ÉLETMÓD

14 tipp az egészséges körmökért

Dívány 2013. augusztus 14., szerda 10:14

A szép kéz ugyanúgy az ápolt külső része, mint a frizura, az arc vagy az öltözék. Össze is gyűjtöttük azokat a tanácsokat, amelyek segíthetnek ebben. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lehet katolikus, aki meleg? 3 érv, 3 ellenérv

Gyulai Bence 2013. augusztus 13., kedd 11:27

A melegek és a katolikusok világa nem gyakran találkozik, de amikor igen, akkor enyhén szólva nincs túl nagy harmónia a két oldal között. Az egyik oldal lebűnösözi és elítéli a másikat, mire azok sértődötten visszahomofóboznak. Ebben a cikkben megpróbáljuk egy kicsit rendszerezni azokat a gondolatmeneteket, amik szerint a homoszexualitás és a keresztény hit kizárja egymást, de azokat is, amik szerint mégiscsak van hely a kettőnek egy emberen belül. Megkérdeztünk két olyan meleg férfit, akik vallásos nevelésben részesültek, egyikük felnőttként felhagyott a templombajárással, a másik viszont nem. Ezen kívül vallásszociológust is kérdeztünk arról, a keresztények mennyire elutasítóak a homoszexuálisokkal szemben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bizarr módszerek, amelyek segíthetnek a fogyásban

Dívány 2013. augusztus 12., hétfő 17:47

A bikiniszezonból ugyan már csak egy hónap van hátra, de aki hosszú távra tervez s végleg meg akar szabadulni a felesleges kilóktól, bizony nem hagyhatja abba a fogyókúrát egyik napról a másikra. Nekik gyűjtöttünk össze pár meglepő ötletet külföldről, valamint olyan, kicsit talán bizarrnak tűnő tippet, amit ők is hasznosíthatnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Terelje el a figyelmét a kánikuláról

Edicsek 2013. augusztus 12., hétfő 13:23

Még mindig tart a kánikula, és mostanra már a legvastagabb falú lakások is biztos, hogy átmelegedtek. Menekülésként tervezhet strandolást, vagy egy balatoni kiruccanást, de feltehetőleg rengetegen lesznek ott is, az autópályán pedig dugó. De vannak helyette más tippjeink, amik többsége semmibe sem kerül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amit sosem tudott a jégkrémgyártásról

etelka 2013. augusztus 11., vasárnap 18:04

Nincs is annál jobb, mint ha a 40 fokban gyárlátogatásra hívnak, főleg, ha ott jégkrémek készülnek. Ezzel csak a Túró rudi gyártósora vehette fel a harcot.  Az Eispro törökbálinti üzemét néztük végig, hogy kiderüljön, miből készül a jégkrém, és miért kell sóoldat a gyártáshoz. A Tesco egyik magyarországi beszállítójánál jártunk.

Az Eispro céghez nem könnyű bejutni, hiába no, a higiéniás szabályoknak meg kell felelni. Hogy még véletlenül se ipari kémkedjünk, a mobil, meg a többi dolog kint maradt, és az órák meg az ékszerek sem nézhették meg az üzemet. Volt helyette sapka meg cipővédő, a szakállvédőről nem is beszélve.

Miután teljesen elvesztettük az egyéniségünket, megnézhettük a gyárat. A jégkrémgyártás elvileg nem egy bonyolult folyamat, a száraz és folyékony részeket összekeverik, felmelegítik, homogenizálják és pasztörizálják, majd ha kissé kihűlt, hozzátesznek ezt-azt, ami nem bírja a hőt.

A dolog roppant egyszerűnek tűnik, de mégsem az. Nézzük a tényeket:

A jégkrémet az anyagok összekeverése után először 60, majd 72, végül 82 fokra melegítik fel, majd hűtik le pillanatok alatt.

Minden piacnak megvan a kedvenc vaníliája, van ahol a fehérebb, van ahol a sárgásabb változatot kedvelik, sőt van igény a vanília belsejében található magokra is, úgyhogy megrendelőtől függően 30 féle vaníliát kínál a gyár.

Percenként 120 darab jégkrém hagyja el a gyártósort, így egy nap 172 800 jégkrém készül.

A magyar átlagfogyasztás mindössze 2 liter/év, míg a norvégok évi 16 litert is megesznek fejenként. Évente 20-24 millió liter jégkrémet tüntetnek el a magyarok, ezt a mennyiséget ez az egy gyár is fedezni tudná.

A hazai piacon a legkeretesebb a csoki-vanília-eper hármas.

Mivel a magyar tej nagy része Olaszországban és Bulgáriában landol, ezért gyakori, hogy nálunk osztrák és német tejet használnak fel a gyártás során, ha az sincs, jön a tejpor.

Csak ebből a gyárból 9,3 millió liternyi jégkrém került ki tavaly.

A krémet sóoldatos tartályokban hűtik le, majd egy gép csokiba mártja, és mehet is a csomagolóba.

A jégkrémeket műszakonként kóstolják, és ellenőrzik a laborban, nem is beszélve a mikrobiológiai vizsgálatokról, ahol indikátor-csírákat keresnek.

Fémdetektor vizsgál át minden egyes darabot, amire azért van szükség, mert elég egy parányi fémdarab, ami a gépekről kerül a fagyiba, és máris itt a baj.

A fémdetektort ráadásul óránként tesztelik, hogy kiderüljön, észrevesz-e mindent, amit kell.

A minőséget folyamatosan figyelik, egy ember csak azt lesi, megfelelően állnak-e a pálcikák a krémben.

A glutén-, tej- és cukormentes jégkrémre akkora az igény, hogy nem tudnak eleget termelni belőle, a Tescónak készülő Gusto jégkrém laktózmentes változata is siker lett.

A fagylalt- és jégkrémiparban januártól szeptemberig megy a nagyüzem, ezután pihennek a gépek, és a dolgozók egyaránt. Legyenek erősek, lassan elkészülnek a gyárak a karácsonyi kiszerelésekkel.

Mindent le tudnak gyártani, csak a megfelelő mennyiség kell hozzá, 250 000 darab alatt nemigen állnak szóba az emberrel a gyárak.

Hála a nyugati piacnak, egyre több természetes színezék és aroma kerül a jégkrémbe itthon is.

A gyárban egyáltalán nincs hideg, csak a krémek fáznak.

Betegséget is jelezhet, ha gyakran riad fel éjszakánként

Toma 2013. augusztus 11., vasárnap 15:10

Ha nem alussza ki magát, az számtalan testi-lelki problémát vonhat maga után, így nemcsak zavaró, de káros is, ha éjszakánként fel-felriadva csak álmatlanul forgolódik az ágyában. Ez persze mindenkivel megesik időnként, ha azonban gyakran fordul elő, az akár rejtett egészségi problémákat is jelezhet, melyeket érdemes kivizsgáltatni. A Daily Mail utánajárt, milyen tünetek mely betegségeket jelezhetnek a gyakori ébredések esetén.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyen állatot, ha elkerülné a vérszegénységet

Toma 2013. augusztus 10., szombat 20:17

A helytelen életmód okozta vashiányos vérszegénység egyre gyakoribb, de ez az állapot sokszor anélkül is könnyen kialakulhat, főleg az erős menstruáció, illetve a terhesség következtében. Megelőzésében és kezelésében nagy szerepe van a megfelelő táplálkozásnak, a vasban gazdag ételek fogyasztásának.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bebizonyítjuk, hogy a vásárlás nem sport

km , pk 2013. augusztus 9., péntek 19:25

Egy brit felméréstől kaptunk kedvet ahhoz, hogy pulzusmérő órával, lépésszámlálóval álljunk neki az utolsó leárazás körképnek: a Daily Mail cikke szerint egy kiadós shopping-körút ugyanis 1000 kcal-t (egyszerűbben: kalóriát) éget, és a vásárolgatás nagyszerű módszer a könnyű fogyáshoz.

Sajnos mi nem ezt tapasztaltuk, öt és fél óra alatt 724 kalóriát égettünk el, mindössze 328 kalóriával többet, mintha egyhelyben ültünk volna. Az általunk megkérdezett Szentgyörgyi Rómeó, (Magyarország egyik legkedveltebb személyi edzője) is azt mondta, ez nem igazi izommunka, és a mi tapasztalatunk is azt mutatja, egy óra intenzív sport többet használ, mint közel hat óra egy bevásárlóközpontban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tornázzon a strandon, jó lesz!

moana , etelka 2013. augusztus 9., péntek 15:43

Egyszerre lesülni és formásodni úgy, hogy közben nem is erőltetjük meg magunkat, több mint kellemes gondolat. Ezért is döntöttünk úgy, hogy egy igazán meleg, mondhatni forró délelőtt megnézzük milyen az aquafitnesz. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogyókúra helyett dolgozzon állva!

jeanpierre 2013. augusztus 8., csütörtök 19:01

Felejtse el a diétázást! Ha fogyni szeretne, akkor álljon fel - hirdeti az angol Liz Hoggard saját tapasztalatai alapján az új megváltást a sportolásra képtelen embereknek. Hoggard eddig egy hónapot töltött el rengeteg állással. Olyan szabályokat alkotott, mint például, hogy közlekedési eszközön tilos leülnie, a találkozókat és telefonhívásokat állva bonyolítja le és intézi, sőt még tévét is mindig az egyik lábán egyensúlyozva nézi. A WeightWatchers' nevű szervezet most ezt ajánlja mindenkinek. A cég legújabb kutatása szerint ugyanis az emberek 67 százaléka napi 20 órát tölt fekve vagy ülve, többek között azért is, mert egyre többet tévézünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan lehet korrekten kilépni a munkahelyről?

jeanpierre 2013. augusztus 8., csütörtök 14:41

A korrekt elbocsájtások, felmondások egyik legfontosabb szempontja ideális esetben az kell, hogy legyen, hogy egyik fél se éljen meg veszteséget. Ezt persze nehéz elképzelni, de meg lehet teremteni ehhez nagyon közeli állapotokat. Bármekkora üzleti veszteséget is kell elkönyvelniük a feleknek (a cég például a betanítás miatt, a munkavállalónak pedig, mert mondjuk elveszítette az állását), olyan körülményeket érdemes létrehozni, hogy legalább erkölcsi vereséget ne szenvedjenek el, azaz törekedni kell a win-win helyzetre, vagy legalább is annak a látszatára. A Díványt ezúttal Miatovics Márta, a HumanScore Consulting supervisor coach-ja látta el tanácsokkal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így kezelje, ha leégés után hámlik a bőr

Dívány 2013. augusztus 7., szerda 16:15

A magyarok nagy többsége tapasztalta már, mivel jár a felelőtlen napozás: egy órával később már fájdalmas bőrpír jelzi, hogy túl sok időt töltöttünk a napon, majd a tünetek tovább erősödnek 24 órán keresztül, pár napon belül pedig hámlani kezd a bőr. A leégéssel már korábban is többször foglalkoztunk, most inkább annak nézünk utána, hogy mit tehetünk a hámló bőrrel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen nyári túracipőt, nem bánja meg!

Dívány 2013. augusztus 7., szerda 11:43

Nem csak a futás létezik, egyéb szabadidős sportot is szívesen űzünk a meleg hónapokban. A futócipők mellett olyan túracipőket és egyéb, speciális igényekre fejlesztett lábbeliket teszteltünk, melyek jól jöhetnek egy nyári táborban, túrán, aktív pihenés alatt. Az InterSport McKinley márkájú cipője például remekül bevált a kalandparkban, a Columbia Drainmaker névre keresztel cipője vitorláson a legpraktikusabb, de fesztiválon is jól jön, akárcsak a Merrell barefoot cipője, ami olyan kényelmes volt tesztelőnk számára, hogy le se akarta venni. A folytatásban megtalálja még a The North Face és a Columbia túracipőit is, olvasson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 tévhit a cukorról

Toma 2013. augusztus 6., kedd 19:52

A cukor szinte már beleépült a mai étrendbe, így alig van olyan nap, amikor ne fogyasztanánk belőle - és itt még csak nem is a nassolnivalókra gondolunk, hiszen több étel és ital egyik fő összetevője. Bár azt hihetné, mindent tud erről az édesítőről, hisz' folyamatosan jelennek meg róla írások és tudományos értekezések, valószínűleg még így is tudunk újat mutatni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindenkinek lehet álomgardróbja

etelka 2013. augusztus 5., hétfő 10:27

Irigyelte már Carrie Bradshaw-t? Sóhajtozott hangosan Kim Kadashian gardróbját látva? Rosszul van minden alkalommal, amikor ránéz az öröklött szekrénysorra, amely 60 centi mély, ellenben ronda?

Ne aggódjon, nem Ön az egyetlen. Életem egyik jó döntése volt, hogy annyi év után végre csináltattam egy rendes gardróbot, és a régiből tyúkól lett.

Az csak illúzió, hogy kis helyre nem lehet egy profi gardróbot építeni. Lehet, csak több tervezést igényel, és mint annyiszor, szükség van arra a tudásra, hogy mire is van valójában szükségünk. Hiába a nyitott polcok, ha azon nem tudjuk rendesen elhelyezni a táskáinkat, vagy sok a télikabát, viszont nincs padlás, hogy nyárra elpakoljuk őket. A beépített gardrób nagy előnye, hogy olyan atipikus helyekre is betehető, ahová konfekció bútort nem tudunk beszuszakolni: ilyen lehet a tetőtér, vagy egy extra belmagasságú lakás. A még nagyobb előnye, hogy hihetetlen sok hely nyerhető vele.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyit nassolhat két étkezés között

jeanpierre 2013. augusztus 3., szombat 18:52

Mivel az emberek hajlamosak - ha nem is telezabálni magukat, de - többet enni a kelleténél, így készítettük egy összeállítást, hogy mindenki láthassa, hogy mennyi valójában az a bizonyos ajánlott ételmennyiség két étkezés között, azaz mondjuk tízóraira és uzsonnára. Az itt bemutatott adagok minden esetben kétszáz kalóriát jelentenek. A rossz hír: soha nem gondoltuk volna, hogy csak ennyire apró adagokat fogyaszthatnánk két étkezés között.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A 29 éveseknek legrosszabb a másnap

jeanpierre 2013. augusztus 2., péntek 17:43

Egy kutatás szerint a huszonkilenc évesek élik meg legrosszabban a másnaposságot, mert nincs már olyan állóképességük, mint a fiatalabbaknak, mégis ugyanolyan keményen próbálnak bulizni. Egy átlagos másnaposság majdnem 9 óra 45 perces, és délelőtt háromnegyed tízkor éri el a csúcspontját - jelentsen ez bármit. Egy 29 éves viszont 10 óra 24 percig szenvedhet. A kutatásából az is kiderült, hogy a britek kétharmada másnaposan megy hétfőn dolgozni, és hogy évente átlagosan hat napot betegeskednek, azaz hagynak ki a munkahelyükön másnaposság miatt - írja a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

WC-kefét, LCD-tévét és bazalttömböt is lopnak a magyar nyaralók

Dívány 2013. augusztus 1., csütörtök 17:04

10 magyar szállásadóból 9-nél fordult már meg olyan vendég, aki nem csak a saját tárgyait csomagolta be elutazáskor a Szallas.hu kutatása szerint. A leggyakrabban a törölközőkből és a konyhai eszközökből hiányzik, de a beépített tűzhelytől a 250 kilogrammos bazalttömbig sok mindennek lába kélt már a magyar szálláshelyekről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Futócipőteszt: 13 ezerért már kap hordható cipőt

Dívány 2013. augusztus 1., csütörtök 09:35

A Dívány szerkesztősége végigpróbált egy rakat futócipőt, hogy megtalálja a legjobbat: igazából hogy kinek milyen cipő válik be, nem a talp párnázottságától, hanem a felső kialakítástól függ, és abszolút személyre szabott – tudtuk meg a teszt után megkérdezett szakembertől.

Az általunk tesztelt, különböző árkategóriájú cipők között volt, ami tetszett, volt, ami nem, de a legfontosabb, a talp párnázottsága minden cipőben megfelelőnek bizonyult. A folytatásban megtalálja a tesztelők szubjektív véleményét és a szekértő, Szűcs Csaba tanácsait cipővásárláshoz!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A társkereső oldalak 5 legidegesítőbb férfitípusa

Toma 2013. július 31., szerda 22:04

Társat találni nem könnyű, és az internetes párkereső oldalak is legalább annyi nehézséget okoznak, mint amennyit segítenek. Persze kivételek mindig akadnak, de a felhasználók szerint az esetek többségében a normálistól igencsak messze lévő alakokkal lehet találkozni. Jobb esetben már rövid levelezgetés, chatelés után kiderül, hogy mégse az az illető lesz az a fehér lovon ülő herceg, de van, hogy mindez csak az első személyes találkozás után lepleződik le. Azok, akik már jó ideje társkeresőznek, már jól tudják, mi mindenre számíthatnak, és hogy milyen típusú emberekbe futhatnak bele a gyanútlan kezdők.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tudja megtartani a barnaságát

Toma 2013. július 31., szerda 09:15

A nyár egyik legjobb vonzata a napbarnított bőr: ezzel nem csak egészségesebb kinézetre lehet szert tenni, hanem a sötétebb szín karcsúsít, tónusosabbnak mutatja az izmokat, ráadásul elfedi az apróbb bőrhibákat is. Bár hűvösebb időkben ott van alternatívaként a szolárium, ez azonban amellett, hogy károsabb, mint a napsugárzás, nem tudja tökéletesen visszaadni a valódi napozással szerezhető árnyalatot. Épp ezért mindenki igyekszik minél hosszabban megőrizni a színét, és bár véglegesen persze nem tartható meg, vannak praktikák, melyekkel tovább büszkélkedhet vele.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kalóriagyilkolás edzőterem nélkül

Toma 2013. július 30., kedd 18:20

Mindenkinek vannak olyan időszakai, amikor nem jut el az edzőterembe, vagy aerobic órára. Ha így alakul az élete, akkor se tespedjen a TV előtt: ha igazán szeretné folytatni (vagy elkezdeni) a sportos életmódot, akkor próbálja ki valamelyik otthon, vagy annak közelében végezhető mozgásformát - ajánlja a Health.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Susie Wolff: a Forma-1 legfontosabb nője

carl_lewis 2013. július 30., kedd 13:06

Néhány napja először ment hivatalos teszten a mezőnnyel Susie Wolff, a Williams tesztelőnője, és több férfit is elvert. A harminc éves nő hatalmas lépést tett azért, hogy nők is versenyezhessenek a Forma egyben. 2012 áprilisában jelentették be, hogy Wolff tesztelőként csatlakozott a Williamshez, és ő ülhetett elsőként a Williams istálló idei kocsijába is (bár nem ő volt az első nő, aki Forma egyes autóban ült, a hetvenes években Lella Lombardi már megtette, és még pár pontot is szerzett). A Guardian Wolff-portréja azonban így is igen elragadtatott, rögtön azzal kezdődik például, hogy Emily Davisonhoz hasonlítják, aki száz évvel ezelőtt a feltételezések szerint azért vetette magát V. György király lova elé az epsoni derbin, hogy a nők egyenjogúságáért folyó harcára irányítsa a figyelmet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megmutatjuk, hogyan lehet gyönyörű a konyhája!

etelka 2013. július 29., hétfő 12:15

A társasági élet mindig a konyhában zajlik. Hiába éltem szüleimmel 130 négyzetméteren, mindenki az 5 négyzetméteres konyhában üldögélt, vagy leginkább álldogált. Talán ez is lehet az oka, hogy annyira elterjedt az amerikai konyha, ahol a szobát és a konyhát semmi nem választja el egymástól. Persze nem él mindenki akkora társadalmi életet, mint a mi családunk, van aki jobban szereti, ha elvonulhat, és a pörkölt illata sem lengi be a lakást, másnak pedig egyszerűen nincs lehetősége, hogy nagyobb konyhát varázsoljon magának.

Pedig a konyha felújítása nem ördöngösség, elég egy-két jól eltalált ötlet, a gondos tervezés, burkolat- vagy bútorcsere, és úgy érezhetjük, hogy az egész konyha megújult.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A medence nem luxus

etelka , Toma 2013. július 28., vasárnap 18:55

Nyáron a legjobb dolog munka után belecsobbani a medencébe, majd kicsit ejtőzni, miközben hideg limonádét kortyolgat az ember. Ezt persze lehet többszázezer forintos medencében is tenni, de itt a jó hír: már 15-20.000 forintért is kapható olyan kacsaúsztató, amiben jól érezhetjük magunkat. Összeszedtük, mi kell ahhoz, hogy medencénk legyen, és mindez mennyibe kerül.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 ... 136

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés