ÉLETMÓD

Vegyen nyári túracipőt, nem bánja meg!

Dívány 2013. augusztus 7., szerda 11:43

Nem csak a futás létezik, egyéb szabadidős sportot is szívesen űzünk a meleg hónapokban. A futócipők mellett olyan túracipőket és egyéb, speciális igényekre fejlesztett lábbeliket teszteltünk, melyek jól jöhetnek egy nyári táborban, túrán, aktív pihenés alatt. Az InterSport McKinley márkájú cipője például remekül bevált a kalandparkban, a Columbia Drainmaker névre keresztel cipője vitorláson a legpraktikusabb, de fesztiválon is jól jön, akárcsak a Merrell barefoot cipője, ami olyan kényelmes volt tesztelőnk számára, hogy le se akarta venni. A folytatásban megtalálja még a The North Face és a Columbia túracipőit is, olvasson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 tévhit a cukorról

Toma 2013. augusztus 6., kedd 19:52

A cukor szinte már beleépült a mai étrendbe, így alig van olyan nap, amikor ne fogyasztanánk belőle - és itt még csak nem is a nassolnivalókra gondolunk, hiszen több étel és ital egyik fő összetevője. Bár azt hihetné, mindent tud erről az édesítőről, hisz' folyamatosan jelennek meg róla írások és tudományos értekezések, valószínűleg még így is tudunk újat mutatni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindenkinek lehet álomgardróbja

etelka 2013. augusztus 5., hétfő 10:27

Irigyelte már Carrie Bradshaw-t? Sóhajtozott hangosan Kim Kadashian gardróbját látva? Rosszul van minden alkalommal, amikor ránéz az öröklött szekrénysorra, amely 60 centi mély, ellenben ronda?

Ne aggódjon, nem Ön az egyetlen. Életem egyik jó döntése volt, hogy annyi év után végre csináltattam egy rendes gardróbot, és a régiből tyúkól lett.

Az csak illúzió, hogy kis helyre nem lehet egy profi gardróbot építeni. Lehet, csak több tervezést igényel, és mint annyiszor, szükség van arra a tudásra, hogy mire is van valójában szükségünk. Hiába a nyitott polcok, ha azon nem tudjuk rendesen elhelyezni a táskáinkat, vagy sok a télikabát, viszont nincs padlás, hogy nyárra elpakoljuk őket. A beépített gardrób nagy előnye, hogy olyan atipikus helyekre is betehető, ahová konfekció bútort nem tudunk beszuszakolni: ilyen lehet a tetőtér, vagy egy extra belmagasságú lakás. A még nagyobb előnye, hogy hihetetlen sok hely nyerhető vele.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyit nassolhat két étkezés között

jeanpierre 2013. augusztus 3., szombat 18:52

Mivel az emberek hajlamosak - ha nem is telezabálni magukat, de - többet enni a kelleténél, így készítettük egy összeállítást, hogy mindenki láthassa, hogy mennyi valójában az a bizonyos ajánlott ételmennyiség két étkezés között, azaz mondjuk tízóraira és uzsonnára. Az itt bemutatott adagok minden esetben kétszáz kalóriát jelentenek. A rossz hír: soha nem gondoltuk volna, hogy csak ennyire apró adagokat fogyaszthatnánk két étkezés között.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A 29 éveseknek legrosszabb a másnap

jeanpierre 2013. augusztus 2., péntek 17:43

Egy kutatás szerint a huszonkilenc évesek élik meg legrosszabban a másnaposságot, mert nincs már olyan állóképességük, mint a fiatalabbaknak, mégis ugyanolyan keményen próbálnak bulizni. Egy átlagos másnaposság majdnem 9 óra 45 perces, és délelőtt háromnegyed tízkor éri el a csúcspontját - jelentsen ez bármit. Egy 29 éves viszont 10 óra 24 percig szenvedhet. A kutatásából az is kiderült, hogy a britek kétharmada másnaposan megy hétfőn dolgozni, és hogy évente átlagosan hat napot betegeskednek, azaz hagynak ki a munkahelyükön másnaposság miatt - írja a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

WC-kefét, LCD-tévét és bazalttömböt is lopnak a magyar nyaralók

Dívány 2013. augusztus 1., csütörtök 17:04

10 magyar szállásadóból 9-nél fordult már meg olyan vendég, aki nem csak a saját tárgyait csomagolta be elutazáskor a Szallas.hu kutatása szerint. A leggyakrabban a törölközőkből és a konyhai eszközökből hiányzik, de a beépített tűzhelytől a 250 kilogrammos bazalttömbig sok mindennek lába kélt már a magyar szálláshelyekről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Futócipőteszt: 13 ezerért már kap hordható cipőt

Dívány 2013. augusztus 1., csütörtök 09:35

A Dívány szerkesztősége végigpróbált egy rakat futócipőt, hogy megtalálja a legjobbat: igazából hogy kinek milyen cipő válik be, nem a talp párnázottságától, hanem a felső kialakítástól függ, és abszolút személyre szabott – tudtuk meg a teszt után megkérdezett szakembertől.

Az általunk tesztelt, különböző árkategóriájú cipők között volt, ami tetszett, volt, ami nem, de a legfontosabb, a talp párnázottsága minden cipőben megfelelőnek bizonyult. A folytatásban megtalálja a tesztelők szubjektív véleményét és a szekértő, Szűcs Csaba tanácsait cipővásárláshoz!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A társkereső oldalak 5 legidegesítőbb férfitípusa

Toma 2013. július 31., szerda 22:04

Társat találni nem könnyű, és az internetes párkereső oldalak is legalább annyi nehézséget okoznak, mint amennyit segítenek. Persze kivételek mindig akadnak, de a felhasználók szerint az esetek többségében a normálistól igencsak messze lévő alakokkal lehet találkozni. Jobb esetben már rövid levelezgetés, chatelés után kiderül, hogy mégse az az illető lesz az a fehér lovon ülő herceg, de van, hogy mindez csak az első személyes találkozás után lepleződik le. Azok, akik már jó ideje társkeresőznek, már jól tudják, mi mindenre számíthatnak, és hogy milyen típusú emberekbe futhatnak bele a gyanútlan kezdők.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tudja megtartani a barnaságát

Toma 2013. július 31., szerda 09:15

A nyár egyik legjobb vonzata a napbarnított bőr: ezzel nem csak egészségesebb kinézetre lehet szert tenni, hanem a sötétebb szín karcsúsít, tónusosabbnak mutatja az izmokat, ráadásul elfedi az apróbb bőrhibákat is. Bár hűvösebb időkben ott van alternatívaként a szolárium, ez azonban amellett, hogy károsabb, mint a napsugárzás, nem tudja tökéletesen visszaadni a valódi napozással szerezhető árnyalatot. Épp ezért mindenki igyekszik minél hosszabban megőrizni a színét, és bár véglegesen persze nem tartható meg, vannak praktikák, melyekkel tovább büszkélkedhet vele.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kalóriagyilkolás edzőterem nélkül

Toma 2013. július 30., kedd 18:20

Mindenkinek vannak olyan időszakai, amikor nem jut el az edzőterembe, vagy aerobic órára. Ha így alakul az élete, akkor se tespedjen a TV előtt: ha igazán szeretné folytatni (vagy elkezdeni) a sportos életmódot, akkor próbálja ki valamelyik otthon, vagy annak közelében végezhető mozgásformát - ajánlja a Health.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Susie Wolff: a Forma-1 legfontosabb nője

carl_lewis 2013. július 30., kedd 13:06

Néhány napja először ment hivatalos teszten a mezőnnyel Susie Wolff, a Williams tesztelőnője, és több férfit is elvert. A harminc éves nő hatalmas lépést tett azért, hogy nők is versenyezhessenek a Forma egyben. 2012 áprilisában jelentették be, hogy Wolff tesztelőként csatlakozott a Williamshez, és ő ülhetett elsőként a Williams istálló idei kocsijába is (bár nem ő volt az első nő, aki Forma egyes autóban ült, a hetvenes években Lella Lombardi már megtette, és még pár pontot is szerzett). A Guardian Wolff-portréja azonban így is igen elragadtatott, rögtön azzal kezdődik például, hogy Emily Davisonhoz hasonlítják, aki száz évvel ezelőtt a feltételezések szerint azért vetette magát V. György király lova elé az epsoni derbin, hogy a nők egyenjogúságáért folyó harcára irányítsa a figyelmet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megmutatjuk, hogyan lehet gyönyörű a konyhája!

etelka 2013. július 29., hétfő 12:15

A társasági élet mindig a konyhában zajlik. Hiába éltem szüleimmel 130 négyzetméteren, mindenki az 5 négyzetméteres konyhában üldögélt, vagy leginkább álldogált. Talán ez is lehet az oka, hogy annyira elterjedt az amerikai konyha, ahol a szobát és a konyhát semmi nem választja el egymástól. Persze nem él mindenki akkora társadalmi életet, mint a mi családunk, van aki jobban szereti, ha elvonulhat, és a pörkölt illata sem lengi be a lakást, másnak pedig egyszerűen nincs lehetősége, hogy nagyobb konyhát varázsoljon magának.

Pedig a konyha felújítása nem ördöngösség, elég egy-két jól eltalált ötlet, a gondos tervezés, burkolat- vagy bútorcsere, és úgy érezhetjük, hogy az egész konyha megújult.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A medence nem luxus

etelka , Toma 2013. július 28., vasárnap 18:55

Nyáron a legjobb dolog munka után belecsobbani a medencébe, majd kicsit ejtőzni, miközben hideg limonádét kortyolgat az ember. Ezt persze lehet többszázezer forintos medencében is tenni, de itt a jó hír: már 15-20.000 forintért is kapható olyan kacsaúsztató, amiben jól érezhetjük magunkat. Összeszedtük, mi kell ahhoz, hogy medencénk legyen, és mindez mennyibe kerül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így nem fog lihegni futás közben

Toma 2013. július 27., szombat 17:46

Tudjuk, a futás az egyik legjobb kalóriaégető sport, nem csoda, hogy egyre többen szánják rá magukat. Kezdőként persze számos hibát elkövethet az ember, az egyik, hogy nem lélegzik helyesen, az ennek köszönhető lihegés, köhögés, szédülés, vagy akár hányinger pedig gyorsan lelohaszthatja a kezdeti lelkesedést. A megfelelő futócipő kiválasztása mellett tehát a helyes légzéstechnika is legalább olyan sarkalatos pont, elmondjuk, hogyan csinálja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így működik a karma a gyakorlatban

Steiner Kristóf 2013. július 27., szombat 14:31

Éppen egy évvel ezelőtt történt. Meghívást kaptam a Bezalel művészeti iskola végzőseinek kiállítására, az újságírókat pedig egy mindenféle - természetesen alkoholos - italokkal, sőt, színes jégnyalókákkal megpakolt busszal szállította az egyetem PR osztálya Tel Avivból Jeruzsálembe. A kiállítás lenyűgöző volt, és ezt nem csak a buszon elfogyasztott ital mondatja velem. A suli divat, indusztriális dizájn és képzőművész szakán végzett diplomások alaposan kitettek magukért - nem csoda, hogy a világ legnagyobb divattervezői és divatújságírói látogatnak ide, hogy rátaláljanak a jövő nagy tehetségeire. Az egyetlen gondom az volt, hogy nem oszthattam meg senkivel ezt a fantasztikus élményt. Azt kívántam, bárcsak lenne egy jó barátom, aki hasonló munkakörben dolgozik, mint én, nyitott, vicces, és együtt járhatnánk az efféle sajtóeseményekre. Úgy éreztem, meg kell osztanom mindezt valakivel.

A megnyitó után a suli épülete mellett majszoltam a jégnyalókámat, amikor figyelmes lettem egy srácra - a körülötte lévő világról tudomást sem véve szívott egy dzsointot, és szélesen mosolygott. Aztán valahogy egymás mellé keveredtünk a hazafelé úton, és a Jeruzsálemtől Tel Avivig tartó egyórás busz utazás nagyjából öt percnek tetszett, annyira jól eldumálgattunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 tévhit a végleges szőrtelenítésről

Toma 2013. július 26., péntek 16:05

A szőrtelenítés senkinek sem a legkedvesebb elfoglaltsága, főleg nem nyáron, amikor szinte két-háromhetente kell nyúlni a gyanta után. Ma már számtalan olyan eljárás közül lehet választani, mely hosszan tartó megoldást kínál a problémára, sőt pár éve már ismert a végleges szőrtelenítés is, amellyel kapcsolatban azonban több tévhit is él. Az egyik első és legnagyobb például, hogy tényleg végleges.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy jó kánikulai jegeskávé felér egy Big Mac menüvel

Toma 2013. július 25., csütörtök 18:27

A nagy nyári melegben sokan kívánják meg a hűsítő jegeskávét és különféle verzióit, hiszen élénkítő hatásuk mellett elviselhetőbbnek is érezhető a hőség általuk. A rossz hír, hogy amilyen finomak és krémesek, annyira alattomos kalóriabombák is. Hogy mennyire, az mindjárt kiderül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért ne nyomja végig flipflopban a nyarat

jeanpierre 2013. július 24., szerda 17:39

Fáj a dereke, csak nem tudja, miért? Most lehet, hogy megtalálja a megoldást. Nyaranta mindenki szívesen vált például papucsokra, hogy minél jobban szellőzzön a lábuk. Pedig a papucs, szandál illetve a flipflop viselésének megvannak a komoly hátulütői. A Díványnak dr. Elek Emil Miklós ortopéd szakorvos segítette összeszedni, hogy miért nem érdemes túlzásba vinni a flipflop (és minden más teljesen lapos talpú cipő, például a balerina) hordását, azaz miért ne legyenek ezek a teljes értékű nyári cipőink. Azért, mert súlyos problémákat okozhatnak, és nem is csak a lábfejünknek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olcsón végigstrandolni a kánikulát: éljenek a szabadvízi strandok!

Toma 2013. július 24., szerda 15:34

Most, hogy ismételten 40 fok körül van és marad a hőmérséklet, a legtöbben amint lehet, vízközelbe menekülnek. Strandon és aquaparkokban persze könnyen átvészelhető a hőség, de mindenképp hangulatosabb, ha természetes vizeket keresünk a környéken - és jóval olcsóbb is. Összeszedtük, Budapest környékén hova érdemes elmennie, ha szabadvizes strandokat keres: listánk elején két szabadstrandot ajánlunk, de az ezt követő fizetősek belépőárai se közelítik meg a budapesti fürdőkéit. (Amennyiben pedig ezek vízminősége miatt aggódna, a Magyarországon kijelölt természetes fürdőhelyek legfrissebb minősítésének itt tud utánanézni.)

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyűrje le a nyári fáradtságot!

Dívány 2013. július 23., kedd 18:13

Van tavaszi, őszi és téli fáradtság, vajon nyáron, amikor pezseg az élet és süt a nap, mi a helyzet? Elég csak körbenézni közvetlen környezetünkben, és máris egyértelmű a válasz: a szerkesztőségben is mindenki kókadozik, és ez alól a szerző sem kivétel. De mi lehet ennek az oka, és mit tudunk tenni ellene?

5 tipp a tökéletes utazáshoz

Steiner Kristóf 2013. július 23., kedd 16:08

"A négycsillagosnak kikiáltott szállodánkban csótányok lakmároztak az előző vendég maradékaiból.", "A charter járat két óra késéssel indult el.", "Az idegenvezető azt sem tudta, mi a különbség a hummus és a Hamas között.". Ilyen és ennél is kacifántosabb bejegyzéseket nem csak az utazási irodák fórumain és panaszkönyveiben találhatunk, de ha nem vigyázunk, mi magunk írunk ilyeneket. Ám ennek mostantól vége: ha megszívleled a tanácsaimat, nemcsak, hogy biztosan azt kapod, amire befizettél, de még spórolhatsz is... persze nem a felejthetetlen élményekkel!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így fog kinézni, ha tíz évet végigpiál

Toma 2013. július 22., hétfő 17:38

A túl sok alkoholfogyasztás az egészségtelensége mellett a külsőnkre is káros hatással van – ezt elméletben mindenki tudja, sokan mégis úgy vannak vele, hogy majd bizonyára ők lesznek a kivételek, akiken nem hagy nyomot az életvitelük. Azt, hogy tíz évnyi bagózás mit művel az arcbőrrel, már tesztelhették mobil alkalmazással, akiket érdekelt. Most azok jönnek, akik nem hiszik el, hogy igenis meglátszik tíz év múlva, ha hetente többször is a pohár fenekére néz..

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így spóroljon kalóriát főzés közben

Toma 2013. július 21., vasárnap 21:58

Nagyobb súlyfelesleg ide vagy oda, senki sem szereti magát drasztikus drasztikus fogyókúrákkal kínozni, amikor nagyjából csak zöldséget és gyümölcsöt lehet enni. Létezik egyszerűbb, koplalás nélküli út is, ha meg szeretne szabadulni a plusz kilóitól: figyeljen oda, mit hogyan készít el. Dietetikus szakértőnk elárulja, hogyan lehet kalóriaszegénnyé tenni bizonyos ételeket pusztán azzal, hogy elkészítésüknél odafigyelünk pár trükkre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így ne égjen le!

jeanpierre 2013. július 21., vasárnap 09:49

Rengeteget foglalkoztunk már azzal, miért és hogyan kell védekezni a káros UV-sugarak ellen: készült naptejteszt, adtunk tanácsot házilag elkészíthető bronzosító napolajra, ahogy arról is írtunk már, hogy miket érdemes az égett bőrre kenni. Itt az ideje, hogy végre megnézzünk néhány klasszikus leégést. Ehhez pedig elég volt csak felugrani Twitterre vagy Instagramra, hogy mindenre legyen tökéletes példánk. Úgy tűnik, az emberek nem tanulnak, egymás után posztolják, kinek hol fáj. Mi sem mindig vagyunk ennél sokkal okosabbak, de mi legalább nem panaszkodunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Wellnesseljen a fürdőszobában!

Toma 2013. július 21., vasárnap 09:47

Egy lakás kialakításánál, berendezésénél az egyik legfontosabb momentum a fürdőszoba megálmodása, hiszen sokak számára ez az egyetlen olyan helyiség, ahol magunkban lehetnek, és kipihenhetik a nap fáradalmat. Épp ezért nem mindegy, hogy milyen hangulatot is áraszt, és milyen kiegészítők, szaniterek kerülnek bele. A Díványnak Doró Judit belsőépítész foglalta össze, mi jellemzi az idei fürdőszobatrendet, illetve hogy mik az elmaradhatatlan kellékek és kiegészítők.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés