ÉLETMÓD

Ha nem hitt az otthoni munkában, most majd fog

Dívány 2015. február 5., csütörtök 18:24

Számtalanszor írtunk már arról, hogy miért is jó otthon dolgozni, és a Standford Egyetem legújabb kutatása is ezt bizonyítja. Akár hiszik, akár nem, sokkal hatékonyabb az, akinek nem kell bemennie a munkahelyére, hanem otthona négy fala között végezheti el a feladatait.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kocogásból is megárt a sok

Dívány 2015. február 5., csütörtök 10:22

A futás sokak kedvenc sportja, de nem mindegy, hogy mennyit és hogyan edzünk, és azoknak is oda kell figyelnie a mennyiségre, akik inkább kocognak. Egy friss, a Journal of the American College of Cardiology című folyóiratban megjelent kutatás szerint ugyanis ezt is túlzásba lehet vinni, és annyit árthatunk vele, mintha ki sem mozdulnánk otthonról. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fontosabb az egészsége a külsejénél? Akkor szálljon le a mérlegről!

Sáfár Zsófia 2015. február 4., szerda 15:52

Egy diéta vagy életmódváltás célja lehet a súlyvesztés, alakformálás, allergia kúrálása vagy bizonyos betegségek megelőzése. Amikor azonban a külső megjelenésünk javításán dolgozunk, hajlamosak vagyunk a számok csapdájába esni - éppen testi és lelki egészségünk rovására. Louise Thorndycraft walesi jógaoktató mesélt a Díványnak arról, hogy önsanyargatás, a kilók állandó ellenőrzése és a megszállott kalóriaszámolgatás nélkül is lehet elégedetten a tükörbe nézni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csuja Imrénél menőbben még senki sem tanított újraélesztést

mzd 2015. február 4., szerda 13:13

Belefutottunk egy videóba, amelyen többek között Csuja Imre látható és amelyet – mint később kiderült – az Országos Mentőszolgálat Alapítványa készített. A maffiafilmek "faggatási" helyszíneire hasonlító díszletek között az 54 éves színművész stílusosan az örökzöld Stayin' Alive (magyarul Életben maradni) zenéjére (és ritmusára) mutatja meg, hogy mit tegyünk, ha valaki rosszul lesz és eszméletét veszti a közelünkben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tekerésben dobogósak vagyunk az Unióban

mzd 2015. február 4., szerda 10:29

Ez Európai Bizottság tavaly év végén publikált egy elemzést, amelyből kiderül, hogy az EU tagállamai közül hol melyik közlekedési mód a legnépszerűbb és miért. Egy átlagos EU-s háztartás évenkénti, utazással kapcsolatos költségeit 4530 euróra (1,4 millió forintra) becsülik, így egyáltalán nem elhanyagolható tétel – pláne nem magyar pénztárcához mérve. A Bizottság DG MOVE névre hallgató szervezetének egyik nem titkolt célja, hogy a hatékony, biztonságos és környezetbarát közlekedési eszközöket népszerűsítse, ehhez pedig kapóra jött a 2014 októberében végzett kutatás is, ahol megismerhették az európai lakosok véleményét és igényeit. Szintén célul tűzték ki, hogy a közlekedési szektort barátságossá, versenyképessé és vonzóvá tegyék.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Másfél év várakozás egy csípőprotézis ára, ha nincs pénze

mzd 2015. február 3., kedd 13:58

Remélhetőleg nem volt még rá szüksége, de ha mégis, akkor biztosan ismerős a helyzet, hogy ma Magyarországon egy MR vizsgálatra fél évet kell várnia, a gyógyító beavatkozásoknál pedig még ennél is többet. A közel tízmilliós lakosság 70%-a vesz igénybe rendszeresen járóbeteg-ellátást, ami évente 65-70 millió orvos-beteg találkozást jelent, a legfrissebb adatok szerint pedig az OEP által kezelt központi várólistán több mint 80 ezer beteg található. Kicsit régebbi statisztika, de szintén elképesztő számokról van szó: 2012-ben 842 000 CT, valamint 338 000 MRI vizsgálatot végeztek Magyarországon - olvasható a WEBBeteg sajtóközleményében. A helyzet pedig a jelek szerint csak egyre rosszabb lesz, szóval jó, ha elkezd spórolni, mert persze ezt is csak saját zsebből (azaz az adók és a tébé-fizetés után megmaradt) jövedelméből finanszírozva tudja megoldani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Feszes idomok Valentin-napra - 10 gyakorlat mindkét nemnek

Bánkuti Gabriella 2015. február 3., kedd 13:11

Február 14-én szerelem fog szállni a levegőben. Nem tudok tanácsot adni abban, hogy mi a legjobb ajándék, de Zákányi Zoli fitneszmodell kollégámmal mutatunk pár gyakorlatot, amik segítségével tovább tökéletesítheti testét erre a napra. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így vészelheti át a hosszú megbeszéléseket és értekezleteket

Dívány 2015. február 3., kedd 10:21

Rendszeresen elkalandoznak a gondolatai a meetingeken, le se tudja tenni a telefont a kezéből, alig bírja nyitva tartani a szemét? Ez előbb-utóbb visszaüthet. Szerencsére itt van néhány tipp, ami segíthet megoldani ezt a problémát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így segítenek a testápolók a száraz bőrön!

Dívány 2015. február 2., hétfő 11:36

Késő ősszel és télen a kinti hideg és a benti száraz, de meleg levegő tönkreteszi a bőrünket. Nincs mit tenni, ilyenkor tényleg gyakran elő kell venni a testápolót és a többi hidratálókrémet. Ha érdekli, hogyan is működnek ezek a termékek, akkor nézze meg a hajtás után az American Chemical Society videóját!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amiről az élelmiszercímkék hallgatnak

Sáfár Zsófia 2015. február 1., vasárnap 18:39

Az élelmiszercímkéknek a fogyasztók számára minden fontos információt tartalmazniuk kell ahhoz, hogy tudjuk, pontosan mit is készülünk enni és közben a kalóriák számolgatásával se gyűljön meg a bajunk. Magyarországon tavaly decemberben lépett életbe az a rendelet, amely a vásárlók tájékoztatása és védelme érdekében előírja, hogy bizonyos termékek címkéjének tartalmaznia kell az energiatartalmat és a tápanyag-összetevőket is. De gondolta volna, hogy a kalóriaértékek annyira trükkösek, hogy akár 20%-os eltérést is mutathatnak? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kész baktériumtenyészet lehet a műszálas edzőruha

Dívány 2015. január 31., szombat 13:53

Elhatározta, hogy ezentúl rendszeresen jár majd edzeni? Nagyon dicséretes, ne hagyja, hogy bármi is elvegye a kedvét! Persze a kutatók lázasan dolgoznak azon, hogy utánajárjanak, milyen veszélyek is leselkednek arra, aki nem ügyel megfelelően a higiéniára, és itt most nem csak mocskos öltözőszekrényekre és összeizzadt edzőgépekre gondolunk. Azt eddig is tudtuk, hogy a műszálas edzőruhákat jobban szeretik a baktériumok, de a probléma túlmutat azon, hogy az ilyen cuccokban emberesebb szagunk lesz, mintha pamutban tornáznánk – figyelmeztet az American Society For Microbiology (Amerikai Mikrobiológiai Társaság). Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így változott a tökéletes női test ideálja 100 év alatt

Dívány 2015. január 30., péntek 18:34

Száz év hosszú idő, és az 1900-as évek talán mozgalmasabbak voltak bármelyik évszázadnál. A Greatist egy cikkben azt foglalta össze, hogyan is változott meg évtizedről évtizedre a tökéletes női testről alkotott kép, és hogyan jutottunk el oda, hogy a nagy fenék most (megint) népszerű lett

Az 1910-es, a 1940-es, az 1950-es, az 1980-as és a 2000-es évek ideáljai 
Az 1910-es, a 1940-es, az 1950-es, az 1980-as és a 2000-es évek ideáljai 
Fotó: Greatist
Távolról sincs vége, olvasson még »

6 intő jel, ami arra utal, hogy magányosabb, mint szeretné

Toma 2015. január 30., péntek 17:10

Az ember alapvetően társas lény, ennek ellenére vannak olyanok, akik nem szívesen közelednek másokhoz, és inkább az egyedüllétet választják. Bármilyen meglepő, de nem mindenki van tisztában azzal, hogy valójában mennyire magányos. Íme 6 kevésbé ismert jel, ami azt mutatja, talán érdemes lenne kissé nyitottabbnak lennie, még mielőtt depresszióba süllyed!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, ami a dzsúszmánia ellen szól

Sáfár Zsófia 2015. január 29., csütörtök 09:09

Már nem bánom, hogy a tavaly negyven fontért (ez a legolcsóbb árkategória) vásárolt gyümölcscentrifugámat az összeszerelés, szétszedés és tisztítás macerája miatt néhány hét lelkes használat után meguntam, és azóta is hanyagolom. Védelmemre szóljon, hogy külső nyomásra vásároltam a gépet, és még a műszaki üzletben is azon töprengtem, hogy miért nem egyszerűbb szépen elrágcsálni a gyümölcsöt. Mégis adtam neki egy esélyt, mert nincs is annál üdítőbb élmény, mint egy friss vitaminbombával indítani a napot. Pedig egyre több érv szól a divatos dzsúszok és smoothie-k fogyasztása ellen. A Daily Mailnek nyilatkozó szakemberek részletesen el is magyarázták, hogy mik ezek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Idén óceánjárón nyaralunk! Mennyibe fog ez nekünk kerülni?

travelo 2015. január 28., szerda 19:14

Évek óta ugyanoda jár nyaralni, és úgy érzi, jót tenne egy kis változatosság? Ha önállóságra és kalandokra vágyik, béreljen lakást és autót Izraelben, ahogyan kolléganőnk tette. De azzal is feldobhatja az utazását, ha látnivalók random meglátogatása helyett valamilyen tematikát választ az útnak: a Fények Éve apropójából itt ajánlottunk jobbnál jobb fesztiválokat. Sőt, még a nászútja is lehet formabontó (és még egyben pénztárcakímélő is!) ha az itt leírt itinereket követi. Persze megesik, hogy az ember az önállóság és a sok-sok szervezés helyett inkább egy kis luxussal kényeztetné magát – legyen szó akár nászútról, akár csak a jól megérdemelt éves pihenésről. Aki inkább erre vágyik, a fenti tippek helyett próbáljon ki egy egzotikus hajóutat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Emberkísérlet: zokogás a műanyagok után

etelka 2015. január 28., szerda 11:48

A harmadik hét feldolgozott élelmiszerek nélkül. Nehéz? Néha az. Hogy miről beszélek? Egy érdekes kísérletről, aminek az alanya lettem, legalább egy hónapra. Röviden és velősen: nem eszem feldolgozott élelmiszereket, kerülöm a mindenféle E-betűs jelőléseket, színezékeket, csomósodásgátlókat, meg a többi ipari borzalmat.

Ennek hatásaként olyan dillemákkal szoktam szembesülni, mint például hogy a sajtban található kalcium-klorid vajon minek számít? És az oltó? Na meg az E120, azaz a valódi kármin (nőstény pajzstetű)? Tényleg ilyen dilemmákkal küzdök nap mint nap, nem is beszélve az olyan kihívásokról, mint az, hogy zsömlét kell venni a gyereknek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Plank challenge: fogyni nem fog, de legalább csinálja jól

tatota 2015. január 27., kedd 19:18

Új őrület terjed a Facebookon, a február 1-én induló Plank Challenge-hez eddig több mint 300 ezren  csatlakoztak.Sokan azt remélik, hogy 28 nap alatt lapos és kockás hasuk lesz a napi pár perc hídtartásnak köszönhetően. Valóban ennyire egyszerű lenne? A hídtartás tényleg többet ér a felüléseknél? Kockás hasunk lehet egyetlen hónap leforgása alatt? Ha ön is csatlakozott a kihíváshoz, nem árt megfogadnia Gyepesi Áron, az F&M fitness and more vezető személyi edzőjének tanácsait!

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 étel, amely segíti az elalvást

Becca 2015. január 27., kedd 10:16

Rengetegen szenvednek kialvatlanságban. Ennek több oka is lehet, de ennél sokkal kellemetlenebb, hogy milyen súlyosan hathat ez az állapot a szervezetre. Amellett, hogy házsártos és komor lesz, még egészségügyi problémákat is okozhat, ha nem alszik eleget. Ha ez nem volna elég, súlygyarapodást is előidézhet, plusz szív- és érrendszeri betegségeket, depressziót, cukorbetegséget és kognitív károsodást is. A jó hír viszont: van esély természetes úton elősegíteni a könnyű elalvást, csak egy kis étkezésbeli változást kell beiktatni a mindennapokba. Azt már tudja, pontosan milyen vegyületek játszanak szerepet a jó alvásban, most azt áruljuk el, mit kell enni ahhoz, hogy ezekből a megfelelő mennyiséget vigyen be a szervezetébe. Alapul a Huffington Post egyik cikkét vettük, aztán még hozzátettünk jó sok infót, hogy érthető legyen, mit, miért kell fogyasztani. 

Ha álmatlanságban szenved, egy próbát megérnek az alábbi praktikák; veszteni nem veszíthet semmit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt kell tudni a hepatitisről

etelka 2015. január 26., hétfő 14:52

Azt mindenki tudja, hogy létezik egy hepatitisz nevű betegség, melynek több fajtája is ismert, ezeket betükkel különböztetik meg egymástól. Ha valahol járvány van, a hatóságok eléggé be szoktak pánikolni, pedig nem feltétlenül kell Armageddont vizionálni, ha valahol felüti a fejét a fertőzés. De mi is a hepatitisz, és miért félnek ennyire tőle? Az MSD Pharma segítségével keressük a válaszokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyire (nem) mérnek pontosan az okoskarkötők és társaik

Dívány 2015. január 26., hétfő 10:32

Ha valaki sokat mozog, előbb-utóbb biztosan beszerez magának valamilyen aktivitásmérőt, mondjuk egy okoskarkötőt, hiszen jó, ha nemcsak az edzőteremben vagy futás közben, hanem szinte egész nap követni tudjuk, hogy mennyit mozogtunk. Világszerte tavaly 70 millió ilyen eszközt adtak el, és a jövőben ez a szám csak tovább növekedik majd – írja a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ragaszkodik a nyolc óra alváshoz? Pedig nem a mennyiség számít

Sáfár Zsófia 2015. január 25., vasárnap 17:40

Aki gyakran panaszkodik arra, hogy nem jut elég ideje kipihenni magát, jobb, ha tudja, a testi-lelki jólét és az állandó frissesség feltétele nem az, hogy 8-9 órán át az igazak álmát aludjuk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A megbocsátás a legújabb teljesítménynövelő

Dívány 2015. január 25., vasárnap 12:33

A Social Psychological and Personality Science című folyóiratban megjelent két tanulmány szerint a megbocsájtás sokat segíthet abban, hogy jobban teljesítsünk az edzésen. Hogy mi? A hajtás után eláruljuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cukiságapp: totyogó pingvinek terelik az állatkerthez a látogatókat

mzd 2015. január 24., szombat 19:05

A Japán közigazgatási központjában, Tokióban található Sunshine City nevű komplexum számos dolognak ad otthont: irodáknak, bevásárlóközpontnak és egy, az itthoni Tropicariumra hajazó akváriumnak is. Az elmúlt években azonban utóbbinak akadt egy komoly problémája: hiába van mindössze egy kilométernyire a város szívében található Ikebukuro állomástól, ha valaki szeretett volna ellátogatni hozzájuk – az épületegyüttes méretének köszönhetően – csak nehezen, vagy egyáltalán nem bukkant rájuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így küzdje le házi praktikákkal az influenzát!

Becca 2015. január 24., szombat 09:13

Nehéz elkerülni ebben a változó időjárásban a felső légúti fertőzéseket, és sajnos, ha már elkapta, elég nehéz leküzdeni őket antibiotikum nélkül. A gyógyulási folyamatot viszont fel lehet gyorsítani természetes úton úgy, hogy közben még az immunrendszert is erősítjük. Most olyan bevált Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont munkatársa által is hatásosnak tartott – praktikákat mutatunk, amelyek segítségével könnyebben tudja átvészelni az orrbedugulós, köhögős időszakot. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nagy mellekkel kényelmesen aludni képtelenség

Becca 2015. január 23., péntek 16:23

Nagy mellekkel élni bizonyos esetekben előny, és nem is rossz dolog, de a mindennapokban könnyen akadnak problémái miatta, főleg sportolás (pl. futás) és alvás közben. Ha önnek is méretes cicijei vannak, nyilván ezer és ezer praktikát kipróbált már, hogy kényelmesebb legyen az alvás – például a sportmelltartóban alvást, ami bár a melleket tényleg a helyükön tartja, fullasztóan szoros. Szóval, nem jó megoldás. Tulajdonképpen nem is tudom, hogy valaha aludtam-e igazán komfortosan?! Valószínűleg nem, de ugye valamit, valamiért…

Rengetegszer elgondolkodtam már azon, milyen jó lenne, ha lehetne kapni olyan testre szabott matracot, amelyben a megfelelő helyen kialakított mélyedések lehetnének a mellek számára (mint amilyen a masszázságyakon az arcnak kialakított kis lyuk. De amíg ilyen nincs a boltokban, a következő problémákkal lehet szembesülni:

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

STíLER 5 tipp úszógumi ellen

Hiába edzünk és diétázunk, az a fránya úszógumi csak nem akar leolvadni? Ez az öt tipp bármilyen diétába vagy életmódba könnyedén beilleszthető, és segít a lapos has elérésében.

MÁS TÉSZTA Bögrés kefíres süti

Akkorát estem, hogy muszáj volt sütnöm valami vigasztalót. De isteni reggelire vagy vendégvárónak egy pohár finom tea mellé is.

HATÁRÁTKELŐ Los Angelesben az élet...

Egy idő után nem mondod az itthoniaknak, hogy jól vagy, mert mindenki csak arra vár, hogy mondjak végre valami rosszat
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés