ÉLETMÓD

8 sikeres és híres nő, akik egyszer munkanélküliek voltak

Toma 2013. szeptember 29., vasárnap 18:04

A munka minden ember életében központi szerepet tölt be, így mind anyagilag, mind önbecsülésileg óriási sokk, ha a főnök bejelenti, hogy nem tart már többé igényt ránk. Sokan ezt úgy élik meg, hogy összedőlt körülöttük minden, ráadásul pocsék szakemberek és nem értenek ahhoz, amit addig csináltak. Bár ez valóban nem egy könnyű időszak, ne hagyja, hogy teljesen lerombolja az önbizalmát: Oprah Winfrey, Kate Walsh, vagy Anna Wintour se hagyta, és azóta a világ legelismertebbjei közt vannak a szakmájukban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan válasszunk személyi edzőt?

zezse 2013. szeptember 27., péntek 20:36

Egy jó személyi edzővel rövid idő alatt lehet látványos változásokat elérni, legyen szó tömegnövelésről, fogyásról, vagy alakformálásról. A rossz edző azonban csak pénzkidobás, amitől mindenki csak rosszul érzi magát. A kérdés csak az, hogy aki nincs körülvéve a fitneszteremben élő barátokkal, az hogyan találja meg az igazit? Mennyire drága egy személyi edző, és hetente hányszor kell hozzá járni? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Bánkúti Gabriellával, aki 2009-ben páros testépítésben lett világbajnok, fitnesz kategóriában 3. helyen végzett, itthon is sok versenyt nyert, és – többek közt – Szabó Zsófit "alakította" át.

Kinek van szüksége személyi edzőre?

A személyi edző feladata a testformálás magasabb szintre emelése azáltal, ahogy az egyén meghatározza a rövidebb vagy hosszabb célokat. Első sorban a gyakorlatok helyes kivitelezésének megtanulása a fő feladat, illetve a testünk felkészítése a komolyabb testformálásra. Ha nem akarunk abba a hibába beleesni, hogy sérüléseket szerezzünk a gyakorlatok helytelen kivitelezése, vagy rossz sorrendben való alkalmazása, vagy a nem megfelelő feladatok végzése miatt, el szeretnénk kerülni a test kompozíciójának rossz irányú fejlődését, és egyben szeretnénk az általunk kitűzött célt egészségesen, fitten, motiváltan, szakember segítségével, rövidebb idő alatt elérni, mindenképp javasolt a személyi edző szakmai tapasztalatának kikérése.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyen a saját kozmetikusa!

Toma 2013. szeptember 27., péntek 11:27

Kozmetikushoz járni ma már sokaknál luxusnak számít, hiszen egy-egy kezelésért nem kevés összeget hagy ott az ember. Ez viszont nem jelenti azt, hogy le kell mondania az ápolt külsőről: otthonra is beszerezhet olyan professzionális gépet magának, amiket eddig főleg csak a szalonokban láthatott.

Távolról sincs vége, olvasson még »

13+1 kérdés a gay best friendhez

Steiner Kristóf 2013. szeptember 26., csütörtök 13:12

"Every girl should have a gay best friend" - tartja a mondás, azaz: minden lánynak szüksége van egy meleg legjobb barátra. Már csak azért is, mert sokan tele vannak kínzó kérdésekkel és kíváncsisággal a homoszexualitásra vonatkozóan, ezekre pedig lehetetlen válaszokat kapni, hacsak nem autentikus forrásból. "Nálatok ki a lány?", "Miről ismered fel a melegeket?", "Ha egy hetero srác megtetszik, le tudod csapni egy nő kezéről?" - Íme 13+1 sztereotíp kérdés, és az (arcpirítóan őszinte) válaszok...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindent a kenyérről

zezse 2013. szeptember 24., kedd 17:33

Fehér, rozs, teljes kiőrlésű, bio, paleo, update - kenyeret szinte mindenki fogyaszt, csak az a kérdés, hogy ki milyet. Egyesek szerint emésztési gondokat okoz, és hizlal, mások viszont a diétába illesztik be. A neten mégis tízezrek beszélgetnek róla, a kenyérről blogokat írnak, és csak Németországban 300 fajtát tartanak nyilván. A kérdés csak az, kinek van igaza? Azoknak akik azt mondják, a kenyértől hízunk el, és lesznek emésztési problémáink, vagy azoknak, akik szerint nem érdemes kenyér nélkül élni?  A Focus összegyűjtötte a leggyakoribb állításokat a kenyérrel kapcsolatban.

shutterstock 124773895
Fotó: Shutterstock
Távolról sincs vége, olvasson még »

Igazi diétagyilkos a hétvége

Dívány 2013. szeptember 21., szombat 13:28

Azt gondolhatnánk, hogy a dolgos hétköznapokon sokkal nehezebb tartani a fogyókúrát, hiszen állandó rohanásban vagyunk, bezzeg péntektől vasárnapig bőven van idő odafigyelni arra, hogy mit eszünk és mennyit mozgunk. Egy új, brit felmérés szerint ez óriási tévedés: épp a hét végén vagyunk sokkal hajlamosabbak az étkezésben kilengésekre, mint egyébként.

A főnökének is jobb, ha ön alszik délután

Toma 2013. szeptember 19., csütörtök 21:17

Mindenkinek ismerős az az érzés, amikor a nap közepén, a legnagyobb hajtásban majd lefejeli a klaviatúrát, és nem kíván semmit, csak egy fél óra alvást. Bár a munkáltatója nagy valószínűséggel nem díjazná, ha így is tenne, a szakemberek szerint a délutáni rövid szunyókálás aranyat ér, ráadásul egy rövid szieszta után a kipihent dolgozó produktivitása is megnő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tények és tévhitek az egészségről

zezse 2013. szeptember 18., szerda 21:32

A hideg zuhanyzás jót tesz, ellentétben a sötétben való olvasással, amiről mindenki tudja, hogy árt a szemnek - régi szabályok, amihez mindenki igyekszik tartani magát. Kérdés csak az, van-e bármi valóságalapjuk? A Focus ennek járt utánna.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg veszélyesek a hajtógázas dezodorok?

Toma 2013. szeptember 18., szerda 11:38

Az emberek többsége már egészen fiatalon elkezd különböző dezodorokat használni. A tiniknél - amikor a hormonháztartás alaposan felborul, és ezzel változik a testszag -, gyakran jócskán lehet is ezt érezni, hiszen hajlamosak erős illatfelhőt húzni maguk után. Ez már önmagában is lehet zavaró, szakértők szerint azonban nem csupán az illat intenzitásával van gond, hanem azzal is, hogy a hajtógázas dezodorok mértéktelen használata és belégzése komoly egészségügyi problémákat okozhat: allergiát, asztmát, nehézlégzést. de akár akár halálos kimenetelű szívproblémákat is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 körömelváltozás, amiket jobb, ha kivizsgáltat

Toma 2013. szeptember 16., hétfő 22:03

A mindennapi ápoltsághoz a kezünk rendbetétele is hozzátartozik, ezért is érzi magát kellemetlenül a legtöbb ember, ha körmei színe, formája vagy felülete valamiért eltér a normálistól. Ahelyett azonban, hogy jó vastagon kilakkozná a renitens körmöket, érdemes orvosnak megmutatni őket, mivel a különféle elváltozások mögött sokszor nagyon is komoly betegségek állhatnak. A Huffington Post szakértője, dr. Shilpi Agarwal körzeti orvos összeszedte a leggyakoribb tüneteket, és hogy mik állhatnak a hátterükben. A hajtás után galériába is szedtük mindezt, de mivel némelyik nem szép látvány, végigkattintani csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Halványítsa narancsbőrét házilag!

Divany.hu 2013. szeptember 16., hétfő 21:07

Sokan gondolják úgy, hogy ha vége a nyárnak, és a lenge öltözet helyére a hosszúnadrág kerül, már nem is annyira fontos, van-e naracsbőr alatta. Pedig a narancsbőr, ha el nem is tüntethető teljesen, azért szépen visszaszorítható, csakhogy ez hosszú folyamat: ha most elkezdi, épp jövő tavaszra kezd látszani az eredmény. Persze, akadnak szerencsésebb alkatúak, náluk a kúra már akár 2-3 hónap után eredményes lehet. De kinek van pénze hónapokig kenegetni magát narancsbőr elleni krémekkel? Hát annak, aki a méregdrága bolti készítmények helyett elkészíti magának őket.

Az alábbi pár krém nem csak azért jó, mert jó eredményeket lehet elérni velük a narancsbőr halványításában, hanem azért is, mert használatukkal a lerakódott méreganyagok egy része is távozik szervezetéből. Ha ezt még megspékeli étrendváltással, továbbá kávé helyett inkább élénkítő teát iszik és sportolni is elkezd, biztosra mehet: jövő tavasszal már sokkal feszesebb bőrrel kezdhet vetkőzni a jó időben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudatosság-diéta: csúcsformában edzőterem és fogyókúra nélkül

Steiner Kristóf 2013. szeptember 15., vasárnap 13:38

Óriási balhé volt belőle, amikor pár hete Schobert Norbert gúnyt űzött a kerekded nőkből a Facebook oldalán. Schobert szerint a megoldás az Update termékekben és az edzőteremben keresendő – szerintem viszont leginkább a tudatosságban.

Giga közhely, hogy nem kampányszerűen kell „diétázni”, meg edzeni, hanem életvitelt kell váltani, a gond azonban az, hogy legtöbbünknek elképesztően életidegen edzőterembe járni, vagy szénhidrátokat számolgatni. És bár talán nehéz elképzelni, de létezik egy középút is: egyensúlyt teremteni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A magyarok nem randiznának modellekkel

jeanpierre 2013. szeptember 12., csütörtök 18:45

A belga alapítású nemzetközi társkereső oldal, a Twoo.com a 800 ezer magyar felhasználója között kutakodott kicsit, és levont egy csomó tanulságot a kedvelt tulajdonságok alapján. Arra keresték a választ, hogy vajon milyen lehet az álomtárs a magyarok számára, és akadtak meglepő találatok. Kiderült például, hogy hiába dohányzik a magyarok legtöbbje, azért társat olyat szeretnének, aki nem dohányzik, és csak negyedük töltené szívesen az idejét egy dohányossal. Emellett kiderült, hogy hiába óriási divat a tetoválás, a nők többségének, ha potenciális társról van szó, ez nem jön be. A férfiak valamivel elnézőbbek, bár ez nem igazán meglepő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hormonmentes védekezés: nem csak óvszerrel

Toma 2013. szeptember 10., kedd 19:24

A nők legnagyobb része fogamzásgátló tablettákkal, vagy egyéb hormonális szerekkel próbál védekezni a nem kívánt terhesség ellen. Vannak azonban, akik vagy elvből, vagy óvatosságból, vagy csak egészségügyi okok miatt inkább más megoldásokhoz fordulnak. Sokakat csak az tart vissza a hormonmentes fogamzásgátlóktól, hogy úgy tudják, az egyetlen alternatívájuk a gumióvszer, azt meg nem szeretik. Pedig a választási lehetőségek ezzel még nem érnek véget.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan teheti jobbá a reggeleit?

jeanpierre 2013. szeptember 9., hétfő 07:30

A reggeli ébredések általában a napok leggyűlöltebb pillanatai közé tartoznak, valószínűleg mindenki utálja az ébresztő hangját, és azt, hogy a lehetőségekhez képest gyorsan össze kell kapnia magát. A Huffington Post az olvasói segítségét kérte, hogy összeállíthassák, milyen apró változtatásokkal tudnák elviselhetőbbé, és hatékonyabbá tenni a reggeleket. A listából több dologgal mi is foglalkoztunk már, nézze át, hogy mire jutott az internet hatalmas kútfeje, és ebből miket tudna hasznosítani a reggeleiben. Ha önnek is vannak tuti tippjei, írja meg erre a címre!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Utál korán kelni? Ezután nem fog!

Divany.hu 2013. szeptember 7., szombat 16:52

Vége a nyárnak, elkezdődött az iskola, a munkahelyeken is újraindult a mókuskerék, és hamarosan majd az órát is át kell állítani. Akinek gyereke van, tudja, hogy ez mit jelent: a szokásosnál legalább egy órával hamarabb kell kezdeni a napot, úgyhogy ilyenkor tényleg jogosan érezheti, hogy baromi nehéz visszaállni a nyár előtti körfogásba. Adunk pár tippet - amit gyerektelenek is használhatnak persze -, mivel könnyítheti meg az ébredést, hogy ne kínszenvedés legyen.

Nem kell ahhoz szülőnek lenni, hogy kiakadjon a koránkelés miatt, és ha ön is az a típus, aki inkább 40-60 perccel előbbre állítja be az ébresztőt, csak hogy háromszor-négyszer kinyomhassa a szundit, feltétlenül olvasson tovább! Ha betartja az alábbi praktikákat, nem fog kócosan beesni a munkába, se káromkodni, mikor ébreszt az óra, és talán a fürdőszoba ajtófélfáját se fejeli le, mikor félig eszméletlenül próbál betalálni rajta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem a vécéje a legmocskosabb a lakásban

Toma 2013. szeptember 6., péntek 16:45

Egy-egy mindennapos takarítás alkalmával érthető, ha csupán a szem előtt lévő dolgokat törli le villámsebesen az ember. Vannak azonban olyan helyek és tárgyak, amelyek még akár nagytakarításnál se jutnak az eszünkbe, pedig mocskosabbak, mint egy nyilvános vécé.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így ne rontsa el a saját partiját!

Toma 2013. szeptember 5., csütörtök 20:35

Egy nagyobb baráti összejövetel lényegében az evésről, ivásról szól, és hogy mindenki jól érezze magát. De vannak olyan pontok, amin könnyen elcsúszhat a dolog. A Huffington Post összeszedte, mire figyeljen oda, és mikre ne stresszeljen rá túlságosan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nőjön fel végre, ha teljes életet akar élni

Toma 2013. szeptember 4., szerda 18:42

Azt mondják, addig jó, amíg az ember gyerek, vagy legalább gyereklelkű. Azonban az utóbbinak bizony vannak árnyoldalai is, hiszen bár jó, ha optimistán tekintünk előre, de ha még mindig a szülők nyakán lógunk, és állandóan hozzájuk fordulunk segítségért, abból komoly problémák származhatnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Örüljön, hogy nem a 30-as években randizik

jeanpierre 2013. szeptember 4., szerda 12:27

A Retronautráakadt egy 1938-as könyvre, ami egyedülálló nőknek igyekszik hasznos tanácsokkal szolgálni, hogyan ismerkedjenek sikeresebben a férfiakkal. Szeretünk időnként a múltban kotorászni, mert meglepő társadalmi kórképeket lehet így találni: korábban mutattunk már tíz régi reklámot, amik semmibe veszik a nőket, de még súlyosabbak voltak azok, amik komplett hülyét csináltak belőlük. A hülyének nézés ezúttal sem marad el, sőt egy-két randitanács kifejezetten olyan ötletekkel szolgál, amivel a nőket hat-nyolc éves kisgyerekek szintjén kezelik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Celebek, akiket imádunk gyűlölni - de miért?

Steiner Kristóf 2013. szeptember 4., szerda 11:26

Miért van az, hogy olyan szenvedélyesen tudunk szapulni egy közszereplőt, akinek a létezése igazából nem oszt-nem szoroz? Talán, mert amit önmagunknak bármikor elnézünk, azt egy celebnek sosem bocsátjuk meg. Attól pedig végkép rettegünk, hogy valaki tükröt tartson elénk... pedig tetszik vagy sem, mindenkiben van egy kis Kiszel Tünde.

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, mennyi mindent találtak fel nők?

jeanpierre 2013. szeptember 2., hétfő 20:07

A Huffington Post összeállított egy listát arról, hány női feltaláló milyen találmányai könnyebbíti az életünket, és valószínűleg sokkal több is lenne még, ha például nem a férjük nevén jelentek volna meg egyes találmányok. Többek között nőknek köszönhető a kávéfilter, a vákumcsomagolás, a wi-fi elődje, a periszkóp, a tűzlétra, a vakok fehér botja, és - talán nem véletlenül - az eldobható pelenka is. Sőt, állítólag évezredekkel ezelőtt a nők területe volt a sörfőzés is. Számunkra külön érdekesség, hogy magyar nők is kerültek a híresebbek közé: dr. Telkes Mária találmánya volt az első napenergiával működő otthon, a wifi elődjét pedig az anyai ágon magyar származású hollywoodi filmcsillagnak, Hedy Lamarrnak köszönhetjük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A diétázók tíz leggyakoribb tévedése

Toma 2013. szeptember 2., hétfő 13:46

Az interneten számtalan diétás módszer és tanács kering, viszont nem árt, ha azért fenntartással kezeljük őket: mindig érdemes jobban utánajárni a dolgoknak, mielőtt elkötelezi magát egy-egy, épp divatos fogyókúra mellett. Összeszedtük, melyek azok a tanácsok, melyekről hallhatott, ám egyáltalán nem segítik a súlyvesztést.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így rázódjon vissza a munkába nyaralás után

Toma 2013. szeptember 1., vasárnap 15:21

A nyaralás előtti, végtelennek tűnő munkanapoknál már csak egy valami rosszabb: nyaralás után visszatérni a végtelennek tűnő munkanapokhoz. Épp, hogy végre mögött hagyta a munkahelyi gondokat, és ki tudott kapcsolódni, már jöhet is haza, és kerül vissza a mókuskerékbe? Ezek bizony kétségkívül nehéz napok, de létezik pár praktika, amivel megkönnyítheti a visszarázódást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így táplálkozzon, ha rendszeresen fut

Toma 2013. augusztus 31., szombat 18:17

A futás a leghatásosabb és legolcsóbb sportok egyike: az ember azt hihetné, elég, ha egyszerűen felkapja az edzőcipőjét, és már róhatja is a köröket. Pedig ha maximális eredményt szeretne elérni, az azért némi tervezést igényel. Nem csak a helyes alapokat kell elsajátítani, hanem megfelelő, energiadús étrendet is érdemes követni ahhoz,hogy a legjobb formáját hozza.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!
  • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
  • Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hirdetés