ÉLETMÓD

Beteggé tesz a túledzés

Dívány 2013. február 6., szerda 20:25

Sportolni egészséges, ez köztudott tény. Akik azonban azt hiszik, minél jobban meghajtják magukat, annál egészségesebbek és fittebbek lesznek, súlyosan tévednek. A Heart című angol folyóiratban megjelent tanulmány szerint ugyanis azok, akik túl keményen és túl hosszú ideig futnak, nagyobb kárt tesznek magukban, mint akik mindezt mérsékelten végzik. Ha ez nem sokkolná eléggé, az is kiderült, hogy cseppet sem egészségesebbek a mániákus sportolók, mint például az ülőmunkát végzők. Ma elmegy futni?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vessen véget a körömrágásnak és az ujjropogtatásnak

Dívány 2013. február 6., szerda 15:25

Rendszeresen rágja a körmét vagy az üdítőitala jégkockáit, ropogtatja az ízületeit, esetleg a reggeli kávé helyett energiaitallal melegít? Bár súlyos egészségügyi problémát nem okoznak, azonban igencsak zavaróak lehet környezetünk számára, és sajnos gyakran olyannyira belénk is épülnek, hogyészre sem vesszük őket. Leszokni róluk nem egyszerű, viszont nem is lehetetlen vállalkozás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A horkolás veszélyesebb, mint a dohányzás

Dívány 2013. február 6., szerda 10:33

Ártalmatlan problémának tűnik, ami csupán az éjszakai nyugodt alvást zavarhatja meg, azonban a kutatók szerint nem ártana komolyabban venni. Szerintük ugyanis azok, akik rendszeresen horkolnak, nagyobb eséllyel kapnak szívrohamot, mint a dohányosak, illetve az elhízottak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nem hívják be állásinterjúra

Dívány 2013. február 4., hétfő 10:28

Az utóbbi években a folyamatos leépítések miatt sokan kénytelenek új munka után nézni. Azonban az álláskeresés közel sem olyan egyszerű, mint régebben volt, mivel mind a követelmények, mind a verseny lényegesen nagyobbá vált. Ha behívnak állásinterjúra, az már fél siker, odáig eljutni viszont igencsak nehézkes. Mit tegyen, hogy ne essen ki már az első rostán?

Távolról sincs vége, olvasson még »

1920-ban a fogyasztó szappan volt a parasztvakítás csúcsa

zezse 2013. február 2., szombat 15:18

Szeretjük a régi hirdetéseket, és plakátokat, mert kiderül belőlük, hogy nagyanyáink pont olyan lusták voltak mint mi, a kozmetikai ipar szereplői pedig pont ugyanúgy megpróbálják ránk sózni a lehetetlennel dacolva a termékeiket, mint korábban.

slim
Távolról sincs vége, olvasson még »

7+3 tipp az állandó fáradtság ellen

Dívány 2013. február 1., péntek 19:53

Vannak azok a napok, amikor zombiként próbáljuk produktívan eltölteni egy napunkat – általában kevesebb, mint több sikerrel. Vannak azonban, akiknél állandósulhat ez a probléma, amit külföldön az orvosok egyszerűen TATT-nak neveznek (tired all the time - állandóan fáradt). Szerencsére csak ritkán utal valamilyen egészségügyi problémára (mint például hormonális zavarra vagy komoly vitaminhiányra), ezért csakis rajtunk áll, hogy ki tudunk-e kászálódni belőle vagy sem. A Daily Mail szakértői a következőket tanácsolják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jobban félnek az angolok a ránctól mint a túlsúlytól

Divany.hu 2013. január 31., csütörtök 18:41

Forradalmi átalakuláson ment keresztül a plasztikai sebészet az elmúlt év adatai szerint az Egyesült Királyságban. A férfiak még mindig viszonylag ritkán fekszenek a kés alá, a nők mostanság inkább a ráncaik miatt aggódnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hízni egészségesen is lehet

Dívány 2013. január 30., szerda 18:46

A nők általában fogyni akarnak, ezért aztán különféle fogyókúrákkal sanyargatják magukat, miközben csendben irigylik modell alkattal megáldott nőtársaikat, és elképzelni se tudják, hogy valaki épphogy zsírpárnákra vágyik. Pedig sokan vannak, akiknek inkább átok, mint áldás a vékony sziluett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felfüggesztik a Diane 35 forgalmazását Franciaországban

MTI 2013. január 30., szerda 13:51

1282

Felfüggesztik Franciaországban a Diane 35 tabletta és generikumainak forgalmazását. A gyógyszer szedéséhez négy haláleset köthető az utóbbi 25 évben - jelentette be szerdán a francia gyógyszerészeti ügynökség. A német Bayer konszern 1987 óta forgalomban lévő, eredetileg a pattanásos bőr kezelésére szolgáló hormonkészítményét elsősorban fogamzásgátlóként használták. A felfüggesztés három hónap múlva lép életbe.

A döntés azt jelenti, hogy nem tiltják be a készítményt, hanem meghatározatlan időre felfüggesztik a forgalmazását.A hatóság adatai szerint 2012-ben 315 ezer nő használta ezt a készítményt fogamzásgátlóként.

"A Diane 35 pattanásos bőr kezelésére szolgáló készítmény, amely megakadályozza a peteérést. Több vizsgálat azt mutatja, hogy ez az engedély nélküli használat nagyon elterjedt" - hangsúlyozta még január 11-én Dominique Maraninchi, a felügyelet vezetője. A készítmény forgalmazási engedélye kizárólag bőrkezelésre vonatkozik.

A kérdés akkor azért merült fel, mert a harmadik és negyedik generációs fogamzásgátló tabletták használata körül botrány robbant ki a múlt év végén Franciaországban. Azok gyártóját, szintén a német Bayer konszernt egy francia nő azzal vádolta meg, hogy az egy újfajta fogamzásgátló, a Méliane által okozott trombózis következtében kapott agyvérzést. Azóta összesen 14-en tettek feljelentést a Bayer és a francia hatóságok ellen. A gyógyszerfelügyelet már akkor jelezte: "nem normális" dolog, hogy a Diane 35 bőrgyógyászati készítményt sokan fogamzásgátlásra használják.

Az ügyben megkerestük  a Bayer Magyarországot is, akik későbbre ígértek választ a gyógyszer hazai felfüggesztésével kapcsolatban.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet tájékoztazása szerint a francia hatóságok döntésükről értesítették az Európai Gyógyszerügynökséget (European Medicines Agency) és egyúttal ún. referralt indítottak a gyógyszerrel kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy az uniós központi hatóság újraértékeli a gyógyszer alkalmazásából származó előnyöket illetve kockázatokat, és a vizsgálat eredményétől függően dönt a készítmény sorsáról. A döntés érvényes lesz az összes tagállamra.

A készítmények uniós vizsgálatának lezárultáig a GYEMSZI OGYI nem látja indokoltnak korlátozó intézkedés bevezetését. Csak az Európai Unió központi gyógyszerügynöksége (European Medicines Agency) által hozott döntéseknek van automatikus következménye az összes tagállamra nézve, a nemzeti hatáskörben elrendelt felfüggesztéseknek/kivonásoknak nem.

13+1 tipp, hogy reggel tovább aludhasson

etelka 2013. január 28., hétfő 21:32

Kávé, fogmosás, mit vegyek fel, basszus, az a szennyesben van, anya, hol a kedvenc pulcsim, miért nem veszel sapkát, majd útközben megeszed a reggelit, hol a kulcsom, miért nem indul ez a nyomorult autó, megint lekéssük a HÉV-et. Ilyen nálunk egy átlagos reggel, tapasztalataim szerint máshol is hasonló bír lenni, hacsak nincs valaki, aki este kikészíti a ruhát, összepakolja a táskát, kivasalja a trikót, és feltölti a kocsi akksiját. Korábbi cikkünkben arra kerestük a választ, hogyan vehet időt magának, most a spórolásra helyeztük a hangsúlyt.

A Buzzfeed is hasonlóan látja, mert 29 olyan ötletet gyűjtöttek össze, mellyel időt lehet megtakarítani. Ezek egy része annyira tájidegen, hogy bele sem vettük a listába, másokat azonban jól lehet hasznosítani.

Gyűrődésgátló

1/3 rész öblítő

1/3 rész ecet

1/3 rész víz

1. Vasaló helyett használjon gyűrődésgátló spray-t

Az ígéretek szerint ennek segítségével megúszható a vasalási procedúra. A keverék akár házilag is elkészíthető, így a kiadások is csökkenthetőek. A dolog egyetlen nehézsége, hogy ha az ember késésben van, akkor általában arra sincs ideje, míg megvárja, hogy a ruha megszárad. Ilyenkor jól jöhet a hajszárítóval való átfújás vagy a Buzzfeed következő tippje.

2. Gőztisztító

A gőztisztítókhoz szoktak mellékelni egy olyan cserélhető fejet, mellyel villámgyorsan átfújható a ruha, és eltünteti a gyűrődéseket. Kabátokon, zakókon is meglepően egyszerűen használható, és mivel a gőztisztitó átlagosan 2 perc alatt aktivizálható, így gyorsan használatra kész.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Duplán hízik fenékre az ülőmunkától

Dívány 2013. január 28., hétfő 10:16

A mozgásszegény életmód káros, de ha egyszer olyan kényelmes - és bár állítólag elég lenne napi tíz perc torna az egészséghez, mégis sokan inkább a kényelmet választják. Pedig a lusták veszélyben vannak, és ez hatványozottan igaz azokra, akik ülőmunkát végeznek, mivel ha hosszú órákat töltünk mozdulatlanul egy széken, az egy idő után nem csupán a gerincet és a hátizmokat fogja kikezdeni, hanem szervezetünk alapvető működését is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A képzelt betegek legjobb barátja a Google

Dívány 2013. január 27., vasárnap 17:03

Az internet nagy segítség tud lenni, hiszen bármit beírhatunk a keresőbe, amiről információt szeretnénk, majd válogathatunk a sok ezer találat közül. Egy hipochondernek az internet azonban nagy veszély is lehet: ha ráguglizik pár tünetére, egy-kettőre kiderítheti magáról, hogy minimum gyógyíthatatlan, de inkább halálos beteg. A jelenségnek külön neve is van: cyberhondria, azaz a téves netes öndiagnosztizálás okozta szorongás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tisztítson fugát

Divany.hu 2013. január 26., szombat 12:58

Minden háztartásban legalább egy helységben van járólap és csempe, amelyek fugáiba eléggé be tudja venni magát a vízkő, a kosz és a penész. Legtöbben már biztos találkoztak a problémával, milyen nehéz megszabadulni a szennyeződésektől. Egy sima mosószeres sikálás csak valamennyit segít: igazán szép fehér csak akkor lesz újra a fúga, ha fogkefével vagy körömkefével esik neki, és alaposan végigmegy rajta az alábbi, házilag elkészíthető tisztítószerek valamelyikével. Persze, boltban kaphatókkal is nekieshet, de ha van kisgyerek, kutya, macska vagy más háziállat az otthonában, jobban teszi, ha nem vegyszerekkel súrolja végig a lakást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mitől válik súlyos rögeszmévé az esküvőtervezés?

Dívány 2013. január 23., szerda 17:38

Az esküvő többnyire életünk nagy napja, így nem csoda, hogy jó alaposan megtervezzük, hogy tökéletes legyen. Az is belefér, hogy sok nő már óvodáskora óta arról álmodozik, hogy milyen lesz a ruhája, a gyűrűje, vagy hol fogja kimondani a boldogító igent. De vannak, akik rögeszmésen foglalkoznak ezzel, életük minden perce, gondolata ekörül forog – akár úgy is, hogy vőlegény sincs még a láthatáron se.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 tipp a helyes hajszárításhoz

Dívány 2013. január 22., kedd 21:24

Hajat szárítani mindenki tud, gondolnánk, pedig több ponton is bukhat a dolog, és ilyenkor mind a frizura, mind maga a haj könnyen tönkremehet. Nem árt ésszel nekiesni a feladatnak, amiben segíthet, hogy a Huffington Post kifaggatta a New York-i és Los Angeles-i celebek egyik legfelkapottabb fodrászszalonjában, Sally Hershbergernél dolgozó Teddi Cranfordot, aki elárult pár trükköt a helyes hajszárításról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hizlal a Facebook

Dívány 2013. január 22., kedd 20:13

Ha még mindig nem tudja, miért hízik, nézzen magába: nem lehet, hogy túl sok időt tölt Facebookozással? Manapság már alig van olyan ember a világon, aki ne használná bizonyos rendszerességgel a közösségi oldalakat, bármilyen idegesítőek is néha. Az ismerősökkel folytatott virtuális kapcsolat olykor nagy segítséget nyújthat, de a kutatások szerint a függővé válás mellett több káros következménye is lehet, amiket akár észre sem veszünk: az egyik ilyen például az, hogy egyre többet tömünk magunkba, miközben a gép előtt ücsörgünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Google megmondja, mikor jön az influenzajárvány

zezse 2013. január 21., hétfő 20:37

A Google tényleg mindenre tudja a választ. A keresési trendeket eddig is figyelték a reklámszakemberek, újságírók és a kutatók is, akik érdekes összefüggést találtak az influnza terjedése és a keresesések számának megugrása között - írja a socialtimes.hu

fluc1
Távolról sincs vége, olvasson még »

Barna zsírral az elhízás és a diabétesz ellen

Dívány 2013. január 21., hétfő 19:47

Az elhízás az egész világon népbetegségnek számít, a mozgásszegény életmód és a nem megfelelő táplálkozás következtében. Hogy valamelyest csökkenteni tudjuk testsúlyunkat, a diéta-sport kombón túl több, drasztikusabb megoldás is létezik, kezdve a zsírleszívástól egészen a gyomorgyűrűig. A beavatkozások többségében a cél az, hogy eltüntessék a zavaró zsírszöveteket, vagy legalábbis mérsékeljék azok kiterjedését, Azonban nemrégiben a tudósok egy új ötlettel álltak elő, ami akár a cukorbetegség ellen is felveheti a harcot – ez pedig nem más, mint a  barna zsír transzplantáció.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hány fok legyen a munkahelyen?

etelka 2013. január 21., hétfő 10:33

Nyáron a légkondi távirányítójáért megy a harc, télen a fázós kollégák folytatnak kíméletlen csatát a hidegtűrő társaikkal. Persze ez csak azon szerencsésekre vonatkozik, akik fűtött irodában dolgoznak, és maguk szabályozhatják a hőfokot. Nálunk így vérre menő harcok bírnak kibontakozni, melyek rovatszinten is háborúhoz vezetnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Siófokon költi a pénzét a magyar

etelka 2013. január 20., vasárnap 19:17

A Szállás.hu elkészítette éves statisztikáját, melyből kiderül, hová jártunk pihenni 2012-ben. Az internetes portál felmérése szerint többen utaztak együtt nyaralni (átlagosan 3,14-en), viszont tavaly kerültük a hoteleket, inkább az apartmanokat és vendégházakat választottuk.

Az átlag nyaraló 2,6 napot tölt távol az otthonától, és egyre kedveltebbek az elő- és utószezoni nyaralások, de a legtöbben még mindig júliusban és augusztusban pihenik ki az év fáradalmait. A SZÉP-kártya a bevezetése óta egyre terjed, akik így fizettek, azok átlagosan 52300 forintot költöttek.

Nem meglepő módon a Balatont még mindig kedvelik a nyaralók, idén a legtöbben Siófokra utaztak. Ezt követte egy másik fürdőváros, Hajdúszoboszló. Harmadik helyre került a főváros, negyedik pedig Eger lett.

TOP10 Nyaralóhely

(Zárójelben a 2011-es helyezések)

1.  Siófok (2.)

2.  Hajdúszoboszló (1.)

3.  Budapest (3.)

4.  Eger (5.)

5.  Balatonfüred (4.)

6.  Gyula (7.)

7.  Balatonlelle (10.)

8.  Zalakaros (8.)

9.  Hévíz (9.)

10.  Sopron (6.)

Meglepő módon a határközeli Sopron a hatodik helyről a tizedikre csúszott vissza, Balatonlelle viszont három helyet lépett előre.

A Magyar Turizmus Zrt.felmérése szerint a magyarok szívesebben utaznak külföldre, és ott jelentősen többet költenek, mint belföldön. Itthon maradva viszont a Balatonnál majdnem 6 napot maradtak, a Tisza-tónál és a Nyugat-Dunántúlon négyet.

Itt a napi átlagköltés 4900 forint volt. A Balaton kivételével inkább rokonlátogatni utazunk, ha pedig nem csupán a napozás és a barátok végiglátogatása a cél, akkor a nyaraló felé tartunk – derült ki a Magyar Turizmus Zrt. felméréséből.

Annak ellenére, hogy a január a spórolás hónapja, a statisztikák azt mutatják, hogy egyre többen mennek el kipihenni az ünnepeket, amelyre mi is adtunk néhány tippet.

Persze nem csak néhány napra érdemes elutazni, remek kirándulóhelyek vannak az országban, de mióta betörtek a kuponos oldalak, azóta viszonylag jó áron lehet lecsapni a kedvezményes ajánlatokra, csak érdemes megnézni, mire adjuk ki a pénzt.

Így készítsen szőnyeget megunt prémkabátból

Tuna Judit 2013. január 17., csütörtök 16:50

A tavaly indult dizájntárgy-barkács sorozatunkban Kaszanitzky Anna lámpatervezővel készítettünk lámpát, most Bíró Andrea lakberendező mutat nekünk újat: hogyan lényegül át nagyon egyszerűen és gyorsan egy ócska bunda látványos és egyedi szőnyeggé. Mi is kipróbáltuk, mit tudunk, és tényleg ment: szabtunk, varrtunk, és egyik sem volt megerőltető. Szóval, ha van egy ócska, megunt, örökölt, kiégett, elszakadt szőrmebundája, essen neki, próbálja ki mit kezdhet vele, mielőtt kidobná!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szerezzen állást testbeszéddel!

Dívány 2013. január 16., szerda 20:50

Manapság már az is fél sikernek számít, ha valaki bejut egy állásinterjúra: azt jelenti, az önéletrajzunk vette az akadályt, végzettségünk és tapasztalatunk alapján esélyesek vagyunk. Végül azonban a személyes benyomás lesz az, ami eldönti, mi leszünk-e a végső befutók. Az állásinterjún már nem a szakmai oldalt nézik – azt már megtudhatták az önéletrajzunkból –, hanem a személyiségünket: hogy milyen a problémamegoldó képességünk, mennyire vagyunk nyitottak vagy zárkózottak, mennyire lehet hinni a szavunknak, és egyáltalán, hogy milyenek vagyunk. Mert hát senki sem akar olyasvalakivel dolgozni, aki a szakma egyik legjobbja bár, de már elsőre is reménytelenül ellenszenves.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Arcpakolások fillérekből, télre

Tuna Judit 2013. január 16., szerda 19:36

Így január közepén, újévi ajándékként megérkezett a hó, bár eddig szerencsére a fagyos hideg még elkerülte a fővárost. De ne örüljön túlságosan, mert ha lehet hinni a prognózisnak, napokon belül a hűvös, dermesztő idő is megérkezik. A kezek lefagynak, az arc pirospozsgás lesz, rosszabb esetben a bőr kiszárad, húzódik és viszket. Néhány egyszerű praktikát ajánlunk, amivel enyhítheti ezeket a tüneteket, és egyik sem kerül többe pár száz forintnál.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tanuljon nyelvet és informatikát fillérekért!

etelka 2013. január 16., szerda 10:24

Decemberben indult el a TÁMOP 2.1.2/12-1, pályázata az Európai Unió A Tudásod a Jövőd! elnevezésű lakossági fejlesztő projektjének részeként. Ennek keretében szinte minden magyar állampolgár tanulhat alap- és középfokon idegen nyelvet valamint informatikát. A szisztéma viszonylag egyszerű: mindenki részt vehet a képzésekben, aki elmúlt 18 éves, nem tanul felsőoktatási intézményben állami támogatással, és kifizeti a képzés önrészét. Személyenként maximum 90.000 forint igényelhető, mely keret különböző típusú és szintű képzésekre használható fel, bár jellemző, hogy mindkét területen csak alap- és középfokú tanfolyamokra lehet regisztrálni. Azoknak viszont, akik hátrányos helyzetű településen laknak, még ez is nagy segítséget jelenthet, főleg, hogy nekik a támogatott összegből csak egy minimális 2 százalékot kell kifizetniük. Más esetben 5 százalékot kell téríteni a tanfolyamok árából, ez azonban nagyságrendileg még mindig csak 2000 és 4500 forintot jelent.

Persze, a lényeg, hogy mely intézmények vesznek részt a képzésben: ezeknek a listáját itt lehet megtekinteni, ha pedig rögtön belevágna a tanulásba, ezen az oldalon keresztül lehet regisztrálni.

A program indulását övező botrány után az akkreditált intézmények közé azért bekerültek valódi, működő nyelviskolák is: jelenleg 24 intézmény kapta meg az engedélyt, és további 86 vár arra, hogy befogadják a pályázatát. Ha tehát tanulni szeretne, mindenképp alaposan nézzen utána a választott intézménynek, mondjuk ezek szerint a szempontok szerint, mert lehetnek a tanfolyamok olcsók, de az elvesztegetett idő is pénz. A.24 oktatási intézmény egyelőre nem túl sok, de található köztük több jónevű, ismert nyelviskola is: az International House-nak több megyében is van iskolája, a Tudomány Nyelviskolának Budapesten és Győrben is vannak képzései, a Dover Nyelvi Centrum is többéves múlttal rendelkezik, és számos vidéki nyelviskolából is válogathatunk.

20 tipp a kókuszolaj használatára

zezse 2013. január 15., kedd 18:47

A kókuszolaj vagy más néven kókuszzsír alig egy-két éve tűnt fel a bioboltokban. Karrierje gyorsan ívelt felfelé, manapság már a főzésen kívül a kozmetikai ipar is felfedezte magának, párhuzamosan azzal, hogy teret nyert a "csak természetesen" mozgalom. Akik nem szeretik a kókusz ízét, tartanak tőle, pedig az olajnak nincs íze. A 24 fok alatt szilárd élelmiszer meleg hatására gyorsan megolvad, ugyanakkor meglehetősen stabil molekulaszerkezete miatt hűtés nélkül is sokáig eláll. Sütésnél úgy viselkedik mint a zsír, de többször felhasználható.

Az olajnak két típusa van, a szűrt (RBD) és a szűz (VCO). A konyhában és a kozmetikumgyártás során általában a szűrt olajat használják. A szűrés ebben az esetben azt jelenti, hogy finomítják, fehérítik és szagtalanítják a terméket. Az RBD-nek is nevezett eljárás során a szárított kókuszt dolgozzák fel.

A szűz olajat nem finomítják annyira, és ez alacsonyabb hőfokon is történik, illetve jelentős különbség, hogy ez az olaj friss kókuszdióból készül. Ezen jobban érződik, miből is származik, és a vegyi anyagok hiánya miatt egészségesebb is. A kókuszolaj nagy előnye, hogy a hőhatásokat jól tűri, és a zsírsavai a melegítés hatására nem sérülnek. Egy liter ára 1200 forintnál kezdődik, de ez nagyon sokáig elég.

Na de mire is lehet használni ?

Mi tud?

Gyulladáscsökkentő

Baktériumölő

Gombaölő

Vírusölő

Testápolás

1. Hidratáló: melegítse meg a keze között, és egyszerűen használja mint testápolót. Ha van otthon olívaolaja, akkor azzal is összekeverhetí.

2.Szemránckrém: kenje a szeme alá, eltünteti a táskákat, és rendszeres használattal a szem körüli ráncok is csökkennek

3. Aftershave: borotválkozás után használva, nyugtatja a bőrt, és nem tömíti el a pórusokat

4. Dezodor: önmagában vagy szódabikarbónával és kukoricakeményítővel kombinálva, remekül eltünteti a szagokat.

5. Hajkondicionáló: felolvasztva és a hajvégekbe masszírozva remekül ápolja a hajat, de akár a teljes hajra is tehető. Ebben az esetben egész éjszakára a hajon maradhat, de egy sapka, vagy egy törölköző a párnára nem árt, hogy ne zsírozza össze az ágyneműt. Főleg a sprőd, göndör, kezelhetetlen hajra van jó hatással.

6. Fogkrém: egy kevés olaj és hozzá egy kis szódabikarbóna jó megoldás a fogkrém helyett.

7. Sminklemosó: olajossága révén remekül eltávolítja a sminket, és még dörzsölni sem kell.

8. Ajakápoló: 4-es fényvédőfaktorral rendelkezik, emellett hidratálja az ajkakat, akárcsak a sheavaj.

9. Síkosító: tökéletes síkosító, de arra érdemes figyelni, hogy a latexszel nem kompatibilis.

10. Popsikrém: használja ugyanúgy mint a megszokott krémet.

11. Koszmó ellen: olaj helyett is lehet a kókuszzsírt használni, dörzsölje be a koszmós területet, és hagyja rajta. Másnap óvatosan távolítsa el a koszmót.

12. Testradír: kókuszolaj és a cukor segítségével távolíthatja el az elhalt hámsejteket. Ha szereti az illatokat, tehet bele néhány csepp illóolajat is.

13. Horzsolás és vágás: mély sebekre persze nem ajánljuk, de apróbb hámsérülésekre nagyon jó a kókuszolaj. Csak kenje a megtisztított területre.

14. Rovarcsípés után szintén segít az olaj.

15. Ekcémások vagy psoriasissal küzdők számára is jó választás a kókusz, akárcsak a a sheavaj.

Egyéb felhasználás

1. Szúnyogriasztó: A kókuszolaj borsmenta olajjal összekeverve távol tartja a szúnyogokat.

2. Ragacseltávolítás: keverjen össze egyenlő arányban szódabikarbónát és olajat. Hagyja egy darabig a ragadós felületen, majd dörzsölje le egy egy kiszolgált fogkefével, vagy a szivacs dörzsis oldalával

3. Bútorápoló: a polírozott bútorok ápolására is használató az olaj. Keverjen össze egy kevés citromlét és olajat, és kenje át vele a bútort. A keveréket először egy kis területen próbálja ki, hogy biztosan ne sérüljön a bútor.

4.Bronz tisztítása: egy kevés olajat pamutrongyra téve törölje át bronztárgyát. Elmélyíti a fém színét, és tisztítja azt.

5. Bőrtisztítás: a bőrcipőket, csizmákat de a táskákat is ápolja, puhítja a bőrt. Ugyanakkor érdemes figyelni rá, hogy sötétebbé teszi a színt, így világos cipőkre nem ajánlott.

1 ... 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés