ÉLETMÓD

Így tudja csökkenteni a sófogyasztását

Toma 2014. április 21., hétfő 14:49

Ma már mindenki tisztában van a túlzott sófogyasztás egészségkárosító hatásaival, ám sokan nem tudják, hogyan is lehetne csökkenteni főzéskor a használt mennyiséget úgy, hogy az ételek mégis ízesek maradjanak. Íme, néhány tipp!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az alvásban is segít az okostelefon

Edicsek 2014. április 20., vasárnap 11:46

„Az álmatlanság legjobb ellenszere az alvás” – mondta az amerikai humorista W.C. Fields, ami tény, viszont a megoldás a legtöbb esetben nem ennyire egyszerű. Az okostelefonok világában, amikor már mindenre fejlesztenek alkalmazást (igen, még tamponcsere időzítő is van), persze hogy sorra jelennek meg az alvást segítő vagy éppen elemző appok. Ezeket néztük most meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezektől az alkoholoktól nem fog hízni

Becca 2014. április 20., vasárnap 10:19

Azt hihetnénk, hogy a legtöbb fogyókúrába egyáltalán nem fér bele az alkohol fogyasztása, pedig, ha mértékkel iszik, és tudja, hogy melyek azok az alkoholos italok, amelyek kevés kalóriát tartalmaznak, simán belefér, hogy pár pohárral magához vegyen. A Harper's Bazaar cikkét vettük alapul, de biztos, ami biztos, egy szakértőt is megkérdeztünk a témában. Mert hát ugye, mit ér egy hétvégi kikapcsolódás a haverokkal, ha egy kortyot sem ihat?!

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Holt-tenger tele van élettel!

Steiner Kristóf 2014. április 19., szombat 12:12

Aki nem hátizsákos kalandor, valószínűleg nehezen tudja elképzelni, mégis mi lehet jó egy sivatagi nyaralásban. A Holt-tenger általában véve afféle mellékes terv szokott lenni az Izraelbe látogatóknak – Jeruzsálembe menet leugranak egy gyors lebegésre az elképesztően sós vízben, kicsit megpacskolják magukat az iszappal – amely ásványi anyag tartalmának köszönhetően a reumátol a bőrbántalmakon át egészen a szimpla hidratálásig mindenre jó. Pedig egy hét lenn délen abszolút felér a klasszikus, utazsi irodák által kínált családi vakációkkal, ráadásul már két fapados isrepül Izraelbe, gyakran megdöbbentően alacsony árakon. De egy nyugis izraeli kiruccanás azoknak is melegen ajánlott, akik összetévesztik a Hamászt a humusszal, és meggyőződésük, hogy szakavatott közel-kelet szakértőként mindent tudnak a zsidókról és az arabokról. Íme néhány életkép, fotó, és egy videó arról, miről beszélek..

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mégsem fogyaszt a cigi, sőt, hizlal!

Toma 2014. április 19., szombat 08:55

Az emberek többsége sokáig úgy gondolta, hogy a cigaretta bár ártalmas az egészségre nézve, ellenben nem fog miatta még jobban elhízni. Éppen ezért a nők és a férfiak legnagyobb félelme az a leszokás előtt az, hogy biztosan gyorsan felszaladnak majd rájuk a plusz kilók. Nekik most van egy jó hírünk: a legújabb kutatások szerint nemhogy fogyasztana a cigizés, hanem egyenesen hizlal!

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 tanács, hogy tökéletes legyen a teste

Bánkuti Gabriella 2014. április 18., péntek 18:46

Bánkúti Gabi
Bánkúti Gabi

Az edzőtermekben szinte minden gép foglalt, mindenki formába szeretne lendülni, még tart a tavaszi lelkesedés. A szép napos idő pedig jókedvre deríti az embereket, ilyenkor edzeni is jobb. Én magam is teltházzal futok régi és visszatérő vendégeim élvezik az edzéseket, mindegyiket a számukra megfelelő tréninggel edzem meg a céljuk érdekében. Mert minden edzés más és más, mindegyik alapos rendszer alapján van felépítve, és ettől nem szabad eltérni, ha valóban formásabb és/vagy izmosabb testre vágyunk. Kezdjük az elején, milyen hibákat követünk el az edzőtermekben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, miért van a férfiaknak mellbimbójuk?

Toma 2014. április 18., péntek 16:58

A világ tele van megválaszolatlan kérdésekkel, ilyen például az, hogy miért van a férfiaknak mellbimbójuk, ha egyszer csak a nőknek kell szoptatniuk. Bár a mellbimbó önmagában is erogén zóna, sokáig úgy gondolták, ennél több funkciója nincs. Dr. Justin Lehmiller szociálpszichológus azonban weboldalán szépen levezeti, hogy ennek evolúciós okai vannak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem a homoszexualitás nevel fertőre, hanem a szűklátókörűség

Steiner Kristóf 2014. április 17., csütörtök 21:27

Pár hete meséltünk önöknek a #7NaposKihívás projektről, amelynek lényege, hogy heteroszexuális párok állnak ki a melegek mellett. A szolidaritási kampány lényege, hogy a páros egy héten át úgy viselkedik és kommunikál nyilvános közegben, ahogy azt a társadalmunk a homoszexuális pároktól elvárja. Nincs tehát spontán puszi, kézenfogva andalgás, vagy egymás becézgetése – ez ugyanis könnyen azzal járhatna, hogy valaki jogot formál magának a beszólásokra. Akik csatlakoztak, a kampány logóját állították be profilképként Facebookon az elmúlt két hét során, közülük páran pedig be is számoltak nekünk, hogyan kaptak hideget-meleget a környezetüktől.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A magyar dolgozók fele munka közben ebédel

Dívány 2014. április 17., csütörtök 11:47

A hazai dolgozók 40 százaléka egyáltalán nem tart ebédszünetet és csak 15 százalék eszik naponta ötször – derül ki a Profession.hu legújabb felméréséből. Ezzel szemben 73 százalék kávézik rendszeresen, nem ritkán napi 4 vagy több alkalommal is.

shutterstock 126905381
Távolról sincs vége, olvasson még »

Most érdemes merülni és vulkántúrázni

travelo 2014. április 16., szerda 08:30

Vannak, akik még a turistaszezon előtt kelnek útra, hogy felfedezzenek maguknak egy szigetet, mert ilyenkor szállást, ellátást és programokat is olcsóbban találnak. Mások már csak azért is ezt teszik, mert ilyenkor a hosszabb autóutakat és túrákat is bevállalhatják anélkül, hogy a tomboló hőséggel küzdjenek már délelőtt tíz órától. Aztán vannak, akik nem akarják mindezért a fél világot átrepülni, és a néhány órás utat egy fapados fedélzetével is beérik. Ezért most mi is négy olyan úticélt ajánlunk, ahol még zöldellő környezetet, kevés turistatársat és viszonylag szolid árakat talál. Keresse a végtelen Szahara kapuját Tunéziában, vagy a Zöld-foki szigetek egyikét, ha szívesen túrázna egy még ma is működő vulkánhoz. És bár Ciprust főleg azoknak ajánljuk, akik víz alatti kalandokat keresnek, Máltát viszont mindenkinek receptre kellene felírni tavasz eleji depresszió ellen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Medúzától az origamiig: ön használt már női óvszert?

bh 2014. április 15., kedd 15:02

Amikor feltalálták, az AIDS krízis épp tombolt, így nem volt kérdés, hogy egy nők által használható védekező eszköz hatalmas érdeklődésre tarthat számot. Nem így történt, hiszen jelenleg is csak az óvszerek forgalmának mindössze 1,6 százalékát teszi ki, ami, lássuk be, szánalmas eredmény. Vajon az évtizedekkel később újratervezett darabokhoz kedvet kapnak a nők?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az edzőterem is lehet kész cirkusz

Edicsek 2014. április 14., hétfő 16:48

A jó idő beköszöntével, ahogy lekerül a nagykabát, úgy válik egyre közelibb időponttá a strandszezon beköszöntése, azaz minden nő rémálma. Az edzőtermek megtelnek, ahogy mindenki eszeveszetten próbálja megtalálni, mi az a mozgásforma, amivel formálhatja magát, és még élvez is. Mi most megmutatunk három, kicsit sem szokványos edzésformát, amik amellett hogy jó alakot csinálnak, még látványosak is. Nem csoda, hiszen egy cirkuszi műsorban láttuk őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így ne legyünk lúzerek!

Gőzsy Kati 2014. április 13., vasárnap 12:14

Kutyasuliban töltjük a hétvégéket már másfél hónapja. Nem gondoltam volna, hogy nekivágunk egy alapfokú tanfolyamnak, de miután már félig felcseperedve, majdnem öthónaposan kaptuk meg a skótjuhászunkat, muszáj volt valami iskoláztatás után nézni. Így a hétvégi délelőttjeink mostanában a Népszigeti Kutyaiskolában telnek falkafutással és egyéb engedelmességi gyakorlattal. És nem is rosszul.

Március 1-én kezdtünk a Népszigeti Tükör iskola alapfokának, és már a végefelé tartunk, a vizsga előtt. Első alkalommal fura volt az egész suli: egy négyszögletű, erdős területen, néhány kiegészítő között verődtünk az oktató köré egy csoportba, kutyák persze póráz nélkül. Oldalunkon jutalomfalat-tasak, kezünkben klikker. Zsuzsi, az oktató olykor anyának és apának hívott minket, ami eléggé idegesítő volt az elején. A „Szélrózsába!”, meg a „Falkafutásba!” kiáltások meg inkább a katonaságra hasonlítottak, pláne, mert ha nem értünk vissza háromra, jött a következő futós feladat. A vicc, hogy kábé a harmadik alkalomnál már tökre élveztük az egészet, mert jók az órák, jó fejekből áll a csoport, és addigra értettük meg a suli alapjául szolgáló Tükör módszer lényegét.

A népszigeti suliban csoportokra osztva zajlik a tanítás, mellettünk, elkerített részekben két másik csoport is tanul. A mi csoportunk egy szófogadatlan bullterrierből (Igor), két border collie-ból (Dió és Folti), egy kis éretlen golden retriever lányból (Kira), egy szürke középschnauzerből (Graffy), egy fekete keverék fiúból (Pepe), egy makacs beagle-ből (Dumbo), és a mi érzékeny, de domináns skótunkból (Gromit) áll. A gazdik között pedig van vízilabdaedzőtől kezdve iskolás fiún át tévéműsorszerkesztőig sok minden.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A túlsúlynál is veszélyesebb, ha túl sovány!

Dívány 2014. április 13., vasárnap 11:39

Nemrég írtunk arról, hogy aki vékony, az nem feltétlenül egészséges, hiszen lehet, hogy a testzsír százaléka így is túl magas. Ezek után nem is annyira meglepő a torontói Szent Miklós Kórház megállapítása, amely szerint azoknál, akik kórosan soványnak számítanak, sokkal nagyobb az idő előtti elhalálozás esélye mint a túlsúlyos embereknél.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért lesz vegán olyan sok celeb?

Steiner Kristóf 2014. április 12., szombat 12:06

Míg tíz évvel ezelőtt vegánnak lenni annyit jelentett, hogy az ember vagy fura reformkaják főzésével tölti minden szabadidejét, vagy éhenhal, mára a vegetáriánus konyha minden fronton jelen van. Egyre több gyorsétterem kínál vegán szendvicset, világhírű fine dining éttermek kínálnak vegán opciókat, és lassan nem telik el hét, hogy valamelyik celeb ne jelentené be: „leszokott” a hús, tejtermék, és tojás fogyasztásról. Beyoncé tavaly már megpróbálkozott a vegán diétával, de akkor kicsit elrontotta azzal, hogy non-stop bőrben és szőrmében járt vega éttermekbe. Most viszont hivatalosan is bejelentette: ő és férje, Jay-Z "spirituális és fizikai megtisztuástól" vezérelve vegán étrendre váltanak - náluk a férj magas koleszterinszintje volt a kirobbantó ok. Én már elmeséltem, miért váltottam vegán étrendre öt évvel ezelőtt, az Alapkonyha rovatban pedig hétről hétre meg is mutatom, mi mindent sütünk-főzünk. Most összegyűjtöttem tíz híresség vallomását, ők miért döntöttek úgy, hogy elhagyják a húsfogyasztást. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha feledékeny, havonta kockáztatja a terhességet

bh 2014. április 12., szombat 09:38

A fogamzásgátló tabletta még mindig a legelterjedtebb módszer a nem kívánt terhesség elkerülésére, ám a szedésével kapcsolatban súlyos tévhitek, és veszélyes hanyagság figyelhető meg a nők körében. Egy 1200 fős reprezentatív online kutatás azt mutatja, hogy sokan még azzal sincsenek tisztában, hogy egyetlen tabletta kihagyása is komoly következményekkel járhat. A nőgyógyász szerint az alacsony hormontartalom – ami az új generációs tabletták előnye – sokkal komolyabb odafigyelést kíván, ráadásul nem kellene annyira tartani az alternatív módszerektől sem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, meddig használhatja a piperecikkeit?

mzd 2014. április 11., péntek 17:11

Ha nem is új, de mindenképpen fájdalmasan tudatosuló információ: a szépségápolási termékek is romlandóak. Ha lejár a szavatossági idejük, akkor nemcsak elvesztik a hatásosságukat, de sokszor még kifejezetten árthatnak is az arcbőrnek vagy az egészségnek. A szempillaspirálon például rövid időn belül képesek megtelepedni olyan baktériumok, amik aztán irritációt vagy akár árpát is okozhatnak, ezért sem szerencsés ötlet például parti előtti közös sminkelést csapni, mindent bedobva a közösbe.

Honnan tudom, meddig jó?

Bár a testükkel sokan lazábbak, de még ők is úgy gondolják (nagyon helyesen), hogy az arcukra azért nem kennek fel mindent. A termékeken konkrét lejárati idő ritkán szerepel, ehelyett egy kis ábrával jelzik a gyártók, hogy a felbontástól számítva meddig szavatolják a minőséget. Keresse a kis nyitott fedelű tégely rajzát, felette egy betűvel (Y-év, M-hónap) és egy számmal, ami pedig az évek, illetve a hónapok számát jelöli. Ez sajnos még mindig nem jelent minden esetben garanciát, így ha elváltozást lát a termék állagában, fura szaga lesz, esetleg irritációt okoz, akkor mindenképp szabaduljon meg tőle és ne kockáztasson!

Rossz helyen tárolja!

Az egyértelmű, hogy a fogkefénket tilos megosztani másokkal (tudta például, hogy Hepatitis C fertőzést is kaphat így?), de ugyanez vonatkozik a spirálra is. Ha közösen készülnek egy koktélpartira barátnőivel, akkor is kínosan ügyeljen arra, hogy lehetőleg ne az egész társaság az ön piperecuccait használja. Bár a legtöbben - pratikus okokból - a fürdőszobában tároljuk neszeszerünk tartalmát, a páratartalom és a gyakran meleg hőmérséklet csak elősegíti a baktériumok szaporodását. Emiatt ajánlatos inkább száraz, napfénytől óvott helyen tartani őket - ezzel az élettartamuk is megnövelhető. Ez különösen igaz a natúr és bió termékekre, hiszen ezek összetételükből adódóan szinte mágnesként vonzzák a mikróbákat.

Akkor mi az igazság?

A hajtás után egy - a Huffington Post cikke nyomán készült - infografikán azt mutatjuk meg, melyik fürdőszobai kedvencét meddig használhatja. Ezek az időtávok persze nem tekinthetők szentírásnak, hiszen akár márkánként is változhatnak a szavatossági idők, de mankónak mindenképpen tökéletesek. Tudta például, hogy a pattanás elleni krémben található benzoyl peroxide már három hónap után elveszti a hatásosságát?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van, ahol minden párkapcsolati problémát megold a szex

bh 2014. április 10., csütörtök 22:01

Aki azt gondolja, a párkapcsolatok bonyolultak, nézzen körül az állatvilágban. A szerelem, szex, sőt, maguk a párkapcsolatok ugyanis egy csomó fajnál jóval izgalmasabban alakulnak, mint a legdurvább brazil szappanopera és egy fétisfilm kombója. A Humon Comics összeszedte a legbizarrabb állatságokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meneküljön vidékre és határon túlra húsvétkor!

travelo 2014. április 9., szerda 11:25

Nincs kedve otthon pepecselni a tojásfestéssel, a sonkafőzéssel és a lakás csinosításával? A húsvéthétfőt sokkal szívesebben töltené érdekes programokkal, mint azzal, hogy a locsolkodni vágyó ismerősök elől bujkál? Ha bármelyikre is igen a válasza, olvasson tovább! Akkor is tudunk húsvéti programot ajánlani, ha csak egy napja van kiruccanni, és akkor is, ha a komplett ünnepeket az otthonától távolt töltené.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 ok, ami miatt óvatosabban nyúl majd a pohárhoz

Dívány 2014. április 8., kedd 22:06

Tavaly nyár óta az új büntető törvénykönyv értelmében vezetéskor 0,8 ezrelék helyett már 0,5 ezrelék feletti véralkoholszint is bűncselekménynek számít, hiszen ekkor már jelentkeznek az ittasság tünetei, de a legkisebb kimutatható mennyiségű alkohol elfogyasztása után is szabálysértési eljárás indulhat. A Psychology Today összeszedte, melyek azok a tényezők, amelyek befolyásolják azt, hogy kire hogyan hat az alkohol, mert nemcsak a mennyiség számít!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A bazilika a világ tíz legtöbbet fotózott turistalátványossága közt

bh 2014. április 8., kedd 14:38

Kényszert érez arra, hogy mindenképpen megörökítse az Empire State Building látványát, ha New Yorkban jár? Hagyta már el Párizst úgy, hogy nem készült kép az Eiffel Toronyról? Sok turista így van ezzel a budapesti Szent István-bazilika előtt is, így Budapest legnagyobb temploma bekerült egy igen előkelő társasságba. A Google képmegosztó alkalmazása alapján a Sightmaps összeállította a világ leggyakrabban lefotózott helyszíneit. A legismertebb helyek mezőnyében a bazilika az előkelő 10. helyet szerezte meg, miközben – nagy meglepetésre - egyetlen londoni látványosság sem került be az élmezőnybe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szempillaspirál-teszt: íme a 800 forintos, ami a hatezrest is lenyomta

Dívány 2014. április 7., hétfő 16:02

Minden szezonban előrukkolnak a kozmetikai márkák valamilyen újnak mondott szempillaspirállal, mi pedig időnként összevetjük, melyik mivel tud többet a másiknál. Az eddigi tapasztalataink alapján elmondható, a gyártók legtöbbször a kefe alakjával variálnak, de most már van lakkos spirál is, és idén került elő először kétágú kefével ellátott spirál!

Hét, drogériákban kapható, olcsó spirált – ebből öt ráadásul kevesebb mint 2000 forintba kerül – teszteltünk, és egy csak külföldön kapható, 20 eurós Sephora terméket is, melynek dupla ecsete annyira bizarr, hogy nem bírtunk ellenállni neki. Minden terméket egytől ötig pontoztunk, 5-öst csak a legjobbak kaphattak: jó hír, hogy az egyik legolcsóbb versenyző kapta a legtöbb pontot, és nem kell sajnálni, hogy itthon még nem terjedtek el a duplafejű szempillaspirálok – hajtás után kiderül, miért. A spirálokat ár szerint rendeztük növekvő sorrendbe, és magunk is meglepődtünk, hogy a végeredmény mennyire hasonlóan alakult, mint a két évvel ezelőtti tesztünkben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, hogy bele is halhat a vízivásba?

bh 2014. április 7., hétfő 15:56

Persze ehhez azért nagyon elszántnak és/vagy ostobának kell lenni, de tény, akár halálos kimenetelű is lehet, ha valaki extrém mennyiségű vizet visz be a szervezetébe. Szerencsére az agyunk a túlélésünkre játszik, és jelez, amikor éppen elegendő folyadékot ittunk szomjúságunk enyhítésére. A Science Daily egy olyan kutatásról tudósít, ami ezt be is bizonyítja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ideje, hogy kitakarítsa a légkondiját!

Toma 2014. április 7., hétfő 13:07

Akár a kocsiban, akár a négy fal között van, a nyári kánikulát nehezen lehet majd kibírni hűsítő megoldások, illetve légkondi nélkül. Mivel melegszik az idő, vannak, akik már most használni kezdik a hosszú téli szünet után, pedig nem árt előtte alaposan kitakarítani. Nem véletlen például, hogy a légkondiszezon beindulásával akár több napra is ágyba kényszerülnek különféle tünetekkel. Mik ezek, mi közük a légkondihoz, és hogyan védhetőek ki?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lehet újra jó a szex

Dívány 2014. április 6., vasárnap 20:05

A szexuális zavarok, a frigiditás többnyire még mindig tabu témák, pedig ugyanannyira megkeseríthetik az ember életét, mint például a pánikbetegség. Akár a nőket, akár a férfiakat érinti, a párkapcsolat bizony rá is mehet, főleg, ha egy egészen más igényű emberrel hozott össze a sors. Ezzel a betegséggel kapcsolatban – mert igen, lehet ez betegség is, amit kezelni kell – számos tévhit kering a köztudatban, de a legtöbben eleve nem is tudják, vajon mit takar a frigid szó, és hogy lehet-e segíteni rajta.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 ... 136

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés