ÉLETMÓD

Magyar lány az egyik legjobb ifjú golfos

carl_lewis 2013. november 12., kedd 12:49

Az utóbbi időben a sportújságokban többször lehetett Rózsa Csilla nevével találkozni, hiszen rendszeresen kiemelkedően szerepelt a különböző golfversenyeken. Volt többek között olyan alkalom is, amikor sikerült legyőznie a tavalyi Európa-bajnokot, a francia Céline Boutiert, és tavaly óta vezeti a World Junior Golf Series ranglistáját, azaz ő az egyik legjobb fiatal női golfjátékos. Mindemellett kétszeres junior és kétszeres felnőtt magyar bajnok. Ahogy a Díványnak elmondta, ezekre talán a legbüszkébb az eredményei között. Rózsát arról kérdeztük, hogyan ismerkedett a sporttal, milyenek az edzések és hogy kinek ajánlaná. Kiderült az is, hogy a golf nem csak a kiváltságosok sportja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már a magyaroknak sem veszélytelen, ha Facebookon posztolgatnak

mark_twain 2013. november 11., hétfő 20:12

Egy új felmérésből kiderült, hogy miközben egyes fejlett országokban a Facebook egyre cikibbnek számít a fiatalok között, addig a magyarok változatlanul szívesen szöszmötölnek vele. Ami sokkal érdekesebb, hogy magyarok is beleszaladtak már olyan helyzetbe, hogy a facebookos jelenlétük miatt származott valami káruk a munkahelyükön, hiszen 5 százalékuk vallott erről. Hogy pontosan milyen gondokat okozott a felelőtlen lájkolgatás és posztolgatás, azt sajnos nem derült ki. Annak ellenére viszont, hogy valószínűleg majdnem minden irodai dolgozónak van legalább egy olyan szerencsétlen ismerőse, akinek a munkahelyén letiltottak szinte mindent, a kutatás szerint csak a munkahelyek 8 százaléka korlátozta eddig a Facebook-használatot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így győzheti le a hétfői munkaundort

Dívány 2013. november 11., hétfő 17:02

Sokakat a hétfőnek már a gondolatától is kirázza a hideg, és van, akinek ez már a vasárnapjára is rányomja a bélyegét. A szakemberek szerint a hétfői munkaundor jelei közé tartozik a fáradtság, a levertség, a kilátástalanság, a motiválatlanság, a koncentrációzavar, sőt, a depresszió is, és mindez sajnos kihathat a magánéletünkre is. Természetesen nem kell hagyni, hogy idáig fajuljon a dolog, a hajtás után megmutatjuk, hogyan segíthet ezen a problémán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vannak a nagy mellnek hátrányai? Naná!

ddme 2013. november 10., vasárnap 21:02

Amikora kis mell hátrányairól írtunk, már szóba került, hogy a nagy mell se csak előnyt jelent. A Literally, Darling listáját továbbgondolva mi is összeszedtük a sajátunkat arról, hogy a nagy mellek miért jelenthetnek problémát. Az alapokkal persze mindenki tisztában van: kezdve azzal, hogy akár tartós hátfájást is okozhat a túl nagy mellek súlya (és ehhez még csak nem is kell a világ  legnagyobbjainak lenniük), a melltartóvásárlás örökös nehézségein túl egész addig, milyen nehéz úgy beszélgetni egy ellenkező neművel, ha az közben nem képes a szemünkbe nézni. Mégis, első nekifutásra mindenki sokkal szerencsésebbnek tartja a nagyobb mellel megáldott nőket. Alább pár példa arra, miért ne tegyék.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tények és tévhitek a cukorbetegségről

Toma 2013. november 10., vasárnap 11:46

A cukorbetegség a leggyakoribb anyagcserebetegség, melyben évről évre egyre többen szenvednek. Sajnos bármennyire is a köztudatban élő problémáról van szó, sokan mégsincsenek tisztában kialakulásának körülményeivel és kezelésével.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ikrek fotói bizonyítják, milyen látványosan öregít a dohányzás

jean_pierre 2013. november 8., péntek 21:32

Ön sem hisz a photoshopban? Nem győzte meg a Smoking Time Machine telefonos app, ami egy fotó feltöltése után megmutatja, hogyan fog öregedni, ha továbbra is bagózik?  Pedig ideje elhinni: a dohányzás valóban látványosan tönkreteszi a bőrt, alább megnézheti, hogyan. Az összehasonlításra pedig a legjobb alanyok az egypetéjű ikrek, akik gyárilag még megszólalásig hasonlítanak egymásra. Legalábbis, amíg egyikük keményen bagózni nem kezd.

Egy, az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának hivatalos lapjában megjelenő új tanulmány olyan ikreket hasonlított össze, akik közül az egyik dohányos, míg a másik vagy soha nem is dohányzott, vagy legalább öt évvel kevesebb ideig mint a testvére. A kutatás során az ikrekről fotók készültek (ezek láthatók alább), és egy kérdőívre is válaszolniuk kellett, azonban az plasztikai sebészek anélkül vizsgálták őket, hogy tudták volna, melyikük a dohányos. Elsősorban a ráncokat figyelték, olyan jegyeket kerestek, amelyek egyértelműen a dohányzás következményei. Végül arra jutottak: a dohányzás hatásai leginkább az arc alsó felén láthatók a leglátványosabban.

dh3

A bal oldali nő dohányzott kevesebbet.Fotó: plasticsurgery.org
Távolról sincs vége, olvasson még »

A kis mell is jelenthet nagy problémát

Toma 2013. november 6., szerda 23:23

Fizikai adottságok esetében a nők sokszor épp arra vágynak, ami nekik nincs, vagy nem olyan, mint a másiké - és ez különösen érvényes a mellméretre. Pedig bármekkora is legyen, azt kijelenthetjük, hogy sem a nagynak, sem a kicsinek nem csak kizárólag előnyei vannak. A Huffington Post a kis mellre vágyakozók kedvéért összeszedte, milyen hátrányokkal jár, ha nem vagyunk mellben eleresztve, mi pedig hozzátettük, mennyire értünk egyet. Ha önre ezek nem vonatkoznak, figyeljen, nemsoká jön ugyanez a nagy mellek hátrányairól!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szívassa meg a munkatársait a bögréjével

Edicsek 2013. november 6., szerda 11:22

Nyakunkon a teaszezon, bár az igazi ínyencek nyáron sem állnak le, a legtöbben viszont inkább hűvösben, ősztől tavaszig élvezik a forró italt. Most összeszedtünk néhány elengedhetetlen kelléket teázáshoz, amikkel feldobhatja a borongós nappalokat, és egyébként is túlmutatnak az egyszerű, filterbelógatós-kevergetős teázási rituálén.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Adjon vért, magán is segít!

Toma 2013. november 5., kedd 21:33

A közvélemény figyelmét minden évben felhívják a véradás fontosságára, hiszen a vért mással pótolni nem lehet, így aki vért ad, életeket menthet. Ha ön is szívesen segítene, tudja meg, hová forduljon, illetve hogy mikre kell odafigyelnie.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tehénre támadt Rubint Réka a Fittarénán

Dívány 2013. november 4., hétfő 20:02

Idén új helyszínen, a SYMA Rendezvény- és Kongresszusi Központban rendezték meg az év legfittebb napját, ahova most is ellátogattunk, hiszen a futáson túl is van élet. Az ismert prezenterek óráit most kihagytuk, így azt sem láttuk, ahogyan Schobert Norberték órája előtt egyik rajongójuk a színpadon kérte meg barátnője kezét. Viszont kipróbáltunk rengeteg olyan dolgot, amely a programfüzet szerint újdonságnak számít. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így ellenőriztesse a fűtését, hogy ne legyen tragédia

Edicsek 2013. november 3., vasárnap 09:44

Bár idén ősszel az időjárás nagyon is kegyes volt hozzánk, lassan tényleg indul a fűtésszezon. Ha eddig nem tette, most valóban érdemes ellenőriztetni a berendezéseket, hiszen ezzel nem csak a baleseteket kerülheti el, hanem a számlákat is csökkentheti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jobban nézünk ki társaságban, mint egyedül

bb 2013. november 3., vasárnap 08:58

Az emberek hajlamosak vonzóbbnak tűnni társaságban, mint mikor egyedül vannak. Derült ki a Psychological Science által a Journal of the Association for Psychological Science-ben közzétett felmérésből.

Az érdekes jelenséget először a nőgyűlölő Barney Stinson definiálta „pompomlány hatásnak” az Így jártam anyátokkal című népszerű sorozat egyik epizódjában. Stinson akkor azt magyarázta barátainak, hogy a legegyszerűbb módja annak, hogy növeljük vonzerőnket az, ha társaságban mozgunk.

Ezzel az állítással egyetértenek a San Diego-i egyetem tudósai, Drew Walker és Edward Vul is, akik szerint az emberek egy csoporton belül hajlamosak átlagon felülinek tűnni még akkor is, ha egyébként semmi különleges vagy meglepő nincs bennük.

A modern férfiak legalább annyira szeretnek ölelkezni, mint a nők

jean_pierre 2013. november 1., péntek 17:13

Úgy tűnik, lassan végleg vége a kőkemény macsókorszaknak, egy kutatás ugyanis arra jutott, hogy a férfiak manapság boldogan vállalják, időnként nekik is szükségük van egy ölelésre ebben a kemény világban - írja a Daily Mail. Ha gond van, akkor az ölelkezés mellett zenehallgatásra, friss levegőre és a haverokra vannak még leginkább kiéhezve a modern férfiak. A nők ezzel szemben legjobban egy teára vágynak (a kutatást brit tudósok végezték brit alanyokon, ugye), ha beüt valami probléma, de szeretnek ilyenkor rácsörögni valamelyik barátnőjükre is, és a kedvenc tévéműsoraik is egészen komoly segítséget jelentenek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 ok, amiért imádni fogja az uborkát

ddme 2013. november 1., péntek 15:55

Nem is gondolta volna, mekkora szerencse, hogy kígyóuborkát egész évben egyszerűen és olcsón, bárhol be lehet szerezni! De hogy miért fog mindjárt nagyon lelkesedni érte? Mert az uborka nemcsak finom, de tele van vitaminnal, vízzel, segít a fogyásban, és még másnaposság ellen is kiváló. És ez még nem is minden, olvasson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézzen ki ön is ufónak biciklizés közben!

carl_lewis 2013. november 1., péntek 08:38

Még néhány év, és ha egy biciklista tutira akar menni az esti forgalomban, akkor a bringája és ő maga is úgy fog kinézni, mint egy karácsonyfa vagy egy ufó. Összeszedtük az utóbbi idők leglátványosabb fejlesztéseit, amik az esti kerékpározásban segíthetik a forgalomban részt vevőket. Akad itt LED-es hátizsák, mindenféle lézeres kütyü, amik között van, ami akár biciklisávot is rajzolhat, és valaki arra is gondolt, hogy a kanyarodó autók ne kaszálják el a bringásokat. Egy részük sajnos még nem kapható, de amíg elkészülnek, ön addig is álmodozhat arról, hogy milyen menő, és közben milyen őrülten biztonságos lenne vele a biciklije.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jobb, ha megbarátkozik a striákkal

Toma 2013. október 30., szerda 19:49

Rengeteg fiatal és idősebb nő küzd zavaró vörös, majd kifehéredett csíkokkal a bőrén - igen, ezek a striák, amik leggyakrabban a hirtelen növés, testsúlyingadozás, illetve a terhesség során jönnek létre. Eltűntetésük érdekében több kezelési módszer is létezik, azonban sokan a kitartó próbálgatás ellenére sem tudnak megszabadulni tőlük. Hogy miért?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Semmire nem jó a teleshopos vibráló kézisúlyzó

jean_pierre 2013. október 29., kedd 12:48

Biztos találkozott ön is azzal a teleshopos reklámmal, amelyben egy kézisúlyzószerű eszközt hirdettek: az ezzel végzett gyakorlatokban az volt a pláne, hogy közben a rúd végén lévő súlyok lötyögni kezdtek. Minél erősebben rázta, azok annál keményebben lötyögtek, és a rudat szorítva ennek kellett minél erősebben ellentartani, amitől - az ígéret szerint - csodás módon megerősödött használójának egész felsőteste. A termék sajnos amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan ki is kopott a hazai boltokból, magyar nevet se kapott, úgyhogy az egyszerűség kedvéért mi is csak Shake Weightnek fogjuk hívni, ahogy nemzetközi hírnevet szerzett magának. Nyilván nem véletlenül tartott ilyen rövid ideig a karrierje: az amerikai Journal of Sports Science and Medicine (Sport- és orvostudományi folyóirat) című lapban most bebizonyították, hogy tök hatástalan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan alszanak a világban?

Toma 2013. október 27., vasárnap 17:40

Bár a megfelelő minőségű alvás központi szerepet játszik a testi és lelki egészségben, sokan mégse fordítanak rá annyi időt, mint kéne - így nem csoda, hogy napközben az emberek többsége nem érzi magát teljesen kipihentnek. Az NSF végzett is egy kisebb kutatást, melyben pár nemzet alvási szokásait elemezte ki. Sajna a magyarokat kihagyták, így azt kénytelenek voltunk egy szerkesztőségen belüli gyors kis körkérdéssel hozzátenni, mindenesetre a végeredmények érdekesek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Okostelefonja az egészségére is vigyáz

Toma 2013. október 27., vasárnap 16:25

Magyarországon évről évre nő a daganatos megbetegedések száma, ezért fontos, hogy mindenki megfelelő figyelmet fordítson a megelőzésre. Egészen idáig leginkább a különböző site-okról, illetve háziorvosoktól lehetett prevenciós tanácsokhoz fordulni, azonban most már a telefonja segítségével is megtudhat bizonyos – főleg a nőkre jellemző- daganattípusokról szinte mindent, például hogy mik a rizikófaktoraik, hogyan kerülhetjük el leginkább a kialakulásukat, illetve milyen otthoni önvizsgálatokat érdemes végezni és hogyan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hét érdekes tény a női mellről

ddme 2013. október 25., péntek 20:54

Amikor a női mell szóba kerül, legtöbbször a méretével vagy a formájával foglalkoznak, esetleg hogy átmegy-e még a ceruzateszten. Pedig van még pár érdekes dolog ezen kívül, amit mindenkinek érdemes tudnia. Azokat az információkat, amiket a Huffington Post összegyűjtött, nem biztos, hogy mindenki ismeri. Van köztük meglepő, egyszerűen érdekes és néhol megdöbbentő is akad. Gondolta volna például, hogy a mell ingerlésével is kiváltható az orgazmus, vagy hogy nem a mérettől függ, mennyi teje lesz a kismamának? Nem? Akkor olvasson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szépségtippek és tévhitek: igaz, vagy hamis?

Toma 2013. október 25., péntek 17:04

Az idők folyamán számtalan olyan szépséggel kapcsolatos babona és néphit keletkezett, melyekről a tudomány fejlődésével hol az derült ki, hogy valóban van alapjuk, máskor pedig pontosan az ellenkezőjük igazolódott. Nyáron tényleg gyorsabban nő a haj? Csökkenthető a pórusok mérete? Gyorsabban fog ráncosodni, ha reggel mindig ott az arcán a párna nyoma? A Huffington Post összeszedte és szakértőkkel megválaszoltatta a leggyakoribb hiteket és tévhiteket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhízás és betegség a zsírszegény diéták vége

Toma 2013. október 25., péntek 12:59

Sokáig úgy gondolták, hogy a zsírszegény étrenddel lehetséges megszabadulni a felesleges kilóktól. Ez az elmélet azonban megdőlni látszik, miközben egyre inkább úgy tűnik, a valódi bűnösök a szénhidrátok.

A szkeptikus tudósok szerint az egész a kalóriák körüli ismeretek hiányából fakad. David Lawrence professzor, táplálkozás- és elhízáskutató a BMC lapnak nyilatkozva ezt azzal magyarázta, hogy a különböző forrásokból származó kalóriáknak különböző hatásuk van a szervezetre, és főleg a szénhidrátoktól származóak felelősek a súlygyarapodásért.

Korábban több tanulmány is azt állította, miszerint a zsírszegény táplálkozás a szívinfarktus kockázatát is csökkenti. Úgy néz ki, ez sincs teljesen így: egy kutatásban összehasonlították a hagyományos zsírszegény étrendet két típusú mediterrán diétával is – melyek ugye, magasabb zsírtartalommal bírnak. Meglepő, de a mediterrán diéta volt az, ami valóban csökkentette – méghozzá jelentősen - a szívinfarktus és a stroke kockázatát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 időspóroló tipp, ha kütyükkel dolgozik

mark_twain 2013. október 24., csütörtök 17:48

Az emberek jelentős része manapság klikkeléssel és scrollozással tölti a napjait, emellett pedig állandóan pötyög valamit vagy az okostelefonján vagy a számítógépén. Nemrég a TED Talks egyik előadásán a New York Times techrovatának újságírója, David Pogues összeszedett néhány tippet, amivel gyorsabbá tehetjük ezeknek a kütyüknek a használatát, így pedig talán valamivel könnyebbé az életünket. A videóban ugyan tíz tippet kapunk, de vannak sajnos köztük olyanok, amik Magyarországról nem működnek (legalábbis, amikor próbáltuk, nem mentek), és akadt egy-két valóban nyilvánvaló is, amiket szintén kihagytunk. Maradt öt olyan alap teches dolog, amiről azt gondolná, hogy mindenki tudja, pedig baromira nem. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Eddzen otthon ásványvizes palackkal, törölközővel, vagy papírtányérokkal!

Dívány 2013. október 23., szerda 19:30

Felbuzdulva azon, hogy a Refinery29 szerint akár az amerikai női magazinok igen vaskos szeptemberi számaival is lehet gyakorlatokat végezni, megpróbáltunk utánajárni, milyen tárgyak vannak még otthon, ha éppen nincs kéznél egy súlyzó, vagy hasonló eszköz. Vagy egy szeptemberi Vogue.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 ok, amiért nincs eredménye az edzésének

Toma 2013. október 21., hétfő 15:03

Sokan vannak úgy, hogy eljárnak rendszeresen edzeni, mégsem látnak magukon semmilyen változást. Ilyenkor a legtöbben feladják, pedig érdemesebb volna megkeresni az okokat, miért nem ér eltek eredményeket. Miken bukhat el a kezdeti lendület?

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 ... 136

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés