ÉLETMÓD

Ezért és így őszül a haja

mzd 2015. március 19., csütörtök 16:09

Az első ősz hajszálak megjelenése mindenkit megrettent. Általában harmincéves korban, először a halántéknál jelennek meg, majd egyre több helyen jelennek meg a hajban a szürke vagy fehér szálak. Akad, aki kifejezetten szexinek tartja az őszülést, mások azonnal fodrászért és hajfestékért kiáltanak. De vajon mi okozza a megjelenésüket?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, mitől extra light a margarinja?

Sáfár Zsófia 2015. március 19., csütörtök 10:43

Az élelmiszeripar fejlődésének köszönhetően a szuper- és hipermarketekben rengeteg alternatív, különleges táplálkozási célt szolgáló termék közül válogathatunk, amelyek a hagyományos ételekhez képest kisebb vagy nagyobb mértékben tartalmaznak bizonyos összetevőket. A széles választék azonban gondot is okozhat a vásárló számára, mivel az élelmiszercímkéken feltüntetett egészséges táplálkozásra utaló "light", "nátriummentes", "zsírszegény", "természetes eredetű" jelzők igen általános fogalmak, amelyek kellő utánajárás nélkül megtévesztőek is lehetnek. Ha szeretne tájékozottabb lenni az élelmiszercímkék terén, olvasson tovább, mert összegyűjtöttük a leggyakoribb tápanyag-összetételre vonatkozó állításokat és az azokkal kapcsolatos tudnivalókat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy fújás, és máris az igazak álmát alussza

Dívány 2015. március 18., szerda 20:06

Ha valakinek nincsenek is komoly alvászavarai, előfordulhat, hogy vannak éjszakák amikor egyáltalán nem jön a szemére álom. Gyógyszert viszont nem mindenki szed szívesen, mondjuk azért, mert eleve csak akkor vesz be bármit, amikor már nagyon szükséges, vagy tart attól, hogy még másnap is nyomott lesz. Nekik segíthet a Sprayable, azaz Ben Yu és Deven Soni találmánya, a spray formában kapható melatonin. A Mashable szerint ez az első ilyen termék a piacon, és vűrhatóan júliustól lesz majd kapható. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így befolyásolja a menstruáció az edzést

Dívány 2015. március 18., szerda 12:15

A kutatóknak még bőven van munkájuk azzal, hogy kiderítsék, a menzesz hogyan befolyásolja a sportteljesítményt. A nők közül mindenesetre sokan érzik úgy, hogy a menstruáció alatt az edzés, versenyzés sem megy olyan gördülékenyen. Ugyan a tünetek és azok erőssége változó, de a Shape magazin összeszedte, mi állhat ennek a hátterében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteken újra napfogyatkozás lesz!

mzd 2015. március 18., szerda 11:58

"Hosszabb szünet után ismét – közel 60%-os - napfogyatkozást láthatunk Magyarországról március 20-án" – olvasható a Magyar Csillagászati Egyesület (továbbiakban MCSE) honlapján

 Mi kell a napfogyatkozáshoz?

Napfogyatkozás akkor jön létre, amikor Holdunk a Föld és a Nap közé kerül, és a Hold árnyéka bolygónkra vetül. A jelenség a Föld felszínén állva csak az árnyék területéről figyelhető meg. A Napnak és a Holdnak az égen látható mérete közel egyforma, mivel a Hold a Napnál 400-szor kisebb és 400-szor közelebb is van, ezért kedvező helyzetben a Hold az egész napkorongot eltakarhatja. Részleges napfogyatkozás akkor látható, amikor a Hold a napkorongnak csak egy részét takarja el. Forrás: MCSE

A most pénteki szerencsénkre Európa teljes területéről, így Magyarországról is látható lesz. Minél nyugatabbra lakik valaki, annál korábban láthatja: a győriek már 9:37-kor megcsodálhatják a jelenséget, a budapestieknek 9:39-ig várniuk kell. A többi helyszínt és időpontot az itteni táblázatban találja: legyen óvatos, mert egy órát még hozzá kell adni.

Fontos: a Napba közvetlenül soha nem szabad nézni (még távcsővel és fényképezőgéppel sem), hiszen az erős fénytől azonnal megvakulhat!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

3 tuti tipp: most éri csak meg igazán síelni menni

travelo 2015. március 18., szerda 08:28

Jó, nyilván ön is már az igazi tavaszt várja, és semmi kedve téli tájakra gondolni. De attól nem fog előbb beköszönteni az év egyik legszebb időszaka, hogy otthon szomorkodik. Az osztrák síterepeken például ilyenkor éri meg a leginkább lécre állni. Mivel a legtöbben már a nyulat várják, általában komoly árengedményekkel csábítják az embereket a pályára. Szóval, ha idén még nem volt síelni, vagy újrázna, a következő hetekben még simán megteheti. Ráadásul jóval olcsóbban, mintha főszezonban ment volna. Ezek közül összegyűjtöttük a legszimpatikusabb ajánlatokat. Aztán meg hadd jöjjön a tavasz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így aludjon munka közben

Dívány 2015. március 17., kedd 12:59

Bár a szakértők azt mondják, sokkal hatékonyabb lesz a munkaerő akkor, ha a munkahelyén is hagyják szundikálni vagy sziesztázni egy kicsit, nem hisszük, hogy a legtöbb munkáltató nyitott lenne arra, hogy ebéd után az iroda egyszerre vagy váltásban megpihenjen egy kicsit. Ha ön mégis olyan szerencsés, hogy főnöke kellően haladó szellemű, akkor a hajtás után elolvashatja, hogyan, milyen testhelyzetben érdemes pihentetnie a szemét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 jel, hogy hamarosan kirúgják

Tuna Judit 2015. március 16., hétfő 10:55

Összeszedtük a legfontosabb figyelmeztető jeleket, amik arra mutatnak, ha a cége készül megválni öntől. Alapul a Women’s Health magazin egyik cikkét vettük, de megkértünk egy hazai szakértőt, Barna Eszter pszichológust és HR-specialistát is, hogy egészítse ki pár meglátással. Az eredeti cikkben Vicki Salemi, karrier-tanácsadó és író boncolgatja a témát.

Ha csak egyetlen pontot is találónak érez a saját helyzetére, biztos, ami biztos alapon nem árt, ha elkezd új munkahelyet keresni. Persze, az is sokat segíthet, ha leül a főnökével megbeszélni a dolgokat – sokszor ez is elég a nyugodt munkahelyi légkör kialakításához.

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legnagyobb konyhai hibák, amelyektől nem tud fogyni

Toma 2015. március 16., hétfő 09:53

Fogyni akar és úgy érzi, mindent megtesz, mégse mutat kevesebbet a mérleg? Ezzel sokan vannak így, de a Shape.com adott pár tippet, milyen apróságokra érdemes odafigyelni, amelyekkel mégis komoly eredményeket érhet el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindent a misékről, ha már úgyis ott fog ülni ezentúl vasárnap

etelka 2015. március 15., vasárnap 14:04

Március 15-én még a nemzeti ünnep miatt, de következő vasárnaptól már pártunk és kormányunk akaratának megfelelően nem fognak üzletek és plazák zavarni senkit abban, hogy végre NER-kompatibilis alattvalóként elkezdjen templomba járni. Ha az utóbbi években az ön számára is túl nagy volt a kísértés, és inkább a bevásárlóközpontok felé kanyarodott, most felelevenítjük, melyik felekezet mikor tartja az istentiszteletet, és mire figyeljen, ha rég járt templom közelében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A férfiak kétharmada nem mos kezet vécézés után

mzd 2015. március 15., vasárnap 09:04

A közelmúltban az Initial 100 ezer embert kérdezett meg kézmosási szokásaikról – jelenleg ez a legnagyobb létszámú kutatás a témában. Az eredmények lesújtóak: míg a nőknek is csupán kétharmada mos kezet az illemhely elhagyása előtt, addig a férfiak közül csak tízből négyen. Ez azért is bosszantó, mert a mosatlan kezek által összetapogatott kilincseket azok is megfogják, akik amúgy becsülettel megmosták a sajátjukat – sajnos hiába.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ikrek bizonyították, miért jó edzeni

Dívány 2015. március 14., szombat 12:49

Itt a tavasz, és még mindig nem tudta magát rávenni, hogy rendszeresen mozogjon vagy az újévi lelkesedés végleg elfogyott? A finn Jyväskyläi Egyetem kutatóinak felfedezése talán segít, hogy elég motivált legyen, sikerült ugyanis kideríteniük, hogy mennyivel jobb annak, aki rendszeresen edz  – számolt be róla a Shape.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Éjjeli bagoly? Felejtse el a reggeli edzést!

Dívány 2015. március 13., péntek 16:14

Idén március tizenharmadikára esik az alvás világnapja, és folyamatosan jelennek meg az újabb és újabb tanulmányok a témában, és ezek néha ellentmondanak egymásnak. A legújabb kutatások alapján például azt az elméletet is ki lehet dobni a kukába, hogy a korai edzés az igazi. A Current Biology című folyóiratban megjelent friss tanulmány legalábbis azt állítja, hogy néhányunknak felesleges ezért felkelni hamar.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért szívás a nyersétel-diéta

Homoki R 2015. március 13., péntek 11:36

A zöldség nyersen a legegészségesebb, igaz? Nem igaz. Legalábbis nem minden zöldségre. A Daily Mail cikkéből kiderül, hogy bizony vannak olyan zöldségek, amikkel az egészségünk érdekében sem árt túl sokat bíbelődni a konyhában. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két túró rudival letudja a napi cukoradagját

mzd 2015. március 12., csütörtök 13:32

Egész sokat foglalkoztunk mostanában a cukorral: nemrég megnéztük, hol a legolcsóbb; előtte az egészségesnek hitt, de egyébként ugyanúgy hizlaló édesítőket vettük sorra és megnéztük azt is, vajon tényleg annyival jobb-e a méz, mint a cukor. Legújabb ajánlásában pedig az Egészségügyi Világszervezet (továbbiakban WHO) azt javasolja, cukorbevitelünket csökkentsük a napi energiabevitelünk 10%-a alá (strong recommendation) – a legjobb pedig az lenne, ha az ez érték 5% lenne (conditional recommendation). Utóbbi 25 grammot, azaz 6 teáskanályni adagot takar, és ez adta az ötletet mostani posztunkhoz: megnéztük, hogy a gyakran a kosárban landoló élelmiszerek mennyi cukrot tartalmaznak és hány napra elegendő mennyiség van bennük. Magyaország egyébként egész meglepően jól áll: a norvégokkal együtt mi visszük be a legkevesebbet (a napi energiaforrásunk 7-8 százalékát teszi ki), a spanyolok és az angolok esetében ez az érték viszont 16-17%.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: Sugár Fitness

nemoszi 2015. március 12., csütörtök 09:10

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket (minimum) két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

365 foknyi tévedés egy hónap alatt

mzd 2015. március 11., szerda 18:18

"Kegyetlen", "extrém" és "antarktiszi" hideg – néhány jelző, amellyel elöljáróban illették az idei telet, és amelyek miatt hosszú évek után én is komolyan fontolóra vettem egy jó meleg kabát vásárlását. Az előző évekből tanulva azonban nem estem túl korán pánikba, és vártam, hogy miként is alakul az apokaliptikus előrejelzés: mivel az időjárás-előrejelzésekben sokszor egyik napról a másikra sem teljesen sikerül eltalálni a hőmérsékletet, nem voltam 100 százalékig biztos abban, hogy ezek a jóslatok tényleg valóra is válnak majd.

Mivel január közepe-vége felé jött az ötlet, adta magát, hogy februárt kísérjem figyelemmel. Három közismert, időjárással foglalkozó oldal adatait használtam: a MET.hu esetében a hétnapos, a Köpönyegnél a tizenötnapos, az Időképnél pedig a harmincnapos előrejelzést. Természetesen utóbbinak nehezebb dolga volt, hiszen neki egy hónapra kellett előrejelznie, míg az Országos Meteorológiai Szolgálatnak "csak" egy hétre – de erre ki is térek majd később.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bizonyított: a homeopátia hülyeség

mzd 2015. március 11., szerda 14:26

"A homeopátia nem hatásos semmilyen egészségügyi állapot kezelésében" – összegzi röviden a Guardian, hogy mire jutott az ausztrál National Health and Medical Research Council (továbbiakban NHMRC). A fenti elméletet ezidáig is cáfolta már több tanulmány, de Ausztrália vezető egészségügyi szervezete, az NHMRC most először 225 kutatási dokumentációt nézett át alaposan, hogy hitelt érdemlő megállapításokkal tudják bizonyítani az álgyógymód hatástalanságát. "Semmilyen bizonyítékot nem lehetett találni arra, hogy a homeopátia valóban hatékony lenne. Azok, akik ezt a gyógymódot választják, kockáztatják az egészségüket azzal, hogy elutasítják vagy későn veszik igénybe a bizonyítottan hatékony és biztonságos kezeléseket" – szögezi le a jelentés. 

Mi az a homeopátia?

"A gyógymód alkalmazói szerint a betegségek olyan szerekkel kezelhetőek, amelyek egy egészséges emberben a betegséghez hasonló tüneteket váltanak ki. Állításuk szerint sorozatos hígítással és az egyes hígítások közötti rázással megszüntethetőek a szer toxikus hatásai, míg a vivőanyag (többnyire víz, alkohol vagy cukor) megőrzi a szer tulajdonságait" – olvasható a Wikipedián.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legénybúcsúra rendelt nőstény kecske a legextrémebb szállodai kérés

mzd 2015. március 11., szerda 11:01

Pár ezertől félmillió forintig terjednek azoknak az extra szolgáltatásoknak a költségei, amelyeket a 2014-es évben kértek a vendégek a magyar szálláshelyeken – tudtuk meg a Szallas.hu, 324 szállodatulajdonos online megkérdezésén alapuló felméréséből. A legdrágább kérés teljesítéséhez egy Rolls-Royce-ot kellett bérelni hölgykísérettel együtt, de több mint százezer forintot fizetett az a társaság is, amelynek a kedvéért külön leszerveztek egy vadászatot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt tipp, hogy ne égesse be magát utazás közben

travelo 2015. március 11., szerda 08:47

Zavarba jön, ha borravalót kell adni? Kikészíti, ha olyan helyre utazik, ahol a vásárlás egyet jelent a folyamatos alkudozással? Szégyenlős, ezért külföldön nem mer elmenni szaunázni? Néha mi is így vagyunk ezekkel, ezért egy komplett hónapon át foglalkoztunk a Travelón az etikett különféle vetületeivel alkudozástól a borravalón át a szaunázásig. Most pedig megosztjuk a legfontosabb következtetéseinket önökkel is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 illat, amely pozitívan hat a szervezetére

mzd 2015. március 10., kedd 14:55

A legtöbb irodában kávéillat terjeng, esetleg a nyomtató tintapatronjának szagát érezni, a szellőztetés hiánya miatti állottságról pedig inkább ne is beszéljünk. Az aromáknak sokszor kevés jelentőséget tulajdonítunk, holott a kedvünket (és ezzel együtt a hatékonyságunkat is) befolyásolják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nehéz lejönni róla, de utána még a savanyú is édes, mi az?

Sáfár Zsófia 2015. március 10., kedd 10:12

Finomított cukrok nélkül a legtöbben el sem tudnák képzelni az életüket. Én is így vagyok vele: gyerekkorom óta alig telt el úgy nap, hogy ne ettem volna valami édességet, ha pedig mégis megpróbáltam lemondani róla, legfeljebb 3-4 napig bírtam cukor nélkül. Sokáig úgy hittem, hogy ez pusztán édesszájúság, ám egyre több neurokémiai és pszichológiai bizonyíték van arra, hogy a cukorfüggőség igenis létezik, sőt még az édesítőszerek is ugyanazokat a kémiai változásokat indítják be az agyban, mint a kokain vagy a heroin a kábítószerfüggők esetében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Simán sportolhat betegen is

Becca 2015. március 9., hétfő 15:04

Amikor meg van fázva, vagy izomláza van, talán a legjobb, ha kihagy egy edzést a menetből, hogy egy kicsit pihenni tudjon. Persze, ez nem minden esetben kötelező. Nyilvánvaló, hogy egy súlyosabb sérülés igényel kíméletet, de egy kis mozgástól jobban érezheti magát. A Huffington Post egy cikkében általános egészségügyi problémákhoz ad tippeket, hogy milyen gyakorlatokat érdemes űzni, illetve mikor kell mellőzni a sportolást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 tévhit a rákról

ST 2015. március 9., hétfő 13:42

A rák az egyik olyan betegség, melytől mindenki retteg – így nem is csoda, ha hozzáértők és hozzá nem értők egyaránt kifejezetten sokat foglalkoznak vele, tehát már kellőképp sok tévhit és részigazság kering róla a neten. Hogy ön is tisztábban lásson, az I Fuckin' Love Science tudományos blog összeszedte a 10 legismertebbet, és jól helyrerakta őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogyókúrázik? Nem kell a dráma!

Dívány 2015. március 8., vasárnap 10:35

Van egy rossz hírünk minden filmrajongónak, aki meg akar szabadulni a felesleges kilóitól vagy csak tartani szeretné a súlyát, ám nem szereti a vígjátékokat. A Cornell Egyetem kutatói szerint ugyanis sokkal többet nassolunk egy szomorú, drámai film közben – írja a Huffington Post.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 135

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ A 30-as évek fotókon

Graffitik, autók, emberek, hatalom, Amerika - John Gutmann a kamera segítségével megtanulta máshogyan látni a világot.

SZUBKULTÚR Utcai divat, de konkrétan, szó szerint

Ki hitte volna, hogy egy csatornafedél vagy irányítótábla ilyen tökéletes mintát ad a textilen. Utcai divat - szó szerint

FILMVILÁG Forog az új krimi Kulkával

Az X egy fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimi. Kulka János a forgatás minden percét élvezte, tetszik neki a sztori is, és az általa játszott szereplő is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés