ÉLETMÓD

Már egy szelet kenyérrel letudja a teljes napi sóadagját

Sáfár Zsófia 2014. október 19., vasárnap 12:18

Tudta, hogy a világ lakosságának háromnegyede a javasolt sómennyiség kétszeresét fogyasztja el naponta? Mi magyarok is gyakran használjuk a sószórót, a legtöbb nátrium mégsem a főzés, hanem a gyári feldolgozás alatt kerül a (fél)kész ételekbe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért jobb futópadon futni, mint szabadban

Becca 2014. október 19., vasárnap 10:15

Ha nagyon esik az eső, vagy hideg és szeles az idő, és ön még nem edződött hozzá, ne keseredjen el, akkor sem kell feladnia a szokásos futást. A megoldás ilyenkor teremben, futópadon futni. Bár azt nem vitatjuk, hogy szabadban futni sokkal élvezetesebb, mint zárt teremben egy csomó ember között izzadni, de ha máshogy nem tudja megoldani az edzést, elhanyagolni viszont nem szeretné, ez lehet a  tökéletes megoldás

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Utcai torna: ha tényleg szép és arányos testre vágyik

moana 2014. október 18., szombat 20:43

A szabadtéri edzés egyre népszerűbb Magyarországon, látványosan szaporodnak a különböző szabadtéri kondi- és tornaparkok. A Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága is a Szabadtéri Testnevelők Egyesületének látványos bemutatójával hívta fel a figyelmet arra, hogy a házimunka is megterhelő lehet az ízületek számára. A bemutató után az egyesület alelnökével, Jahn Gergellyel beszélgettünk arról, hogy mi is valójában a szabadtéri torna és hogyan érdemes nekikezdeni.

A Szabadtéri Testnevelők Egyesülete

Az egyesületet körülbelül 1 évvel ezelőtt jegyezték be hivatalosan, de a kezdeményezés körülbelül 2 éves történetre tekint vissza. „A hazai street workout élet szervezőivel akkor támadt az igény, hogy valamilyen módon a bürokratikus térképre kell kerülnünk, amikor egy országos találkozót szerveztünk és bárhol próbáltunk meg támogatást kérni, mindenhol falakba ütköztünk. Szívesen támogattak volna minket, de mivel nem voltunk hivatalosak, erre nem volt mód. Ezen okulva összeálltunk páran, és megalapítottuk az egyesületet, méghozzá úgy, hogy az ország minden régiójából legyen képviselő és ezáltal össze tudjuk fogni, hangolni a sport országos szervezését. Évente több verseny, találkozó, tábor, bemutató szervezését végezzük, mi delegáljuk a világbajnokságra a résztvevőket egy válogatón keresztül" – mondta az egyesületről Jahn Gergely.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem, a HPV-oltás nem veszélyes

ZZs 2014. október 16., csütörtök 12:45

Meglepő kijelentést tett dr. Diane Harper HPV kutató egy kongresszuson - írja a Natursziget.com-ra hivatkozva a tudnodkell.info.  Eszerint a kutatónő, bár maga is részt vett az oltóanyag kifejlesztésében, ma már úgy gondolja, hogy az oltás egyáltalán nem jó, sőt veszélyes. A történet teljesen hihetőnek tűnik, legalábbis az amerikai kasszasiker-mozik ismeretében: a gonosz gyógyszerlobbinak dolgozó kutatónak feltámad a lelkiismerete, és egy kongresszuson kifejti az igazságot a a méhnyakrák elleni oltás egzakt veszélyeiről. Csak hát nem igaz.

Jó tudni, hogy a történet 2009 óta kering a neten, most azért került ismét előtérbe itthon (és osztják ezerrel a Facebookon a lelkes oltásellenesek), mert idén kezdődött el a hetedikes lányok államilag finanszírozott iskolai oltása Magyarországon. Ennek keretében a HPV elleni önkéntes védőoltást első alkalommal azok a lányok kaphatják meg iskolai kampányoltás keretében, akik betöltötték a 12. életévüket és az általános iskola 7. osztályát a 2014/2015-ös tanévben végzik (azaz, a beiskolázási rendnek megfelelően a 2001. június 1. és 2002. május 31. között születettek.) A vakcinát a felkarba adja be az iskolaorvos. Ahhoz, hogy a védettség kialakuljon, két oltásra van szükség 6 hónap különbséggel. A védettség kialakulásához mindkét adag beadására szükség van - írja az ÁNTSZ.

A HPV a humán papillomavírus nevének rövidítése. Ennek több mint 100 típusa van, és jelenlegi vizsgálatok szerint ezekből legalább 13 okozhat méhnyakrákot. A rákos megbetegedések 70%-ért két típus, a 16-os és a 18-as számú tehető felelőssé, a magyar állam által biztosított térítésmentes védőoltás pedig ezek ellen véd. Jó tudni, hogy a 15-44 éves nők körében a második leggyakoribb daganattípusról beszélünk, évente 407 nő hal meg miatta.

Magyarországon jelenleg kétféle vakcina van forgalomban, az egyiket a Merck gyártja - ez négy komponensű -, míg a másikat a GlaxoSmithKline, ez két komponensű ( a vakcinák nevét a gyógyszerekről szóló szabályozás miatt nem írhatjuk le)

A cikkel kapcsolatban természetesen mindkét gyógyszergyártó céget megkerestük, a GSK nem kívánt reagálni az állításokra, a Merck viszont igen. Részükről dr. Pozsgay Csilla orvosigazgató válaszolt a kérdéseinkre.

De nézzük először, pontosan mit is mondott a titokzatos kutatónő, aki a 4. Nemzetközi Oltóanyag Konferencián szólalt fel. És pontosan mi is ez a rendkívül szakmainak hangzó rendezvény, ahol előállt "az igazsággal"?

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 tény, amit nem tudott a nyelvről

Dívány 2014. október 16., csütörtök 09:05

Minden nap használjuk, mégsem tudunk róla sokat és az a kevés ismeretünk, ami van, sem biztos, hogy megállja a helyét. A Huffington Post összeszedte az érdekesebb dolgokat a nyelvről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kezdjen el ma helyesen kezet mosni!

Edicsek 2014. október 15., szerda 17:40

Nemcsak az alvásnak, a miniszoknyának meg a csóknak, hanem a kézmosásnak is van világnapja, és nahát, éppen ma, azaz október 15-én. Önnek egyértelmű ez az egyszerű kis művelet például vécézés után? Ha igen, az örömhír, mert igencsak lehangoló a helyzet a kézmosás terén, legalábbis egy 2013-as felmérés alapján, amit a Michigani Egyetem munkatársai készítettek.  És hogy ez mit jelent? Hát, például azt, hogy Amerikában hét emberből átlagosan egy nem mos kezet, miután lehúzza a vécét. Sőt, vannak olyanok is, akik egyáltalán nem szoktak kezet mosni, pedig a legtöbb baktérium ott van, ahol nem is gondolná

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit a glikémiás indexről tudni kell

Toma 2014. október 15., szerda 13:19

Aki inzulinrezisztenciában vagy cukorbetegségben szenved, az valószínűleg hallott már a glikémiás index diétáról és jótékony hatásairól, de az étrend iránt nemcsak ők érdeklőnek, hanem azok is, akik fogyni szeretnének. De pontosan mit mutat meg a glikémiás index, és mi köze a fogyókúrához meg az egészséges életmódhoz? Olvasson tovább, kiderül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogyást, okosodást ígér a csodakávé – de működik is?

LS 2014. október 14., kedd 08:54

Ismerősen hangzik önnek a bulletproof kávé? És ha azt mondom, a Szilícium-völgyben kitaláltak egy olyan ún. csodaitalt, amely segítségével fogyhatunk, okosodhatunk és energikusabbak is lehetünk? A dolog baromi jól hangzik, a bulletproof (golyóálló) kávé feltalálója, Dave Asprey azóta lelkesen árulja is saját olaját, kávéját a világ és Hollywood örömére. Kipróbáltam. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fájdalmas a házimunka? Ízületi gondokat jelezhet

Dívány 2014. október 12., vasárnap 18:01

Október 12-én van az ízületi gyulladásos betegségek világnapja, és a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társaságának friss hazai felméréséből kiderült, hogy a fájdalom leggyakoribb oka lehet a porckopás, amely már a 35 és 50 év közöttiek egynegyedét érinti. A 35 évnél idősebb magyarok fele megterhelőnek érzi az olyan hétköznapi tevékenységeket, mint a házimunka, a cipekedés, a lépcsőzés, a közlekedés, a kisgyermekek emelgetése vagy a kertészkedés, ráadásul a 35-50 évesek fele fájdalmat is tapasztal közben.

Mi a porckopás? 

A kopásos ízületi gyulladás, vagy egyszerűbben a porckopás az egyik leggyakoribb ízületi betegség. Oka az ízületeket párnázó kemény, de rugalmas szövet, a porc kopása: ilyenkor a sérült porcfelület dörzsölődik, és gyulladás jöhet létre, ami fájdalmat, merevséget és mozgási nehézségeket okoz. A betegség oka pontosan nem ismert, ám a kialakulás veszélyét valószínűleg befolyásolja az életkor, a súly, a korábbi ízületi sérülések, az ízületi túlterhelés, az izmok gyengesége és a genetika.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt hiba, amit futóként elkövethet

Becca 2014. október 12., vasárnap 12:07

A futás rendkívül jó stresszlevezető, szépen formálja az alakot, jót tesz a szívnek, kondiban tartja a testet, és még sok más hasznos dologban kiváló, de persze azt is tudni kell, hol a határ. Ha megerőltette magát, mindenképpen pihenjen, ne akarjon azonnal maratont futni, és szoktassa a szervezetét a futópályához. Pár jó tanács, amiktől reméljük, hogy sikeresebben tudja majd abszolválni a maga elé kitűzött célt. Az alapötletet a Runners World Online egyik cikke adta, mi ehhez még Papp Krisztina olimpiai futó tapasztalatait is kikértük. Íme.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így eddzen túlsúllyal

Bánkuti Gabriella 2014. október 10., péntek 08:35

Magyarországra nézve tanulságos adat, hogy a WHO elhízást érintő statisztikája szerint az egész Európai Unióban hazánk vezeti toronymagasan a listát. A 18 évesnél idősebb, 30-as BMI indexnél magasabb, elhízott népesség aránya az EU 27 tagországának viszonylatában átlagosan 16,6 százalék. Magyarország ehhez képest 28,5 százalékos arányt mutat, azaz hazánkban minden 4. felnőtt a túlsúlyos állapotot is felülmúlva elhízott egészségügyi kategóriába tartozik. A 20 százalékos bűvös határon felül csupán Csehország, Luxemburg, Málta, Írország és Nagy-Britannia szerepel hazánk mellett, de még ez utóbbi is 2,4 százalékkal kevesebb túlsúlyos népességi arányt tudhat magáénak.

Az elhízás

Olyan kórállapot, amelynek során a túlzott zsírraktározás oly mértékű, hogy az káros lehet az egészségre, és a várható élettartam csökkenéséhez, illetve számos egészségi problémához vezethet. Elhízottnak tekintjük azt a személyt, akinek testtömegindexe (rövidítve TTI, angolul body mass index, BMI) 30kg/m2 felett van. A testtömegindex a kilogrammban megállapított testtömeg és a testmagasság méterben mért négyzetének hányadosa. Saját testömegindexét itt tudja kiszámolni!)

Forrás: Wikipedia

Azoknak az embereknek akik súlyproblémákkal küzdenek különösen fontos a következők alapos átolvasása és betartása.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 tipp, hogy a kiskutyából ne legyen hisztis szörnyeteg

Steiner Kristóf 2014. október 9., csütörtök 11:30

Az aprócska kutyák sokak gondolataiban úgy élnek, mint cuki kis zsebcirkálók, akikkel fotózkodva tuti a minimum 100 "like" a Facebook selfie-ken. Mások számára idegesítő kutyakezdemények, rengetegen agresszívnak, kiszámíthatatlan kis vakarcsnak bélyegzik meg őket, és sokszor kutyaszámba sem veszik őket. Pedig a kis termethez gyakran hatalmas személyiség párosul. Ebben az írásban sok év "kiskutyás apa" tapasztalatát igyekeztem besűríteni...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sajnos a még a királylányok sem finganak rózsaillatút

.syl. 2014. október 9., csütörtök 10:19

Hiába csinálja mindenki gyakran (naponta körülbelül tizennégy alkalommal), a szellentésről ciki, kellemetlen beszélni – legalább annyira, mint amennyire kínos társaságban eregetni, főleg, ha annak még a szaga is orrfacsaró. Erre pedig, ha tetszik, ha nem, mindenkinek jó esélye van – különösen, ha nőnemű, dönti romba a rózsaillatú pukik elméletét a Real Clear Science cikke, amihez a Gulp: Adventures on the Alimentary Canal című könyvből merítettek. Tények a szellentésről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Utazzon el, és hosszabbítsa meg a nyarat!

travelo 2014. október 8., szerda 13:29

Már előre utálja a közelgő borús és hideg hónapokat? Utazzon el mostanában melegebb éghajlatra, hogy napsütéssel és izgalmas élményekkel feltöltekezve vághasson neki a téli időszaknak! Három olyan célpontot mutatunk, ahol az ősz vége és a tél eleje még igazán barátságosnak mondható. Persze nem állítjuk, hogy ezeken a helyeken novemberben is strandidő fogadja majd, de azt igen, hogy ott sokkal jobb lesz, mint itthon.

Utál futni? Ezekkel a tippekkel még megszeretheti

Toma 2014. október 8., szerda 07:36

Bizonyára már ön is kívülről fújja a futás áldásos hatásait, ráadásul már többször írtunk róla, miként tudja elsajátítani a megfelelő technikát, vagy hogy milyen zenéket érdemes közben hallgatni. Igen ám, de mi van akkor, ha egyszerűen a háta közepére sem kívánja azt, hogy felhúzza a futócipőjét és elkezdjen mozogni? Papp Krisztina olimpikon futóval összeszedtük azokat a tippeket, melyekkel talán jobban megszereti ezt a sportot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sok nyelvet beszélni melós, de nem lehetetlen

Sáfár Zsófia 2014. október 7., kedd 17:00

Mindig is csodálattal hallgatom azoknak az ismerősöknek a történetét, akik egyik idegen nyelvet tanulják a másik után. És közben persze sárgulok az irigységtől... A poliglott, vagyis a többnyelvű emberek szerint ha valaki rákap az ízére, szinte játszva és élvezettel sajátíthat el akár több nyelvet is. Sokan viszont önbizalomhiány miatt vagy egyéb okokra hivatkozva bele se kóstolnak a nyelvtanulásba, pedig ki tudja, lehet, hogy önből vagy belőlem is simán válhatna nyelvzseni...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Több sót eszik, mint gondolta – tények és tévhitek a sóról

.syl. 2014. október 7., kedd 08:02

A sóra, vagyis a nátrium-kloridra minden emberi szervezetnek szüksége van, többek között ahhoz, hogy a folyadékháztartás jól működjön, csakhogy nem mindegy, mennyit fogyasztunk belőle. Ön például milyen gyakran sóz az asztalnál? Emlékszik, mikor evett utoljára paradicsomot csak úgy, magában, anélkül, hogy megsózta volna? És bármilyen más zöldséget? És azt tudja, hogy nem is ilyenkor viszi be a legtöbb sót a szervezetébe? Tények és tévhitek a sóról.

shutterstock 138854411
Távolról sincs vége, olvasson még »

Készüljön fel most a félmaratonra

Becca 2014. október 6., hétfő 19:19

Azon rutinos futók fejében, akik a maguk által kitűzött pár kilométeres célt könnyedén lefutják, simán felmerülhet a kérdés: „Miért nem próbálkozom meg a félmaratonnal?” És itt általában el is akad a projekt, mert nem mindenki tudja, hogyan lehet felkészülni egy ilyen nagy távra, és hogy mi mindenre kell odafigyelni edzés alatt. Saját taktikáinkat osztjuk meg, illetve, hogy hitelesek legyünk, emellett egy szakértőt, Papp Krisztina olimpiai futót is megkérdeztük a tapasztalatairól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újabb érv a papírtörlő mellett

Toma 2014. október 6., hétfő 13:47

A nyilvános vécékben – jobb esetben – kétféle kézszárítási módszer közül lehet választani: ott van egyfelől a kézszárító automata, másfelől az egyszerű papírtörlő. A legtöbben már elkötelezték magukat az egyik vagy a másik mellett, általában attól függően, melyikkel lehet a legrövidebb idő alatt a legjobb száradást elérni. Pár éve már megcáfolták azt a korábbi elméletet, hogy a kézszárító kevésbé higiénikus, mert egyenesen ráfújja a szárítandó kézre a belsejében tenyésző kórokozókat, így a papírtörlő vs kézszárító meccs azóta döntetlenre állt. Eddig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fighter's Run: futás sárban, mocsokban, félistenek között

Divany.hu 2014. október 5., vasárnap 14:02

Az elmúlt években kígyózott be Magyarországra a kalandfutás, mely egy futóverseny és egy túlélőtúra kombinációjaként amortizálja le a népeket, akik a pálya végén olyan adrenalinfröccsöt kapnak, hogy nem győzik egymás utáni lőni az örömittas szelfiket. Kipróbáltuk mi is.

Az október negyedikén, a budapesti Pólus Centernél megrendezett Fighter's Run akadály- és terepfutóverseny 3 és 6 kilométeres egyéni számában indultunk el, távtól függően 19, illetve 38 akadályon küzdöttük át magunkat – nézze meg a videóban, mekkora sikerrel:

Ha nincs edzésben, ne próbálja ki

Míg Zimre Zsuzsa  kolléganőnk megelégedett a 3 kilométeres távval, addig Kovács Margó, a Tejben-vajban szerkesztője igazi vaslédiként a 6 kilométeres távot választotta, ami azzal járt, hogy minden akadályt duplán kellett megcsinálnia. Nehéznek találta a konténerpiramist és  ijesztőnek a kamiont, amire nemcsak felmászni volt nehéz, hanem leugrani is, mert csak egy szénabála tudta tompítani az esést. Neki ez elég veszélyesnek tűnt, mert ha valaki melléesik, akkor csúnyán összetöri magát, de ilyet szerencsére nem látott. Mentő pedig természetesen volt a helyszínen.

„A sárban csúszkálást kifejezetten élveztem, a patakban mászkálást is, pedig azt hittem, engem késsel se lehetne belekényszeríteni a Szilas-patakba, aztán tessék. A hat kilométeres pályát kábé egy óra alatt teljesítettem, sajnos nem volt óra felszerelve a célhoz és a rajthoz, így csak saccolni tudok. Ez nagyon lassú futásnak tűnik, pedig azért odatettem magam, el is fáradtam rendesen" – magyarázta a futás végén.  

Összegezve: aki nem tud 5 kilométert gond nélkül lefutni, és nincs edzésben, az ne induljon el – a Legion Run állítólag még ennél is brutálisabb –, és az is hagyja ki inkább, aki ízületi és térdproblémákkal küzd. Nem árt némi karizom, ha pedig tériszonyos, jobb, ha számít rá, nem mennek majd könnyen a leugrások. Mert nem, nem vidám tizenméterről szuggerálni egy szalmabálát, hogy vajon megtart-e.

 

Ott volt, esetleg csinált már ilyet, vagy csak megírná a véleményét? Tegye meg Facebook-oldalunkon!

 

Heló, én jöttem pisilni!

aa 2014. október 5., vasárnap 10:58

Nem gondoltuk volna, hogy ténylegesen ekkora kereslet van a pisilős alkalmazásokra, de igencsak úgy tűnik, hogy a mozilátogatókra kifejlesztett RunPee ( Szaladjpisilni) néven futó applikáció után itt az újabb WC-re kifejlesztett őrület, a kaliforniai lakásközvetítő oldal, az Airbnb mintájára létrehozott Airpnp. A meglepő ötlet a New Orleansból származó Travis Laurendine és Max Gaudin fejéből pattant ki, a minden év februárjában megtartott világhírű karnevál, a Mardi Gras kapcsán.

Ezentúl a WC-vel kapcsolatos tapasztalatait is megoszthatja másokkal
Ezentúl a WC-vel kapcsolatos tapasztalatait is megoszthatja másokkal
Fotó: airpnp.co
Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő a tetoválás, de tudjon a kockázatairól

Sáfár Zsófia 2014. október 5., vasárnap 10:03

A tetoválás ősi, művészi, kreatív, esztétikus, kifejező, egyedi, menő – mások szerint éppen ciki – és veszélyes. Az már régóta köztudott, hogy a nem megfelelő higiéniás körülmények, a nem szakszerűen fertőtlenített tűk használata milyen betegségeket okozhatnak. Azt viszont egyelőre kevesen tudják, hogy még a leggondosabb és legszakszerűbb eljárással készült minták is hordoznak magukban még egy veszélyforrást: máig sem tisztázott ugyanis, mi lehet az összefüggés az egyes festékanyagok és a bőrrák kialakulása közt. A The Washington Post hosszas cikket szentelt annak, hogy miért nem fordítunk kellő figyelmet a tetoválás esetleges veszélyeire, miközben a leggyakoribb ráktípusnak, a bőrrák kialakulásának aránya egyre csak nő. Mi pedig megkérdeztünk róla pár hazai hozzáértőt bőrgyógyásztól tetoválómesterig.

Miért érdemes felfedeznie a Baltikumot?

julien 2014. október 4., szombat 11:40

Mindenfélét hallottunk korábban a balti államokról, haverok néztek hülyének, hogy minek megyünk oda, mikor helyzet van az oroszokkal, menjünk inkább Dalmáciába stb. De az embert egyfelől hajtja a kíváncsiság a turisztikailag kevésbé ismert tájak felé, másrészt ha valaki alaposan utánaolvas, észreveheti, hogy nem a pokol legmélyebb balkáni bugyraiba utazik, hanem egy nálunk is fejlettebb térségbe. Egy olyan régióba, ami EU-tagokból áll, nagy része tagja az erózónának (tehát például nem kell helyi valutákkal tökölni) és gyönyörű városokat és tájakat tartogat. Végül persze óriási élmény lett a négy várost érintő utazás, le is írjuk, miért ajánljuk, ha nagyobb őszi szabadságot venne ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Állásába, kapcsolatába is kerülhet, ha bőrbetegsége van

Dívány 2014. október 3., péntek 18:00

Október 1-jén volt  az első Urticaria Világnap, ennek alkalmából készült egy felmérés, ami nem vet túl jó fényt a magyarokra. Az 1200 fő bevonásával készült reprezentatív kutatásból ugyanis az derült ki, hogy erősen szépségfüggő társadalomban élünk, a magyarok 83%-a szerint csak vonzó külsővel lehet igazán érvényesülni, és ennél is többen vannak azok, akik kirekesztők a bőrbetegekkel szemben. Pedig a lakosság 37 százaléka már érintettként is szembesült a bőrbetegségek okozta nehézségekkel, az urticaria (csalánkiütés) enyhe formája például minden harmadik embernél kialakul élete során. 

A felmérés eredményeit egy olyan beszélgetésen ismertették, amelyen részt vett Sipos Sándor HR-szakértő, dr. Bata-Csörgő Zsuzsanna a Magyar Dermatológiai Társulat elnöke, dr. Belső Nóra pszichiáter főorvos, és Szellő István, az RTL Klub híradósa. Infografika és tanácsok a hajtás után!

Mi az urticaria?

Élete során minden ötödik embernek van csalánkiütése, de a bőrbetegség krónikus formája csak pár száz embert érint Magyarországon, jellemzően 20 és 40 év közötti nőket. Égő, kínzóan viszkető érzéssel jár, és látványos bőrtüneteket vagy akár duzzanatokat is okozhat. A kellemetlen tünetek éveken, vagy akár évtizedeken át is fennállhatnak, de legtöbbször alapos vizsgálatok után sem sikerül tisztázni, hogy mitől alakulnak ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar edzőt kaptak az idegenlégiósok

Dívány 2014. október 3., péntek 10:51

Állandó szerzőnk, Bánkuti Gabriella nemég egy igazán különleges utazáson vett részt, ugyanis egyik ismerősének köszönhetően kimehetett Korzikára, hogy edzést tarthasson a Francia Idegenlégió 2. ejtőernyősezredének. "Van egy régi barátom, aki szintén ebben az ezredben szolgált és kint élt Korzikán. Ő hívott meg és intézte el az ezred sportirodájának vezetőjével a közös bemutató edzést. Soha nem gondoltam volna, hogy egy ilyen komoly és különleges lehetőséget kapok. Hihetetlenül megtisztelő, hogy civilként, külföldiként és első nőként beléphetek a 2. ejtőernyősezredbe edzést tartani." További részletek az útról a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés