ÉLETMÓD

Penészirtó-körkép: mind hatásos, csak nem mindegy, mennyiért

etelka 2014. január 15., szerda 10:42

A penésszel kizárólag akkor van baj, ha a lakásunkban vagy az (eredetileg nem penészesnek szánt) élelmiszereken jelenik meg, egyébként helye van az életünkben. Amint megjelenik a közelünkben, mégis tűzzel-vassal irtanánk. A német Test magazin megvizsgálta és le is tesztelte a penészirtókat, melyek mindegyike hatásosnak bizonyult. Ám nem mindegy, aranyáron veszünk-e sima hipót, vagy van egyszerűbb megoldás is.

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek lesznek a legmenőbb edzésformák 2014-ben

Dívány 2014. január 14., kedd 17:07

A novemberi FittArénán már kipróbáltunk pár újabbnak számító mozgásformát, de a repertoár ennél persze sokkal szélesebb. Bánkuti Gabriella személyi edző összegyűjtötte, hogy idén milyen trendekre számíthat még az, aki nem (csak) futással szeretné formába hozni magát. Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így csinosíthatja tovább otthonát fillérekből

Steiner Kristóf 2014. január 14., kedd 09:40

Tombol a DIY mánia szerte a világban, és persze az én otthonomban is. Igaz, nem is nagyon volt más választásom, miután már maga a költözés is lenullázta a bankszámlánkat – ám néhány könnyen, gyorsan, és olcsón kivitelezhető trükknek köszönhetően igazi álomotthonná varázsoltuk a lakásunkat. Múlt héten már elmeséltem, hogyan zajlott a konyhabútor “instant” felújítása, és hogy úsztuk meg az állólámpavásárlást, ezen a héten pedig újabb hat trükkel igyekszem segíteni a könnyed és pénztárcabarát otthonteremtést.

Kész vicc az ÁNTSZ kiemelt ellenőrzése

Divany.hu 2014. január 13., hétfő 12:33

Kiemelten vizsgálja az ÁNTSZ az étrend-kiegészítőket és potenciafokozókat - közölte az ÁNTSZ a honlapján. Az indok az, hogy az "Országos Tisztifőorvosi Hivatalhoz az elmúlt évben több olyan lakossági panasz is érkezett, melyekben egyes étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos problémákat jeleztek a vásárlók. Az egészségügyi hatóság már tavaly is kiemelt figyelemmel kísérte a területet és az idén is országos ellenőrzést indít. Vizsgálják az étrend-kiegészítő készítmények jelölését, egyes – szúrópróbaszerűen kiválasztott – potencia fokozókat pedig laboratóriumi vizsgálatnak is alávetnek. Ennek során többek között azt nézik meg, hogy tartalmaznak-e tiltott összetevőt."

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogyjon ingyen, otthonról a telefonjával!

Edicsek 2014. január 12., vasárnap 09:32

Az év eleji fogadalmak között mindig dobogós helyen szoktak végezni az egészségmegőrzéssel és életmódváltással kapcsolatos, a rendszeres edzésre, netán a pluszkilók leadására irányuló fogadalmak. Néhányan már január végén feladják, többek legalább a jó idő beköszöntéig járnak edzőterembe, majd jönnek a kifogások: nekem erre nincs időm, mindig rossz időpontban vannak az órák, sokan vannak a teremben, ráadásul nem is szimpatikusak, és még drága is. Na, most járt le ezeknek a kifogásoknak az ideje: itt vannak az ingyenes, bárhol és bármikor elvégezhető edzőprogramok, amihez ki sem kell mozdulni az otthonából. A legtöbb program esetében ingyen is végezhet edzéseket, de ha már unja ezeket, vagy többet akar, akkor némi fizetés ellenében tölthet le további gyakorlatokat, és ezek is kevesebbe kerülnek átlagosan, mint egy órajegy bármelyik menő edzőterembe. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pánikol az edzőtermektől? Nincs egyedül!

Dívány 2014. január 10., péntek 22:03

Egyesek szerint 2014 egyik divatszava a gymtimidation (gym=edzőterem, intimidation= megfélemlítés, fenyegetés) lesz. Ez a kifejezés azt a jelenséget írja le, ha valaki azért nem hajlandó edzőterembe járni, mert retteg attól, hogy valami zavarba ejtő dolog történik vele. Mondjuk, mert lövése sincs róla, milyen eszközt hogyan kell használni, vagy mindenkinek csodás alakja lesz, csak neki nem; hogy mindenkinek menőbb cucca lesz, vagy hogy lenézik azok, akik már többéves előnyben vannak önhöz képest, esetleg csak borzasztóan bosszantja, ha valaki nem tartja be az edzőtermi illemtant.

Ez a probléma sokak számára ismerős lehet, akinek a fejében legalább már egyszer megfordult, hogy rendszeresen mozogni kellene. Mi sem vagyunk kivételek, és sok ismerősünktől is hallottuk már, hogy szívesen mennének edzeni, de tartanak attól, hogy csak tökéletes testű, hibátlan mozgáskoordinációval rendelkező nők között kell majd izzadniuk, és ez nem igazán tenne jót az önbecsülésüknek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért érnek gyorsabban a lányok?

mark_twain 2014. január 9., csütörtök 10:14

Az közhelyszerűen gyakran előkerül, legalábbis középiskolás korban biztosan, hogy a lányok gyorsabban érnek mint a fiúk. Ezt sikerült most (részben) bebizonyítania brit tudósoknak - írja a Time magazin. A Cerebral Cortex nevű tudományos folyóiratban jelentetett meg a Newcastle-i Egyetemen dolgozó nemzetközi kutatócsapat egy tanulmányt, amiben arról írnak, hogy a lányok agya korábban esik át az egy bizonyos, tipikus átalakuláson, mint a fiúké.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így pofozza ki az otthonát fillérekből

Steiner Kristóf 2014. január 8., szerda 18:31

Számomra a konyha a lakás egyik legfontosabb pontja, mivel rengeteget sütök-főzök, ráadásul közismert tény, hogy a házibulik során a legjobb arcok mindig a konyhában időznek. Ezért aztán kicsit kétségbe voltam esve, hogy az új lakásunk konyhájának annyi karaktere sincsen, mint egy valóságshow elsőként kieső hősének. Álmodoztam persze új konyhabútorról, meg új csempéről, de a költözés után arra se volt pénzünk, hogy rendeljünk egy pizzát, nem hogy arra, hogy gigantikus felújításba kezdjünk. Nem kis kihívás volt a lehető legkisebb kiadásból arculatot adni a helységnek, de miután néhány nevetségesen egyszerű trükköt bevetve sikerült igazi álomkonyhát varázsolni belőle, totálisan rákattantam a DIY-ra. 

Mostanra az otthonunk minden egyes szobájában alternatív megoldások tucatjai segítik a praktikus térhasználatot, ékesítik a falakat és bútorokat, és - nem utolsó sorban - megkímélnek minket a felesleges kiadásoktól. Azt már megmutattam, hogyan lehet menő vintage bútort készíteni fillérekből, a következő néhány hét során olcsó, szimpla, könnyen és gyorsan kivitelezhető trükköket mutatok, amelyeket olyanok is nyugodtan kipróbálhatnak, akik eddig messze elkerülték az úgynevezett "hobbiboltokat", sőt a technikaórától jobban rettegtek, mint a matektól. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Eddzen uszkárokkal, hörögve vagy betépve!

Toma 2014. január 8., szerda 17:34

Az interneten se szeri se száma az alakformáló videóknak, melyek hipp-hopp karcsú vonalat ígérnek. Bár a legtöbb tényleg hasznos, vannak olyanok, melyek annyira meghökkentőek, hogy nem lehet csak úgy átsiklani felettük. Íme, egy összeállítás, amelyekre garantáltan nem fog tudni edzeni, mert előbb-utóbb azon kapja magát, hogy csak dermedten bámul.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most megtudhatja, eleget alszik-e

.syl. 2014. január 7., kedd 17:53

Egészségi állapottól, terheltségtől, kortól is függ, hogy kinek mennyi a napi alvásigénye, ahhoz pedig, hogy a sajátunkat tudjuk, ismernünk kell a testünk jelzéseit – írja a Sleep Academy. Ha szüksége van ébresztőre, vagy problémát okoz a felkelés, biztosan nem alszik eleget, de ugyanezt jelzi az is, ha hamar elfárad vezetés közben, illetve ha dekoncentrált, és gyakran elfelejt dolgokat (feltéve, hogy ez nem volt így korábban is). Íme még néhány jel, ami arra utal, hogy nem alszik eleget.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Létezik a gyógyszer, ami felére csökkenti a mellrák kialakulásának esélyét

mark_twain 2014. január 7., kedd 09:45

Az anasztrozol nevű hatóanyaggal foglalkozó első beszámolók még nagyjából tíz évvel ezelőtt jelentek meg. Akkor tartottak nagyjából a szer engedélyeztetésénél. A cikkekben arról lehetett olvasni, hogy megjelent egy gyógyszer, amivel a tamoxifen-kezelésnél is jobb eredményeket értek el a menopauza utáni nőknél az emlődaganat kezelésében és megelőzésében. Az akkori vizsgálatok eredményei 2 és fél év és huszonegy ország több mint 9000 páciensén alapultak. Az anasztrozol hatásának lényege egyébként, hogy gátolja egy női nemi hormon, az ösztrogén termelését a menopauza utáni nőkben.

Egy újabb példa arra, hogy a gyógyszeriparban mennyire nem mennek gyorsan a dolgok, avagy remeghetnek az összeesküvéselmélet-hívők, hogy egy gyógyszergyárnak milyen nehezen sikerül elfogadtatnia az egyik orvosságát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyalogoljon 2000 lépéssel többet, kisebb esélye lesz a szívrohamra

mark_twain 2014. január 6., hétfő 19:35

A séta csökkenti a szívroham kialakulásának esélyét, az orvosok pedig most azt is kiszámolták, hogy pontosan hány lépést kell tenni ahhoz, hogy egészségesnek tudhassa a szívét - írja a Time magazin. A gyaloglásnak köszönhetően még a cukorbetegségre hajlamosak is csökkenthetik nyolc százalékkal a szívbetegségek kialakulásának esélyét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 bizarr szépségtrükk, ami tényleg beválik

Toma 2014. január 6., hétfő 09:57

Sokan gondolják úgy, hogy felesleges megvenni a drága kozmetikai termékeket ahhoz, hogy jól nézzenek ki. Bár több mendemonda is kering különböző bizarr praktikákról, azonban legtöbbjükről előbb-utóbb kiderül, hogy semmit sem érnek. Szerencsére vannak kivételek, és ezeket a refinrey29.com össze is gyűjtötte.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ideges? Ne is próbáljon lehiggadni!

mark_twain 2014. január 5., vasárnap 20:17

Ha valaki ideges, akkor általában azt szokták mondani neki, hogy próbáljon megnyugodni. Alison Wood Brooks, a Harvard Egyetem egyik professzorának kutatása szerint viszont ez rossz megközelítése a helyzetnek. Egyrészt azért, mert szinte mindenki megtapasztalhatta már, hogy reménytelen bizonyos helyzetekben megnyugodni, másrészt azért, mert Brooks azt írja, hogy létezik ennél sokkal jobb út is. Azt ajánlja, hogy ha valaki ideges, akkor próbálja meg ezt izgatottsággá szelídíteni – számolt be a Mashable.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minek a kalóriatartalmát akartuk tudni 2013-ban?

mark_twain 2014. január 5., vasárnap 10:49

A Google minden év végefelé rengeteg adattal látja el a világot arról, hogy mikre kerestek az internethasználók az adott évben a legtöbbet. Ahogy korábban már megírtuk, divat témában például legtöbben a Versace divatmárka iránt érdeklődtek - köszönhetően Drake-nek is, legalább is a divatmárkák közül.

Mint kiderült, a magyarok a diéták közül legjobban a 90 napos diétára voltak kíváncsiak, míg a paleolit - meglepetésre - csak a második lett, a legnépszerűbb receptnek pedig a palacsinta receptje bizonyult, leverve többek között a gofrit és a muffint.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekre fognak gerjedni idén az egészségmániások

etelka 2014. január 4., szombat 08:44

Míg tavaly a quinoa, a paleo diéta, és a tabata voltak a menő trendek, addig 2014-ben egészen más dolgoktól leszünk elájulva - vélik a Huffington Post szerzői. Érdemes összehasonlítani a 2012-es listával, hogy meglássák, nem sikerült minden terméknek az áttörés.

Hódít a múlt

Az amerikaiak eléggé ráizgultak a quinoára, na meg a hasonló jó hatásokkal rendelkező amarantra, ami szintén gluténmentes,és más gabonáktól eltérően lizint tartalmaz, mely hiányzik a legtöbb  gabonaféléből. És akkor még nem beszéltünk a Freekeh vagy Frikeh esetleg farik névre hallgató gabonáról, melyet főleg Észak-Afrikában kedvelnek.

Ez gyakorlatilag zöld búza, melyet megpirítanak, így adva neki izgalmas ízt. Állítólag rosttartalma a duplája a hagyományos búzának, stabilizálja a vércukorszintet és csökkenti a koleszterinszintet.

Szuperélelmiszerek

Egyre gyakrabban találkozunk a szuperélelmiszer jelöléssel a csomagolásokon, ezeket általában olyan termékek kapják, melyek különösen egészségesek, tele vannak vitaminokkal, és természetesen fogyasztanak is. Persze nem feltétlenül ez az egyetlen járható út, gyakran az olcsóbb termékek közt is megtalálható ugyanaz a beltartalom, csak ez nem olyan menő.

Kendermag: Nem, ne reménykedjenek, semmi köze a marihuánához, legalábbis THC-t nem tartalmaz, anélkül pedig nehéz elszállni. A Chiához és lenmaghoz képest 50 százalékkal több fehérjét tartalmaz. Általában salátára szórják, smoothie-kba keverik, vagy önmagában fogyasztják. Külön előnye, hogy Omega-3 zsírsavakat tartalmaz, mely 1:3 arányban van jelen az omega-6 zsírsavakkal együtt, ezért különösen egészséges. Ha ön nem szívesen eszik halat, akkor egyen kendermagot - vagy len- és chia magot, melyek nem annyira sztároltak, de hasonló hatással bírnak.

Jó ha már most elkezdik mondogatni, hogy Ezüstös bölénybogyó (Shepherdia argentea Nutt), mert ez lesz a jövő év csodanövénye. Mit tud? Tartalmaz egy csomó likopént - mint a paradicsom - mely antioxidáns, és a rák ellen is bevethető. Sok indián rezervátumban megtalálható növényről van szó, és mostoha körülmények közt is megél.

Savassága miatt már a bortermelők is érdeklődnek felőle. Mivel viszonylag nehezen beszerezhető, ezért jól pótolható bogyós gyümölcsökkel, paradicsommal és répával.

Mióta kiderült, hogy a Matcha zöld tea tartalmazza a katekint (ez egy polifenol, melynek daganatellenes hatása van), ráadásul sokkal jobban felszívódik belőle, mint a hagyományos zöld teából, azóta megnőtt iránta a kereslet. Ennek az az oka, hogy a matcha por úgy készül, hogy a tealeveket a szüret után gőzölik, melynek hatására a polifenol-oxidáz enzim lebomlik, és az erjedés leáll. A szár és egyéb részek eltávolítása után lisztszerű porrá őrölik a teát ( ha  bővebben érdekli az előállítási folyamat, nézze meg itt) Minden jó tulajdonsága ellenére azért jó, ha tudja, egyetlen italtól vagy ételtől sem fog lefogyni, vagy egy csapásra egészségessé válni.

Funkcionális tréning

A fent nevezett tréning, bár már évek óta ismert, de a siker útjára csak néhány éve lépett, ami mind a fiatalabb, mind az idősebbek számára is kitűnő edzésforma. Ezért van az, hogy ha súlyokat emelgetünk vagy futunk, azt képesek leszünk kitartóan csinálni, de még mindig megvisel, ha a repülőgép felső tartójába kell begyömöszölni a bőröndöt. A funkcionális tréning során az izmokat dolgoztatjuk, de eközben zsírt is lehet égetni, és a központi tartóizmok is megerősödnek.   

Étkezzen helyben

Az elmúlt években sokan írtak már arról, miért nem jó, hogy több ezer kilométerről érkező élelmiszereket fogyasztunk. Ennek a sok beszédnek meg is van az eredménye, legalábbis a Huffington Post szerint. Az egy dolog, hogy csökkenti a ökológiai lábnyomát, támogatja a helyi termelőket, ráadásul sokkal jobb a piacon vásárolni, mint a szuper- és hipermarketekben. Itt van a nálunk is hódító 50 km-es diéta, melynek lényegét maguk is kitalálhatják. 

Részletes napirend a notórius késő barátja

.syl. 2014. január 3., péntek 20:17

Párkapcsolatokban dühöt, indulatot, haragot válthat ki a partnerből, ha rendszeresen elkésünk, a főnökünkről nem is beszélve. De mi a teendő akkor, ha az állandó csúszás mögött több áll puszta trehányságnál? És hogyan segíthetünk a másiknak, ha notórius késő? Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat dr. Valló Ágnes magatartásterapeutával. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudós nők Izraelben

Steiner Kristóf 2014. január 3., péntek 20:17

A zsidóságot sokan nevezik a matriarchális szubkultúrának, ám ez a megállapítás rendszerint a vallási és a származást illető hagyományokra vonatkozik. Pedig Izraelben a hipermodern felhőkarcolókban berendezkedett high-tech irodákban, a kormányzati kutatóközpontokban, sőt a parlamentben is legalább olyan komoly szerephez jutnak a nők, mint a Tóra történeteiben. Persze ez nem meglepő, ha arra gondolunk, hogy Izrael Állam lakói már a hatvanas évek végén női miniszterelnököt választottak maguknak Golda Meir személyében. Hogy ez a jelenség az ősi tradícióban, vagy sokkal inkább a modern társadalomformáló elvekben gyökeredzik, nem tudom, ám tény: Izraelben egyáltalán nem ritka, hogy a legnagyobb, legjelentőségteljesebb cégek és szervezetek vezető pozícióit nők töltik be. 

Erről pedig pár napja személyesen is meggyőződhettem, amikor Magyarország izraeli nagykövetsége és az Izrael külügyminisztériuma meghívott öt magyar újságírót, hogy egy főként high-tech innovációkat bemutató túra keretében végigvezesse őket az ország legjelentősebb kutatóközpontjain.

Nem kell rosszul végződniük a távkapcsolatoknak

mark_twain 2014. január 2., csütörtök 21:39

A távkapcsolatokról általában úgy tartják, hogy nem tartoznak a legjobb ötletek közé - különösen akkor nem, ha azt sem tudhatják biztosan a felek, hogy milyen időszakra kell így berendezkedniük, és mikortól lehetnek valóban együtt. Kivételek persze akadnak, és hogy nem reménytelen a helyzet, azt egy friss tanulmány is bizonyítja, ami reményt adhat a távkapcsolatban élőknek, ha éppen nagyon egyedül érzik magukat - írja az Atlantic.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 tipp, hogy télen se lustuljon el

Toma 2014. január 1., szerda 14:48

Szilveszterkor nyilván önöknél is megtörténtek a nagy fogadalmak, amik elsején néha nem is tűnnek olyan könnyen megvalósíthatónak. A téli hónapokban amúgy is mindenki ellustul és mozgás helyett inkább a fűtött lakásban heverészik. Ha ön úgy dönt, hogy igenis betartja a fogadalmait és sportos életmódot fog folytatni, segítünk pár tippel, hogyan lehet motivált még akkor is, ha kint fúj a szél és esik a hó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Józanodjon hányás nélkül!

Becca 2014. január 1., szerda 10:24

Az idei szilvesztert sem tudta alkohol nélkül átvészelni? Hasogat a feje, szédül, émelyeg, és még ezt a pár sort is nehezére esik elolvasnia? Ha a válasza igen és néha-néha bele-bele is bólint a képernyőbe a szeme meg le-lecsukódik olvasás közben, akkor ön, ha akarja, ha nem, másnapos. Most mondhatnánk azt is, hogy minek ivott annyit, ha nem bírja az alkoholt, de ezt majd biztosan mondja más helyettünk; mi inkább segítünk.

Az elmúlt évek jól bevált praktikáiból szedtük össze, és pár új dolgot is felfedeztünk, amit most megosztunk önnel, hogy egy kicsit elviselhetőbb legyen az év első napja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

12 újévi fogadalom, ami hazavágja a fogyókúrát

Dívány 2013. december 31., kedd 22:23

Ha eljön az új év, mindenki lázas fogadkozásba és fogyókúrába kezd. Nem mindegy azonban, hogy az ember milyen ígéreteket tesz, milyen célokat tűz ki maga elé, ugyanis akár saját maga is szabotálhatja a diétát. „Az emberek azért hajlamosak olyan könnyen felhagyni a fogyókúrával, mert a céljaik nem reálisak. Ha úgy érzik, hogy elbuktak, inkább bedobják a törülközőt, ahelyett hogy még egy esélyt adnának maguknak” - magyarázta Toby Amidor dietetikus a Huffington Post cikkében, ami azt foglalja össze, melyek azok a fogadalmak, amelyeket jobb lesz kerülni, ha nyárra bikini-kompatibilis testet akar.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Erről olvastak legszívesebben az idén

LS 2013. december 31., kedd 15:47

Kíváncsiak voltunk, idén mire kattintottak, kedves olvasók, hátha kiderül, mi az a téma, amit fájón elhanyagolunk, és mi az, amit már annyira unnak, hogy sikítva dobják el az egeret, ha ránéznek.

Itt van mindjárt a fogyókúra és a jó külső kérdése. Naná, hogy egy ilyen cikk végzett az élen. Ebben tanácsokat adtunk Lórincz Olivér mesteredző segítségével, melyek azok a hasizomgyakorlatok, amiket érdemes csinálni, ha olyan hasat akarna, mint mondjuk egyik szerzőnké, Bánkúti Gabrielláé. Persze azt is végigvettük, mik azok a gyakorlatok, amikkel tök felesleges szenvedni, mert nem lesz tőlük kockás hasuk.

Azért kiemelnénk a legrosszabb hírt: „A közhiedelemmel ellentétben lapos és kidolgozott hashoz a felülések, és más hasizomerősítő gyakorlatok csak kis mértékben járulnak hozzá. Ellentétben az izomépítéssel, a fogyás nem onnan történik, amelyik izomcsoportot dolgoztatjuk!". Jó bejglizést!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Basztikuli, miért nincs már világbéke?

Steiner Kristóf 2013. december 30., hétfő 17:24

de1d15f65cd911e3a06f1283536b8c33 8 ok

Négy éve élek Izraelben, és bár körülöttem sokan úgy vélik, hogy a béke csupán illúzió, amely két háború közötti időszakot tölt ki, én a magam részéről szentül hiszek a valódi békében. Abban is hiszek, hogy a hosszan tartó béke nem a sérelmek megtorlásán vagy "ki az erősebb" játszmákon alapul, hanem megbocsátáson és elfogadáson. Jézus, Mohamed, Ábrahám, Buddha, Krisna és az összes new age bölcsesség guruja mind-mind ezt tanítja – ennek ellenére mintha a “szeresd a szomszédod, ahogy önmagad szereted” frázis egyre inkább fordulna át “pusztítsd a szomszédod, ahogy önmagad pusztítot” filozófiává.

Néhány héttel ezelőtt meghívást kaptam az Izraeli Parlamentbe, ahová négy másik magyar újságíróval látogathattunk el a magyarországi Izraeli Nagykövetség szervezésében. És bár remekül elvoltunk együtt, tagadhatatlan, hogy míg én általában vegán receptekről, “light” spiritualitásról, vagy populáris kultúráról írok, a többiek mind komoly lapok fontos cikkeinek sokat látott és olvasott gazdasági és politikai újságírói voltak. Ennél fogva kicsit úgy éreztem magam, mint Bridget Jones, amikor egy brit jótékonysági munkás és egy kurd szabadságharcos románcáról tájékoztatott a “Talpra Anglia” műsorában:“Egyszeriben elhivatott, elfoglalt és fontos újságíró lettem, aki az élete árán is hírt adna az igazságról, ettől pedig senki és semmi nem tántoríthat el!”

Ám hamar kiderült, hogy az elképzeléseim a világbékéről éppen olyan naivak, mint Bridget filozófiája a politikai tudósításról. Hiába van számtalan arab barátom, és ismerek több olyan, Tel Avivban élő zsidó srácot, akik meleg szórakozóhelyeken buliznak muzulmán pasijukkal, a kormány média- és közügy igazgatóhelyettese, az erdélyi születésű Arthur Koll a valóság egészen másik oldalára is rámutatott.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne stresszeljen rá a szilveszteri bulira!

Becca 2013. december 29., vasárnap 15:29

Agyára megy már a programkeresés, hogy hol és hogyan ünnepelje a szilvesztert? Megértjük! December 31. az év egyik olyan napja, amikor kötelezően kell valamit csinálni – de minimum örömködni, inni, trombitát fújni egymás arcába, konfettit szórni mindenhová és totálisan lerészegedni. 

 
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.
  • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!

Hirdetés