ÉLETMÓD

Az 5 legjobb egészségmegőrző alkalmazás

Toma 2014. március 23., vasárnap 16:39

Manapság se szeri se száma a különböző mobil app-oknak, amelyek segítségével számtalan információval gazdagodhat, ráadásul tippeket is kaphat a mindennapok segítésére. Már megtudhatta, milyen ingyenes alkalmazások vannak arra, hogy lefogyjon, most lássuk, mik vannak az egészsége támogatására!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem mindegy, mit hallgat elalvás előtt!

bh 2014. március 23., vasárnap 14:13

Az alvás hangjairól talán a legtöbb embernek a horkolás jut eszébe, de milyen hang való az elalváshoz? A gyerekeknek altatódalokat éneklünk, egész csatornák épülnek altató zenékre, és nem kevesen alszanak el tévéműsorokra vagy filmekre. Az, hogy milyen hangok könnyítik meg az elalvást, egy külön fejezet az alváskutatás tudományában. A Pacific Standard cikke alapján utánajártunk, nálunk mit mondanak az alváskutatók a témáról.

15 ok, amiért jó kerékpározni

velo.hu 2014. március 22., szombat 09:02

Biciklizni azért jó, mert megszépít és megfiatalít, egészségesebb lesz tőle, erősödik az immunrendszere, és persze pénzt is megtakarít, miközben a városban gyorsabban jut el egyik pontból a másikba. Mivel már nyakunkon a tavasz, a velo.hu összegyűjtött 15 pontot, hogy miért érdemes bringára pattanni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Visszahívták a mellimplantátumom, pánikoljak?

Toma 2014. március 21., péntek 12:41

Közel ötezer darabot értékesítettek Magyarországon a Cereplas francia cég által gyártott mellimplantátumból, abból, aminek a közelmúltban elrendelték a visszahívását az illetékes hatóságok. A francia gyártó termékeit azért rendelték vissza, mert az előállítás során hibákat fedeztek fel. A Magyar Nemzet információi szerint a hazai tájékoztatás után a forgalmazó már 424 darabot visszaküldött a gyártónak. De mi a helyzet azokkal, akik már átestek a közel másfélmillió forintos kezelésen? Ők vajon veszélyben vannak?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most érdemes a Balatonra indulni

travelo 2014. március 21., péntek 07:47

Fagylalt és lángos most is kapható, igaz a bódék előtt még nem kígyóznak sorok. A borospincék és a termelői piacok már javában várják a gasztroturistákat, de ezt teszik a balatoni halak is, ám idén nemcsak tányéron, hanem egy üvegfal mögött a vízparton. Nincs hőség, se tömeg, de programot vagy egy jó okot az utazásra már tavasszal is találunk a tónál.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Koplalás nélkül fogyni? Állítólag lehetséges

zezse 2014. március 20., csütörtök 16:19

B1085545

A paleolit életmódról több szakácskönyv is megjelent, a netes verziókról nem is beszélve. Ebben a témában készült Posta Renáta Paleolit konyha hedonistáknak  (Jaffa Kiadó) című könyve is, ami fogyással kecsegtet, legalábbis azokat, akik egyáltalán tudják, mi az a paleolit táplálkozás, életmód. Akinek ugyanis fogalma sincs erről, az garanáltan nem ebből fogja megtudni. 

Aki viszont már egy kicsit is otthon van benne, az találhat benne egy jó kis bevásárlólistát. Az nincs pontosan felsorolva a könyvben, hogy mit lehet és mit nem lehet enni, de kapunk egy táblázatot, amiből kiderül, hogy mit mivel helyettesíthetünk és azt hol lehet megvenni vagy elkészíteni. Iszonyú idegesítő ugyanakkor, hogy nem sikerült megfelelő betűtípust választani a kiemelésekhez, egyszerűen úgy néz ki, mintha a tördelő egy részeg délutánon állt volna munkába.

A könyvet lapozgatva viszonylag hamar eljutunk a receptekig, de még előtte kapunk egy jó kis felsorolást arról, hogy hány főre szólnak a mennyiségek és hogyan érdemes nekiindulni a főzésnek, ami azért a gyakorlatlan szakácsoknak nagy segítség lehet. A recepeteket étkezések szerint bontották, a reggelik után jönnek a levesek, és itt adunk is egy újabb plusz pontot a szerzőnek, amiért foglalkozik a levesbetétek kardinális kérdésével. Az alapreceptek egyébként a könyv minden fejezetébe bekerültek, így megtanulhatunk palacsintát, gofrit vagy tortaalapot készíteni, meg persze kenyeret, ami majdnem minden paleósnál lényeges kérdés.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Brit tudósok: dolgozzon otthonról, ha fogyni akar

Dívány 2014. március 19., szerda 18:22

A British Medical Journal nemrég közölt egy tanulmányt, amelyben arról írnak, hogy igenis számít, hol és mennyi gyorsétteremmel találkozunk a nap folyamán. A kutatásban összesen 5442-en vettek részt. A tesztalanyok 29 és 62 év közötti cambridgeshire-i lakosok voltak. A szakemberek pedig arra voltak kíváncsiak, hogy naponta mennyi gyorséttermi ételt ettek, valamint hogy mennyi a testtömegindexük. Ebből jött ki az a nem meglepő eredmény, hogy aki többször eshet kísértésbe, vagy akinek nincs más lehetősége, hízni fog.

shutterstock 123552448
Távolról sincs vége, olvasson még »

Létezik megoldás a migrénre

Toma 2014. március 19., szerda 13:00

A kínzó féloldali fejfájás, azaz a migrén számtalan ember mindennapjait keseríti meg. Léteznek ugyan szájon át szedhető migrén elleni szerek, ezek azonban csak többé-kevésbé hatékonyak, és nem is mindenkinél egyformán működnek, olyan gyógyszer vagy kezelés tehát, amivel végérvényesen leszámolhatánk vele, nem volt eddig. Most azonban úgy tűnik, lesz: a Medical University of South Carolina (MUSC) orvosai kifejlesztettek egy olyan műtétet, amivel valóban képesek voltak végetvetni pácienseik kínzó migrénes rohamainak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így küzdje le természetesen a tavaszi fáradtságot!

Toma 2014. március 18., kedd 22:21

Ha a hideg miatt nem is annyira, a napsütés hiánya és a korai sötétedés miatt joggal kívánhattuk a pokolba a telet, ám hiába érkeztek meg a napközbeni erős pluszok, sokak állapota még mindig nem tökéletes. Az öné sem? Akkor lehet, hogy tavaszi fáradtsággal küzd. Ám mielőtt teljesen belepunnyadna ebbe az állapotba, vegyen egy kis erőt magán, ajálunk hozzá néhány praktikát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez mind kell a szép és harmonikus testhez - szakértőnk válaszol

Bánkuti Gabriella 2014. március 17., hétfő 16:56

Bánkúti Gabi
Bánkúti Gabi

legutóbbi cikkem után számtalan levelet kaptam. Ebből is látszik, hogy nehezen igazodunk el a táplálék- és étrend-kiegészítők hatalmas kínálatában. Nagyon sokszor találkozom azzal, hogy nem megfelelő szakember szolgálja ki a vásárlókat, sokszor én magam se tudom, hogy egyes kiegészítők valójában milyen hatóanyagokat tartalmaznak. Sőt, néha azt sem, hogy melyik mire szolgál.

16 éves versenysport-karrierem alatt számtalan terméket kipróbáltam, de én is mindig utánaolvasok, mi micsoda, mert sose lehet tudni. Úgy gondoltam, most válogatok a levelekből, mert biztos vagyok benne, hogy másoknak is segítségül lehetnek ezek a válaszok ebben a kicsit ködös témában .Azoknak, akik pedig kérték a segítségem, köszönöm a bizalmat!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Párizs négy óra alatt

etelka 2014. március 17., hétfő 10:37

Nincs annál nagyobb szívás, ha az embernek csak néhány órája van egy olyan városra, amiben napokra volna szükség már csak ahhoz is, hogy egyáltalán felfogjuk, hogy ott vagyunk. Egy ilyenre alkalmat adhat egy üzleti út,vagy egy hosszabb utazás közbeni átszállás. Minden esetben azt kell és érdemes mérlegelnünk, hogy mennyi időnk, csomagunk, és végül pénzünk van.

Vegyük például Párizst, ami ugye, egyrészt tele van izgalmas épületekkel, múzeumokkal és éttermekkel, másrészt csomópontként is működik a reptere. Ha szerencsénk van, a Charles de Gaulle reptérre érkezünk, innen ugyanis alig félóra a belváros a RER-el, amit nevezzünk gyorsvasútnak. A hajnaltól késő estig járó ( 04:56 / 22:44) vonatra 10 eurót kell számolni (kb.3100 forint), ez az 1-5 zónába jó metrójegy ára. A Gare du Nord-ra érkezünk meg, ha ezt választjuk: bár máshogy is be lehet jutni a városba, de ez a legkényelmesebb.

A másik nagy repülőtér az Orly, ide a RER C megy ki. A gyorsvasút 25 perc alatt ér be a város szívébe, és 3,90 euró a jegy. Ennél gyorsabb és olcsóbb megoldás nem nagyon van.

Ha a  Beauvais repülőtérre érkezett, akkor ne menjen sehová, mert olyan messze van a várostól, hogy oda bizony nem fog visszaérni. Ide nagyrészt a fapados repülők érkeznek, nem véletlenül. Olcsó, de sokat kell utazni, míg beérünk a városba.

  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhitte, hogy a barna kaják mindig egészségesek?

bh 2014. március 16., vasárnap 19:24

A barna étel rusztikus, a barna étel természetes, a barna étel igazi kézműves termék, nem ipari szemét. Tehát a barna étel nyilván egészségesebb. Pedig ha ugyanúgy, csomagolva emelik le egy szupermarkett polcáról, valószínűleg semmivel nem jobb, mint a hivatalosan is egészségtelen változat. A Huffington Post cikke alapján érdemes odafigyelni, mert nem minden egészségesebb attól, hogy barna. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Húsragasztó enzimtől lesz roppanós a virsli

etelka 2014. március 15., szombat 13:51

Nem baj, hogy a PET palack sem rákkeltő, nemrég egy újabb olyan cikk terjedt el, amely az élelmiszeripar borzalmait boncolgatja. Ezúttal nem a csomagolással, hanem a hússal van baj – pontosabban az adalékonyagokkal. A Facebookot beterítő levelet állítólag egy hentes írta, és már jó pár éve kering a világálón. A történet szerint az ismeretlen férfi 1984-től hentesként dolgozott, de tíz évvel a levél megírása előtt abbahagyta a szakmát, mert számtalan dologgal nem értett egyet – például az adalékanyagok használatával, különösen, hogy ő még úgy tanulta: a kolbász húsból van. A levél elsőre riasztónak tűnik, pedig nem mond semmi különöset. De legalábbis minden szabályos, ami a feltételezett hentesnek nem tetszik. A levél állításairól Dr. Amtmann Máriát a Corvinus Egyetem Élelmiszerkémiai és Táplálkozástudományi Tanszékének egyetemi docensét kérdeztük. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szóval, mire is jó a kombucha?

zezse 2014. március 14., péntek 10:01

10 millió forintra büntette a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Viva Natura World Kft-t, akik évek óta forgalmaznak kombucha termékeket. A GVH észrevétele szerint a tájékoztatások fő üzenete a fogyasztó számára az volt, hogy a termékek használatával számos betegség hatékonyan kezelhető, orvosolható, megelőzhető, valamint egészségmegőrző hatása is van a termékeknek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fájdalmas menstruációtól a meddőségig

Toma, bh 2014. március 13., csütörtök 13:53

Március 13-a az Endometriózis Világnapja. Bár a betegség még csak nem olyan rég került a köztudatba, ennek ellenére minden tizedik nőt érint, és a női meddőség 30 százalékáért felelős. De pontosan mit is kell tudni róla és a szűréséről?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lenyomja-e Lammily az anorexiás Barbie-t?

Toma 2014. március 13., csütörtök 10:19

Gyerekkorunk kedvence, Barbie már régóta közellenség a pszichológusok – és sokak mások –körében, hiszen a szakemberek szerint nagyban hozzájárul a lányok és a nők testképzavaraihoz. A népszerű babáról már számtalanszor leírták, hogy alakja, ami kislányok milliói számára a követendő etalon, mennyire elrugaszkodott a valóságtól. Éppen ezért próbálják a gyártók időről időre megreformálni Barbie-t (erre jó példa például mellméretének változása az idők során), de valódi, drasztikus változást nem mertek végrehajtani rajta. Most azonban feltűnt a színen egy grafikus dizájner művész, Nickolay Lamm, aki az áttervezgetés helyett egyszerűen az alapoktól újratervezte az irreális testképű babát. Az eredmény egy sokkal realisztikusabb felépítésű változat, Lammily - de felveszi-e a versenyt a szőke ciklonnal?

baba

Minden, amit tudni érdemes a szájvizekről

Tuna Judit 2014. március 12., szerda 11:03

A száj ápolása rendkívül fontos, hisz a   fogak elvesztése, az íny elsorvadása komoly egészségügyi problémákhoz vezethet (nem mellékesen még emésztési nehézségeket is okoz), illetve módosul a hangképzés és megváltozik a beszéd. Hogy ezeket elkerülje, naponta legalább kétszer-háromszor – főként étkezések után – mosson fogat, majd használjon rendszeresen fogselymet és szájöblítőt is. Miután a fogselymeket múltkor már kiveséztük, most a szájvizeket járjuk körül alaposan, bónuszként pedig eláruljuk, hogyan tud otthon fillérekből előállítani olyan szájöblítőt, amelyben semmi mesterséges anyag nincsen, és úgy ízesítheti, ahogyan csak szeretné. Az utóbbi tulajdonság leginkább gyerekeknél lehet húzóerő, szóval hajrá!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Támadnak a pollenek – tesztelje, képben van-e az allergiával!

bh 2014. március 11., kedd 15:46

A strandszezont nyilván jobban várjuk, ám az adófizetési határidők mellett a polleninvázió kezdete is biztos pontot jelent az allergiások milliós nagyságrendet bőven meghaladó tömegének naptárában. De hányan is vannak pontosan? Mivel lehet enyhíteni a tüneteket? Létezik gyógyulás?

Ha kíváncsi, mennyire ismeri a szénanáthát, két orrfújás között töltse ki kvízünket, amit dr. Balogh Katalin allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa segítségével állítottunk össze.

A magyar nők utálják a tükörképüket

moana 2014. március 11., kedd 14:32

A Dove közel egy évtizeddel ezelőtt döntött úgy, hogy kampányaikkal megpróbálják megszólítani az átlagos nőket, így csontsovány modellek helyett például molettebbeket alkalmaztak. Persze a retust ők sem úszták meg teljesen, és az egyik hirdetésüknél is akadt némi félreértés. De ettől még tavaly is folytatták a retusálás elleni hadjáratot, majd egy FBI-os portrérajzolót kértek fel arra, hogy bizonyítsa, a nők saját külsejük legkegyetlenebb kritikusai. A számok tényleg nem túl biztatóak, világszerte a nők csak 4 százaléka tartja magát vonzónak, míg Magyarországon ez a szám mindössze 1 százalék. Ezek fényében sok meglepetést nem okoz a cég legújabb, Tükrök című felmérésének az eredménye, amiből kiderül, hogy a nők nagy része nincs kibékülve a tükörképével. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

„A tüdő, ami nekem van, 15 évet bír még”

bh 2014. március 10., hétfő 10:49

A COPD, vagyis krónikus obstruktív tüdőbetegség már nevében is ijesztő, ráadásul visszafordíthatatlan. Bár a hivatalos verzió szerint dohányosoknál vagy szennyezett levegőben dolgozóknál alakul ki, mi kapásból találtunk két olyan embert is, akik életükben nem szívtak el egy szál cigit sem, mégis kénytelek szembenézni a gyógyíthatatlan kórral. Ha dohányzik, mindenképpen olvasson tovább. Ha nem, akkor sem árt odafigyelni a tünetekre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekkel zavarja össze teljesen a hormonháztartását

Toma 2014. március 9., vasárnap 13:15

Fáradtság, koncentrációzavar, levertség, ingerlékenység – csak néhány azokból a tünetekből, amik akár a hormonháztartás zavaraira is utalhatnak. Ön szerint hipochonder, aki ilyen csekélységből erre következtet? Pedig egyáltalán nem ritka, hogy megkavarodnak a hormonjaink. Na de pontosan mik is okozhatnak bennük zavart? Ezekre a kérdésekre kereste a választ cikkében a Women's Health magazin.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Homorú has, keskeny csípő? Inkább felejtse el!

moana 2014. március 8., szombat 19:43

Többször is írtunk arról, hogy a nem megfelelően kiválasztott célok könnyen elveszik az ember kedvét attól, hogy egészségesebb, fittebb életet éljen. A Shape magazin most összeszedte, hogy mi az az öt cél, amit minden nő szeretne elérni, de sokan hiába koplalnak és izzadnak érte, nem tudják elérni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Taknyos? Nem biztos, hogy megfázott!

Toma 2014. március 8., szombat 15:46

Télen (igen, még ilyen enyhe télen is) szinte nincs is olyan ember, akinek ne folyna hosszabb-rövidebb ideig az orra. Ez a tünet leggyakrabban megfázást, vagy influenzát kíséri, azonban nem árt tudni, nem mindig foghatja rájuk a dolgot! Hogy mégis mi minden lehet még a hátterében?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyi sült krumplit ér egyetlen forró csoki :(

mzd 2014. március 7., péntek 17:08

Pár hónappal ezelőtti cikkünkben már megmutattuk, hogy egy jó kánikulai jegeskávé felér egy Big Mac menüvel. Most viszont belebotlottunk egy posztba a HuffingtonPoston, ami infografikán is bemutatja, mekkora mennyiségű, köztudottan hízlaló étellel (például pizzával vagy csipsszel) ér fel, ha csak egyetlen pohár forró csokira csábulunk el. 

Úgy gondoltuk, mi is utánajárunk, hogy az itthoni franchise kávézókban (Starbucks és McCafé) történetesen hány kalóriát döntünk magunkba egy-egy pohár itallal és mennyi sült krumplit ehetnénk helyette. Megdöbbentő adatok a hajtás után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Létezik már altató, amire nem lehet rászokni?

Toma 2014. március 7., péntek 09:23

Manapság egyre több embernél diagnosztizálnak álmatlanságot, így nem meglepő, hogy gyógyszeres kezelések száma is lényegesen megnövekedett az elmúlt években. Az altató tabletták szedésétől mégis sokan ódzkodnak, mert attól tartanak, hogy mellékhatásaik lehetnek, esetleg rá is szokhatnak. Csakhogy a gyógyszerkutatás fejlődésével az altatótabletták is tökéletesedtek már: tudja, mik azok a „Z” -altatók, és miben különböznek a régebbiektől?

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 ... 115

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés