ÉLETMÓD

Randira készül? Egyen tökmagot, zellert és humuszt!

Dívány 2014. augusztus 21., csütörtök 20:26

Ön emlékszik, hogyan készült az első randijára? Ideges volt és szerette volna a legjobb formáját mutatni, igaz? Ebben az égvilágon semmi szokatlan nincs, a többség feszült az első pár találkozó előtt. Szerencsére azonban a Shape magazin szerint vannak olyan ételek és italok, amik segítenek abban, hogy nyugodtan és kisimultan érkezzen meg a randira. Akkor is érdemes ezekkel megpróbálkozni, ha vacsorázni mennek, a zöld teától például még éberré is válhat egy nyűgös nap végén.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Őszies az időjárás? Sebaj, álmodozzon velünk a legszebb borvidékekről!

travelo 2014. augusztus 20., szerda 16:22

Az elmúlt napok ősziesre forduló időjárása miatt azon kaptuk magunkat, hogy a pálmafás tengerpartok helyett inkább már tarka tájakról, vidám szüreti mulatságokról álmodozunk. Biztosan nem vagyunk egyedül ezzel az érzéssel, így megmutatjuk három (plusz egy) kedvenc borvidékünket, ahová érdemes elutazni 2014 őszén. Sőt, azt is eláruljuk, mit láthat a szőlőtőkéken és borospoharakon kívül, ha ellátogat ezekre a képeslapra kívánkozó tájakra.

Szőlőteraszok a tóparton: Lavaux, Svájc

Lavaux borvidéke Svájcban, Közép-Európa második legnagyobb édesvizű tavának, a Genfi-tónak az északi partvidékén fekszik. A 2007 óta világörökségi védelmet élvező szőlővidék 898 hektáron terül el, a szőlőt mintegy tízezer, kőtámfalú teraszon művelik. A Genfi-tó és a teraszok fantasztikusan néznek ki, ezt a tájat egyszer az életben mindenkinek látni kell!

Mi pont két éve néztük meg magunknak a Vevey és Lausanne között elterülő vidéket, és egy kis időt egy helyi szőlősgazdánál is vendégeskedtünk. Bár mi csak elsuhantunk Vevey mellett, aki több időt tölt a környéken, érdemes ezt a várost is meglátogatni, itt élt Charlie Chaplin, Jean-Jacques Rousseau, édesszájúaknak pedig jó hír, hogy itt van a Nestlé központja is.

Epesses-nél szálltunk le a vonatról, majd a településre felbaktatva egy csodás panorámájú kertben kóstoltunk saszla szőlőből készülő helyi borokat. A teraszosan elhelyezkedő szőlőt kézzel művelik meg, mert gépekkel nem férnek hozzá a tőkékhez, így a bor ára is drágább, 15 euró körül van egy palack. Bár nagyon üdítő, kellemes, zamatos borokat készítenek erre, amiket érdemes megkóstolni, a magyar boltok polcain ne nagyon keressék: a svájciak csupán két százalékot exportálnak. Borkóstolás után a gyönyörű tájban az embernek kedve támad facér szőlősgazdák elérhetőségei után érdeklődni, hogy tovább tartson az itteni életérzés... Vagy ha azt nem, legalább felvásárolni a teljes borkészletet.

Ha már a környéken járunk, érdemes betérni a mediterrán hangulatú Montreux-be is, ahol gyönyörűen gondozott pázsit, tarka virágok fogadják az érkezőt, a tóparti promenádot elegáns grand hotelek szegélyezik. Montreux határában fekszik a tavon a Chillon-i kastély, ahol még Lord Byron is vendégeskedett, és verset is írt róla. Ha még nem volt elég a kastélyokból, például Gruyéres-be kirándulhatunk. A település mennyei sajtját se hagyják ki, a kóstolást üzemlátogatással lehet egybekötni. További tippek Lausanne és a környék felderítéséhez korábbi cikkünkben: ide kattintson érte!

Zseniális borok és a Willendorfi Vénusz lelőhelye: Wachau, Ausztria

A wachaui kultúrtáj Alsó-Ausztriában, egy harminc kilométeres völgyszorosban található a Duna mentén. 2000-ben került fel a világörökségi listára. Amint megérkezünk ide, egyből nyilvánvalóvá válik, miért: a wachaui borvidéken hangulatos borozók, érdekes templomok, várromok és lenyűgözően szép táj fogad. Teraszos művelésű, lépcsőzetesen elhelyezkedő szőlőültetvények, csodás panoráma, középkori és barokk építészeti emlékek, no meg izgalmas borok – kell ennél több?

Érdemes kerékpárt hozni magunkkal, vagy bérelni egyet, és a jól kiépített kerékpárúton élvezni a természet közelségét. De a Wachaun át is vonatozhatunk, és persze hajózni is lehet. Érdekesség még, hogy itt található Willendorf település is, ahol a vasút építésekor került elő a híres Willendorfi Vénusz szobrocska, amit ma Bécsben, a Természettudományi Múzeumban lehet megnézni.

A wachaui kultúrtájat az apátságáról híres Melk zárja le, Kremsből autóval fél óra alatt érhetünk át ide. Bár a melki apátság jellegzetes, sárga, barokk épületegyüttesét a többség csak az autópályáról szokta látni, érdemes közelebbről is megismerkedni ezzel a hatalmas bencés apátsággal – gyönyörű kertet és izgalmas, modern kiállítást rejt.

Ha az osztrák Dunakanyarban járnak, még egy települést kell feltétlenül felkeresniük: Wachau kapuját, Krems városát. A település egykor Bécs riválisának számított, és kiterjedése mellett jelentős bortermelése – a százezer litert is meghaladta a város által exportált bormennyiség a 11-12. században – és kereskedelme miatt volt már akkoriban is fontos hely. Bár természetesen van modern része is, a történelmi óvárosát érdemes felkeresni ennek a városkának.

A környékről szóló korábbi cikkünkért ide kattintson, az osztrák borokról szóló élménybeszámolónkat erre találja.

Festői dombok, ódon települések és remek borok hazája: Toszkána, Olaszország

Végül, ha jó borokról, lenyűgöző tájakról és hangulatos településekről együttesen esik szó, nem maradhat ki Toszkána sem. Az Apennini-félsziget északnyugati részén elhelyezkedő hegyes-völgyes táj sajátos mikroklímával rendelkezik, több kitűnő minőségű bort előállító vidék hazája. Két kedvencünk a Firenze és Siena között elterülő Chianti, illetve San Gimignano, ahol a kiváló fehér Vernacciát készítik.

Míg Chianti területe a francia Bordeaux után a világ második legnagyobb szőlőtermesztő és bortermelő vidéke, addig a Vernaccia di San Gimignano egészen kis területen, csak az azonos nevű város környékén készül. Amiben közösek, azok a festői dombok, hangulatos parasztházak és ódon hangulatot árasztó, középkori jegyeket a mai napig magukon viselő települések.

A környéken található városok közül a reneszánsz fellegvárát, Firenzét valószínűleg senkinek sem kell bemutatnunk Ponte Vecchiótól, Uffizin át a Pitti-palotáig. De Sienát kagyló alakú főterével, vidám csíkos katedrálisával és zegzugos utcáival éppúgy kár lenne kihagyni, mint a középkori Manhattant, San Gimignanót. A város egykor 70 lakótoronnyal büszkélkedett, ma már csak 14 áll belőlük. Fantasztikusan hangulatos település a sok turista ellenére is, mindenképpen nézzék meg, ha erre járnak!

+1: Kedvet kapott a borozáshoz, de nem menne érte ilyen messzire? Irány Etyek!

Szőlőre és borokra vágyó Budapestieknek remek egynapos célpont lehet a fővárostól nagyjából harminc kilométerre fekvő Etyek. A hangulatos Fejér megyei község 2012-ig a komoly tömegeket vonzó fesztiválnak, a Kezes-Lábosnak, illetve a Pincefesztiválnak adott otthont, majd szakítva a korábbi hagyománnyal, egy jóval családiasabb, barátságosabbfesztivált álmodtak a szőlőhegyre: az Etyeki Pikniket. És bár békeidőben is érdemes ellátogtani Etyekre, mi azt tanácsoljuk, érdemes esélyt adni ennek a kellemes fesztiválnak. Az őszi Etyeki Pikniket szeptember 6-án és 7-én tartják az Újhegyi és Szépvölgyi pincesoron, a részletes programot ide kattintva találják.

A profilváltás óta kétszer volt szerencsénk eljutni a fesztiválra, egyszer kettesben, egyszer gyerekekkel együtt, és mindkétszer imádtuk a rendezvényt. Hogy mi tetszett a legjobban? Az, hogy amikor ide ellátogat, nem egy személytelen kirakodóvásár résztvevőjének érzi magát az ember, hanem szívesen látott vendégnek. Ahol a sajtkészítővel kedélyesen elbeszélgethetünk, ahol kiülhetünk a pince előtti kisasztalhoz vadidegenekkel beszélgetni, ahol, ha úgy tartja kedvünk, a kert végébe vagy a szőlő tövébe is leteríthetjük a pokrócunkat. És ahol a pince mögött egyszercsak egy fergeteges rockabilly-buliba csöppenhetünk, ahol együtt táncol mindenki a kétévestől a nagymamáig.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Hiába fogy le, nem lesz boldogabb

Dívány 2014. augusztus 20., szerda 14:36

A túlsúllyal együtt élni nehéz, de komoly küzdelemmel jár a fogyás is – csakhogy az ember reméli, ha eléri a kitűzött célt, minden jobbra fordul. Nem akarnánk elvenni a kedvüket az egészségesebb életmódtól,  de ne higgyék, hogy ezzel egy csapásra minden szép lesz: egy új tanulmány szerint a vágyott boldogságot csak kevesen érik el, sőt, akadnak, akik még depressziósak is lesznek a fogyókúra végére. Mielőtt bánatában kienné a hűtőt, olvasson tovább: erre is van megoldás, csak kell hozzá némi nyitottság.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy igazán jó fesztivál receptje

zezse 2014. augusztus 19., kedd 19:26

Hétvégén a Bor, mámor, Bénye fesztiválon jártunk, ami nagyon nem olyan, mint a szintén ekkor csúcsra járó Sziget, de Kapolcshoz vagy az Ördögkatlanhoz se hasonlítanánk. Hogy akkor mitől volt mégis annyira jó? Megpróbáltuk összeszedni a hozzávalókat, de ennél még sokkal többet árulunk el a galériában! 

1. Kell hozzá egy viszonylag kicsi település

Ez ebben az esetben Erdőbénye, amely a környező falvakhoz hasonlóan a tokaji borvidék része, ami azt jelenti, hogy - kis túlzással - minden háznál lehet bort kapni.

2. Legyen valami rendes apropója, mert a falunap azért ehhez már nem elég

Erdőbénye egy dologban gazdag (na jó, valójában van kovaföldje is, de ezt nem lehetne ilyen vendégcsalogatóan megünnepelni): a borban. Tehát borfesztivált kell csinálni.

3. Legyen kellően messze Budapesttől

A tömeg nem tesz jót a fesztiváloknak, a Szigeten is micsoda tülekedés van, hát kinek kell ez? Ide viszont csak a legelszántabbak jönnek el, főleg mert szállást is nehéz találni. Részegen vezetni meg nem buli.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tandemugrás: extrémsport fejfájás ellen

Hámori Barbara 2014. augusztus 19., kedd 15:05

Sokszor hallani, hogy be vagyunk zárva a saját világunkba, ám olykor elég egy kis dolog is, hogy kimozdítson minket onnan, és új szemszögből lássuk – akár csak egy darabig – az életet. Szerintem nem vagyok/voltam egyedül azzal a kívánsággal, hogy egyszer fejvesztve ugorjak ki egy repülőgépből – persze, akárcsak a siklóernyőnél, most is tandemben. Íme egy újabb sport, amit kihúzhattam a listámról!

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 dolog, amit rosszul tudott a szexről

Toma 2014. augusztus 18., hétfő 19:23

Tiniként az ember gyakran elhisz mindenféle mendemondákat a szexről, amiket az évek folyamán jobb esetbe a helyükre tud tenni. Persze ez még nem jelenti azt, hogy már mindenki mindennel tisztában is van, mire csinálni kezdi. Lássuk, melyek a leggyakoribb tévhitek!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kedves kis Bubi-naplóm!

Dívány 2014. augusztus 18., hétfő 10:47

Augusztus 2.

Kedves naplóm! Óriási mázlim van, épp elkaptam a hírt, hogy a Bubit megint ki lehet próbálni, regisztráltam gyorsan, be is kerültem az újabb ezer tesztelő közé. Tekerés!!! Aha, vagyis előtte a papírmunka.

Aug. 6.

Ma kutyafuttában beugrottam szerződést kötni a BKK-val az Etelére. Elég csillivilli irodát alakítottak ki az aluljáróban, tisztára Nyugat-Európában éreztem magam. Az ügyfélszolgálatos csávó ugyan láthatóan eléggé unta magát, de rendes volt, mert legalább kijavította a regisztrációkor elszúrt telefonszámom. Akkor most már tényleg a tekerés jön, ugye?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bunkó főnök ellen is van megoldás

ST 2014. augusztus 18., hétfő 09:23

Sajnos, a munkahelyek többségén számolni kell egy kikerülhetetlen tényezővel, ez pedig a főnök. Ha szerencsés, akkor a feljebbvalója egy nyugodt és előrelátó gondolkozású ember, aki a motivációt pozitív megerősítéssel, és jutalmazással képzeli el. A kevésbé szerencsések kénytelenek megtapasztalni azt, hogy milyen az, amikor a főnök egyszerűen bunkó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Támad a nyaralás utáni depresszió? Támadjon vissza!

Steiner Kristóf 2014. augusztus 16., szombat 18:48

Mindannyian ismerjük azt a világot megrengető tragédiákkal, égszakadással-földindulással egyenértékű helyzetet, amikor a nyaralás véget ér. Hazaérve ott állunk a lakás kellős közepén, a bőröndben három mosógépnyi koszos ruha, a naptárban pedig a rémhír: holnap már dolgozni kell. Ám ha nem is egyszerű kigolyózni a nyaralást követő depressziót, szerencsére nem lehetetlen. Íme néhány tipp, hogy a szünidő során szerzett pozitív energiákat sikerüljön átmenteni a hétköznapokba.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt teszi bőrével a napfény

Dívány 2014. augusztus 15., péntek 11:41

Amikor megszületünk, mindenkinek tökéletes a bőre, később eltérő ütemben öregszik, ami erősen függ attól is, mennyi napsütés éri. Az egyik alapvető védekezés tehát a bőr öregedésének lelassítására, a maradandó sérülések elkerülésére például, hogy soha ne felejtsük el bekenni magunkat napvédő termékekkel, ha sokat tartózkodunk a napon vagy magas az UV-sugárzás. Ezért készítette el Thomas Leveritt író és fotós a következő videót, amit eddig már több mint egymilliószor tekintettek meg - írja a Designboom.

A művész ugyanis brooklyni járókelőket fotózott le UV-kamerával, majd mutatta meg nekik a végeredményt. A résztvevők jó részét sokkolták a látottak: az UV megvilágítás ugyanis a fényképeken feltárta az emberi szem számára normál fénytartományban láthatatlan bőrelváltozásokat, sérüléseket, amelyeket a napfény okozott az arcukon. Leveritt kísérletéhez tartozik még, hogy ezután megkérte alanyait, kenjék be az arcukat fényvédő krémmel. Bár ezek természetesen átlátszónak tűnnek felkenve, az UV-sugarak számára a következő képeken áthatolhatatlan fekete maszatként látszanak - ezzel is demonstrálva e krémek hatásosságát a káros sugárzással szemben.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért kell félévente kikukáznia párnáit

Dívány 2014. augusztus 14., csütörtök 19:45

Sokan értenek egyet abban, hogy egy megfelelően megválasztott párna elengedhetetlen a jó, pihentető alváshoz. Ez így is van, azt viszont már kevesen tudják, hogy milyen sűrűn kell újabb szettet beszerezni, és milyen bajuk származhat abból, ha tovább ragaszkodnak egy párnához, mint kellene.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5+1 ingyenes városnéző tipp Európa legmenőbb városaiban

travelo 2014. augusztus 13., szerda 11:10

Európai nagyvárosban nyaral idén? Esetleg már az egyik őszi hétvégére tervez kiruccanást? Az útiköltség számolgatásakor nyugodtan felejtse ki a listából a legszuperebb látnivalók belépődíjait! Hiszen minek költene városnézésre, ha ingyen is megteheti? Nézze meg ingyen...

