ÉLETMÓD

10 jel, ami azt mutatja, hogy ön alkoholista

Becca 2015. január 12., hétfő 15:51

Ön is volt már úgy, hogy alig várta, hogy hazaérjen és bedobhasson egy pohár italt, oldandó az egész napos feszültséget, és hogy könnyebben el tudjon aludni? Ha igen, rossz hírünk van: ön alkoholista. Legalábbis a Daily Mail egyik cikke szerint ez már jelenthet alkoholizmust. De még mi? A hajtás után elolvashatja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már megint édességre fáj a foga? Nem véletlenül.

Sáfár Zsófia 2015. január 11., vasárnap 18:26

Ha megkérdezné ismerőseit, milyen ételeket kívánnak meg gyakran, biztosan lenne köztük olyan, aki habozás nélkül rávágná, hogy csokoládét, mert az boldoggá teszi, és olyan is, aki a sós nassokért rajong. Engem például válogatós édesszájúnak tartanak; nem feltétlenül a csokik vagy a sütik a gyengéim, inkább a krémes, gyümölcsös, túrós és vaníliás finomságokra utazom. Azért megnyugtató, hogy az ilyen sóvárgásokkal nem vagyok egyedül... 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem, a gyógyszer és az alkohol tényleg nem jó párosítás

Sáfár Zsófia 2015. január 11., vasárnap 11:09

Eleget hallotta már azt a figyelmeztetést, hogy gyógyszerre ne igyon? Valószínűleg nem véletlenül. A háziorvosunk, a gyógyszerészek és a rokonaink is azt sulykolják belénk évtizedek óta, hogy bizonyos gyógyszerekre ne fogyasszunk alkoholt, különben váratlan és kellemetlen hatásokkal nézhetünk szembe. Hogy pontosan mikkel? Azt ritkán árulják el, de az IFuckinLoveScience.com szerint aki eddig szót fogadott, az továbbra is tegyen így.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 találmány, amire a kütyü- és egészségmániások elkezdhetnek gyűjteni

Dívány 2015. január 10., szombat 23:43

Január 6. és 9. között rendezik meg Las Vegasban a CES 2015 kiállítást, ahol a legújabb találmányokat, technikai érdekességeket vonultatják fel a cégek. Természetesen idén is rengeteg olyan eszközt mutatnak be, amik jól jöhetnek azoknak, akik szeretnek egészségesen élni, sportolni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A joghurtevés jó a lelkének is

Dívány 2015. január 10., szombat 11:50

A szakemberek az elmúlt években egyre több figyelmet fordítanak arra, hogy a bélben élő baktériumok milyen hatással vannak az emberi agyra és persze fordítva. Eddig többségében állatokon végzett vizsgálatokkal próbálták igazolni az összefüggést, ezért jelent nagy lépést az Oxfordi Egyetem neurobiológusainak munkája, aminek eredményeit a Psychopharmacology folyóiratban publikálták.

Távolról sincs vége, olvasson még »

11 ok, amiért érdemes a kollégákkal barátkozni

Dívány 2015. január 9., péntek 14:05

Napjaink nagy részét a munkahelyünkön töltjük, ezért fontos, hogy amennyire csak lehet, jól is érezzük magunkat munka közben is. Ebben sokat segíthetnek a munkahelyi barátságok. A LinkedIn felmérése szerint generációnként eltérő, hogy ki hogyan ítéli meg az ilyen kapcsolatokat, a harmincasok, húszasok közül sokan szívesen osztják meg magánéletük részleteit a kollégáival, míg az idősebbek nem tárulkoznak ki ennyien. A munkahelyi felmérésekkel foglalkozó Officevibe felmérése szerint a munkáltatónak és a munkavállalónak is megéri, ha barátkozhatnak az alkalmazottak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készül a mekis húspogácsa!

Divany.hu 2015. január 8., csütörtök 16:52

Ön is találkozott már a McDonald's csirkefalatok készítéséről készült fotóval amelyen valami gusztustalan rózsaszín massza tekereg kifelé a csövön? Mi elmentünk Ennsbe, egy kis osztrák településre, ahol a McDonald's számára dolgozzák fel a marhahúst, hogy megnézzük, tényleg ezt esszük-e. Szerencsére nem.

Az OSI enns-i üzeméből az árut egész Európába terítik. Az amerikai cég 75 országban áll kapcsolatban a McDonald’s-al, köztük Ausztriában is több feldolgozóüzeme található. Az ennsi gyárból csak a marhahús érkezik Magyarországra, de a cég Bábolnán is fenntart egy gyárat, innen érkeznek a szárnyasból készült termékek a hazai üzletekbe.

A hús egész Európából áramlik az üzembe, ahonnan a feldolgozás után tovább is kerül. Komoly higiéniai fertőtlenítés után kerülhettünk csak be az üzembe, melynek tisztasága láttán az ÁNTSZ vezetői zokogva borulnának egymás nyakába.

A videót csak erős biztonsági megkötésekkel készíthettük el, ezért nem is láthatóak totál képek a gyárról, és az ipari kémkedések miatt azt sem fogja az egyszerű halandó megtudni, milyen márkájú gépeken fagyasztják le a húst. 

Sífelszerelést kölcsönözni a pályán vagy otthon érdemes?

LS 2015. január 8., csütörtök 09:49

Úgy alakult az élet, hogy egy napra elugrottunk síelni Eplénybe. A gyereknek persze se léce se bakancsa, az én lécem nagy neki, a bakancsom rég kicsi, 25 évvel ezelőtt pedig annyira nem volt divat a sisak, hogy az nincs is a családban. Szerencsére kapott egy síszemüveget karácsonyra, így legalább valamivel menőzhetett.

Így indultunk Eplénybe, totál szervezetlenül, egy ősrégi overállal, amit még Csehszlovákia lejtőin avattak fel. A környékbeli kölcsönzők zárva voltak - hála az ünnepeknek -, így úri módon, a pálya mellett kölcsönöztük ki a szükséges kellékeket. A dolog működött, mindössze a személyimet és egy rahedli pénzt kellett otthagynom. A cuccok jó minőségűek, ránézésre szinte újak voltak, a kötést is méretre állították, szóval ment minden, mint a karikacsapás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

11 egyszerű trükk a takarításhoz

ermiz 2015. január 7., szerda 14:59

A takarítás nagyjából mindig ugyanolyan unalmas és idegőrlő folyamat, melynek sosincs vége. A House Beautiful összegyűjtött néhány tippet, amivel egyszerűsíteni lehet az életet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt wellness-tipp, hogy könnyebben induljon az év

travelo 2015. január 7., szerda 11:35

Alig kezdődött el az év első munkahete, máris hullafáradtnak érzi magát? Készüljön rá 2015-re egy jó kis wellness hétvégével! Öt regeneráló tipp a Travelótól.

Besokallt a tömegtől? Menjen Grönlandra!

Sáfár Zsófia 2015. január 6., kedd 16:22

Ha elmenekülne egy kicsit a világ elől, mert elege van az újévi turistákból, vagy szeretné kipihenni az ünnepek alatti sürgés-forgást, de a gyerekkori rejtekhelyek már nem olyan nyugisak, mint voltak, akkor ezt a térképet bátran használhatja útmutatónak.

Edzőterem teszt: Fitness Factory

nemoszi 2015. január 6., kedd 10:09

10486423 864731733546368 5378329193959108681 n
Fotó: Fitness Factory

Legújabb  sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket (minimum) két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom: mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi lesz a karácsonyfával? Megeszi a kecske!

Dívány 2015. január 5., hétfő 15:47

Lassan kezd aktuálissá válni, hogyan szabaduljon meg az egyre szárazabb karácsonyfától, ami gyorsuló ütemben árasztja el tűlevelekkel a lakást. Persze lehetett kapni gyökeres fenyőfákat is, de sokan vágottat vettek, ami az ünnepek vagy vízkereszt után az utcán, a kuka mellett végzi. Egy nevadai férfi úgy döntött, egyedi módon próbálja újrahasznosítani a fákat: megeteti a kecskéivel - írja a Reno Gazette-Journal.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit sose szeretett volna tudni a nyilvános mosdókról, pedig muszáj

Sáfár Zsófia 2015. január 5., hétfő 12:48

Önnel is előfordul nyilvános helyeken, hogy térddel nyitja a mosdóajtót, könyökével zárja magára és a lábfejével próbálja megnyomni az öblítő gombját? Nincs ebben semmi szégyellnivaló, sőt nagyon is jól teszi. A higiénia kedvéért sokan akár akrobatikus mutatványokkal is képesek megnehezíteni kis- és nagydolgukat. A kutatók szerint legtöbbször meg is éri, de léteznek más hasznos trükkök is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha tényleg jól akar kinézni, mondja meg a tutit!

Sáfár Zsófia 2015. január 3., szombat 15:07

A szolgáltató- és vendéglátóipar legtöbb illemszabálya egyértelmű: a szállodákban a szobainasnak, a bárokban a pultosoknak jár némi aprópénz, az éttermekben pedig 20% borravalót illik adni, ha elégedettek vagyunk a kiszolgálással. A szépségszalonokban azonban ennél homályosabb és kissé bonyolultabb – és a fő probléma: kimondatlan – etikettszabályok is léteznek. Összegyűjtöttük azokat a helyzeteket, amelyekben a vendégek kínosan érezhetik magukat, mert nem tudják, hogy mi a szokás, mikor mit illik mondani, kérdezni vagy tenni.

Így nem lesz baj abból, ha éjjel is eszik

Dívány 2015. január 2., péntek 20:12

Amint valaki elkezd figyelni a súlyára, legalább egyszer biztos találkozik azzal a tanáccsal, hogy este 6 után már nem szabad ennie. A Cell Metabolism című folyóiratban megjelent egyik friss tanulmány is ezt bizonyítja. A tudósok egereket vizsgáltak, és míg az állatok egyik csoportja csak 9-12 órán át fért hozzá adott mennyiségű táplálékhoz, a többiek egész nap ehettek. És melyik csapat volt mégis az egészségesebb és a soványabb? Igen, az első, de ez mégsem jelentu azt, hogy a 6 órás szabályhoz a végletekig ragaszkodni kell. Hogy miért? Kiderül a hajtás után! 

shutterstock 235756507
Fotó: Shutterstock
Távolról sincs vége, olvasson még »

Emberkísérlet: egy hónap feldolgozott élelmiszer nélkül

etelka 2015. január 1., csütörtök 14:46

Rosszul vagyok attól, mi minden kerül a chipsbe, a tortillába, de még egy nyomorult tejszínbe is, úgyhogy elhatároztam, hogy egy hónapon át nem eszem olyan élelmiszert, melyet bármilyen módon előre feldolgoztak. Azaz, simán benyomom a fagyasztott borsót, de csak akkor, ha nem adtak hozzá semmit, és lemondok a pékáruról is, illetve elkészítem magam. Nem tűnt egy nagy was ist dasnak a dolog, egészen addig, míg el nem kezdtem túrni a konyhapolcot, és miközben majdnem kiköptem a virslit, rájöttem, hogy ezt is elfelejthetem egy időre, mert, hogy én nem fogok otthon virslit gyártani, az szinte bizonyosra vehető.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért bírja rosszabbul a másnaposságot, ahogy idősödik

Toma 2014. december 31., szerda 13:05

Bizonyára önnek is ismerős, hogy a húszas évei elején rendíthetetlenül, egymás után döntötte magába az alkoholt, másnap mégis kipihenve, legfeljebb csak kicsit gyűröttebben ment dolgozni, vagy ült be az iskolapadba. Aztán ahogy teltek az évek és elérte a harmincat, az átmulatott éjszakák meghozták a böjtjüket, és míg régebben nagyjából frissen tudta folytatni az életét, addig ma már két pohár bor után is kész horror a másnap, és van, hogy egy nap is kevés a regenerálódáshoz. És erről nem az olcsó pia tehet.

George F. Koob, Ph.D, a National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism igazgatója a Women's Health Magazinnak elárulta, hogy a 30-as években már rosszabbul bírjuk az alkoholizálást, ráadásul a másnapossági tünetek is jóval erősebben jelentkeznek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyolc újévi fogadalom, amit jobb, ha elfelejt

Dívány 2014. december 31., szerda 09:51

Mielőtt listát írna a 2015-ös fogadalmairól, olvassa el, melyek azok az ígéretek, amelyeket érdemes kihagyni, ha jót akar magának. Egy évvel ezelőtt persze már összegyűjtöttük, hogy milyen fogadalmak áshatják alá a fogyókúrát, de az új kezdet nemcsak diétázásból áll, és bőven akadnak olyan mondatok, amiket szintén kerülnie kell annak, aki egészségesebb vagy egyszerűen csak jobb életre vágyik. A Livestrong.com gyűjtéséből válogattunk, részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Guggolás: a tökéletes gyakorlat, ha formás feneket szeretne

tatota 2014. december 30., kedd 17:36

Guggolni mindenki tud, gondolnánk. Ám az igazság az, hogy még a rendszeresen konditermekbe járók közül is jó, ha minden tizedik szabadidős sportoló guggol helyesen. Tény, hogy a guggolásnál rengeteg dolgot elronthatunk, ami azért rossz hír, mert a helytelenül végzett gyakorlat nem sokat ér, ráadásul még sérülésveszélyes is. 

És, hogy mi a jó hír? Az, hogy Vigh Domonkos, az F&M fitness and more személyi edzője elárulja, melyek a leggyakoribb hibák, s megmutatja, hogy kell helyesen és hatásosan formálni a fenekünket ezzel a gyakorlattal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyötri a helytelen testtartás? Tehet ellene!

Sáfár Zsófia 2014. december 29., hétfő 12:59

Már az iskolai szűrővizsgálatokon rengeteg veleszületett vagy szerzett gerinc- és ízületi panasszal találkoznak az orvosok. Nemcsak az ülő életmódot folytatók, de az állandóan az okostelefonjukon lógó fiatalok is egyre többször panaszkodnak nyaki és hátfájdalmakra. Nem kizárt, hogy ön is valamilyen – mérsékelt vagy súlyosabb – gerincproblémával küzd, amit szinte természetesnek vesz, ezért talán nem is keres arra megoldást. A Súlypont Ízületklinika segítségével összegyűjtöttük a leggyakoribb statikai elváltozásokat, hogy szembesüljön azok súlyosságával és következményeivel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bevált tippek a karácsonyi pluszkilók leadására

Becca 2014. december 28., vasárnap 12:58

Az egyik legnehezebb dolog az elkerülhetetlen karácsonyi édességdömping után, hogy megálljt parancsoljunk a szervezetnek, amikor rendszerint még jóval az ünnep után is hegyekben áll otthon a sok finomság. Minden évben jön a felismerés az ünnepek után: pár kiló már megint felcsúszott, és bár ezek alig észrevehetőek, érezzük, hogy valami nem stimmel. És azzal is mindenki tisztában van, hogy óriási önmegtartóztatás kell ahhoz, hogy ne tömjük magunkba a maradék zserbót, bejglit, csokoládét. Ha gyorsan le akarja dobni ezt a pár kiló pluszt szilveszterig, és még jövőre is az idei ruháit szeretné hordani, nem árt azonnal hozzálátnia!

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 méreganyag a kozmetikumokban, amikkel érdemes óvatosnak lennie

ST 2014. december 27., szombat 09:27

Az egészséges életmódnak nagy „divatja” van napjainkban. Mindenki megfelelően akar étkezni, méregtelenítenek, hogy szépek és karcsúak lehessenek. A teljes kiőrlésű liszttel készült, zsírszegény szendvics és gyógytea után pedig sokan bemennek a fürdőszobába, és olyan anyagokat kennek a bőrükre és a hajukra, amikről nem is tudják, hogy rákkeltőek, tönkreteszik a hormonrendszert, és sok más szervet is. A chatelaine.com cikkéből kiderül, mikre kell odafigyelnie.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy bárban az "ellenséggel"

Steiner Kristóf 2014. december 26., péntek 20:03

Az arab kultúrkör és a homoszexualitás cseppet sem idegenek egymásnak – elég, ha az ottomán birodalom gőzfürdőire gondolunk, amelyek közül rengetegben Törökországtól Libanonon át Egyiptomig a mai napig zajlik a móka nap mint nap. Ám ezek a férfiak gyakran házas emberek, akik nem is álmodnának róla, hogy az életüket férfival kössék össze, mi több homoszexuálisnak sem vallják magukat – már csak azért sem, mert az egyre erősödő iszlám radikalizmussal nem merik felvenni a harcot. Ezzel szemben Izraelben, Tel Avivban még az arab közönség számára rendezett gay partisorozat sem jelent újdonságot: a város egyik legkedveltebb melegbárja, a Shpagat rendszeresen szerepeltet nemzetközi szinten elismert arab zenei csillagokat Fahel – azaz bika – nevű bulisorozatán. Ám a városközpont menő bárja inkább az egyébként is liberális családban felnőtt arabokat vonzza, illetve az izraelieket (szefárd zsidókat), akiknek családja Marokkóból, Iránból, Tunéziából, vagy más arab országokból érkezett. Pedig a palesztin területek melegjeinek is kijárna a mulatságból, nem igaz? 

10341994 722691591120893 4625712074482561410 n
Fotó: AlQaws Facebook

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

4+1 kedvelt gép az edzőteremben, ami nem sokat ér, ha fogyni akar

Toma 2014. december 25., csütörtök 19:46

Le a kalappal azok előtt, aki képesek rendszeresen rávenni magukat arra, hogy tornázzanak otthon, vagy lemenjenek egy közeli edzőterembe. Ám sokan tapasztalják, hogy hiába a sok edzés, a hatás várat magára. Még mielőtt feladná az egészet és csokiba fojtaná a bánatát, érdemes utána gondolnia: lehet, hogy csak az az ok, hogy nem épp a legjobb gyakorlatokat végzi.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 ... 136

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés