ÉLETMÓD

9 bőrfelület, amit eszébe se jutna bekenni napozáskor, pedig kellene

.syl. 2014. június 11., szerda 19:30

Megjött a kánikula, tűz a nap, és ha nem veszi kellőképp komolyan a védekezést, egy kellemes strandolós nap után olyan helyeken fájhat a bőre, amikről eddig tudomást sem vett. Hogy ne járjon így, a Huffington Post összeszedte azokat a felületeket, amiket rendszeresen elfelejtünk bekenni naptejjel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legjobb tókerülő bringatúrák

travelo 2014. június 11., szerda 11:50

A tavainkon végezhető sportformáknak ma már csak a képzelet szab határt, de a környékük látnivalóját mégiscsak két keréken lehet a legjobban felfedezni. Ha kíváncsi arra, mit érdemes egy víztározó partja mentén megnézni, hol lehet a legjobb gulyás szelfit készíteni, és honnan a legszebb a Fertő-tavi panoráma, akkor olvasson tovább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Eddzen hatékonyan szabadtéri kondiparkban!

Hámori Barbara 2014. június 10., kedd 17:44

Egyre népszerűbbek a szabadtéri kondiparkok, ezt jelzi, hogy évről évre növekszik a számuk Budapesten és vidéken egyaránt. Legnagyobb előnyük, hogy a szabadban vannak és ingyenesen használhatóak, akár éjszaka is, ha pedig jól csináljuk, egészen hatékonyan is edzhetünk velük. Hámori Barbara, a Move it, Blondie! blog szerzője ezúttal szabadtéri kondigépeket próbált ki, a gyakorlatokban Szívós Zoltán személyi edző segített neki.

Videó: Láposi Dávid

Távolról sincs vége, olvasson még »

TRX edzés kezdőknek: hozza magát formába!

tatota 2014. június 10., kedd 11:50

Konditerem, a konditerem nélkül – ezt ígéri a TRX edzés, amely egy hordozható és bárhol rögzíthető hevederrel helyettesíti a súlyzók és gépek sokaságát. De elég a saját testünk és a TRX a fittségi állapotunk növelésre? Kipróbáltuk!

Eleinte komolyan kételkedtem benne, hogy egy felfüggesztett hevederen való egyensúlyozás felér egy igazi edzéssel, ezért kissé szkeptikusan, ám ennek ellenére óriási kíváncsisággal ugrottam neki az első TRX órának. Ahogy a legenda tartja, az amerikai hadsereg fejlesztette ki az eszközt, hogy a katonák bárhol, bármikor edzhessenek és fittek maradjanak, a sikere pedig behálózta az egész világot. Mivel még képzeletben sem szeretném összemérni az erőmet egy hivatásos tisztével, ezért az feltételezhető volt, hogy ez a heveder bizony tud valamit. 

Na jó, az igazsághoz hozzá tartozik, hogy heti kétszer-háromszor megfordulok konditeremben, tehát nem vagyok teljesen kezdő, és azért némi fogalmam volt róla, hogy mi is az a TRX. De még így is komoly fejtörést okozott, hogy a videókon egyszerűnek tűnő gyakorlatok elvégzése után vajon mitől is lennék fáradt. Aztán amikor Gaál Attilával, az F&M fitness and more személyi edzőjével elkezdtük az edzéseket, hamar befogtam a számat. 

Hat alkalommal látogatom meg Gaál Attilát, akivel minden egyes órán más izomcsoportot/izomcsoportokat céloztunk meg. És akkor nincs más hátra, mint előre: vagyis lássuk azt a TRX- edzést.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Élje túl a kánikulát gyógy- és fűszernövényekkel!

Dívány 2014. június 9., hétfő 09:05

A nyári hónapokban nemcsak megfelelő folyadékfogyasztással és egyéb módszerekkel, hanem bizonyos gyógy- és fűszernövényekkel, gyümölcsökkel és zöldségekkel is javítható a közérzet. Benke Rita, a Harmónia Gyógyászati Centrum természetgyógyász és életmód szakértője összegyűjtötte, mit, hogyan lehet hasznosítani a konyhában, ha itt a hőség. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ettől pattogzik ki a bőre nyáron

Sáfár Zsófia 2014. június 8., vasárnap 15:20

Ha újra itt a nyár és meleg az idő, az ember strandra jár, levetkőzik, fürdőzik, napozik, kerti partizik, kirándul – vagyis örül annak, hogy a szabadban lehet, de közben sokszor nem törődik a rá leselkedő veszélyekkel, és nem védekezik megfelelően a nap és a víz bőrroncsoló hatása ellen. Cikkünkből megtudhatja, hogyan őrizheti meg bőre egészségét a tikkasztó hőségben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az igazi angol cider hazájában jártunk

Dívány 2014. június 7., szombat 11:38

Az alkoholos italok között itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a cider, amit persze nemcsak a melegebb hónapokban lehet fogyasztani, például mi is írtunk már arról, hogyan lehet vele helyettesíteni a forralt bort. A gyümölcsös ízesítésű változatoknak viszont tényleg most van szezonja. El is látogattunk a herefordshire-i Ledburybe, ahol többek között a Borsodi Sörgyár által forgalmazott cseresznyés ízesítésű Carling cider is készül. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így szabadulhat meg az ombre hajtól

Edicsek 2014. június 6., péntek 20:21

Évekig volt a nyár nagy slágere az ombre, azaz a színátmenetes hajfestés, amikor a tövétől a vége felé haladva egészen sötétből világosodik ki a haj. Arról már írtunk, hogy mi lett volna a következő trend, de ennek csak nem sikerül annyira elterjedni mint az ombre változatnak. Idén nyáron viszont érdemes lenne újítani, mert már csak rövidnadrágban menő az ombre. Ha viszont már kitalálta, milyen lesz az új frizura, hogyan tud megszabadulni az ombre festésétől úgy, hogy ne nézzen ki az átmeneti időszakban botrányosan, és a haja se szenvedje meg a kelleténél jobban?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így étkezzen, ha bomba alakot szeretne!

Dívány 2014. június 5., csütörtök 15:20

Nyakunkon a nyár, itt az utolsó lehetőség, hogy jobb formába hozzuk magunkat a bikiniszezonra! Jasztrab Katalin az F&M fitness and more edzője idén 3. helyezést szerzett az Arnold Classic USA fitneszversenyen, most pedig a június 7-i Budaörsi Sportfestre készül, így pontosan tudja, hogy a koplalás és a csodadiéták helyett mit kell enni, ha bomba alakot szeretnénk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Időmenedzsment elfoglalt bringásoknak

velo.hu 2014. június 5., csütörtök 11:24

Ha teljes és nem kötetlen munkaidőben dolgozik, ha gyermekei vannak, ha több műszakban nyomja, ha úgy érzi, soha nincs ideje kerékpározni vagy bármi mást sportolni, akkor a következő sorok kifejezetten önnek szólnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi fán terem a piloxing és fitfight - mi már tudjuk

Dívány 2014. június 4., szerda 16:38

Aki életmódot váltana, de még mindig nem tudta eldönteni, hogy melyik sportág vagy módszer áll hozzá a legközelebb, annak már nem kell végigjárnia az edzőtermeket, ugyanis rengeteg olyan esemény van, ahol egy nap alatt rengeteg órát ki tud próbálni. Szóval nincs kifogás!

A Fittaréna és a Fitbalance után a Nivea Fitness Tour budapesti állomására is ellátogattunk. Az eseményen, amelyet a főváros előtt több vidéki városban is megrendeztek, ugyanazokat az edzésformákat lehet megnézni, mint a hasonló programok alkalmával, ami jó, mert egyetlen rendezvényen képtelenség mindent kipróbálni, és így be lehet pótolni az órákat, amikre máskor-máshol nem jutott idő. És még valami: sokkal családiasabb a hangulat, nincs annyi stand, nincs olyan ijesztően nagy tömeg, mindenki kényelmesen elfér a küzdőtéren, és a MOM SPORT Uszodában és Sportközpontban olyan öltözőben tudtunk átvedleni, ahol még zuhanyzó is volt, igaz, a cuccunkat végig magunkkal kellett vinni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

3 tuti tipp családoknak a nyári szünetre

travelo 2014. június 4., szerda 09:35

Vészesen közeleg a gyerek iskolájában a nyári szünet, és még mindig nem foglalta le az idei családi vakációt? Ezúttal három belföldi szállástippel segítünk a döntésben. A következő hotelek nemcsak a felszereltségük miatt számítanak családbarátnak, hanem az itt szervezett programok tekintetében is. Kézműves foglalkozások, lovastábor, Kristály Torony várja a kicsiket és nagyokat. Mert sokszor az izgalmas programok többet érnek, mint a tengerpart.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogyjon és izmosodjon kenguruként!

Hámori Barbara 2014. június 3., kedd 09:47

Nincs, aki ne ismerné vagy ne hallott volna a kangoo-ról, hiszen a nagyobb sportrendezvényeken rendre találkozhatunk ezzel a mozgásformával. Igen, ez az az óra amikor több tucat nő ugrál föl és le egy színpad előtt fura, rugós cipőben, hol csak sima koreográfiára, máskor military stílusban. Hát még szép, hogy ez is rajta van a listámon!

untitled-1253-Edit
Fotó: Lindmayer Zsolt
Távolról sincs vége, olvasson még »

6 tipp, amivel tényleg egyensúlyba jöhet

Bánkuti Gabriella 2014. június 2., hétfő 16:43

Az egyensúlyrendszer kialakulása már magzati korban elkezdődik, és az idegrendszer fejlődésével az egyensúlyérzékünk is jobbá válik. Az ember fejlődése egymásra épülve fokozatos változáson megy keresztül, a szintek egymásra épülnek, ha ezekben bármiféle károsodás történik, az kihat erre a területre is. Ezért nem mindegy például, hogy a gyerek időben kezdte-e meg a kúszást, egyáltalán megjelent-e nála ez a mozgásforma, elég ideig gyakorolta-e azt, és utána mászott-e, vagy azonnal a felállással folytatta. De ugorjunk egy nagyot a fejlődésünkben. Mit tehet az, aki felnőttként szeretné fejleszteni az egyensúlyozási képességét?  Akár napi 10 perc gyakorlással már látható változást tudunk elérni másfél hónap alatt is, és a hajtás után meg is tudhatja, hogyan. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha nem tudja, mitől fáj a lába

Toma 2014. június 2., hétfő 15:00

A lábfájdalom gyakori panasz, melynek oka a legtöbbször zúzódás, izomláz, esetleg csonttörés. A legtöbb esetben az illető tisztában van a probléma okával, azonban olykor különösebb ok nélkül megmagyarázhatatlan fájdalom is felléphet, mely a hosszas pihentetés ellenére is vissza-visszatér. Azt már megtudhatta, milyen rossz szokásokkal árthat a lábának, most leírjuk, mi van akkor, ha azokra odafigyelve is megmarad a kellemetlen fájdalom.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szex és munka közben alszik a fáradt magyar

Dívány 2014. május 31., szombat 16:10

Nemcsak az aktív pihenés, pontosabban a nyaralás, hanem az alvás sem megy nekünk magyaroknak. Ez derült ki legalábbis a Cardo Nagy alváskutatásából, amelyhez 1000 fő alvási, pihenési szokásait vizsgálták meg. Részletek a hajtás után. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jalagati jóga: így segíthet a víz ereje az irodistáknak

Sáfár Zsófia 2014. május 31., szombat 13:37

Tavaly már összegyűjtöttük, hogy milyen jógafajták vannak, és melyik mozgásforma kinek ajánlott. A lista azóta bővült, és a hajtás után bemutatjuk a XXI. század emberére szabott speciális módszert, a jalagati jógát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 ok arra, hogy több szénhidrátot egyen

Sáfár Zsófia 2014. május 30., péntek 13:51

A szénhidrát az egyik leggyakrabban elátkozott energiaforrás, a közvélemény számára gyakorlatilag egyet jelent a súlygyarapodással és az üres kalóriákkal, és minden diétázó és tudatos táplálkozó igyekszik minél kevesebbet fogyasztani belőle. Holott a megfelelő szénhidrátok fontos – és jelentős mennyiségű! – részét képezik a kiegyensúlyozott étrendnek, különösen nagyobb szellemi és fizikai aktivitás során.

Az amerikai táplálkozási szakértők szerint ideális esetben a gyermekek és felnőttek napi energiabevitelének 45-65%-át a szénhidrátok teszik ki. Ez nem azt jelenti, hogy most azonnal rohamozza meg a fagylaltost, hiszen nem minden szénhidrát egyforma: a finomított cukrokból és lisztből származók ártalmasak a vércukorszintre és csak további étel utáni sóvárgást okoznak, míg a teljes kiőrlésű gabonákból vagy friss zöldségekből, gyümölcsökből bátran készíthetünk ízletes, laktató és vitamindús falatokat. Megtagadja a péksüteményt vagy lemond egy nagy tányér spagettiről? Nagyon jó! Csempésszen quinoát, zabpelyhet, babot és sok más finomítatlan cukorforrást az étrendjébe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

19 tuti módszer a boldogtalanságra

Becca 2014. május 29., csütörtök 14:09

Mindenkinek vannak rossz napjai, de miért kellene hagynia, hogy ez az állapot tartósan eluralkodjon önön? Ha egy kicsit pozitívabban gondol önmagára és azokra, akik körülveszik (igen, még azokra is, akiket egyébként inkább eltörölne a Föld felszínéről), máris közelebb került ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabb és boldogabb életet éljen. Nem hiszi? Tesztelje, ön mennyire boldogtalan! A  Business Insider összegyűjtötte azokat a beidegződéseket, amelyeket az önsanyargató emberek képtelenek leküzdeni. És ön?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekért az állatkölykökért érdemes útra kelni

travelo 2014. május 28., szerda 16:47

Etetett már medvét mézzel és fakanállal, simogatott már vattaszőrű hófehér oroszlánkölyköket és ült már jól fésült tevék hátán? Ha még nem, és egyetlen afrikai maszáj kunyhó vagy sátánmajom sincs az élményei között, akkor itt az ideje, hogy ezekre szert tegyen. Öt hazai állatkert és számtalan apróság, amelyekért érdemes útra kelni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A budapesti Gellért a világ tíz legjobb fürdője között

.syl. 2014. május 27., kedd 16:09

Ha van a világ fürdőinek a Michelinhez hasonló értékelése, akkor a legismertebb útikönyvkiadó, a Lonely Planet osztályozása az – és ez különösen jó hír akkor, amikor arról van szó, hogy szerintük a budapesti Gellért Gyógyfürdő és Uszoda a világ tíz legjobbja között van. Ráadásul bármelyik fürdőbe is megyünk, mindenhol akad a környéken látnivaló.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A konyha 10 legkoszosabb pontja

etelka 2014. május 27., kedd 10:06

A konyha piszkos. Még akkor is, ha úgy tűnik, hogy minden rendben van benne, ragyog a mosogató és sehol egy morzsa. A National Sanitation Fundation (NSF) nevű független népegészségügyi és környezetvédelmi szervezet jelentése szerint a konyhában van a legtöbb baktérium - írja a Huffington Post.

Nyugalom, nem kell a hipó

A szalmonella, a lisztéria, E.coli, a penész vagy az elszaporodott élesztőgombák ott rejteznek a konyhában, és könnyen okozhatnak olyan megbetegedéseket, amiket persze az ember egészen addig nem vesz komolyan, míg át nem esik rajtuk.

A vicces nevű Dr. Germ (ez csírát jelent), teljes nevén dr. Charles Gerb, az Arizonai Egyetem mikrobiólógus professzora megmutatta, mely az a tíz terület, amire érdemes figyelni, bónuszként pedig a baktériumok eltüntésére is ad ötleteket segítőtársa, Cheryl Luptowski segítségével.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Eddzen otthonában magyar termékkel

Hámori Barbara 2014. május 27., kedd 09:02

1383874 578006792255898 1732443316 n

Korábban is próbáltam már hevederes edzéseket, amelyeknél a gyakorlatok nagyrészt fedték egymást. A BODYROPE® hevederes edzés is hasonló, annyi különbséggel, hogy egy 100%-ban magyar gyártású, termékről van szó.

Az órát pici átmozgatás után kiindulásként intervallal indítjuk, egy perc 45 másodperc munkára és 15 másodperc pihenőre van felosztva. Elsőre talán mindez könnyűnek hangzik, de amikor már 5 körön túl vagy, és csak 5 perc telt el, rögtön rájössz, hogy  még milyen messze van az óra vége.

Minden testtájra (végtagok, törzsizmok) sor kerül és mindegyik részre három gyakorlat jut egy körön belül. A katonaságnál is hasonló lehetett, csak épp hosszabb ideig, hajnali kezdéssel megspékelve, akár hidegben is kültéren. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mosolyogsz és kedvesen pislogsz - hoszteszkedés Magyarországon

f.ádám 2014. május 26., hétfő 22:13

A közmegítéléssel ellentétben a hoszteszek nem minden másra alkalmatlan nők, akik ostobák a tanuláshoz és gyávák a pornózáshoz, hanem egyszerűen az átlagnál jobban kinéző fiatalok, akik kihasználják a lehetőséget, hogy nem diákmunkát kell végezniük annyi pénzért, amennyit egyébként egy hétvége alatt vernek el. De azért ezt megkeresni se könnyű.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szeret veszélyesen élni? Ön függő.

Sáfár Zsófia 2014. május 25., vasárnap 13:56

Tudjuk, hogy az adrenalin hormonnak milyen létfontosságú szerepe van az életünkben: ez teszi lehetővé, hogy fokozott izgalmi állapotban is huzamosabb ideig éberek legyünk és jól teljesítsünk. Azokat azonban, akik maguk vadásznak az izgalmas élményekre, a vakmerőség és az extrém helyzetek átélése során okozta eufórikus öröm könnyen megszállottá teheti. „Nem tudhatod, mennyi veszély leselkedik rád, amikor leszaladsz a közértbe vagy amint épp jóízűen szürcsölgeted otthon a reggeli kávédat. Miért ne másszak hegyet vagy búvárkodjak, ha engem az erőt próbáló, izgalmas kalandok tesznek boldoggá?” – összegezte véleményét az adrenalinéhségről egy világutazó ismerősöm.

shutterstock 32845993
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 ... 136

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés