ÉLETMÓD

Mi ez a halloween és miért jó ez nekünk?

travelo 2014. október 29., szerda 11:21

Mindjárt itt a Halloween, ami kb. olyan, mint nálunk a halottak napja, csak sokkal kevésbé szomorú. Az angolszász világban vannak olyan helyek, ahol sokkal nagyobb buli, mint a szilveszter: a rémek október utolsó napján szabadulnak el Írországban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban. Mi meg csak majmoljuk őket?

A halloweent eleinte a brit szigetek katolikus részein ünnepelték, elsősorban Írországban. Innen terjedt tovább a 19. században a rengeteg ír kivándorlóval az Egyesült Államokba. Tőlük vette át szép lassan az egész észak-amerikai kontinens és lett mára Amerika és Kanada egyik legnagyobb népünnepélye.

Ugyanakkor több kultúra - a pogánytól az aztékon át a keltáig - tekintette október utolsó és november első két napját olyan időszaknak, amikor a halottak visszatérnek a földre. Ez a néhány nap a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe. A legelterjedtebb magyarázat szerint ősi kelta hagyományokból alakult ki a halloween. Maga az elnevezés az All Hallow's Eve kifejezésből ered, ami "mindenszentek éjszakája".

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szemüveg vs. kontaktlencse: előnyök és hátrányok

etelka 2014. október 28., kedd 16:14

Ha a tömérdek reklám és kuponos akció ellenére eddig még nem pörgött rá egy jó októberi szemvizsgálatra, akkor szólnánk, hogy még van pár napja megnézetni a szemét – ingyen, mert, ugye, október a látás hónapja.

A kezdeményezést még 2005-ben indította el el a Magyar Látszerészek Szövetsége, mára 290 optikában lehet ellenőriztetni a látásunkat. Ezért pénzt nem kérhetnek az optikák – hangsúlyozta Tóbiás Richárd, a szövetség szóvivője. Ő segített nekünk eligazodni a szemüvegeket, a kontaktlencsét, meg úgy általában, a látást érintő kérdésekben. Apropó, azt tudták, hogy Magyarországon jelenleg 3,5 millió ember hord szemüveget és kontaktlencsét, de további 1,5 milliónak lenne még rá szüksége?

Rövid- és távollátó

A rövidlátás kialakulásának genetikai oka van, a szem a növekedéssel párhuzamosan romlik, majd egy adott szinten megáll. A kor előrehaladtával elindul egy fordított folyamat, amely során az ember egyre jobban lát, de addig persze sosem jutunk el, hogy szemünk visszajavuljon, hanem inkább egyszerre leszünk rövid- és távollátók, éljen. Szerencsére már léteznek multifokális szemüvegek, így a dolog kezelhető. Negyven év környékén kezd kialakulni az úgy nevezett öregszeműség (presbyopia), melynek kezelésére látásjavító eszközt kell viselnünk.

shutterstock 222577912

Mielőtt belemennék a szemüveg kontra kontaktlencse kérdésbe, érdemes tudatosítani, hogy van egy szabály, mely szerint 5 nap lencsehordást 2 nap szemüvegviselésnek kell követnie. Ez egyrészt óvja a szemet, másrészt pedig csökkenti a költségeket is. A kontaktlencséseknek egyébként is kötelező lenne egy pótszemüveg, bármi történhet ugyanis a kontaktlencsékkel, ráadásul egy viszonylag gyakran előforduló kötőhártya-gyulladás esetén nem fogunk látni szemüveg nélkül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elsőre fura, mégis működik

Toma 2014. október 28., kedd 13:14

Az ember élete során több mindent is megtanult a helyes életmódról, és arról, mivel tudja magát egészségesebbé, kipihentebbé és boldogabbá tenni. Ezek egy részét most felejtse is el!

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 hihetetlen diétaszabály, ami mégis igaz

Becca 2014. október 27., hétfő 09:04

Ön tudja követni, hogy most melyik a legújabb diétás irányzat? Vagy már rég feladta, hogy elhiggye, amit a diéták ígérnek? Többször belefutott már a „most már tényleg biztosan hatni fog”-diétába az elmúlt pár évben, mégse hatott? Nyugodjon meg, sokan vannak még, akik csak az idejüket, és sokszor a pénzüket is fölösleges dolgokra költötték, hogy aztán ne történjen semmi. Az amerikai Shape magazin összeszedte, mik azok a hibák, amiket sokan elkövetnek, hogy a jövőben tényleg sikeres lehessen a fogyókúrája.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 ok, amiért mindig fáradtnak érzi magát

Dívány 2014. október 26., vasárnap 10:36

Nincs egy szemernyi energiája sem? Minden reggel fizikai fájdalommal jár a felkelés és több csészényi kávé után sem lesz jobb a helyzet? A Huffington Post cikke nyomán összeszedtük, milyen okai lehetnek annak, ha valaki folyamatosan fáradt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt hitte, már mindent tud a teákról?

.syl. 2014. október 25., szombat 10:14

Az őszi és a téli időszakban azok is nekiállnak teázni, akik amúgy egész évben mellőzik, és mivel már ennek a melegitalnak is megvan a saját sznobrétege, ilyenkor általában megindul az okoskodás, például arról, hogy miként is kellene helyesen fogyasztani a teát. És ön hogy látja? Nagyon képben van a teákkal és a teázási szokásokkal? Tízkérdéses tesztünkből megtudhatja!

Minden kérdés megválaszolására 13 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

Ezeket a szabályokat tartsa be, ha hidegben edz

Bánkuti Gabriella 2014. október 23., csütörtök 13:10

Mi is az összefüggés az edzés, az ízületeink védelme és az évszakok között? Sokkal több mint gondolnánk. A hőmérséklet csökkenésével a szomjúságérzetünk is csökken, ami komoly és akár maradandó károsodásokhoz vezethet például a vesében. De maradjunk az ízületeknél.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Last minute programtippek az őszi szünetre

travelo 2014. október 22., szerda 19:25

Holnap kezdődik az őszi szünet a gyerek iskolájában, és még mindig nem talált ki semmi jó programot? Segítünk! Tippjeink közt jó időre éppúgy talál családi programot, mint szakadó eső esetére.

Önvizsgálattal a mellrákot biztos nem tapintja ki

LS 2014. október 22., szerda 10:16

Miért van az, hogy 14 éves korom óta járok nőgyógyászhoz, de még elvi szinten sem vetődött fel, hogy meg kéne nézni a mellemet, minden rendben van-e? A mell vizsgálatát az évente elvégzett rákszűrés sem tartalmazza, ott csak fizikális vizsgálat, UH-vizsgálat és kenetlevétel zajlik, legalábbis, ha általánosságban beszélünk. 

 
shutterstock 171523490
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha megtudja, mire allergiás ez a kutya, nagyon sajnálni fogja

.syl. 2014. október 21., kedd 11:39

Akárcsak az embereknél, úgy a kutyáknál is előfordulhat allergia, őket is irritálhatják a fű- és fafélék vagy az ételek egyes összetevői. Olyan allergiával azonban, mint amilyennel az indianapolisi Lucky Dog Retreat Rescue állatmentő alapítvány egyik mentett fekete labradorja küzd, nagyon ritkán találkozni – pedig nagyon is létező probléma.

Az Adam névre hallgató jószág ugyanis az emberekre allergiás. Júniusi mentése után a több helyen erősen kopasz Adamnek egészséges ételeket adtak, és hetente kétszer fürdették speciális, hipoallergén samponnal, amitől egy kicsit javult is a helyzet, de teljesen nem oldódott meg. Gondozói ekkor döntöttek a vérvizsgálat mellett, amiből végül kiderült, hogy az állat az emberekre allergiás, derült ki az RTV6 riportjából. 

„Okos, tanulékony, ismer egy rakás parancsot, igazán nagyszerű kutya. Nem az ő hibája (hogy így alakult). Igyekszünk annyi pénzt összegyűjteni, amennyit csak tudunk, és addig nem állunk meg, amíg jobban nem lesz" – magyarázta az RTV6-nak Robin Herman, az állatmentő alapítvány tulajdonosa. Adam egyelőre allergiás tünetekkel küzd, de bíznak benne, hogy egy, a gyerekkori allergia kezelésében alkalmazott szérumhoz hasonló szer megoldást jelenthet a problémájára. A kezelését már meg is kezdték.

Fitparádé: égethet zsírt riszálva és öklözve

Dívány 2014. október 20., hétfő 17:38

Míg a hétvégén megrendezett Fitparádé első napján szép, fitt és erős emberek mérettethették még magukat, addig a második napon különböző órákat lehetett kipróbálni. Talán a szép idő miatt, talán azért, mert már tényleg egyre több ilyen esemény van, délután kettőkor a MOM Uszoda és Sportközpont csarnokában nem voltak túlzottan sokan. Ez persze nem szegte kedvünket, ki is próbáltunk négy mozgásformát, és legközelebb biztosan elmegyünk kültéri spinningre, mert nagyon hangulatosnak tűnt a helyszín. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már egy szelet kenyérrel letudja a teljes napi sóadagját

Sáfár Zsófia 2014. október 19., vasárnap 12:18

Tudta, hogy a világ lakosságának háromnegyede a javasolt sómennyiség kétszeresét fogyasztja el naponta? Mi magyarok is gyakran használjuk a sószórót, a legtöbb nátrium mégsem a főzés, hanem a gyári feldolgozás alatt kerül a (fél)kész ételekbe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért jobb futópadon futni, mint szabadban

Becca 2014. október 19., vasárnap 10:15

Ha nagyon esik az eső, vagy hideg és szeles az idő, és ön még nem edződött hozzá, ne keseredjen el, akkor sem kell feladnia a szokásos futást. A megoldás ilyenkor teremben, futópadon futni. Bár azt nem vitatjuk, hogy szabadban futni sokkal élvezetesebb, mint zárt teremben egy csomó ember között izzadni, de ha máshogy nem tudja megoldani az edzést, elhanyagolni viszont nem szeretné, ez lehet a  tökéletes megoldás

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Utcai torna: ha tényleg szép és arányos testre vágyik

moana 2014. október 18., szombat 20:43

A szabadtéri edzés egyre népszerűbb Magyarországon, látványosan szaporodnak a különböző szabadtéri kondi- és tornaparkok. A Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága is a Szabadtéri Testnevelők Egyesületének látványos bemutatójával hívta fel a figyelmet arra, hogy a házimunka is megterhelő lehet az ízületek számára. A bemutató után az egyesület alelnökével, Jahn Gergellyel beszélgettünk arról, hogy mi is valójában a szabadtéri torna és hogyan érdemes nekikezdeni.

A Szabadtéri Testnevelők Egyesülete

Az egyesületet körülbelül 1 évvel ezelőtt jegyezték be hivatalosan, de a kezdeményezés körülbelül 2 éves történetre tekint vissza. „A hazai street workout élet szervezőivel akkor támadt az igény, hogy valamilyen módon a bürokratikus térképre kell kerülnünk, amikor egy országos találkozót szerveztünk és bárhol próbáltunk meg támogatást kérni, mindenhol falakba ütköztünk. Szívesen támogattak volna minket, de mivel nem voltunk hivatalosak, erre nem volt mód. Ezen okulva összeálltunk páran, és megalapítottuk az egyesületet, méghozzá úgy, hogy az ország minden régiójából legyen képviselő és ezáltal össze tudjuk fogni, hangolni a sport országos szervezését. Évente több verseny, találkozó, tábor, bemutató szervezését végezzük, mi delegáljuk a világbajnokságra a résztvevőket egy válogatón keresztül" – mondta az egyesületről Jahn Gergely.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem, a HPV-oltás nem veszélyes

ZZs 2014. október 16., csütörtök 12:45

Meglepő kijelentést tett dr. Diane Harper HPV kutató egy kongresszuson - írja a Natursziget.com-ra hivatkozva a tudnodkell.info.  Eszerint a kutatónő, bár maga is részt vett az oltóanyag kifejlesztésében, ma már úgy gondolja, hogy az oltás egyáltalán nem jó, sőt veszélyes. A történet teljesen hihetőnek tűnik, legalábbis az amerikai kasszasiker-mozik ismeretében: a gonosz gyógyszerlobbinak dolgozó kutatónak feltámad a lelkiismerete, és egy kongresszuson kifejti az igazságot a a méhnyakrák elleni oltás egzakt veszélyeiről. Csak hát nem igaz.

Jó tudni, hogy a történet 2009 óta kering a neten, most azért került ismét előtérbe itthon (és osztják ezerrel a Facebookon a lelkes oltásellenesek), mert idén kezdődött el a hetedikes lányok államilag finanszírozott iskolai oltása Magyarországon. Ennek keretében a HPV elleni önkéntes védőoltást első alkalommal azok a lányok kaphatják meg iskolai kampányoltás keretében, akik betöltötték a 12. életévüket és az általános iskola 7. osztályát a 2014/2015-ös tanévben végzik (azaz, a beiskolázási rendnek megfelelően a 2001. június 1. és 2002. május 31. között születettek.) A vakcinát a felkarba adja be az iskolaorvos. Ahhoz, hogy a védettség kialakuljon, két oltásra van szükség 6 hónap különbséggel. A védettség kialakulásához mindkét adag beadására szükség van - írja az ÁNTSZ.

A HPV a humán papillomavírus nevének rövidítése. Ennek több mint 100 típusa van, és jelenlegi vizsgálatok szerint ezekből legalább 13 okozhat méhnyakrákot. A rákos megbetegedések 70%-ért két típus, a 16-os és a 18-as számú tehető felelőssé, a magyar állam által biztosított térítésmentes védőoltás pedig ezek ellen véd. Jó tudni, hogy a 15-44 éves nők körében a második leggyakoribb daganattípusról beszélünk, évente 407 nő hal meg miatta.

Magyarországon jelenleg kétféle vakcina van forgalomban, az egyiket a Merck gyártja - ez négy komponensű -, míg a másikat a GlaxoSmithKline, ez két komponensű ( a vakcinák nevét a gyógyszerekről szóló szabályozás miatt nem írhatjuk le)

A cikkel kapcsolatban természetesen mindkét gyógyszergyártó céget megkerestük, a GSK nem kívánt reagálni az állításokra, a Merck viszont igen. Részükről dr. Pozsgay Csilla orvosigazgató válaszolt a kérdéseinkre.

De nézzük először, pontosan mit is mondott a titokzatos kutatónő, aki a 4. Nemzetközi Oltóanyag Konferencián szólalt fel. És pontosan mi is ez a rendkívül szakmainak hangzó rendezvény, ahol előállt "az igazsággal"?

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 tény, amit nem tudott a nyelvről

Dívány 2014. október 16., csütörtök 09:05

Minden nap használjuk, mégsem tudunk róla sokat és az a kevés ismeretünk, ami van, sem biztos, hogy megállja a helyét. A Huffington Post összeszedte az érdekesebb dolgokat a nyelvről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kezdjen el ma helyesen kezet mosni!

Edicsek 2014. október 15., szerda 17:40

Nemcsak az alvásnak, a miniszoknyának meg a csóknak, hanem a kézmosásnak is van világnapja, és nahát, éppen ma, azaz október 15-én. Önnek egyértelmű ez az egyszerű kis művelet például vécézés után? Ha igen, az örömhír, mert igencsak lehangoló a helyzet a kézmosás terén, legalábbis egy 2013-as felmérés alapján, amit a Michigani Egyetem munkatársai készítettek.  És hogy ez mit jelent? Hát, például azt, hogy Amerikában hét emberből átlagosan egy nem mos kezet, miután lehúzza a vécét. Sőt, vannak olyanok is, akik egyáltalán nem szoktak kezet mosni, pedig a legtöbb baktérium ott van, ahol nem is gondolná

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit a glikémiás indexről tudni kell

Toma 2014. október 15., szerda 13:19

Aki inzulinrezisztenciában vagy cukorbetegségben szenved, az valószínűleg hallott már a glikémiás index diétáról és jótékony hatásairól, de az étrend iránt nemcsak ők érdeklőnek, hanem azok is, akik fogyni szeretnének. De pontosan mit mutat meg a glikémiás index, és mi köze a fogyókúrához meg az egészséges életmódhoz? Olvasson tovább, kiderül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogyást, okosodást ígér a csodakávé – de működik is?

LS 2014. október 14., kedd 08:54

Ismerősen hangzik önnek a bulletproof kávé? És ha azt mondom, a Szilícium-völgyben kitaláltak egy olyan ún. csodaitalt, amely segítségével fogyhatunk, okosodhatunk és energikusabbak is lehetünk? A dolog baromi jól hangzik, a bulletproof (golyóálló) kávé feltalálója, Dave Asprey azóta lelkesen árulja is saját olaját, kávéját a világ és Hollywood örömére. Kipróbáltam. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fájdalmas a házimunka? Ízületi gondokat jelezhet

Dívány 2014. október 12., vasárnap 18:01

Október 12-én van az ízületi gyulladásos betegségek világnapja, és a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társaságának friss hazai felméréséből kiderült, hogy a fájdalom leggyakoribb oka lehet a porckopás, amely már a 35 és 50 év közöttiek egynegyedét érinti. A 35 évnél idősebb magyarok fele megterhelőnek érzi az olyan hétköznapi tevékenységeket, mint a házimunka, a cipekedés, a lépcsőzés, a közlekedés, a kisgyermekek emelgetése vagy a kertészkedés, ráadásul a 35-50 évesek fele fájdalmat is tapasztal közben.

Mi a porckopás? 

A kopásos ízületi gyulladás, vagy egyszerűbben a porckopás az egyik leggyakoribb ízületi betegség. Oka az ízületeket párnázó kemény, de rugalmas szövet, a porc kopása: ilyenkor a sérült porcfelület dörzsölődik, és gyulladás jöhet létre, ami fájdalmat, merevséget és mozgási nehézségeket okoz. A betegség oka pontosan nem ismert, ám a kialakulás veszélyét valószínűleg befolyásolja az életkor, a súly, a korábbi ízületi sérülések, az ízületi túlterhelés, az izmok gyengesége és a genetika.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt hiba, amit futóként elkövethet

Becca 2014. október 12., vasárnap 12:07

A futás rendkívül jó stresszlevezető, szépen formálja az alakot, jót tesz a szívnek, kondiban tartja a testet, és még sok más hasznos dologban kiváló, de persze azt is tudni kell, hol a határ. Ha megerőltette magát, mindenképpen pihenjen, ne akarjon azonnal maratont futni, és szoktassa a szervezetét a futópályához. Pár jó tanács, amiktől reméljük, hogy sikeresebben tudja majd abszolválni a maga elé kitűzött célt. Az alapötletet a Runners World Online egyik cikke adta, mi ehhez még Papp Krisztina olimpiai futó tapasztalatait is kikértük. Íme.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így eddzen túlsúllyal

Bánkuti Gabriella 2014. október 10., péntek 08:35

Magyarországra nézve tanulságos adat, hogy a WHO elhízást érintő statisztikája szerint az egész Európai Unióban hazánk vezeti toronymagasan a listát. A 18 évesnél idősebb, 30-as BMI indexnél magasabb, elhízott népesség aránya az EU 27 tagországának viszonylatában átlagosan 16,6 százalék. Magyarország ehhez képest 28,5 százalékos arányt mutat, azaz hazánkban minden 4. felnőtt a túlsúlyos állapotot is felülmúlva elhízott egészségügyi kategóriába tartozik. A 20 százalékos bűvös határon felül csupán Csehország, Luxemburg, Málta, Írország és Nagy-Britannia szerepel hazánk mellett, de még ez utóbbi is 2,4 százalékkal kevesebb túlsúlyos népességi arányt tudhat magáénak.

Az elhízás

Olyan kórállapot, amelynek során a túlzott zsírraktározás oly mértékű, hogy az káros lehet az egészségre, és a várható élettartam csökkenéséhez, illetve számos egészségi problémához vezethet. Elhízottnak tekintjük azt a személyt, akinek testtömegindexe (rövidítve TTI, angolul body mass index, BMI) 30kg/m2 felett van. A testtömegindex a kilogrammban megállapított testtömeg és a testmagasság méterben mért négyzetének hányadosa. Saját testömegindexét itt tudja kiszámolni!)

Forrás: Wikipedia

Azoknak az embereknek akik súlyproblémákkal küzdenek különösen fontos a következők alapos átolvasása és betartása.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 tipp, hogy a kiskutyából ne legyen hisztis szörnyeteg

Steiner Kristóf 2014. október 9., csütörtök 11:30

Az aprócska kutyák sokak gondolataiban úgy élnek, mint cuki kis zsebcirkálók, akikkel fotózkodva tuti a minimum 100 "like" a Facebook selfie-ken. Mások számára idegesítő kutyakezdemények, rengetegen agresszívnak, kiszámíthatatlan kis vakarcsnak bélyegzik meg őket, és sokszor kutyaszámba sem veszik őket. Pedig a kis termethez gyakran hatalmas személyiség párosul. Ebben az írásban sok év "kiskutyás apa" tapasztalatát igyekeztem besűríteni...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sajnos a még a királylányok sem finganak rózsaillatút

.syl. 2014. október 9., csütörtök 10:19

Hiába csinálja mindenki gyakran (naponta körülbelül tizennégy alkalommal), a szellentésről ciki, kellemetlen beszélni – legalább annyira, mint amennyire kínos társaságban eregetni, főleg, ha annak még a szaga is orrfacsaró. Erre pedig, ha tetszik, ha nem, mindenkinek jó esélye van – különösen, ha nőnemű, dönti romba a rózsaillatú pukik elméletét a Real Clear Science cikke, amihez a Gulp: Adventures on the Alimentary Canal című könyvből merítettek. Tények a szellentésről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Utazzon el, és hosszabbítsa meg a nyarat!

travelo 2014. október 8., szerda 13:29

Már előre utálja a közelgő borús és hideg hónapokat? Utazzon el mostanában melegebb éghajlatra, hogy napsütéssel és izgalmas élményekkel feltöltekezve vághasson neki a téli időszaknak! Három olyan célpontot mutatunk, ahol az ősz vége és a tél eleje még igazán barátságosnak mondható. Persze nem állítjuk, hogy ezeken a helyeken novemberben is strandidő fogadja majd, de azt igen, hogy ott sokkal jobb lesz, mint itthon.

1 ... 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 ... 136

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés