ÉLETMÓD

6 ok, amiért fájhat a szex

ST 2015. március 4., szerda 21:44

A szex az egyik legélvezetesebb dolog a világon, így nem csoda, hogy ha gondok vannak vele, az a párkapcsolatába, vagy akár a jó közérzetébe is kerülhet. Sőt, ha sokáig fennáll a gond, akár lelki tüneteket is okozhat, egy depresszióval pedig már lényegesen nehezebb elbánni. Hogy idáig ne fajuljon a helyzet a Women’s Health összeszedte a 7 leggyakoribb problémát, amivel találkozhat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Különleges, gyógyító fürdőhelyek tavaszra

travelo 2015. március 4., szerda 13:02

A tavaszi megújulás jegyében nincs is jobb, mint egy mesés fürdőhelyen kényeztetni magunkat, a jótékony hatás pedig csak a ráadás. Az izlandi Kék lagúna iszapjától, vagy a Holt-tenger sós vizétől olyan lesz a bőre, mint amilyen utoljára csecsemőkorában volt, Toszkánában pedig tudunk olyan ingyenes fürdőt, melynek vize az ízületi gyulladástól az egyszerű nátháig mindent meggyógyít. Inkább itthon maradna? Praktikus tippekkel segítjük a megfelelő wellness szálloda kiválasztásától a tökéletesen kivitelezett szaunázásig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jó az egyensúlyérzéke? Tovább fog élni.

Sáfár Zsófia 2015. március 4., szerda 10:05

Ön képes fél lábon állni húsz másodpercen keresztül? Na és csukott szemmel? Lehet, hogy eddig nem is gondolt rá, de egyensúlyérzéke meghatározza egészségi állapotát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kétperces reggeli torna kávé helyett

Becca 2015. március 3., kedd 16:40

Ha reggel amikor felébred, semmi más dolga nincsen, csak meginni a kávéját, komótosan megreggelizni és közben elolvasni a híreket, nos, akkor nagyon irigyeljük. Ha viszont ön is azok táborát erősíti, akiknek a reggeli nagy kapkodásban még reggelizni sincs idejük – nemhogy olvasgatni – ajánljuk figyelmükbe ezt a rapid tornát, amit 2 perc alatt el lehet végezni, szóval még pont belefér a rohanásba, cserébe egészséges és jól felpörgetheti magát vele a kávé helyett. Ráadásul a magas intenzitású gyakorlatokkal nemcsak az izmok fejlődnek majd, de kalóriát is égethet. Jó, ehhez azért az is kell, hogy megfelelő étrenden legyen és legalább heti 3-4 alkalommal elvégezze ezt a kis rituálét. Hajrá!

A gyakorlatsor

  • Rendes vagy könnyített fekvőtámasz kétszer, majd guggolásból felállás. Az egészet négyszer ismételje meg.
  • A „superwoman” pozíciót legalább 10 másodpercig tartsa meg.
  • Ezután már csak a láb-, és csípőforgatás van hátra, ezt 5-8 alkalommal kell megismételnie.

Tényleg nem bonyolult és gyors is, már csak az a kérdés, hogy lesz-e annyi energiája reggel zuhanyzás előtt, hogy rávegye magát a gyakorlatok elvégzésére.

Itt a Hoffice, avagy üljön át dolgozni valaki más nappalijába!

etelka 2015. március 3., kedd 15:46

Létezik közösségi bank, kert, lakás, bolt, törvényszerű volt tehát, hogy pár éve már beköszöntött a közösségi irodák ideje is. Ez azoknak volt jó megoldás, akik eddig otthon, magányosan dolgoztak, de utálták az egyedüllétet, a kávézókat viszont túl nyüzsgősnek találják. A co-working office, azaz közösségi iroda lényege, hogy nem egyetlen cég dolgozói végzik benne a munkájukat, hanem - közösen összedobott bérleti díj fejében - bárki igénybe veheti a jól megközelíthető, belvárosi elhelyezkedésű, korszerűen felszerelt irodai környezetet, kényelmes, mégis otthonos a hangulat, és akár még barátkozni is lehet. Persze, ezt is lehet überelni: hisz minek fenntartani irodahelyiséget, ha a hasonszőrűekkel akár a saját lakásukon is találkozhat? Így jelent meg a közösségi irodákat (talán) leváltó legújabb trend, a Hoffice.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 hajápolási módszer, amivel csak ront a helyzeten

ST 2015. március 2., hétfő 19:41

A nők egyik legszebb, természetes dísze a haj, nem csoda hát, hogy sokan rengeteg időt, energiát és pénzt fordítanak arra, hogy igazán szép és egészséges legyen. És ha nincs szerencséjük, simán belefuthatnak néhány olyan tévhitbe is, amelyek régóta tartják magukat a köztudatban, pedig nemhogy jót tennének a hajnak, de csak rontanak az állapotán. A Women's Health összeszedte, miket ne próbáljon ki inkább. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Délen nyaralna? Ne ott legyen beteg!

mzd 2015. március 2., hétfő 09:21

Imádunk mindent, ami vizuális, legyen szó térképekről vagy infografikákról. Ezért is örültünk meg, amikor megláttuk az International SOS szervezet ábráját, amely az országok egészségügyi ellátásának helyzetét mutatja be. Az elkészítésénél olyan tényezőket vettek figyelembe, mint például az alap- és a fogászati ellátás, hogy mennyire könnyű hozzájutni a vényköteles gyógyszerekhez, mekkora veszélyt jelentenek a fertőző betegségek, és hogy milyen adminisztratív buktatók, kulturális és nyelvi korlátok vannak. Azt hitte, a magyar egészségügy katasztrófa? Az, de itt megnézheti, mennyivel rosszabb is lehet még.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem a génjeink, hanem baktériumok felelnek egyes örökletes betegségekért

Brownie 2015. február 28., szombat 23:21

A tudomány korábban kész tényként kezelte, hogy a súlyunkat vagy viselkedésmintánkat befolyásoló baktériumokat születésünk után, a külső világból szerezzük be. Újabb vizsgálatok során azonban felfedezték, hogy létezik olyan rendellenesség, ami az anyai szervezetben lévő kórokozók hatására öröklődik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 dolog a lakásban, amitől hízhat is

ST 2015. február 28., szombat 14:04

Nem is hinné, hányféle tényező létezhet egy fogyókúra megtorpedózására: akár olyan dolgok is hátráltathatják a súlyvesztést, vagy segíthetik az elhízást, amelyek az otthonában veszik körül, és azt gondolná róluk, hogy semmi közük a súlyához. A Health.com összeszedte, mik lehetnek felelősek: közéjük tartozhat az étkészlete, de a lakása hőmérséklete is, és az, hogy sokan nem tudják, az ember a szemével (is) eszik!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tények és tévhitek a mellrákról

Toma 2015. február 27., péntek 17:36

A mellrák a nők körében az egyik leggyakoribb daganattípus, ha azonban idejében diagnosztizálják, sikeresen kezelhető. Vajon mindent tud erről a betegségről? A Daily Mail a leggyakoribb kérdéseket szedte össze a témával kapcsolatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ekcémával küzd? Mosogasson!

mzd 2015. február 27., péntek 16:30

Bár a mosogatógép már egyre több háztartásban alapfelszerelés, a hagyományos, de melósabb módszereknek is megvannak a maguk előnyei. Egy, a Pediatrics című folyóiratban megjelent új tanulmány szerint ugyanis ha kézzel mosogatjuk el az edényeinket, csökken az allergia kialakulásának veszélye. Ehhez kapcsolódik az a higiénia-hipotézis is, amely azt állítja, hogy manapság azért olyan sok a gyerekek közt az allergiás, mert túl tiszta a környezetük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tippek, amiktől tovább bírják majd az edzőcuccai

Dívány 2015. február 27., péntek 10:18

Semmi nem tart örökké, adott idő után minden használati tárgyat le kell cserélni. Nincs ez másként a sporthoz viselt ruházattal és az eszközökkel sem. A Shape magazin összegyűjtötte, hogy mit mennyi idő után ajánlatos inkább kidobni, és hogyan lehet kicsit növelni a tartósságukat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pont a szabi előtt lesz beteg? A tudósok sem értik, miért.

Dívány 2015. február 26., csütörtök 15:52

Bár a nyár még távol van, sokan mennek most síelni vagy melegebb éghajlatra az egyébként elég enyhe tél elől. Azért ne irigyelje őket, mert könnyen lehet, hogy velük is előfordul az, hogy pont az indulás előtt vagy után betegszenek meg. Ugye ismerős? A BBC, pontosabban Ad Vingerhoets holland pszichológus megpróbált utánajárni annak, miért dőlnek ki annyian pont a szabadságuk előtt, vagy miért tűnik úgy, hogy a betegségek mindig a lehető legrosszabb időpontban támadnak.

Ugyan nem végeztek még nagyobb, komolyabb kutatást a témában, de Vingerhoets 1800 embertől kérdezte meg, hogy betegedtek-e már le a vakációjuk előtt/alatt. A válaszadóknak mindössze 3 százaléka mondta azt, hogy igen - ez alapján kijelenthetnénk, hogy mégsem annyira általános ez a jelenség annak ellenére, hogy mennyien is érezzük túlterheltek magunkat a szabadság előtt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: A Fitness

nemoszi 2015. február 26., csütörtök 10:10

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket (minimum) két alkalom után minősítem, és nem sak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön úgy alszik, mint Tesla, vagy inkább mint Churchill?

Edicsek 2015. február 25., szerda 19:42

Bár a kutatók szerint 7-9 óra pihenésre van szüksége az emberi szervezetnek, egy új infografika szerint a világ legismertebb és legsikeresebb személyei közül sokan fele ennyi időt sem szánnak/szántak pihenésre. A Microsoft alapítója, Bill Gates például átlagban tartja a 7 óra alvást, de Donald Trump csak 3-4 órákat pihen egy éjjel, Margaret Thatcher az elmondások alapján négy órát töltött csak alvással, és ott van  Nikola Tesla, a legendás feltaláló, aki csak két órákat aludt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy tökéletes hétvége az osztrák-magyar határ mentén

travelo 2015. február 25., szerda 09:38

Ahogyan közeledik a tavasz, az ember egyre gyakrabban álmodozik arról, hogy az otthoni punnyadás helyett elutazik végre valahová. De hova tervezzük a tavaszi családi kirándulást, ha nincs kedvünk belföldön maradni, viszont nincs sok időnk, így nem szeretnénk hosszasan utazni? Ha csak az osztrák-magyar határig megyünk, megvan a külföldi utazások hangulata, mégsem kell messzire menni. De mit lehet ott csinálni? Március végétől nagyon sok mindent. Mutatjuk is, mit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csernus a kétkezi munkásoknak vinné el a csúcsgasztronómiát

LS 2015. február 24., kedd 16:08

Ha egy rendezvényt a Corinthia (ex Royal) hotelben tartanak, oda biztosan tömött pénztárcával kell menni, pláne ha a kiállítók a pálinka/bor/kávé/csokoládé vonalon próbálnak üzletelni. A hétvégi KávéBár Bazár névre keresztelt  kétnapos rendezvény félig a szakmának szólt, félig a laikusoknak, csak még azt nem sikerült eldönteni, merre billent el a mérleg nyelve.

Képzeljen el két csomó nagy termet, ahol a Nespresso csilli-villi standja és a Stelázsi lekvárjai várják, hogy valaki megvegye a kézműves lekvárt és George Clooney limitált szériás kávéját, majd a Pellini kávé mellett a Magos Varázs krékereit lehet megkóstolni, és így tovább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden amit tudni akart arról, hogyan lehet kockás és lapos a hasa

Bánkuti Gabriella 2015. február 24., kedd 09:39

Valljuk be őszintén, hiúk vagyunk. Férfiak és nők egyaránt kelletik magukat a tükörben, és titokban, amikor senki sem látja, feltérképezzük testi hiányosságainkat, álmokat szövünk arról, hogy egyszer nekünk is tökéletes alakunk lesz. Ahogy kezd az idő felmelegedni és egyre vékonyabb ruhákba bújunk, szembetűnőbb lesz a megereszkedett has, a derekunkon megvastagodott, télen felszedett plusz, jó lenne, ha a nadrágszíjat is legalább két lyukkal beljebb tudnánk húzni. Visszatérő kérdés, hogy hogyan tüntethetjük el a felesleget a hasról, mi a lapos, kockás és feszes has titka. A hajtás után kifejtem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elég ezt az egy dolgot megfogadnia, ha fogyni akar

Dívány 2015. február 23., hétfő 13:43

Ha valaki elég elszánt, akkor nyilván nem okoz neki gondot, hogy kalóriát számoljon, kiporciózza az adagokat és megfossza magát minden élvezettől, ami az evés okozhat. Mindenki másnak viszont nehéz betartania az olyan diétákat és táplálkozási előírásokat, amik arról szólnak, hogy mit nem szabad enni. Van egy jó hírűnk, egy friss tanulmány szerint elég egyetlen dolgot megjegyeznie annak, aki fogyni akar, ez pedig a következő: egyen több rostot!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja meg, hogyan működik a női orgazmus

Toma 2015. február 22., vasárnap 19:08

Majdnem mindenki tudja, milyen érzés, ráadásul a különféle magazinok is tele vannak tippekkel arra nézve, hogyan lehet még jobb önnek és a másiknak. De vajon tudja, hogy pontosan mi is játszódik le ilyenkor a testben?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Három ital elég ahhoz, hogy az egész estét a mosdóban töltse

Edicsek 2015. február 21., szombat 16:16

Mikor beül valahova elfogyasztani néhány italt, akkor ön is hajlamos az utolsó pillanatig tartogatni, hogy elmenjen a mosdóba? Sokan figyelték már meg magukon, hogy nagyjából a harmadik italig bírják, és utána egyre többet és többet kell újra a mosdóba menni. Dr. Karl Kruszelnicki elmagyarázta, hogy miért van ez, ráadásul azt a mítoszt is eloszlatja, hogy az alkoholhoz fogyasztott víz segít elkerülni a dehidratáltságot. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek az idei év legfurább egészségtrendjei

Sáfár Zsófia 2015. február 20., péntek 15:42

Önnek van olyan ismerőse, aki szenet iszik, tücsöklisztet eszik vagy reggel hétkor indul el egy buliba, ahol végig józan marad? Ha nincs, valószínűleg azért, mert ezek a viccesen hangzó egészséges szokások még nem mindenhol terjedtek el – bár némelyik évek óta kering a köztudatban –, ha pedig találkozott már az újabb praktikák valamelyikével, az talán azért volt, mert valóban beválik. Legalábbis egyesek szerint. A Huffington Post összeszedte a jelenleg legőrültebbnek tűnő, mégis menő egészségtrendeket, bár nem garantáljuk, hogy ezek mind divatban maradnak jövőre is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gifautomatával még vért adni is menőbb

mzd 2015. február 19., csütörtök 16:34

Twitterezés közben futottunk bele az alábbi gifbe, amelyet tulajdonosa a Magyar Vöröskereszt (továbbiakban MVK) szerdai véradásán készített. Mivel elképesztően menő ötletnek tartottuk, megkerestük a MVK-et is, hogy nyilatkozzanak a témával kapcsolatban. "A felsőoktatási véradói verseny évek óta létezik. Minden évben nevezhetnek a főiskolák és egyetemek, akik aztán létszám szerint három kategóriában mérettetnek meg. Hogy ki lesz a nyertes? Az, akinek a diákjai közül legtöbben mennek el szeptember és május között vért adni" – tudtuk meg Csali Annamáriától, a MVK kommunikációs vezetőjétől.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egészségesnek hitt édesítők, amik ugyanúgy hizlalnak

Toma 2015. február 19., csütörtök 11:07

A cukor mára már szinte első számú közellenséggé vált, így gombamód szaporodnak a különféle cukorpótlók, amelyekkel egészséget és fogyást ígérnek. Sokszor azonban a valóság az, hogy a divatos alternatívák hasonló hatással rendelkeznek, mint a hagyományos cukor. Hogy könnyebben igazodjon ki, összeszedtük azokat a termékeket, amik nem feltétlenül váltják be a hozzájuk fűzött reményeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyolc módszer, ami igazoltan jó a megfázás és nátha ellen

Dívány 2015. február 18., szerda 15:03

Az AsapScience sorra készíti a videókat arról, hogyan működik az ember, és most annak jártak utána, hogy melyek azok a természetes orvosságok, amelyek tényleg hatásosak, ha megfázás gyötör. Videó magyarázattal a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 ... 135

Blogok, amiket olvasunk

JÓZAN 7 világsztár, aki szakított az alkohollal

A Harry Potter, a Jóbarátok vagy épp a Szex és New York sztárjait sem kímélte a pia, van, aki azt mondja, a 30-at sem érte volna meg, ha nem változtat.

STÍLER Praktikák, ha minden reggel elkésel

Itt két perc, ott öt, meg még három, és már megint elkéstél? Öt tipp, ha szeretnéd a reggelt jobban kézben tartani, és végre nem utolsóként beesni a munkába.

KETTŐS MÉRCE Vagyonadó: tényleg erre van szükségünk?

A vagyonadó mellett és ellen is lehet érvényesen érvelni, a legjobb talán, ha először is végiggondoljuk, miről beszélünk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés