ÉLETMÓD

Nőjön fel végre, ha teljes életet akar élni

Toma 2013. szeptember 4., szerda 18:42

Azt mondják, addig jó, amíg az ember gyerek, vagy legalább gyereklelkű. Azonban az utóbbinak bizony vannak árnyoldalai is, hiszen bár jó, ha optimistán tekintünk előre, de ha még mindig a szülők nyakán lógunk, és állandóan hozzájuk fordulunk segítségért, abból komoly problémák származhatnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Örüljön, hogy nem a 30-as években randizik

jeanpierre 2013. szeptember 4., szerda 12:27

A Retronautráakadt egy 1938-as könyvre, ami egyedülálló nőknek igyekszik hasznos tanácsokkal szolgálni, hogyan ismerkedjenek sikeresebben a férfiakkal. Szeretünk időnként a múltban kotorászni, mert meglepő társadalmi kórképeket lehet így találni: korábban mutattunk már tíz régi reklámot, amik semmibe veszik a nőket, de még súlyosabbak voltak azok, amik komplett hülyét csináltak belőlük. A hülyének nézés ezúttal sem marad el, sőt egy-két randitanács kifejezetten olyan ötletekkel szolgál, amivel a nőket hat-nyolc éves kisgyerekek szintjén kezelik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Celebek, akiket imádunk gyűlölni - de miért?

Steiner Kristóf 2013. szeptember 4., szerda 11:26

Miért van az, hogy olyan szenvedélyesen tudunk szapulni egy közszereplőt, akinek a létezése igazából nem oszt-nem szoroz? Talán, mert amit önmagunknak bármikor elnézünk, azt egy celebnek sosem bocsátjuk meg. Attól pedig végkép rettegünk, hogy valaki tükröt tartson elénk... pedig tetszik vagy sem, mindenkiben van egy kis Kiszel Tünde.

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, mennyi mindent találtak fel nők?

jeanpierre 2013. szeptember 2., hétfő 20:07

A Huffington Post összeállított egy listát arról, hány női feltaláló milyen találmányai könnyebbíti az életünket, és valószínűleg sokkal több is lenne még, ha például nem a férjük nevén jelentek volna meg egyes találmányok. Többek között nőknek köszönhető a kávéfilter, a vákumcsomagolás, a wi-fi elődje, a periszkóp, a tűzlétra, a vakok fehér botja, és - talán nem véletlenül - az eldobható pelenka is. Sőt, állítólag évezredekkel ezelőtt a nők területe volt a sörfőzés is. Számunkra külön érdekesség, hogy magyar nők is kerültek a híresebbek közé: dr. Telkes Mária találmánya volt az első napenergiával működő otthon, a wifi elődjét pedig az anyai ágon magyar származású hollywoodi filmcsillagnak, Hedy Lamarrnak köszönhetjük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A diétázók tíz leggyakoribb tévedése

Toma 2013. szeptember 2., hétfő 13:46

Az interneten számtalan diétás módszer és tanács kering, viszont nem árt, ha azért fenntartással kezeljük őket: mindig érdemes jobban utánajárni a dolgoknak, mielőtt elkötelezi magát egy-egy, épp divatos fogyókúra mellett. Összeszedtük, melyek azok a tanácsok, melyekről hallhatott, ám egyáltalán nem segítik a súlyvesztést.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így rázódjon vissza a munkába nyaralás után

Toma 2013. szeptember 1., vasárnap 15:21

A nyaralás előtti, végtelennek tűnő munkanapoknál már csak egy valami rosszabb: nyaralás után visszatérni a végtelennek tűnő munkanapokhoz. Épp, hogy végre mögött hagyta a munkahelyi gondokat, és ki tudott kapcsolódni, már jöhet is haza, és kerül vissza a mókuskerékbe? Ezek bizony kétségkívül nehéz napok, de létezik pár praktika, amivel megkönnyítheti a visszarázódást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így táplálkozzon, ha rendszeresen fut

Toma 2013. augusztus 31., szombat 18:17

A futás a leghatásosabb és legolcsóbb sportok egyike: az ember azt hihetné, elég, ha egyszerűen felkapja az edzőcipőjét, és már róhatja is a köröket. Pedig ha maximális eredményt szeretne elérni, az azért némi tervezést igényel. Nem csak a helyes alapokat kell elsajátítani, hanem megfelelő, energiadús étrendet is érdemes követni ahhoz,hogy a legjobb formáját hozza.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7+1 ok, amiért tök jó, hogy végre vége a nyárnak

Steiner Kristóf 2013. augusztus 30., péntek 20:40

A nyár hivatalosan is véget ért, ilyenkor pedig mindenki imádja átadni magát az évi rendes szenvedésnek. Könnyes szemmel nézegetjük a nyaraláson készült fotókat, és nagyokat sóhajtozunk, hogy korábban megy le és később kell fel a nap, a dinnyébe pedig nem csak, hogy belepisilt a Lőrinc, de már nem is nagyon kapható. Pedig a nyár végével nem csak a dinnyék, hanem a gondjaink egy jelentős része is eltűnik - csak ezt nincs időnk észrevenni, annyira lefoglal minket a nyár siratása. Íme a hét legfőbb ok, amiért az ősz beköszöntte valójában sokkal inkább áldás, mint átok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 app, hogy jobb legyen a kedvünk

LS 2013. augusztus 27., kedd 20:16

Nincs szükség mindig mindentmegoldó alkalmazásokra, néha elég, ha életünk valamelyik részét könnyebbé teszik ezek a programok.Tavaly ezeket a programokat kedvelték az okostelefon használók, a divatmániások is találhatnak maguknak megfelelő alkalmazásokat, de a folyamatosan fogyókúrázók vagy fitneszbolondok is örülhetnek, mert egyre több programot írnak nekik is.

Most az egyik kategóriába sem sorolható darabokat gyűjtöttük össze.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így gyűlöl a magyar?

Steiner Kristóf 2013. augusztus 27., kedd 17:53

Ciki vagy sem, be kell vallanom, idén egészen az ominózus nap késő délutánjáig elfeledkeztem Magyarország szülinapjáról. Aztán, amikor a Facebook hírfolyama emlékeztetett rá, furcsa érzés kerített hatalmába.

Augusztus 20-a: szeretem, és fáj egyszerre. Bármennyire is igyekszem továbblépni, a szívem mélyén még mindig bánt, hogy egy csapat szomorú és dühös ember egyszerűen elvette tőlem a zászlót, amit olyan büszkén és szeretettel tűztem ki a kék matrózzakómra az ovis évnyitókon. Rossz érzés, hogy ha elszavalom az alsó tagozatban még mosolyogva, fennhangon kántált mondókát – “piros fehér zöld, ez a magyar föld” -, acélbetétes bakancsot viselő, fekete ruhás kopaszok képe párosul hozzá a fejemben, akik azt skandálják: “mocskos buzik”, vagy “mocskos zsidók”, esetleg “mocskos cigányok”.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 élénkítő ital kávé helyett

Toma 2013. augusztus 26., hétfő 17:28

A legtöbben el sem tudnák képzelni az életüket kávé nélkül. Ahhoz nyúlnak reggel, hogy valahogy életet tudjanak lehelni magukba, munka közben, hogy minél jobban fogjon az agyuk, és van, aki hazaérve is, hogy legyen ereje az otthoni műszakhoz. Pedig egészségük szempontjából ez nem a legjobb megoldás, hiszen a mai agyonturbózott kávék akár károsak is lehetnek. A jó hír viszont az, hogy ők is számtalan lehetőség közül választhatnak, ha frissek és egyben egészségesek is szeretnének lenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Milyen zenére pörgetik fel magukat a profi futók?

carl_lewis 2013. augusztus 24., szombat 16:39

Lassan véget ér a nyár, mindenki megmutatta magát bikiniben, úgyhogy most legalább fél évre simán pihenőre is vonulhatunk - sokan legalább is biztosan így gondolkodnak. De miért adná fel az alakját? Sokkal kisebb erőbefektetéssel fenntarthatja a vonalait, ha végigedzi az évet, mintha tavasszal őrült módjára újra belevág a diétába. Mivel a Díványnál a futást favorizáljuk, és tartjuk a legegyszerűbben végezhető sportnak, ezért igyekszünk segítséget nyújtani, hogy ne adja fel az ősz közeledtével. Ehhez az ország legjobb futónői között kérdezősködtünk arról, hogy hallgatnak-e zenét edzéshez, és ha igen, akkor milyet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vibrátorral enyhíthetők a menopauza tünetei

Toma 2013. augusztus 23., péntek 20:48

Klimax környékén minden a feje tetejére áll: nem elég, hogy legtöbb nő az időskor kapujaként tekint rá, de mellette még számos kellemetlen panasz is megjelenik. Azt mondják, a szex minden bajra gyógyír - legalábbis egy ideig -, és kiderült, valóban így van, már ha a menopauza problémakörét nézzük. Az se baj, ha nincs partnere hozzá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hidzsábban tiltakoznak a svéd nők

jeanpierre 2013. augusztus 23., péntek 18:57

A svéd nők szolidaritási hadjáratba kezdtek a Twitteren és az egyéb közösségi oldalakon: olyan fotókat postolnak magukról, amelyeken a hagyományos muszlim viseletbe, hidzsábba, azaz fejkendőbe vagy fátyolba öltöztek. Mindezt azért, hogy így fejezzék ki szolidaritásukat egy terhes muszlim nővel, akit állítólag azért támadtak meg Svédországban, mert ilyet viselt - írja a BBC. Ezekre a fotókra egyébként #hijabuppropet hashtaggel lehet rákeresni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A '70-es években képzeli el a jövőt az IKEA

Dívány 2013. augusztus 22., csütörtök 19:13

Hogy tetszik az új katalógus?

 • 476
  Szuper jó
 • 560
  Nincs benne semmi újdonság
 • 467
  Jó, jó, de lehetne jobb is
 • 266
  Utálom az Ikeát

Megérkezett a sokak által várt, évről évre a vártnál később érkező IKEA katalógus. A férfiak már a gondolattól is a fejüket fogják, amikor megpillantják a postaládába dobott katalógust, a nők pedig szatyrot-fakanalat eldobva heverednek a kanapéra, hogy végigböngésszék, mi fogja idén elvinni a családi büdzsé egy részét.

A cég egy dologban biztosan nagyon jó: olyan enteriőröket képesek bemutatni, hogy még a reklámoktól amúgy megcsömörlött fogyasztó is azonnal elindulna hozzájuk, hogy beszerezze a 26. csetreszt, vagy a következő "must have" lámpát és bögrét, mert olyan még nincs. És különben is tök olcsó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Liberáldiktatúra kontra homofóbia

Steiner Kristóf 2013. augusztus 21., szerda 14:57

A budapesti utca szabályai: lámpaoszlopra vizelni oké, kisbolt előtt csókolózni közszeméremsértés. Akinek pedig ez nem tetszik, az közveszélyes liberáldiktátor, és mint ilyen, száz baseballütő-csapásra ítéltetett. Ez a gondolkodásmód pedig teljesen normális, de melegnek lenni deviáns. Hát erre én röviden és velősen, szép magyar szófordulattal élve csak annyit tudok mondani: a nagy lósz@rt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Casabrasil a húsosok mekkája

LS 2013. augusztus 18., vasárnap 20:31

Az Andrássy úton még február végén nyílt meg a Casabrazil étterem, az egykori Absinth helyén. A fehér terítős, kis terasszal csalogató hely meglehetősen elegánsnak néz ki, de nem a feszélyezős fajtából. Mi a degusztációs menüt kóstoltuk végig, meg persze a koktélokat, némi fehér- és vörösborral.

A helyen a légkondi egyelőre nem akart működni, ezért a tulajdonos lánya elnézést is kért, így a teret némi tájidegen ventillátorral tették élhetővé, ami szerencsére épp mellettünk kavarta a levegőt, így mi izzadás nélkül tömtük magunkba a vacsorát.

A rodizio, azaz az étterem profilját bemutató degusztációs menü pont arról szól, amit itt csinálnak. Sok-sok köret, és hihetetlen sok hús: nyársról a tányérra, frissen.

Az aperitfiként tálalt, igen erős caipirinha koktél után előételként vegyes salátát kaptunk, amiben az egyetlen izgalmas a brazil pálma szív volt, legalábbis kinézetileg. Egyébként egy teljesen hagyományos vegyes saláta volt, némi fűszerrel. Majd jött a bahiai babkrém leves némi baconnal, de ezért sem érdemes elrohanni az étterembe. Pont olyan, mint a nagyi bablevese lepürézve: meleg, sós, ízes, de ezt otthon is megkapjuk.

A főételeknél a koncepció az volt, hogy a köreteket kis tálkákban kapjuk meg, míg a húsokat a felszolgáló hozza. A rizs, sült banán, fekete bab, sült krumpli nem hozott lázba, a ropogós polenta azonban izgalmasan sikerült. A kisebb téglalapokra vágott kukoricát olajban átsütve tálalták, némi fokhagymás utóízt is ki lehetett érezni belőle.

A farofa itthon szintén nem ismert, ez manióka lisztből készült, és kábé "a köret körete", ugyanis a rizs vagy a bab tetejére kell szórni, miután az ember összekeverte a vágyott mixet. Ehhez jönnek a húsok, melyek annyira autentikusak, hogy egyenesen egy brazil grillmestertől (passadores) kapjuk őket, a probléma ezzel csak az, hogy az úr egy szót nem beszél angolul, így ha nincs egy magyar felszolgáló a közelben, csak találgatni tudunk, hogy mit kapunk. Az állat fajtája így még csak-csak megvolt, de, hogy éppen mi az, azt passzoltuk.

A csúcs persze a marha, ami nem Brazilíából, hanem a közeli Urugay-ból érkezett, ami az étterem tulajdonosa szerint jelenleg a legjobb marha lelőhely. Mi ezt nem vonjuk kétségbe, a vékony szeletekre vágott hús isteinen omlós volt, ugyanakkor nem a szétsütött fajtából. Ugyanakkor a roppant unalmasnak hangzó baconbe tekert pulyka is ütős, a kolbászkákról nem is beszélve. Bár életemben nem jutott volna eszembe hozzá sült banánt enni, teljesen jól működik együtt a sós húsokkal. Dobálózhatnánk még a Cupim, Maminha, Fraldinha szavakkal (ezek mind húsfélék), de inkább meg kell kóstolni, kinek mi ízlik. A menűsor végén jön a nyársra húzott ananász, ami segíti az emésztést, és átvezet az édességekhez.

Mi az elsőre sajttortának nézett, de marcujás tortát kóstoltuk meg. A hatalmas szelet (legalábbis így, néhány kiló hús után annak tűnő) torta alapja a linzertészta, erre jön a kissé savanykás könnyű krém. Isteni.

Casabrazil

Andrássy út 34.

Nyitvatartás: Kedd-Szombat
12-16 / 18-24
Vasárnap 12-16

Menü: 9700 Ft

Mit tegyen, ha bőre kipattogzik edzés után?

Dívány 2013. augusztus 18., vasárnap 15:36

Amióta újra rendszeresen mozgok, szépen leolvadtak a felesleges kilók, tűnik el az izmokat fedő zsírréteg. Az élet persze nem lehet ilyen szép: az egy dolog, hogy a vékony bőröm miatt már az első körök után úgy vöröslik a fejem, mint egy jelzőlámpa, de ahogy ez elhalványul, néha apró kiütés-, vagy pattanásszerű dolgok tűnnek elő. Az internetet böngészve kiderült, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal, bár ezt valahogy előtte is sejtettem. De mégis mit lehet tenni? A jó hír: sok mindent. A rossz, hogy az edzés előtt, alatt és után követendő bonyolult rituálék miatt edzeni már alig marad majd ideje.

Kérek engedélyt idegösszeroppanásra!

Steiner Kristóf 2013. augusztus 18., vasárnap 10:16

Édesapám a napokban posztolt a Facebook oldalára egy képet: egy erős, vállas, jól szituált férfi sziluettjét követő páncélról, amelynek aljában összekuporodva ül egy reszkető emberke. A fotó alá ezt írta: "Hölgyeim... a férfiak javarésze ilyen állapotban van. Kérjük ezt észrevenni, és megfelelően kezelni a helyzetet. A helyes bánásmód kapcsán jelentős változások következ(het)nek be. Minden macsó hazudik... többé-kevésbé. Bocsánat, hogy áruló lettem."

Megosztottam a bejegyzést, és hozzátettem: természetesen egyértelmű, hogy az übermagabiztos nőkre is igaz ez a dolog, csak az elfogadott társadalmi normák alapján ők mutatkozhatnak gyengének. Egy férfi viszont nemhogy a felesége, de sokszor a barátai és önmaga előtt sem mer gyöngének és törékenynek látszani, mert egy hülye társadalmi dogma fontosabbá vált, mint az emberi megközelítés: az én fájdalmam a te fájdalmad is, mindegy, hogy farkad van vagy puncid.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Igazodjon ki az élelmiszerek címkéjén

Toma 2013. augusztus 17., szombat 17:59

Mindenki egészségesen szeretne élni, ez tény. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy minőségi ételeket is vegyen magához, melyek nincsenek tele adalékanyagokkal, konzerválószerekkel, illetve melyeknek magas a tápértékük. Bár az élelmiszerek címkéjén kötelesek a gyártók feltüntetni, miből mennyi van bennük, a baj csak az, hogy egy átlagember nehezen tud kiigazodni a bonyolult táblázaton. A Huffington Post összeszedte, melyek a leggyakoribb összetevők, illetve miket érdemes tudni róluk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hőségben is lehet jól aludni

Toma 2013. augusztus 17., szombat 15:39

Mostanában különösen aktuális az a probléma, amikor a nyári kánikulában csupán forgolódnak az ágyban, ám képtelenek egy szemhunyásnyit is aludni a nagy hőség miatt. Ilyenkor az ember legtöbbször csak szenved, izzad, és legszívesebben a bőrét is lehúzná. A szerencsésebbek ekkor egész egyszerűen bekapcsolják a klímát, ám a többieknek egyéb praktikákhoz kell folyamodniuk. Jó hírünk van: a greatist.com szerint ezekből van bőven!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Eü. gyorstalpaló: segítsen másokon életveszélyes helyzetekben!

Toma 2013. augusztus 16., péntek 15:57

Kisebb-nagyobb balesetek mindenkivel előfordulhatnak, így bárki bármikor kerülhet olyan helyzetbe, mikor családtagján, vagy az utcán összeeső idegennek kell segítenie. Bár a komolyabb esetekben a mentők hívása elengedhetetlen, ám amíg ki nem érnek, addig ön is sokat tehet az illető megmentése érdekében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 ok, amiért egy séta jobb, mint a kávé

Toma 2013. augusztus 15., csütörtök 18:58

Manapság, aki egy kis szabadidőhöz jut, egyből a TV, illetve a számítógép elé ül. Régebben, amíg nem voltak mindennapos részei az életnek ezek az elektronikai kütyük, addig a szórakozást és a pihenést az jelentette, hogy kimentek a friss levegőre, és ott töltöttek munka után pár órát. És ezt milyen jól is tették, hiszen számos pozitív vonzata van annak, ha a természetben vagyunk. Hogy pontosan melyek ezek?

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nyaralás nem mentség a fogyókúrában

Dívány 2013. augusztus 14., szerda 19:03

A nyári diétáknak, fogyókúráknak, életmódváltásoknak egyik legnagyobb ellensége a vakáció, a szabadság. Persze egy kis odafigyeléssel megoldható, hogy ne kússzanak fel a leadott kilók, vagy legalábbis ne az összes. Az igazán kitartóak már nyaralás közben is felvehetik a harcot a hízás ellen, de azoknak is vannak tippjeink, akik csak a szabadságuk után csapnának bele a lecsóba.

A Bikram jóga egészséges, de nem fogyaszt

Toma 2013. augusztus 14., szerda 16:12

Először Hollywoodot hódította meg a jógának az a fajtája, amikor 40 fokos hőségben kell elvégezni a bonyolult gyakorlatokat. A sztárok között Madonna, Gwyneth Paltrow, illetve Eva Mendez népszerűsítette leginkább ezt a sportot, így nem csoda, hogy rövid időn belül szinte az egész világot meghódította a Bikram jóga, függetlenül attól, hogy normális embernek amúgy esze ágában sincs nagy hőségben még megmozdulni sem. Azonban celebek ide vagy oda, a Daily Mail végre kiderítette: bár egészséges mozgásformáról van szó, ha fogyni vágyik, akkor nem muszáj a 40 fokban szenvednie!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 ... 136

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés