ÉLETMÓD

Ötből egy embernek van lábgombája, önnek ne legyen!

jeanpierre 2013. május 14., kedd 20:23

Elindult a strandszezon, lassan dugig lesznek a fürdők, felpörögnek a wellness szállók is. Ilyenkor pedig nagyon könnyű megfertőződni a lábgombával, hiszen állítólag már az uszodák vizében is megtalálhatóak, egy szaunában ücsörgő négy-öt emberből pedig egy szinte biztosan fertőzött és fertőz is. Hogy néz ki egy fertőzőtt láb vagy köröm? Mik a tünetek? Mikor kell orvoshoz fordulni? A Díványnak ezúttal is Dr. Vass Ilona bőrgyógyász segített, hogy összegyűjtsük, hogy mikre és miért érdemes figyelnünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szörföljön konditeremben a feszesebb fenékért!

carl_lewis 2013. május 14., kedd 12:01

Szombaton tartották a Papp László Sportarénában az idei első Fitbalance Aréna Fitness-Életmód Expót, amire természetesen mi is kilátogattunk, hogy összeszedjük, éppen milyen újdonságokat hoztak be külföldről, vagy milyen idióta edzéstechnikát dolgoztak ki. Sok újdonságba sajnos nem futottunk bele, de egy-két újabbnak ható gépet illetve sporteszközt azért így is be tudunk mutatni. Kicsit egyébként csalódottak is vagyunk, hogy a szamócaszezonra sehogy nem sikerült kifejleszteni valami király hajolgatós fitneszt, és a medvehagyma begyűjtését sem sikerült összekötni se a TRX-szel, se a speedfitnesszel. Reméljük, a következő alkalomra sokkal jobban összeszedik magukat a szakemberek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Eltüntethetők a ráncok plasztikai műtét nélkül is

Tuna Judit 2013. május 13., hétfő 20:46

Sokan már fiatalon stresszelnek a már meglévő, vagy még ki sem alakult ráncaik miatt: mi történik, ha már nemcsak a száj és szem környékén jelennek meg, de főleg mi lesz akkor, ha egyre csak mélyülnek? Van lehetőség a ráncok csökkentésére? Erre és hasonló kérdésekre válaszolt a Díványnak Dr. Vass Ilona bőrgyógyász.

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne legyen az otthoni munka rabja!

Toma 2013. május 13., hétfő 14:10

Annak, hogy otthon dolgozik, számos előnye lehet: nem kell órákat töltenie a munkahelyére közlekedéssel, nem kell nap mint nap találkoznia a kiállhatatlan kollégákkal és főnökökkel, és még jól is kereshet vele. A pozitívumok mellett azonban jó, ha tudja, vannak veszélyei is annak, ha az otthona az irodája.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Melyik ételszállító kínálja a legjobb fogyós menüt?

etelka 2013. május 13., hétfő 07:48

Ha tavasz, akkor fogyókúra, nincs mit ezen ragozni. A legtöbb embernek viszont sem energiája, sem ideje nincs arra, hogy rendszeresen elkészítse a munkába vihető ebédet, vagy akár az egész napi étkezést. Ezért kipróbáltuk, hogy honnan érdemes rendelni. A szempontjaink közt nem szerepelt, hogy mennyire hatékony az adott módszer – mivel csak egy hétig ettük az ebédet –, viszont olyan cégeket kerestünk, akik országosan szállítanak, megfizethetőek, és kínálnak fogyókúrás menüt.

Tapasztalatunk szerint a hagyományos ételszállítók mindegyike árul csökkentett szénhidráttartalmú, vagy egyéb módszer alapján hatékonynak vélt ételeket, ezeket próbáltuk végig. Volt, aki szinte belehalt, más viszont örömmel várta a másnapot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cigányok, hajléktalanok, és egy kis tériszony

zezse 2013. május 12., vasárnap 17:03

Budapestiként ritkán jut eszünkbe városnéző túrára menni, pedig a sightseeing nem csak a Budai Váron, a Nemzeti Múzeumon és a Váci utcán végigrángatott túrákból áll. De vajon mit tud a Napraforgó utcai kísérleti lakótelepről, vagy a Kazinczy utcai mikvéről, vagy arról, hol tudnak megszállni a hajléktalanok? Összegyűjtöttük a Budapest kevésbé ismert arcait bemutató, tematikus városnéző túrákat az irodalomtól a hajléktalanságig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyszerre edzés és kikapcsolódás a természetjárás

carl_lewis 2013. május 11., szombat 13:29

Milyen távval kezdjen egy kezdő túrázó? Miért ez a legkönnyebben végezhető sport? Kiknek érdemes a túrázást választaniuk? Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ahhoz, hogy kicsit kimozduljunk a városból és megmozgassuk a tagjainkat, egy kényelmes cipőn kívül tulajdonképpen semmi más nem kell. A természetjárás mindenkinek kézenfekvő megoldás lehet, ha egy kicsit kiszakadna a környezetéből. Turi Zsolttal beszélgettünk, aki az ELTE-BEAC Természetjáró Szakosztályának kapcsolattartója, maga is aktív túrázó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vakságot okozhat a kezelés, ami eltünteti a szem alatti karikákat

Toma 2013. május 10., péntek 19:21

Egyre inkább terjed az a plasztikai sebészeti eljárás, mellyel a páciens több évre megszabadulhat a zavaró szem alatti táskáktól. A Daily Mail azonban azt állítja, a népszerű eljárás akár vakságot is okozhat: utánajártunk, vajon mennyire érdemes ezt a veszélyt komolyan venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesznek gyönyörűek a rózsái

zezse 2013. május 10., péntek 10:45

Sajnos a rózsák tavaszi metszéséről már lekéstünk, de a májusi virágdömpingben bárkit meglephettek akár egy cserepes minirózsával is, tehát az ápolással kapcsolatban jól jöhet néhány használható tanács. Van, aki szerint érdemes szobában próbálkozni a minirózsával, de ott egy kezdő növényesnek szerintem nagy kihívást jelent még az életben tartása is.

Egyszerűbb, ha úgy tekintjük, hogy a minirózsa nem szobanövény, hanem szabad levegőre való, és legjobb, ha az ablakpárkányon, az erkélyen vagy a kertben keresünk neki helyet. Nem fog nagyra nőni, de ha folyamatos tápanyagellátásban részesül – tehát mondjuk egy-két hét múlva átültetjük igazi földbe, locsoljuk és időnként tápanyagozzuk akkor folyamatosan virágozni és illatozni fog akár évekig is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csináljon nagyobbat kis lakásából!

Toma 2013. május 8., szerda 21:29

Egy kicsi lakást berendezni nem könnyű, mivel bármit is tesz, azzal könnyen össze tudja nyomni a teret, és ez bizony nem csak esztétikailag kiábrándító, hanem a hangulatára is rányomhatja a bélyeget. Léteznek persze trükkök, amikkel mégis tágasabbá tudja tenni a helyiségeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Inzulininjekció helyett tabletta a jövő gyógyszere a cukorbetegeknek

Toma 2013. május 8., szerda 07:39

Elképzelhető, hogy a cukorbetegek idővel megválhatnak a sok kellemetlenséget okozó injekcióiktól, és mindössze tablettaszedéssel kordában tarthatják vércukorszintjüket. Harvardi tudósok ugyanis rábukkantak egy olyan hormonra, amely pontosan erre képes.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: A legolcsóbb naptejek a legjobbak

zezse 2013. május 7., kedd 16:51

Most, hogy kimaradt a tavasz, és egyből 30 fokkal és ragyogó napsütéssel szembesültünk, megnéztük, melyek a legjobb napfény elleni védelmet nyújtó krémek, olajok vagy spray-k. A házilag készíthető krémekkel most nem foglalkozunk, csakis a bolti kínálatot mutatjuk be.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lesérülhet, ha elkezd mezítláb, vagy ötujjas cipőben futni

Toma 2013. május 6., hétfő 21:37

Bár mostanában hatalmas divatja van az ötujjas cipőknek és a mezítláb futásnak egyaránt, szakértők óva intenek mindkettőtől, mivel komoly problémákat is okozhatnak, főleg akkor, ha figyelmen kívül hagyjuk a fokozatosság elvét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítsen laptoptáskát egyszerűen!

Tuna Judit 2013. május 6., hétfő 18:39

Hónapokig kerestem olyan laptoptáskát, ami tetszik is, és nem is kell érte egy vagyont kifizetni. Az Ikeában találtam, de sajna nem felelt meg minden elvárásomnak, mert bár vízálló volt a borítása, a belseje nem volt bélelt. Emiatt a számítógép könnyen sérülhetett volna, ha éppen leejtem, és hát sajnos, nálam ilyen szempontokat is bele kell kalkulálni a vásárlásba. Mivel drága kompromisszumot nem akartam kötni, inkább úgy döntöttem, elkészítem a saját számítógéptartómat. Így is történt, megmutatom, hogyan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újítson fel szinte fillérekből!

etelka 2013. május 6., hétfő 15:15

Mi van akkor, ha az ember szeretne új bútorokat vagy padlót a lakásába, de nincs rá pénze? Ilyenkor jön a csináld magad felújítás, amihez némi jókedv, egy csomó önirónia, és pár lelkes barát szükséges, meg némi sör.

A legegyszerűbb dolognak nyilván a festés tűnik. Ezt viszonylag egyszerűen és olcsón meg lehet úszni – gondolná az ember. A hirtelen felindulásból elkövetett festés nem jó, ezt saját tapasztalatból tudom. Egy reggel arra ébredtem, hogy én bizony kék fürdőszobát akarok. Nem nagy, nem is nagyon magas, a festékbolt sincs messze, henger van, a fürdőből nagyon kipakolni sem kell – gondoltam én, naiv. Senki nem mondta el, milyen hengerrel érdemes dolgozni, sem azt, nekem miért csöpög ez a dög, ellentétben azzal, amikor a szakember csinálja. Nem volt róla szó, hogy kéne maszkolószalag, és hogy rendesen le kell takarni mindent, mert különben hetekig kék lesz a padló, a plafonnál bénán fog kinézni, és még a festék sem lesz elég, hiába írták azt a tájékoztatóra.

Ennek ellenére nem lehetetlen feladat a festés, főleg, ha nem kell előtte glettelni és tapétát vakarászni. Bár a gletteléstől sem kell megijedni, csak egy jó spakli meg glett kell hozzá. Meg türelem, míg megszárad.

Szerencsére, az internetnek hála, számos videót lehet találni, ahol kiművelődhetünk a festésből, így csak meg kell próbálni reprodukálni a dolgot.

A másik, viszonylag egyszerű dolog a laminált padló lerakása. Ettől nem kell megrémülni, nem kell lakkozni, festeni, ragasztani, csak némi fűrészelés meg számolás vár ránk, meg persze méricskélés.

A laminált padló kiválasztása után még be kell szereznünk párazáró fóliát, hang- és lépésszigetelőt is, erre jöhet rá a lap. A lerakás tényleg nem nehéz, a bepattintós rendszernek köszönhetően viszonylag hamar élvezhetjük az új burkolatot. Amire érdemes figyelni, hogy legalább 7 mm vastag legyen a padló, és a kopásállósága 32-es (ez minden csomagra rá van írva), különben hamar karcolódik, kopik, és egyéb csúnya dolgok történnek vele. Az, hogy szükség van-e vízzáró tömítésre, attól függ, hová kerül a padlólap, nyilván egy konyha esetében erősen ajánlott. Ezen túl kellhet még véglezáró profil, szegélyléc, a hozzá való kapoccsal, illetve külön alátét, ha padlófűtésünk van (sőt ebben az esetben eleve speciális padlót kell választanunk). A legolcsóbb fajta laminált padló négyzetmétere 1600 Ft körül van, a kiegészítőkkel együtt erre legalább egy ezrest kell rászámolni. A padlót érdemes legalább 48 órán át abban a helységben tárolni, ahol le lesz fektetve.

Akinek nincs kedve a padlót vagy a falakat átdekorálni, vagy éppen rendben van mindkettő, vagy csak ellenállhataltan vágy tör rá, hogy új bútorokat vegyen, az álljon meg egy pillanatra.

Persze, az új bútor menő, de ha jobb anyagból készült, akkor általában nagyon drága, ócskát venni pedig mi értelme van? A legjobb cuccokat általában a bolhapiacon vagy az aukciós oldalakon találni, de ezek gyakran felújításra szorulnak. Gondoljunk egy régi, de roppant kényelmes fotelra, aminek a mintája a retrokávézók kedvence lehetne, vagy egy asztalra, amire 5 réteg olajfesték került az évtizedek során, de akár egy képkeretre is, ami már összeszáradt.

Ezeket mind új ruhába lehet öltöztetni – hogy közhelyesek legyünk –, és az egykor ciki cuccokból valami igazán egyedit lehet alkotni.

Naná, hogy az interneten kismillió ötletet lehet találni, közte persze teljesen egyszerűnek tűnő, de valójában baromi nehéz feladatokkal. A "csiszoljuk le a szekrényt, kenjük át páccal, és kész is" gyakran több hetes melót takar, és vért, verítéket, könnyeket.

Nem mindegy ugyanis, hogyan és mivel csiszolunk, van-e otthon gép, vagy kézzel kell szenvedni (ezt nem ajánlom, mert erősen csalódni fogunk), hogy ha van is csiszoló, az excenter- vagy vibrációs csiszoló, mennyire legyen finom a csiszolókorong, és akkor még nem is beszéltünk a festés és alapozás rejtelmeiről.

Szóval annak, aki bútort akar felújítani, sok türelemre lesz szüksége, legyen szó bútor áthúzásról vagy egy konyhaszekrény teljes helyrepofozásáról.

Mielőtt nekilátunk a házilagos módszereknek, érdemes kiszámolni, hogy nagyságrendileg mennyibe fognak kerülni a szerszámok, mennyi lesz az anyagok díja, hogy mennyi időt tudunk rááldozni, és hogy mennyire vagyunk képesek pontosan dolgozni.

Ha úgy döntünk, hogy olcsóbb házilag, vagy nem találtunk megfelelő mestert, akkor persze vágjunk bele bátran. Régi bútorokat leginkább az aukciós oldalakon, bolhapiacokon, apróhirdetésekben, vagy ismerősöknél találhatunk, mostanában a '60-as évek bútorai nagyon keresettek, illetve a kredencek, pohárszékek is előszeretettel alakulnak át.

Persze, néha megéri keresni egy jó kárpitost, vagy asztalost, de egy ügyes kezű szaki is megteszi, aki nem összebarmolja, hanem lelkiismeretesen meg is csinálja a munkát, és mindezt reális áron.Ehhez nyilván nem az Arany Oldalakból kell szakembert keresni ( vagyis lehet, de könnyen csalódás lehet a vége), érdemes az ismerősöket megkérdezni, hogy ismernek-e olyan mestert, akit jó szívvel ajánlanak.

Mikor érdemes szakemberhez fordulni?

- Ha valami igazán nagy dologba vágnánk bele

- Ha nem csak csiszolni meg festeni kell, hanem elkorhadt darabokat kicserélni

- Ha nagyon bizonytalannak érezzük magunkat

- Ha tudjuk, hogy csak összecsapnánk a munkát

- Ha drága anyagok kellenek a kivitelezéshez

Érdemes több helyről is ajánlatot kérni, mert elég nagy eltérések lehetnek az egyes szakemberek között; illetve pontosan tisztázni, mi van benne az árban, és mi az, amire még külön összeget kell félretenni. Kárpitozásnál a munkadíjra jön rá a szövet ára (ami akár jóval magasabb is lehet, mint a munkadíj). Egy szék áthúzásának kárpitos munkadíja átlagosan 3000-14000 Ft, egy fotelé 12000-től, egy kanapéé 20000 ft-nál kezdődik. Erre jön még az anyagár, ahol határ a csillagos ég, de azért lehet találni olcsó és jó szöveteket is.

Az asztalosoknál a legnehezebb dolog – legalábbis személyes tapasztalatom alapján – a határidők pontos betartatása. A mesterek gyakran túlvállalják magukat, aztán csúsznak mindennel. Ezzel érdemes már a munka megrendelésénél számolni, maximum kellemesen csalódunk. Az asztalosok, és főleg a bútorrestaurátorok munkadíja nem kicsi, cserébe szakszerűen felújított, újjászületett bútoraink lehetnek.

Aki erre nem akar költeni, mert kevés a régi bútora, vagy maga is szeret fúrni faragni, annak a net tökéletes aranybánya. A fent már említett videós útmutatók mellett rengeteg lakásdekor-blogot is lehet találni, akár magyarul is. Ha csak IKEA bútora van, nézze meg, hogy lehet átalakítani a régi darabokat, akár valami funkciójukban is teljesen mássá, hazai pályán pedig sokak által kedvelt Kicsi Házat, Szentgyörgyi Kata blogját ajánljuk, aki már helyettünk is elkövette az összes hibát, amit lehetett.

Mindenesetre nincs lehetetlen, legyen szó új ágyvégről vagy falbontásról, csak fantázia kell hozzá, no meg egy kis pénz.

Finanszírozza a tervezett munkálatokat Fundamenta-lakásszámlával!

Ha Fundamenta lakás-előtakarékossági szerződést köt, az ötletekből tettek válhatnak, az álmok megvalósulhatnak! A lakásszámla olyan lakáscélra felhasználható –államilag támogatott (EBKM 10,56%, havi 20.000,- Ft-os betételhelyezést feltételezve) –megtakarítási forma, amely havi, rendszeres befizetés mellett, a megtakarítási időszak (jelenleg 48-120 hónap között a kínált módozatok futamidejétől függően) végén kedvező, lakáscélú kölcsönlehetőséget is biztosít.

A lejáratkor igényelhető lakáskölcsönévi 3,9% (referencia THM 5,23%) fix kamatozású, forint alapú – igénybe vételével akár több mint kétszeresére növelhető a felvehető összeg, így az otthonteremtéssel kapcsolatos terveit nagyobb pénzügyi keretből is megvalósíthatja. A Fundamentánál a lakáskölcsönt igénylő ügyfelek 90 százalékának beadványát bírálták el kedvezően és folyósítottak számukra kölcsönt.

Ha a munkálatok finanszírozáshoz magasabb összeg szükséges, nyithat lakásszámlát közeli hozzátartozói számára is, így megtöbbszörözheti a konstrukció nyújtotta előnyöket és a lakáscélok eléréséhez szükséges anyagi forrást. Fundamenta lakásszámlájával a legkülönfélébb felújítási, korszerűsítési munkákat finanszírozhatja, kertépítési munkákat finanszírozhatja, csak néhány példa a széles palettáról: kerti öntözőrendszer kialakítása, parkosítás, medence építése, tereprendezés, kútfúrás, dísznövények telepítése; sőt a szakemberek munkadíjáról kiállított számlát is elfogadja a Fundamenta lakáscél igazolásaként.

Otthonunk állagának megőrzése, értékének növelése folyamatos célunk, amelyhez kiváló anyagi alapot teremt a Fundamenta-lakásszámla! A konstrukcióról részletesen tájékozódhat a honlapon!

A tájékoztatás nem teljeskörű, a lakás-előtakarékossági szerződés részletes leírását az Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) tartalmazza.

h i r d e t é s

Szumótól a rúdtáncig az első Sportexpón

carl_lewis 2013. május 6., hétfő 11:28

A hétvégén rendezték az első magyar Sportexpó Kiállítás és Vásárt, amit természetesen mi is megnéztünk. A helyzet az, hogy nagyon kevesen voltak, ami persze rengeteg dolog miatt lehetett, itt volt a május elseje, a ballagás, ráadásul közelgett az anyák napja is, szóval mostanában, ha akarta, mindenkinek akadt dolga. Az expót egyébként a Hungexpó B épületében tartották, és standok kényelmesen megtöltötték, egy nagyobb terület maradt csak szabadon, ott viszont eleinte a tollas és a tenisz keresztezéséből született öszvérsportot lehetett kipróbálni, később pedig ping-pong asztalokat rakta be. Egyébként pedig rengeteg különböző sporttal lehetett találkozni, a gördeszkától a szumón keresztül a kerekesszékes rugby-ig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogyjon kertészkedés közben!

Toma 2013. május 3., péntek 10:51

Kertészkedni jó dolog, legalábbis ilyen időben, hiszen közben élvezheti a szabad levegőt és a napsütést, és ez mind a hangulatára, mind pedig az egészségére pozitív hatással van. Friss kutatások szerint azonban a kerti munka mindemellett még az alakját is formálja – szóval hajrá, ki a kertbe, építsen kerti tavat vagy sziklakertet!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tyúkot tartani menő

etelka 2013. május 1., szerda 10:08

Nincs annál romantikusabb, amikor az ember reggel kiballag az ólhoz, előkotor néhány tojást, majd miközben visszabattyog a konyhába, leszakít némi zöldfűszert, szed egy kis paradicsomot, és összedob egy rántottát. Ez az eszményi kép élt a fejemben, amikor kitaláltam, hogy nekem bizony kell néhány tyúk. A gyerek simán elfogyaszt egy nap 3-4 tojást, és akkor még nem beszéltünk a süteményekről. Persze, utoljára 10 éves koromban láttam közelről tyúkot, amikor Mari néni Balatonhenyén levágta, én meg szájtátva bámultam a fej nélkül rohangáló állatot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Konyhakert a teraszon: ültessen epret a paradicsom alá!

Toma 2013. április 30., kedd 18:09

Növényeket nevelni jó dolog, főleg, ha az ember nem csupán gyönyörködik bennük, hanem fogyasztja is a saját terményeit. Ennek az se akadálya, ha nincs kertje, vagy túl messze volna a legközelebbi közösségi kert: már a teraszán is remek veteményest tud magának kialakítani!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tud spórolni a gyógyszereken

Toma 2013. április 29., hétfő 18:06

Ha egészségesen él, az sajna sokba kerül, ezt már tudhatja, aki próbálta. Hogy több maradjon a pénztárcájában, jól nézze meg, hogy hol, illetve miket is vásárol, és ez fokozottan igaz a gyógyszertárakra is: több olyan drága készítmény is van, melynek alternatívája lényegesen kevesebbe kerül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Facebook segíthet állást keresni is

Toma 2013. április 29., hétfő 16:32

Tudjuk, a Facebook néha piszok idegesítő tud lenni, de mellette nagyszerű kikapcsolódási és kapcsolatépítési lehetőség is, mivel összegyűjtheti ott régi-új ismerőseit. Azt már tudja, mit ne tegyen, ha meg akarja tartani az állását, a Women's Health azt is összeszedte, mit és hogyan kommunikáljon magáról a közösségi site-okon, ha az álláskereséshez szeretné használni őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tegye energiatakarékossá az otthonát

Toma 2013. április 29., hétfő 11:49

Manapság egyre inkább előtérbe kerülnek az otthonokban azok az alternatív megoldások, melyekkel nem kevés energiát lehet spórolni. Ezáltal amellett, hogy lelkiismeretünket megnyugtathatjuk, hogy igen, mi is tettünk valamint környezetünkért, még a pénztárcánkban is több maradhat, ha például egy felújítás alkalmával lecseréljük az elavult rendszereket. Éppen ezért összeszedtük a legnépszerűbb energiatakarékos eszközöket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hajtogasson cserepet alig 5 perc alatt!

zezse 2013. április 28., vasárnap 12:58

For Greenies nevű blogon találtunk egy nagyon helyes cserepet, amely maximum öt perces munkával kivitelezhető, és nem kell hozzá semmi más, csak némi újságpapír. Nálunk csak napilap volt, de fényesebb papírból is kivitelezhető a cserép, és vastagságánál fogva tartósabb is. Aki azt mondja, hogy mi értelme van a papírból hajtogatott cserépnek, hisz nem túl kompatibilis a vízzel, annak csak azt tudjuk mondani, hogy elsősorban palántázásra érdemes használni, mondjuk a tejfölöspohár helyett.

A tárolóba egyébként kerülhetnek csetreszek, aprópénz, vagy épp hajcsatok, átfestve pedig bármilyen lakás hangulatához passzol. Ha díszitésként használjuk, akár egy cserép is kerülhet bele, több növényt egymás mellé téve igen jól mutat.

A cserép kialakításához maximum 5 perc kell, és némi pontosság, de nem történik semmi, ha nem sikerül tökéletesen pontosra a hajtogatás. Ezért gyerekekkel is jó móka lehet, nekik kereshetünk egy régi Dörmögő-dömötört vagy egyéb lapot, azokat ráadásul viszonylag vastag papírra nyomták.

Szabaduljon meg a gyomoktól természetesen

Toma 2013. április 27., szombat 13:53

A tavasz a kertszépítés, kertrendezés időszaka, így aki családi házban lakik, szabadideje nagy részét kint tölti. Azt már bemutattuk, hogyan kell természetesen védekezni a kártevők ellen, azonban sokszor nem csak velük, hanem az ágyásokban, pázsitban, vagy akár a járdák, falak repedéseiben megjelenő nemkívánatos növényekkel, azaz a gyomokkal is meggyűlik az ember baja. Most erre adunk tanácsokat, hogyan szabadulhat meg tőlük, persze vegyszerek nélkül, csupán a háztartásban és a növényvilágban megtalálható segédanyagok segítségével. Cikkünk megírásában Ónozó Krisztián, az Evergreen Garden kertészmérnöke és Tóth Attila külső szakértő segédkezett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vakfoci meccsen kaptak ki celebek

jeanpierre 2013. április 26., péntek 11:51

Vakfoci meccset játszottak szerda délelőtt a MOM Park melletti sportközpontban. Az eseményen a vakfoci csapat mellett olyan hírességek is megjelentek, mint Szabó Kimmel Tamás, a Nemzeti színésze, vagy Vincze Ottó válogatott focista. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondták, hogy a dolog apropója, hogy a Magyar Optikusok Ipartestülete félmillió forinttal támogatja a Látássérültek Szabadidős Sportegyesületét (LÁSS). Szabó István, a vakfoci csapatkapitánya a meccs előtt azt mondta, egy döntetlen is kiváló eredmény lenne, és a bekötött szemmel focizó celebek részéről Vincze Ottó is kiegyezett volna ezzel. A meccset ehhez képest végül a tényleg érdekes és izgalmas, kétszer öt perces játékon a LÁSS Egyesület nyerte egy-nullra .

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés