ÉLETMÓD

Lehet újra jó a szex

Dívány 2014. április 6., vasárnap 20:05

A szexuális zavarok, a frigiditás többnyire még mindig tabu témák, pedig ugyanannyira megkeseríthetik az ember életét, mint például a pánikbetegség. Akár a nőket, akár a férfiakat érinti, a párkapcsolat bizony rá is mehet, főleg, ha egy egészen más igényű emberrel hozott össze a sors. Ezzel a betegséggel kapcsolatban – mert igen, lehet ez betegség is, amit kezelni kell – számos tévhit kering a köztudatban, de a legtöbben eleve nem is tudják, vajon mit takar a frigid szó, és hogy lehet-e segíteni rajta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

97 éves, mégis hetente kétszer jár edzeni

.syl. 2014. április 6., vasárnap 18:27

Ma túl fáradt vagyok/a főnököm túl sokat csesztetett/a kölykök leszívják minden energiámat/a tavaszi fáradtságról nem is beszélve, úgyhogy majd holnap, nem is, inkább jövő hétfőn megyek le az edzőterembe. Ismerős? Ha eddig csak abban volt jó, hogy megmagyarázza, miért nem jár edzeni, most szólunk: vége a lógásnak, megtaláltuk azt, aki személyes példájával érvénytelenít minden kamu indokot. Ednának hívják, Scottsdale-ben él, és 97 évesen is hetente kétszer jár edzeni, mert azt vallja, az ember nem hagyhatja elgyengülni magát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar nő dolgozik Kongóban a nők elleni erőszak visszaszorításán

ut 2014. április 5., szombat 14:26

Sasvári Adél közel tíz éve foglalkozik emberi jogi projektekkel, amiknek célja a nőkkel és a gyerekekkel szembeni erőszak, a nemi erőszak, a diszkrimináció visszaszorítása a Demokratikus Kongói Köztársaságban. Projektmenedzserként dolgozik többféle nemzetközi civil szervezetnél, az esetei közt kényszerített házasság, kiskorúak prostituálódása is van, és ha ez nem volna elég, munkáját a környéken működő rebelcsoportok is nehezítik. A feladatai közé tartozik az is, hogy megpróbálja összhangba hozni a több évszázados kulturális normákat a nemzetközi emberi jogi egyezményekkel és a helyi törvényekkel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tíz kamu indok, amiért nem jár edzeni

gr 2014. április 4., péntek 21:52

Egyesek szerint lustaság, mások szerint motiválatlanság és nemtörődömség áll a rendszertelen edzés hátterében, holott tudatos testépítésre bárki képes, aki csak egy kicsit is eltökélt. A Lifehack.com összegyűjtötte azt a tíz leggyakoribb kifogást, amikkel becsapjuk magunkat és tényleg elhisszük, hogy nem csak időnk, de szükségünk sincs rendszeres mozgásra. A listát átböngészve néhol biztosan magára ismer.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért ne pucolja meg soha az almát!

Becca 2014. április 3., csütörtök 11:37

Az egyik legjobb és legegészségesebb csemege az alma: csak alaposan meg kell mosni, és már lehet is enni. És igen, még pucolni sem kell – sőt, akármennyire is gyorsan meg tudná csinálni, egyenesen tilos! –, ugyanis a fontos vitaminok leginkább az alma héjában és közvetlenül alatta tárolódnak. A héj ráadásul a gyorsabb emésztést is elősegíti, illetve fogyókúrázóknak is kiváló a pucolatlan alma. – legalábbis ezt állítja a  Huffington Post egyik cikkében. 

shutterstock 121555549

Mennyi ez számokban?

Egy közepes méretű pucolatlan almában 8,4 mg C-vitamin, 98 Nemzetközi Egységnyi (NE)  A-vitamin  és 4,4 g rost van, míg egy azonos méretű pucoltban ez a mennyiség már jóval kevesebb: 6,4 mg C-vitamin, 2,1 g rost és 61 NE A-vitamin található. 

Nemzetközi Egység  vagy International Unit (IU)

A Nemzetközi Egység, rövidítve NE mértékegység a farmakológiában. Anyagmennyiséget mér biológiailag aktív anyagok biológiai hatása alapján. Főleg vitaminok, hormonok, vakcinák, vérkészítmények esetében használják. Forrás

Jótékony hatással van a memóriára is

Magas számban tartalmaz kvercentint, ami egy flavonoidvegyület. (A bioflavonok erős antioxidáns hatással bírnak, így a bőr fiatalságának megőrzésében és a tumoros megbetegedések kemoprevenciójában használhatók eredményesen.) Úgy tűnik, ez az antioxidáns képes harcolni azokkal a szövetekkel, amelyek az Alzheimer-kórért felelősek, vagy más degeneratív problémákkal kapcsolhatók össze – legalábbis erre mutat egy 2004-es,  patkányokon végzett kísérletről szóló tanulmány.

Kvercentin

A kvercetin megtalálható a zöldségfélék leveleiben és gyümölcsökben. Felfedezése óta és a kapcsolódó laboratóriumi vizsgálatok során vitatott hírnevet szerzett, mivel először mutagénként, majd hatásos rákellenes vegyületként vált ismertté. A vörösborban lévő kvercetin az egyik legerősebb ismert tumorellenes anyag a rezveratrol mellett, amely közvetlenül a rosszindulatú sejtek proliferációját gátolja.

A kvercetin kedvező hatásait in vitro vizsgálatok alapján írták le: antioxidáns hatás, szabadgyökfogó képesség, immunmoduláns, gyulladáscsökkentő hatás, különböző enzimek aktivitásának módosítása, gátlása. Valamint asztmaellenes, antiallergén, antivirális és antibakteriális hatása is van. Forrás

Urzolsav, aminek a fogyásban is szerepe van

Nagy mennyiségben található az alma héjában urzolsav is, amely növeli a rendkívüli zsírégető tulajdonsággal bíró barna zsírszövet, illetve az izomszövet mennyiségét. Ezeken felül szívvédő és rákellenes hatással is bír.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A kerékpár tavaszi felkészítésének 12 pontja

velo.hu 2014. április 3., csütörtök 09:24

Kellemes idővel kezdődött idén a tavasz, így végre el lehet kezdeni bringával járni, túrázni, vagy akár felkészülni az első versenyekre. Sokan gondolják azonban, hogy a drága bringa örök életű is, pedig ez egyáltalán nem így van: minél komolyabb a gép, annál gyakrabban kell szervizelni, hogy tényleg tartós legyen. A velo.hu összegyűjtötte, mik azok, amikkel mindenképpen foglalkozni kell. Ezeknek az ellenőrzéseknek a nagy részét ráadásul nem árt akár havonta elvégezni, hiszen hibák akkor is előfordulhatnak, ha mindig karbantartja a biciklit. Részletek a hajtás után!

shutterstock 144463147
Távolról sincs vége, olvasson még »

Soha nem végez semmivel? Írjon magának órarendet!

Steiner Kristóf 2014. április 2., szerda 18:23

A világ egy rendkívül komplikált hely, ahol ráadásul minden egy pillanat alatt omolhat össze körülöttünk, mert mondjuk elfelejtettünk elmenni a postára, vagy elhalasztottuk egy pár nappal a viráglocsolást, vagy egyszerűen csak azért, mert a feladatok száma nincs arányban az egy nap rendelkezésre álló órák számával.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne ússza meg szárazon a húsvétot!

travelo 2014. április 2., szerda 10:53

Legutóbb azon voltunk, hogy meggyőzzük önöket, miért érdemes Szeged, Pécs, Győr és Miskolc megújult városrészeiben turistáskodni, ezúttal pedig két rendhagyó és két klasszikus helyet javaslunk, ahol a húsvétot töltheti. Mert Debrecenben Zsuzsit öntözik majd csapatban, Matyóföldön traktorokról indítják a vízzel teli vödröket, és persze Hollókőn sem Krasznaja Moszkvával locsolnak. De Hajdúszoboszlón tényleg csak az ússza meg szárazon, aki nagyon akarja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

„Attól féltem, hogy leáll a tüdőm” – az asztmagyógyszer egy életre szól?

bh 2014. április 1., kedd 15:45

Bár sokszor tévesen diagnosztizálják, az alkalmanként vagy akár folyamatosan fulladással járó betegség így is nagyjából félmillió embert érint Magyarországon. A jellegzetes formájú inhalátort szinte mindenki ismeri, ám az asztma kezelése ennél jóval összetettebb. Egyes kutatások a szteroidok komoly mellékhatásaival riogatnak, a magyar szakember viszont arról beszélt, hogy pont a megelőző kezelés segít elkerülni a rohamokat, így a durva gyógyszeres beavatkozást. De találtunk olyan beteget is, aki magától jött le a szerről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Belső szerveinek egészsége árán karcsúsítja az alakformáló fehérnemű

mzd 2014. április 1., kedd 07:31

„Utálom az alakformáló fehérneműket, mert annak ellenére, hogy – főleg az esküvői szezonban – remekül formálnak a ruha alatt, a legtöbbször hányingert okoznak. Olyan szűkek!” – fakadt ki Jennifer Coolidge színésznő tavaly ősszel a New York Postnak az Austenland című filmje premierjén. 

Sokan csak az alakformálást látják ebben a termékben, vannak viszont olyanok, aki a fájdalmat párosítják vele. És van egy még szűkebb réteg, aki a hosszú távú egészségügyi kockázataira gondol, amikor meglátja. Tényleg megéri feláldozni szervei épségét a karcsú alakért?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nem kövérek a gazdag nők

Dívány 2014. március 31., hétfő 18:35

Már a Velvet is írt arról , hogy míg régen a súlyfelesleg a jólét jelképe volt, ma már éppen ennek az ellentétét szimbolizálja. Az Atlantic összeállított egy nagyon jó infografikát erről a jelenségről, amelyből az is kiderül, hogy míg a nem annyira tehetős nők nagyobb valószínűséggel lesznek túlsúlyosak, mint a hasonlóan kereső férfiak, a gazdagabbaknál ez a különbség szinte eltűnik. Részletek, adatok a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt üzenik a külföldön élő magyarok

Steiner Kristóf 2014. március 30., vasárnap 15:29

Magyarországon egyre kevesebb a bevándorló – legalább is ez derült ki a Központi Statisztikai Hivatal tavalyi felmérésből – ennek nyilván végtelenül örülnek azok, akik szerint a haza kizárólag az tisztavérű magyaroké. Az viszont már számukra is kevésbé jó hír, hogy nem csak a betelepülés szűnt meg – a kivándorlás is felgyorsult. A Forbes friss kutatása szerint évtizedek óta nem hagyták el az országot annyian, mint az elmúlt néhány évben, a tendencia ráadásul erősödni látszik. És bár van, aki azt mondja erre is, “Kit érdekel, menjenek csak!”, az igazság az, hogy egy ország jóléte nagyban függ attól, hogy hányan lakják – ha pedig lassan eltűnik a friss munkavállaló generáció, óriási dominósor indul el, amely dönti magával az idősek nyugdíjait, a kis és nagy cégeket, és az oktatási rendszerünk jóhírét is. Meg még sok mindent.

A Díványon öten üzenünk Magyarországra külföldről - egy fiatal szociális munkás, egy családdal kiköltözött anyuka, egy diplomás majdnem-harmincas nő, és egy mesterdiplomájának megszerzésén dolgozó fiatal lány, illetve a saját sztorimat is elmondom. Ők mindannyian egy, a Facebook oldalamon kiírt felhívásomra jelentkeztek, melyben arra kértem a külföldön élő magyarokat, meséljék el: miért léptek le. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogyni biztos nem fog a Flabélostól és a Speedfitnesstől

etelka 2014. március 29., szombat 11:25

Speedfitness, X-body, E-fit, Ampli – csak néhány a mostanában divatos nevek közül. Ezek a felgyorsult világra hivatkozók legújabb csodaszerei, amelyek heti 40 (2x20) perc alatt ígérnek látványos alakformálást, szinte nulla energiabefektetéssel. A stúdióban tényleg nem kell túl sok mindent csinálni, 20 perc edzést mindenki kibír, a hatásairól pedig sokan szuperlatívuszokban beszélnek. De mi az igazság, tényleg meg lehet ennyivel úszni a testmozgást?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Senkit nem zavar, ha ön heteró, míg a négy fal közt csinálja

Steiner Kristóf 2014. március 28., péntek 18:05

shutterstock 28220281

Az „engem nem zavarnak a buzik, csak ne nyilvánosan csinálják”- elv szerint gondolkodók közül sokan nem vallják magukat homofóbnak, mi több, meggyőződésük hogy még rendkívül toleránsak is, és életszemléletük sokkal több teret enged a melegeknek, mint amennyi egyébként járna nekik. Melegként persze már nem hangzik ilyen jól ez a remek ajánlat – ha ilyesmit hallok, mindig arra gondolok: ugyan miért normális és elfogadott, ha egy hetero pár egy romantikus vacsi közben csókot vált, vagy ha egy fiú és egy lány összeölelkezve andalog a ligetben, és miért a fertő netovábbja, ha egy meleg vagy leszbikus páros teszi ezt? Ugyanezt a kérdést tette fel Kincses Marcell, a Coming Out könyv írója, aki megálmodta a 7 Napos Kihívást. „Aki részt vesz a próbán, olyan gesztust tesz a meleg barátai felé, és olyan párbeszédet generálhat maga körül, ami előre viszi a melegek ügyét” – véli a szerző, aki életvezetési és karriertanácsadóként vallja: a kihívásban résztvevő párok a kapcsolatuk egy újabb szintjére léphetnek azzal, hogy megtapasztalják, hogyan állnak ki egymásért és önmagukért.

shutterstock 125130671
Távolról sincs vége, olvasson még »

Minek turistáskodna belföldön, ha külföldre is futja?

travelo 2014. március 27., csütörtök 13:15

Hazai útjai kimerülnek a balatoni nyaralásban és évente egy wellneszhétvégében? Felesleges pénzkidobásnak tartja, hogy belföldi városnézésre induljon? Valószínűleg nagyon régen járt már Szegeden, Pécsett, Győrben vagy éppen Miskolcon. Felújított terek és klassz programok várják, kár lenne kihagynia őket az életéből. Meggyőztük, de nem tudja merre induljon és miért? Segítünk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vehet drága mérleget is, csak minek

etelka , moana 2014. március 27., csütörtök 07:29

Nyár előtt, tavasszal semmi sem fogy jobban, mint a szénhidrátcsökkentett kenyér, a fitneszbérlet és a mérleg. Ha pedig már úgyis mindenki a fogyókúrára gyúr, megnéztük, milyen mérlegeket lehet vásárolni, és ezek mennyire mérnek eltérően. A Media Markt segítségével próbáltuk ki a darabokat, és összevetettük tapasztalatunkat a német Test magazin vizsgálatával. Annyi biztos, hogy fölösleges túl drágát venni, a fogyását az olcsóval is követni tudja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Párizs 4 óra alatt - az alternatív verzió

mm 2014. március 26., szerda 15:30

Ha az ember csak kevés időre jut el egy nagyvárosba, akkor nem tehet túl sokat. Vagy megpróbálja a kötelező köröket letudni és csalódottan hazamenni, vagy megpróbálja magát jól érezni, kihagyni a múzeumokat, és csak élvezni, hogy eltölthet pár kellemes órát a városban. Párizsban sok dolog mellett az a csodálatos, hogy egy kis helyismerettel olyan tökéletes egynapos nyaralást lehet benne tartani, hogy öröm nézni. Ráadásul pénzbe sem kerül a dolog, csak sétálni kell, a többit megoldja a város. Hogy honnan hova érdemes? Na, azt fogjuk most elárulni. A lenti interaktív térképen végig tudja kattintgatni a fontosabb állomásokat, alatta pedig szövegben fejtjük ki a lényeget.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Eddzen ön is a sovány ribancokkal!

moana 2014. március 26., szerda 13:47

Újabb szokatlan mozgásforma kezd egyre népszerűbbé válni a londoni divatvilágban, számolt be a Fashionista a Skinny Bitch Collective (Sovány Ribancok Közössége) néven futó módszerről. Az SBC-tagság mindenki számára elérhető, na de ön akarna csatlakozni egy ilyen klubhoz? Mondjuk, ha könnyen tud nevetni saját magán, lehet, hogy épp ez az önnek való módszer.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha fáj a feje, nézzen be a hűtőbe!

bh 2014. március 25., kedd 22:08

A fejfájás sokféleképpen megkeserítheti az életünket, ám rendszeres migrénes rohamok – és persze alkalmi hasogatások – esetén érdemes azt is végiggondolni, milyen ételeket fogyasztunk. Sőt, akkor is érdemes átvizsgálni az otthoni készleteket, ha már unjuk a szenvedést, néhány élelmiszer ugyanis a megelőzésben és a fájdalomcsillapításban is segíthet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg kaphat halálos baktériumot az orvosától?

bh 2014. március 24., hétfő 09:40

Az antibiotikumoknak ellenálló szuperbaktériumok terjedésének köszönhetően egyre inkább a figyelem középpontjába kerül a fertőzésveszély, amit az egészségügyi dolgozók által használt, és baktériumokkal érintkező eszközök jelentenek. A WebMD cikke egy olyan új kutatásra hívja fel a figyelmet, mely szerint az egyik legártatlanabbnak tűnő, ugyanakkor legalapvetőbb orvosi kellék jelentheti a legnagyobb veszélyt a betegekre.

Az 5 legjobb egészségmegőrző alkalmazás

Toma 2014. március 23., vasárnap 16:39

Manapság se szeri se száma a különböző mobil app-oknak, amelyek segítségével számtalan információval gazdagodhat, ráadásul tippeket is kaphat a mindennapok segítésére. Már megtudhatta, milyen ingyenes alkalmazások vannak arra, hogy lefogyjon, most lássuk, mik vannak az egészsége támogatására!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem mindegy, mit hallgat elalvás előtt!

bh 2014. március 23., vasárnap 14:13

Az alvás hangjairól talán a legtöbb embernek a horkolás jut eszébe, de milyen hang való az elalváshoz? A gyerekeknek altatódalokat éneklünk, egész csatornák épülnek altató zenékre, és nem kevesen alszanak el tévéműsorokra vagy filmekre. Az, hogy milyen hangok könnyítik meg az elalvást, egy külön fejezet az alváskutatás tudományában. A Pacific Standard cikke alapján utánajártunk, nálunk mit mondanak az alváskutatók a témáról.

15 ok, amiért jó kerékpározni

velo.hu 2014. március 22., szombat 09:02

Biciklizni azért jó, mert megszépít és megfiatalít, egészségesebb lesz tőle, erősödik az immunrendszere, és persze pénzt is megtakarít, miközben a városban gyorsabban jut el egyik pontból a másikba. Mivel már nyakunkon a tavasz, a velo.hu összegyűjtött 15 pontot, hogy miért érdemes bringára pattanni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Visszahívták a mellimplantátumom, pánikoljak?

Toma 2014. március 21., péntek 12:41

Közel ötezer darabot értékesítettek Magyarországon a Cereplas francia cég által gyártott mellimplantátumból, abból, aminek a közelmúltban elrendelték a visszahívását az illetékes hatóságok. A francia gyártó termékeit azért rendelték vissza, mert az előállítás során hibákat fedeztek fel. A Magyar Nemzet információi szerint a hazai tájékoztatás után a forgalmazó már 424 darabot visszaküldött a gyártónak. De mi a helyzet azokkal, akik már átestek a közel másfélmillió forintos kezelésen? Ők vajon veszélyben vannak?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most érdemes a Balatonra indulni

travelo 2014. március 21., péntek 07:47

Fagylalt és lángos most is kapható, igaz a bódék előtt még nem kígyóznak sorok. A borospincék és a termelői piacok már javában várják a gasztroturistákat, de ezt teszik a balatoni halak is, ám idén nemcsak tányéron, hanem egy üvegfal mögött a vízparton. Nincs hőség, se tömeg, de programot vagy egy jó okot az utazásra már tavasszal is találunk a tónál.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 ... 136

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés