ÉLETMÓD

Ne nyúlkáljon tégelybe, használjon férfiarckrémet!

Dívány 2012. október 24., szerda 09:38

Bár most már minden háztartásban egy egész fürdőszobaszekrényt megtöltő készlet van a különböző kozmetikai és testápoló termékekből, lehet, hogy nem is kellene külön polc anyunak, apunak és a kamaszoknak. Mint kiderült, nagyon sok nő használja partnere cuccait vagy anyagi vagy egyéb okból, mondjuk azért, mert egyszerűen hatásosabbak. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kamunak nyilvánították a fogfehérítős fogkrémet a britek

zezse 2012. október 21., vasárnap 10:43

Az Arm & Hammer’s Advanced Whitening fogkrém reklámja ragyogó fehér fogakat ígért az angol reklámfogyasztóknak. A 2,49 fontba (700 Ft) kerülő fogkrémet sokan meg is vették, de miután a kiderült, hogy a klinikai teszt során a tesztalanyok 43 százaléka nem vett észre változást, illetve fogai még sötétebbek is lettek, mint előtte, a brit reklámtestület betiltotta a fogkrém reklámozását, írja a Daily Mail.

ArmHammer Advanced-Whitening2

A reklámban egy tál szódabikarbónát mutatnak be, és el is mondják róla, hogy ez egy nagyon hatékony természetes tisztítószer. "Ez van minden tubus Arm & Hammer fogkrémben. Próbálja ki! Érzi a lepedéket a fogain? A szódabikarbóna eltávolítja a lepedéket, és mélyen tisztítja a fogakat, melyek ragyogni fognak. Akár három árnyalattal is fehéríti a fogakat, ha nem válik be, visszaadjuk a pénzét!"

Távolról sincs vége, olvasson még »

Drága szórakozás az ételallergia

ermiz 2012. október 19., péntek 11:18

A Majomkenyér csapata felmérést végzett arról, mennyivel kerül ma többe ételallergiásnak lenni, különös tekintettel a gluténérzékenyekre. Sajtótájékoztató keretében ismertették az adatokat, és itt került sor azon felajánlások átadására is, amit a nyár folyamán gyűjtöttek a rászoruló családoknak. 229 család kért támogatást, és 1 millió 152 forintnyi termék és szolgáltatás gyűlt össze a kampány során. A tájékoztatón ott volt Fullajtár Andrea és Dukai Regina is, akik szintén érintettek. A felmérés szerint havonta 20-25 ezer forinttal költenek többet az ételallergiával érintett családok, mint azok, akik a normál étkezést választják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Spóroljon tízezreket hőszigeteléssel

ermiz 2012. október 18., csütörtök 17:15

Hajnalban már fagy, így itt az ideje utána nézni, hogy mit lehet tenni, hogy a lakásban melegebb legyen, a gatyánk mégse menjen rá a fűtésre. A legegyszerűbb persze a külső hőszigetelés lenne, és az ablakok kicserélése több rétegű üvegre, de ennek költsége nem kicsi, még ha ezeken a területeken is lehetne hosszú távon valóban sokat spórolni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tiszták a fiatalok, de nem mindenki mos fogat naponta

Dívány 2012. október 15., hétfő 18:43

A fiatalok 70 százaléka szerint a saját korosztályuk tagjai, vagyis a tizen- és huszonévesek eléggé odafigyelnek a tisztaságra, a személyi higiéniára. Ugyanakkor 30 százalékuk úgy érzi, hogy kortársaik legfeljebb közepes mérvű erőfeszítést tesznek külső megjelenésük érdekében. A legnagyobb önkritikát a fogápolással és a felsőruházat cseréjével kapcsolatban fogalmazzák meg: egynegyedük szerint ezek nem napi cselekvések. Valamivel kedvezőbbnek látják a helyzetet a dezodorálás tekintetében, bár minden ötödik fiatal érzékeli úgy, hogy kortársai nem törődnek ezzel az ébrenlét óráiban. Minden hatodik ifjú felnőtt viszont azt tapasztalja, hogy a hozzá hasonló korúak nem fürdenek két alvás között - ezek a legfontosabb megállapításai annak a közvélemény-kutatásnak, amelyet az elmúlt 3 hónapban készített az Ipsos, a 15-25 év közöttieket reprezentáló 600 fő személyes módon történő megkérdezésével. További részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kenjen élesztőt hajra és pattanásra

Tuna Judit 2012. október 14., vasárnap 18:40

Nem kell azonnal kozmetikushoz rohannia, ha észrevesz pár pattanást a bőrén, és fodrászt sem kell felkeresnie, csak mert zsírosodásra hajlamos a haja.

Ráadásul méregdrága készítményekre sem kell pénzt kidobálnia, mivel fillérekből megszüntetheti, vagy legalább tünetmentesítheti ezeket a kellemetlenségeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5+1 tipp a környezetbarát mosogatáshoz

Tuna Judit 2012. október 14., vasárnap 08:12

Ne csak a spórolás miatt figyeljen oda a mosogatásra, legyen egyidejűleg környezettudatos is! Ez nem is olyan nehéz, ráadásul tényleg takarékosabb.

Először is, ha teheti, várja meg, míg összegyűlik egy nagyobb adag csetres, vizet és mosogatószert is spórol, ha nagyobb adagokban mosogat. Nem kell minden használt poharat egyből tisztán eltenni, és a tányérok is várhatnak, akár egy-két napot is. Pohárból eleve  próbáljon meg napközben csak egyet használni (oké, a reggeli kávét nyilván inkább csészéből vagy bögréből igya, de a gyümölcslé és a víz nyugodtan keveredhet). Ezzel is spórol időt, mosogatószert és vizet, ráadásul egy szuper kifogást is nyer arra, hogy amikor este hazaesik a munkából, ne egyből házimunkával kelljen indítania.

stockfresh 782745 modern-kitchen---frustrated-woman-washing-dish
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy kezdő hobbivarrónő viszontagságai – 1. rész

Dívány 2012. október 13., szombat 12:02

Varrt ön gyerekkorában a babáinak, mackóinak? És felnőttként, a családnak? És szeretne? Egyik kolléganőnk így járt, új sorozatunkban leírja, mivel jár az, ha valaki úgy dönt, megtanul varrni – persze, csak hobbiszinten.

stockfresh 769321 pins-in-wool-ball-with-buttons sizeM

Az első részben azt tudhatjuk meg egy kezdő szemszögéből, hogyan is érdemes tanfolyamot választani, és mi mindent kell beszerezni ahhoz, hogy otthon is tudjunk gyakorolni. Mert ugye az ismétlés a tudás (jó édes)anyja, és sok elrontott próbadarabon keresztül vezet az út a tökéletesen megvarrt szoknyáig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 tévhit a fogfehérítésről

Divany.hu 2012. október 11., csütörtök 17:38


A fogfehérítés hihetetlen népszerűségnek örvend manapság. Egyrészt az utóbbi időben egyre
olcsóbbá váltak ezek a technológiák,
másrészt megjelentek az otthoni fogfehérítők, amelyek tovább csökkentették az árakat. A csökkenéshez az is hozzájárult, hogy a kuponos oldalakon keresztül még olcsóbban, már 12-15000 forintért is el lehet végeztetni egy ilyen kezelést. Ennek a fokozott érdeklődésnek az egyik velejárója a tévhitek kialakulása és széles körben való terjedése is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha nagy a seggem, az is marad

Dívány 2012. október 10., szerda 18:52

Idén februárban vettem egy öt alkalomból álló, fenék-és combcsökkentést biztosító kupont. Azt ígérte, hogy kavitációs zsírbontással úgy megcsappant, hogy csak na. Jártam tehát kezelésre serényen, akkor is, ha épp nem vártak, vagy ha rohadtul fájt. És vártam, hogy hívjanak, hiszen megígérték, mivel nem adtak előre időpontot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt az ősz, a korpás haj szezonja

Dívány 2012. október 10., szerda 13:30

Nemcsak a kopaszodás, hanem a korpásodás is rombolja az önbizalmat, hiszen folyton azt figyeljük, ugyan mikor veszi észre a környezetünk a sok kis kellemetlen pelyhet a hajszálakon és ruhánkon. Tegyük hozzá, a korpa nem azt jelenti, hogy valaki nem tisztálkodik rendesen és nem is fertőző. Szerencsére hajhullást sem okoz, bár tény, hogyha sokat vakarjuk a fejünket, akkor több hajszálat veszítünk. Ez a probléma most azért is aktuális, mert az ősz, a fűtési szezon kezdetével a kinti hideg és a száraz benti levegő nem tesz jót a fejbőrnek sem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyit változott a fitneszipar 80 év alatt

km 2012. október 10., szerda 09:02

A 30-as években magyar fitneszguru tornáztatta az angolokat, a 40-es években furcsa szerkezetekkel pakolták tele az edzőtermet, aztán 66-ban jött a fogyasztó ágy. Régen sem volt hiány extrém módszerekből, melyek ma már ránézésre is totál hatástalannak tűnnek. Schobert Norbert parasztdiétája elbújhat az Egyél zsírt! című könyv mögött, és Carmen Electra rúdtánc-fitnesze is sokkal meggyőzőbb, mint a forgó rugókon való fetrengés.

A 40-es években már javában dübörgött a reklámipar, minden női lap tele volt azzal, hogyan lehet szépen fogyni, mit kell tenni, hogy a strandon is jól mutassunk. Persze tuti módszer nem létezett, ahogy most se létezik, azon kívül, hogy keveset kell enni és sportolni kell, de már akkor is jó üzlet volt a fogyókúra. Hogy mennyire, arról az angol Pathé híradófilmgyár archívumának kisfilmjei is tanúskodnak, melyekből hivatalos blogjuk készített egy vicces válogatást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elásnád a csatabárdot? Flörtölj a munkatársnőddel!

.syl. 2012. október 8., hétfő 13:57

Nőként nemcsak a férfiakkal hasznos flörtölni, érdemes bókokat szórni a munkatársnőknek is, de vigyázat: nem mindegy, hogyan, mert a másik fél könnyen talpnyalásnak érezheti a dicséretet, figyelmeztet vonatkozó cikkében a Daily Mail. "A flörtölés remek szociális eszköz lehet a nőkkel ápolt kapcsolatokban is. A bókokkal olyan, mintha azt mondanánk: kedvellek, és teszek azért, hogy jól érezd magad. Nagyon hasznos taktika lehet egy nehéz természetű főnöknőnél vagy egy taktikus, trükkös kolléganőnél is, különösen, ha az ember azt észleli, hogy riválisként kezelik. Ebben a helyzetben ugyanis a flörtölés lefegyverzi a másik felet, mert nyilvánvalóvá válik számára, hogy a bókokat szóró kolléga valójában ártalmatlan" – magyarázta a lapnak a Central Lancashire Egyetem pszichológia szakának tanszékvezető docense.

tk3s 10563520 0932
Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőtermi illemtan kezdőknek és haladóknak

Dívány 2012. október 7., vasárnap 09:28

Ha nem bízunk abban, hogy az otthoni mozgással komoly eredményeket érnénk el, akkor vagy valamilyen szabadtéri sportot választunk, vagy szépen elmegyünk az edzőterembe.

stockfresh 85936 group-of-people-weight-training-at-gym sizeM

Igen ám, de itt általában nagy a tömeg és mindenki magával hozza az idegesítő szokásait. Pedig van ám edzőtermi illemtan is, amihez érdemes tartani magunkat. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A 7 legjobb őszi kirándulóhely

ermiz 2012. október 5., péntek 11:39

Tökéletes kirándulóidő, tökéletes kirándulóhelyek az Őrségtől a Bükkig. De melyik a legjobb?

A mellrákot túl kell élni

km 2012. október 3., szerda 08:50

Rendhagyó divatbemutatón jártunk, ami nem csak attól volt különleges, hogy filmbemutatóval kezdődött, hanem attól is, hogy nem a szokásos, tizenéves modellek mutatták be a 16 meghívott tervező kollekcióit, hanem olyan nők, akik átestek mellrákon és mellműtéten. Nem kell megijedni, nem lesznek sokkoló képek, se szomorú asszonyok: a bemutató modelljei mind teljes életet élnek a műtét óta, és azt vallják, a mellrákot túl lehet élni – és túl is kell!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alapszerszámok a kisebb vészhelyzetekhez

Dívány 2012. október 2., kedd 13:14

Mindenkinek, eljön az életében az a pillanat, amikor elromlik a lakásban valami. A legtöbben ilyenkor automatikusan szerelőt vagy egy férfi ismerőst tárcsáznak, holott számtalan problémát önerőből is megoldhatnának, ha lenne megfelelő szerszámuk. Éppen ezért összegyűjtöttük azokat a szerszámokat, amik jól jöhetnek a kisebb vészhelyzetek elhárításánál.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: most kiderül, mennyit ér a kavitációs otthoni zsírbontás

ermiz 2012. szeptember 30., vasárnap 09:26

Ki tudna nemet mondani, ha felajánlják neki, hogy ingyen tesztelhet egy kavitációs zsírbontó gépet? Mióta a kollegina lecsapott a kuponos feszesítésre, azóta gondolkoztam rajta, hogy bevállaljam-e, mert bár nála is voltak hullámvölgyek, de azért hatás is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kvantumjóga: boldog akar lenni? Gondolkozzon!

kitbits 2012. szeptember 29., szombat 20:01

Komoly kihívás tud lenni bő másfél órán keresztül ülni ezoterikusan és spirituálisan képzett emberekkel egy teremben úgy, hogy sosem jógáztunk és egyáltalán nem rajongunk a parasztvakításért. Ennyi idő alatt viszont szerencsére az is kiderül, hogy a kvantumjóga nem olyan, levitálni vágyó hippik végső mentsvára, akik power balance karkötőtől (vigyázzanak, már iRenewnak hívják!) várják a boldogságot, hanem egyszerűen testmozgással kombinált önmegyfigyelés. Csak ki kell várni. Hangzatos szavak persze akadnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Otthoni edzőterem: 16 tipp az induláshoz

Dívány 2012. szeptember 29., szombat 09:35

Reméljük, hogy sokan vannak, akik nemcsak a bikiniszezon miatt döntöttek úgy, hogy rendszeresen edzenek majd. Sajnos egyre hűvösebbek az esték, és egyre kevésbé akaródzik majd kimenni a nyálkás időbe. Szerencsére nem feltétlenül kell edzőterembe járni ahhoz, hogy teljesítsük a heti mozgásadagot, már néhány párezer forintos eszköz beszerzésével otthon is formában tudjuk tartani magunkat. De kinek ajánlott ez a kényelmes helyszín és mi kell az edzéshez?

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Dukan diéta kezdő löketnek jó

Dívány 2012. szeptember 24., hétfő 11:01

Korábban egy olvasónk annak ellenére vágott bele a mostanában agyonhájpolt diétába, mert bár mi azt írtuk, életveszélyes lehet, őt csábította az eredmény. Tapasztalatait megírta, ez pedig inspirációt adott egy férfi olvasónknak, aki amúgy is vissza akart térni egy egészségesebb étrendhez. A cél az volt, hogy lead 7 kilót, de ennél több is lement. Bár egy idő után valóban úgy érezte, hosszú távon a diéta káros lehet, de legalább újra nem eszik szemétkaját, és a kezdő lökést megkapta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy értelmes program: Édes Napok a budai várban

nk , ermiz 2012. szeptember 22., szombat 21:42

A Budai Várban szinte hetente váltják egymást a fesztiválok, hol a  libamáj-, hol a bor-, most meg az édességimádók járulhatnak az oltár elé. Attól függetlenül, hogy nem érjük, miért jó belépőt kérni egy rendezvényre, ahol az ember még egy csomó pénzt ott is hagy, az emberek nagy részét ez nem tántorítja el a látogatástól. A második alkalommal rendezik meg szombaton és vasárnap az Édes Napok Budapest, Csokoládé- és Édességfesztivált. Ott voltunk, megnéztük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az 5 legjobb e-könyv lelőhely

ermiz 2012. szeptember 22., szombat 13:52

Egyre többen olvasnak tableten és readeren (e-könyv olvasó tesztet itt és itt talál) e-könyveket. Olyannyira, hogy most már egyre több forgalmazó lát fantáziát az e-könyvek árusításában. Azt gondolnánk, hogy az e-könyvek jóval olcsóbbak a hagyományosnál, hiszen nem kell nyomdaköltséget fizetni, boltot fenntartani. Ám az eltérő ÁFA tartalom miatt (a normál könyveké 5%, az e-könyveké 27%) az ár az új e-könyvek esetében pár száz forintos különbséget jelent csak. Ha viszont nem a legújabb bestsellerre vágyunk, akkor valóban sokat lehet spórolni az e-könyv verzión, sőt nagyon sok könyv akár ingyen is elérhető.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Önbizalmát is elveszti a kopaszodó nő

ermiz 2012. szeptember 20., csütörtök 20:28

Az egy dolog, hogy a férfiak kopaszodnak, de a felmérések szerint nem kevés nőnek problémát jelent a haja elvesztése.

Annak ellenére, hogy sokan attól félnek, kihullik a hajuk, napi 60-100 hajszál kihullása még természetes. Csakhogy a Farmec cég felmérése szerint a 18-59 éves nők 50 százaléka küzd hajhullással. Ennek oka pedig nagyon sokféle lehet, a vitaminhiánytól a túladagolásig sok minden belefér.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így vészelje át a túlórát

Dívány 2012. szeptember 20., csütörtök 13:59

A munka napi nyolc órában is igen stresszes tud lenni, de viszonylag kevesen engedhetik meg maguknak, hogy délután négykor vagy ötkor felálljanak az asztaltól. A rossz munkaszervezés, a határidős tenderek, pályázatok sokunk életét megkeserítik, és az új munka törvénykönyve sem ad túl sok bizakodásra okot, pedig már 2008-ban sem volt fényes a helyzet. De milyen hátrányunk származhat még abból, ha napokon, heteken, hónapokon át halmozzuk a plusz órákat, és mit lehet tenni, hogy túléljük a túlórázást? Hajtás után kiderül!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés