ÉLETMÓD

Húsragasztó enzimtől lesz roppanós a virsli

etelka 2014. március 15., szombat 13:51

Nem baj, hogy a PET palack sem rákkeltő, nemrég egy újabb olyan cikk terjedt el, amely az élelmiszeripar borzalmait boncolgatja. Ezúttal nem a csomagolással, hanem a hússal van baj – pontosabban az adalékonyagokkal. A Facebookot beterítő levelet állítólag egy hentes írta, és már jó pár éve kering a világálón. A történet szerint az ismeretlen férfi 1984-től hentesként dolgozott, de tíz évvel a levél megírása előtt abbahagyta a szakmát, mert számtalan dologgal nem értett egyet – például az adalékanyagok használatával, különösen, hogy ő még úgy tanulta: a kolbász húsból van. A levél elsőre riasztónak tűnik, pedig nem mond semmi különöset. De legalábbis minden szabályos, ami a feltételezett hentesnek nem tetszik. A levél állításairól Dr. Amtmann Máriát a Corvinus Egyetem Élelmiszerkémiai és Táplálkozástudományi Tanszékének egyetemi docensét kérdeztük. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szóval, mire is jó a kombucha?

zezse 2014. március 14., péntek 10:01

10 millió forintra büntette a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Viva Natura World Kft-t, akik évek óta forgalmaznak kombucha termékeket. A GVH észrevétele szerint a tájékoztatások fő üzenete a fogyasztó számára az volt, hogy a termékek használatával számos betegség hatékonyan kezelhető, orvosolható, megelőzhető, valamint egészségmegőrző hatása is van a termékeknek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fájdalmas menstruációtól a meddőségig

Toma , bh 2014. március 13., csütörtök 13:53

Március 13-a az Endometriózis Világnapja. Bár a betegség még csak nem olyan rég került a köztudatba, ennek ellenére minden tizedik nőt érint, és a női meddőség 30 százalékáért felelős. De pontosan mit is kell tudni róla és a szűréséről?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lenyomja-e Lammily az anorexiás Barbie-t?

Toma 2014. március 13., csütörtök 10:19

Gyerekkorunk kedvence, Barbie már régóta közellenség a pszichológusok – és sokak mások –körében, hiszen a szakemberek szerint nagyban hozzájárul a lányok és a nők testképzavaraihoz. A népszerű babáról már számtalanszor leírták, hogy alakja, ami kislányok milliói számára a követendő etalon, mennyire elrugaszkodott a valóságtól. Éppen ezért próbálják a gyártók időről időre megreformálni Barbie-t (erre jó példa például mellméretének változása az idők során), de valódi, drasztikus változást nem mertek végrehajtani rajta. Most azonban feltűnt a színen egy grafikus dizájner művész, Nickolay Lamm, aki az áttervezgetés helyett egyszerűen az alapoktól újratervezte az irreális testképű babát. Az eredmény egy sokkal realisztikusabb felépítésű változat, Lammily - de felveszi-e a versenyt a szőke ciklonnal?

baba

Minden, amit tudni érdemes a szájvizekről

Tuna Judit 2014. március 12., szerda 11:03

A száj ápolása rendkívül fontos, hisz a   fogak elvesztése, az íny elsorvadása komoly egészségügyi problémákhoz vezethet (nem mellékesen még emésztési nehézségeket is okoz), illetve módosul a hangképzés és megváltozik a beszéd. Hogy ezeket elkerülje, naponta legalább kétszer-háromszor – főként étkezések után – mosson fogat, majd használjon rendszeresen fogselymet és szájöblítőt is. Miután a fogselymeket múltkor már kiveséztük, most a szájvizeket járjuk körül alaposan, bónuszként pedig eláruljuk, hogyan tud otthon fillérekből előállítani olyan szájöblítőt, amelyben semmi mesterséges anyag nincsen, és úgy ízesítheti, ahogyan csak szeretné. Az utóbbi tulajdonság leginkább gyerekeknél lehet húzóerő, szóval hajrá!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Támadnak a pollenek – tesztelje, képben van-e az allergiával!

bh 2014. március 11., kedd 15:46

A strandszezont nyilván jobban várjuk, ám az adófizetési határidők mellett a polleninvázió kezdete is biztos pontot jelent az allergiások milliós nagyságrendet bőven meghaladó tömegének naptárában. De hányan is vannak pontosan? Mivel lehet enyhíteni a tüneteket? Létezik gyógyulás?

Ha kíváncsi, mennyire ismeri a szénanáthát, két orrfújás között töltse ki kvízünket, amit dr. Balogh Katalin allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa segítségével állítottunk össze.

A magyar nők utálják a tükörképüket

moana 2014. március 11., kedd 14:32

A Dove közel egy évtizeddel ezelőtt döntött úgy, hogy kampányaikkal megpróbálják megszólítani az átlagos nőket, így csontsovány modellek helyett például molettebbeket alkalmaztak. Persze a retust ők sem úszták meg teljesen, és az egyik hirdetésüknél is akadt némi félreértés. De ettől még tavaly is folytatták a retusálás elleni hadjáratot, majd egy FBI-os portrérajzolót kértek fel arra, hogy bizonyítsa, a nők saját külsejük legkegyetlenebb kritikusai. A számok tényleg nem túl biztatóak, világszerte a nők csak 4 százaléka tartja magát vonzónak, míg Magyarországon ez a szám mindössze 1 százalék. Ezek fényében sok meglepetést nem okoz a cég legújabb, Tükrök című felmérésének az eredménye, amiből kiderül, hogy a nők nagy része nincs kibékülve a tükörképével. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

„A tüdő, ami nekem van, 15 évet bír még”

bh 2014. március 10., hétfő 10:49

A COPD, vagyis krónikus obstruktív tüdőbetegség már nevében is ijesztő, ráadásul visszafordíthatatlan. Bár a hivatalos verzió szerint dohányosoknál vagy szennyezett levegőben dolgozóknál alakul ki, mi kapásból találtunk két olyan embert is, akik életükben nem szívtak el egy szál cigit sem, mégis kénytelek szembenézni a gyógyíthatatlan kórral. Ha dohányzik, mindenképpen olvasson tovább. Ha nem, akkor sem árt odafigyelni a tünetekre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekkel zavarja össze teljesen a hormonháztartását

Toma 2014. március 9., vasárnap 13:15

Fáradtság, koncentrációzavar, levertség, ingerlékenység – csak néhány azokból a tünetekből, amik akár a hormonháztartás zavaraira is utalhatnak. Ön szerint hipochonder, aki ilyen csekélységből erre következtet? Pedig egyáltalán nem ritka, hogy megkavarodnak a hormonjaink. Na de pontosan mik is okozhatnak bennük zavart? Ezekre a kérdésekre kereste a választ cikkében a Women's Health magazin.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Homorú has, keskeny csípő? Inkább felejtse el!

moana 2014. március 8., szombat 19:43

Többször is írtunk arról, hogy a nem megfelelően kiválasztott célok könnyen elveszik az ember kedvét attól, hogy egészségesebb, fittebb életet éljen. A Shape magazin most összeszedte, hogy mi az az öt cél, amit minden nő szeretne elérni, de sokan hiába koplalnak és izzadnak érte, nem tudják elérni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Taknyos? Nem biztos, hogy megfázott!

Toma 2014. március 8., szombat 15:46

Télen (igen, még ilyen enyhe télen is) szinte nincs is olyan ember, akinek ne folyna hosszabb-rövidebb ideig az orra. Ez a tünet leggyakrabban megfázást, vagy influenzát kíséri, azonban nem árt tudni, nem mindig foghatja rájuk a dolgot! Hogy mégis mi minden lehet még a hátterében?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyi sült krumplit ér egyetlen forró csoki :(

mzd 2014. március 7., péntek 17:08

Pár hónappal ezelőtti cikkünkben már megmutattuk, hogy egy jó kánikulai jegeskávé felér egy Big Mac menüvel. Most viszont belebotlottunk egy posztba a HuffingtonPoston, ami infografikán is bemutatja, mekkora mennyiségű, köztudottan hízlaló étellel (például pizzával vagy csipsszel) ér fel, ha csak egyetlen pohár forró csokira csábulunk el. 

Úgy gondoltuk, mi is utánajárunk, hogy az itthoni franchise kávézókban (Starbucks és McCafé) történetesen hány kalóriát döntünk magunkba egy-egy pohár itallal és mennyi sült krumplit ehetnénk helyette. Megdöbbentő adatok a hajtás után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Létezik már altató, amire nem lehet rászokni?

Toma 2014. március 7., péntek 09:23

Manapság egyre több embernél diagnosztizálnak álmatlanságot, így nem meglepő, hogy gyógyszeres kezelések száma is lényegesen megnövekedett az elmúlt években. Az altató tabletták szedésétől mégis sokan ódzkodnak, mert attól tartanak, hogy mellékhatásaik lehetnek, esetleg rá is szokhatnak. Csakhogy a gyógyszerkutatás fejlődésével az altatótabletták is tökéletesedtek már: tudja, mik azok a „Z” -altatók, és miben különböznek a régebbiektől?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mesével, játékkal kezdik a fitneszt a gyerekek

carl_lewis 2014. március 6., csütörtök 18:03

Míg korábban a kisgyerekeket olyan klasszikus sportokra iratták be a szülők, mint a foci, a röplabda vagy az úszás, addig az utóbbi években terjedő egészség- és fitneszmánia hatására egyre többen döntöttek úgy, hogy inkább fitneszre viszik a gyereküket. De mit lehet tudni a sportról? Hány éves korban érdemes kezdeni? Mikortól versenyezhet a gyerek és milyen egy edzés? Része ennek a sportnak a táplálékkiegészítők szedése? Mindezekről a többszörös fitnesz magyar bajnok és kupagyőztes, világkupa-győztes Mile Szilviát, a Gilda Max SE fitnesz szakágvezetőjét kérdeztük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 dolog, amin változtasson a munkahelyén

Toma 2014. március 5., szerda 14:01

A munkahelyükön sokan érezhetik úgy, hogy bár mindent beleadnak, az erőfeszítéseiket mégsem koronázza siker. Még mielőtt másokat kezdene okolni a kudarcaiért, érdemes pár apró dolgot megvizsgálnia, mert könnyen lehet, hogy olyan egyszerű okok állnak a probléma hátterében, amikről nem is gondolta volna. A chatelaine.com összeszedte, mikről kéne leszoknia, hogy sikeresebb legyen a munkában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Évi két hetet nézzük a tükörben, és még csak nem is tetszik, mi az?

bh 2014. március 5., szerda 13:28

A nők túlnyomó többsége csak akkor érzi jól magát, ha naponta legalább egy órát szépítkezéssel tölthet, és nem a családjukkal vagy az egészségükkel kapcsolatban szoronganak a legtöbbet, hanem a külsejük miatt. Pedig a TODAY/AOL által készített felmérés eredményén is lehetne aggódni, mert elég elszomorító.

5 régi gyógymód, amire az orvosok is esküsznek

Toma 2014. március 4., kedd 18:18

Tablettákat bekapkodni sokkal egyszerűbb és gyorsabb is, mint gyógyfüveket áztatni vagy tonnaszám enni a gyümölcsöket, nem csoda hát, hogy a számtalan jól működő régi praktikát felváltották a gyógyszerek. Hogy mégis érdemes lenne használni ezeket, az támasztja alá a leginkább, hogy közülük jó néhányat még az orvosok is ajánlanak. Az ABCNews.com összeszedte, melyek ezek, és az is kiderül, miben segíthetnek. 

ok
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hagyja a kalóriák számolgatását, nem ér semmit

Toma 2014. március 3., hétfő 10:19

Manapság számos fogyókúrás módszert kapnak fel pillanatok alatt, amik aztán ugyanolyan gyorsan el is tűnnek a süllyesztőben, ám van pár praktika, amelyek tartósnak bizonyulnak. Ilyen többek között a kalóriaszámlálás. A Shape.com összegyűjtött erről néhány dolgot, ami megkönnyítheti a számlálgatást - elsősorban azzal, hogy biztosítják: nyugodtan fel is hagyhat vele.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Behatoltunk a sznobizmus főhadiszállására

etelka 2014. március 2., vasárnap 11:13

A Corinthia Budapest lassan olyan lesz, mint a Millenáris: hétről hétre ellepik az életet kiélvező kevesek, és hol kávét, hol bort mutatnak be a népeknek. A hétvégén itt rendezik meg például a VinCE Budapes Wine Show-t. Az azonos nevű borszakmai magazin rendezvényén valószínűleg mindenkinek kötelező részt venni, aki labdába akar rúgni a terroirok, savak és animális jegyek világában. A szakadó eső ellenére hosszú sor kígyózott a hotelnél a jegykiváltásra várva péntek déltájt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

13 kötelező szokás az eredményes edzéshez

Dívány 2014. március 1., szombat 15:58

Az már félsiker, ha elkezdett edzeni, de ennyivel azért még nem váltja meg a világot, ráadásul ahhoz, hogy a rendszeres mozgás tényleg hatásos legyen, sok mindenre kell még odafigyelnie. A Women's Health össze is szedte azokat a jó szokásokat, amik segíthetnek a cél, vagyis a szép, egészséges test elérésében. Egyik sem bonyolult, viszont mindegyik lényeges.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyugi, a génjei miatt lusta dög

mark_twain 2014. március 1., szombat 13:18

Az Aberdeeni Egyetem és a Kínai Tudományos Akadémia tudósai felfedeztek egy genetikai mutációt, ami miatt egyesek lustábbak mint mások - írja a Daily Mail. A lustasággal pedig más problémák is járnak, így például a lusták hajlamosabbak az elhízásra és egyéb egészségügyi problémákra is. A kutatók most abban reménykednek, hogy előbb-utóbb sikerülhet olyan gyógyszert kifejleszteniük, amivel legyőzhetik a lustaságot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sósra édes: ez a tökéletes kombináció a betegségekhez

bh 2014. február 28., péntek 14:12

A túlzott só- és cukorbevitel káros hatásairól már mindenki hallott, ám a Shape egyik cikke alapján kiderült, végül az édesszájúak húzták ki a lúzer kártyát. Mert az egy dolog, hogy a sós ételek függőséget okoznak, de ha cukrot is tömünk mellé, akkor az nem csak alanyi jogon rombolja a szervezetet, de még az előbbi káros hatásait is fokozza.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, hogy mi szabályozza az alvásunkat

Toma 2014. február 28., péntek 13:25

Akinek megy, az a világ legtermészetesebb dolgaként tekint az alvásra, míg aki forgolódik, fel-felébred, esetleg álmatlansággal küzd, bármit megadna egy pihentető éjszakáért. A rossz alvás hátterében gyakran a stressz áll, ám előfordul, hogy ennél bonyolultabb okokra vezethető vissza az alvászar. Ám úgy tűnik, a tudósok jó úton haladnak afelé, hogy megtalálják a megoldást. Azt már tudják, hogy egy ún. biológiai kapcsoló szabályozza az alvást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bébiétel-diéta: csak két kilót fogytam, de megutáltam az evést

Becca 2014. február 27., csütörtök 08:47

Akad, aki a csírában, más a gyümölcsturmixokban hisz, és van olyan is, aki a bébiétel-diétában látja a fogyás kulcsát. A módszer állítólag a celebek közkedvelt személyi edzőjétől, Tracy Andersontól származik, és a legtöbb diétához hasonlóan rövid idő alatt elérhető jelentős súlyveszteséget ígér. Állítólag kipróbálta már maga Jennifer Aniston, Madonna és Lady Gaga is. Már csak rajtam volt a sor. 

Erőt vettem magamon, és elhatároztam, hogy egy héten keresztül keményen fogom magam és csak bébiételt eszek, vigyázva arra, hogy a napi adag ne haladja meg az 1000 kcal energiamennyiséget (eredetileg 600-nál kellett volna megállnom) . A súlyomat pedig minden reggel, közvetlenül felkelés után lemérem és feljegyzem. Hamar kiderült, hogy a szigorú diétát nem tudom kivitelezni, ezért már a legelején engedélyeztem magamnak némi nyers zöldséget – persze, csak módjával. De a diéta így sem volt fáklyásmenet. Elmondjuk, mire számíthat, aki belevág.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Váláskor sokba kerülhet, ha ész nélkül posztolgat

bh 2014. február 26., szerda 19:49

A Facebook nem csak a kapcsolatok láncfűrészes gyilkosa, de bizony egy válási procedúra során is komoly anyagi veszteséggel járhat, ha valaki meggondolatlanul használja. Vagyonmentés, gyermektartás, utólagos perek: utánajártunk, hogyan lesz egy közösségi oldalból a legszemetebb tanú a tárgyalóteremben.

1 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!
  • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
  • Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hirdetés