ÉLETMÓD

Legyen óvatos a házilag készített naptejekkel

Sáfár Zsófia 2014. július 28., hétfő 12:54

A DIY krémek receptjeit reklámozó bloggerek százai állítják, hogy a boltban vásárolt, vegyszerekkel teli fényszűrő termékek sokszor veszélyesebbek lehetnek a bőrre, mint a napfény. Az orvosok szerint azonban nincs garancia arra, hogy a házi készítmények faktorszáma és összetétele teljes körű védelmet nyújtana az UV-sugárzás ellen.

„A fényvédő krémeket forgalmazó vállalatok dollármilliókat fektetnek termékeik hatékonyságának ellenőrzésébe. A laboratóriumi vizsgálatokkal és egyéb tesztekkel bizonyosodnak meg arról, hogy az összetevők akkor is stabilak és hatásosak amikor összekeverik azokat, illetve amikor hőhatásnak, valamint napfénynek vannak kitéve” – nyilatkozta a DailyMailnek Whitney Bowe New York-i bőrgyógyász.

shutterstock 156996335

Persze a témáról mindenkinek más a véleménye, más indokokat és érveket tud felhozni, egyetértés pedig valószínűleg soha nem lesz, mindig jönnek majd olyan kutatások, amelyek rácáfolnak az előzőekre. Azért nézzük az érveket, amik alapján óvatosabban kell bánni a házi kencékkel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lusta edzeni? Nem baj, árammal büntet a jövő fitneszórája

Dívány 2014. július 27., vasárnap 18:49

Az Ivan Petrovics Pavlov nevéhez fűződő klasszikus kondicionálás és feltételes reflex nemcsak a kutyáknál működik, hanem azoknak is segíthet, akik valamilyen rossz szokástól akarnak megszabadulni vagy úgy döntenek, ezentúl egészségesebben élnek. Igenám, de az életmódváltás nem olyan könnyű. Sebaj, hamarosan kapható lesz a Pavlok névre keresztelt fitnesz szerkezet, ami pozitív és negatív megerősítéssel, mondjuk egy kis áramütéssel veszi majd rá viselőjét arra, hogy egészségesen éljen, írja a Jezebel.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzésterv nyaraláshoz, hogy fitt maradhasson

tatota 2014. július 27., vasárnap 10:34

Ha eddig keményen edzett és egészégesen élt, akkor ne hagyjon fel ezzel a nyaralás alatt sem, kis odafigyeléssel és napi pár perces testmozgással ugyanis könnyen megőrizheti a szigorú munkával elért eredményt. Akadnak, akik 2-5 kiló plusszal térnek vissza a szabadságukról (mondjuk, egy ilyen menü eredményeként), mások energiával feltöltve, fitten, sőt formásan fejezik be a nyaralást. Ön melyik tábort szeretné erősíteni? Ha az utóbbit, akkor fogadja meg Jasztrab Katalin, az F&M fitness and more személyi edzőjének hasznos tanácsait!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hatékony segítség fogyókúrához: ugrókötelezés

Sáfár Zsófia 2014. július 26., szombat 18:32

Több mint húsz éve, Szombathelyen fogtak először a kezükbe kötelet és azóta megállíthatatlanul ugróköteleznek a Bánhegyi testvérek. A fiatal testvérpár Brazíliában forgatott videóját a Huffinton Post is felkapta, Bánhegyi Adrienn tavalyi, profi országimázsfilmnek is beillő budapesti nevezetességeknél készült klipjét pedig mostanra több mint három és fél millióan látták. A többszörös világ- és Európa-bajnok Bánhegyi Adriennt kérdeztük a kezdetekről, és arról, miért jó és kiknek ajánlott az ugrókötelezés. Jó hírünk van: mindenkinek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így ússza meg a fertőzéseket az edzőteremben

Sáfár Zsófia 2014. július 25., péntek 19:05

Ha csak nem a világ legmakulátlanabb fitnesztermében, vagy épp otthon edz, meggyűlhet a baja az öltözők tisztaságával. Rengeteg ember fordul meg egy nap az edzőtermekben, és egy öltözőszekrény, vagy a közös tusoló és szauna a baktériumok és gombás fertőzések elszaporodásának tökéletes táptalaja lehet - figyelmeztet Brian Adams, a Cincinnati Egyetem bőrgyógyászati osztályának elnöke a Women's Health magazin cikkében. Szerencsére azonban van néhány trükk, amivel tisztább és egészségesebb környezetet teremthet magának a nyilvános helyeken is, ezeket a hajtás után olvashatja el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5+1 tipp egyedül utazóknak

Toma 2014. július 25., péntek 10:29

A közhiedelemmel ellentétben egyedül utazni igenis jó, hiszen számos előnnyel rendelkezik. Éppen ezért az egyedülállóknak se mondjanak le a jól megérdemelt pihenésről, viszont nem árt, ha ekkor néhány dolgot figyelembe vesz a nyaralás szervezésekor!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pofonegyszerű pakolási trükkök utazáshoz

Dívány 2014. július 24., csütörtök 20:11

A pakolás az utazás egyik legstresszesebb része, mert, ugye, mi lesz, ha valami otthon marad, ha esetleg elkavarodik vagy egyszerűen ha be sem fér a bőröndbe, netán összegyűrődik? Az internet szerencsére ebben is segít, számtalan olyan videóval, amiben elmagyarázzák, hogyan is tömi meg a poggyászát az okos, felkészült utazó. Ezekből válogattunk, hogy önnek már csak a lazításra kelljen koncentrálnia.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pedelec, az igazi elektromos kerékpár

velo.hu 2014. július 24., csütörtök 11:59

Tekerni sokat anélkül, hogy közben belehalna az izomlázba? Erre a helyzetre kínálnak megoldást az elektromos kerékpárok, amikről a többség (tévesen) úgy tartja: akkumulátorról vezérelve helyettünk fejti ki a tekerési erőt. Ez csak az ún. e-bike-okra igaz, amik valóban pedálozás nélkül, önállóan is képesek haladni – csakhogy így már nem kerékpározásról beszélünk. Mi most az elektromos kerékpárok másik (valójában két, valódi) csoportjára összpontosítunk: a pedelec és s-pedelec biciklikre. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

TRX kezdőknek 3. rész: formáljon feszes feneket!

tatota 2014. július 23., szerda 10:48

Konditerem a konditerem nélkül – ezt ígéri a TRX, amely egy hordozható és bárhol rögzíthető hevederrel helyettesíti a súlyzók és gépek sokaságát. De elég a saját testünk és a TRX a fittségi állapotunk növelésre? Kipróbáltuk!

Gaál Attilával, az F&M fitness and more személyi edzőjével veselkedtem neki a feladatnak, hogy megtudjam, vajon bármilyen testrész edzéséhez elegendő-e ez a felfüggesztés. Hat alkalommal látogattam el hozzá, és minden egyes órán más izomcsoportot célozunk meg. A kezdeti kételkedést már az első TRX óra cáfolta, amikor bicepsz és tricepsz gyakorlatokkal találkoztam, majd jött az újabb óra, ahol már feszesebb mellizomra gyúrtunk. A pörgős és valóban átmozgató órák nem hagytak kétséget afelől, hogy a TRX ideális segítség az otthoni, szabadtéri vagy akár edzőtermi edzésekhez, ráadásul szuper alakformáló is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szagtalanítson, de ne az élete árán!

Sáfár Zsófia 2014. július 23., szerda 09:30

A parfüm- és légfrissítőgyártók mesés hirdetésekkel adják el termékeiket: autónkat trópusi esőerdő illatúvá, nappalinkat díszes illatgyertyákkal vagy elektromos légfrissítőkkel “tisztává” varázsolhatjuk. A plakátok és tévéreklámok csak a kellemes élményről szólnak, az ugyanis nincs előírva, hogy a termékek összetevőiről is be kell számolniuk. Így sokszor fogalmunk sincs róla, hogy az euforikus illatélmény és a tisztaságérzet kedvéért saját és környezetünk épségét áldozzuk fel. Ezek az illatosítószerek ugyanis több tucat, egészségünkre és környezetünkre ártalmas vegyi anyagot tartalmaznak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyugalom és szabadság – ez a vitorlázás

Hámori Barbara 2014. július 22., kedd 13:25

Nem talál sok tanácsot a neten az, aki élete első vitorlás élményére készül, csupán néhány olyan alapvető dologba akadhat bele, mint például, hogy mit vigyen magával vagy mire számítson. A vitorlázás különleges élményét, a vízreszállásból eredő szabadságérzetet azonban csak testközelből, a fedélzetről lehet megtapasztalni. Lehetőséget kaptam, hogy egy nap alatt pár kört hajózhassak a magyar tengeren Méder Áron, az ismert magyar földkerülő vitorlázó kapitánysága alatt, a lelkes legénység egyik matrózaként. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt teszi a cukor a szervezetével

Toma 2014. július 22., kedd 09:28

Eleget hallottunk már a cukor egészségromboló hatásairól, de vajon ön tudja, hogy pontosan milyen módon is befolyásolja a szervezet működését? És mennyire egészséges az, ha teljesen kiiktatja az étrendjéből?

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 intő jel, hogy túlhajszolja magát

Becca 2014. július 21., hétfő 12:31

Joggal gondolhatja, hogy egyértelmű jelei vannak annak, ha túl sokat és túl keményen dolgozik. Ilyen például a fáradékonyság, az általános kimerültség, a nehéz ébredés, a levertség, és ha ezek alapján erre gyanakszik, talán nem is jár olyan messze az igazságtól. De nem biztos, hogy azt is tudja, hogy a test és az elme szokatlan módon is reagálhat egy túlhajszolt időszak után.

Amikor elhúzódik a munka, és a nyomás is egyre nagyobb, előfordulhat, hogy a nap végén kimerültség helyett úgy érzi, pár centivel a föld fölött lebeg (vagy legalábbis úgy véli, megérte a sok belefektetett munka). Mindez addig lesz így, amíg egy napon kiég, és ennek az egészsége látja kárát. Ne hagyja, hogy idáig eljusson, figyeljen az apró jelekre, változásokra, amik felismerésével időben megálljt parancsolhat saját magának. 

Fotó: Diego Cervo
Fotó: Diego Cervo
Fotó: Diego Cervo

Joel Peterson, a JetBlue Légitársaság elnöke, régóta a Stanford Üzleti Iskola professzora remek tanácsokat oszt meg ezzel kapcsolatban saját LinkedIn blogján. Mi az Inc. Magazine-on találtunk rájuk, íme pár közülük, amikre érdemes odafigyelni.

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A vízi sportoktól bomba alakja lesz

Becca 2014. július 20., vasárnap 16:27

Baylor University Medical Centernek jó híre van a vízi sportot űzők számára: ők jártak jobban, egy kutatás szerint ugyanis sokkal jobban élvezik a sportolást, mint azok, akik szárazföldi gyakorlatokat végeznek.

A vízben nem fárad el a test olyan gyorsan, mint a szárazföldi sportok során, tehát tovább lehet edzeni, ez pedig több zsírt éget el, és még fittebbé is tesz – legalábbis ezt állítják a Stockholm University College of Physical Education and Sportsszakemberei.

Sylwia Wiesenberg, a Tonique Fitness edzésmódszer feltalálója szerint pedig egyszerűen bármelyik vízi sport bomba alakot fejleszt, úgyhogy már csak ezért is érdemes belevágni valamelyikbe. És az úszáson kívül van még egy jópár.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elvesztette egy karját, de a CrossFittel nem állt le

.syl. 2014. július 19., szombat 17:16

Hónapok óta készült megfeszítve első CrossFit versenyére a most 25 éves, San Antonió-i Krystal Cantu, amikor tavaly augusztusban, 17 nappal a megmérettetés előtt súlyos autóbalesetet szenvedett barátjával, és sérülései miatt amputálták a jobb karját. „Annak a napnak minden egyes apró részletére emlékszem. Amikor megláttam a karomat, az első dolog, ami átfutott az agyamon, a verseny volt. Majd' belepusztultam a tudatba, hogy nem leszek képes versenyezni, de közben elképesztően hálás voltam, hogy egyáltalán életben vagyok" – nyilatkozta a Refinery29-nek Cantu. Aztán eltelt egy hónap, és ahelyett, hogy a történtektől összeomolva otthon feküdt volna, visszatért az edzőterembe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lehet három nap alatt körbetekerni a Balatont

Hámori Barbara 2014. július 18., péntek 16:02

Régóta terveztem, hogy körbe biciklizem a Balatont, csak eddig nem volt rá alkalmam, partnerem, na és persze rá is kellett, hogy szánjam magam a túrára, valamint a vele járó szervezésekre – de megérte! Legfőképp az élményekkel teli videó elkészítése adta meg a kezdeti motivációt számomra: meseszép tájakon jártunk, közelebbről megismertem a Balaton zegzugait és sikerélményekkel gazdagodva, feltöltődve fejeztem be a túrát. Állítom, senkinek nem kell tartania a nagy távoktól, kitartás és elszántság kérdése az egész, a látnivalók csak az extrák.

10383106 704291432960766 1111332134156895247 n
Fotó: Move it, Blondie!
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyári fényvédelmi kisokos bicikliseknek

velo.hu 2014. július 17., csütörtök 11:54

A legtöbb bringás alig várja, hogy kisüssön végre a nap és mehessen tekerni. Az első nyári bringázás általában leégéssel kezdődik, megjelenik a kerékpárosok tipikus ismertetőjele, a „testfehér mez”, azaz csak ott lesznek barnák (vagy pirosak), ahol nem takart a ruha. Persze a külcsín csak a kisebbik gond, napsütésben bringázni ma már közel sem veszélytelen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt strandolhat kutyával!

Becca 2014. július 16., szerda 16:22

Végre nem kell azon aggódni, hova tegye a kutyát, ha a kánikulában vízparton hűsölne:  Felelősségteljes Kutyatartók Egyesülete (EB OVO) ugyanis összeszedte azokat a strandokat, ahova őt is viheti magával (a kép kattintásra megnő!). 

A listában egyébként benne van a Kopaszi-gát is, ahova tilos kutyát vinni - legalábbis mi így tudtuk -, szóval egyelőre inkább ötletadásként kezeljük, mint szentírásként. „Igen, többen szóltak már, hogy van egy-két elírás a térképen, azon vagyunk, hogy kijavítsuk ezeket - hamarosan már látható is lesz az update-elt változat. A legtöbb strand a megjelöltek közül természetes vízű, de dolgozunk azon is, hogy végre lehessen Magyarországon is igazi, mindennel felszerelt kutyabarát fürdő is" - tudtuk meg Császári Flórától, az EB OVO kommunikációs vezetőjétől.

Ha önnek vannak észrevételei - akár a térképpel, akár azzal kapcsolatban, hol van még akárhol az országban kutyabarát strand, ami hiányzik róla -, kommentelje ide a cikk alá, vagy a Facebook-oldalunkra!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Sorra vállalják fel bikinis fotókkal állapotukat a Crohn-betegek

Dívány 2014. július 16., szerda 13:06

Nemrég írtunk arról a fiatal brit nőről, akinek fel kellett adnia modellkarrierjét betegsége miatt. A Crohn-betegséggel küzdő Bethany Townsend nászútján gyűjtötte össze a bátorságot ahhoz, hogy közzétegyen egy bikinis fotót, amin jól láthatóak a hasára illesztett kolosztómiás zacskók. Azóta ezrek biztosították a támogatásukról. És ez nem minden, története sok hasonló problémával küzdő embert arra ösztönzött, hogy fürdőruhára vetkőzve vállalja állapotát. Persze őt is mások inspirálták arra, hogy megmutassa magát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még egy légitámadás, és elkésünk a színházból!

Steiner Kristóf 2014. július 15., kedd 17:22

602925 10202485047828956 1979984255 n

„Köszönöm a Hamasznak, hogy a ma esti légitámadással bebizonyította a pasijainknak: a Tel-Aviv-i nők igenis képesek gyorsan összekészülődni" – írta ki egy barátnőm Facebookra az első légriadó után. Ez az Tel-Aviv-i verziója annak, hogy: „Ez rettenetes volt, ugye mindenki jól van?" Persze vannak olyanok is, akiket felzaklat a szirénazaj, ám az óvóhelyen mindig akad valaki, aki megnyugtatja: „Habibi, félj inkább a lakbéremelkedéstől, ne a rakétáktól!” A Time Out Israel még egy „7 legrosszabb helyzet, amiben légiriadó érhet” cikket is közölt, a listába sorolva a szeretkezést, a kozmetikust, és a „munkahelyi kakálást” is. Most megpróbálom szavakba önteni, hogy van erőnk nevetni is, miközben – nevezzük nevén a helyzetet – bármelyikünkre bármikor rázuhanhat egy rakéta, és miközben összeszorult gyomorrral gondolunk a seregbe hívott családtagokra, barátokra és az ártatlan áldozatokra – nemcsak Izraelben, hanem az egész Közel-Keleten.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lecsalhat még pár kilót strandolás előtt!

Becca 2014. július 15., kedd 11:13

Bár legtöbbünk csak az irodából sóvárog strandra, tó- vagy tengerpartra, előbb-utóbb azért mindenki kiszabadul egy kis időre – ha máskor nem, hát a hétvégén –, hogy egy átadhassa magát a napozásnak és a víznek. Hogy ön is legjobb formáját nyújtsa bikinijében, megmutatjuk, hogy melyek azok az ételek/italok, amelyeket jobb elkerülni strandszezonban – legalábbis a Fitsugar  szerint. Ne aggódjon, olyan sok mindenről nem kell lemondania! Csak alig pár alapvető dologról.

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mégsem jók a rákra az antioxidánsok?

Toma 2014. július 14., hétfő 19:06

Bár a rákos megbetegedések orvoslásának alappillérei a sugárkezelés és a kemoterápia, a szakemberek évtizedekig hangoztatták, hogy a gyógyulás jelentősen segíthető az antioxidánsok bevitelének növelésével. Most azonban úgy tűnik, fordult a kocka: kutatások azt mutatják, az eddig oly jótékonynak tekintett antioxidánsok nem csak hogy nem hatásosak, egyenesen károsak is ebben az esetben. A sciencedaily.com-on lévő tanulmányból megtudhatjuk, hogy miért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 tipp, hogy jól érezze magát a munkahelyén

Becca 2014. július 14., hétfő 09:12

Simán tehet azért, hogy olyan munkaerő legyen, akit befogadnak és megbecsülnek munkatársai, főnökei. Ehhez nem kell mást tennie, csak néhány igen hasznos tanácsot betartani. Ezúttal hét tippet szedtünk össze, amelyek megkönnyíthetik az életét. Íme:

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzeni kezdett, hogy fogyjon, mégis hízik? Itt a megoldás

Toma 2014. július 13., vasárnap 13:01

Önnek is elege van abból, hogy ahányszor csak fogyókúrára adja a fejét és elkezd sportolni, pár hét múlva többet mutat a mérleg nyelve, mint amennyi a kiinduló súlya volt? A legtöbben ekkor megkönnyebbülten beletörődnek, hogy oké, ennyi volt, minek sanyargassák magukat. De mielőtt a tévé előtt ülve boldogan egy vödör fagyiba fojtaná a bánatát, olvasson tovább, hiszen lehet, egészen egyszerű a titok nyitja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit tudni akart a hajmosásról

etelka 2014. július 12., szombat 13:10

Hajat mosni mindenki tud, nem? Elvileg igen, de akkor miért ezerszer jobb érzés, amikor a fodrász mossa meg, és miért sokkal jobb tapintásra is a hajunk ilyenkor?

Fehér Tamást, a Hairskul fodrászát  faggatuk ki arról, hogyan kell jól mosni, hányszor samponozzunk (kell-e egyáltalán?), érdemes-e nyáron hajvégápoló olajat használni, és a nyaralásra csomagolós helysprólásban helyettesítsük-e egyetlen 2in1 flakonnal a sampon-hajbalzsam párosunkat.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!
  • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
  • Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hirdetés