ÉLETMÓD

Azt hiszi, nincs nyelvérzéke? Nagyon téved!

Sáfár Zsófia 2014. augusztus 10., vasárnap 18:30

“Nincs időm. Nincs pénzem. Hülye vagyok hozzá.” Ezek a leggyakoribb kifogásai azoknak a felnőtteknek, akik ugyan eljátszottak a gondolattal, hogy a jobb élet reményében, karrierjük vagy családjuk miatt megtanuljanak egy új nyelvet, de gyorsan le is tettek róla. Pedig ha ezeket a sorokat képes végigolvasni és megérteni, akkor igenis jó esélyei vannak arra, hogy bármilyen idegen nyelvet könnyedén elsajátítson.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 tévhit az izzadásról

Toma 2014. augusztus 9., szombat 11:12

Az izzadás ellen a legtöbb ember harcol, hiszen nem kelt valami higiénikus benyomást az, ha a ruha hónalj részén egy-egy hatalmas, nedves folt díszeleg. Bár az élet velejárója és mindenki tapasztalja, mégis sok a tévhit a verejtékkel kapcsolatban. Tudta például, hogy izzadással nem is méregtelenít? Vagy, hogy miért hagy sárga foltokat a felsőn?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyakorlatok az elfelejtett izomcsoportoknak

Bánkuti Gabriella 2014. augusztus 8., péntek 12:04

16 éve edzősködöm és láttam már sok érdekes dolgot az edzőteremben: fiatalokat, akik hatalmas súlyokkal edzenek sokszor szabálytalanul, meggondolatlanul, belemegítés és a nyújtás elhagyásával.  Az edzőteremből biztosan ismerősek azok a férfiak is, akik bicepsz-tricepszre-mellre-hátra lázasan edzenek, de a lábról megfeledkeznek. Végeredmény egy igazán vicces pipaszár láb, hatalmas felsőtesttel. Természetesen a nők is hibáznak. Sokaknak - ahogyan nekem is - fontos a has és a fenék edzése, de hátazni, karozni nem szeretnek, mert attól félnek, hogy akkor nagyon izmosakká válnak. Ez azonban nem így van. Ahhoz, hogy hatalmas izmokat növesszünk, évek kellenek. Tehát nézzen bele a tükörbe, vizsgálja meg magát kritikus szemmel, majd vallja be, hogy mi az a testrész, ami még alakítást igényel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sötétben is jól láthatóan indexelhet a biciklis karpánttal

Edicsek 2014. augusztus 7., csütörtök 18:13

Magyarok álltak elő azzal a találmánnyal, ami pofonegyszerű módon segítene a biciklisek és nem utolsó sorban az autósok életén. A Useeme egy LEDes irányjelző csuklópánt, ami segít sötétben is jelezni ha biciklijével kanyarodni szeretne. A családi startup keretében készülő termékkel a fejlesztők egyszerűbbé és biztonságosabbá szeretnék tenni a városon belüli biciklizést, amihez az Indiegogo közösségi finanszírozási portálon gyűjtenek pénzt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túlsúllyal is lehet futni!

Sáfár Zsófia 2014. augusztus 7., csütörtök 15:23

“Fuss, zsíros, fuss!” - kiabálta egy kisfiú a szabadban edző Julie Creffieldnek, akinek ráadásul orvosa is kiadta az ukázt: túlsúlyával ne erőltesse a futást. „Amikor mások gúnyolódásának célpontjává válsz, teljesen elveszítheted az önbizalmad és rádöbbensz, hogy talán mégsem nézel ki olyan jól, mint ahogy azt gondoltad” - nyilatkozta a Today.com-nak a Londonban élő Julie Creffield.

A The Fat Girl's Guide To Running oldal alapítója belefáradt az őt ért támadásokba, ezért létrehozta a TooFatToRun blogot. Ennek segítségével szeretné sorstárasainak megmutatni, hogy a túlsúlyos embereknek sem szégyen a futás, és nekik is fontos az egészséges életmód.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 tipp, hogy tényleg csak éhesen egyen

Becca 2014. augusztus 6., szerda 13:19

Van abban valami erősen abszurd, hogy a XXI. század jóléti társadalmaiban élőknek már komoly szakértői segítség kell ahhoz, hogy el tudják dönteni valóban éhesek-e. Igen, ez elég hülyén hangzik, de ha megtörtént már önnel, hogy csak azért ment a többiekkel ebédelni, mert már unta az egész napi mókuskerekét, vagy bedobott egy zacskó ropit, esetleg egy kis csokoládét, mikor a főnöke kicsit rászállt, akkor önnek is van mit tudatosítania a szervezete működésén. Persze, ha ön annyira szerencsés alkat, hogy akár egy cukrászdányi édességet is bevághat minden nap, mégsem hízik, fölösleges tovább olvasnia. Ha viszont oda kell figyelnie az étkezésre, de nem akar emiatt szenvedni és éhezni, mostantól könnyű dolga lesz, segítünk!

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tíz tipp azoknak, akik utálnak repülni

travelo 2014. augusztus 6., szerda 10:52

Melyik bőrönd a legjobb repülőre?  

Mivel a legtöbb légitársaság szigorúan megszabja, mekkora kézipoggyászt vihet fel magával a fedélzetre (kattints ide az aktuális méretekért!), ezért olyan táskát vagy bőröndöt érdemes felvinni, ami a méretkorlátozásnak megfelel. Fontos az is, hogy egész biztosan beférjen a fej fölötti tárolórekeszbe vagy a lábunk előtt lévő ülés alá. Amúgy a gurulósbőrönd mindennél sokkal jobb, mivel nem kell cipelni, ha pedig nem akarunk kétévente újat venni, érdemes az olcsó kínai gagyi helyett beruházni egy könnyű és puha, jó minőségű négyszögletes táskába.

452380104
Fotó: Bloomberg / Europress / Getty

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Grand up: koreográfia, amiben nem veszhet el

Hámori Barbara 2014. augusztus 5., kedd 16:10

Miután kirugdostam magam a kick-box aerobik órán, a barátnőmmel együtt úgy döntöttünk, hogy ezután legyen valami könnyedebb a következő kipróbálandó sport. Egyenesen a kisterembe mentünk hiphop táncra – a magam részéről eléggé mérsékelt sikerrel. Hozzáteszem, épp egy fogműtét után voltam, így kevesebb aktivitással tudtam részt venni az órán. Ezután megnéztük a programfüzetet, ahol láttuk a következő óra nevét: grand up. Nem tudtuk milyen lesz, és egyszerre csak több ilyen feliratú pólóban járkáló nőre is figyelmesek lettünk...45 perccel később mosolyogva, vidáman távoztunk az óráról.

Hámori Barbara
Hámori Barbara
Távolról sincs vége, olvasson még »

A diétázás öt alapszabálya

Becca 2014. augusztus 5., kedd 11:27

Rengeteg legenda kering már különféle tuti módszerekről, amikkel a  legegyszerűbben és leggyorsabban lehet lefogynimégis a legjobb megoldás súlyvesztésre valójában nagyon egyszerű – írja az angol Shape magazin . Nem kell mást tenni, mint betartani öt egyszerű szabályt – bármelyik étel elhagyása, letiltása nélkül. Az alább felsorolt pontokban van igazság, és tényleg jelentős eredményeket lehet elérni ezek megtartásával, azért mi mégis hozzátennénk egy apróságot: a kalóriaszámlálást. Úgy véljük, ez elengedhetetlen a sikeres fogyókúrához.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzés kánikulában – erre figyeljen

Dívány 2014. augusztus 5., kedd 08:42

Javában tombol a nyár, itt a strandszezon, ám a rekkenő hőségben sem kell lemondani a testmozgásról. Az időjárás miatt azonban nem árt, ha néhány alapszabályt betart, hiszen szervezetét ilyenkor még nagyobb terhelés éri. Dr. Magyar Mátyást, a Fájdalom Ambulancia vezető szakorvosát, és Posch Gabriellát, az F&M fitness and more edzőjét kérdeztük, hogy milyen szabályokra érdemes odafigyelnie annak, aki ilyen nagy melegben szeretne edzeni. „Az edzés alkalmával a cél az, hogy az adott - eleve nehezített feltételek - között a lehető legoptimálisabb körülményeket teremtse meg teste számára” – magyarázza Posch Gabriella.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy ország, ahol értékelik a turistát

etelka 2014. augusztus 3., vasárnap 16:31

Ezer éve nem voltunk külföldön nyaralni, idén úgy döntöttünk, hogy a Balaton után egy kicsit átruccanunk Ausztriába. A terv a megszokottól eltérően nagyon laza volt. Indulás Balatonalmádiból, onnan Riegersburg, majd Graz, utána pedig megyünk a hegyekbe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindig káosz van lakásában? Ezután nem lesz!

Becca 2014. augusztus 2., szombat 08:29

Ki az, aki szeret takarítani? Senki… vagy legalábbis nagyon kevesen. Szóval, ha ön is azok táborát erősíti, akik képesek napokig, vagy akár hetekig is halogatni a takarítást, feltétlenül olvasson tovább – megéri. Olyan tippeket adunk, amelyekkel gyerekjáték a lakás rendbetétele. Persze, azt nem mondjuk, hogy ettől sokkal lelkesebben fog nekiállni, de az biztos, hogy hamarabb végezhet. A  Refinery29egy szakember, Jolie Kerr segítségével szedte össze a tudnivalókat. Nézzük, mit ajánl a szakember, és mit ajánlunk mi, saját tapasztalatból.

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így izzaszt meg Roger Federer sportja

Hámori Barbara 2014. augusztus 1., péntek 15:58

A tenisz fontos sport számomra, és már régóta szerettem volna újra ütögetni, de nem volt partnerem. nemrég azonban alkalmam adódott a Bogdánfy úton lévő BME Sporttelepen együtt edzeni Kincses Gáborral. A BME Testnevelési Központ igazgatója korábbi éveiben teniszedzőként és testnevelő tanárként dolgozott, utóbbi még ma is a szakmája.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így hozza magát formába a strandra

tatota 2014. augusztus 1., péntek 14:10

Ha most azt várta, hogy pontos receptet kap arra, hogyan lehet Baywatch-lány vagy -pasi pár perc alatt, akkor sajnos tévedett. Ehelyett elhoztuk azt a hat gyakorlatot, ami ha már előtte is sportolt, bedurrantja az izmait, ha pedig nem, akkor sok gyakorlással és rendszeres ismétléssel meghozza a kívánt sikert. Íme Vigh Domonkos, az F&M fitness and more edzőjének tanácsai.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így teremthet ideális környezetet a munkához

Dívány 2014. július 31., csütörtök 19:26

Már többször is írtunk arról, hogy a munkahelyünk hogyan nyír ki minket fizikailag és lelkileg is. Nagyon sok mellekhatást persze egyszerűen ki lehet küszöbölni, például sokat jelent az is, hogyan rendezi be az irodának azt a kis szegletét, ami az öné. A Huffington Post egy inforgrafikával mutatja be a legfőbb pontokat, amiket egy kicsit kiegészítettünk. Mindent megtalál a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

11 gyakori tévhit a felnőttkori pattanásokról

Toma 2014. július 31., csütörtök 11:58

Az arcot elcsúfító pattanások számtalan tinédzser életét megkeserítik, annak ellenére, hogy ma már jócskán lehet választani különböző bőrápoló szerek közül. A legtöbbeknek egyetlen vigasz marad: eltelik pár év, és a felnőtt korba átlépve a zavaró aknék szép lassan eltűnnek. Ez legtöbbször így is van, de előfordulhat, hogy bizony az idősebbeknél is meg-megjelennek a gennyes, fájdalmas pattanások, amiket számtalan tévhit övez. Összeszedtük, mik ezek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

13 hétköznapi nyavalya, melyek komoly betegségre utalhatnak

Toma 2014. július 30., szerda 17:00

Az ember általában nem tulajdonít nagyobb jelentőséget annak, hogy egyre kisebb betűkkel ír, ha elgyengül kissé a karja, vagy ha nem tudja nagyra nyitni a száját. Pedig meglehet, az ártalmatlannak tűnő tünetek mögött komolyabb probléma húzódik. Ha kíváncsi, mely apró panaszok utalhatnak betegségre, olvasson tovább! Figyelem! Hipochonderek csak saját felelősségre görgessenek lefelé!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tanácstalan, hol nyaraljon? Segítünk választani!

travelo 2014. július 30., szerda 14:31

Mindjárt itt az augusztus, és még mindig nem döntötte el, hol nyaraljon? Ha ránk hallgat, belföldi célpontot választ, így legalább a repjeggyel nem kell last minute bajlódnia. Romantikus elvonulásra vágyik? Vagy épp ellenkezőleg: egy gyerekzsivajtól nyüzsgő élménydús nyaralást képzel el, ahol együtt szórakozik az egész család? Esetleg az erdő hűvösében vészelné át a kánikulát? Minden igényre van egy jó tippünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alvászavarok: a bioritmushoz hozzátartozik a szieszta

Dívány 2014. július 29., kedd 20:44

A szokatlan nagy melegben általában romlik az alvás minősége, de nyáron a csökkenő terhelés, kevesebb stressz miatt javulhatnak is bizonyos alvászavarok – mondja dr. Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének igazgatóhelyettese. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 hiba, amit szinte minden fogyókúrázó elkövet

Dívány 2014. július 29., kedd 15:59

Diétázik, sportol és mégsem fogy? Akkor jó eséllyel rosszul csinál valamit. Gyepesi Áron vezető személyi edzőt kérdeztük arról, mik a legáltalánosabb hibák, amiket szinte minden fogyókúrázó elkövet. Ha továbbra is válasz nélkül maradna, kattintson ide, kapcsolódó cikkünkben talál még néhány gyakori tévhitet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyen óvatos a házilag készített naptejekkel

Sáfár Zsófia 2014. július 28., hétfő 12:54

A DIY krémek receptjeit reklámozó bloggerek százai állítják, hogy a boltban vásárolt, vegyszerekkel teli fényszűrő termékek sokszor veszélyesebbek lehetnek a bőrre, mint a napfény. Az orvosok szerint azonban nincs garancia arra, hogy a házi készítmények faktorszáma és összetétele teljes körű védelmet nyújtana az UV-sugárzás ellen.

„A fényvédő krémeket forgalmazó vállalatok dollármilliókat fektetnek termékeik hatékonyságának ellenőrzésébe. A laboratóriumi vizsgálatokkal és egyéb tesztekkel bizonyosodnak meg arról, hogy az összetevők akkor is stabilak és hatásosak amikor összekeverik azokat, illetve amikor hőhatásnak, valamint napfénynek vannak kitéve” – nyilatkozta a DailyMailnek Whitney Bowe New York-i bőrgyógyász.

shutterstock 156996335

Persze a témáról mindenkinek más a véleménye, más indokokat és érveket tud felhozni, egyetértés pedig valószínűleg soha nem lesz, mindig jönnek majd olyan kutatások, amelyek rácáfolnak az előzőekre. Azért nézzük az érveket, amik alapján óvatosabban kell bánni a házi kencékkel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lusta edzeni? Nem baj, árammal büntet a jövő fitneszórája

Dívány 2014. július 27., vasárnap 18:49

Az Ivan Petrovics Pavlov nevéhez fűződő klasszikus kondicionálás és feltételes reflex nemcsak a kutyáknál működik, hanem azoknak is segíthet, akik valamilyen rossz szokástól akarnak megszabadulni vagy úgy döntenek, ezentúl egészségesebben élnek. Igenám, de az életmódváltás nem olyan könnyű. Sebaj, hamarosan kapható lesz a Pavlok névre keresztelt fitnesz szerkezet, ami pozitív és negatív megerősítéssel, mondjuk egy kis áramütéssel veszi majd rá viselőjét arra, hogy egészségesen éljen, írja a Jezebel.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzésterv nyaraláshoz, hogy fitt maradhasson

tatota 2014. július 27., vasárnap 10:34

Ha eddig keményen edzett és egészégesen élt, akkor ne hagyjon fel ezzel a nyaralás alatt sem, kis odafigyeléssel és napi pár perces testmozgással ugyanis könnyen megőrizheti a szigorú munkával elért eredményt. Akadnak, akik 2-5 kiló plusszal térnek vissza a szabadságukról (mondjuk, egy ilyen menü eredményeként), mások energiával feltöltve, fitten, sőt formásan fejezik be a nyaralást. Ön melyik tábort szeretné erősíteni? Ha az utóbbit, akkor fogadja meg Jasztrab Katalin, az F&M fitness and more személyi edzőjének hasznos tanácsait!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hatékony segítség fogyókúrához: ugrókötelezés

Sáfár Zsófia 2014. július 26., szombat 18:32

Több mint húsz éve, Szombathelyen fogtak először a kezükbe kötelet és azóta megállíthatatlanul ugróköteleznek a Bánhegyi testvérek. A fiatal testvérpár Brazíliában forgatott videóját a Huffinton Post is felkapta, Bánhegyi Adrienn tavalyi, profi országimázsfilmnek is beillő budapesti nevezetességeknél készült klipjét pedig mostanra több mint három és fél millióan látták. A többszörös világ- és Európa-bajnok Bánhegyi Adriennt kérdeztük a kezdetekről, és arról, miért jó és kiknek ajánlott az ugrókötelezés. Jó hírünk van: mindenkinek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így ússza meg a fertőzéseket az edzőteremben

Sáfár Zsófia 2014. július 25., péntek 19:05

Ha csak nem a világ legmakulátlanabb fitnesztermében, vagy épp otthon edz, meggyűlhet a baja az öltözők tisztaságával. Rengeteg ember fordul meg egy nap az edzőtermekben, és egy öltözőszekrény, vagy a közös tusoló és szauna a baktériumok és gombás fertőzések elszaporodásának tökéletes táptalaja lehet - figyelmeztet Brian Adams, a Cincinnati Egyetem bőrgyógyászati osztályának elnöke a Women's Health magazin cikkében. Szerencsére azonban van néhány trükk, amivel tisztább és egészségesebb környezetet teremthet magának a nyilvános helyeken is, ezeket a hajtás után olvashatja el.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés