ÉLETMÓD

Azt hiszi, zuhanyozni a hülye is tud?

Toma 2014. február 12., szerda 22:07

Kádba be, zuhany megnyit, tusfürdő/szappan kézbe, szappanozás indul (eközben jobb esetben víz elzár), majd öblítés, törölközés, és már kész is - azt gondolja, hogy ezt azért elég nehéz elrontani? Hát téved, a Huffington Post összeszedte azokat a dolgokat, amiket el lehet szúrni egy sima zuhanyzás közben - és amiket rendszerint el is szúrunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felmondani stílusosan is lehet

Toma 2014. február 10., hétfő 11:01

Felmondani nem könnyű, és ha nem hirtelen felindulásból történik, akkor rendszereint gyomorgöcs, kételkedés, álmatlan éjszakák társulnak hozzá. Kivételek persze mindig akadnak, sőt, olyanok is vannak, akik a lehető legkreatívabban próbálják közölni: otthagyják a munkahelyüket. Mióta Marina Shifrin 2013 szeptemberében feltöltötte a netre azóta híressé vált videóját, amelyben Kanye West Gone című számára táncolva közli a felmondását munkahelyével, akciójával egész mozgalmat teremtett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hoppá: háziasszonynak készül az új generáció?

bh 2014. február 9., vasárnap 16:11

A férfi kezdeményezze az ismerkedést, fizessen a randikon, később pedig tartsa el a családot, míg a nő maradjon otthon a gyerekkel, és végezze a házimunkát. Nem, ez nem egy századelőről megmaradt kisokos tartalma, hanem a magyar fiatalok szabad szemmel is jól látható részének véleménye a nemi szerepekről 2014-ben. Meglepő, ugye? Az Ipsos F&F felmérése tartogat még ilyeneket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Utál síelni? Íme, 7 alternatíva!

Edicsek 2014. február 9., vasárnap 09:00

Életében nem síelt, nem is érdekli, és már baromira unja, hogy telente az összes rokona, haverja, kollégája az egyhetes síelését tervezgeti valahol külföldön, ön meg azon puffog, hogy megint lemarad a közös élményről? Akkor most jó helyen jár: összeszedtük önnek, milyen kültéri sportokat választhat még síelés helyett télen. Olyan szórakozást is találtunk, amit sípálya közelében is űzhet, így sem a baráti sítúrákról, sem az esti levezető bulikról nem kell lemaradnia. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 dolog, amit érdemes tudnia, mielőtt a vegán étkezés mellett dönt

zezse 2014. február 7., péntek 13:13

Nem célunk eldönteni, vegánnak lenni egészséges dolog-e vagy sem. Steinter Kristóf például esküszik rá, a paleó hívő Szendi Gábor, viszont biztosan lebeszélne minket róla. A Huffington Post összegyűjtötte azokat a dolgokat, amire érdemes felkészülni, ha az ember a minden mentes étkezésre adja a fejét, azaz semmilyen állati és állati eredetű terméket nem fogyaszt – ideértve a tejtermékeket, tojást, és sokan a mézet is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ettől leszünk fáradtak, rondák és állandóan betegek

bh 2014. február 6., csütörtök 09:44

Nyilván nem az év leleplezése, hogy a táplálkozásban elkövetett hibák a túlsúly mellett a bőrünkön is megjelennek, de talán azt is érdemes újragondolni, milyen hétköznapi szokások vezetnek az immunrendszer mélyrepüléséhez. A Women's Health jól összeszedte, mit ne együnk és mit ne tegyünk, ha karikák, ráncok és folyamatosan kiújuló nátha nélkül is kipróbálnánk az életet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pályamódosítás középkorúként? Hajrá!

Toma 2014. február 4., kedd 12:13

Munkahelyet váltani semelyik életkorban sem könnyű döntés, hát még akkor, ha az ember már elmúlt 40. A dolgot még az is nehezíti, ha az illető nem csak az adott helyet szeretné otthagyni, hanem teljesen más pályán akar elhelyezkedni. De vajon mennyi esély van egy új karriert befutni középkorúként - egyáltalán, érdemes, szabad-e belevágni?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi mindenre képesek a közösségi kezdeményezések?

LS 2014. február 3., hétfő 12:18

 A napokban járta be a netet Péter bácsi története, aki Újlipótváros nyugdíjasait fuvarozza ingyen, de ennél jóval többet is csinál. Az elektromos autóval járó, több súlyos betegségen is átesett idős férfi most új autóra gyűjt, amit a közösség erejével szeretne előteremteni. Eddig 111 ember szállt be a támogatásba, de még van mire gyűjteni. Nem ez volna az első alulról szerveződő kezdeményezés itthon: voltak már ilyenek, nem is kevés, de valós sikert csak néhány tudott elérni nálunk.

A Mi utcánk egy start up vállalkozás, ami azt tűzte ki célul, hogy a közvetlen környezet egymásnak segítsen, akár csak egy tojás kölcsönadásában, akár abban, hogy egy ügyes kezű ezermester és egy ügyetlenebb egymásra találjon. Az oldalon egyelőre regisztráció zajlik, azaz irányítószám szerint lehet egy e-mail címmel regisztrálni, ez alapján lehet majd kapcsolatot teremteni. Ráadásul az oldalon szívességet is lehet tenni. A nagy kérdés persze az, hogy miért is kell ehhez internet, miért nem lehet átcsöngetni a szomszédhoz, bulit tartani a ház lakóinak, vagy valami hasonlót tenni, akár offline is. A nagy BKV sztrájk alatt kiderült, hogy már akár egy Facebook csoport is elég ahhoz, hogy összehozza az embereket, a fuvart kínálók és keresők hamar egymásra találtak.

A kalákakör vagy szívességbank azon az elven működik, hogy mindenki ért valamihez, csak meg kell találni azt a dolgot, ami a másik számára érték lehet. A NarancsLiget szívességbankban kutyakozmetikus keres kuncsaftot, de van itt, aki héberért tanítana, míg más cserébe angol órát kínál. De nem csak tanításban érdemes gondolkodni, a varrógépjavítástól kezdve függönyvarrásig bármire lehet embert találni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szieszta helyett mozogjon inkább, ha bezabált!

Toma 2014. február 2., vasárnap 11:49

Ismerős az érzés, hogy egy kiadós ebéd vagy vacsora után szinte mozdulni sem bír? Teli hassal minden mozdulat kész szenvedés, a legtöbben ilyenkor nem vágynak másra, csak kényelmesen elterülni a kanapén, és várni, hogy az életerő szép lassan visszatérjen beléjük. Ilyen állapotban elképzelhetetlennek tűnik bármilyen testmozgás, de szakemberek mégis azt javasolják, hogy bármennyire is nehéz, próbáljon meg erőt venni magán. Ha például sétál egy kicsit, az nagyban segít az emésztésben, így hamarabb kerülhet ki ebből a zombiszerű állapotból!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Unja a telet? Mutatjuk, hova menjen nyaralni!

Toma 2014. február 1., szombat 14:07

Hideg van és szürkeség? Épp ideje, hogy elkezdje megtervezni, hova fog menni nyaralni: egyrészt, mert már az úticél képeinek nézegetésétől is jobb kedve lesz, másrészt, mert az alább ajánlott helyekre jobb, ha már most elkezd spórolni.

Mert ha már tervezget, ne ragadjon le az egy hét tengerpart-svédasztal felállásnál, egy nyaralás ennél többről is szólhat! Ha például tematikus túrára fizet be, meglátogathatja a hobbitok lakhelyeit, teknősöket menthet a Kanári-szigeteken, vagy leshet pingvineket az Antarktiszon!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek a legnagyobb fürdőszobai titkok egy párkapcsolatban

Toma 2014. január 31., péntek 11:13

A nők a szépségért mindent megtesznek: kozmetikushoz, fodrászhoz járnak, sportolnak, sőt, olykor még egészen bizarr szépségápolási kütyüket is segítségül hívnak. Ezt persze a férfiak is jól tudják, van azonban, amit talán nem is sejtenek, és amit a legjobb kapcsolatban sem biztos, hogy szívesen végezne a csajuk a szemük láttára. A Daily Mail azért összeszedte, mit rejtegetnek leginkább a nők párjuk elől.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit nem tudott az alvásról

Becca , Toma 2014. január 30., csütörtök 17:02

Rengeteg időt töltönk alvással, nyilván nem véletlenül: alvásra szüksége van a szervezetnek, anélkül képtelenek lennénk létezni. Persze, egyéni adottság, hogy kinek mennyi idő elég ahhoz, hogy kipihenje magát, de arra senki nem képes, hogy alvás nélkül élje a mindennapokat. Írtunk már eleget mi is arról, hogy 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne betegedjen bele a munkába!

Toma 2014. január 29., szerda 12:49

Akik irodában dolgoznak, nap mint nap kénytelenek szembesülni az ülőmunka átkaival. Sajnos kevesen vannak, akik egyáltalán nem sínylik meg, ezért összeszedtük a leggyakoribb panaszokat, és a megoldásokat, amelyekkel enyhíteni lehet a kellemetlen tüneteket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így könnyű lesz lefogyni

etelka 2014. január 28., kedd 18:22

A legközhelyesebb dolog a január elsejei új élet, mégis baromi sokan döntenek úgy évről évre, hogy most aztán tényleg új életet kezdenek, és ha esik, ha fúj, ők bizony mennek az edzőterembe, vagy futni, és közben csak salátát fogyasztanak.

Na ebből csak pár százalék az, aki az eső, köd és szél ellenére is nap mint nap kimegy futni, vagy naponta beesik az edzőterembe. A nagy átlag viszont pár hét után abbahagyja a sportot, aminek az indokai egészen változatosak: időhiány, pénzhiány, lustaság, "úgyis kövér, csoffadt stb.. maradok", menstruálok, kevés a vasam, elfáradtam a melóban - a skála szinte végtelen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ötperces útikönyv Izraelről

Steiner Kristóf 2014. január 28., kedd 12:18

Írtam már cikket arról, hogyTel Aviv milyen übercool város, regéltem már arról, milyen izgalmas high-tech start upok világa Izrael, és azt is fejtegettem, hogy (szerintem) miért nincs béke a Közel-keleten, most azonban elérkezettnek láttam az időt, hogy elmeséljem, mi minden fér bele egy izraeli hosszú hétvégébe. Nem titkolt szándékom, hogy mostantól kezdve minden idelátogató ismerősnek átdobjam a linket – mindannyiunkat megkímélve a felesleges guglizástól. Igyekeztem úgy összrerakni ezt a kis villám-guide-ot, hogy minden gyakran ismételt kérdésre választ adjon.

Mostanság, amikor a WizzAir harminc-negyvenezres jegyáron vágja hozzá az utasokhoz az oda-vissza repjegyet Budapest-Tel Aviv viszonylaton, vétek volna kihagyni egy izraeli kiruccanást – és addig kell jönni, amíg egyrészt otthon még hideg van (itt ugyanis nagyon ritkán megy le húsz fok alá a hőmérséklet), másrészt addig, amíg ideát nem lesz elviselhetetlen hőség (tapasztalatom szerint ugyanis az európaiak nagy része nincs felkészülve a májussal beköszöntő konstans kánikulára és brutális páratartalomra. 

A reklámok szerint kövér, büdös és ápolatlan volt a régi idők nője

mark_twain 2014. január 26., vasárnap 16:09

A Díványon rendszeresen foglalkozunk régi hirdetésekkel, amik lealacsonyítóan bánnak a nőkkel. Szerepeltek itt már korábban is szexista reklámok, összeszedtünk 10 olyat is, ami komplett hülyének nézte a nőket, és voltak olyanok is, amik egyszerűen csak semmibe vették őket. Egy Cynthia Petrovic nevű kaliforniai művész külön blogon gyűjti is őket, de most a Huffington Post  ásott elő újabb kemény darabokat, amik eddig nem kerültek az újságba. Újabb szexista reklámok következnek tehát, amikből kiderül, hogy a régi hirdetések szerint a nők egyszerűen sehogy se voltak jók: túl vékonyak voltak, túl testesek voltak, rossz volt a szaguk, sőt, annyira cikisek voltak, hogy még a saját férjüknek is szégyellnie kellett őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kolbász okozott miniforradalmat a Bálnánál

ermiz 2014. január 26., vasárnap 12:19

Szombat reggel tíz óra, egy fok, egy kongó ferencvárosi mélygarázs, ahol csak a szellőzők lapátjainak surrogása hallatszik. És néma csend. Egy közepesen rossz krimi is kezdődhetne így, pedig mi csak egy budapesti látványdisznótorra igyekeztünk, amit a Jónás Kézműves sörház igyekezett összehozni. Ők az egyetlenek szinte, akik – több-kevesebb sikerrel – életet próbálnak lehelni a Fővám téren elterülő komplexumba, a Bálnába. Hát, szombaton ez tulajdonképpen sikerült is, még egy miniforradalom is kitört, de ne ugorjunk ennyire előre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekkel vigyázzon, ha otthon készíti kozmetikumait!

Toma 2014. január 24., péntek 19:31

Többször írtunk már arról, hogyan lehet otthon kikeverni például dezodort, ajakbalzsamot vagy hajpakolást, amik gyakran nemcsak gazdaságosabbak, de egészségesebbek is. Van azonban néhány fontos szempont, amikre érdemes odafigyelni az elkészítésükkor, mert szélsőséges esetekben akár még gondokat is okozhat magának a nagyra értékelt természetes összetevőkkel. Összeszedtük, mik ezek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne próbáljon háztartási fehérítővel bőrt szépíteni!

Toma 2014. január 24., péntek 09:00

Sok nő bármit képes megtenni a szépségért: plasztikai sebészhez járnak, csillagászati árakon vásárolnak kozmetikumokat, és furcsa felszerelésektől sem riadnak vissza. Az otthon elkészíthető kozmetikumokkal általában nem nagyon lehet melléfogni, persze, ha az ember lánya rendelkezik aggyal, és nem ken magára mindenfélét, amiről a neten olvas.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Okosruha, virtuális háziorvos és a totális kontroll lesz 2014 egészségügyi kütyütrendje

mark_twain 2014. január 23., csütörtök 20:19

Ahogy a Mashable írja, 2013 nagy év volt a fogyasztóknak szóló egészségügyi technológia terjedésében: közel 100 ezer egészségügyi applikáció érhető el a telefonokon, amiket 62 áruházban árulnak, és a legjobb 10 appot naponta közel négymillióan töltik le.

Ehhez jön még, hogy megjelentek már a hordható cuccok is, mint a Nike+ Fuelband vagy a Fitbit, amiket Magyarországon még nem nagyon lehet látni, de mivel úgy becsülik, hogy 2014 végére 100 millió darabot adnak el belőlük, könnyen lehet, hogy valahogy hozzánk is elérnek.

Úgyhogy ha 2013 volt a hordható kütyük és különböző appok éve, akkor mi következhet most? A Mashable szerint öt olyan trend jelent meg, amire érdekes lehet figyelni - mi pedig reménykedhetünk, hogy kábé tíz év múlva ezek hozzánk is beköszöntenek.

Jól akar aludni? Tegye le a cigit!

mark_twain 2014. január 22., szerda 17:24

Ezzel a címmel jelent meg egy tanulmány a FASEB nevű tudományos folyóiratban amerikai kutatóktól, akik arra jutottak, hogy mivel a dohányzástól megváltozik a szervezet keringési rendszere, ez rossz hatással lehet az alvásra is. 

"Ha csak egy újévi fogadalmat tartana be, az legyen az, hogy leszokik a dohányzásról. Csak a Télapó listája hosszabb annál, mint hogy milyen betegségeket okoz a dohányzás. Ha jól szeretne aludni, az egy újabb ok, hogy letegye a cigarettát" - írja Gerald Weissmann, a lap főszerkesztője is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Betűlámpák, luxusmatrac és újraértelmezett emeletes ágy a bútortrend jövője

Edicsek 2014. január 21., kedd 17:37

Vasárnapig tartott az IMM Nemzetközi Bútorkiállítás, amin minden évben a világ legjobb bútortervezői és gyártói mutatják be merre halad a trend ha a lakásunkról esik szó, Nézzük mik voltak az általunk legjobbnak ítélt újdonságok, mármint - a magyar kiállítók termékein túl, amikkel hamarosan külön cikkben foglalkozunk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így kezelje idegesítő kollégáit

Toma 2014. január 20., hétfő 11:44

Aki egylégterű, ún. open space irodában dolgozik, jó eséllyel keveredett már konfliktusba a kollégák eltérő életstílusa és szokásai miatt, míg azok számára, akik önálló irodát élveznek, ismeretlenek ezek a problémák. Ha ön az első csoportba tartozik, és gyakran mérgelődik a munkatársak hülye szokásain, inkább ne tegye: Pálfay Erzsébet HR tanácsadó, coach adott pár megoldási tippet a Díványnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit nem tudott a könnyekről

mark_twain 2014. január 19., vasárnap 17:39

"A könnyek azért is fontosak, hogy nedvesen tartsák a szemgolyót, hogy fehérjéket és egyéb anyagokat juttassanak el hozzá, amik gondoskodnak az egészségéről, és hogy felvehesse a harcot a fertőzések ellen" - mondta a brit Michael Trimble, egy sírással kapcsolatos könyv tudós írója a Scientific Americannak. Ezt eddig is tudtuk, ahogy azt is, hogy rengeteg állat könnyezik időnként, viszont érzelmi okokból egyelőre úgy tűnik, csak az emberek tudnak könnyeket hullatni. 

De hányféle könny van? Miért sírunk a filmeken? Mihez hasonlít a könny? Miért sírnak többet a nők mint a férfiak? A Huffington Post összegyűjtötte az elmúlt évek sírással és könnyekkel kapcsolatos eredményeit, amiből most kiválogattunk néhány érdekesebb tanulmányt és feltételezést. És mi derült ki? Hogy alig tudunk valamit a sírásról - de amit mégis, az legalább érdekes.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alkattól függ, hogyan tud fogyni

Dívány 2014. január 18., szombat 18:21

Nem tudjuk, hogy a nagy ünnepi dőzsölés és lustálkodás után mennyien döntöttek úgy, hogy formába hozzák magukat a nyárra, de a vállalkozó kedvűek jobb ha tudják, hogy a fogadalmakat tényleg jól kell megválogatni. Nagyon nem mindegy például, hogy melyik hírességre szeretne hasonlítani, hiszen előfordulhat, hogy egy teljesen lehetetlen küldetésre vállalkozik, és ez könnyen elveszi a kedvét, hogy a jövőben újra az egészséges életmóddal próbálkozzon. Matt Roberts, a Daily Mailnek nyilatkozó személyi edző szerint hiába szeretne valaki olyan testet, mint amilyen Kate Mossnak van, ha az alkata eleve nem egyezik meg a modellével. Ezért olyan példaképet érdemes választani, akinek hasonló arányai vannak, az alkatának megfelelő edzésforma pedig nagyobb garancia a sikerre. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

  • Lisszabon
    Lisszabon Minden mennyiségben...
  • Kenya Pár napos szafari...
  • Barcelona Kihagyhatatlan látnivalója a Boqueria...

Hirdetés