ÉLETMÓD

Bármire hajlandó, csak ne maradjon egyedül

Dívány 2013. január 6., vasárnap 20:06

A szerelemben természetes, hogy minél több időt szeretnénk együtt tölteni a szeretett féllel. Főleg egy kapcsolat elején fordul elő, hogy úgy érezzük, nem vagyunk teljes emberek a másik nélkül, és mikor a vele vagyunk, nem is lehetne tökéletesebb az élet. Van azonban egy határ, és amikor már a nyomozgatások, az „öngyilkos leszek, ha elhagysz” zsarolások, vagy a depresszió van soron, az már nem mondható egészséges ragaszkodásnak. De hol ez a határ? Mikortól csap át az összetartozás természetes igénye nyomasztó társfüggőségbe?

Távolról sincs vége, olvasson még »

15 ezrébe kerülhet, ha nincs chip a kutyájában

ermiz 2013. január 6., vasárnap 08:31

Január elsejétől kötelező minden kutyát chippel ellátni. A törvény megvan, de több pontján kiakadtak az állatorvosok.

Január elsejétől minden 4 hónapnál idősebb kutyát egyedi azonosítóval, azaz chippel vagy más néven transzponderrel kell ellátni. Ennek a maximális bekerülési árát is meghatározták, a megjelölés és regisztráció összege maximum 3500 forint lehet. A regisztráció azért fontos, mert hiába kap chipet a kutya, ha a beültetést végző állatorvos nem jelenti le az egyedi számsort tartalmazó kódot a Petvetdata rendszerbe, akkor senki nem fogja tudni, kié az állat. Ez főleg akkor fordult elő, ha valaki régebben chipeltette be az állatát, így azt érdemes ellenőrizni a Petvetdata rendszerében, és ha nincs regisztrálva az állat, akkor most megtenni. Sokan egyébként elfelejtik átvezetni az adatváltozást, pedig hiába a regisztráció, ha a megadott telefonszám vagy e-mail cím nem él már.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Új év, új élet lustáknak és fogadalomszegőknek

Dívány 2013. január 5., szombat 19:30

Az ünnepi nagy zabálások után mindenki elhatározza, hogy legkésőbb nyárra formába hozza magát, ezért fogyókúrázni vagy edzeni kezd. Mindkét témával sokat foglalkoztunk már, most azt nézzük meg, hogyan spórolhatunk időt azzal, ha összekötjük a hasznost a hasznossal, és otthoni tevékenységeink közben próbálunk megszabadulni a felesleges kilóktól. Persze szó esik majd a fogadalmakról is, amelyeket nem is olyan nehéz betartani. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Beteg lesz és elhülyül a gyümölcscukortól

Dívány 2013. január 5., szombat 14:11

Régóta tudjuk, hogy az elhízási járvány fő bűnöse a cukor. Michael Bloomberg, New York polgármestere például olyannyira ellene van a cukor használatának, hogy nemrégiben azt javasolta, tiltsák meg az óriás adag üdítőitalokat a gyors- és a normál éttermekben, beleértve persze a mozikat is, ahol a "nagy kuki + nagy ücsi" menü alapfelszerelés a filmekhez. Bloomberg az óriás adag cukros löttyök károsságát egyenesen a dohányzáséhoz hasonlította, mondván, az egyre növekvő egészségügyi költségek hátterében is ez áll. Van is igazsága, nem véletlen, hogy világszerte növekvő tendencia, hogy ha édesíteni akaruk, inkább alternatívák után nézünk. De mik ezek?

Távolról sincs vége, olvasson még »

"A nőknek egy domináló típusú férfiképre van szükségük"

LS 2013. január 4., péntek 20:34

Benedek Bence 2011 elején indította el LifeTIlt című blogját, ami életmód-változtatási tanácsokat sajátosan szókimondó stílusban tálalt. Az agresszív hangvételű, a nőket keményen sorozó ismeretlennek hamar híre ment, a Facebookon boldog-boldogtalan osztotta, a kommentekben pedig hol istenítették, hol keményen lehúzták. Amit a 29 éves srác csinál, úgy tűnik, hiányzott a fogyókúrás palettáról, mert alig 2 év alatt saját oldala lett, ebből él, és brandet épít. Pedig nem bánik kesztyűs kézzel a nőkkel.

dietc
Fotó: lifetilt.hu

Dívány: Ez a specialitásod? Osztod az észt, bicskanyitogató stílusban?

Benedek Bence, LifeTilt.hu: Persze. Belőlem ez jön.

És ez kell a nőknek?

Igen. Nem tudom, hogy hogyan fogod magad érezni a program alatt, nem is érdekel, hogy jól érezd magad, de ha ez kell hozzá, hogy végigcsináld a diétát és utána viszont tényleg jól érezd magad, akkor ezt kell csinálni. Plusz a nőknek erre van szükségük: egy domináló tipusú férfiképre.

Egyszerre szabadulhat meg a depressziótól és a ráncaitól

Dívány 2013. január 4., péntek 15:25

A depresszió szinte már népbetegségnek számít, és bármennyire is hangoztatják a szakemberek, hogy mit kéne ellene tenni, és hogyan lehetne boldogabb az életünk, mégis egyre többen szenvednek tőle. A legfrissebb kutatások nemrégiben egy máshonnan ismerős módszert kiáltottak ki hatásos depresszió-űzőnek, mégpedig a ránctalanítás csodafegyverét, a botox kezelést. Azt már régebben tudjuk, miszerint ha mosolygunk, az valóban jobb kedvre derít, azonban azt eddig nem lehetett tudni pontosan, miért is van ilyen hatással a hangulatunkra, azonban most erre is magyarázatot kapunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tegye magát nélkülözhetetlenné a munkahelyén az idén

Dívány 2013. január 3., csütörtök 09:14

Ahogy átlépünk a következő esztendőbe, jönnek az újévi fogadalmak: lefogyunk 10 kilót, edzeni járunk, letesszük a cigit, kibékülünk a szüleikkel, megmentjük a világot. Persze a kezdeti lelkesedés az idő múlásával alább szokott hagyni, kivéve, ha valóban elérhető célokat tűzünk ki magunk elé. Amennyiben úgy érezzük, munkahelyünkön rezeg alattunk a léc – vagy ha épp új helyen kezdjük az évet –, akkor érdemes új, tiszta lappal indulni, és mindent bevetni azért, hogy elismert tagjai legyünk a csapatnak, és a leépítéseknél ne a mi nevünk jusson először a főnök eszébe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készítsen monitortisztítót

Tuna Judit 2013. január 2., szerda 14:50

A legtöbben ismerik a jelenséget, amikor a számítógép képernyőjén ujjlenyomatok, cseppnyomok és egyéb maszatok éktelenkednek. A legtöbben ilyenkor azonnal nekiesnek benedvesített papírzsepivel, törlőkendővel, pedig ez nem okvetlenül tünteti el a zsíros nyomokat, és nem is tesz jót a felületnek. Csakhogy az előregyártott monitortisztítók nem valami olcsók, és nem is lehet akárhol beszerezni őket. Most mutatunk egy egyszerű és olcsó alternatívát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismerje fel és védje ki az érzelmi manipulációt

Dívány 2013. január 1., kedd 20:47

Ha meghalljuk azt a kifejezést, hogy érzelmi manipuláció, azonnal elutasítóan gondolunk rá. Nem csoda, hiszen azt senki sem szereti, ha befolyásolják, azonban alig van olyan ember, aki ne alkalmazná olykor. Ezt néha tudatosan tesszük, viszont a legtöbbször észre se vesszük, hogy mi is ehhez a megvetett eszközhöz nyúlunk. Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne találkoznánk vele valamilyen formában, és mivel nem ismerjük, hogyan is működik, valamint mi is egész pontosan az érzelmi manipuláció, sokszor fel sem ismerjük, hogy az adott pillanatban mi is áldozatunk vagyunk – vagy épp tettesek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Melyik diéta volt a legmenőbb 2012-ben?

etelka 2012. december 31., hétfő 18:47

Az év vége mindenhol összesítésekkel telik, kik váltak, kik házasodtak, kik voltak a legfelkapottabbak, hogy mást ne írjunk. A Google kereső minden évben összeállítja országonként a legtöbbet keresett szavakat, majd tematizálva közzéteszi. Mi arra voltunk kíváncsiak, melyik diétára kattantak rá leginkább az internetezők az idén. Vajon menő még az Update? Vagy kiszorította a sokak által kedvelt négynapos? És eltűnt-e a süllyesztőben a káposztaleves vagy a Turbó diéta?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekre az appokra gerjedtünk idén

etelka 2012. december 31., hétfő 16:38

A Mashable összegyűjtötte 2012 legjobb appjait, melyek nélkül ugyan lehet élni,de meg tudják könnyíteni az életet, ráadásul ingyenesek. Hogy ne érjen minket az a vád, hogy csak az Apple tulajdonosoknak kedvezünk, azt is megnéztük, mit kedveltek idén az Androidosok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Néha jobb, ha mégse mos fogat

Dívány 2012. december 31., hétfő 10:20

Ön is úgy tudta, hogy naponta legalább kétszer-háromszor, de lehetőleg minden étkezés után mosson fogat? És hogy legalább öt percig sikálja? Megkönnyebbülhet, a Newcastle-i Egyetem kutatói arra jutottak, a túl gyakori fogmosás ártalmas is lehet, mivel mind az ínyre, mind a zománcra rombolólag hat – írja a Daily Mail a Journal of Periodontology angol fogorvosi szakfolyóirat cikkére hivatkozva.

.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Életmegoldó könyv döntésképteleneknek

Dívány 2012. december 30., vasárnap 16:03

Sokszor fordul elő, hogy nem tudjuk eldönteni, vajon mi a helyes, a jobb, az egészségesebb, és a döntéshozatalt többnyire a környezetünk és a média sem könnyíti meg: ahány ember, annyi vélemény, teória, tapasztalat. Átlagos, egészséges, felnőtt személyiségek azért előbb-utóbb képesek önálló döntést hozni olyan kérdésekben, mint hogy buborékos vagy szénsavmentes vizet fogyasszanak, vagy hogy lustálkodjanak-e felkelés helyett, ha egyszermegtehetik. Akik viszont erre se képesek, azoknak most itt van Hilly Janes Latte or Cappuccino?: 125 DecisionsThat Will Change Your Life (Latte vagy Cappucino?:125 döntés, ami megváltoztatja az életed) című könyve, melyben nem csupán válaszokat ad banális dilemmákra, de tudományosan alá is támasztja azokat. Azért reméljük, ön eddig is tudta, hogy szexelni jobb, mint aludni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alvással védje az immunrendszerét

Dívány 2012. december 30., vasárnap 15:11

Már jó ideje foglalkoztatja a tudósokat az, hogy milyen következményei lehetnek a stressznek, valamint az alváshiánynak. Manapság egyre kevesebb idő jut a kikapcsolódásra, pedig az AASM (American Academy of Sleep Medicine) szerint komolyan kéne venni a figyelmeztetéseket, miszerint muszáj lenne megfelelő életmódot kialakítanunk, máskülönben – többek között – az immunrendszerünk látja majd a kárát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 szépségápolási hiba, amit télen elkövetünk

Dívány 2012. december 28., péntek 12:08

A jeges hideg igazi szépséggyilkos, a bőrünk száraz és vörös, rosszabb esetben még viszket is, az ajkunk cserepes, a hajunk pedig töredezik. Pedig ezeket a problémákat némi odafigyeléssel meg is lehet szüntetni, vagy legalábbis enyhíteni lehet kínjainkat. A Stylelist összegyűjtötte a 10 leggyakoribb téli szépségápolási hibát. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Testedzéssel az agyát is karban tartja

Dívány 2012. december 27., csütörtök 18:14

Az idő előrehaladtával sajnos kivédhetetlen, hogy a szellemi aktivitás csökkenni kezd, azonban nem mindegy, hogy ez a fajta állapotromlás mikor következik be. Már egész fiatalon észrevehetjük magunkon azt, hogy nem vág úgy az eszünk, mint korábban. Ezt érzékelhetjük 50, de akár 30 évesen is, ezért fontos, hogy  ne hagyjuk el magunkat, és mindent megtegyünk, hogy minél tovább maradhassunk szellemileg frissek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Futással, úszással és gyaloglással ég legjobban a zsír

Dívány 2012. december 26., szerda 14:38

Zsírégető edzések tucatjait kínálják különböző fitness központok, és nem győzzük a fejünket kapkodni a megannyi újdonság láttán: vannak, amelyek nem titkoltan igazán izzasztóak és komoly munkát igényelnek, de vannak, amik csupán 10 perces mozgással ígérnek jelentős súlyvesztést. Természetesen mindkettőnek van előnye és hátránya, azonban kutatók rájöttek, hogy a leghatásosabbak mégis az aerob gyakorlatok, vagyis azok, amelyeknél jelentősen fokozottabbá válik az oxigénfelvétel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan üzemelje be új e-könyv olvasóját?

ermiz 2012. december 26., szerda 12:26

Az előzetes becslések szerint idénre várták az e-book olvasók forgalmazói a nagy áttörést. Hogy ez bekövetkezett-e, még nem tudni, de az biztos, hogy sokan találtak ilyen kütyüt a fa alatt. De mit kezdjen az ember vele? A piacokat – köztük a magyart is – az Amazon Kindle-je uralja, ezért adunk néhány tanácsot, hogy ne érezze magát teljesen hülyének.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy kezdő hobbivarrónő viszontagságai – 4. rész

m. singer 2012. december 25., kedd 21:32

Kolléganőnk úgy döntött, megtanul varrni, persze csak hobbiszinten, mi pedig rávettük, hogy minderről számoljon is be egy rövid sorozat formájában. Az első részben megtudhattuk, hogyan is érdemes tanfolyamot választani, és mi mindent kell beszerezni ahhoz, hogy otthon is tudjunk gyakorolni. A második részben kiderült, meddig jutott el a nyolchetes tanfolyam első felében. Azóta elkészült az első szoknya, sőt, az első nadrág is. Ez utóbbinak a története következik a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nők szempillaspirál nélkül nem képesek élni

etelka 2012. december 25., kedd 14:21

4000 35 éven felüli nő válaszolt a Daily Mail felmérésére, melyben kozmetikai szokásaikról kérdezték őket, és azt firtatták, milyen termékek adnak instant fiatalságot (szerintük), vagy mik azok, amelyek nélkül nehezebb lenne az élet. Mi is kérdezünk, aztán felmérésünk eredményét összevetjük majd a Daily Mail felmérésével, hogy kiderüljön, mekkora a különbség az angol és a magyar nők szokásai között.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Méregtelenítés lustáknak a karácsonyi pörgésben

zezse 2012. december 25., kedd 09:26

Itt a karácsony és a szilveszter, amelyek nem pont a könnyű ételekről és visszafogott bulikról híresek. Ha mégsem akarunk január elején azzal szembesülni, hogy egy kövér, lestrapált víziló néz velünk szembe a tükörben, akkor kövessük a Refinery útmutatását, melyből kiderül, hogyan méregtelenítsenek a lusta csajok az ünnepek alatt. Áldozatokra szükség lesz, de nem kell megijedni, nem szükséges hetekig zöldségen és gyógyteán élni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem kell félnie a WAMP-nak a konkurenciától

etelka 2012. december 23., vasárnap 17:21

Budapest első romkocsmája már régóta a határait feszegeti, amikor a Szimpla Kertbe újabb és újabb rendezvényeket szervez. Ilyen a Háztáji Piac, ami az Index szerint egyenesen a legjobb dolog, ami idén Budapesten történt. Ezek után valami nagyot kellett volna durrantani a Fullkorol Design Piacnak és Vásárnak, de a "kérem, itt most valamiket nagyon el akarnak nekem adni" érzésen kívül nem jöttünk lázba. Persze, mitől is lehet egy piac jobb vagy rosszabb, mint a többi, pláne Karácsony előtt két nappal, amikor a népek már az akciós pontyért állnak sorban a hiperekben, és hisztérikus apukák mormogják maguk elé, hogy Lego, Barbie és Angry Birds plüss...?

Persze nincs ezzel a piaccal semmi baj, ugyanolyan mint a többi, kicsit Gouba, kicsit WAMP, kicsit újrahasznosított, mocsok drága, és szívderítően olcsó. Csodákat ne várjon itt az ember, néhol úgy éreztük, hogy a gyerek karácsonyi kézműveskedései kerültek a pultra, máshol az összes designboltban kapható gyűrűt kínálták exkluzívként, de ez belefér.

A népek a Kazinczy környékén későn kelnek, mert kettőkor csak néhány arc andalgott az asztalok körül, de két óra múlva sem mondtuk volna meg, hogy a Karácsony előtti utolsó szombat van. A Fullkolor ettől függetlenül nem rossz, az unalomig ismert munkák mellett feltörekvő új arcok is vannak, bár nem értem, hogy a lógassunk kiégethető gyurmából készült tortacikkelyt a fülünkbe mitől újszerű és egyedi – de ha kereslet van rá, miért is ne.

Az első ízben megrendezett piac ígérete szerint "feltörekvő vagy már ismert tervezők munkáival találkozhat majd a vásárra betérő, az egyedi kis szériás öltözékektől az ékszereken át, a háztartást ékítő design tárgyakig. Érdekes ötleteket, új technikákat mutatnak be, előtérbe helyezve a recycle és slow design tematikát. A művészeket és munkáikat bemutató programokat, különleges alkotásokat a háttérben kellemes zenével fűszerezve élvezheti az idelátogató. Ezek mellett minden alkalommal más és más tervező munkásságát emelik ki ki a piacon egy rövid beszélgetés és bemutató formájában, melyben alkalom nyílik jobban megismerni termékeket, egyedi technológiákat és persze nem utolsó sorban a tervezőket". Ez utóbbiból mi sajnos kimaradtunk, vagy nem vettük észre, hogy a sokat látott falak közt mi történik (a fény egyébként sem volt túl sok, pedig vásárlásnál bizony praktikus lenne), és az sem derült ki, hogy a megvásárolt sütikkel karitatív célokat szolgálnak, pedig isten bizony vettünk volna.

Azért sikerült jó sok pénzt költenünk, összefutottunk néhány haverral, akik boldogan csaptak le a horgolt rókára meg a süngyűrűre, sikerült beszerezni az ajándékok nagy részét, bár a pénztárcánk tartalmával azóta nem mertünk szembesülni.

Szimpla - Fullkolor Design Piac minden hónap 3. szombatján

Tudja, miért zabál?

etelka 2012. december 23., vasárnap 15:07

Két és félmillió brit nem képes abbahagyni az evést, azután, hogy jóllakott – szegezi a mellünknek a meghökkentő adatot a Mail Online. A túlevés, vagy habzsolás azonban nem csak a briteket sújtja, világszerte problémát jelent. Ennek szélsőséges formája a bulimia, ám szerencsére nem mindenki jut el idáig. A Mail Online cikkében arra kínál útmutatót, hogyan ismerje fel, ön melyik csoportba tartozik. Nézze végig, mely állítások igazak önre, és ha úgy érzi, egy csoportból legalább három állítás stimmel, érdemes segítséget kérni, vagy legalább elgondolkodni róla, hogy mit csináljon másképp.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Butábbak, de boldogabbak leszünk a multitaskingtól

Dívány 2012. december 21., péntek 16:51

A modern idők embere állandó harcban van az idővel, azért megpróbál egyszerre minél több dolgot elvégezni, ráadásul az információkra is ki van éhezve, ezért internetezik tévénézés közben és hasonlók. A kutatók szerint ez nagy hiba, az emberi agy nem arra lett kitalálva, hogy egyszerre több feladattal is megbirkózzon – tisztelet persze a csekély számú kivételnek. Résztelek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lehet olyan válla, mint Nicole Scherzingernek

etelka 2012. december 20., csütörtök 13:05

A Pussycat Dolls énekesnője a brit X-factor döntőjében mutatta meg formás vállait, a Daily Mail pedig tuti tippeket ad arra, hogyan lehet néhány hónap alatt hasonlóan mutatós testrészre szert tenni. Elég az alábbi gyakorlatokat elvégezni minden reggel vagy este, hogy hasonlóan nézzünk ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!
  • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
  • Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hirdetés