1. London világhírű múzeumait!

Londoni hosszú hétvége tervezgetése közben például jó tudni, hogy a köztulajdonban levő angol múzeumok látogatása eleve ingyenes: így belépti díj nélkül megcsodálhatjuk a Természettudományi Múzeum és a Tudományos Múzeum kincseit, a Nemzeti Arcképcsarnok portréit és a Victoria és Albert Múzeum fantasztikus iparművészeti remekeit is. A tárlatok általában délután 5-6 körül zárnak, de a legtöbb múzeum külön belépti díj ellenében minden hónapban egy-két nap késő estig látogatható.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Önt is kikészítik a frontok?

Becca 2014. augusztus 13., szerda 10:20

Elég szeszélyes volt a nyár eddig, és az előrejelzés szerint a következő napokban is ez folytatódik: az egyik pillanatban borult, szeles és hűvös az idő, aztán hirtelen igazi kánikula alakul ki, majd ismét leszakad az ég. Nem elég, hogy a munkahelyén nagy a nyomás és ezernyi teendője van, nem lehet ingerült a gyerekkel és családtagjaival sem, és a sűrű hőingadozás (és az ezzel járó fronthatások) egyáltalán nem segítenek ezen. Azon kívül, hogy idegesebb, nyugtalanabb, feszültebb lehet a megszokottnál, még számtalan kellemetlen tünete van az időjárás-változásnak: fejfájás (akár migrén is), alvási zavarok, szédülés, depresszió, levertség, feledékenység, de akár szív- és keringési zavarok, légzési problémák is felléphetnek. És sajnos ha egyébként is rossz alvó, esetleg éppen egy rossz periódusban van, akkor a tünetek még erősebbek lehetnek. Rosszul hangzik, tudjuk, éppen ezért szakértőt kérdeztünk a témában, hogy milyen taktikákkal lehet kicselezni az időjárást. Németh Ákos, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vezető tanácsosa; geográfusa és éghajlati szakértője segítségével szedtük össze a hasznos tanácsokat.

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindent a gombászásról - kisokos kezdőknek

LS 2014. augusztus 12., kedd 16:03

Képzelje el, hogy a rekkenő kánikulában árnyas fák alatt sétál, melyek kellemes hűvöset biztosítanak ebben a fullasztó hőségben. Egyre több őzlábat, vargányát és piruló galócát talál, mígnem egyszercsak maga elé ugrik egy zöldruhás alak, és azt követeli, hogy mutassa meg a gombákat, melyeket gyűjtött. A természetvédelmi őrnek ehhez joga van, bár lelőni valószínüleg nem fog, büntetni büntethet.

Nem viccelünk: bár kevesen tudják, léteznek védett gombafajták, melynek ugyanúgy eszmei értékük van, mint a hóvirágnak. Ráadásul sok helyen nem is lehetne gombászni, de ezt se mindenki tudja.

Most érdemes gombászni menni, az erdők tele vannak gombákkal, a sok eső jót tett nekik. Ha viszont még sosem gombászott, akkor érdemes szakértővel kóborolni, azaz keresni egy tanfolyamot, vagy gombászt, aki ilyen túrákat szervez. Persze, lehet szakértő nélkül is gombászni, de ha nem akarja a Blikk címlapján találni magát, akkor érdemes a leszedett gombát bevizsgáltatni.

2014-08-11 13.09.01
Távolról sincs vége, olvasson még »

Elektromos kerékpárral Ausztriában? Miért ne!

Hámori Barbara 2014. augusztus 12., kedd 14:41

Egy korábbi cikkemben már említettem, hogy mennyire szeretek biciklizni, mivel azon kevés sportok egyike, amely teljesen kikapcsol. Az E-bike-ról hallottam már korábban is, de be kell valljam, elég szkeptikusan álltam hozzá: „Bringázni rásegítéssel? Ugyan!” Azonban mivel a legtöbb sportot ki akarom próbálni, ennek is eljött az ideje akkor, amikor egy barátom felhívott és megkérdezte, hogy van-e kedvem Ausztriába menni egy E-bike túrára. Hát így kerültem Raurisba a hét órás utazás után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 hiba, amit már 10 óra előtt követ el egészsége ellen

Becca 2014. augusztus 11., hétfő 10:56

Van a Sokkal jobban indulhat a napja néhány egyszerű trükk elsajátításával – írja a Huffington Post egyik cikkében. Felsoroljuk, hogy mik ezek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt hiszi, nincs nyelvérzéke? Nagyon téved!

Sáfár Zsófia 2014. augusztus 10., vasárnap 18:30

“Nincs időm. Nincs pénzem. Hülye vagyok hozzá.” Ezek a leggyakoribb kifogásai azoknak a felnőtteknek, akik ugyan eljátszottak a gondolattal, hogy a jobb élet reményében, karrierjük vagy családjuk miatt megtanuljanak egy új nyelvet, de gyorsan le is tettek róla. Pedig ha ezeket a sorokat képes végigolvasni és megérteni, akkor igenis jó esélyei vannak arra, hogy bármilyen idegen nyelvet könnyedén elsajátítson.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 tévhit az izzadásról

Toma 2014. augusztus 9., szombat 11:12

Az izzadás ellen a legtöbb ember harcol, hiszen nem kelt valami higiénikus benyomást az, ha a ruha hónalj részén egy-egy hatalmas, nedves folt díszeleg. Bár az élet velejárója és mindenki tapasztalja, mégis sok a tévhit a verejtékkel kapcsolatban. Tudta például, hogy izzadással nem is méregtelenít? Vagy, hogy miért hagy sárga foltokat a felsőn?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyakorlatok az elfelejtett izomcsoportoknak

Bánkuti Gabriella 2014. augusztus 8., péntek 12:04

16 éve edzősködöm és láttam már sok érdekes dolgot az edzőteremben: fiatalokat, akik hatalmas súlyokkal edzenek sokszor szabálytalanul, meggondolatlanul, belemegítés és a nyújtás elhagyásával.  Az edzőteremből biztosan ismerősek azok a férfiak is, akik bicepsz-tricepszre-mellre-hátra lázasan edzenek, de a lábról megfeledkeznek. Végeredmény egy igazán vicces pipaszár láb, hatalmas felsőtesttel. Természetesen a nők is hibáznak. Sokaknak - ahogyan nekem is - fontos a has és a fenék edzése, de hátazni, karozni nem szeretnek, mert attól félnek, hogy akkor nagyon izmosakká válnak. Ez azonban nem így van. Ahhoz, hogy hatalmas izmokat növesszünk, évek kellenek. Tehát nézzen bele a tükörbe, vizsgálja meg magát kritikus szemmel, majd vallja be, hogy mi az a testrész, ami még alakítást igényel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sötétben is jól láthatóan indexelhet a biciklis karpánttal

Edicsek 2014. augusztus 7., csütörtök 18:13

Magyarok álltak elő azzal a találmánnyal, ami pofonegyszerű módon segítene a biciklisek és nem utolsó sorban az autósok életén. A Useeme egy LEDes irányjelző csuklópánt, ami segít sötétben is jelezni ha biciklijével kanyarodni szeretne. A családi startup keretében készülő termékkel a fejlesztők egyszerűbbé és biztonságosabbá szeretnék tenni a városon belüli biciklizést, amihez az Indiegogo közösségi finanszírozási portálon gyűjtenek pénzt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túlsúllyal is lehet futni!

Sáfár Zsófia 2014. augusztus 7., csütörtök 15:23

“Fuss, zsíros, fuss!” - kiabálta egy kisfiú a szabadban edző Julie Creffieldnek, akinek ráadásul orvosa is kiadta az ukázt: túlsúlyával ne erőltesse a futást. „Amikor mások gúnyolódásának célpontjává válsz, teljesen elveszítheted az önbizalmad és rádöbbensz, hogy talán mégsem nézel ki olyan jól, mint ahogy azt gondoltad” - nyilatkozta a Today.com-nak a Londonban élő Julie Creffield.

A The Fat Girl's Guide To Running oldal alapítója belefáradt az őt ért támadásokba, ezért létrehozta a TooFatToRun blogot. Ennek segítségével szeretné sorstárasainak megmutatni, hogy a túlsúlyos embereknek sem szégyen a futás, és nekik is fontos az egészséges életmód.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 tipp, hogy tényleg csak éhesen egyen

Becca 2014. augusztus 6., szerda 13:19

Van abban valami erősen abszurd, hogy a XXI. század jóléti társadalmaiban élőknek már komoly szakértői segítség kell ahhoz, hogy el tudják dönteni valóban éhesek-e. Igen, ez elég hülyén hangzik, de ha megtörtént már önnel, hogy csak azért ment a többiekkel ebédelni, mert már unta az egész napi mókuskerekét, vagy bedobott egy zacskó ropit, esetleg egy kis csokoládét, mikor a főnöke kicsit rászállt, akkor önnek is van mit tudatosítania a szervezete működésén. Persze, ha ön annyira szerencsés alkat, hogy akár egy cukrászdányi édességet is bevághat minden nap, mégsem hízik, fölösleges tovább olvasnia. Ha viszont oda kell figyelnie az étkezésre, de nem akar emiatt szenvedni és éhezni, mostantól könnyű dolga lesz, segítünk!

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tíz tipp azoknak, akik utálnak repülni

travelo 2014. augusztus 6., szerda 10:52

Melyik bőrönd a legjobb repülőre?  

Mivel a legtöbb légitársaság szigorúan megszabja, mekkora kézipoggyászt vihet fel magával a fedélzetre (kattints ide az aktuális méretekért!), ezért olyan táskát vagy bőröndöt érdemes felvinni, ami a méretkorlátozásnak megfelel. Fontos az is, hogy egész biztosan beférjen a fej fölötti tárolórekeszbe vagy a lábunk előtt lévő ülés alá. Amúgy a gurulósbőrönd mindennél sokkal jobb, mivel nem kell cipelni, ha pedig nem akarunk kétévente újat venni, érdemes az olcsó kínai gagyi helyett beruházni egy könnyű és puha, jó minőségű négyszögletes táskába.

452380104
Fotó: Bloomberg / Europress / Getty

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Grand up: koreográfia, amiben nem veszhet el

Hámori Barbara 2014. augusztus 5., kedd 16:10

Miután kirugdostam magam a kick-box aerobik órán, a barátnőmmel együtt úgy döntöttünk, hogy ezután legyen valami könnyedebb a következő kipróbálandó sport. Egyenesen a kisterembe mentünk hiphop táncra – a magam részéről eléggé mérsékelt sikerrel. Hozzáteszem, épp egy fogműtét után voltam, így kevesebb aktivitással tudtam részt venni az órán. Ezután megnéztük a programfüzetet, ahol láttuk a következő óra nevét: grand up. Nem tudtuk milyen lesz, és egyszerre csak több ilyen feliratú pólóban járkáló nőre is figyelmesek lettünk...45 perccel később mosolyogva, vidáman távoztunk az óráról.

Hámori Barbara
Hámori Barbara
Távolról sincs vége, olvasson még »

A diétázás öt alapszabálya

Becca 2014. augusztus 5., kedd 11:27

Rengeteg legenda kering már különféle tuti módszerekről, amikkel a  legegyszerűbben és leggyorsabban lehet lefogynimégis a legjobb megoldás súlyvesztésre valójában nagyon egyszerű – írja az angol Shape magazin . Nem kell mást tenni, mint betartani öt egyszerű szabályt – bármelyik étel elhagyása, letiltása nélkül. Az alább felsorolt pontokban van igazság, és tényleg jelentős eredményeket lehet elérni ezek megtartásával, azért mi mégis hozzátennénk egy apróságot: a kalóriaszámlálást. Úgy véljük, ez elengedhetetlen a sikeres fogyókúrához.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 ... 124

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés