ÉLETMÓD

Inna ön folyékony zsírt?

Toma 2013. november 24., vasárnap 13:31

Elhízás elleni kampányoknak se szeri se száma, nem is csoda, hiszen a világ népességének nagy része túlsúlyos. Így hát érthető, hogy az egészségügyi szervezetek úgy próbálják felhívni az emberek figyelmét a problémára, ahogy csak tudják: a szent cél érdekében akár gusztustalansággal is.

drink
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hanukarácsonyi készülődés Izraelben

Steiner Kristóf 2013. november 23., szombat 14:49

A hanuka Izraelben – akárcsak a karácsony Európában – az év legmesésebb, legcsodásabb időszaka. A cukrászdákban színes fánkok illatoznak tucatnyi ízben, a kávézókban ragyognak az ünnepi fények, és országszerte vásárok, kiállítások és különféle izgalmas programok várják az ünneplő tömeget. Ha esetleg Izraelben ünnepel, most megtudhatja melyek a kihagyhatatlan murik, de ha otthon marad az ünnepelkre, akkor is tehet egy virtuális sétát:  íme, a szezon legérdekesebb meglepetései!

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Valóban bele lehet halni az összetört szívbe

Toma 2013. november 22., péntek 22:46

Régebben csupán romantikus-tragikus történetként, vagy szimpla egybeesésként tartották számon, ha egy szerelmespár egyik tagjának halála után a másik rövid időn belül követi őt. Bármilyen hihetetlen azonban, de tényleg létezik összefüggés: egy új harvardi tanulmányban megállapították, hogy ha a férj vagy a feleség elmegy, akkor 66 százalékkal magasabb az özvegy halálozási esélye a következő három hónapban. Ami még meglepőbb: ez fokozottabban igaz a fiatalabb korosztályra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fél a haláltól? Ölelje meg a maciját!

mark_twain 2013. november 22., péntek 12:49

Mindenki, akinek volt valaha kedvenc plüssjátéka, valószínűleg hitt abban, hogy ezeknek valódi gyógyító erejük van, de ez az első alkalom, hogy ezt egy tudományos munka is megerősítette. Miközben az emberiség többsége valahogy megbirkózik az elkerülhetetlen halál gondolatával - többek közt azzal, hogy próbálnak a rendelkezésükre álló időben tartalmas és értékes életet élni -, addig azok, akiknek kicsi az önbizalmuk, sokat szoronganak emiatt. Azzal pedig, hogy az életüket értéktelennek és haszontalannak gondolják, be is zárul a kör, hiszen csak még elkeseredettebbek lesznek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nincs a közelben trafik? Szokjon le!

Divany.hu 2013. november 21., csütörtök 09:17

A trafiktörvény miatt sokak számára vált nehézkessé a cigaretta beszerzése: vagy a növekvő árak miatt, vagy azért, mert már csak a trafikokban lehet vásárolni. A legtöbb dohányos tehát egyáltalán nem repes az új szabály miatt, és olyanok is vannak, akik inkább a leszokást választják. Jól is teszik, mert a sikerül letenniük a cigit, már aznap jelentős pozitív változások mennek végbe a szervezetükben.

Betiltják a rántott húst

LS 2013. november 20., szerda 15:42

A menzakosztról nem igazán lehet mit mondani, még a legelszántabbak szerint is borzalmas. A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége egy egész napot szánt arra, hogy a piac szereplőit összehívva, megmutassa, mennyi pénzből és mit kéne a gyerekek elé tenni, nap mint nap. Az új rendelet januártól lép életbe. Elvileg.

A Mintamenza program keretében egyrészt 11 hónapja 35 konyhán tesztelik az új menüsort, mely megfelel a közétkeztetési rendelet új szabályozásának. A Budapesten és Pest megyében zajló tesztben a  Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) is részt vesz, folyamatosan ellenőrzik, hogy a becsült energia- vagy épp sótartalom tényleg annyi-e amennyi, és érzékszervi vizsgálatokat is végeznek.  Az jól látszik, hogy a gyerekek nagy része nem eszi meg a leveseket, 70-80 százalékot kiöntenek, de a "karottás rizs" 56 százaléka is a moslékba kerül, a burgonya 60 százalékáról nem is beszélve.

Mindenesetre az új rendelet alapján januártól vége a jó világnak, jön a hal és a rendes zöldség. A VIMOSZ elég egyszerűen elmagyarázta, mire számíthatunk. Íme a valóság.

Egyetért? Utálja? Mondja el!

Itt, a Dívány facebook-oldalán!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hízni fog, ha jó kedve van

Toma 2013. november 19., kedd 20:13

Tény, hogy a legtöbbünk étkezését – és hosszabb távon bizony a testsúlyát is - befolyásolja, hogy éppen milyen hangulatban vagyunk. Egy holland tanulmány azonban meglepő álláspontra jutott, mégpedig arra, hogy ha valaki jó periódusban van, akkor hirtelen rászaladnak a kilók, amikor meg mélypontra kerül, akkor pedig eltűnnek - számol be róla a Daily Mail. Vajon tényleg ezért jókedvűbbek a testesebbek?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szmogriadó: így védje meg bőrét a szürkeségtől

Dívány 2013. november 18., hétfő 18:33

Közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy itt a szmogriadók időszaka. Nem kell környezet-egészségügyi szakembernek lenni ahhoz, hogy tudjuk, a magas légszennyezettség rossz hatással van a szervezetünkre. Az asztmásoknak és az egyéb légzőszervi betegségben szenvedő betegeknek ilyenkor nem is ajánlott a szabadban tartózkodni. Az érrendszeri problémákkal küszködőknek is vigyázniuk kell, ugyanis a légszennyezés szélütést és szívrohamot is okozhat.

Az ÁNTSZ közleménye szerint a riasztási szintnél már az egészségesek is megérzik a szmog káros hatásait. Allergiához hasonló tünetek jelentkezhetnek, tüsszögés, torokkaparás, orr- és szemviszketés, orrfolyás. Hosszabb távon apró sérülések keletkezhetnek a nyálkahártyán, amelyek utat nyithatnak a baktériumok, vírusok számára, könnyebben alakul ki fertőzés. Sőt, az elhúzódó légszennyezés tönkreteheti a szaglásunkat.

És persze az sem véletlen, hogy a városi ember arcbőre fakó, szürkés árnyalatot ölt. „A szervezetben megemelkedik a szabad gyökök szintje, ami a sejtekben oxidatív stresszhez, majd oxidatív károsodáshoz vezet. Ez a jelenség tehető felelőssé részben a sejtek öregedéséért, ami a bőrön már korán megfigyelhető” – írja dr. Kónya Judit a WEBBeteg vonatkozó cikkében. A health.howstuffworks.com szerint nemcsak a bőr korai öregedése az egyetlen következmény, ami miatt aggódnunk kell, a szakértők szerint az ekcéma kialakulásának veszélye is nő, emellett szárazságot és aknét is okozhat. A korral együtt pedig szerveztünk egyre kevésbé tudja felvenni a harcot a szabadgyökök ellen. 

A hajtás után megtudhatja, mit tehet annak érdekében, hogy a bőrén ne vagy minél kevesebb hagyjon nyomot a légszennyezés.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így válasszon edzőtermet!

Dívány 2013. november 18., hétfő 11:48

Ahogy egyre hűvösebbek a nappalok, úgy tűnik egyre vonzóbbnak a kültéri sportok helyett inkább a négy fal között mozgás. Egy korábbi cikkünkben már összegyűjtöttük, hogyan is kell személyi edzőt választani, most pedig ahhoz adunk tippeket, hogyan találhatja meg az ön számára tökéletes edzőtermet. Ebben lesz segítségünkre előző anyagunk szakértője, Bánkuti Gabriella, valamint a témával foglalkozó szakoldalak vonatkozó cikkei. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Pedig olyan jófejnek tűnt!"

Steiner Kristóf 2013. november 17., vasárnap 16:42

575215 4834734627730 1709796860 n

De elsőre olyan jófejnek tűnt!” – mentegetőztem a barátaim előtt, akik immáron sokadszorra tapasztalták meg ugyanazt a sztorit: megismerkedem valakivel, beleszerelmesedek – mármint nem úgy igazából, csak a személyiségébe -, és nagyjából egy heti ismerettség után úgy érzem, hogy rátaláltam az új lelki társamra, aki a barátságával, mi több, a puszta létezésével minden létező űrt betölt majd az életemben. Hiszen vicces, megért, meghallgat, és mindent elmondhatok neki – így aztán el is mondok mindent. Eleinte csak kávézgatni járunk, aztán teljes délutánkat töltünk együtt, hamarosan egy ottalvós bulit is tető alá hozunk, és mikor még friss barátságunk egyhónapos jubileumához sem érkeztünk el, már ott tartunk, hogy az illető:

  • pénzzel tartozik nekem,
  • bejelentés és telefonálás nélkül toppant be a legváratlanabb pillanatokban, cseppet sem figyelve arra, hogy esetleg más tervem/dolgom van (vagy ha igen, akkor leszarja),
  • halálosan meg van sértődve rám, amiért nem kerestem már három egész napja, vagy nem vettem fel a telefont.
  • esetleg az előzőek mind együttvéve, megfűszerezve azzal, amikor már mindenféle galád pletykákat terjeszt rólam a hátam mögött, kvázi bosszúból, amiért „meguntam őt”.

Mert ő így értelmezi a dolgot. 

 

Jógázással a többi sport is jobban megy

Toma 2013. november 17., vasárnap 15:46

Bizonyára nem mondunk újat azzal, hogy a jógázás kihat szinte az élete összes területére. Segítségével felfrissülünk, növeli a koncentrációs képességet, csökkenti a stresszt és még fogyaszt is. Azonban a felsorolás itt még nem ér véget, hiszen ha rendszeresen űzi, akkor más sportokban a teljesítményt is fokozza.

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 ok, amiért egész nap csak zabálna

Toma 2013. november 16., szombat 18:09

Bizonyára ismerős az érzés, amikor egész nap enne, mert folyamatosan kívánja a kaját. Hacsak nem kívánós kismama, elgondolkozott már rajta, hogyan lehetséges, hogy egy kiadós ebéd után is a csipszeszacskót szorongatja?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csinálhat bármit, sose lesz tiszta

Toma 2013. november 15., péntek 18:00

Az embert már gyerekkorában gondosan megtanítják, hogyan kerülheti el a különböző fertőzéseket, és miképpen tudja magát és környezetét tisztán tartani. Sajnos rossz hír, hogy az akkor tanultak egy részét akár el is felejtheti. A Huffington Post összeszedett jópár, nagy népszerűségnek örvendő tévhitet és kevésbé köztudott tényt a személyi higiéniáról, amelyek alapján totális szélmalomharcnak tűnik a kórokozók elleni küzdelem. Szerencsére pár tippet is kapunk azért, hogyan maradhatunk mégis életben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 dolog, amit nem tudott az izzadásgátlójáról

Toma 2013. november 14., csütörtök 11:04

Az izzadásgátlók használata mindennapjaink szerves része, és bár régóta megy a vita, valóban veszélyesek-e, ennek ellenére van még egy rakás érdekességük, amivel a legtöbben nincsenek tisztában. Tudta például, hogy akár immunis lehet rájuk, vagy hogy a legtöbb valójában nem is szünteti meg magát az izzadást?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Három mount everestnyi melltartót vettek a kínaiak egyetlen nap alatt

jean_pierre 2013. november 13., szerda 16:40

A kínai szinglinap lett a világ egyik legnagyobb üzlete. A november tizenegyedikén tartott, nem hivatalos ünnepen hatalmas árkedvezményeket adnak a cégek, így mindenki eszét vesztve vásárolgat. A New York Times cikke szerint a legnagyobb kínai online áruház, az Alibaba majdnem hatmilliárd dolláros forgalmat bonyolított ez alatt az egyetlen nap alatt: 402 millióan látogatták a honlapját, ami több mint a kínai felnőtt lakosság harmada.

Ilyenkor mindig nagyon mennek a pasipárnák, a cuki kapucnis pulcsik, rengeteg bort is vettek, és 1,6 millió melltartót, amik egymásra téve háromszor magasabbak lennének mint a Mount Everest. Fogyott emellett kétmillió alsógatya is, amik biztos jól jönnek majd a másik slágertermék, a vietnami házastárskereső utak során.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Naszálytej és a Sole termékei buktak a laktózbotrányban

zezse 2013. november 13., szerda 16:12

Cáfolta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal, hogy eltitkolnák azon cégek nevét, amelyek termékeiben hatérték feletti laktózmennyiséget mértek. Nyilvánosságra is került a két cég neve, és a problémás termékek: a Naszálytej Zrt. az 500 ml-es Magic Milk UHT Laktózmentes habtejszín termék miatt fizethet 300 ezer forintos bírságot, ráadásul a vizsgálati díjat, 25016 Ft-ot is ki kell fizetniük. A másik cég, aki fennakadt a szűrőn, a Sole-Mizo volt, náluk a Sole laktózmentes tejben találtak a szakemberek túl sok laktózt.

A tejszínt és a tejet egyébként a debreceni Auchanban vásárolták. Utóbbi a vizsgálat szerint a meghatározott határérték kétszeresét tartalmazta, a  kiterjesztett mérési eredmény pedig: 0,17-0,23 g/100 g volt. 

A másik terméket a Sole-Mizo gyártotta, az egy literes kiszerelésű 1,5 százalékos Mizo laktózmentes tejben 0,215-0,285 g/100g laktóz volt, mely érték az előírtnak szintén több mint kétszerese.

Mi számít laktózmentesnek?

A tejcukormentesség kapcsán az MSZ 1382/1-87 számú szabvány tartalmazza az
irányadó határértéket. A szabvány előírásainak értelmében tejcukormentes
(laktózmentes) az az élelmiszer, amelynek tejcukortartalma fogyasztásra kész állapotban
legfeljebb 0,1 g/100 g, illetve 0,1 g/100 cm3. A normál tejben 4,5 gramm tejcukor található 100 grammban.

Megkerestünk pár üzletláncot, de meglepetésünkre sem az Auchannál, sem a CBA-nál nem tudtak róla, hogy termékvisszahívásra került volna sor. Ez különösen annak a fényében érdekes, hogy a termékeket még márciusban vásárolták, viszont az adatokat csak most hozták nyilvánosságra, annak ellenére, hogy a Sole-Mizo elleni határozat már augusztus végén jogerőre emelkedett.

A Naszálytej meglepődve vette tudomásul, hogy nyilvánosságra hozták a büntetést, főleg ennyivel az eset után. Mindenkit megnyugtattak, hogy már rég nincs a tételből, mivel a tejszín eltarthatósági ideje három hónap. Elmondásuk szerint nem kell tartani ettől a mennyiségtől, mivel gondot minimum 1g/100 g fogyasztása esetén okoz. A céget eddig 18 év alatt másodszor büntették meg.

A Sole-Mizót is kerestük, de nem sikerült elérnünk őket.

Így szépüljön meg ebédszünetben!

ermiz 2013. november 13., szerda 12:20

Az amerikai filmekben nagyon menő tud lenni, amikor az ebédszünetben kiszaladnak az irodista lányok egy pedikűrre, vagy épp szempillafestésre. Pár éve ez már itthon se lehetetlen.

A hazai forradalom a Klier szalonokkal indult, ezek voltak ugyanis az első olyan fodrászatok, ahol deklaráltan nem kellett bejelentkezni. A főleg plázákban elérhető Klierekben minden fodrászati szolgáltatás elérhető, sőt olyan finomságokra is akadhatunk, mint a szakállvágás.

Néhány év elteltével robbantak be a Bio Hair fodrászatok, melyek saját bevallásuk szerint teljesen természetes termékekkel dolgoznak. "Szalonjainkban csak természetes és bio szépségápolási anyagokat használunk" - írják a weboldalukon. 

A hálózatnak azonban nem ez az igazi előnye, hanem az, hogy bármikor be lehet esni, bejelentkezés nélkül, ráadásul nem kötelező hajat mosni hajvágás előtt, ha frissen mosott hajjal érkezik az ember. Mindezek mellett ráadásul a hajtetoválástól kezdve a fufruvágáson át több olyan szolgáltatás is van, amiért nem mennnénk el külön fodrászhoz, adott esetben viszont jól jön, ha van vásárlás után 10 percünk beugrani a fodrászatba. Azért a valóság néha nem ennyire szép, saját tapasztalatom alapján valamennyit mindig kell várni, főleg hétvégén. Azt azonban hozzáteszem, hogy bármelyik üzletben voltam, maximálisan kedvesek és udvariasak voltak. A cégnek van egyébként kozmetikai és manikűr-pedikűr szolgáltatása is, de ezek nem mindegyik szalonban elérhetők.

A bevásárlóközpontokban körömszigetekre lehet mostanáig bukkani, Budapesten öt helyen van a Nail&Go-nak szalonja, amelyeknél átlagosan 4-6 fővel tudnak foglalkozni. A rendszerben elvileg nincs bejelentkezés, de azért a valóságban ez sem mindig így van. Saját tapasztalat szerint egy teljes lakkozás nem fért bele az időbe - némi reparálásra volt szüksége egy körmömnek - és hiába mondtam, hogy szeretném, senki nem ajánlotta fel, hogy üljek arréb egy másik körmöshöz, akihez épp nem jelentkezett be vendég. Viszont alig 200 forintért kijavították a lepattant zselét. Az áraik nem vészesek: a gél lakkozás 2200 Ft, az épített zselé 4300 Ft.

Elég egy óra rá

- Egy teljes lakkozás

- Egy alkalom vibrációs tréning

- Egy hajvágás

- Egy géllakozás

- Szoláriumozás

 Akinek rendben a haja és a körme, az beugorhat egy gyors fogfehérítésre és ajakdúsításra is, a Smiling Barba. A fogak már 24 perc alatt fehérek lehetnek (9900 Ft-tól kezdődnek az árak), és az ígéret szerint 3-11 árnyalattal tudnak változtatni rajtuk. A cég nem használ peroxidos fehérítőt (ezt ugyanis csak fogorvos teheti), és a hatást 2-4 hónapra garantálják. A fogfehérítésen kívül a száj is megnagyobbítható: egy kezelés 4900 Ft, és 25 percig tart. Jelenleg 15 helyen érhető el a szolgáltatás, országszerte.

A Smiling Planet szintén a fogfehérítésre helyezte a hangsúlyt, itt a hagyományos fehérítés mellett szintén van bio verzió, úgyhogy már látjuk magunk előtt a ragyogó fehér fogakat villantó Waldorf-anyák hadát. A leírás szerint glicerin, szódium-bikarbonát (szódabikarbóna), aloe vera gél, kamilla kivonat és mentaolaj alkotja a bio szettet. A 30 perces kezelés 8900 vagy 11900 Ft-ba kerül, attól függően, hogy melyik verziót választjuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyszerűen leküzdhető az őszi fáradtság!

ddme 2013. november 12., kedd 18:53

Most, hogy október végén nyári idő van, sokan csak kókadoznak egész nap, ahelyett, hogy érdemlegesen töltenék el az időt. Persze, teljesen érthető, hogy a szervezet ilyen módon reagál a szokatlan időjárásra, de bosszantó is, hogy egy óra sem telik el anélkül, hogy ne vágynánk egy jó alvásra. Azt már megírtuk, úgyhogy ilyenkor gyorsan ki is próbálhatja, hogyan tud házilag energiaitalt  készíteni, de ha nincs kedve kotyvasztani, itt van pár tipp, milyen gyakorlatokkal/praktikákkal tudja kicsit felpörgetni magát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar lány az egyik legjobb ifjú golfos

carl_lewis 2013. november 12., kedd 12:49

Az utóbbi időben a sportújságokban többször lehetett Rózsa Csilla nevével találkozni, hiszen rendszeresen kiemelkedően szerepelt a különböző golfversenyeken. Volt többek között olyan alkalom is, amikor sikerült legyőznie a tavalyi Európa-bajnokot, a francia Céline Boutiert, és tavaly óta vezeti a World Junior Golf Series ranglistáját, azaz ő az egyik legjobb fiatal női golfjátékos. Mindemellett kétszeres junior és kétszeres felnőtt magyar bajnok. Ahogy a Díványnak elmondta, ezekre talán a legbüszkébb az eredményei között. Rózsát arról kérdeztük, hogyan ismerkedett a sporttal, milyenek az edzések és hogy kinek ajánlaná. Kiderült az is, hogy a golf nem csak a kiváltságosok sportja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már a magyaroknak sem veszélytelen, ha Facebookon posztolgatnak

mark_twain 2013. november 11., hétfő 20:12

Egy új felmérésből kiderült, hogy miközben egyes fejlett országokban a Facebook egyre cikibbnek számít a fiatalok között, addig a magyarok változatlanul szívesen szöszmötölnek vele. Ami sokkal érdekesebb, hogy magyarok is beleszaladtak már olyan helyzetbe, hogy a facebookos jelenlétük miatt származott valami káruk a munkahelyükön, hiszen 5 százalékuk vallott erről. Hogy pontosan milyen gondokat okozott a felelőtlen lájkolgatás és posztolgatás, azt sajnos nem derült ki. Annak ellenére viszont, hogy valószínűleg majdnem minden irodai dolgozónak van legalább egy olyan szerencsétlen ismerőse, akinek a munkahelyén letiltottak szinte mindent, a kutatás szerint csak a munkahelyek 8 százaléka korlátozta eddig a Facebook-használatot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így győzheti le a hétfői munkaundort

Dívány 2013. november 11., hétfő 17:02

Sokakat a hétfőnek már a gondolatától is kirázza a hideg, és van, akinek ez már a vasárnapjára is rányomja a bélyegét. A szakemberek szerint a hétfői munkaundor jelei közé tartozik a fáradtság, a levertség, a kilátástalanság, a motiválatlanság, a koncentrációzavar, sőt, a depresszió is, és mindez sajnos kihathat a magánéletünkre is. Természetesen nem kell hagyni, hogy idáig fajuljon a dolog, a hajtás után megmutatjuk, hogyan segíthet ezen a problémán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vannak a nagy mellnek hátrányai? Naná!

ddme 2013. november 10., vasárnap 21:02

Amikora kis mell hátrányairól írtunk, már szóba került, hogy a nagy mell se csak előnyt jelent. A Literally, Darling listáját továbbgondolva mi is összeszedtük a sajátunkat arról, hogy a nagy mellek miért jelenthetnek problémát. Az alapokkal persze mindenki tisztában van: kezdve azzal, hogy akár tartós hátfájást is okozhat a túl nagy mellek súlya (és ehhez még csak nem is kell a világ  legnagyobbjainak lenniük), a melltartóvásárlás örökös nehézségein túl egész addig, milyen nehéz úgy beszélgetni egy ellenkező neművel, ha az közben nem képes a szemünkbe nézni. Mégis, első nekifutásra mindenki sokkal szerencsésebbnek tartja a nagyobb mellel megáldott nőket. Alább pár példa arra, miért ne tegyék.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tények és tévhitek a cukorbetegségről

Toma 2013. november 10., vasárnap 11:46

A cukorbetegség a leggyakoribb anyagcserebetegség, melyben évről évre egyre többen szenvednek. Sajnos bármennyire is a köztudatban élő problémáról van szó, sokan mégsincsenek tisztában kialakulásának körülményeivel és kezelésével.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ikrek fotói bizonyítják, milyen látványosan öregít a dohányzás

jean_pierre 2013. november 8., péntek 21:32

Ön sem hisz a photoshopban? Nem győzte meg a Smoking Time Machine telefonos app, ami egy fotó feltöltése után megmutatja, hogyan fog öregedni, ha továbbra is bagózik?  Pedig ideje elhinni: a dohányzás valóban látványosan tönkreteszi a bőrt, alább megnézheti, hogyan. Az összehasonlításra pedig a legjobb alanyok az egypetéjű ikrek, akik gyárilag még megszólalásig hasonlítanak egymásra. Legalábbis, amíg egyikük keményen bagózni nem kezd.

Egy, az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának hivatalos lapjában megjelenő új tanulmány olyan ikreket hasonlított össze, akik közül az egyik dohányos, míg a másik vagy soha nem is dohányzott, vagy legalább öt évvel kevesebb ideig mint a testvére. A kutatás során az ikrekről fotók készültek (ezek láthatók alább), és egy kérdőívre is válaszolniuk kellett, azonban az plasztikai sebészek anélkül vizsgálták őket, hogy tudták volna, melyikük a dohányos. Elsősorban a ráncokat figyelték, olyan jegyeket kerestek, amelyek egyértelműen a dohányzás következményei. Végül arra jutottak: a dohányzás hatásai leginkább az arc alsó felén láthatók a leglátványosabban.

dh3

A bal oldali nő dohányzott kevesebbet.Fotó: plasticsurgery.org
Távolról sincs vége, olvasson még »

A kis mell is jelenthet nagy problémát

Toma 2013. november 6., szerda 23:23

Fizikai adottságok esetében a nők sokszor épp arra vágynak, ami nekik nincs, vagy nem olyan, mint a másiké - és ez különösen érvényes a mellméretre. Pedig bármekkora is legyen, azt kijelenthetjük, hogy sem a nagynak, sem a kicsinek nem csak kizárólag előnyei vannak. A Huffington Post a kis mellre vágyakozók kedvéért összeszedte, milyen hátrányokkal jár, ha nem vagyunk mellben eleresztve, mi pedig hozzátettük, mennyire értünk egyet. Ha önre ezek nem vonatkoznak, figyeljen, nemsoká jön ugyanez a nagy mellek hátrányairól!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.
  • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!

Hirdetés