ÉLETMÓD

Sífelszerelést kölcsönözni a pályán vagy otthon érdemes?

LS 2015. január 8., csütörtök 09:49

Úgy alakult az élet, hogy egy napra elugrottunk síelni Eplénybe. A gyereknek persze se léce se bakancsa, az én lécem nagy neki, a bakancsom rég kicsi, 25 évvel ezelőtt pedig annyira nem volt divat a sisak, hogy az nincs is a családban. Szerencsére kapott egy síszemüveget karácsonyra, így legalább valamivel menőzhetett.

Így indultunk Eplénybe, totál szervezetlenül, egy ősrégi overállal, amit még Csehszlovákia lejtőin avattak fel. A környékbeli kölcsönzők zárva voltak - hála az ünnepeknek -, így úri módon, a pálya mellett kölcsönöztük ki a szükséges kellékeket. A dolog működött, mindössze a személyimet és egy rahedli pénzt kellett otthagynom. A cuccok jó minőségűek, ránézésre szinte újak voltak, a kötést is méretre állították, szóval ment minden, mint a karikacsapás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

11 egyszerű trükk a takarításhoz

ermiz 2015. január 7., szerda 14:59

A takarítás nagyjából mindig ugyanolyan unalmas és idegőrlő folyamat, melynek sosincs vége. A House Beautiful összegyűjtött néhány tippet, amivel egyszerűsíteni lehet az életet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt wellness-tipp, hogy könnyebben induljon az év

travelo 2015. január 7., szerda 11:35

Alig kezdődött el az év első munkahete, máris hullafáradtnak érzi magát? Készüljön rá 2015-re egy jó kis wellness hétvégével! Öt regeneráló tipp a Travelótól.

Besokallt a tömegtől? Menjen Grönlandra!

Sáfár Zsófia 2015. január 6., kedd 16:22

Ha elmenekülne egy kicsit a világ elől, mert elege van az újévi turistákból, vagy szeretné kipihenni az ünnepek alatti sürgés-forgást, de a gyerekkori rejtekhelyek már nem olyan nyugisak, mint voltak, akkor ezt a térképet bátran használhatja útmutatónak.

Edzőterem teszt: Fitness Factory

nemoszi 2015. január 6., kedd 10:09

10486423 864731733546368 5378329193959108681 n
Fotó: Fitness Factory

Legújabb  sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket (minimum) két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom: mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi lesz a karácsonyfával? Megeszi a kecske!

Dívány 2015. január 5., hétfő 15:47

Lassan kezd aktuálissá válni, hogyan szabaduljon meg az egyre szárazabb karácsonyfától, ami gyorsuló ütemben árasztja el tűlevelekkel a lakást. Persze lehetett kapni gyökeres fenyőfákat is, de sokan vágottat vettek, ami az ünnepek vagy vízkereszt után az utcán, a kuka mellett végzi. Egy nevadai férfi úgy döntött, egyedi módon próbálja újrahasznosítani a fákat: megeteti a kecskéivel - írja a Reno Gazette-Journal.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit sose szeretett volna tudni a nyilvános mosdókról, pedig muszáj

Sáfár Zsófia 2015. január 5., hétfő 12:48

Önnel is előfordul nyilvános helyeken, hogy térddel nyitja a mosdóajtót, könyökével zárja magára és a lábfejével próbálja megnyomni az öblítő gombját? Nincs ebben semmi szégyellnivaló, sőt nagyon is jól teszi. A higiénia kedvéért sokan akár akrobatikus mutatványokkal is képesek megnehezíteni kis- és nagydolgukat. A kutatók szerint legtöbbször meg is éri, de léteznek más hasznos trükkök is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha tényleg jól akar kinézni, mondja meg a tutit!

Sáfár Zsófia 2015. január 3., szombat 15:07

A szolgáltató- és vendéglátóipar legtöbb illemszabálya egyértelmű: a szállodákban a szobainasnak, a bárokban a pultosoknak jár némi aprópénz, az éttermekben pedig 20% borravalót illik adni, ha elégedettek vagyunk a kiszolgálással. A szépségszalonokban azonban ennél homályosabb és kissé bonyolultabb – és a fő probléma: kimondatlan – etikettszabályok is léteznek. Összegyűjtöttük azokat a helyzeteket, amelyekben a vendégek kínosan érezhetik magukat, mert nem tudják, hogy mi a szokás, mikor mit illik mondani, kérdezni vagy tenni.

Így nem lesz baj abból, ha éjjel is eszik

Dívány 2015. január 2., péntek 20:12

Amint valaki elkezd figyelni a súlyára, legalább egyszer biztos találkozik azzal a tanáccsal, hogy este 6 után már nem szabad ennie. A Cell Metabolism című folyóiratban megjelent egyik friss tanulmány is ezt bizonyítja. A tudósok egereket vizsgáltak, és míg az állatok egyik csoportja csak 9-12 órán át fért hozzá adott mennyiségű táplálékhoz, a többiek egész nap ehettek. És melyik csapat volt mégis az egészségesebb és a soványabb? Igen, az első, de ez mégsem jelentu azt, hogy a 6 órás szabályhoz a végletekig ragaszkodni kell. Hogy miért? Kiderül a hajtás után! 

shutterstock 235756507
Fotó: Shutterstock
Távolról sincs vége, olvasson még »

Emberkísérlet: egy hónap feldolgozott élelmiszer nélkül

etelka 2015. január 1., csütörtök 14:46

Rosszul vagyok attól, mi minden kerül a chipsbe, a tortillába, de még egy nyomorult tejszínbe is, úgyhogy elhatároztam, hogy egy hónapon át nem eszem olyan élelmiszert, melyet bármilyen módon előre feldolgoztak. Azaz, simán benyomom a fagyasztott borsót, de csak akkor, ha nem adtak hozzá semmit, és lemondok a pékáruról is, illetve elkészítem magam. Nem tűnt egy nagy was ist dasnak a dolog, egészen addig, míg el nem kezdtem túrni a konyhapolcot, és miközben majdnem kiköptem a virslit, rájöttem, hogy ezt is elfelejthetem egy időre, mert, hogy én nem fogok otthon virslit gyártani, az szinte bizonyosra vehető.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért bírja rosszabbul a másnaposságot, ahogy idősödik

Toma 2014. december 31., szerda 13:05

Bizonyára önnek is ismerős, hogy a húszas évei elején rendíthetetlenül, egymás után döntötte magába az alkoholt, másnap mégis kipihenve, legfeljebb csak kicsit gyűröttebben ment dolgozni, vagy ült be az iskolapadba. Aztán ahogy teltek az évek és elérte a harmincat, az átmulatott éjszakák meghozták a böjtjüket, és míg régebben nagyjából frissen tudta folytatni az életét, addig ma már két pohár bor után is kész horror a másnap, és van, hogy egy nap is kevés a regenerálódáshoz. És erről nem az olcsó pia tehet.

George F. Koob, Ph.D, a National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism igazgatója a Women's Health Magazinnak elárulta, hogy a 30-as években már rosszabbul bírjuk az alkoholizálást, ráadásul a másnapossági tünetek is jóval erősebben jelentkeznek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyolc újévi fogadalom, amit jobb, ha elfelejt

Dívány 2014. december 31., szerda 09:51

Mielőtt listát írna a 2015-ös fogadalmairól, olvassa el, melyek azok az ígéretek, amelyeket érdemes kihagyni, ha jót akar magának. Egy évvel ezelőtt persze már összegyűjtöttük, hogy milyen fogadalmak áshatják alá a fogyókúrát, de az új kezdet nemcsak diétázásból áll, és bőven akadnak olyan mondatok, amiket szintén kerülnie kell annak, aki egészségesebb vagy egyszerűen csak jobb életre vágyik. A Livestrong.com gyűjtéséből válogattunk, részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Guggolás: a tökéletes gyakorlat, ha formás feneket szeretne

tatota 2014. december 30., kedd 17:36

Guggolni mindenki tud, gondolnánk. Ám az igazság az, hogy még a rendszeresen konditermekbe járók közül is jó, ha minden tizedik szabadidős sportoló guggol helyesen. Tény, hogy a guggolásnál rengeteg dolgot elronthatunk, ami azért rossz hír, mert a helytelenül végzett gyakorlat nem sokat ér, ráadásul még sérülésveszélyes is. 

És, hogy mi a jó hír? Az, hogy Vigh Domonkos, az F&M fitness and more személyi edzője elárulja, melyek a leggyakoribb hibák, s megmutatja, hogy kell helyesen és hatásosan formálni a fenekünket ezzel a gyakorlattal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyötri a helytelen testtartás? Tehet ellene!

Sáfár Zsófia 2014. december 29., hétfő 12:59

Már az iskolai szűrővizsgálatokon rengeteg veleszületett vagy szerzett gerinc- és ízületi panasszal találkoznak az orvosok. Nemcsak az ülő életmódot folytatók, de az állandóan az okostelefonjukon lógó fiatalok is egyre többször panaszkodnak nyaki és hátfájdalmakra. Nem kizárt, hogy ön is valamilyen – mérsékelt vagy súlyosabb – gerincproblémával küzd, amit szinte természetesnek vesz, ezért talán nem is keres arra megoldást. A Súlypont Ízületklinika segítségével összegyűjtöttük a leggyakoribb statikai elváltozásokat, hogy szembesüljön azok súlyosságával és következményeivel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bevált tippek a karácsonyi pluszkilók leadására

Becca 2014. december 28., vasárnap 12:58

Az egyik legnehezebb dolog az elkerülhetetlen karácsonyi édességdömping után, hogy megálljt parancsoljunk a szervezetnek, amikor rendszerint még jóval az ünnep után is hegyekben áll otthon a sok finomság. Minden évben jön a felismerés az ünnepek után: pár kiló már megint felcsúszott, és bár ezek alig észrevehetőek, érezzük, hogy valami nem stimmel. És azzal is mindenki tisztában van, hogy óriási önmegtartóztatás kell ahhoz, hogy ne tömjük magunkba a maradék zserbót, bejglit, csokoládét. Ha gyorsan le akarja dobni ezt a pár kiló pluszt szilveszterig, és még jövőre is az idei ruháit szeretné hordani, nem árt azonnal hozzálátnia!

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 méreganyag a kozmetikumokban, amikkel érdemes óvatosnak lennie

ST 2014. december 27., szombat 09:27

Az egészséges életmódnak nagy „divatja” van napjainkban. Mindenki megfelelően akar étkezni, méregtelenítenek, hogy szépek és karcsúak lehessenek. A teljes kiőrlésű liszttel készült, zsírszegény szendvics és gyógytea után pedig sokan bemennek a fürdőszobába, és olyan anyagokat kennek a bőrükre és a hajukra, amikről nem is tudják, hogy rákkeltőek, tönkreteszik a hormonrendszert, és sok más szervet is. A chatelaine.com cikkéből kiderül, mikre kell odafigyelnie.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy bárban az "ellenséggel"

Steiner Kristóf 2014. december 26., péntek 20:03

Az arab kultúrkör és a homoszexualitás cseppet sem idegenek egymásnak – elég, ha az ottomán birodalom gőzfürdőire gondolunk, amelyek közül rengetegben Törökországtól Libanonon át Egyiptomig a mai napig zajlik a móka nap mint nap. Ám ezek a férfiak gyakran házas emberek, akik nem is álmodnának róla, hogy az életüket férfival kössék össze, mi több homoszexuálisnak sem vallják magukat – már csak azért sem, mert az egyre erősödő iszlám radikalizmussal nem merik felvenni a harcot. Ezzel szemben Izraelben, Tel Avivban még az arab közönség számára rendezett gay partisorozat sem jelent újdonságot: a város egyik legkedveltebb melegbárja, a Shpagat rendszeresen szerepeltet nemzetközi szinten elismert arab zenei csillagokat Fahel – azaz bika – nevű bulisorozatán. Ám a városközpont menő bárja inkább az egyébként is liberális családban felnőtt arabokat vonzza, illetve az izraelieket (szefárd zsidókat), akiknek családja Marokkóból, Iránból, Tunéziából, vagy más arab országokból érkezett. Pedig a palesztin területek melegjeinek is kijárna a mulatságból, nem igaz? 

10341994 722691591120893 4625712074482561410 n
Fotó: AlQaws Facebook

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

4+1 kedvelt gép az edzőteremben, ami nem sokat ér, ha fogyni akar

Toma 2014. december 25., csütörtök 19:46

Le a kalappal azok előtt, aki képesek rendszeresen rávenni magukat arra, hogy tornázzanak otthon, vagy lemenjenek egy közeli edzőterembe. Ám sokan tapasztalják, hogy hiába a sok edzés, a hatás várat magára. Még mielőtt feladná az egészet és csokiba fojtaná a bánatát, érdemes utána gondolnia: lehet, hogy csak az az ok, hogy nem épp a legjobb gyakorlatokat végzi.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőterem teszt: végre tudom, hogy kéne Bikram-jógázni!

nemoszi 2014. december 23., kedd 17:13

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra: egész pontosan azokat, ahová érvényes az All You Can Move XL-es kártyája és ahová épp elvetődök. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

Most kivételesen nem egy szokványos edzőtermet teszteltem, hanem Bikram-jógázni mentem Újpestre, a Bikram Yoga Újpest-be. És végre már tudom, hogy eddig mit csináltam rosszul az órákon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8+2 dolog, amit nem biztos, hogy tudott a hüvelyről

Toma 2014. december 22., hétfő 21:21

Azt hiszi, már mindent tud a női nemi szervről? Fogadjunk, azt nem, hogy több idegvégződést tartalmaz, mint a pénisz, vagy hogy bizony van, amiben a vagina és a cápák hasonlítanak! Kíváncsi több érdekességre is?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így triplázhatja meg az edzés hatékonyságát

Sáfár Zsófia 2014. december 21., vasárnap 20:43

Jó hírünk van azoknak, akik most kapnak észbe, hogy az ünnepek alatt sem ártana formában tartani magukat, de a családi programok miatt egyre kevesebb idejük jut a sportolásra: nem kell feltétlenül hosszú órákat eltölteni az edzőteremben ahhoz, hogy zsírt égessünk vagy szálkásítsunk. Ha ön épp nem időmilliomos, de szeretne lelkiismeretesen mozogni, akkor néhány apró trükkel könnyen megsokszorozhatja az edzések hatékonyságát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"A tesóm mindig azt mondta, bárcsak neki sem lenne lába"

ZZs 2014. december 19., péntek 13:37

Illés Fanni paralimpikon úszó, ráadásul idén megnyerte a Miss Colours szépségversenyt. Vele beszélgettünk, arról, milyen lábak nélkül felnőni, és hol tart ma Magyarországon a kerekesszékesek helyzete.

Miért vagy mozgássérült?

Adott, így születtem.

Mennyire határozta meg az életedet, mennyire fogadtad el ezt?

A mai napig rengeteget gondolkozom ezen, most rosszabb hetem van lelkileg, és előjön, de nem úgy, hogy bárcsak lenne lábam. Lehet, hogy ezt így gáznak találják az emberek, és azt gondolják, hogy ez egy begyakorolt szöveg, de nem kívántam soha, hogy legyen lábam. Pedig ez emel ki a többiek közül, és, hogy lábak nélkül úszom. Ráadásul teljesen ugyanúgy éltem az életem. mint a többiek, legalábbis a sulis időszakban. Esetleg a kirándulásokon volt más, hogy a suliban a tanárok vittek oda, vagy felmentett voltam tesi órán. Mindig épekkel jártam együtt, gimibe Zalaegerszegre jártam, 50 kilométerre az otthonomtól. Ekkor kezdtem meg az önálló életem, hét éve kollégiumban lakom.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A mozgáshiány a génjein is meglátszik

Sáfár Zsófia 2014. december 19., péntek 11:11

Ülő életmódot folytatóknak van egy jó és egy rossz hírünk: a jó az, hogy egy új svéd kutatás eredményei szerint a hosszú távú, állóképességre összpontosító edzések pozitív hatással vannak a vázizom egészségéért, az anyagcsere-folyamatok javításáért és a gyulladások csökkentéséért felelős génjeikre, szóval igen, ideje tényleg elkezdeni mozogni. A rossz hír ugyanis az, hogy igen, ennek eléréséhez mindenképp mozogni kell.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, hogy a zsír fogyáskor levegővé válik?

Dívány 2014. december 18., csütörtök 14:49

Az ünnepek után biztosan sokan fogyókúrába fognak majd, vagy legalábbis eljátszanak a diéta és az edzés gondolatával. De tudja pontosan, hogy mi történik a leadott kilókkal? Egyesek úgy tudják, hogy a zsír izommá alakul, mások szerint pedig energia és hő lesz belőle. Az igazság azonban teljesen más, a hajtás után el is olvashatja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 ok, amiért jobb télen edzeni

Toma 2014. december 17., szerda 20:28

Ahogy rosszabbra fordul az időjárás, sokan azonnal bevackolják magukat a négy fal közé a kanapéra, és inkább ki sem mozdulnak, mert hát hideg van, fúj a szél is, a megfelelő ruházatot is nehéz megválasztani, szóval túl sok vele a nyűg. Pedig a téli hidegben sem olyan szörnyű edzeni, sőt, ennek is megvannak a pozitívumai. Elmondjuk, mik ezek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!
  • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
  • Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hirdetés