zöldséget kellett ennie, vagy látott valakit, aki megpucol egy banánt – írta meg a különös történetet a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túlélni a Dukan-diétát

nipe 2012. július 28., szombat 14:33

A könyv elolvasása után éppen aznap kezdtem bele a Dukan-diétába, amikor megjelent a Dívány kritikája is a módszerről, és arra gondoltam, leírom a tapasztalataimat. A cél mínusz hat kiló, következzen a diéta első hete.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az anyós négy főbűne

Divany.hu 2012. július 27., péntek 20:37

Az anyós valahogy mindig sokkal problémásabb, nyilván nem véletlenül nincsenek apósviccek, miközben már a nyolcévesek is tudják, hogy "mikor jó az anyós? ha porhanyós". Hogy ennek mi lehet az oka? Az igazán érzékeny helyzetekben az anyós jelenik meg, és nem az após? Az érzékeny témák a nők kezelésében vannak? Vagy egyszerűen csak rosszabb fejek vagyunk mi, nők? Rosszabb anyósok a fiús anyák, mint a lányos anyák?

Szubjektív közvéleménykutatásomból az derült ki, a csajoknak gyakrabban van gondjuk az anyósukkal, de ezzel még nem jutunk messzire. Mert lehet, hogy ez azért van, mert a fiús anyák rivalizálnak, de lehet, hogy azért, mert a nők tényleg rosszabb fejek. Esetleg azért, mert a családi viszonylatok kezelése a nők dolga. Az anyóskonfliktusok meglepően sokszor megoldhatók, praktikus azonban férjünkkel/feleségünkkel, pasinkkal/csajunkkal hármasban nekiállni, hogy később mindenki számára világos legyen, mi hangzott el, és ne lehessen össze-vissza vetíteni.

Ha az anyósprobléma okait meg nem is fejtjük, nézzük, miért utáljuk az anyósokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A McDonald's eteti az olimpikonokat

meju 2012. július 27., péntek 19:07

Ha eddig nem tudták volna, a McDonald's ételei alacsony kalóriatartalmúak és egészségesek. Legalábbis ezt póbálja velünk elhitetni a gyorsétteremlánc, amikor bemutatta az új, 400 kalória alatti menüsort – számolt be róla az Eater.com. A meki ráadásul nem is törte össze különösebben magát: az újnak nem mondható kínálatban az étteremlánc eddig is kapható, 400 kalória alatti ételei szerepelnek. Ilyen például a kolbászos McMuffin, a közepes burgonya, vagy az Oreo-s McFlurry. Az ételek természetesen csak önmagukban tartalmazzák a kellően alacsony 400 kalóriát, így együtt, menüben fogyasztva már bőven meghaladják ezt az értéket. A lényeg, hogy a tudat meglegyen, hogy alacsony kalóriás ételeket eszünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dzsungelromantika Pesttől alig három órányira

LS 2012. július 26., csütörtök 09:10

Nincs is annál jobb, mint kiszakadni a mocskos városból, ahol ötpercenként csöng a telefon, és az ember meredten bámul egy monitort napestig, így ha jön egy lehetőség, hogy négy napra elhúzzunk evezni a Drávára, akkor azt ki kell használni. Igaz, hogy reggel 6 előtt indul a vonat, és 250km-t kell menni vele, de mindez semmiség ahhoz képest, ami lent vár. A Dráva határfolyó, aminek csak abból a szempontból van nagy jelentősége, hogy útiokmányok nélkül nem érdemes elindulni, mert vegzálni fog a hatóság. A homokos rész persze a horvát oldalon van, ahová elvileg tilos kikötni. A Környezetvédelmi Hatóság is odafigyel a környezetre, annyira, hogy csak engedéllyel lehet a folyón evezni, amit a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság ad ki. A túrák összlétszáma is szabályozva van, de ez ne rettentsen vissza senkit, a víziturizmussal foglalkozó cégek automatikusan intézik a dolgot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Diétás naplóval könnyebb a fogyás

liz 2012. július 25., szerda 12:03

Teljesen fölösleges étkezéseket kihagyni. Elég, ha akkurátusan feljegyzi, mikor miből mennyit evett, és szinte biztos, hogy többet fog fogyni, mintha nem tenné – tanácsolja az egyik vezető nemzetközi táplálkozástudományi szaklap, a Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

Az állítást egy nemrég megjelent kutatásra alapozzák, amelyben a Fred Hutchinson Rákkutatási Központ 123 túlsúlyos és elhízott, változó korú nő fogyókúrázási szokásait vizsgálta. A végeredmény nem túl meglepő, de annál meggyőzőbb: azok, akik fogyókúrás naplót vezettek, 2,7 kilóval többet fogytak, mint akik nem jegyezték fel a bevitt kalóriákat. Az étkezések ritkítása viszont nem vezetett hasonló eredményre, sőt: azok a nők, akik kihagytak egy-egy étkezést, 3,6 kilóval kevesebbet fogytak, mint azok, akik rendesen ettek. Viszont akik egy héten legalább egyszer elmentek valahova kajálni, azok 2, 3 kilóval kevesebbet veszítettek a súlyukból, mint akik ennél ritkábban ettek étteremben.

tk3s mon244041
Fotó: Monkey Business Images / Northfoto
Távolról sincs vége, olvasson még »

A nők 28 évesen a legszexisebbek

Dívány 2012. július 24., kedd 20:57

A női higiéniai termékeket forgalmazó Lil-Lets arra volt kíváncsi, hogy a brit asszonyok és lányok milyen viszonyban is vannak a nőiességükkel. A 2000 fős felmérés szerint a nők 28 évesen tartják magukat a legszexisebbnek, de 32 évesen a legmagabiztosabbak, akkor van csúcson az önbecsülésük. Egy gyors szerkesztőségi körkérdés alapján itthon is nagyjából ez a helyzet, igaz, van, akinél négy évvel, illetve egy évvel korábban állt be az áldásos helyzet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Buborékos tea a nyár slágere

ermiz 2012. július 24., kedd 09:08

A bubble tea világszerte közismert, de nálunk még mindig csak néhány helyen hozzáférhető. A „tea”, amit inkább frissítő italnak neveznénk, attól különleges, hogy az alján tápiókagyöngyök ülnek – innen az elnevezés, ami tehát nem azt jelenti, hogy az ital szénsavas volna. A '80-as években népszerűvé vált ital Tajvanból származik, onnan terjedt el világszerte. A teába a tápiókagyöngy mellé gyümölcsöt (vagy gyümölcsszirupot) is tesznek, és esetlegesen ezt még tejjel is megfejelik. Tehéntejtől a szójáig sok minden kerülhet még bele, de tradicionálisan tajvani fekete tea, tápióka, sűrített tej és méz alkotja a hozzávalókat.

Persze az Egyesütl Államokban a shake-től kezdve a kávéig bármit hozzákevernek, a gyümölcsszirupok száma pedig szinte végtelen. Egyes helyeken már a tápióka is eltűnt belőle, és a nata de coco nevű, kókuszból zselésítéssel készült ennivaló kerül bele, melynek magasabb a rosttartalma, miközben alacsonyabb a kalória, így egészségesebb.

stockfresh 983299 tapioca-pearls-with-lime-white-bubble-tea-ingr

Idén júniusban a német McDonald's-ban is megjelent a Bubble tea, amit kétféle teából lehet kérni, meg persze számos gyümölcssziruppal, amitől a variációk száma 250-re kúszott fel. A meki saját nyilatkozata szerint már nem tápiókát használ, hanem gyümölcsléből készült zselégolyókat. Ehhez adnak még természetes színezőanyagot, természetes aromákat és tartósítószert. A mekis tea 100 ml-re vetítve 45-75 kcal-t tartalmaz, és állítólag igen egészséges, sőt a zselésítőanyag is növényi.

Budapesten is lehet több helyen buborékos teát inni: a West Endben a Tea Time teaboltban lehet megkóstolni, a Ferenciek terén az aluljáróban a Bubu Bubble Tea várja a gyöngyös teára kíváncsiakat, melyet egy vietnami házaspár üzemeltet. A Jubble Bubble sok helyen forgalmazza a teáit, ők több vidéki üzlettel is szerződést kötöttek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

15 étel, amiből bármennyit ehet hízás nélkül

liz 2012. július 23., hétfő 13:04

Negatív kalória. Van ilyen? Igen, elméletben létezik. Van néhány étel, amelynek a megemésztéséhez elvileg több energia szükséges, mint amennyit tartalmaz. Csakhogy ez nem jelenti azt, hogy ha ilyeneket eszünk, akkor fogyni fogunk. Arra viszont kiválóan alkalmasak a negatív kalóriás ételek, hogy az egészségtelen nassolnivalókat helyettesítsük velük. Almát, cukkinit, brokkolit és még tucatnyi zöldséget és gyümölcsöt gyakorlatilag bármikor, bármilyen mennyiségben rágcsálhatunk, nem fogunk hízni tőlük.

tk3s 78163698
Fotó: Northfoto
Távolról sincs vége, olvasson még »

Megkerestük a legjobb e-book olvasót

LS 2012. július 22., vasárnap 11:38

Tesztünkben 5 készüléket néztünk meg, olcsótól a drágáig, egyszerűtől a bonyolultig. A készülékek egy részét a Koobe Magyarország bocsátotta rendelkezésünkre, a többit kölcsönkaptuk a haveroktól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 tipp, hogy a nyaralás igazi pihenés legyen

Dívány 2012. július 19., csütörtök 10:50

Utazni jó dolog, ezt senki nem vonja kétségbe, de akár kontrollmániás valaki, akár a spontaneitás főpapja, vannak dolgok, amiket érdemes szem előtt tartani ahhoz, hogy minél inkább a pihenésről és a szórakozásról szóljon a vakáció. A Buzzfeed vonatkozó listája és saját tapasztalatok alapján összegyűjtöttük, mire érdemes figyelni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Luxuslekvár, pirosakból

Koncz Andrea 2012. július 17., kedd 15:15

A savanykás piros gyümölcsök tetszőleges kombinációjából remek lekvárt főzhetünk, itt most meggy-ribizli-áfonya következik, de csináltam már meggy-málna-ribizlit, cseresznye-meggy-áfonyát, meggy-áfonya-málnát is, mind jó lett. Használjátok ki a hűvösebb időt, ilyenkor jó befőzni.

combined
Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogyaszt, csak épp életveszélyes a Dukan-diéta

ermiz 2012. július 17., kedd 07:20

A Dukan-diéta eddig csak a neten terjedt, de most az Ulpius-ház piacra dobta dr. Pierre Dukan francia orvos diétás könyvét, melyet szerényen csak magáról nevezett el. A 372 oldalas könyv borítójáról rögtön kiderül, hogy már 8 milliót adtak el belőle, és a legsikeresebb diéta világszerte. Persze nem ez az első ilyen, ugyanezt állította a PH-csoda írója, dr. Atkins, és a South Beach diéta is hasonlóval próbálja magát eladni. Miért is ne, a nők úgyis megveszik még a 625. diétás könyvet is.

stockfresh 1350125 woman-biting-raw-meat sizeM
Fotó: Stockfresh

A diéta megalkotója dr. Pierre Dukan neurológus, aki mintegy isteni hangot hallva azt mondta egy túlsúlyos páciensének, hogy egyen öt napon át kizárólag húst. Láss csodát, a súlyosan elhízott jóember öt nap alatt 5 kilót adott le. Aztán még egy csomót, miközben kicsattant az egészségtől, koleszterin, vércukor és húgysavszintje teljesen normális volt. Persze Dukan ezek után elmélyedt a táplálkozástudományban, és olyan diétát próbált meg összerakni, melyben a lefogyottak megtartják új alakjukat, és nem híznak vissza.

A fogyókúra négy szakaszból áll:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mítoszok, melyek meghatározzák az étkezésünket

ermiz 2012. július 15., vasárnap 13:50

A tojás rosszat tesz a szívnek

A tojást leginkább azért támadják, mert sok koleszterint tartalmaz (211mg/db) A koleszterin legfőképpen az ereknek tesz rosszat, és növelheti a szívinfarktus kockázatát. A Penn State egyetem professzora viszont másként látja a kérdést. „Egészséges emberek naponta megehetnek egy tojást, mindenféle probléma nélkül” - mondja Penny Kris-Etherton, aki szerint a szervezet képes kompenzálni a bevitt koleszterint.  Ennél sokkal nagyobb veszélyt jelenthetnek a transz-zsírsavak, melyek szintén növelik a koleszterinszintet. Egy tojás 2 gramm telített zsírsavat tartalmaz (ez 10 százaléka a napi bevitelnek), és nem tartalmaz transz-zsírsavakat. Azért mielőtt nekiállna omlettet csinálni, fontolja meg az amerikai orvosok javaslatát: a napi koleszterin bevitel ne legyen több mint 300mg naponta, illetve, ha volt már szívproblémája, legfeljebb 200mg. Az Országos Egészségfejlesztési Intézet is pont ennyit irányoz elő.

stockfresh 1195825 glass-bowl-full-of-raw-eggs-on-dirty-surface
Távolról sincs vége, olvasson még »

Dizájncukrászdák divatja: kifinomult, isteni, és baromi drága

zezse 2012. július 14., szombat 11:29

Miközben a világban egyre terjednek a dizájncukrászdák, Magyarországon csak pár működik, bár bizonyára több cukrász készít hasonló alkotásokat, melyeket a design kategóriába lehet kis jóindulattal sorolni.

Tortaszalon

A Tortaszalon tulajdonosa, Raj Ráhel 2002-ben nyitotta meg üzletét, és állítása szerint divatimádata sodorta a dizájntorták közelébe. Úgy érezte, így valami olyan különlegeset tud adni a megrendelőknek, amibe bele tudja lopni a saját stílusát. Az pedig, hogy ez egy szecessziós nőalak, vagy egy Chanel ládika mása, már szinte mindegy is.

Ha valaki nála szeretne dizájntortát rendelni, annak egy hosszabb beszélgetésre kell készülnie. Az első alkalommal leül egymással a megrendelő és a készítő, és megbeszélik, mi a pontos elképzelés és mennyi a rá fordítható keret. Egy szelet torta 800-1200 forint is lehet, persze ezért az árért tényleg valami nagyon személyes jár. Ebben a cukrászatban csak főzött krémmel és marcipán borítással készül a torta, és minden dísz ehető. Bárhogy akarja is a menyasszony, hogy málnás legyen a torta, málnahabosra sajnos nem kerülhet marcipán, a málnaaroma pedig nem járható út Raj Ráhel számára. Melegebb napokra a citromkrémes tortát ajánlja, de isteni a diós, a csokis-meggyes, vagy a kávés is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyaralni olcsón is lehet

ermiz 2012. július 13., péntek 11:18

Az olcsó nyaralás nem egyenlő a szenvedéssel, a koszos hotelszobával, vagy a raplis házinénivel. Lehet kiejezetten jó helyeket is kifogni, úgy, hogy nem azt érzi az ember, hogy palira lett véve.

Elöször is azt kell eldönteni, hogy belföldet vagy külföldet célozzuk meg, illetve városba vagy valamilyen vízhez mennénk.

stockfresh 967624 young-traveling-woman-with-her-suitcases-on-th
Fotó: Stockfresh

Ha Magyarországon belül maradunk, akkor az utazási költségek nem lesznek magasak. Lehet menni vonattal, busszal vagy stoppal is (persze a kocsin kívül). Ha autóval megyünk, nehéz spórolni, maximum az autópályadíjat lehet lecsalni elkerülő útvonalakkal. Azok, akik nem ragaszkodnak a kocsihoz, mehetnek vonattal: erre kedvezményt több módon is lehet szerezni, ha MÁV Start kártyát vált ki az ember. Ennek az ára 26 év felett 19990 Ft,  így ez annak éri meg, aki egyébként is sokat utazik. Viszont egy éven át 50 százalékos jegyet lehet venni rá, sőt szombatonként + 1 főnek is jár.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akar húsz évvel tovább élni? Egyen sokkal kevesebbet!

liz 2012. július 12., csütörtök 17:54

Negyven százalék. Ennyivel kell lecsökkentenünk a napi ételadagunkat, és akár húsz évvel is tovább élhetünk – nyilatkozta a Daily Mailnek dr. Piper, az öregedés és a táplálkozás összefüggéseit vizsgáló angol kutatócsoport vezetője.

Azt eddig is tudtuk, hogy túl sokat eszünk. Azzal is tisztában vagyunk, hogy sok olyan élelmiszer van azok közt, amiket nap mint nap magunkba tömünk, melyek többet ártanak a szervezetünknek, mint amennyit használnak. Na de hogy az ételek ilyen komolyan befolyásolhatják a várható élettartamunkat, azt nem sokan gondolták volna. A University College London tudósai is akkor jöttek rá erre az összefüggésre, amikor a korral járó betegségek okai után kutattak.

Miután 40 százalékkal csökkentették a kísérleti patkányok napi ételadagját, azok 20-30 százalékkal tovább éltek, mint egyébként. Ez emberi léptékre átszámítva kb. 20 évet jelent. Igaz, az étrendi változtatásokon kívül még speciális gyógyszerekkel is kezelték az állatokat, így még inkább meghosszabbították az élettartamukat. A kutatók remélik, hogy ez a módszer az embereknél is beválik majd, és a korral járó betegségeket – a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, a rákot és az idegkárosodást – is ki lehet védeni azzal, ha kevesebbet eszünk.

Az asztal bal oldalán lévő ételeket egy az egyben kihagyhatjuk az étrendünkből.
Az asztal bal oldalán lévő ételeket egy az egyben kihagyhatjuk az étrendünkből.
Fotó: Northfoto
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan teszi tönkre a Facebook az életedet?

LS 2012. július 11., szerda 22:11

Csörög a nyomorult telefonod. Már megint kelni kell. Jobb kézzel a szemüveged után tapogatózol, bal kézzel a szundi gombot próbálod lenyomni azon a nyomorult ketyerén. Felkelsz az ágyból, elbukdácsolsz a kávéfőzőig, és megpróbálsz életet verni magadba. Aztán bekapcsolod a tévét, magad elé kapod a laptopot vagy a tabletet, és megnézed, mi történt a haverokkal tegnap este óta. Nyilván semmi, de az arcodba mered néhány döglött vagy épp megmentésre váró kutya, édibédi kiscica, a mallorcai nyaraláson készült romantikus fotó, a liberális/jobboldali hőzöngés, matyóhímzés, szakított-összejött-bonyolult állapotváltás, önjelölt művészek elmosódott fotói a pesti/müncheni/ New York-i éjszakából, vagy 3-4 meghívó egy sosem hallott zenekar koncertjére.

Ha ez vigasztal, nem te vagy az egyedüli függő. Az amerikai felhasználók 48 százaléka felébredés után rögtön megnézi, mi a helyzet az oldalon. 28 százalékuk az ágyból sem kel fel ehhez, a telefonján csekkolja, mi történt világban. A 35 év felettiek 30 százaléka fent van az oldalon, a 18-24 évesek száma 74 százalékkal emelkedett egy év alatt. Az USA-ban élők 71,2 százaléka fent van az oldalon, ami 206 millió felhasználót jelent.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ráncosak leszünk a grillezett kajáktól?

liz 2012. július 9., hétfő 17:27

Itt a kerti parti-szezon: grillezünk mindent, mintha muszáj lenne. Steakeket, kolbászt, szalonnát, zöldségeket. Eddig azt hittük, ezzel csak jót teszünk, hiszen mennyivel egészségesebb így megsütni a kajákat, mint ha olajban tocsognának. Vagy mégsem?

A jó hír, hogy a koleszterinszintünknek jót tesz a grillezés. A rossz hír, hogy a szépségünknek viszont egyáltalán nem. Angol kutatók ugyanis kimutatták, hogy a grillezett ételek öregítenek. A főbűnösök az ún. AGE-k (Advanced Glycation End products, magyarul előrehaladott glikációs végtermékek). Ezek akkor keletkeznek az ételekben, amikor magas hőmérsékleten készítjük – sütjük, főzzük, forraljuk, pirítjuk, pörököljük vagy grillezzük őket. „Az előrehaladott glikáció egy kémiai reakció, ami a szénhidrátok (cukrok és keményítők), valamint a fehérjék és a zsírok között zajlik le, magas hőmérsékleten” – mondta a Daily Mailnek Dr. Anastasia Kalea, a University College London kutatója. – „Mivel az állati eredetű ételek zsírokkal és fehérjékkel is telítettek, ezért AGE-kban is bővelkednek. Ha ráadásul még magas hőfokon is sütjük őket, még több glikációs végtermék szabadul fel belőlük.” Minél több AGE-t tartalmaz egy étel, annál inkább ráncosítja, öregíti a bőrt.

tk3s 6304050
Távolról sincs vége, olvasson még »

12+1 alkalmazás, ami megjósolja az időjárást

Dívány 2012. július 7., szombat 16:21

Hozzá vagyunk szokva, hogy az okostelefonoknak, tableteknek köszönhetően most már pillanatok alatt hozzáférünk a legfontosabb információkhoz, mondjuk ahhoz, hogy mégis milyen időjárás várható. A fejlesztők pedig ontják magukból az alkalmazásokat. Ki is választottunk tizenhármat és öt napon keresztül figyeltük, hogy mennyire pontosak az előrejelzéseik órás bontásban, egy, illetve öt napra előrevetítve. Szerencsére a megfigyelési időszak alatt volt egy kis eső még hétfőn és csütörtökre nagy zivatarokat jósoltak, így ezek alapján próbáltuk megsaccolni, hogy mennyire megbízhatóak az appok. Természetesen az is fontos szempont volt, hogy mennyire felhasználóbarátak, mennyire tolakodó az ingyenes verziók két rákfenéje, a hirdetés és a teljes, fizetős verzió letöltésére felszólító üzenetek.

Nyaraljon a Szentendrei-szigeten!

km 2012. július 7., szombat 11:20

Nem kell Budapesttől túl messzire menni, ha nyaralós élményre vágyik! Ha a Dunakanyar felé indul, biztos talál olyan helyet, ahol szívesen eltölt pár napot, akár egy hetet is, ehhez adunk pár tippet. Ha a leányfalui strandot már unja, és Visegrádon is kibobozta magát, nézzen be a Szentendrei-szigetre!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Semmit nem érnek az anticellulitisz krémek

zezse 2012. július 5., csütörtök 19:49

Meggyőződésem, hogy tavasszal a cellulitisz elleni krémeket keverő gépeket magasabb fokozatra állítják, annak ellenére, hogy évről évre kiderül, ezek a krémet szinte semmit sem érnek. A nők mégis megveszik, a kozmetikumgyártók boldogok, és a kör a következő tavasszal kezdődik előről

Mióta szembesültem vele, hogy a negyvenpár kilós kolléganőmnek is van cellulitisze, aki pedig kórházi turbóitalokat ivott, hogy hízzon, és hogy a napi 2 spinning órát lenyomó barátnőm combja sem makulátlan, a vesztesek nyugalmával szemlélem a helyzetet. Persze, lehet papolni a sportól – amelynek egyébként számos jó hatása van –, meg az egészséges étkezésről (mantra: semmi cukor, semmi fehérliszt, óvakodj mindentől ami jó), de a megoldás valahol Isten kezében van.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ A 30-as évek fotókon

Graffitik, autók, emberek, hatalom, Amerika - John Gutmann a kamera segítségével megtanulta máshogyan látni a világot.

SZUBKULTÚR Utcai divat, de konkrétan, szó szerint

Ki hitte volna, hogy egy csatornafedél vagy irányítótábla ilyen tökéletes mintát ad a textilen. Utcai divat - szó szerint

FILMVILÁG Forog az új krimi Kulkával

Az X egy fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimi. Kulka János a forgatás minden percét élvezte, tetszik neki a sztori is, és az általa játszott szereplő is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés