ÉLETMÓD

Így fog kinézni, ha tíz évet végigpiál

Toma 2013. július 22., hétfő 17:38

A túl sok alkoholfogyasztás az egészségtelensége mellett a külsőnkre is káros hatással van – ezt elméletben mindenki tudja, sokan mégis úgy vannak vele, hogy majd bizonyára ők lesznek a kivételek, akiken nem hagy nyomot az életvitelük. Azt, hogy tíz évnyi bagózás mit művel az arcbőrrel, már tesztelhették mobil alkalmazással, akiket érdekelt. Most azok jönnek, akik nem hiszik el, hogy igenis meglátszik tíz év múlva, ha hetente többször is a pohár fenekére néz..

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így spóroljon kalóriát főzés közben

Toma 2013. július 21., vasárnap 21:58

Nagyobb súlyfelesleg ide vagy oda, senki sem szereti magát drasztikus drasztikus fogyókúrákkal kínozni, amikor nagyjából csak zöldséget és gyümölcsöt lehet enni. Létezik egyszerűbb, koplalás nélküli út is, ha meg szeretne szabadulni a plusz kilóitól: figyeljen oda, mit hogyan készít el. Dietetikus szakértőnk elárulja, hogyan lehet kalóriaszegénnyé tenni bizonyos ételeket pusztán azzal, hogy elkészítésüknél odafigyelünk pár trükkre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így ne égjen le!

jeanpierre 2013. július 21., vasárnap 09:49

Rengeteget foglalkoztunk már azzal, miért és hogyan kell védekezni a káros UV-sugarak ellen: készült naptejteszt, adtunk tanácsot házilag elkészíthető bronzosító napolajra, ahogy arról is írtunk már, hogy miket érdemes az égett bőrre kenni. Itt az ideje, hogy végre megnézzünk néhány klasszikus leégést. Ehhez pedig elég volt csak felugrani Twitterre vagy Instagramra, hogy mindenre legyen tökéletes példánk. Úgy tűnik, az emberek nem tanulnak, egymás után posztolják, kinek hol fáj. Mi sem mindig vagyunk ennél sokkal okosabbak, de mi legalább nem panaszkodunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Wellnesseljen a fürdőszobában!

Toma 2013. július 21., vasárnap 09:47

Egy lakás kialakításánál, berendezésénél az egyik legfontosabb momentum a fürdőszoba megálmodása, hiszen sokak számára ez az egyetlen olyan helyiség, ahol magunkban lehetnek, és kipihenhetik a nap fáradalmat. Épp ezért nem mindegy, hogy milyen hangulatot is áraszt, és milyen kiegészítők, szaniterek kerülnek bele. A Díványnak Doró Judit belsőépítész foglalta össze, mi jellemzi az idei fürdőszobatrendet, illetve hogy mik az elmaradhatatlan kellékek és kiegészítők.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minek venne izomlazító krémet, ha otthon is el tudja készíteni?

Tuna Judit 2013. július 19., péntek 12:16

Amikor a napokban meghúztam a bokaszalagomat, nem volt semmi kenőcsöm otthon, amivel azonnal bekenhettem volna. Mivel krém alapanyagom viszont volt, gyorsan csináltam egy házi kencét. Nagy valószínűséggel más alapanyagokból, mint ami a gyógyszertárban kapható krémekbe kerül, de ez is ugyanúgy tartalmaz gyulladáscsökkentő és hűsítő hatású hatóanyagot. Könnyen elkészíthető; hűtőben kell tárolni, és persze csak külsőleg alkalmazandó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az argánolaj az új sheavaj

Toma 2013. július 18., csütörtök 20:36

Pár éve már, hogy a sheavaj a natúrkozmetikumok állócsillaga, nagyjából mindenre ezt ajánlják, ennek van a legtöbb áldásos hatása, és enélkül már nem is készülhet valóban hatékony krém vagy testápoló. Úgy tűnik, nagyjából mostanra merült ki a gyártók fantáziája, úgyhogy ideje volt új sztáralapanyag után nézni. A jelek szerint ez lesz az argánolaj.

Természetesen ez sem csak úgy a semmiből lett a kozmetikai ipar új kedvence. A marokkóiak évszázadok óta használták szépségápolási céllal az egész testükre: ezzel ápoltak többek között arcbőrüktől a kirepedezett sarkakon át a töredezett hajvégekig mindent. Bár a modern kozmetikai alapanyagok betörésével ez a klasszikus anyag egy időre feledésbe merült, mostanában ismét egyre nagyobb figyelem övezi,és egyre több kozmetikumban megtalálható. Hogy pontosan mi hatalmas sikerének magyarázata?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért kell minket megvédeni a GMO-tól?

Dívány 2013. július 18., csütörtök 16:32

Máséfl hónappal azelőtt, hogy tagállamok képviselői arról dönthettek, hogy az EU engedélyezze-e a komplex génmódosított fajtacsoport, az ún. „SmartStax” kukorica importját, Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter 2013. június 1-jén átfogó ellenőrzést rendelt el az ország keleti határai mentén a Magyarországra bekerült GMO-szennyezett kukorica vetőmaggal elvetett állományok felderítésére. Az ellenőrzéseket a NÉBIH, illetve a megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szervei végzik az elkövetkező hetekben – állt a hivatal közleményében. Sőt, egy éve még a magyar Anonymous is hadat üzent az egyik legnagyobb piaci szereplőnek, a Monsanto mezőgazdasági és biotechnológia vállalatnak, ami ugye sokak szemében a megtestesült gonosz. De miért van erre szükség, hát nem úgy van, hogy a transzgénikus növények nem is az ördögtől valók?

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 kérdés, amit ne tegyen fel kutyásoknak

Steiner Kristóf 2013. július 17., szerda 20:12

A kutyasétáltatás nem mindig jó móka, mert bár teoretikusan lélekemelő és ideglazító élmény bóklászni kicsit a kutyunkkal, az ember kedvét könnyen elvehetik a tudálékos kutyátlanok. Miután az interneten időről időre felütik a fejüket a kutyák (és a kutyások) legbosszantóbb szokásairól készült listák, ideje, hogy a másik oldal is hangot adjon a frusztrációjának. Íme a kérdések, amiket átlagosan napi háromszor kapunk meg, és sokszor legszívesebben már válaszra sem méltatnánk őket. Itt most elmagyarázzuk, miért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan viheti magával nyaralni állatát?

Toma 2013. július 17., szerda 18:46

A nyaralás szervezésekor lelkiismeretes állattulajdonosok fejében mindig megfordul, mi legyen a házi kedvenceikkel. Ilyen szempontból a gazdák két táborra oszlanak: vannak, akik otthon hagyják, és vannak, akik viszik magukkal az állataikat. Utóbbiak helyzete jóval nehezebb, ugyanis az utazás erősen korlátozott módja és a megfelelő, állatbarát szállás megtalálása mellett egy rakás adminisztratív teendő is vár rájuk. Hogy pontosan melyek ezek?

Távolról sincs vége, olvasson még »

10+1 merénylet, amivel tönkretesszük az arcbőrünket

Dívány 2013. július 16., kedd 20:40

Nem először írtunk már a szezonális szépségápolási hibákról, a Stylelist egyik cikke nyomán most azokat a tévhiteket, rossz szokásokat szedjük csokorba, amelyekkel egész évben gyilkoljuk arcbőrünket.

A ráncok ijesztőbbek, mint a tüdőrák

Toma 2013. július 16., kedd 19:29

Érelmeszesedés, szívproblémák, meddőség, rák - ez csak pár a dohányzás káros hatásai közül, amelyekkel az orvosok már régóta riogatják a bagósokat. Egy tanulmány szerint azonban a leszokást segítő érvek közt a tüdőrák sehol nincs a ráncokhoz és az impotenciához képest.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bécs, ahogy még sohasem látta

zezse 2013. július 16., kedd 07:23

Bécsbe menni mindig jó, de az ember egy idő után unja a kötelező köröket, a múzeumokat, a Mariahilferstrasse-t, meg a Naschmarktot, ahol magyar eladó kínálja a legjobb wasabis mogyorót. Szerencsére Bécs még mindig képes meglepetéseket tartogatni, a kalandparkoktól az elektromos hajóval való kirándulásig, és az apró boltokig, ahol egyedibbnél-egyedibb ruhákból lehet válogatni, ráadásul nagy részük a Fair Trade elveit követi. A túrát érdemes a Bécsi Turisztikai Hivatalban kezdeni, ahol egyrészt érdemes begyűjteni egy jó térképet és programkalauzt, másrészt rögtön kiderül, mire is jó a Bécs-kártya és hogyan lehet hozzájutni az 1 eurós bringákhoz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így napozunk mi

Dívány 2013. július 16., kedd 07:16

Minden második magyar napfürdőző fél a bőrráktól, de a lakosság közel 50%-a nem is tudja, hogy a védelem nélküli napozás a bőr rugalmasságának elvesztésével is jár. Sokan nincsenek tisztában azzal sem, hogy a faktorszám mit jelent. Június közepén 1107 fő válaszolt a hazai napozási szokásokra és a kapcsolódó veszélyekre vonatkozó kérdésekre a Dr. Kelen kozmetikai fejlesztő és gyártó cég első országos Nagy Naptesztje kapcsán. Részletek a hajtás után!

Megbocsátás 7 lépésben

Steiner Kristóf 2013. július 15., hétfő 19:40

Legyen szó az általános iskolai matekórákról, drámai családi viszályokról, egy csúnyán végződő párkapcsolatról, esetleg egy barátnő/haver beszólásáról, mindanyiunkban vannak tüskék, amelyeket éveken, vagy akár évtizedeken át magunkban hordozunk. A sérelmekhez való ragaszkodás azonban nemcsak eltorzítja a jellemünket, de hosszú távon komoly betegségek okozója is lehet. Készíts egy listát azokról, akiknek megbocsátással tartozol - és ne felejtsd le róla saját magadat sem...

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz lakása a gyereknek!

Divany.hu 2013. július 15., hétfő 12:01

Nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy az egyetem után a gyerek kezébe nyomják egy lakás kulcsát, és így indítsák el a nagybetűs életben. Sokkal gyakoribb, hogy a gyerekek sokáig a szülőkkel élnek és miután párt találnak, akkor repülnek csak ki a családi fészekből.

Ez derül ki a Fundamenta felméréséből, is ahol 18-35 éves fiatalok lakásterveit vizsgálták. A kutatás szerint a fiatalok 47 százaléka lakik szüleivel és 11 százalék bérel lakást. A vizsgált fiatalok 71 százaléka dolgozik, mindössze 16 százalékuk diák.

Már a kamasz gyerekben is felmerülhet az igény, hogy saját szobát akar. Sokszor az ellenkező nemű testvéreknek kisiskolás korra szeretnének a szülők saját kuckót biztosítani. Ez gyakran nem megy másképp, mint a lakás átalakításával, vagy  ha van rá lehetőség akkor hozzáépítéssel.

Nálunk akkor került sor a felújításra, amikor a gyerek rájött, nem olyan buli egy térben lenni mindig a szülőkkel, ezért kikönyörögte a saját szobát.

A felújítás igazi low budget munka volt - révén, hogy viszonylag kevés megtakarításom volt - így sok kompromisszumra kényszerültem, és azóta is nyögöm a családon belüli kölcsön törlesztését.

Nem reprezentatív felmérésünk szerint a 5-12 éves korosztályú gyerekek szülei még nem gondolkoztak azon, hogy miből indítják el a majd gyermeküket az önálló életbe, és nagyon kevesen terveznek előre.

Katalin és János két gyereket nevel, egy Pest megyei kisvárosban élnek. "Mi még nem gondolkodtunk azon, hogy mi lesz Bálinttal és Zsófival, ha felnőnek. János szerint érdemes lenne félretenni, de mivel én osztom be a családi kasszát, annyira reménytelennek érzem, hogy inkább kisebb dolgokra gyüjtök, mint a nyaralás, vagy a gyerekek által régóta vágyott tablet. Persze nem kéne homokba dugni a fejem, és le is akarok ülni erről beszélni Janival, de valahogy sosem jut rá idő. Egy időben nagyon mentek ezek az életbiztosítással kombinált megtakarítások, de akkor még annyira napról-napra éltünk, hogy nem vállaltuk be. Pedig lehet, hogy abból mostanra már lenne végre saját szobája a gyerekeknek, és nem mennének egymás idegeire."

Katiékkal ellentétben Bernadett pontosan megtervezte 12 éves lánya jövőjét. "Mivel én nehezen jutottam saját lakáshoz és azt is hitelből vettem, ezért nekem nagyon fontos, hogy Anna úgy kezdje el felnőtt létet, hogy lesz hová mennie. Én minden hónapban elteszek neki pénzt, igaz nem itthon gyűjtöm hanem Svédországban, mert ott nőttem fel. Évek óta fizetek, hogy ne kelljen majd ha Annus felnő azon agyalni , hogyan tovább. A svéd rendszer ezen kívül is több támogatást nyújt mint a magyar, amit állampolgárként mindketten érvényesíthetünk. "

Ágneséknek szerencsésnek mondhatók, mert amikor Ágnes férjének nagymamája néhány éve meghalt, IX. kerületi lakását ők örökölték. Sajnos az ingatlan nagyon rossz állapotú, mert a Nagyinak már sem igénye, sem lehetősége nem volt  karbantani. A lakás most üresen áll, mert ebben az állapotban még kiadni sem lehet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Önnek is lehet olyan feneke, mint strandröpis lányoknak!

carl_lewis 2013. július 15., hétfő 08:02

Melyik sporttal lehet leggyakrabban találkozni a vízparton? Könnyen lehet, hogy mostanában már a strandröplabdával, amiről valószínűleg kevesen tudják, hogy olimpiai sportág. De miben különbözik ez a teremben játszott röplabdától? Vannak-e profi strandröplabda játékosok? Egyáltalán, mennyire kell, illetve lehet ezt komolyan venni? A Dívány kérdéseire László Éva, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja válaszolt, aki egyébként a Strand- és Szabadidő Röplabda Bizottság tagja is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Térdelj először bele!

jeanpierre 2013. július 14., vasárnap 18:09

Mostanában majdnem minden hétre jut legalább egy olyan hír, amiben eltűnt nőről számolnak be, vagy hogy lányokat támadtak meg az utcán. Az Őrmester NyRt.-nél éppen ezért úgy döntöttek, hogy ingyenes önvédelmi képzést indítanak nőknek. Heti egyszer, szerdánként, fél hattól tartanak órákat az Ógyalla téri székházban. Az egyik ilyen képzésen mi is részt vettünk, hogy megtudjuk, pontosan miről is van szó, és hogy mindenki eldönthesse ebből, érdemes-e, akar-e részt venni egy ilyenen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

13 mondat, amivel bárki fogyókúráját hazavághatja

Dívány 2013. július 14., vasárnap 09:50

Annak, aki végre rászánta magát arra, hogy megszabadul a felesleges kilóitól és ezentúl egészségesebb életet él, számtalan kihívással kell szembesülnie. Nem csak saját árnyékát kell átlépnie, hanem azt is meg kell akadályoznia, hogy a jóindulatú, aggódó vagy kekeckedő családtagok, munkatársak, barátok szabotálják a fogyókúráját. De mégis melyek azok a mondatok, amelyeket tilos kimondani egy diétázó jelenlétében? A hajtás után kiderül!

Az orgazmus 5 meglepő hatása

Toma 2013. július 12., péntek 20:26

Azt mindannyian tudjuk, hogy az orgazmus jó dolog, és hogy emellett számos pozitív lelki és egészségügyi vonzata van. Van azonban pár kevésbé ismert, vagy épp újonnan felfedezett előnye is, a chatelaine.com összeszedte a legkülölegesebbeket. Jó hír a szingliknek, hogy az orgazmus e jótékony hormonális hatásaihoz nem szükséges feltétlenül partner, a lényeg, hogy elérjék valahogy a csúcsot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 tévhit a kiszáradásról

Toma 2013. július 11., csütörtök 16:20

A nagy kánikulában előtérbe kerül a külső hidratálás mellett a belső is, így sokat lehet hallani a folyadékfogyasztás fontosságáról. Ennek ellenére számtalan tévhit kering a kiszáradásról, így a Huffington Post összegyűjtötte a leggyakoribbakat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 ok, miért ne próbáljon több dolgot csinálni egyszerre

jeanpierre 2013. július 11., csütörtök 07:05

Szeret egyszerre több dologgal is foglalkozni? Úgy érzi, hogy időt spórol azzal, ha millió dologgal foglalkozik? Ne tegye! Sokan smseznek sétálás közben, leveleznek vagy csetelnek találkozók alatt. Manapság szinte luxusnak vagy időpocsékolásnak tűnhet, ha egyszerre csak egy dologgal foglalkozunk. Szívességet viszont senkinek nem teszünk azzal, ha végigbohóckodjuk a napot, mintha őrülten elfoglaltak volnánk. Ez ugyanis korántsem olyan hatékony, mint ahogy gondoljuk.

Munkával kapcsolatos dolgokkal rendszeresen foglalkozunk, mert ennél több időt sajnálatos módon aligha töltünk bármivel is. Ahogy korábban is írtuk, egy kutatás szerint az emberek jelentős része úgy gondolja, hogy a munka káros is lehet az egészségre, sokan panaszkodnak a stresszre is. Az, ha egyszerre több dologgal is foglalkozunk, megosztjuk a figyelmünket a Huffington Post cikke alapján egy újabb lehetőség arra, hogy az őrületbe kergessük magunkat, miközben azt képzeljük, hogy valamit baromi hatékonyan csinálunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még 8 tipp, hogy a nyaralás igazi pihenés legyen

Dívány 2013. július 10., szerda 10:26

Tavaly már összegyűjtöttünk 10-10 tanácsot, amely segíthet abban, hogy a nyaralás és a munkába való visszatérés a lehető leginkább stresszmentes legyen. Most hozzácsapunk még nyolc tippet, részletek a hajtás után!

Megjött az első magyar biosör

jeanpierre 2013. július 8., hétfő 13:04

Új termékkel gazdagodik a magyar sörpiac! Csütörtökön mutatták be a sajtónak az első magyar biosört a Corvinus Egyetem Sör- és Szeszipari Tanszékén. Azért itt, mert a kifejlesztésében az egyetem is közreműködött. A sajtótájékoztatót ennek megfelelően egy kisebb előadóban tartották, és érdekes volt megtapasztalni, hogy még működnek a régi reflexek: azonnal a hátsó sorokban kerestünk magunknak helyet. A szervezésnél csak egyetlen hibát vétettek, hogy sörről csak sörözés közben lehet (és érdekes) beszélgetni. Mielőtt ugyanis megkóstolhattuk volna a terméket, végig kellett hallgatnunk öt-hat mondjuk, hogy mérsékelten izgalmas előadást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kezdjen edzeni, ha alvászavara van

Toma 2013. július 7., vasárnap 20:29

Az egészséges élethez a megfelelő mennyiségű alvás és a testmozgás egyaránt szükséges. Amint azonban a SLEEP 2013 elnevezésű találkozón elhangzott, a fizikai aktivitás jelentősen befolyásolja, hogyan is alszunk. Az összefüggés nem merül ki annyiban, hogy persze, minél fáradtabbak vagyunk, annál jobb az álmunk: megállapították ugyanis, hogy azok, akik megerőltető kétkezi munkát végeznek, átlagosan 6 óránál kevesebbet pihennek, vagy éppen 9 óránál is többet. A kutatók szerint egyik sem jó, mivel mindkettő eredményezhet egészségügyi problémákat, a szívpanaszoktól akár a rákig. A Huffington Post pedig utánajárt, hogy ha már a munka ennyire befolyásolja az alvást, vajon a testmozgás hogyan hat?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elkerülhetők-e strandoláskor a nőgyógyászati fertőzések?

Toma 2013. július 7., vasárnap 12:59

Most, hogy végre itt a kánikula, aki teheti vízparton-strandon hűsölve próbál túlélni. Azonban akár tengerparton, akár hazánk egyik strandján nyaral, érdemes pár szabályt betartania, nehogy a fürdőzésnek nőgyógyászati probléma legyen a vége!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.
  • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!

Hirdetés