ÉLETMÓD

6 tévhit az allergiáról

Toma 2013. április 26., péntek 10:08

Nagyon vártuk a tavaszt, meg is jött, vele pedig az allergiaszezon, aminek következtében számos ember szenved különböző kellemetlen tünetektől. Bár manapság egyre könnyebb egyre többet megtudni erről a témáról, de még így is több tévhit kering az allergiáról a köztudatban. Összegyűjtöttük, melyek ezek, és utánajártunk, mi állhat a hátterükben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem kell számítógépzseninek lenni a jó fizetéshez

LS 2013. április 24., szerda 19:49

Április 25-én lesz a Lányok napja nevű rendezvény, ahol pályaválasztás előtt álló nők nézhetik meg, milyen egy informatikával foglalkozó cég működése. Beszélhetnek dolgozókkal, megnézhetik a laborokat, a gyárakat, és feltehetik kérdéseiket. Ebből az alkalomból rendezett háttérbeszélgetést a Cisco, ahol Z. Karvalics László egyetemi docenssel, Béni Gabriellával, a Cisco Hálózati Akadémia program magyarországi vezetőjével, valamint Sinkó Judittal, a Cisco regionális PR vezetőjével beszélgettünk az informatika jövőjéről, a nők előtt álló lehetőségekről.

Az hamar kiderült, hogy az informatika nem csak a klasszikus programozói feladatokkal foglalkozik, és hogy 2020-ra a legizgalmasabb szakmák között a hibridterületek fognak dominálni, amiben a nők nagy szerepet tudnak vállalni egyéni látásmódjukkal, és azzal, hogy egyszerűen máshogy gondolkodnak mint a férfiak.

Z.Karvalics egészen a XV.századi Koreáig nyúlt vissza, hogy megmagyarázza, hogyan alakította át a nők életét az írás megtanulása, majd egy történelmi ugrással már az első programozónál tartottunk, aki szintén nő volt, a hekkerekről nem is beszélve, akik a filmekben egyenesen nagyobb számban jelennek meg ebben a szerepkörben, mint a pasik. Egyre több a női topmenedzser is, ráadásul klasszikus informatikával foglalkozó cégeknél, egyszerűen azért, mert másképp gondolkodnak és másképp tudnak irányítani.

A nők ráadásul sokkal jobbak a social informatics névre keresztelt területen, mely az informatikát és a szociális területeket fogja össze. A nők új irányokat tudnak mutatni, izgalmas kutatásokat indítanak be, főleg az emotion computing területén (ez az érzelmek, hangulatok és algoritmusok keverését takarja).

Arra a kérdésre, hogy miért olyan fontos az IT- szakmának, hogy nőket vegyenek fel, Z. Karvalics szerint az a válasz, hogy munkaerőhiány van azokon a területeken, ahol magasan képzett női munkaerőre van szükség. Ehhez képest Magyarországon mindössze 9 százalék a szegmensben a nők aránya, míg nemzetközi szinten ez eléri a 20 százalékot.

Ugyanakkor a nők nagy része előbb-utóbb szülni fog, ezért számukra inkább az a fontos, hogy milyen távmunka lehetőség van az adott cégnél, milyen juttatásokra lehet számítani, és hogy állnak a cégek a kismamákhoz. Az elmúlt évek tapasztalata szerint az érdeklődőket az is erősen foglalkoztatja, hogy sokat lehet-e külföldre utazni, és milyen végzettséggel lehet bekerülni. Ehhez képest a Cisconál nagyságrendileg 35 százalékban vannak a nők, bár hozzá kell tenni, hogy nagy részük az értékesítésen, illetve a támogató munkakörökben (HR, pénzügy) dolgozik. Ugyanakkor egyre több rendszermérnöknő van, és az egyetemen ilyen szakirányt választó nők száma is növekedést mutat.

Aki úgy érzi, hogy el tudná képzelni magát egy multinál, legyen szó a LEGO-ról vagy éppen a Microsoftról, és többet szeretne tudni ezekről a cégekről, és az általuk kínált lehetőségekről, akkor látogasson el április 25-én valamelyik céghez, és mérje fel a lehetőségeit.

Öltöztesse kutyáját hülyének: napszemüveget, köntöst, babakocsit és bikinit az ebnek!

Toma 2013. április 24., szerda 19:48

Ha az ember kutyát tart, legtöbbször nem csak házi kedvencként kezeli, hanem családtagként. Éppen ezért sokaknál könnyen elszalad az a bizonyos ló, és ők azok, akik luxus gyerekcuccokkal felérő holmikkal kényeztetik az állatot. Persze a kutyás üzletek se hülyék, rárepültek az ilyen gazdikra, és igyekszenek kielégíteni minden igényüket. Ha pedig az elfogult kutyatartónak nem volna elég gazdag a fantáziája, helyette is elrugaszkodnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még van ideje egy savas arckezelésre a nyár előtt

Toma 2013. április 24., szerda 10:33

Ijesztő elnevezése ellenére a savas hámlasztás a hidratálás mellett az egyik legjobb módja annak, hogy arcbőre puha és fiatalos legyen. Ennek ellenére sok a kérdés, illetve a tévhit vele kapcsolatban, ezért a legtöbben ódzkodnak tőle, pedig ha a megfelelő kezelést választják, akkor igen látványos eredményt lehet vele elérni. A Women's Health összeszedte, mit kell tudni róla, mire figyeljünk oda, és hogyan lehet a legjobb eredményt kihozni a segítségével bőrünkből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tartsa életben az orchideáját!

Toma 2013. április 23., kedd 12:28

Az orchidea az egyik legnépszerűbb virágzó növény, mely gyakran a lakás egyik fő díszévé növi ki magát színes, különleges alakú virágjainak köszönhetően. Feltéve persze, hogy nem döglik meg idő előtt. Sokan úgy gondolják, ez a trópusi növény a legérzékenyebbek egyike, pedig ha betart néhány szabályt, akkor szinte elpusztíthatatlan. Hogy mégis mikre kell ügyelnie?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Allergiaszezonban is sportolhat a szabadban

Toma 2013. április 22., hétfő 14:03

Tavasszal mindenki, aki sportol, alig várja, hogy az edzőtermek helyett a természetben mozoghasson végre. Ennek az előnyei mellett megvan az a hátránya is, hogy sajnos ez az az évszak is, amikor a levegőbe kerülő pollenek allergiás tüneteket okozhatnak. Sokan emiatt nem mernek kimenni a friss levegőre mozogni, nehogy súlyosbodjon a problémájuk, így bármennyire is szépen süt odakinn a nap, inkább a négy fal között edzenek. De vajon tényleg tilos ilyenkor a szabadban sportolniuk az allergiásoknak?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rossz kert nincs, csak rossz tervező

etelka 2013. április 22., hétfő 10:17

Ha azt mondom, kerttervezés vagy -építés, sokan valamilyen úri huncutságra gondolnak, ami csak a felső tízezer számára elérhető, az átlagember meg maradjon a muskátlinál, meg a kert szélére ültetett tujáknál, abból baj nem lehet.

Valójában a kert megtervezése egy izgalmas és kreatív feladat, főleg, ha valakit kicsit is érdekelnek a növények, és az, hogy egy teret hogyan lehet növényekkel és tereptárgyakkal alakítani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vezessen pollennaplót, hogy tudja, mire allergiás

Toma 2013. április 21., vasárnap 17:47

Lehet örülni a tavasznak, a melegebb, naposabb időnek, üröm azonban az örömben, hogy az idő jobbra fordulásával együtt beindulnak a pollenek is, így lassan kezdetét veszi majd a jól ismert allergiaszezon. Éppen ezért hasznos a Pollennapló, mely hasznos információkkal szolgálhat az európai pollenhelyzetről, és segítségével megtudhatjuk, hogy kellemetlen tüneteinket a levegőben terjengő allergének okozzák-e.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 ok, miért szeressen unatkozni!

jeanpierre 2013. április 21., vasárnap 16:37

Az okostelefonok korában az embernek nehezen adatik meg, hogy úgy istenigazából unatkozzon. A helyzet viszont az, hogy unatkozni időnként hasznos és egészséges is, mert nem arra vagyunk beprogramozva, hogy állandóan pörögjünk és figyeljünk. Kerítsen alkalmat, hogy néha unatkozhasson, egy kicsit szakadjon el a kötelezettségektől, a társaságtól, a kütyüktől. Olvassa el a Huffington Post öt legfontosabb indokát, amik után könnyen lehet, hogy rá fog jönni: igazából hiányzik is a jófajta, régivágású unalom.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szép az idő? Menjen a föld alá!

Toma 2013. április 21., vasárnap 07:46

A tavaszt most már nem érheti kifogás, de ha önnek máris elege van a sok hülye napsütésből, kirándulásból, arborétumból és kastélyparkból, akkor tudunk egy jó programot. Ahová megyünk, ott hűvös van és sötét, és még csak külföldre sem kell utazni hozzá, Magyarország is tele van szebbnél szebb természeti kincsekkel. Például barlangokkal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Védekezzen természetesen a természet ellen

Toma 2013. április 20., szombat 16:48

Lassan már elkezdődhetnek a kertben való munkálatok és csinosítgatások de még mielőtt nekiállna a kerti tó, vagy a sziklakert építésének, érdemes akár megelőző jelleggel is védekezni a kártevők és a különböző paraziták ellen. Hogy ne mérgezze környezetét, illetve lakásában saját magát, jó, ha a vegyszerek nélküli, bio permetszereket alkalmazza, melyek nemcsak a természettel, de a pénztárcával is kíméletesek. Cikkünk megírásában segítségünkre volt Ónozó Krisztián kertészmérnök, illetve az Evergreen Garden külső szakértője, Tóth Attila.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezektől a gyakorlatoktól lesz lapos a hasa

Toma 2013. április 19., péntek 19:46

A hasizom testünk egyik legelhanyagoltabb izomzata, miközben az egyik legfontosabb volna, amit karban kellene tartani – nem csak a sportolóknak. A gerincproblémák mellett ugyanis a sérvek egy része, a szülés, és persze a helyes tartás is mind a hasizmok állapotán múlik. Edzés előtt azonban jobb, ha tudja, vannak olyan népszerű gyakorlatok, melyek amellett, hogy nem is igazán hatékonyak, még sérülésveszélyesek is. Edző szakértőnk segítségével összeszedtük, mi az, amit inkább kerüljön, és melyek azok, amelyek viszont biztonságosak és hatásosak is egyben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Béreljen király bringát olcsón!

carl_lewis 2013. április 19., péntek 12:55

Mivel most már tényleg visszafordíthatatlanul kitavaszodott, mindenki igyekszik minél több időt szabad levegőn tölteni. Ha mondjuk hétvégén túrázás helyett biciklizésre vágyna, de nincs saját gépe, és egyelőre nem is tervezi, hogy vásárol egyet, akkor legkézenfekvőbb megoldás a bérlés. Több mint egy tucat biciklikölcsönzőt talál erre az interneten, de nem mind üzemel. Utánajártunk, melyek azok, amelyek viszont igen, ebbe a listába azok a kölcsönzők kerültek be, amikről biztosan állítjuk, hogy szerezhet náluk bringát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha nincs kertje, termeljen közösségben!

zezse 2013. április 19., péntek 10:29

Kertészkedni jó dolog, még ha az ásás, kapálás, vagy pajorok kidobálása közben ez ritkán jut az ember eszébe. Viszont a saját magunk által termesztett paradicsom, paprika vagy épp a kiirthatatlan cukkini leszedése és megfőzése igen jó dolog. És míg fűszernövényeket könnyedén lehet a konyhaablakban vagy az erkélyen termeszteni, krumplit vagy répát viszonylag nehéz, bár nem lehetetlen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 dolog, ami az állásába kerülhet a Facebookon

Toma 2013. április 18., csütörtök 20:20

Ma már alig akad olyan, aki ne használná – akár napi rendszerességgel – a közösségi oldalakat. Bármennyire is a magánszférájához tartozik, hogy ki miket posztol, milyen hozzászólásai és képei vannak, számítson rá, hogy nagy valószínűséggel jelenlegi, illetve leendő munkaadója is ráklikkel majd legalább egyszer az adatlapjára, szóval érdemes többször is átgondolnia, mit művel a net nyilvánossága előtt. A Women's Health magazin adott is pár tippet, hogyan viselkedjen, hogy ne kerülhessen mindez mondjuk az állásába.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem kell kikészülni a lakásfelújítástól

etelka 2013. április 15., hétfő 11:24

Lakást felújítani még abban az esetben sem egyszerű, ha az embernek megfelelő összegű pénz áll rendelkezésére, de ez a legritkább esetben van így. Ilyenkor jön a házi kivitelezés, a haverokkal szervezett "fessük ki a lakást egy buli keretében" akciók, vagy az olcsó mesteremberek felkutatása, generálkivitelező helyett. A legfontosabb szabály azonban, ha elhatározta, hogy felújításra adja a fejét – legyen az külső hőszigetelés, nyílászárócsere, vagy csak egy festés –, akkor jó előre tervezzen meg mindent.

1. Gondolja át, nézzen körül, keresse meg!

Első lépésben érdemes megnézni, mennyi pénze is van a felújításra, mi az a határ, amit semmiképp nem léphet át. Ezek után jöhet a tervezés, főleg ha falakat is át akar helyeztetni. Panelben ez nem olyan egyszerű, de a régi, téglaépítésű lakások esetében sem árt, ha ránéz egy szakember a tervre, mert könnyen kiderülhet, hogy egy fő falat tetetne át, ami vagy nem lehetséges, vagy ha mégis, akkor erőteljesen megdobja a költségeket. A szakember arra is tud válaszolni, hogy mihez kell építési engedély, vagy mi az, amire rá kell bólintania az Örökségvédelmi Hivatalnak.  A megfelelő belsőépítész kiválasztása sem egyszerű: érdemes ismerősöket megkérdezni, vagy gyűjtőoldalakon keresgélni, hogy ki az, akinek a munkái stílusban közel állnak hozzánk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Veszélyes lehet az edzés előtti nyújtás

Toma 2013. április 14., vasárnap 18:04

Ön is úgy tudta, hogy a sérülések elkerülése céljából az edzéseket mindig alapos nyújtással kezdeni? Felejtse el, de legalábbis gondolja át. Zágrábi (tehát nem brit) tudósok most azzal álltak elő, hogy ez a fajta bemelegítés többet árt, mint használ, mert vannak olyan gyakorlatok, melyek akár sérülésekhez is vezethetnek - számolt be róla a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tények, amiket sokan nem tudnak az alvásról

Toma 2013. április 13., szombat 21:30

Azt már rég tudjuk, hogy a szervezet regenerálódásához, illetve az immunrendszer erősítéséhez szüksége van megfelelő mennyiségű és minőségű alvásra. Azt azonban sokan tévesen tudják, vajon mi is fontos a maximális hatásfokú pihenéshez, illetve mik azok, amiket érdemes elkerülni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan barmoljunk szét egy esküvőt az okostelefonunkkal?

jeanpierre 2013. április 13., szombat 17:42

Az esküvőszervezők sokáig örülhettek, hogy a technika mennyire megkönnyítette az életüket. Elég egyetlen példát mondani: sokkal könnyebb a kapcsolatfelvétel és -tartás azóta, hogy e-mailen szinte mindent el lehet intézni. Hatalmas előnyei vannak a technika fejlődésének, de lassan beérnek a hátulütői is. Az utóbbi időkben az esküvősök egyre nagyobb problémája, hogy mit kezdjenek az okostelefonokkal. Természetesen nem is a készülékekkel a gond, hanem a kevésbé okos tulajdonosokkal, ezért is volt olyan pár, aki kitiltotta az okostelefonokat a ceremóniáról. A Huffington Post cikke alapján most összeszedtünk hat dolgot, amivel jó vigyázni, ha nem akarja szétbarmolni barátai esküvőjét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiránduljon virágok közé!

Toma 2013. április 13., szombat 13:16

Bármennyire is késlekedett ezidáig a tavasz, most már nem tudja tovább húzni, így fokozatosan minden virágba borul. Ha elege van már a téli szürkeségből, akkor ez a legjobb időszak arra, hogy megcsodálja Pest megye legszebb virágzó növényritkaságait. Összeszedtük a környékbeli botanikus kerteket és arborátumokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egészséges reggelivel fogyni is könnyebb

Tuna Judit 2013. április 12., péntek 07:41

A reggeli kaja nélkül az agy nem fog, rengeteg betegség kockázata megnő, és a munkaidő egy része is az energiapótlásra megy el. Pár betegség, fölösleges energiapazarlás és sok stresszfaktor is megszüntethető a rendszeres reggeli étkezéssel. Megmutatjuk, mit egyen és mit ne.

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

A diabetesz kockázatát is csökkenti a D-vitamin

Toma 2013. április 11., csütörtök 13:20

Eddig is tisztában voltunk a D-vitamin fontosságával, hiszen köztudottan segíti a csontképződést, jó hatással van a hangulatra, illetve erősíti az immunrendszert. Azonban az American Journal of Epidemiology című folyóiratban megjelent tanulmány szerint mindezek mellett a diabétesz kockázatát is csökkenti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így szabaduljon meg a molytól egy életre

jeanpierre 2013. április 10., szerda 09:05

A molyirtásnak nincs különösebb szakértője, nekünk úgy tűnt, hogy rovarirtók se foglalkoznak vele, úgyhogy csak a házi praktikák segíthetnek ellenük, azokat gyűjtöttük össze. A molyokkal ugyanis időnként kénytelenek vagyunk foglalkozni, mert elég egyszer figyelmetlenül bevásárolnunk, és napok alatt megszállhatják a lakásunkat.

Ekkor pedig hosszú és elhúzódó háborúra kell készülnünk, ami akár hetekig is eltarthat. Ne kapjon idegösszeroppanást akkor se, ha éppen abban a szekrényben találkozik velük újra, amit korábban gondosan kitakarított, és megesküdött volna rá, hogy kipucolta a polcokat. Amit a csótányról mondanak, hogy mindent túlél, igaznak tűnik a molyra is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismerje fel és védje ki a kiégést!

Dívány 2013. április 9., kedd 10:53

A kiégés (idegen szóval élve a burnout) viszonylag újkeletű betegség/állapot, azonban egyre többeket érint. Fontos, hogy ne keverje össze azzal, amikor kedvtelenül megy dolgozni és a háta közepére sem kívánja a kollégákat és a főnököt – ilyen hangulatba mindenki könnyen esik. Ha azonban azt veszi észre, hogy már jó ideje szinte semmi sem motiválja, nem találja meg a munkájában az örömöt, és mindemellett a produktivitása is leromlik, akkor valóban baj van.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön hány kalóriát iszik meg a hétvégén?

Tuna Judit 2013. április 8., hétfő 20:12

Állítólag közeledik a tavasz (vagy legalábbis már nagyon reméljük), nemsoká nyitnak a szabadtéri helyek, a csajoknál meg, a húsvéti zabálás után, a bikiniszezonra készülve legkésőbb most már tényleg előtérbe kerül a fogyókúra. És hogy mi az összefüggés a kettő között? Az alkohol. Nyilván nem arról szeretném lebeszélni önöket, hogy alkoholt fogyasszanak, ha viszont fogyózik, jobb, ha tudja, mennyi kalóriát fogyaszt egy-egy pohárral.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés