ÉLETMÓD

Eddzen otthonában magyar termékkel

Hámori Barbara 2014. május 27., kedd 09:02

1383874 578006792255898 1732443316 n

Korábban is próbáltam már hevederes edzéseket, amelyeknél a gyakorlatok nagyrészt fedték egymást. A BODYROPE® hevederes edzés is hasonló, annyi különbséggel, hogy egy 100%-ban magyar gyártású, termékről van szó.

Az órát pici átmozgatás után kiindulásként intervallal indítjuk, egy perc 45 másodperc munkára és 15 másodperc pihenőre van felosztva. Elsőre talán mindez könnyűnek hangzik, de amikor már 5 körön túl vagy, és csak 5 perc telt el, rögtön rájössz, hogy  még milyen messze van az óra vége.

Minden testtájra (végtagok, törzsizmok) sor kerül és mindegyik részre három gyakorlat jut egy körön belül. A katonaságnál is hasonló lehetett, csak épp hosszabb ideig, hajnali kezdéssel megspékelve, akár hidegben is kültéren. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mosolyogsz és kedvesen pislogsz - hoszteszkedés Magyarországon

f.ádám 2014. május 26., hétfő 22:13

A közmegítéléssel ellentétben a hoszteszek nem minden másra alkalmatlan nők, akik ostobák a tanuláshoz és gyávák a pornózáshoz, hanem egyszerűen az átlagnál jobban kinéző fiatalok, akik kihasználják a lehetőséget, hogy nem diákmunkát kell végezniük annyi pénzért, amennyit egyébként egy hétvége alatt vernek el. De azért ezt megkeresni se könnyű.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szeret veszélyesen élni? Ön függő.

Sáfár Zsófia 2014. május 25., vasárnap 13:56

Tudjuk, hogy az adrenalin hormonnak milyen létfontosságú szerepe van az életünkben: ez teszi lehetővé, hogy fokozott izgalmi állapotban is huzamosabb ideig éberek legyünk és jól teljesítsünk. Azokat azonban, akik maguk vadásznak az izgalmas élményekre, a vakmerőség és az extrém helyzetek átélése során okozta eufórikus öröm könnyen megszállottá teheti. „Nem tudhatod, mennyi veszély leselkedik rád, amikor leszaladsz a közértbe vagy amint épp jóízűen szürcsölgeted otthon a reggeli kávédat. Miért ne másszak hegyet vagy búvárkodjak, ha engem az erőt próbáló, izgalmas kalandok tesznek boldoggá?” – összegezte véleményét az adrenalinéhségről egy világutazó ismerősöm.

shutterstock 32845993
Távolról sincs vége, olvasson még »

Sav, tannin, lila száj: elég a vízihulla külsőből!

etelka 2014. május 25., vasárnap 13:29

Megvan az az érzés, amikor az ember felhajt egy jó vöröset, majd vámpírként vigyorog a másikra, és nem érti min röhög a fél társaság? De akkor miért állunk be egy-egy borozáson újra és újra a kényszerűségből zárt szájjal motyogók népes táborába? A Winefolly és a Foxnews tippjei segíthetnek a megoldásban.

Tegyük fel, Merlot, Sauvignon Blanc és Cabernet Franc vörösboros palackok szemeznek velünk egy kóstolón, és semmi kedvünk hülyén álldogálni, míg a többiek isznak, sem szívószállal degusztálni a borokat. Alább a lista, mit és hogyan csináljunk, mit együnk és mit ne fogyasszunk, hogy elkerüljük a bohóckülsőt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

25 tipp a fültisztító pálca praktikus használatára

bb 2014. május 24., szombat 20:06

A Marie Claire szépségrovatának leleményes szerkesztői nemrég arra kerestek alternatívákat, hogy a fülpucoláson túl vajon még mire lehet használni a fültisztító pálcikákat. Nem lepődtünk, mikor egy 25 pontból álló listával rukkoltak elő, alaposan kivesézve az eszközben rejlő egyéb lehetőségeket. Nézze meg, hogy mennyire hasznos a vattapamaccsal ellátott műanyagpálcika!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így változik a bőre a ciklusa során

Toma 2014. május 24., szombat 16:02

Még régóta ismert tény, miszerint a menstruációs ciklus hatással van a bőr állapotára. Ebből adódóan sokan vannak, kiknek arcát a vérzése előtt illetve alatt fájdalmas pattanások csúfítják, melyek - szerencsére - ahogy jöttek, úgy pár nap alatt el is tűnnek. Mögöttük ugyanis nem a rossz arcápolási szokások állnak, hanem a testben végbemenő hormonális változások. Azt azonban, hogy pontosan mi is megy végbe ilyenkor a női testben, kevesen tudják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem pihennek eleget a magyarok

Dívány 2014. május 23., péntek 17:15

Bár a hazai munkavállalók negyven százaléka kevésnek találja az adott évben kivehető szabadnapok számát, így is minden második dolgozóval előfordult már, hogy csak papíron ment szabadságra, 2 százalék pedig egyáltalán nem vett ki szabadságot – derül ki a Profession.hu legfrissebb felméréséből, amely közel 4000 dolgozó megkérdezésével készült.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Önök küldték: a kondiparkok, amikről mi se tudtunk

bh 2014. május 22., csütörtök 18:11

Úgy tűnik, a szabadtéri sportolás nem csak elvben népszerű, hanem országosan terjedő erős, ám jótékony hatású járványról van szó. Múlt héten megjelent cikkünknél talán csak a kis- és nagylábúaknak cipőlelőhelyet kereső írásunkra kaptunk több olvasói reakciót, aminek persze nagyon örülünk, hisz ebből is látszik, hogy talán mégse annyira rossz a helyzet a sportos életmód terén, legalábbis a Dívány-olvasók közt. Íme, az újabb szabadtéri kondiparkok és tornapályák az önök javaslatai alapján, amiket nagyon köszönünk, és amikkel természetesen a térképet is bővítettük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így vigyázzon a hajára nyáron

jeanpierre 2014. május 21., szerda 16:02

Nyár környékén rengeteg veszély fenyegeti a hajszálakat: nem elég, hogy meleg van, a napsugarak, a levegő, a víz mind-mind arra pályáznak, hogy kiszárítsák illetve roncsolják a fejbőrünket és a hajunkat. Nem gond, ha vizes hajjal lépünk utcára? Szulfátmentes sampont kéne használnunk? A keratinos termékek velünk vannak, vagy ellenünk? Lehet, hogy egészet csak azért találták ki, hogy megint valamivel pénzt csaljanak ki a menőségre törő fogyasztóból? Szabó Balázs Péter mesterfodrász segítette a Díványt ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Spóroljon a nyaraláson, nézzen várost ingyen!

travelo 2014. május 21., szerda 10:31

A Travelo Talpraesett Turista mellékletében olvasóink hasznos tippeket találnak az utazás költségeinek lefaragásához. Hiszen nem feltétlen kell ahhoz vastag pénztárca, hogy változatos programokon vehessünk részt, vagy éppen úszómedencés villa kertjében süttethessük a hasunkat. Az alábbiakban öt olyan talpraesett tippet osztunk meg, melyeket követve jókora összegeket megspórolhat, amikor a családi nyaralást szervezi, a szállástól a csomagoláson át az úti balesetbiztosításig.

Nyaraljon úszómedencés villában fillérekért!

Álmodozott már arról, hogy úszómedencés villában nyaral, akár a sztárok? Ha nem is feltétlenül Hawaii szigetén, de mondjuk a spanyol tengerparton ön is nyaralhat ilyenben, és valószínűleg olcsóbban megússza a dolgot, mintha szállodai szobát foglalna. A párokat sajnos el kell, hogy keserítsük, számukra továbbra is egy hotelszoba bír a legjobb ár/érték aránnyal. Ha azonban nagyobb társasággal indul az ember útnak, érdemes megvizsgálni a villabérlési lehetőségeket. A nagyszülőkkel utazó családok, vagy a nagy baráti társaságok jobban járnak, ha közösen bérelnek akár luxusnak tűnő villát is, a fejenkénti költség ugyanis valószínűleg kevesebb lesz, mint a szállodázásnál.

A spanyol Naposparton, a Costa del Solon például június első hetére 1300 euróért találunk öt hálószobás, légkondicionált, a kertben fűtött úszómedencével rendelkező villát a Tripadvisor tulajdonában levő Holiday Lettings adatbázisában. Ha tízen bérlik a villát, fejenként 130 euróra, vagyis napi 18,5 euróra jön ki egy hét nyaralás — ennyiért nehéz jó szállodát találni. Persze így a nyár közeledtével egyre kevesebb a szabad kapacitás, érdemes minél előbb dönteni, esetleg az elő- vagy utószezonban gondolkodni. (Az említett villa például június első hete után már csak szeptemberben foglalható újra egész hetes időtartamra.)

  Távolról sincs vége, olvasson még »

De minek a melegeknek külön Facebook?

Steiner Kristóf 2014. május 20., kedd 21:12

Két évvel ezelőtt egy izraeli srác gondolt egy nagyot, és összehozott egy honlapot, amely röviden és velősen magába foglalja a Facebook, Twitter és Tumblr nyújtotta lehetőségeket, de hozzácsapja a gay társkereső portálok és alkalmazások opcióit is. Maga köré gyűjtött egy marék lelkes és profi aktivistát – köztük programozókat, YouTube sztárokat, szociális munkásokat -, és másfél év kemény munkájával megalkották a Moovz nevű közösségi médiumot. Az oldal alig öt hónapja fut, ám a start-upra világszerte felfigyeltek – Dél-amerikai és ázsiai szaklapok máris a “gay Facebook”-ként emlegetik. Tel Avivban találkoztam Idan Matalonnal, a meleg közösségi medium egyik alapítójával, hogy meséljen nekem a globálisan hatalmas sikernek örvendő honlapról, és persze néhány keresztkérdésem is volt hozzá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ironbox: már akkor izzadok, ha csak nézem

Hámori Barbara 2014. május 20., kedd 16:12

Az ironbox nem a szokásos hulahoppos aerobic, helyette ütvefűrós, kemény zenére megy az edzés – amit csak nézni is elég ahhoz, hogy megizzadjon az ember. Az edzőt, Tatarek Rezsőt szinte minden nagyobb sporteseményen látni, ahogy hipergyorsasággal dolgoztatja és bokszoltatja az óráján résztvevőket. A vívás után vettem a bátorságot, és elmentem a zúzós órára. 

A budapesti Gold Center egy nagy belmagasságú, hatalmas komplexum biliárdteremmel, edzőteremmel, squash- és focipályákkal, jóga- és aerobic teremmel, ezért a recepciósnak beletelik pár percébe, mire elmagyarázza nekem, hol van az az eldugott folyosó, ahol az ironbox óra lesz. Két dolog tűnik fel elsőre az aerobic teremben: dög meleg van és nagyon sokan vagyunk.  Velem együtt 85-en jöttek el az edzére, ami mellesleg még kevésnek is számít, hiszen máskor megesik, hogy 100-nál is többen vesznek részt az edzésen. Mégis, hogy fogunk itt elférni?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így teszi akaratlanul is tönkre a bőrét

bh 2014. május 20., kedd 10:15

Természetesen nem arról van szó, hogy napi két doboz cigi vagy 50 perc szolizás milyen károkat okoz, mert ezt már mindenki tudja. A Refinery29 olyan szabotázsakciókat szedett össze, amelyek alapvetően nagyon is hasznos szokások, mindössze túl sokat, vagy rosszul alkalmazva okoznak akár maradandó problémákat is. Megkérdeztünk egy magyar szakértőt is, mit gondol a leggyakoribb fürdőszobai hibákról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyújtson, hogy jobban fogyjon

Dívány 2014. május 19., hétfő 10:51

Fogyaszt-e a stretching? Nem. Ajánlott-e mégis stretching órára járnia annak, aki fogyni akar? Igen, nagyon is ajánlott. Bármilyen meglepő, a két állítás között egyáltalán nincs ellentmondás, bár van, aki másként gondolja. Zsandarova Krisztina, az F&M fitness and more edzője mesél arról, hogyan segíti a fogyókúrát a nyújtás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így kezdjen el sportolni

Dívány 2014. május 18., vasárnap 19:31

A szomszédom egy hónapja kezdett futni. Nyolc év tespedés és ülőmunka után egyszerre úgy döntött, fitt akar lenni és szexi, szóval futni fog, mint annyian a környéken. Rá is kapott rendesen, két hét múlva már heti négyszer szaladt a betonon addig, amíg össze nem rogyott a fáradtságtól, és közben átkozottul lelkes volt, hogy végre mozog, hogy érzi, hogy él, hogy fejlődik, hiszen az egész teste sajog. A harmadik héten pedzegetni kezdte, hogy felkészül a maratonra, most pedig épp  készül elindulni élete első versenyén (6 km). Nem biztos, hogy menni fog. Fáj a csípője. A térde. Meg a bokája. 

Még hozzá nem értő szemmel is egyértelmű, hogy a szomszédom elcseszte. Valami nem volt így jó. Pedig ha  az emberben egyszer megszületik az elhatározás, ha nagy a lelkesedés, akkor teljes energiával képes belevetni magát sportba. Meggondolatlanul, persze. De mit kell egyáltalán ilyen helyzetben meggondolni? Mire érdemes odafigyelni, ha nekiállunk mozogni? Dávid Enikőt, a Flow Center edzőjét, Pilates oktatót kérdeztük.   

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már 8 alkalom után roncsolja a DNS-t a gél lakkokhoz használt UV-lámpa

Toma 2014. május 18., vasárnap 09:28

A manikűrözéshez használt UV-lámpa széles körben elterjedt készülék, melyekkel már nemcsak a szalonokban találkozhatunk, de egyre több nő otthonában is megtalálható. Bár nagy segítséget nyújt, de kutatások szerint ez egy újabb olyan szépészeti készülék, mely az egészségre káros.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért ne sumákolja el a bemelegítést és a nyújtást

Dívány 2014. május 17., szombat 13:50

Két-három karkörzés, becsekkolás a Foursquare-en, aztán irány a fekvenyomó pad - a legtöbb amatőr sportolónak ennyit jelent a bemelegítés. Ha eddig ellógta az edzés előtti bemelegítést és az edzés utáni nyújtást, örülhet, hogy megúszta sérülés nélkül. Szentesi Kinga, az F&M fitness and more személyi edzője mesél arról, hogy kerülhetőek el a húzódások és szakadásos sérülések.

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ Fittanyu ellenfele megtanulta elfogadni önmagát

Dívány 2014. május 16., péntek 19:55

A túlsúlyosokat cikiző fittanyu, Maria Kang miatt óriási háború tört ki az interneten még tavaly ősszel. Nyilván többen tudnak majd azonosulni azzal az egykori testépítő nővel, aki úgy döntött, készít egy dokumentumfilmet arról, hogyan is tanulta meg elfogadni magát, miután a teste a gyerekvállalás miatt teljesen átalakult.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akár sebészi eljárással is az izzadás ellen

Toma 2014. május 15., csütörtök 19:54

Nyáron, a nagy kánikulában mindenki küszködik a fokozott izzadással. Persze vízparton ez nem okoz nagy gondot, de a munkahelyen, vagy egy esti városi program során igazán cikik az óriási izzadságfoltok. Még rosszabb helyzetben vannak azok, akik az átlagosnál több verejtéket termelnek, így nekik a kánikula tényleg rémálom. Tudja, mit lehet tenni ellene?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Adrenalinbombához juthat a szigeteken

travelo 2014. május 14., szerda 10:49

Cipruson nemcsak elsüllyedt kamionok között búvárkodhatunk, de több száz kilométernyi kerékpárúton fedezhetjük fel a sziget legendáit, kolostorok és ősi romok között tekeregve. És amíg Máltán egyetlen bakancsos túrán is megismerhetjük a szigetcsoport történelmét, addig Új-Zélandon júniusban síléccel a lábunkon fesztiválozhatunk. Három sportos szigetet ajánlunk ezen a héten.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így törik fel bőröndjét 1 perc alatt

ddme 2014. május 14., szerda 10:15

Alig várja már a nyaralást? Repülővel utazik majd? És lakattal zárja le bőröndjét, hogy megóvja benne lévő személyes dolgait? Nos, ha a válasza igen, ne lepődjön meg, ha mégis eltűnik belőle valami, és ezt már csak otthon veszi észre. A Daily Mail találta azt a videót a YouTube-on, ahol bemutatják, hogyan lehet egy mozdulattal kinyitni a puhafalú bőröndök cipzárját, miközben a zárhoz hozzá sem érnek, és - ami miatt különösen ciki a dolog - ugyanígy vissza is lehet zárni, hogy a bőrönd érintetlennek tűnjön. Arról már nem is beszélve, hogy így nemcsak kivenni lehet dolgokat belőle, hanem beletenni is, ami igen veszélyes helyzetekbe is sodorhatja a gyanútlan utazót. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

12+1 tipp esőben futáshoz

Becca 2014. május 14., szerda 08:05

Pusztán az eső miatt nem kell otthon kuksolnia – arról elmélkedve, milyen jó lenne elmenni futni, ha nem esne. Sőt, a rossz időjárás kifogásnak is elég csapnivaló. Ezekben a finom, tavaszi esőkben ugyan miért is ne lehetne a szabadban futni? Persze, le lehet menni konditerembe helyette, de akkor sosem éli meg , milyen klassz érzés, amikor az esőcseppek eláztatják a csupasz lábszárát, és eközben egyáltalán nem fázik; elismerő pillantások érik, amik abszolút ösztönzőek még akkor is, ha már fárad. A friss illat, amit minden lépésnél érezhet, a büszkeség, ami futás után elönti: „megcsináltam”, és a fránya idő talán még inspirálja is arra, hogy gyorsabb tempóban fusson, hogy mielőbb  a kitűzött táv végére érjen. Egyszóval, esőben futni jó, de nem árt betartani egy-két szabályt mielőtt belevág!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Migrént is okozhat a szabálytalan fogsor

Toma 2014. május 13., kedd 21:31

A csálén álló, egymásra torlódó fogak sokaknak csupán esztétikai problémát jelentenek, így akiket ez a része nem zavar, azok gyakran hallani sem akarnak fogszabályzóról. Pedig a fogsor deformitása olykor egészségügyi panaszokat, és kellemetlen tüneteket is okozhatnak, így nem ártana ilyenkor felkeresni egy fogszabályzó orvost, aki megoldást tudna nyújtani a problémára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kontaktlencse kisokos: így kerülheti el a fertőzéseket

Toma 2014. május 12., hétfő 14:42

Jön a nyár és a napszemüvegek ideje, úgyhogy a szemüvegesek közül egyre többen keresnek alternatív megoldásokat. Bár a lézeres szemműtét egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ennek ellenére sokan vannak, akik óvatosságból inkább maradnak a kontaktlencsénél, vagy épp most kezdik a használatát. Azt viszont nem árt tudni, hogy vannak olyan hibák, rossz szokások, melyek megnövelik a veszélyét, hogy ezek az amúgy ártalmatlan és nagyon hasznos termékek komoly problémákat okozzanak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legközelebbi rokonainkat irtjuk ki a pálmaolaj miatt

bh 2014. május 11., vasárnap 15:38

Bár világszerte egyre többen hívják fel a figyelmet használatának káros következményeire, a pálmaolaj-fogyasztás mértéke egyre nő. Pedig a szakértő szerint egyáltalán nem olyan egészséges, mint amilyennek beállítják, egyetlen előnye, hogy olcsó a kitermelése. Sajnos az igazi árat a környezetünk, és legfőképpen az orángutánok fizetik meg. Ha még ép a szíve, ne tegye tönkre, se a pálmaolaj telített zsírsavaival, se azzal, hogy hozzájárul ártatlan állatok mészárlásához..

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 ... 119

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés