ÉLETMÓD

13 kötelező szokás az eredményes edzéshez

Dívány 2014. március 1., szombat 15:58

Az már félsiker, ha elkezdett edzeni, de ennyivel azért még nem váltja meg a világot, ráadásul ahhoz, hogy a rendszeres mozgás tényleg hatásos legyen, sok mindenre kell még odafigyelnie. A Women's Health össze is szedte azokat a jó szokásokat, amik segíthetnek a cél, vagyis a szép, egészséges test elérésében. Egyik sem bonyolult, viszont mindegyik lényeges.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyugi, a génjei miatt lusta dög

mark_twain 2014. március 1., szombat 13:18

Az Aberdeeni Egyetem és a Kínai Tudományos Akadémia tudósai felfedeztek egy genetikai mutációt, ami miatt egyesek lustábbak mint mások - írja a Daily Mail. A lustasággal pedig más problémák is járnak, így például a lusták hajlamosabbak az elhízásra és egyéb egészségügyi problémákra is. A kutatók most abban reménykednek, hogy előbb-utóbb sikerülhet olyan gyógyszert kifejleszteniük, amivel legyőzhetik a lustaságot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sósra édes: ez a tökéletes kombináció a betegségekhez

bh 2014. február 28., péntek 14:12

A túlzott só- és cukorbevitel káros hatásairól már mindenki hallott, ám a Shape egyik cikke alapján kiderült, végül az édesszájúak húzták ki a lúzer kártyát. Mert az egy dolog, hogy a sós ételek függőséget okoznak, de ha cukrot is tömünk mellé, akkor az nem csak alanyi jogon rombolja a szervezetet, de még az előbbi káros hatásait is fokozza.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, hogy mi szabályozza az alvásunkat

Toma 2014. február 28., péntek 13:25

Akinek megy, az a világ legtermészetesebb dolgaként tekint az alvásra, míg aki forgolódik, fel-felébred, esetleg álmatlansággal küzd, bármit megadna egy pihentető éjszakáért. A rossz alvás hátterében gyakran a stressz áll, ám előfordul, hogy ennél bonyolultabb okokra vezethető vissza az alvászar. Ám úgy tűnik, a tudósok jó úton haladnak afelé, hogy megtalálják a megoldást. Azt már tudják, hogy egy ún. biológiai kapcsoló szabályozza az alvást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bébiétel-diéta: csak két kilót fogytam, de megutáltam az evést

Becca 2014. február 27., csütörtök 08:47

Akad, aki a csírában, más a gyümölcsturmixokban hisz, és van olyan is, aki a bébiétel-diétában látja a fogyás kulcsát. A módszer állítólag a celebek közkedvelt személyi edzőjétől, Tracy Andersontól származik, és a legtöbb diétához hasonlóan rövid idő alatt elérhető jelentős súlyveszteséget ígér. Állítólag kipróbálta már maga Jennifer Aniston, Madonna és Lady Gaga is. Már csak rajtam volt a sor. 

Erőt vettem magamon, és elhatároztam, hogy egy héten keresztül keményen fogom magam és csak bébiételt eszek, vigyázva arra, hogy a napi adag ne haladja meg az 1000 kcal energiamennyiséget (eredetileg 600-nál kellett volna megállnom) . A súlyomat pedig minden reggel, közvetlenül felkelés után lemérem és feljegyzem. Hamar kiderült, hogy a szigorú diétát nem tudom kivitelezni, ezért már a legelején engedélyeztem magamnak némi nyers zöldséget – persze, csak módjával. De a diéta így sem volt fáklyásmenet. Elmondjuk, mire számíthat, aki belevág.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Váláskor sokba kerülhet, ha ész nélkül posztolgat

bh 2014. február 26., szerda 19:49

A Facebook nem csak a kapcsolatok láncfűrészes gyilkosa, de bizony egy válási procedúra során is komoly anyagi veszteséggel járhat, ha valaki meggondolatlanul használja. Vagyonmentés, gyermektartás, utólagos perek: utánajártunk, hogyan lesz egy közösségi oldalból a legszemetebb tanú a tárgyalóteremben.

A Bubi-bringákat is kipróbálhatja a Bringaexpón

velo.hu 2014. február 26., szerda 15:14

Hetedik alkalommal rendezik meg idén az egyik legnagyobb kerékpáros kiállítást, a PORT Bringaexpót, amit a tavalyihoz hasonlóan a Hungexpo G pavilonjába szerveztek. A február 27. és március 2. között, naponta 10:00-től 18:00-ig látogatható kiállítás egyik legnagyobb attrakciója a Főváros és a BKK új kerékpáros szolgáltatása, a budapesti MOL Bubi közbringarendszer bemutatása lesz. A speciális kerékpárokat a Bringaexpón létesített két dokkolóállomáson is megtekintik és kipróbálhatják az érdkelődők. 

kreszpark
Távolról sincs vége, olvasson még »

Közönséges C-vitamin segíthet a stroke ellen

Dívány 2014. február 26., szerda 09:12

Az aszkorbinsav, azaz a C-vitamin jótékony hatásai valószínűleg mindenki számára ismertek, de úgy tűnik, a pozitív tulajdonságok halmaza hamarosan bővülni fog. Egy francia kutatás szerint ugyanis azoknál az embereknél, akik nem visznek be megfelelő mennyiségben a szervezetükbe belőle, nagyobb az esélye az agyvérzésnek – írja a WebMD. A szélütések nagy része iszkémiás, és nem vérzéssel járó stroke, de ez utóbbi nagyobb százalékban vezet halálhoz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Igen, kipróbáltam a botoxot. Na és?

Steiner Kristóf 2014. február 25., kedd 21:23

„Ismersz engem, sosem hittem a házasságban. De a botox mindig beválik!” – mondja Samantha a Szex és New Yorkban, mi pedig nevetünk. Ehhez képest amikor a valóságban botoxoztatásra vetemedik valaki, egyáltalán nem nevetünk. Sokkal jobban szeretünk szörnyülködni és élcelődni (mi szükség van erre, miért kell erre pénzt költeni, miért nem képes elfogadni valaki, hogy öregszik, milyen szánalmas, blablabla). Az viszont még ennél is nagyobb különbség egy Szex és New York epizód és a hétköznapi halandók élete között, hogy aki belövet magának egy löket botoxot, az nem poénkodik a dologgal. Nem cseveg róla nyíltan ország-világ előtt, sőt gyakran még a közeli barátok előtt is elhallgatja. Mintha legalábbis valami rettenetes vétséget követett volna el. Olyan ez, mint Scarlett O'Hara bugyija az Elfújta a szélben: bárki láthatja, de senki sem beszélhet róla.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Unja az életét? Masszíroztasson kígyókkal, késekkel, vagy felgyújtva!

Toma 2014. február 25., kedd 15:50

A masszázshoz általában pozitív képeket kötünk, és a szó hallatán legtöbbször egy olyan relaxáló kezelés jut az eszünkbe, amikor nyugodt körülmények közt fekszünk egy szobában, miközben egy kellemes kezű masszőr kiűzi belőlünk a felgyülemlett feszültséget. Ez elég jól hangzik, ugye? Nos, az előbbi, klasszikus masszázstechnikák mellett már megjelent egy rakás új irányzat, amik között akadnak egészen bizarrak is. Ön kipróbálná például a kígyómasszázst? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A mozgásforma, ami miatt elkezdtem tisztelni a férfiakat

etelka , moana 2014. február 24., hétfő 21:42

Nyáron kipróbáltuk az aquafitneszt, a novemberi FittArénán is izzadtunk egy keveset, most pedig egy beautyrobic órára látogattunk el, hogy kiderítsük, mégis mit tud ez a mozgásforma, amit Békési Brigitta táncos talált ki. A honlapon nem kevesebbet ígérnek, minthogy mindent: segít leszámolni a zsírpárnákkal és a csípőtáji felesleggel, vékony és lapos lesz a hasunk tőle, a bőrünk pedig szép és feszes, méregtelenít, csökkenti a stresszt, magabiztosabbá tesz és a női energiákat is aktivizálja. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Más nyelveken máshogy gondolkodunk

.syl. 2014. február 23., vasárnap 19:39

Befolyásolja-e az érzékelésünket, a gondolkodásunkat, a fejlődésünket az, hogy milyen nyelven beszélünk? Ludwig Wittgenstein osztrák filozófus a 40-es években már eljutott odáig az elmélettel, hogy "nyelvem határai egyben a világom határai is", de Lera Boroditsky, a Kaliforniai Egyetem Kognitív Tudományi Tanszékének docense most újra elővette a témát, és szerinte a gyakorlatban is határozott igen a válasz. Persze akadnak olyan vélemények is, amelyek szerint mit sem számítanak a nyelvi különbségek. Íme, a magyarázatok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rázzák, szitálják, öntik a kávét az igazi szakértők

LS 2014. február 23., vasárnap 18:55

Szombaton reggel 10-kor már viszonylag sokan toporogtak a budapesti Corinthia szálló első emeltén, itt rendezték meg ugyanis a Kávébazárt. Az eseményen összejöttek azok a fogyasztók, akiknek a kávé sokkal többet jelent annál, hogy reggel megszokásból megfőzik a kotyogóson, aztán dolgozni indulnak, de kivonultak a kétnapos seregszemlére a pörkölők, a kis családi kereskedések és a multik is. A laikus kávéfogyasztó pedig csak lesett, hogy hová került. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyőzte a pálinka az ízlelőbimbókat

etelka 2014. február 23., vasárnap 12:52

Dél-Budán, egy családi ház alagsorában található Magyarország egyik nagy pálinkaháza. A Rézangyal az elmúlt évek alatt igazi nagyhatalom lett, jó pár kis céget vásároltak fel, de a pálinka-szabadságharcot ők is megérezték, a piac többi szereplőjével együtt. A cég blendelésre, vagy magyar nevén házasításra hívott, ami a különböző típusú pálinkák összeöntéséből létrejövő új italt takarja, legalábbis laikusan kifejezve.

A pálinkamester, Márton András feladata az, hogy mindig azonos minőségű pálinka kerüljön az üvegekbe, de ez nem könnyű. Érdemes megjegyezni például, hogy nem mindegy, milyen évjáratú a páinka amit veszünk, mert - pont az időjárási különbségek miatt - teljesen más ízt adhat ugyanannak az italnak a 2009-es vagy egy 2010-es évjárata.

A pincében erős cefreszag fogad, a palackozóüzemben dolgozók állítják, hogy viszonylag hamar megszokható mind a szag, mind a zaj, ráadásul mindig jó az idő lent. A pálinkák egy része barrikolt hordóban várja a felhasználást, a legnagyobb részük szilva, de egy-két almával is lehet találkozni. A cég felkészült arra, hogyha rossz lenne a termés, ezért viszonylag nagy pufferkapacitással rendelkeznek.

"Magyarországon csak szilvapálinka létezik" - legalábbis így gondolják a vásárlók, bár most a frissen piacra dobott Irsai Olivér pálinka sokak tetszését elnyerte. És bár sokak számára megdöbbentő lehet, hogy a pálinkában van víz, legyen erős, ez az igazság. Az üzembe készen érkező párlatok 70-86 fokos erősségűek, ezt vízzel hígítják fel iható mértékre. A 73 fokos vegyes szilva még mindig olyan erős, hogy a fal adja a másikat, az ízlelőbimbókat K.O-val üti ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Töltsön be piaci rést, legyen cardio-tenisz oktató!

-h- 2014. február 22., szombat 10:35

A hibrid sportok halmaza nyilvánvalóan beláthatatlan méretű. Honnan máshonnan, mint az Egyesült Államokból kaptunk egy újabb őrületet, ami az aerobik és a tenisz vadházasságából született. Az érdeklődés állítólag nagy, edzőből viszont nincs elég. Hajrá!

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 dolog, amiről nem gondolta volna, hogy befolyásolják az álmait

Toma 2014. február 21., péntek 19:29

Hogy pontosan miért is álmodunk alvás közben, arra senki sem tud egyértelmű magyarázatot adni. Vannak, akik szerit így dolgozza fel az agy a mindennapi történéseket, de akadnak olyanok is, akik misztikusabb dolgokat sejtenek mögötte, és úgy gondolják, az álmok üzeneteket hordoznak. Bármi is legyen az igazság, a tudósok már sok mindenre fényt derítettek velük kapcsolatban. Hogy pontosan mikre? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt hitte, alaposan takarít? Haha!

bh 2014. február 21., péntek 12:32

Tegye fel a kezét, aki rendszeresen lemossa a WC-lehúzót, hetente takarít a hűtő mögött és fertőtleníti a kilincseket! És mikor öblítette át utoljára például a szennyestartót? Ha elolvassa az Enviro Maids összeállítását arról, hol hagy teret az élősködők vidám kolóniáinak, garantáltan azonnal rohan takarítani.

Erre mind szüksége lesz, ha szép testet akar

Dívány 2014. február 20., csütörtök 17:12

Itt a február, az edzőtermekben egyelőre hatalmas a nyüzsgés (az újévi fogadalmak még kitartanak), de már jön az az időszak, amikor sokan meginganak. Szeretne fogyni vagy izmosodni, szép, harmonikus testre vágyik, de kezdi úgy érezni, mégsem alakul az elvárásainak megfelelően? Szakértőnk, Bánkuti Gabriella segít!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vega kutya, hát micsoda hülyeség ez?

Steiner Kristóf 2014. február 19., szerda 21:03

Vegetáriánusnak lenni nem könnyű. Nem azért, mert nincs mivel pótolni a fehérjét, és nem is azért, mert ha étterembe megyünk, nincs mit választanunk. Sokkal inkább azért, mert rengeteg kérdésre kell válaszolnunk, ásítozás nélkül kell megállnunk, hogy végighallgassuk a sokadik „dehát eredendően húsevő fogazatunk van” álláspontot, és mert minden egyes döntésünket meg fogja kérdőjelezni valaki – ha más nem, egy másik vegetáriánus.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön tudja, miért nő szőr a homlokán?

bh 2014. február 19., szerda 09:24

Kis túlzással ugyanis ott található arcunk egyik legkarakteresebb, ám kétségtelenül legfurább vonása, a szemöldökünk. Sokan, sok pénzt és időt áldoznak a formálására, húzgálják csipesszel, gyantázzák, rajzolják, rosszabb esetben tetoválják, de tulajdonképpen miért van ott a szemünk felett? A Women's Health összeszedett néhány érdekes tényt a témában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Biztos, hogy felkészült az influenzára?

LS 2014. február 18., kedd 09:56

Egyre többen betegek a cégnél, a sulikban az osztályok fele kidőlt, a Kossuth rádió pedig minden reggel bemondja, hány ember fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedésekkel. Ha elkaptuk, sok mindent nem lehet tenni, maximum nyögni az ágyban, és kikapcsolni a céges telefont, meg persze egy kisebb vagyont otthagyni a patikában. Az Országos Epidemiológiai Központ adataiból kiindulva készítettünk egy tesztet, amiből kiderítheti, hogy mennyire van képben az influenzával. Ha nem elégedett az eredménnyel, és úgy érzi, további információra van szüksége, görgessen lejjebb, és olvassa el összefoglalónkat a betegségről.

Minden kérdés megválaszolására 25 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »
Távolról sincs vége, olvasson még »

Pattanásos a bőrében élő atkáktól is lehet

Toma 2014. február 17., hétfő 19:22

Pár nap, de akár még egy hét után sem tulajdonítunk különösebb jelentőséget a különösen kitartó pattanásoknak felnőttkorban, hiszen olyan sok minden állhat a kiváltó okok között. Ha azonban a probléma huzamosabb idő után sem múlik és súlyosbodik, könnyen meglehet, hogy atkák tanyáznak a bőrön, és ezek okozzák a szűnni nem akaró aknékat. Magára ismert? Ne rohanjon azonnal vadul arcot mosni, sajnos itt ennél bonyolultabb a helyzet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mae Westtől Mossig: akikkel szemben az átlagcsajnak egyre kevésbé van esélye

mark_twain 2014. február 17., hétfő 10:04

Az 1930-as évek bombanőit valószínűleg aligha hívnák vissza a jelenkor filmproducerei és a modellügynökségek emberei. Egy függőségekkel és étkezési problémákkal foglalkozó oldal, a Rehabs.com összedolgozott a Fracttel nevű reklámügynökséggel, hogy feltárják, hogyan alakult az előző évszázadban a nők testtömegindexe és a testképe, és hogy ezek hogyan viszonyultak a jelenkori amerikai átlaghoz - írja a Huffington Post

Arra jutottak, hogy a modellek és a színészők egyre csak vékonyabbak lettek, miközben az átlagos amerikai nők testtömegindexe fél évszázad, azaz ötven év alatt folyamatosan növekedett: 1960-ban 24.9-es értéket állapítottak meg, ami napjainkra 26,5-re emelkedett. Így aztán az évtizedek alatt egyre nagyobbak lettek a különbségek a idealizált modellek súlya és az amerikai nők súlya között. 1975-ben ez még csak 8 százalékos eltérés volt, ami mostanra 23 százalékosra nőtt.

Felismerve ezt az egyenlőtlenséget, egyes márkák mint a Dove, a Debenham's vagy a H&M folyamatosan kísérletezgetnek, hogy bevonják a különböző testtípusokat a reklámjaikba és a katalógusaikban - változó eredménnyel. Egyes szervezetek pedig azon dolgoznak, hogy segítsék a nőket, hogyan viszonyuljanak például a tévében, az interneten látott, szexualizált nőképekhez. Ahogy a lap is megjegyzi, még sok tennivaló akad ez ügyben. 

A helyzet az, hogy az összeállításból kiderült, hogy mennyire véletlenszerűen, tetszőlegesen alakult a gondolkodás a tökéletes testről. A szexszimbólumoknak folyamatosan változott az alakja, a magassága, a súlya, az izomzatuk kidolgozottsága: Mae West például homokóra alkattal számított kora egyik legnagyobb szexideáljának, miközben Kate Moss vékony, drogos külsejű csajként futott be hatalmas karriert.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 egyszerű ok, ami miatt túl sokat eszik

mark_twain 2014. február 16., vasárnap 09:37

Az étkezések után úgy érzi, hogy majd' szétrobban? Nehezen mozog utána? Elnyomná az álom? És közben, hiába edz, egyre csak gyarapodik a súlya? Az elhízás komoly népbetegséggé vált, az emberek sokkal többet esznek annál, mint amennyi tápanyagra a szervezetüknek valójában szüksége lenne, azaz túleszik magukat.

Ha ön is gyakran érzi kényelmetlenül magát étkezés után, akkor ideje, hogy változtasson egy-két dolgon. Gondolkodjon el az étkezési szokásain, legyen őszinte magához, és ha úgy találja, hogy a Popsugaron összeszedett szokások között valamelyik meggátolja abban, hogy boldogabban üljön asztalhoz, és később persze boldogabban álljon fel tőle, akkor lépjen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

3 és fél évig tart a vonzás egy átlagos kapcsolatban

mark_twain 2014. február 15., szombat 11:39

Nemrég volt Valentin-nap, amikor mindenki többé-kevésbé őszintén kinyilatkoztathatta, hogy mennyire szereti a barátnőjét illetve barátját. A napokban megjelent néhány kutatás eredménye is, amik ugyan leginkább az angol párkapcsolati szokásokról mondanak sokat (már ha valaki teljesen komolyan veszi őket), de mivel az angolok is az emberi faj részei, talán általános érvényességű következtetések is levonhatók belőlük. Azt már tudjuk, hogy a szerelem egy hormonális kilengés, ami nagyjából két évig tarható fenn, de mi jön ezután? Ön szerint mikor laposodik el egy kapcsolat? Milyen jeleket tudna megemlíteni? Hazudta már valakinek azt, hogy szereti? Ezekre a dolgokra keresték a választ.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 ... 136

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés