ÉLETMÓD

Varázsoljon fillérekből édenkertet

ermiz 2012. június 3., vasárnap 17:46

Amikor az ember rájön, hogy a teraszon vagy erkélyen csak pókháló, lehullott falevelek, kopott festék és pár régi borosüveg árválkodik, szemben az IKEA katalógus csilli-villi képeivel, akkor enyhén letargiába esik. Aztán jó esetben jön a felfelé ívelő szakasz: a takarítás, az ötletelés, majd a kézlegyintés, hogy á, úgyis túl drága lenne, meg nekünk különben se lenne olyan, mint a képeken, és egyáltalán: minek, ha úgyis csak bagózni ülünk ki, arra meg jó lesz a szakadt régi szkájfotel idén is.

stockfresh 367798 home-sweet-home sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hasmenés, fejfájás és más borzalmak, ön is lehet lisztérzékeny

ermiz 2012. június 3., vasárnap 11:17

A felnőtteknek még így is könnyebb a dolguk, mintha ezt gyerekként derül ki, hogy valaki nem ehet glutént. Jó hír viszont, hogy a gyerekek megdöbbentően fegyelmezetten kezelik krónikus betegségüket, pontosan tudják mit ehetnek és mit nem – persze csak egy bizonyos koron túl.

stockfresh 367867 italian-food sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Áldás vagy átok? Mindent a botoxról

LS 2012. június 2., szombat 21:33

Immár tíz éve annak, hogy az FDA (az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeleti Hatóság) jóváhagyta a botox alkalmazását a kozmetikai iparban, és immár tíz éve annak is, hogy Martin Scorsese arra panaszkodik, hogy a mimikai izmokat lebénító idegméreg miatt a színészek már nem képesek érzelmek természetes kifejezésére. A botox, vagyis botulinum toxin használata 1989-ben jelent meg először a kozmetikai iparban, és jelenleg ez az egyetlen olyan szer, ami azonnali eredményt garantál a ráncok eltüntetésére. Mégis kevesen tudják, mi is egészen pontosan ez a kezelés, ki végezheti, és milyen mellékhatásokkal lehet számolni.

stockfresh 984037 young-beautiful-woman-having-an-injection size

Dr. Molnár Miklós plasztikai sebész, a Dr.Rose Magánkórház orvosa magyarázta el, hogyan és miként működik a botoxkezelés, és mire érdemes odafigyelni, ha ilyen módon szeretnénk megszabadulni a ráncoktól.

Mennyire elterjedt ez a kezelési mód Magyarországon?

Ma Magyarországon a botox injekciós kezelés az egyik legnépszerűbb arcfiatalítási módszer. Évente kb. 4-5 ezer kezelés történik.

Kiknek és milyen korban ajánlott a beavatkozás?

A bőr rugalmassága az évek múlásával egyre csökken, a ráncok kialakulása elkerülhetetlen. Ez az öregedési folyamat természetes velejárója. A kialakult ráncok megjelenése mérsékelhető, ezáltal az adott korhoz képest frisebb, fiatalosabb megjelenés érhető el. A botox készítmény hatóanyaga egy tisztított fehérje, melyet egészen kis dózisban injekcióznak be az arc egyes izmaiba azért, hogy ezen izmokat elernyesszék, tónusokat csökkentsék és ezáltal a ráncok láthatóságát lágyítsák. A botox kezelés általában 30-60 éves kor között ajánlott, férfiaknak és nőknek egyaránt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Luxusban dagonyáztunk a Várban

ermiz 2012. június 2., szombat 09:19

Eddig Orosházán rendezték, mostantól a Várban tartják a Libamájfesztivált. Hiába a megszorítások, itt még a fagylalt is libából készül. Megnéztük, hogyan próbálják meg az ország zászlóshajójává tenni a libamájat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Allergiatesztek pro és kontra

ermiz 2012. május 31., csütörtök 13:24

Vajon Vegatesztre érdemes menni, vagy irány a labor és a vérvétel? Netalántán jöjjön a régi „karcolós módszer”? Megdöbbentő számokról és újszerű megoldásokról Prof. dr. Nékám Kristóf, a Dr. Rose Magánkórház allergológusa tájékoztatott.

97338003
Fotó: New York Daily News Archive

Tapasztalatok szerint az elmúlt 5 évben nőtt az ételallergiások száma, ami azt jelenti, hogy a felnőtt lakosság 4-5 százaléka, a gyerekek akár 8 százaléka is küzd a betegséggel. Korábban a gyerekek átlagosan 6 éves korukra kinőtték a betegséget, ez az idő azonban úgy tűnik, hogy kitolódik. Számos új allergia került be a képbe, a korábban ismeretlen egzotikus gyümölcsök és a tengeri halak is feltűntek az allergizáló tényezők közt.

Az orvostársadalom nem készült fel a nagyszámú allergiás fogadására, főleg úgy, hogy 50 százalékkal többen gondolják azt, hogy ételallergiások, mint amit a vizsgálatok kimutatnak. Sokan azért gyanakszanak az allergiára, mert esznek valamit és ettől valamilyen tünetük lesz. Néhányan valóban adalékanyagra érzékenyek, de ez nem gyakori, kevesebb, mint a lakosság 1 százaléka. Az már sokkal inkább gyakori, hogy egyes gyógyszerek a tartós fogyasztásának hatására a bélfal jobban átjárható lesz, amitől sok fehérje csak részlegesen emésztődve, allergénként is felszívódhat. Összességében a tendencia az, hogy az ételallergiások száma növekszik, de jelenleg kiszámíthatatlan, hogy ez milyen hatást fog gyakorolni a teljes allergiaképre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fotó, tükör, szűk farmer: a háj legnagyobb ellenségei

Dívány 2012. május 30., szerda 11:05

Bár az idő nem túl kegyes hozzánk, talán még van időnk rá, hogy formába hozzuk magunkat a bikiniszezonra. Vagy van, akit esetleg más visz rá arra, hogy edzőteremben sanyargassa magát és lemondjon a hizlaló ételekről? Az Eat Water felmérésében 1000 nőt kérdeztek meg arról, mi képes rávenni őket arra, hogy elkezdjenek fogyókúrázni (esetleg még edzeni is). Eszerit az alanyok fele egy nem túl előnyös fotó miatt döntött úgy, hogy a tettek mezejére lép, mások a kihízott ruháik miatt kezdtek fogyókúrába, vagy mert elborzadva csodálkoztak rá a kirakatüvegen visszatükröződő képmásukra.

stockfresh 1188406 girl-selecting-photographs-for-album sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szex után jöhet a barátság?

Tuna Judit 2012. május 28., hétfő 17:56

Sokunkban felmerül a kérdés: van férfi és nő között barátság? A válasz: természetesen van, csak nem mindegy, hogy milyen jellegű. A témát jelen esetben nem tudományos jelleggel boncolgattam, egyszerűen kíváncsi voltam, hogy ki hogyan vélekedik a dologról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így pippásítsa a saját fenekét

ermiz 2012. május 26., szombat 14:22

Kitartást sajnos nem tudunk mellékelni a cikkhez, se igazi sikertörténetet, legalábbis nem a cikkszerző részéről. Ennek ellenére számos beszámoló, leírás, fotó és videó bizonyítja, hogy a testünkből szinte mindent ki lehet hozni, csak az a fránya monotonitás, szenvedés, izomláz és izzadás ne lenne. Ezt elkerülni szinte lehetetlen - csodaszerek nincsenek, még a NASA-nak sem sikerült kifejleszteni ezt a mocsok sok munkával simán abszolválható a feladat. Csak némi - jó, sok - lemondás és rengeteg munka szükségeltetik hozzá.

tk3s bm pippabum 01046291
Fotó: Alexia Fodere / Barcroft Usa
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne ölje meg a növényeit a nyaralás alatt!

ermiz 2012. május 26., szombat 10:05

vir
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ugyanazt enni hat éven keresztül

nemoszi 2012. május 25., péntek 19:22

A legújabb felmérés szerint a britek harmada képes ugyanazt ebédelni minden nap, ráadásul felük 6 éve nem változtat szokásain, tehát csirkés-sajtos szendvicset fogyaszt minden áldott ebédre. A Whole Foods Market felmérésében 2000 ember vett részt, közülük 1000 hat éve nem érezte szükségét annak, hogy változtasson étkezési szokásán, annak ellenére, hogy 70%-uk borzasztó lehangolónak találja az ebédre fogyasztottakat.

stgae
Távolról sincs vége, olvasson még »

A hat legmocskosabb hely az irodában

Dívány 2012. május 25., péntek 12:38

Többször írtunk már arról, hogy milyen veszélyek leselkednek az irodákban dolgozókra, és most egy újabb fejezet következik köszönhetően a Kimberly-Clark Professional tanulmányának a legmocskosabb helyekről. A cél az volt, hogy a munkáltatóknak tippeket adjanak arról, hogyan is tudnak egészségesebb környezetet biztosítani az alkalmazottaik számára, akik így nyilván eredményesebbek lesznek majd - írja a WebMD.  A felmérés során 4800 felületről vettek mintát különböző irodaházakban, és a helyszínek kiválasztásakor ügyeltek arra, hogy más-más profilú vállalatoknál végezzenek vizsgálatokat, jártak ügyvédi irodában, biztosítással, egészségüggyel foglalkozó cégeknél és persze call-centerekben is.

stockfresh 1063550 bad-condition sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt smink, amit azonnal felejtsen el!

kitbits 2012. május 24., csütörtök 17:09

Sok profi sminkes tölt fel videókat a Youtube-ra, hogy segítsen azoknak, akik maguktól nem tudnak jól arcot festeni, és ez elég kedves dolog tőlük. Évek óta azonban egyre többen vannak azok a magyar lányok, akik, bár nem profik, úgy tesznek, és olykor tíz percnél is hosszabb videókban mutatják be a trükkjeiket. Vesztére annak, aki kipróbálja. Mutatunk ötöt, amit semmiképpen se próbáljon ki.

Fekete smaragd smink, Plastic Tinkerbelltől

Plastic Tinkerbell egy hollandiában élő magyar lány, aki 105 videón át bünteti a munkásságára fogékony nézőt. Beszédstílusa egy hisztérikus pocokéra emlékeztet. De videója nem ezért rossz, hanem azért, mert csúnyán sminkel.

Eleve úgy kezdi, hogy az egyik szemét már kifestette, ami elég brutális látvány, ráadásul az előre elkészített szeme sem szép: szabálytalan a festék vonala, és az amúgy sem túl nagy szemeiből még kisebbet csinál. A videóban jól látszik, hogy a másik szemével sem jár nagyobb sikerrel, és még kis nézetben, távolról és hunyorítva is látszik, hogy nem tud egyenes vonalat húzni a tussal. A javára szóljon, hogy senki más nem tudja ennyi kéjjel kiejteni azt, hogy applikátor, illetve, hogy nagyon puha, lágy krém, nagyon kellemes érzés.

Emo Barbie, Bricybabustól

Bricybabus hanghordozása majdnem olyan irritáló, mint Plastic Tinkerbellé, csak benne nincs hiszti, viszont affektál, mint akinek ezért fizetnek. A drapp csempe előtt rendelő Bricybabus saját bevallása szerint valami nagyon menőt szeretett volna, ez lett belőle. Hát ez: egy feketével kombinált rózsaszín szemhéjfestés, amiben nincs rendes átmenet, középen meg mintha púpos lenne, kilóg a vágyott kontúrból.

A végeredmény: a szemei közti távolság sokkal nagyobbnak tűnik, és egy jelmezes bulin kívül mindenhol ízléstelennek hatna. Mint egy felskiccelt képregényfigura, amit végül mégsem rajzoltak meg. A biztonság kedvéért alul is kikeni a szemét, ami olyan benyomást kelt, mintha különösen másnapos lenne. És azt tudja mondani: kapunk egy nagyon szép, intenzív highlightot. Aha.

Nyárias zöld smink Nojkótól

"Az a lényeg, hogy rendben legyen az egész" – foglalja össze Nojkó, hogyan kell nekiállni a szemöldök porral való kifestésének, és nagyjából ez a leghasználhatóbb tanács, amit ad. A nyafogva beszélő, szomorú lány egy csaknem tizennégy perces videóban halmoz magára meglehetős mennyiségű festéket, és közben látványosan zavarja a ferdén nyírt frufruja.

A végeredmény elképesztő: teátrális, inkább divatbemutatón tudnánk elképzelni, mint nyárias sminkként, másrészt kicsit olyan, mint akit szemenvágtak, és futott tíz kilométert. "Elég bizarr, nem szoktam zöld szemfestéket hordani" – kommentálja ő maga a művet. A szeme, az arca és a szája kölcsönösen ütök egymást, de legalább szépen rendet rakott forgatás előtt.

Egzotikus arabos színes smink, Darlától

Nem tudja eldönteni, hogyan fesse ki magát szemmel veréshez? Darla megadja a választ. Valószínűleg sosem fogjuk teljesen megérteni, hogy valaki, akinek amúgy első ránézésre jó a technikája, miért nem látja, hogy mennyire gonosz sminket csinált. (És azt, hogy amit a szemöldökével művelt, az semmilyen divatirányzatban sem vállalható.)

A végeredmény: narancs és lila sárgába olvadva, és egy olyan szemkontúr, ami kicsinek és mérgesnek mutatja a szemet. Mindez ráadásul felemásan. A Dulux-termékbemutatóra hajazó önarcfestés egyszerűen ízléstelen sminkhez vezet, kár érte.

Neonsmink, Kittitől

"Elég ukrán" – kommentálta a Dívány egyik trendszakértője Kitti megjelenését. Nehéz szavakba önteni, hogy mennyire nincs rendben az önjelölt divatszakértő arcfestése: minden sminkelem egyenként és együtt is borzasztó. A szája olyan, mint egy vízihulláé, a szemei pedig a kilencvenes évek közepének kifulladó ravepartijait idézik.

A videó legmeglepőbb része, hogy három, affektálással, és ecsetekkel töltött perc után kiderül: Kitti amúgy elég jól néz ki, csak ezt festékekkel titkolja el. És klasszikus McDonald's-szemöldökkel.

Jó fodrászt találni nehezebb, mint pasit

zezse 2012. május 24., csütörtök 12:41

Hogyan találjuk meg az igazit? Na nem a párkapcsolatban – arra nem lenne könnyű válaszolni – inkább fodrászfronton. Vajon aki a barátnőnek vág szupermodern hajat, az jó lesz nekünk is? Vagy válasszuk inkább a sarki szépségszalont? Esetleg a mindenki által ismert trendi helyet? Vajon az alapján érdemes keresni, hogy milyen a stílusunk? Megpróbáljuk megfejteni!

Az ember olykor évtizedekig jár egy fodrászhoz, ahogy például Vidal Sassoon rajongói tették, mások szeretnek mindig új figarókat megismerni, vagy az életük változásai miatt kezdik úgy érezni, ideje újat keresni. A döntés sosem könnyű, de érdemes néhány szempontot figyelembe venni.

stockfresh 193941 professional-hairdresser-with-fashion-model-at

Mit tudnak a BB-krémek?

ermiz 2012. május 23., szerda 16:24

Először a külföldi beauty bloggerek regéltek róla, aztán tavaly a hazai oldalakon is megjelent a  csodálatosnak kikiáltott BB krém. A név nem egy márkát jelöl, hanem a Blemish Balm vagy a Blemish Base rövidítését takarja. Ezek a krémek egyszerre fehérítenek, hidratálnak, nyugtatnak, pattanást tűntenek el, és még alapoznak is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így nem fogják kirabolni

Dívány 2012. május 23., szerda 14:28

„Fényes nappal nagy erővel lerántották a vállamról a táskát, amikor a ház előtt a kulcsomat kerestem. Az első gondolatom az volt hogy bűntény áldozata lettem. Nem tudtam eldönteni, hogy megütöttek vagy rám lőttek. Átfutott rajtam az egész életem, és hogy ez velem nem történhet meg, és harmadszorra esett le hogy elrabolták a táskám. A pénz nem érdekelt, csak hogy ki lettem szolgáltatva. Behatoltak az intim szférámba, az összes személyes adatom, telefonszámaim bűnözők kezébe került, ez volt a legfájóbb pont, és hogy soha többé nem tudok nyugodtan végigmenni az utcán, hogy ne gondoljak arra, hogy ez bármikor előfordulhat. Feljelentést is tettem, hogy másokkal ne forduljon ilyen elő, ha lehetséges” – írta le történetét az 57 éves Mariann. És nem ő az egyetlen, akinek ilyen dolgokon kellett keresztülmennie. A Belügyminisztérium által rendelkezésünkre bocsátott statisztikák szerint 2010-ben és 2011-ben több, mint 20 ezer esetben lett vagyon elleni bűncselekmények  áldozata nő közterület helyszínén. (A részletes adatokat a mellékelt táblázatban olvashatják a cikk végén!)

tk3s n016506caro
Távolról sincs vége, olvasson még »

A Nagy Tavaszi Szinglipánik

zezse 2012. május 22., kedd 21:31

Ahogy beköszöntött a tavasz, a közterületeken, kocsmákban, kapualjakban és a BKV-n megjelentek a szerelmesek, mintha valami vírus tört volna ki, ami sokakat megfertőzött.

stockfresh 305728 sweethearts sizeM

A Facebookon elszaporodtak a romantikus bejegyzések, egyre több ismerős írja ki a Kapcsolatban vele: státuszt, a szegény szingli pedig csak kapkodja a fejét, és megvetően néz előre, miközben a szíve mélyén ő is giccses ajándékokra és romantikus Duna-parti sétára vágyik, de persze ezt sosem vallaná be.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mocsok olcsó testápolás

zezse 2012. május 20., vasárnap 08:37

Mit lehet akkor tenni, ha az ember épp legatyásodik anyagilag, de az elveit nem akarja feladni, ezért ragaszkodna a jól bevált natúr termékekhez? Persze, könnyű lenne erre azt mondani, hogy a DM és a Rossmann saját márkás natúr vonala megfizethető, és ez igaz is, de most arra kerestük a választ, vajon lehetséges-e csak a háztartásban megtalálható élelmiszerekkel vagy élelmiszer-alapanyagokkal karban tartani a testünket.

tk3s 10102011 014860
Távolról sincs vége, olvasson még »

Rossz hírünk van: a fogyasztó cipőktől nem lesz kisebb a fenekünk

zezse 2012. május 19., szombat 11:01

Újabb fogyasztó cipő vérzett el az amerikai fogyasztóvédelmi hivatal vizsgálatán. A Sketchers Shape Ups cipőitől nem lesz feszesebb a fenekünk, és nem ég jobban a zsír. Tavaly a Reebok fizetett durva bírságot ugyanezért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nagyvárosi kertész: ne bízz nyúlra muskátlit!

Dívány 2012. május 18., péntek 15:04

Szép időben persze kész vétek a közösségi oldalakat böngészni, de arra azért jó volt, hogy rájöjjek, az ismerősi körben egyre több a nagyvárosi hobbikertész, így lettem gazdagabb én is pár paradicsompalantával, mert vétek lenne nem kihasználni, hogy végre újra van erkély. De mégis mik a legkedveltebb növények és milyen kihívásokkal kell megbirkózniuk azoknak, akik saját termesztésű zöldségre, fűszernövényekre vágynak?

stockfresh 1105907 replanting sizeM

„Nálunk rossz a föld, és mivel bérletben lakunk, nem állok neki cserélgetni. Így is megél benne a levendula, a rozmaring, kakukkfű, zsálya, menta, tárkony, viszont esélytelen a bazsalikom, a rukkola és bármilyen saláta, a paradicsom, cukkini, de még a petrezselyem se bírta. Most nagy cserepekben van hét tő paradicsom (6 BricoStore + 1 New Garden). Az utóbbi egy vagyon volt, azt hiszem 790 forintba került, de már tele van zöld paradicsommal, a többi pedig virágzik. Van még cserépben/ládában petrezselyem, bazsalikom, ezek jól mennek. Február végi vetésű rukkola már megint felmagzott, korianderből pedig sosem elég, most 5 centisek, és az is mindig felmagzik, egyéb salátafélék még picik, majd meglátjuk. A közértben kapható cserepes fűszernövények kiültetésével mindig megszívtam, kertészetesek jók. Cukkini, mángold, édeskömény, padlizsán - ezekkel korábbi években kísérleteztem, teljes kudarc volt mind, idén passzoltam” – írta Andrea, aki utálja, hogy igazán finom és jó paradicsomot csak méregdrágán lehet venni.

Zsuzsa nem aprózza el a dolgot, hiszen nemcsak a teraszon nevelget növényeket, hanem konyhakertje is van: „A konyhakertemben van paradicsom, csicseriborsó, csicsóka, cukkini, spenót, fokhagyma, sóska. A saláta és a karalábé macerás volt, egy csomó ideig kellett pátyolgatni, aztán csak pár darab lett, de azok persze egyszerre értek meg, ezért tele voltam salátával, ami eltehetetlen. Ja, van medvehagyma meg rukkola is, de abból sajna sosincs annyi amennyi kéne. A teraszomon csak fűszernövények vannak. Bazsalikom azért, mert imádom a caprese salátát, snidling azért, mert igénytelen és isteni vajas kenyérrel, rozmaring azért, mert az kell a focciacába. Anyám felcsempész néha valami virágot is közéjük, azok szépek, de néha boldogtalanok, mert elfelejtem őket meglocsolni, és fél napig tűz a nap rájuk. Lett húsevő növényünk. Na az egy faksznis dög, mert pára kell neki meg meleg, meg forralt víz, és eközben tele vagyok bogarakkal, és mindig kiszárad. Szóval a macska egyszerűbben tartható, mint ez a növény.”

Mint kiderült, ő egy kicsit könnyebb helyzetben van, hiszen Pomázon lakik, és a környéken sok a gazdabolt, ahol a dolgozók jól értenek a növényekhez. Persze azért néha Zsuzsa is ellátogat a nagyobb üzletekbe. „A BricoStore, a Hermes és a New Garden sem rossz. Bár az utóbbi elég drága, de van törzskártya amire mindenre adnak 5-10 százalékot. Egyébként pont tegnap voltam a BricoStore-ban, mert egy barátomnak vettem ajándékot. A bioföld 300 forintba kerül, amin hangosan röhögtem, de sokkal olcsóbb volt, mint a nem bio. Fűszernövényben jók, elég drágák (ez 300-700 forintot jelent), de szépek, és nagyok. Egyébként meg ott van mindenütt a Zöldpont a fűszernövényeivel, szerintem ők uralják a piacot” – tette hozzá.

stockfresh 85292 young-girl-in-greenhouse-watering-potted-plant-

Anna még kezdőnek számít, hiszen ő csak idén vágott bele az erkélykertészkedésbe. „Körülbelül egy hónapja kezdtem, és azért vágtam bele, mert szeretem a salátákat, amihez jó, ha van kéznél pár fűszernövény. Van rozmaring, rukkola, kakukkfű, snidling, chili, zsálya, bazsalikom és menta. Egy tájépítészettel foglalkozó barátnőm segített elültetni őket, és mivel a pasim túl lelkiismeretes, ezért tuti nem fognak kipusztulni. Ha rajtam múlna már rég felfaltam volna ami kicsit is kinőtt. Földet egyébként a Népszínház utcai 100 forintos boltban veszek, mert nehéz és az közel van, ráadásul olcsóbb, mint a virágboltban.”

A növényeket egyébként nemcsak az éhes gazdáik veszélyeztetik, hanem a háziállatok is. „A virágok kicsit érzékenyebbek, de ami mindent bír, az a muskátli. Ezer fajta van már, dupla, tripla, angol, stb. A lényeg, sok föld kell neki, tehát ne akarjunk három tövet egy cserépbe rakni, mert akkor nem bokrosodik. Lényeges még, hogy a nyulad se kerüljön kapcsolatba vele, mert az egészet lezabálja. Marcipán csak a cserepet hagyta... Pedig milyen szép volt...” – figyelmeztet minden nyúl – és muskátlitulajdonost Dorka, aki hozzátette, a fűszernövények mind bírják a napot, csak tényleg sok locsolást igényelnek.

Annához hasonlóan Mariann is zöldfülű még. „Idén először próbálkoztam erkélykertészkedéssel, a pasimmal, aminek egyelőre annyi a hozadéka, hogy sok minden nő. A paradicsomnál hülyék voltunk, nem egyeltünk rendesen, szóval arasznyi palántánk van, mint a szemét, de nem akar nőni. Még. Akadnak fűszernövények is, egyelőre a kapor arasznyira nőtt, de még nincs "elvárt" levele, a bazsalikom és a borsikafű is csak éledezik. Kevesebbet kellett volna ültetni, hogy legyen helye nőni, erre nem gondoltunk. Most itt tartunk, remélünk. Ja, van egy eper is, amiről azt ígérték a Füvészkertben, hogy futni fog. Bánatomban, hogy az eper nem tud hova nőni, kapott egy külön ládát, már van rajta négy eper” Ő egyébként a Tescóból és a Lidlből szerezte be a magokat.

Szupersperma és hamvas bőr: 10 élelmiszer, amivel a tökély megközelíthető

zezse 2012. május 18., péntek 10:20

Számos ételféle nemcsak finom, hanem roppant egészséges is. Nem biztos, hogy többet fogunk enni a sörélesztőből, ha rájövünk, mennyi jó tulajdonsága van, de azért érdemes megnézni alábbi gyűjtésünket, mert benne vannak a legegészségesebb élelmiszerek. Ezeket fogyasztva gyakorlatilag az összes szükséges tápanyaghoz, nyomelemhez, vitaminhoz hozzájutunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogyókúrák vészhelyzetre

zezse 2012. május 17., csütörtök 13:21

Hiába határoztam el, hogy januártól új életet kezdek, és életem az edzőterem-zöldségesstand-biobolt háromszögben fogom eltölteni, ebből persze semmi nem lett. Vessenek meg, de valószínűleg ugyanerre döbbent rá több ezer nő rajtam kívül. Ennek egyik sokkoló következménye, hogy az ember szembesül azzal, hogy azok a mocsok nyári ruhák megint összementek a padláson állva, és az augusztusi árleszállításon vett szuperszexi ruhában inkább Miss Piggyre hasonlítok, mint a végzet asszonyára.

stockfresh 1781613 woman-measuring-her-waist sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhülyítenek az édességek

zezse 2012. május 17., csütörtök 12:12

A Journal of Physiology-ban megjelent egy cikk, mely arra próbál rávilágítani, hogy a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup fogyasztása a hízáson kívül sok más problémát is okoz. Ezt a terméket nagyon kedveli e feldolgozóipar, főleg azért, mert olcsó, és bármilyen típusú ételbe tehető. Leginkább a feldolgozott élelmiszerekben és az üdítőkben bukkan fel, de érdemes megnézni a kukoricapelyhet vagy egyes fehérje-szeleteket is. A kutatás szerint a kukoricaszirup gyengíti a rövid távú memóriát és gondolkodási problémákat okoz.

stockfresh 819623 happy-woman-with-lollipop-isolated-on-white si

Attól, hogy gyúrsz, még lehetsz nőies!

Dívány 2012. május 16., szerda 22:16

A hétvégén rendezték meg a Papp László Budapest Sportarénában a Fitbalance Arénát, pontosabban – köszönhetően a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak – a Nemzeti Egészség és Fitness Fesztivált. Ennek az eseménynek a keretében tartották meg az IFBB Fitness és Testépítő Nemzetközi Kupát is. Annak próbáltunk utánajárni, hogy mivel jár az, ha valaki nőként igazán izmos testre vágyik, mit kell enniük, tenniük és viselniük, mi motiválja őket és mit gondolnak róluk a férfiak. Itt derült ki az is, hogy a fitneszmodellek nem szeretik, ha a gyúrós jelzőt használják velük kapcsolatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Nőegylet utcától a Hermina-kápolnáig: női városnézés Budapesten

szilvae 2012. május 16., szerda 13:10

Idén orgona és bonbon helyett női szempontú városnézéssel leptük meg az anyukánkat – és persze magunkat. A Nők Budapest labirintusában címet viselő túrán két és fél órán át buszoztunk keresztül-kasul Budapesten, hogy megismerjük a város elfeledett női emlékeit és nőkhöz kapcsolódó tereit. A BUPAP, vagyis a Budapest Aszfaltprojekt és Pető Andrea történész közös túrájának köszönhetően egy sor kissé nehezen memorizálható nevű nőegylet székházának helyét tudnánk megmutatni kíváncsi ismerőseinknek, de megismertük Széchenyi Alice teniszbajoknő és a zsinóros díszmagyar viselet elterjedésében komoly szerepet játszó Zsindelyné Tüdős Klára történetét is. Sőt, már azt is tudjuk, mit gondolt Deák Ferenc a Parlament első női dolgozójáról.

bupap

Akkor inkább szőrös lesz a lábam

sider 2012. május 14., hétfő 21:04

Ha nem állandó használatra szánjuk, simán megéri eldobható női borotvát venni - derült ki, amikor megnéztük, milyen olcsó cuccokat kínálnak nekünk a hiperek. Most, hogy lassan megint villannak a női lábak, megnéztük, mit tudnak a férfiaknak szánt darabok. Már csak azért is,mert kommentelőink annak idején azt jelezték, átmeneti megoldásként ezek sokkal jobbak.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés