ÉLETMÓD

Ne ússza meg szárazon a húsvétot!

travelo 2014. április 2., szerda 10:53

Legutóbb azon voltunk, hogy meggyőzzük önöket, miért érdemes Szeged, Pécs, Győr és Miskolc megújult városrészeiben turistáskodni, ezúttal pedig két rendhagyó és két klasszikus helyet javaslunk, ahol a húsvétot töltheti. Mert Debrecenben Zsuzsit öntözik majd csapatban, Matyóföldön traktorokról indítják a vízzel teli vödröket, és persze Hollókőn sem Krasznaja Moszkvával locsolnak. De Hajdúszoboszlón tényleg csak az ússza meg szárazon, aki nagyon akarja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

„Attól féltem, hogy leáll a tüdőm” – az asztmagyógyszer egy életre szól?

bh 2014. április 1., kedd 15:45

Bár sokszor tévesen diagnosztizálják, az alkalmanként vagy akár folyamatosan fulladással járó betegség így is nagyjából félmillió embert érint Magyarországon. A jellegzetes formájú inhalátort szinte mindenki ismeri, ám az asztma kezelése ennél jóval összetettebb. Egyes kutatások a szteroidok komoly mellékhatásaival riogatnak, a magyar szakember viszont arról beszélt, hogy pont a megelőző kezelés segít elkerülni a rohamokat, így a durva gyógyszeres beavatkozást. De találtunk olyan beteget is, aki magától jött le a szerről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Belső szerveinek egészsége árán karcsúsítja az alakformáló fehérnemű

mzd 2014. április 1., kedd 07:31

„Utálom az alakformáló fehérneműket, mert annak ellenére, hogy – főleg az esküvői szezonban – remekül formálnak a ruha alatt, a legtöbbször hányingert okoznak. Olyan szűkek!” – fakadt ki Jennifer Coolidge színésznő tavaly ősszel a New York Postnak az Austenland című filmje premierjén. 

Sokan csak az alakformálást látják ebben a termékben, vannak viszont olyanok, aki a fájdalmat párosítják vele. És van egy még szűkebb réteg, aki a hosszú távú egészségügyi kockázataira gondol, amikor meglátja. Tényleg megéri feláldozni szervei épségét a karcsú alakért?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nem kövérek a gazdag nők

Dívány 2014. március 31., hétfő 18:35

Már a Velvet is írt arról , hogy míg régen a súlyfelesleg a jólét jelképe volt, ma már éppen ennek az ellentétét szimbolizálja. Az Atlantic összeállított egy nagyon jó infografikát erről a jelenségről, amelyből az is kiderül, hogy míg a nem annyira tehetős nők nagyobb valószínűséggel lesznek túlsúlyosak, mint a hasonlóan kereső férfiak, a gazdagabbaknál ez a különbség szinte eltűnik. Részletek, adatok a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt üzenik a külföldön élő magyarok

Steiner Kristóf 2014. március 30., vasárnap 15:29

Magyarországon egyre kevesebb a bevándorló – legalább is ez derült ki a Központi Statisztikai Hivatal tavalyi felmérésből – ennek nyilván végtelenül örülnek azok, akik szerint a haza kizárólag az tisztavérű magyaroké. Az viszont már számukra is kevésbé jó hír, hogy nem csak a betelepülés szűnt meg – a kivándorlás is felgyorsult. A Forbes friss kutatása szerint évtizedek óta nem hagyták el az országot annyian, mint az elmúlt néhány évben, a tendencia ráadásul erősödni látszik. És bár van, aki azt mondja erre is, “Kit érdekel, menjenek csak!”, az igazság az, hogy egy ország jóléte nagyban függ attól, hogy hányan lakják – ha pedig lassan eltűnik a friss munkavállaló generáció, óriási dominósor indul el, amely dönti magával az idősek nyugdíjait, a kis és nagy cégeket, és az oktatási rendszerünk jóhírét is. Meg még sok mindent.

A Díványon öten üzenünk Magyarországra külföldről - egy fiatal szociális munkás, egy családdal kiköltözött anyuka, egy diplomás majdnem-harmincas nő, és egy mesterdiplomájának megszerzésén dolgozó fiatal lány, illetve a saját sztorimat is elmondom. Ők mindannyian egy, a Facebook oldalamon kiírt felhívásomra jelentkeztek, melyben arra kértem a külföldön élő magyarokat, meséljék el: miért léptek le. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogyni biztos nem fog a Flabélostól és a Speedfitnesstől

etelka 2014. március 29., szombat 11:25

Speedfitness, X-body, E-fit, Ampli – csak néhány a mostanában divatos nevek közül. Ezek a felgyorsult világra hivatkozók legújabb csodaszerei, amelyek heti 40 (2x20) perc alatt ígérnek látványos alakformálást, szinte nulla energiabefektetéssel. A stúdióban tényleg nem kell túl sok mindent csinálni, 20 perc edzést mindenki kibír, a hatásairól pedig sokan szuperlatívuszokban beszélnek. De mi az igazság, tényleg meg lehet ennyivel úszni a testmozgást?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Senkit nem zavar, ha ön heteró, míg a négy fal közt csinálja

Steiner Kristóf 2014. március 28., péntek 18:05

shutterstock 28220281

Az „engem nem zavarnak a buzik, csak ne nyilvánosan csinálják”- elv szerint gondolkodók közül sokan nem vallják magukat homofóbnak, mi több, meggyőződésük hogy még rendkívül toleránsak is, és életszemléletük sokkal több teret enged a melegeknek, mint amennyi egyébként járna nekik. Melegként persze már nem hangzik ilyen jól ez a remek ajánlat – ha ilyesmit hallok, mindig arra gondolok: ugyan miért normális és elfogadott, ha egy hetero pár egy romantikus vacsi közben csókot vált, vagy ha egy fiú és egy lány összeölelkezve andalog a ligetben, és miért a fertő netovábbja, ha egy meleg vagy leszbikus páros teszi ezt? Ugyanezt a kérdést tette fel Kincses Marcell, a Coming Out könyv írója, aki megálmodta a 7 Napos Kihívást. „Aki részt vesz a próbán, olyan gesztust tesz a meleg barátai felé, és olyan párbeszédet generálhat maga körül, ami előre viszi a melegek ügyét” – véli a szerző, aki életvezetési és karriertanácsadóként vallja: a kihívásban résztvevő párok a kapcsolatuk egy újabb szintjére léphetnek azzal, hogy megtapasztalják, hogyan állnak ki egymásért és önmagukért.

shutterstock 125130671
Távolról sincs vége, olvasson még »

Minek turistáskodna belföldön, ha külföldre is futja?

travelo 2014. március 27., csütörtök 13:15

Hazai útjai kimerülnek a balatoni nyaralásban és évente egy wellneszhétvégében? Felesleges pénzkidobásnak tartja, hogy belföldi városnézésre induljon? Valószínűleg nagyon régen járt már Szegeden, Pécsett, Győrben vagy éppen Miskolcon. Felújított terek és klassz programok várják, kár lenne kihagynia őket az életéből. Meggyőztük, de nem tudja merre induljon és miért? Segítünk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vehet drága mérleget is, csak minek

etelka , moana 2014. március 27., csütörtök 07:29

Nyár előtt, tavasszal semmi sem fogy jobban, mint a szénhidrátcsökkentett kenyér, a fitneszbérlet és a mérleg. Ha pedig már úgyis mindenki a fogyókúrára gyúr, megnéztük, milyen mérlegeket lehet vásárolni, és ezek mennyire mérnek eltérően. A Media Markt segítségével próbáltuk ki a darabokat, és összevetettük tapasztalatunkat a német Test magazin vizsgálatával. Annyi biztos, hogy fölösleges túl drágát venni, a fogyását az olcsóval is követni tudja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Párizs 4 óra alatt - az alternatív verzió

mm 2014. március 26., szerda 15:30

Ha az ember csak kevés időre jut el egy nagyvárosba, akkor nem tehet túl sokat. Vagy megpróbálja a kötelező köröket letudni és csalódottan hazamenni, vagy megpróbálja magát jól érezni, kihagyni a múzeumokat, és csak élvezni, hogy eltölthet pár kellemes órát a városban. Párizsban sok dolog mellett az a csodálatos, hogy egy kis helyismerettel olyan tökéletes egynapos nyaralást lehet benne tartani, hogy öröm nézni. Ráadásul pénzbe sem kerül a dolog, csak sétálni kell, a többit megoldja a város. Hogy honnan hova érdemes? Na, azt fogjuk most elárulni. A lenti interaktív térképen végig tudja kattintgatni a fontosabb állomásokat, alatta pedig szövegben fejtjük ki a lényeget.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Eddzen ön is a sovány ribancokkal!

moana 2014. március 26., szerda 13:47

Újabb szokatlan mozgásforma kezd egyre népszerűbbé válni a londoni divatvilágban, számolt be a Fashionista a Skinny Bitch Collective (Sovány Ribancok Közössége) néven futó módszerről. Az SBC-tagság mindenki számára elérhető, na de ön akarna csatlakozni egy ilyen klubhoz? Mondjuk, ha könnyen tud nevetni saját magán, lehet, hogy épp ez az önnek való módszer.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha fáj a feje, nézzen be a hűtőbe!

bh 2014. március 25., kedd 22:08

A fejfájás sokféleképpen megkeserítheti az életünket, ám rendszeres migrénes rohamok – és persze alkalmi hasogatások – esetén érdemes azt is végiggondolni, milyen ételeket fogyasztunk. Sőt, akkor is érdemes átvizsgálni az otthoni készleteket, ha már unjuk a szenvedést, néhány élelmiszer ugyanis a megelőzésben és a fájdalomcsillapításban is segíthet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg kaphat halálos baktériumot az orvosától?

bh 2014. március 24., hétfő 09:40

Az antibiotikumoknak ellenálló szuperbaktériumok terjedésének köszönhetően egyre inkább a figyelem középpontjába kerül a fertőzésveszély, amit az egészségügyi dolgozók által használt, és baktériumokkal érintkező eszközök jelentenek. A WebMD cikke egy olyan új kutatásra hívja fel a figyelmet, mely szerint az egyik legártatlanabbnak tűnő, ugyanakkor legalapvetőbb orvosi kellék jelentheti a legnagyobb veszélyt a betegekre.

Az 5 legjobb egészségmegőrző alkalmazás

Toma 2014. március 23., vasárnap 16:39

Manapság se szeri se száma a különböző mobil app-oknak, amelyek segítségével számtalan információval gazdagodhat, ráadásul tippeket is kaphat a mindennapok segítésére. Már megtudhatta, milyen ingyenes alkalmazások vannak arra, hogy lefogyjon, most lássuk, mik vannak az egészsége támogatására!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem mindegy, mit hallgat elalvás előtt!

bh 2014. március 23., vasárnap 14:13

Az alvás hangjairól talán a legtöbb embernek a horkolás jut eszébe, de milyen hang való az elalváshoz? A gyerekeknek altatódalokat éneklünk, egész csatornák épülnek altató zenékre, és nem kevesen alszanak el tévéműsorokra vagy filmekre. Az, hogy milyen hangok könnyítik meg az elalvást, egy külön fejezet az alváskutatás tudományában. A Pacific Standard cikke alapján utánajártunk, nálunk mit mondanak az alváskutatók a témáról.

15 ok, amiért jó kerékpározni

velo.hu 2014. március 22., szombat 09:02

Biciklizni azért jó, mert megszépít és megfiatalít, egészségesebb lesz tőle, erősödik az immunrendszere, és persze pénzt is megtakarít, miközben a városban gyorsabban jut el egyik pontból a másikba. Mivel már nyakunkon a tavasz, a velo.hu összegyűjtött 15 pontot, hogy miért érdemes bringára pattanni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Visszahívták a mellimplantátumom, pánikoljak?

Toma 2014. március 21., péntek 12:41

Közel ötezer darabot értékesítettek Magyarországon a Cereplas francia cég által gyártott mellimplantátumból, abból, aminek a közelmúltban elrendelték a visszahívását az illetékes hatóságok. A francia gyártó termékeit azért rendelték vissza, mert az előállítás során hibákat fedeztek fel. A Magyar Nemzet információi szerint a hazai tájékoztatás után a forgalmazó már 424 darabot visszaküldött a gyártónak. De mi a helyzet azokkal, akik már átestek a közel másfélmillió forintos kezelésen? Ők vajon veszélyben vannak?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most érdemes a Balatonra indulni

travelo 2014. március 21., péntek 07:47

Fagylalt és lángos most is kapható, igaz a bódék előtt még nem kígyóznak sorok. A borospincék és a termelői piacok már javában várják a gasztroturistákat, de ezt teszik a balatoni halak is, ám idén nemcsak tányéron, hanem egy üvegfal mögött a vízparton. Nincs hőség, se tömeg, de programot vagy egy jó okot az utazásra már tavasszal is találunk a tónál.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Koplalás nélkül fogyni? Állítólag lehetséges

zezse 2014. március 20., csütörtök 16:19

B1085545

A paleolit életmódról több szakácskönyv is megjelent, a netes verziókról nem is beszélve. Ebben a témában készült Posta Renáta Paleolit konyha hedonistáknak  (Jaffa Kiadó) című könyve is, ami fogyással kecsegtet, legalábbis azokat, akik egyáltalán tudják, mi az a paleolit táplálkozás, életmód. Akinek ugyanis fogalma sincs erről, az garanáltan nem ebből fogja megtudni. 

Aki viszont már egy kicsit is otthon van benne, az találhat benne egy jó kis bevásárlólistát. Az nincs pontosan felsorolva a könyvben, hogy mit lehet és mit nem lehet enni, de kapunk egy táblázatot, amiből kiderül, hogy mit mivel helyettesíthetünk és azt hol lehet megvenni vagy elkészíteni. Iszonyú idegesítő ugyanakkor, hogy nem sikerült megfelelő betűtípust választani a kiemelésekhez, egyszerűen úgy néz ki, mintha a tördelő egy részeg délutánon állt volna munkába.

A könyvet lapozgatva viszonylag hamar eljutunk a receptekig, de még előtte kapunk egy jó kis felsorolást arról, hogy hány főre szólnak a mennyiségek és hogyan érdemes nekiindulni a főzésnek, ami azért a gyakorlatlan szakácsoknak nagy segítség lehet. A recepeteket étkezések szerint bontották, a reggelik után jönnek a levesek, és itt adunk is egy újabb plusz pontot a szerzőnek, amiért foglalkozik a levesbetétek kardinális kérdésével. Az alapreceptek egyébként a könyv minden fejezetébe bekerültek, így megtanulhatunk palacsintát, gofrit vagy tortaalapot készíteni, meg persze kenyeret, ami majdnem minden paleósnál lényeges kérdés.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Brit tudósok: dolgozzon otthonról, ha fogyni akar

Dívány 2014. március 19., szerda 18:22

A British Medical Journal nemrég közölt egy tanulmányt, amelyben arról írnak, hogy igenis számít, hol és mennyi gyorsétteremmel találkozunk a nap folyamán. A kutatásban összesen 5442-en vettek részt. A tesztalanyok 29 és 62 év közötti cambridgeshire-i lakosok voltak. A szakemberek pedig arra voltak kíváncsiak, hogy naponta mennyi gyorséttermi ételt ettek, valamint hogy mennyi a testtömegindexük. Ebből jött ki az a nem meglepő eredmény, hogy aki többször eshet kísértésbe, vagy akinek nincs más lehetősége, hízni fog.

shutterstock 123552448
Távolról sincs vége, olvasson még »

Létezik megoldás a migrénre

Toma 2014. március 19., szerda 13:00

A kínzó féloldali fejfájás, azaz a migrén számtalan ember mindennapjait keseríti meg. Léteznek ugyan szájon át szedhető migrén elleni szerek, ezek azonban csak többé-kevésbé hatékonyak, és nem is mindenkinél egyformán működnek, olyan gyógyszer vagy kezelés tehát, amivel végérvényesen leszámolhatánk vele, nem volt eddig. Most azonban úgy tűnik, lesz: a Medical University of South Carolina (MUSC) orvosai kifejlesztettek egy olyan műtétet, amivel valóban képesek voltak végetvetni pácienseik kínzó migrénes rohamainak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így küzdje le természetesen a tavaszi fáradtságot!

Toma 2014. március 18., kedd 22:21

Ha a hideg miatt nem is annyira, a napsütés hiánya és a korai sötétedés miatt joggal kívánhattuk a pokolba a telet, ám hiába érkeztek meg a napközbeni erős pluszok, sokak állapota még mindig nem tökéletes. Az öné sem? Akkor lehet, hogy tavaszi fáradtsággal küzd. Ám mielőtt teljesen belepunnyadna ebbe az állapotba, vegyen egy kis erőt magán, ajálunk hozzá néhány praktikát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez mind kell a szép és harmonikus testhez - szakértőnk válaszol

Bánkuti Gabriella 2014. március 17., hétfő 16:56

Bánkúti Gabi
Bánkúti Gabi

legutóbbi cikkem után számtalan levelet kaptam. Ebből is látszik, hogy nehezen igazodunk el a táplálék- és étrend-kiegészítők hatalmas kínálatában. Nagyon sokszor találkozom azzal, hogy nem megfelelő szakember szolgálja ki a vásárlókat, sokszor én magam se tudom, hogy egyes kiegészítők valójában milyen hatóanyagokat tartalmaznak. Sőt, néha azt sem, hogy melyik mire szolgál.

16 éves versenysport-karrierem alatt számtalan terméket kipróbáltam, de én is mindig utánaolvasok, mi micsoda, mert sose lehet tudni. Úgy gondoltam, most válogatok a levelekből, mert biztos vagyok benne, hogy másoknak is segítségül lehetnek ezek a válaszok ebben a kicsit ködös témában .Azoknak, akik pedig kérték a segítségem, köszönöm a bizalmat!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Párizs négy óra alatt

etelka 2014. március 17., hétfő 10:37

Nincs annál nagyobb szívás, ha az embernek csak néhány órája van egy olyan városra, amiben napokra volna szükség már csak ahhoz is, hogy egyáltalán felfogjuk, hogy ott vagyunk. Egy ilyenre alkalmat adhat egy üzleti út,vagy egy hosszabb utazás közbeni átszállás. Minden esetben azt kell és érdemes mérlegelnünk, hogy mennyi időnk, csomagunk, és végül pénzünk van.

Vegyük például Párizst, ami ugye, egyrészt tele van izgalmas épületekkel, múzeumokkal és éttermekkel, másrészt csomópontként is működik a reptere. Ha szerencsénk van, a Charles de Gaulle reptérre érkezünk, innen ugyanis alig félóra a belváros a RER-el, amit nevezzünk gyorsvasútnak. A hajnaltól késő estig járó ( 04:56 / 22:44) vonatra 10 eurót kell számolni (kb.3100 forint), ez az 1-5 zónába jó metrójegy ára. A Gare du Nord-ra érkezünk meg, ha ezt választjuk: bár máshogy is be lehet jutni a városba, de ez a legkényelmesebb.

A másik nagy repülőtér az Orly, ide a RER C megy ki. A gyorsvasút 25 perc alatt ér be a város szívébe, és 3,90 euró a jegy. Ennél gyorsabb és olcsóbb megoldás nem nagyon van.

Ha a  Beauvais repülőtérre érkezett, akkor ne menjen sehová, mert olyan messze van a várostól, hogy oda bizony nem fog visszaérni. Ide nagyrészt a fapados repülők érkeznek, nem véletlenül. Olcsó, de sokat kell utazni, míg beérünk a városba.

  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhitte, hogy a barna kaják mindig egészségesek?

bh 2014. március 16., vasárnap 19:24

A barna étel rusztikus, a barna étel természetes, a barna étel igazi kézműves termék, nem ipari szemét. Tehát a barna étel nyilván egészségesebb. Pedig ha ugyanúgy, csomagolva emelik le egy szupermarkett polcáról, valószínűleg semmivel nem jobb, mint a hivatalosan is egészségtelen változat. A Huffington Post cikke alapján érdemes odafigyelni, mert nem minden egészségesebb attól, hogy barna. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!
  • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
  • Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hirdetés