ÉLETMÓD

Közönséges C-vitamin segíthet a stroke ellen

Dívány 2014. február 26., szerda 09:12

Az aszkorbinsav, azaz a C-vitamin jótékony hatásai valószínűleg mindenki számára ismertek, de úgy tűnik, a pozitív tulajdonságok halmaza hamarosan bővülni fog. Egy francia kutatás szerint ugyanis azoknál az embereknél, akik nem visznek be megfelelő mennyiségben a szervezetükbe belőle, nagyobb az esélye az agyvérzésnek – írja a WebMD. A szélütések nagy része iszkémiás, és nem vérzéssel járó stroke, de ez utóbbi nagyobb százalékban vezet halálhoz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Igen, kipróbáltam a botoxot. Na és?

Steiner Kristóf 2014. február 25., kedd 21:23

„Ismersz engem, sosem hittem a házasságban. De a botox mindig beválik!” – mondja Samantha a Szex és New Yorkban, mi pedig nevetünk. Ehhez képest amikor a valóságban botoxoztatásra vetemedik valaki, egyáltalán nem nevetünk. Sokkal jobban szeretünk szörnyülködni és élcelődni (mi szükség van erre, miért kell erre pénzt költeni, miért nem képes elfogadni valaki, hogy öregszik, milyen szánalmas, blablabla). Az viszont még ennél is nagyobb különbség egy Szex és New York epizód és a hétköznapi halandók élete között, hogy aki belövet magának egy löket botoxot, az nem poénkodik a dologgal. Nem cseveg róla nyíltan ország-világ előtt, sőt gyakran még a közeli barátok előtt is elhallgatja. Mintha legalábbis valami rettenetes vétséget követett volna el. Olyan ez, mint Scarlett O'Hara bugyija az Elfújta a szélben: bárki láthatja, de senki sem beszélhet róla.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Unja az életét? Masszíroztasson kígyókkal, késekkel, vagy felgyújtva!

Toma 2014. február 25., kedd 15:50

A masszázshoz általában pozitív képeket kötünk, és a szó hallatán legtöbbször egy olyan relaxáló kezelés jut az eszünkbe, amikor nyugodt körülmények közt fekszünk egy szobában, miközben egy kellemes kezű masszőr kiűzi belőlünk a felgyülemlett feszültséget. Ez elég jól hangzik, ugye? Nos, az előbbi, klasszikus masszázstechnikák mellett már megjelent egy rakás új irányzat, amik között akadnak egészen bizarrak is. Ön kipróbálná például a kígyómasszázst? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A mozgásforma, ami miatt elkezdtem tisztelni a férfiakat

etelka , moana 2014. február 24., hétfő 21:42

Nyáron kipróbáltuk az aquafitneszt, a novemberi FittArénán is izzadtunk egy keveset, most pedig egy beautyrobic órára látogattunk el, hogy kiderítsük, mégis mit tud ez a mozgásforma, amit Békési Brigitta táncos talált ki. A honlapon nem kevesebbet ígérnek, minthogy mindent: segít leszámolni a zsírpárnákkal és a csípőtáji felesleggel, vékony és lapos lesz a hasunk tőle, a bőrünk pedig szép és feszes, méregtelenít, csökkenti a stresszt, magabiztosabbá tesz és a női energiákat is aktivizálja. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Más nyelveken máshogy gondolkodunk

.syl. 2014. február 23., vasárnap 19:39

Befolyásolja-e az érzékelésünket, a gondolkodásunkat, a fejlődésünket az, hogy milyen nyelven beszélünk? Ludwig Wittgenstein osztrák filozófus a 40-es években már eljutott odáig az elmélettel, hogy "nyelvem határai egyben a világom határai is", de Lera Boroditsky, a Kaliforniai Egyetem Kognitív Tudományi Tanszékének docense most újra elővette a témát, és szerinte a gyakorlatban is határozott igen a válasz. Persze akadnak olyan vélemények is, amelyek szerint mit sem számítanak a nyelvi különbségek. Íme, a magyarázatok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rázzák, szitálják, öntik a kávét az igazi szakértők

LS 2014. február 23., vasárnap 18:55

Szombaton reggel 10-kor már viszonylag sokan toporogtak a budapesti Corinthia szálló első emeltén, itt rendezték meg ugyanis a Kávébazárt. Az eseményen összejöttek azok a fogyasztók, akiknek a kávé sokkal többet jelent annál, hogy reggel megszokásból megfőzik a kotyogóson, aztán dolgozni indulnak, de kivonultak a kétnapos seregszemlére a pörkölők, a kis családi kereskedések és a multik is. A laikus kávéfogyasztó pedig csak lesett, hogy hová került. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyőzte a pálinka az ízlelőbimbókat

etelka 2014. február 23., vasárnap 12:52

Dél-Budán, egy családi ház alagsorában található Magyarország egyik nagy pálinkaháza. A Rézangyal az elmúlt évek alatt igazi nagyhatalom lett, jó pár kis céget vásároltak fel, de a pálinka-szabadságharcot ők is megérezték, a piac többi szereplőjével együtt. A cég blendelésre, vagy magyar nevén házasításra hívott, ami a különböző típusú pálinkák összeöntéséből létrejövő új italt takarja, legalábbis laikusan kifejezve.

A pálinkamester, Márton András feladata az, hogy mindig azonos minőségű pálinka kerüljön az üvegekbe, de ez nem könnyű. Érdemes megjegyezni például, hogy nem mindegy, milyen évjáratú a páinka amit veszünk, mert - pont az időjárási különbségek miatt - teljesen más ízt adhat ugyanannak az italnak a 2009-es vagy egy 2010-es évjárata.

A pincében erős cefreszag fogad, a palackozóüzemben dolgozók állítják, hogy viszonylag hamar megszokható mind a szag, mind a zaj, ráadásul mindig jó az idő lent. A pálinkák egy része barrikolt hordóban várja a felhasználást, a legnagyobb részük szilva, de egy-két almával is lehet találkozni. A cég felkészült arra, hogyha rossz lenne a termés, ezért viszonylag nagy pufferkapacitással rendelkeznek.

"Magyarországon csak szilvapálinka létezik" - legalábbis így gondolják a vásárlók, bár most a frissen piacra dobott Irsai Olivér pálinka sokak tetszését elnyerte. És bár sokak számára megdöbbentő lehet, hogy a pálinkában van víz, legyen erős, ez az igazság. Az üzembe készen érkező párlatok 70-86 fokos erősségűek, ezt vízzel hígítják fel iható mértékre. A 73 fokos vegyes szilva még mindig olyan erős, hogy a fal adja a másikat, az ízlelőbimbókat K.O-val üti ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Töltsön be piaci rést, legyen cardio-tenisz oktató!

-h- 2014. február 22., szombat 10:35

A hibrid sportok halmaza nyilvánvalóan beláthatatlan méretű. Honnan máshonnan, mint az Egyesült Államokból kaptunk egy újabb őrületet, ami az aerobik és a tenisz vadházasságából született. Az érdeklődés állítólag nagy, edzőből viszont nincs elég. Hajrá!

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 dolog, amiről nem gondolta volna, hogy befolyásolják az álmait

Toma 2014. február 21., péntek 19:29

Hogy pontosan miért is álmodunk alvás közben, arra senki sem tud egyértelmű magyarázatot adni. Vannak, akik szerit így dolgozza fel az agy a mindennapi történéseket, de akadnak olyanok is, akik misztikusabb dolgokat sejtenek mögötte, és úgy gondolják, az álmok üzeneteket hordoznak. Bármi is legyen az igazság, a tudósok már sok mindenre fényt derítettek velük kapcsolatban. Hogy pontosan mikre? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt hitte, alaposan takarít? Haha!

bh 2014. február 21., péntek 12:32

Tegye fel a kezét, aki rendszeresen lemossa a WC-lehúzót, hetente takarít a hűtő mögött és fertőtleníti a kilincseket! És mikor öblítette át utoljára például a szennyestartót? Ha elolvassa az Enviro Maids összeállítását arról, hol hagy teret az élősködők vidám kolóniáinak, garantáltan azonnal rohan takarítani.

Erre mind szüksége lesz, ha szép testet akar

Dívány 2014. február 20., csütörtök 17:12

Itt a február, az edzőtermekben egyelőre hatalmas a nyüzsgés (az újévi fogadalmak még kitartanak), de már jön az az időszak, amikor sokan meginganak. Szeretne fogyni vagy izmosodni, szép, harmonikus testre vágyik, de kezdi úgy érezni, mégsem alakul az elvárásainak megfelelően? Szakértőnk, Bánkuti Gabriella segít!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vega kutya, hát micsoda hülyeség ez?

Steiner Kristóf 2014. február 19., szerda 21:03

Vegetáriánusnak lenni nem könnyű. Nem azért, mert nincs mivel pótolni a fehérjét, és nem is azért, mert ha étterembe megyünk, nincs mit választanunk. Sokkal inkább azért, mert rengeteg kérdésre kell válaszolnunk, ásítozás nélkül kell megállnunk, hogy végighallgassuk a sokadik „dehát eredendően húsevő fogazatunk van” álláspontot, és mert minden egyes döntésünket meg fogja kérdőjelezni valaki – ha más nem, egy másik vegetáriánus.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön tudja, miért nő szőr a homlokán?

bh 2014. február 19., szerda 09:24

Kis túlzással ugyanis ott található arcunk egyik legkarakteresebb, ám kétségtelenül legfurább vonása, a szemöldökünk. Sokan, sok pénzt és időt áldoznak a formálására, húzgálják csipesszel, gyantázzák, rajzolják, rosszabb esetben tetoválják, de tulajdonképpen miért van ott a szemünk felett? A Women's Health összeszedett néhány érdekes tényt a témában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Biztos, hogy felkészült az influenzára?

LS 2014. február 18., kedd 09:56

Egyre többen betegek a cégnél, a sulikban az osztályok fele kidőlt, a Kossuth rádió pedig minden reggel bemondja, hány ember fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedésekkel. Ha elkaptuk, sok mindent nem lehet tenni, maximum nyögni az ágyban, és kikapcsolni a céges telefont, meg persze egy kisebb vagyont otthagyni a patikában. Az Országos Epidemiológiai Központ adataiból kiindulva készítettünk egy tesztet, amiből kiderítheti, hogy mennyire van képben az influenzával. Ha nem elégedett az eredménnyel, és úgy érzi, további információra van szüksége, görgessen lejjebb, és olvassa el összefoglalónkat a betegségről.

Minden kérdés megválaszolására 25 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »
Távolról sincs vége, olvasson még »

Pattanásos a bőrében élő atkáktól is lehet

Toma 2014. február 17., hétfő 19:22

Pár nap, de akár még egy hét után sem tulajdonítunk különösebb jelentőséget a különösen kitartó pattanásoknak felnőttkorban, hiszen olyan sok minden állhat a kiváltó okok között. Ha azonban a probléma huzamosabb idő után sem múlik és súlyosbodik, könnyen meglehet, hogy atkák tanyáznak a bőrön, és ezek okozzák a szűnni nem akaró aknékat. Magára ismert? Ne rohanjon azonnal vadul arcot mosni, sajnos itt ennél bonyolultabb a helyzet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mae Westtől Mossig: akikkel szemben az átlagcsajnak egyre kevésbé van esélye

mark_twain 2014. február 17., hétfő 10:04

Az 1930-as évek bombanőit valószínűleg aligha hívnák vissza a jelenkor filmproducerei és a modellügynökségek emberei. Egy függőségekkel és étkezési problémákkal foglalkozó oldal, a Rehabs.com összedolgozott a Fracttel nevű reklámügynökséggel, hogy feltárják, hogyan alakult az előző évszázadban a nők testtömegindexe és a testképe, és hogy ezek hogyan viszonyultak a jelenkori amerikai átlaghoz - írja a Huffington Post

Arra jutottak, hogy a modellek és a színészők egyre csak vékonyabbak lettek, miközben az átlagos amerikai nők testtömegindexe fél évszázad, azaz ötven év alatt folyamatosan növekedett: 1960-ban 24.9-es értéket állapítottak meg, ami napjainkra 26,5-re emelkedett. Így aztán az évtizedek alatt egyre nagyobbak lettek a különbségek a idealizált modellek súlya és az amerikai nők súlya között. 1975-ben ez még csak 8 százalékos eltérés volt, ami mostanra 23 százalékosra nőtt.

Felismerve ezt az egyenlőtlenséget, egyes márkák mint a Dove, a Debenham's vagy a H&M folyamatosan kísérletezgetnek, hogy bevonják a különböző testtípusokat a reklámjaikba és a katalógusaikban - változó eredménnyel. Egyes szervezetek pedig azon dolgoznak, hogy segítsék a nőket, hogyan viszonyuljanak például a tévében, az interneten látott, szexualizált nőképekhez. Ahogy a lap is megjegyzi, még sok tennivaló akad ez ügyben. 

A helyzet az, hogy az összeállításból kiderült, hogy mennyire véletlenszerűen, tetszőlegesen alakult a gondolkodás a tökéletes testről. A szexszimbólumoknak folyamatosan változott az alakja, a magassága, a súlya, az izomzatuk kidolgozottsága: Mae West például homokóra alkattal számított kora egyik legnagyobb szexideáljának, miközben Kate Moss vékony, drogos külsejű csajként futott be hatalmas karriert.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 egyszerű ok, ami miatt túl sokat eszik

mark_twain 2014. február 16., vasárnap 09:37

Az étkezések után úgy érzi, hogy majd' szétrobban? Nehezen mozog utána? Elnyomná az álom? És közben, hiába edz, egyre csak gyarapodik a súlya? Az elhízás komoly népbetegséggé vált, az emberek sokkal többet esznek annál, mint amennyi tápanyagra a szervezetüknek valójában szüksége lenne, azaz túleszik magukat.

Ha ön is gyakran érzi kényelmetlenül magát étkezés után, akkor ideje, hogy változtasson egy-két dolgon. Gondolkodjon el az étkezési szokásain, legyen őszinte magához, és ha úgy találja, hogy a Popsugaron összeszedett szokások között valamelyik meggátolja abban, hogy boldogabban üljön asztalhoz, és később persze boldogabban álljon fel tőle, akkor lépjen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

3 és fél évig tart a vonzás egy átlagos kapcsolatban

mark_twain 2014. február 15., szombat 11:39

Nemrég volt Valentin-nap, amikor mindenki többé-kevésbé őszintén kinyilatkoztathatta, hogy mennyire szereti a barátnőjét illetve barátját. A napokban megjelent néhány kutatás eredménye is, amik ugyan leginkább az angol párkapcsolati szokásokról mondanak sokat (már ha valaki teljesen komolyan veszi őket), de mivel az angolok is az emberi faj részei, talán általános érvényességű következtetések is levonhatók belőlük. Azt már tudjuk, hogy a szerelem egy hormonális kilengés, ami nagyjából két évig tarható fenn, de mi jön ezután? Ön szerint mikor laposodik el egy kapcsolat? Milyen jeleket tudna megemlíteni? Hazudta már valakinek azt, hogy szereti? Ezekre a dolgokra keresték a választ.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne higgyen el mindent a kozmetikusának!

mzd 2014. február 14., péntek 17:28

Szemben a bőrradírozással, az arcápolásról igencsak nehéz elfeledkezni, ráadásul ha problémás a bőrünk, érdemes hozzá rendszeresen, úgy kéthavonta kozmetikus segítségét is kérni. A kezelés során általában egymást követik a kozmetikus tanácsai, mi meg azonnal, gondolkodás nélkül szaladunk is megvenni a legdrágább, zsíros bőrre való arckrémet - amire pedig jó eséllyel nincs is szükségünk. Hogy ritkábban pánikoljunk be feleslegesen, a Refinery29 kielemeztette a kozmetikusoknál leggyakrabban hallható és legkönnyebben félreérthető mondatokat, mi pedig a hazai tapaszatalokról megkérdeztük Juhász Klára kozmetikus mestert, a JANSSEN Kozmetikus Akadémia vezető tanárát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ Meztelen fotóival vállalja fel testét a mellráktúlélő édesanya

.syl. 2014. február 13., csütörtök 11:20

Mindkét mellét eltávolították, majd a rekonstrukció után a méhét is kivették annak a négygyerekes ausztrál nőnek, aki a beavatkozások után a Facebookra feltöltött meztelen fotóin mutatta be, mit tud tenni a mellrák egy nő testével. Beth Whaanga a megelőzésre szeretné felhívni a figyelmet az Under the Red Dress (A piros ruha alatt) projekttel, célja, hogy minél többen ellenőrizzék a testüket otthon, és ha elváltozást észlelnek, azonnal forduljanak orvoshoz, írja a News.com.au

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt hiszi, zuhanyozni a hülye is tud?

Toma 2014. február 12., szerda 22:07

Kádba be, zuhany megnyit, tusfürdő/szappan kézbe, szappanozás indul (eközben jobb esetben víz elzár), majd öblítés, törölközés, és már kész is - azt gondolja, hogy ezt azért elég nehéz elrontani? Hát téved, a Huffington Post összeszedte azokat a dolgokat, amiket el lehet szúrni egy sima zuhanyzás közben - és amiket rendszerint el is szúrunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felmondani stílusosan is lehet

Toma 2014. február 10., hétfő 11:01

Felmondani nem könnyű, és ha nem hirtelen felindulásból történik, akkor rendszereint gyomorgöcs, kételkedés, álmatlan éjszakák társulnak hozzá. Kivételek persze mindig akadnak, sőt, olyanok is vannak, akik a lehető legkreatívabban próbálják közölni: otthagyják a munkahelyüket. Mióta Marina Shifrin 2013 szeptemberében feltöltötte a netre azóta híressé vált videóját, amelyben Kanye West Gone című számára táncolva közli a felmondását munkahelyével, akciójával egész mozgalmat teremtett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hoppá: háziasszonynak készül az új generáció?

bh 2014. február 9., vasárnap 16:11

A férfi kezdeményezze az ismerkedést, fizessen a randikon, később pedig tartsa el a családot, míg a nő maradjon otthon a gyerekkel, és végezze a házimunkát. Nem, ez nem egy századelőről megmaradt kisokos tartalma, hanem a magyar fiatalok szabad szemmel is jól látható részének véleménye a nemi szerepekről 2014-ben. Meglepő, ugye? Az Ipsos F&F felmérése tartogat még ilyeneket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Utál síelni? Íme, 7 alternatíva!

Edicsek 2014. február 9., vasárnap 09:00

Életében nem síelt, nem is érdekli, és már baromira unja, hogy telente az összes rokona, haverja, kollégája az egyhetes síelését tervezgeti valahol külföldön, ön meg azon puffog, hogy megint lemarad a közös élményről? Akkor most jó helyen jár: összeszedtük önnek, milyen kültéri sportokat választhat még síelés helyett télen. Olyan szórakozást is találtunk, amit sípálya közelében is űzhet, így sem a baráti sítúrákról, sem az esti levezető bulikról nem kell lemaradnia. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 dolog, amit érdemes tudnia, mielőtt a vegán étkezés mellett dönt

zezse 2014. február 7., péntek 13:13

Nem célunk eldönteni, vegánnak lenni egészséges dolog-e vagy sem. Steinter Kristóf például esküszik rá, a paleó hívő Szendi Gábor, viszont biztosan lebeszélne minket róla. A Huffington Post összegyűjtötte azokat a dolgokat, amire érdemes felkészülni, ha az ember a minden mentes étkezésre adja a fejét, azaz semmilyen állati és állati eredetű terméket nem fogyaszt – ideértve a tejtermékeket, tojást, és sokan a mézet is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.
  • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!

Hirdetés