ÉLETMÓD

5 budapesti randihely csóróknak

meju 2012. szeptember 19., szerda 19:04

Szeptemberben és október elején még el lehet kapni pár olyan hétvégét, mikor nem esik, vagy nem fagy be az ember segge, vagyis nyugodtan lehet a szabadban romantikázni. Összeszedtünk pár budapesti szabadtéri helyet, ami ideális randihelyszín lehet, leginkább csóróknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így nyírnak ki minket az illatok

Dívány 2012. szeptember 18., kedd 20:55

Aki nagyvárosban él, ki van éhezve arra, hogy a borzasztó szagok helyett inkább kellemes illatok vegyék körül, ezért ha csak teheti, olyan dolgokat vásárol, amelyek segítenek elfedni az esetleges bűzt. Ezzel azonban magunkkal szúrunk ki. Több aktuális kutatás is azt támasztja alá, hogy az illatanyagokat tartalmazó termékek komoly hatással vannak az egészségünkre, hiszen bőrallergiát, asztmás és migrénes rohamot okozhatnak, sőt, még a szexuális vágyra is kedvezőtlenül hatnak.

Egy elismert szakember szerint az emberek közel harmadának keserítik meg az életét az illatok és a szagok, az illatallergia pedig minden huszadik embert érint – és az arány egyre nő – írja a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Közös kassza vagy külön büdzsé?

ermiz 2012. szeptember 18., kedd 09:39

Miért költesz fodrászra, és ki fizesse a rezsit, ki a nagybevásárlást, miért kell a macskának arany árú kaját venni, és a sörözésre bezzeg mindig van pénz? A pénzügyek a házasságokba is beférkőztek. Vannak párok akik a közös élet-közös kassza megoldásra szavaznak, másoknak van külön számlájuk is, megint mások minden költséget feleznek. Egyik verzió sem jobb vagy rosszabb, mint a másik, ráadásul számos tényező befolyásolja a pénzügyeket. Ezek közül az egyik a neveltetés, másik az aktuális anyagi helyzet, és persze az, ki mennyit keres. Ha csak az egyik fél dolgozik, az megint nehézségeket tud okozni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Együtt reggeliztek a szuperanyuk

Dívány 2012. szeptember 17., hétfő 12:32

A Nestlé gabonapelyhek támogatásával futó Szuperanyu játékunk nyertesei, azaz a sztár Szuperanyu, Gubás Gabi, az olvasói Szuperanyu, Mrázné Schmidt Judit, valamint a Nestlé dietetikusa, Mihály Tekla a Két Szerecsen kávézóban találkozott. A hírességek és az olvasók közül kiválasztott családanyák a közös étkezés mellett tapasztalatot cseréltek a reggeli készülődéssel járó nehézségekről és a gyerekneveléssel kapcsolatos kérdésekről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Őszi nagytakarítás: bio és hagyományos módszerekkel a kosz ellen

ermiz 2012. szeptember 15., szombat 13:28

Ha az ember egyszer elkezdi kipakolni a szekrényt, hogy végre kiselejtezze a ruhákat, akkor döbben rá, hogy milyen vastagon áll a por a felső polcon, és a pókhálók száma is megsokszorozódott a nyár folyamán. Ha az ember olyan hangulatban van, előrántja a portörlő rongyot, bedugja a porszívó zsinórját, és hisztérikusan nekilát eltüntetni a koszt – na, ennek semmi értelme. A nagytakarítást meg kell szervezni, amelynek csak egy tétele a család eltávolítása vagy bevonása a munkába.

Mindenkinek érdemes végiggondolnia, hogy milyen típusba tartozik. A szöszmötölős-alapos, illetve a hirtelen-látványra menőre. Egyik típusnak sem ajánlott megerőszakolnia magát, mert aki nem szereti a házimunkát, nem fogja a mosógép alját fogkefével végigsúrolni, ahogy tette azt enyhén tisztaságmániás barátném. Nekik ajánlom Martha Stewart könyvét, melyben 750 oldalon át lehet tanulmányozni a tiszta lakás titkát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan találjuk meg a legjobb nyelviskolát?

ermiz 2012. szeptember 14., péntek 18:09

Sokaknak a diploma mellé kell egy nyelvvizsga, ezt pedig viszonylag nehéz legálisan nyelvtudás nélkül megszerezni, ha nem lehetetlen. Másoknak a munkájuk miatt van szükségük nyelvismeretre, mert ma már az állások 61 százalékát úgy hirdetik meg, hogy angolul legalább tárgyalóképesen kell beszélni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hasmenés a munkahelyen: tragédia?

Dívány 2012. szeptember 14., péntek 10:48

Nincs mese, néha lehetetlen elkerülni, hogy a munkahelyi vécén kelljen elintézni nagydolgunkat. Hiába természetes dolog, és hiába csinálja mindenki jó esetben naponta, azért mégiscsak szégyenkezünk, ha a kollégák közelében kell a mosdóba mennünk. Főként a nőket érinti kellemetlenül a közös vécében kakálás témája, pedig néha nekik is meg kell könnyebbülniük a munkahelyükön. A theblush.com szerint a nők annyira szégyenlősek, hogy egyáltalán nem mernek a munkahelyükön könnyíteni magukon, ezért tippeket ad nekik, hogyan kell dolgukat végezni egy több fülkés mellékhelységben – ezt osztjuk most meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van finomabb édesítő a cukornál

Koncz Andrea 2012. szeptember 12., szerda 09:54

Nekiveselkedtünk, hogy megnézzük, mivel édesítheti az életét az, aki szeretné kihagyni belőle a kristálycukrot. Tesztünkön mindenfélét kipróbáltunk, természetes és mesterséges édesítőket egyaránt. A jó hír az, hogy van finomabb még a cukornál is. A rossz meg az, hogy az is cukor.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Majd ha szültél párat, mehetsz emancipálódni

LS 2012. szeptember 11., kedd 20:04

Pillanatok alatt végigsöpört a Facebookon és számos blogon Varga István fideszes képviselő felszólalása, mely kedd hajnalban hangzott el. A családon belüli erőszak ügyében beadott népi kezdeményezést tárgyalta az Országgyűlés, itt hangzott el az a felszólalás, ami sokakat felháborított.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nemzetközi tudósok: a túlsúlyos emberek is lehetnek egészségesek

Dívány 2012. szeptember 10., hétfő 16:45

Szeretjük a brit és más nemzetiségű tudósokat, mert rendületlenül bombáznak minket a néha banális, néha forradalmi eredményeikkel. Hogy egy friss, a European Heart Journal folyóiratban publikált nemzetközi tanulmány következtetése melyik kategória, azt mindenki döntse el maga. Dr. Francisco Ortega és csapata nem állít mást, minthogy az elhízott, túlsúlyos emberek közel fele ugyanolyan egészséges, mint a normál alkatúak, és nem veszélyeztetik őket jobban a szív- és érrendszeri valamint rákos megbetegedések sem, mint jó pár kilóval könnyebb embertársaikat.

Négy ok, amiért jó lehet háztartási robotnak lenni

Dívány 2012. szeptember 9., vasárnap 09:42

Akár szeretjük a házimunkát, akár nem, el kell végezni, és mivel ez egy olyan tevékenység, ami az emberiség nagyobb részét érinti, rengeteg kutatás és felmérés készült a témában. A legtöbb eredménnyel persze motiválni szeretnének minket arra, hogy takarítsunk minél többet, mert annyival jobb lesz így az életünk. De mégis, milyen eredményre jutottak a tudósok, tényleg érdemes rendszeresen suvickolni a retkes kádat, ha sokáig, de legalábbis minél egészségesebben akarunk élni?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Reggeli kihívás - Megtaláltuk Szuperanyut!

Dívány 2012. szeptember 7., péntek 15:57

A Nestlé gabonapelyhek támogatásával próbára tettük az édesanyákat, és olvasói történeteket kértünk olvasóinktól. A reggeli készülődést bemutató pályázatok közül a három legjobbat a Nestlé dietetikusa, Mihály Tekla, és az olvasók által megszavazott Sztár Szuperanyu, azaz Gubás Gabi választotta ki.

A legtöbb szavazatot elnyerő olvasó nyereménye egy közös reggeli a Szuper sztáranyuval és a Nestlé dietetikusával, Mihály Teklával; ezen túl pedig egy négyfős család egyhavi gabonapehely mennyiségét is megkapja, valamint egy alkalommal dietetikusi szaktanácsadáson vehet részt.

A zsűri szavazatai alapján a Szuperanyu címet a kétgyermekes Mrázné Schmidt Judit nyerte el. Az első háromba bekerült még Szendrey Sára és Takács Dóri pályázata.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Érdemes idősebb pasival kezdeni?

LS 2012. szeptember 5., szerda 14:00

Valószinüleg mindenki ismer olyan történeteket, amikor a rég nem negyvenes haver egy mocsok fiatal csajjal jelenik meg egy buliban. Az ember az elsőnél még meglepődik, a másodiknál már csak a szemöldökét húzza fel, a harmadik után pedig ez válik természetessé. És most nem feltétlenül a kapuzárási pánikban szenvedő férifak nőcserélési akciójáról beszélek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A párizsis zsemle nem reggeli

Dívány 2012. szeptember 5., szerda 10:53

A gyerekek felénél elmaradhat a reggeli, de ha mégsem, akkor többségük párizsis vajas zsemlét kap. Ráadásul az édesanyák nagy része úgy is véli, hogy ez az ideális reggeli – derül ki a Magvas gondolatok a reggeliről felmérésből.

Mindössze a szülők fele (53%) ragaszkodik ahhoz, hogy reggelizzen a gyermeke, a többieknél elmaradhat az első étkezés. A reggelit hanyagoló szülők közel 60 százaléka arra hivatkozik, hogy a gyerek még nem éhes, 52 százalékuk a reggeli sietséggel magyarázza, 46% szerint pedig amúgy is közel van a következő étkezés – áll a „Magvas gondolatok a reggeliről” felmérésben, amelyet a Medián készített tavaly októberben a Nestlé felkérésére.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Majdnem Gundel-érzés majdnem kétezerért

ermiz 2012. augusztus 30., csütörtök 16:44

A Gundel étterem nevét többnyire mindenki ismeri, és azt is tudni lehet róla, hogy ez az a hely, ahová azokat az ismerősöket, üzleti partnereket kell vinni, akik ragaszkodnak a régi értékekhez, az aranyszegélyes tányérhoz, a tökéletes kiszolgáláshoz és a nagypolgári miliőhöz. Ennek eddig csak anyagi akadályai lehettek, de most már kétezer forint sem kell, hogy a Gundelben ebédeljünk. Az úri kiszolgálás jár ennyiért, az aranyozott szélű tányér már nem. Az érzés viszont megfizethetetlen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezektől a betegségektől retteg a magyar

Dívány 2012. augusztus 30., csütörtök 12:47

Minden második magyar találkozott már a családjában rettegett betegséggel, minden harmadik fél attól, hogy egyszer ilyen betegséggel kell megküzdenie. A magyarok leginkább a ráktól és a szívinfarktustól tartanak. Ha ilyen betegséggel kellene megküzdeni, az emberek legjobban az ismerős magyar orvosokban, illetve a külföldi kórházi kezelésben bíznának, a legkevésbé a területileg illetékes állami kórháztól remélnék a gyógyulást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Julia Roberts bioételekkel, Rihanna gyümölcsökkel indítja a reggelt

Dívány 2012. augusztus 29., szerda 10:26

A sztárokról szinte mindent tudunk: hol készíttetik ruháikat, mekkora kő van az eljegyzési gyűrűjükben, mi lesz születendő gyermekeik neve, és azt is, hogy hol pihennek. De vajon ki tudja, hogyan és mit szeretnek reggelizni? A hírességek irigyelt külsejéhez nagyban hozzájárul az is, hogy kellőképpen odafigyelnek arra, mit és mikor esznek.

Julia Roberts és Christina Aguilera csak bio ételeket fogyasztanak: bio tej és tofu nélkül nem indulnak útnak reggel. Roberts emellett szívesen fogyaszt zabpelyhet, tojást és avokádót. A zab különösen hasznos, mivel a benne lévő rostok csökkentik a koleszterinszintet.

Julia Roberts az Ízek, imák, szerelmekben
Julia Roberts az Ízek, imák, szerelmekben
Fotó: outnow.ch

Alicia Silverstone és Drew Barrymore elkötelezett vegetáriánusok, így az állati eredetű ételeket kerülik, helyettük friss salátát esznek reggelire, sok-sok babbal, lencsével, borsóval és olajas magvakkal.

Jennifer Aniston a zóna diéta követője, így minden egyes étkezését előre eltervezi séfje segítségével. Szakított a klasszikus étrenddel, így gyakran levest, rizst vagy húst fogyaszt reggelire. Ha mégis a hagyományos reggelihez van kedve, akkor a fetasajtos tojásfehérje-omlettet választja néhány szelet avokádóval. Mihály Tekla, a Nestlé dietetikusa szerint Aniston hagyományos reggelije mérsékelt zsírtartalma folytán jó választás, az avokádó pedig értékes telítetlen zsírokban gazdag. Ahhoz, hogy tápanyag-összetétele valóban kiegyensúlyozott legyen, érdemes lenne egy-egy szelet teljes kiőrlésű pirítóst is elfogyasztani mellé. A csupán tojásfehérjéből készített omlett jó trükk lehet a koleszterinszegény diétát követők számára is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túlélni a Dukan diétát, második felvonás

nipe 2012. augusztus 28., kedd 20:44

Összefoglalva az eddigieket: a születésnapomra kapott könyv kiolvasása után belevágtam az úgynevezett Dukan diétába, hogy megszabaduljak az elmúlt néhány év alatt rám szaladt 6 kg feleslegtől. Nem a magazinokban, vagy az elektronikus sajtóban fellelt – ki tudja, mennyire valódi - pozitív sztár példák győztek meg (ezekről egyébként korábban nem is hallottam), hanem a családomban előforduló konkrét esetek.

tk3s h 01569212

Anyósom és sógornőm így adtak le jó néhány kilót, emellett kifejezetten jól érzik magukat, sokat sportolnak, és végre beleférnek régi ruhadarabjaikba...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gubás Gabi a legmenőbb celebanya

Dívány 2012. augusztus 27., hétfő 13:19

A Nestlé támogatásával futó Sztár Szuperanyu elnevezésű játék keretein belül olvasóink megválasztották azt a hírességet, aki szerintük a legjobban helyt állt a reggeli készülődés során felmerülő megpróbáltatások során. A szavazatok alapján a megmérettetést Gubás Gabi nyerte.

Gubás Gabi
Fotó: Kövesdi Réka

A színésznő a Díványnak korábban elmondta, a közös reggeli híve. Véleménye szerint a közösen reggelizés szokás kérdése. Ilyenkor beszélik meg, ki mit csinál aznap, ez alatt az idő alatt tudnak családi életet élni. Gubás Gabi törekszik a változatos étkezésre, az asztalra mindig kerülnek szezonális zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű vagy tönkölylisztből készült kenyerek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kötelező a chip, az állatorvosok háborognak

ermiz 2012. augusztus 27., hétfő 09:34

Augusztus elsején lépett életbe az állatvédelmi törvény változása, szigorodnak az állattartási szabályok. Persze, hiába változott a jogszabály, ha nincs betartva, semmit nem ér.

74039292
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyerskoszt és paleolit, na meg egy kis ezoszósz a vegafesztiválon

ermiz 2012. augusztus 26., vasárnap 13:32

A X. kerületbe kell elzarándokolniuk azoknak, akik el szeretnének merülni a húsmentes étkezés szépségeiben. Bónuszként kapnak egy kis ezotériával leöntött tudományos maszlagot, és ha nem figyelnek, beszippantja őket a mágneses testelemző. Megnéztük a vegafesztivált.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4000 forintból kijön a 60 ezres arckrém is

ermiz 2012. augusztus 25., szombat 18:15

Miért nem képesek a nők ellenállni a drága arckrémek csábításának? Mindenki tudja, hogy a reklámjaik olyan csodákat ígérnek, melyeket a termékek sosem fognak teljesíteni, a modellek vagy hamvas tizenévesek, vagy szanaszét vannak photoshopolva (annyira, hogy időnként a külföldi reklámellenőrzési hatóságok be is tiltják a reklámokat), ennek ellenére ezredik alkalommal is megvesszük az adott krémet, hátha ez, a mostani, a legújabb tényleg beváltja az ígéretét.

Ennek még Akovács Éva is bedől, pedig ő több női magazin főszerkesztője is volt, és pontosan tudhatná, hogy mennyi igaz a reklámokból.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tokaji pincészet- és étterem-körkép: élvezetek a köbön

LS 2012. augusztus 25., szombat 14:42

"Ha nem lennék tokaji, biztos nem élnék itt " – fogalmazta meg sommásan véleményét a Tokaj főutcájában dolgozó egyik bolti eladó. Ennél frappánsabban mi sem mondhattuk volna el, hogy mi is van Tokajban. Semmi. A városban, ami Tokaj-Hegyalja központjaként működik, sok látnivaló lehetne. Ott van a régi zsidó temető – amit biztos, ami biztos betonfallal is körbevettek, nehogy betévedjen egy turista –, lehetne egy szuper múzeumot csinálni a most meglévő tájmúzeumból, amit persze négykor bezárnak, nehogy odamenjek valaki. Így az ember kénytelen azt tenni, amit a környéken lehet. Bort kóstolni.

A főutcában található Sauska pincészetbe érdemes lenézni, mert nem csak a megszokott tokaji borokat tartják, hanem Villányiakkal is foglalkoznak, így a vörösborosok sem fognak fintorogni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jobban tanul a gyerek, ha reggelizik

Dívány 2012. augusztus 23., csütörtök 11:21

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, hiszen megadja a kellő energiát és lendületet, hogy belevethessük magunkat a napi teendőinkbe. Azok, akik rendszeresen reggeliznek, bizonyítottan  kiegyensúlyozottabb étrendet követnek és jobban teljesítenek a nap folyamán.

Ezért is fontos, hogy tisztában legyünk vele, hogy mit teszünk a gyerekek elé. Az egészséges fejlődéshez elengedhetetlen az energiát biztosító tápanyagok (szénhidrátok, fehérjék, zsírok) kiegyensúlyozott bevitele, illetve a vitaminok és ásványi anyagok (mint például az egészséges csontokért felelős kalcium) optimális mennyiségben történő fogyasztása. Ez csak változatos étrenddel valósítható meg, amit egy szimpla vajas kenyér vagy egyéb pékáruk önmagukban hosszútávon nem tudnak biztosítani.

stockfresh 788038 preparing-breakfast sizeM

Azok, akik rendszeresen reggeliznek, bizonyítottan kiegyensúlyozottabb étrendet követnek és jobban teljesítenek a nap folyamán, hiszen kevésbé fáradékonyak, jobban tudnak koncentrálni. A reggeliből hiányzó esszenciális tápanyagokat ritkán pótolják a további étkezések, és a tanulási képességeket is ronthatja a délelőtt későbbi óráiban feltámadó éhség.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Keressük a Sztár Szuperanyut!

Dívány 2012. augusztus 21., kedd 14:48

Farkasházi Réka, Fésűs Nelly, Horváth Lili, Gubás Gabi vagy Szekeres Nóra a szuperebb anya? Szavazzon, és még nyerhet is.

1 ... 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés