ÉLETMÓD

Így változik a nők melle a korral

ST 2015. február 15., vasárnap 19:20

A nők a korral együtt változnak, akárcsak a férfiak, és ez alól egyetlen testrészük sem kivétel. A nők helyzete azonban mégis nehezebb, hiszen a férfiak legtöbbször bírált szerve a gatyában lapul, míg a nők melle a dekoltázsoknak köszönhetően sokkal inkább szem előtt van.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan ne legyünk rasszisták?

Steiner Kristóf 2015. február 15., vasárnap 15:36

Hat éve élek Izraelben – ez alatt az idő alatt pedig sok mindent láttam, rengeteg véleményt hallottam, és az élet sosem mulasztott el újabb és újabb színekkel megismertetni. Amikor ideköltöztem, meggyőződésem volt, hogy – csak mert a Tel Aviv buborékban, Izrael legliberálisabb városában élek – a konspirációs elméletek, mely szerint az Izraeliek gyűlölik az arabokat, csupán a negatív és viszályt szító emberek koholmányai. Ugyanígy bizonyos voltam benne, hogy valójában a palesztinok sem utálják az izraelieket, és az arab országok és Izrael közötti háború csupán egyfajta politikai harctér, erőfitogtatás, amelyből mindig azok húznak hasznot, akiknek cseppet sem fontos a béke. Ám az itt töltött esztendők során megbizonyosodhattam valamiről, amire valójában magamtól is rájöhettem volna: nevezetesen arról, hogy hülyék a világon mindenhol vannak. Aki kijelenti, hogy az izraeliek rasszisták, vagy hogy az arabok utálják a zsidókat, valójában maga is rasszistává válik, hiszen ebben az országban, ahogyan mindenhol máshol a világban, sokféle ember él.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Naná, hogy már appok is léteznek Valentinra!

Valentin 2015

mzd 2015. február 14., szombat 14:29

Naivan azt gondolta, pont az okostelefon-tulajok maradnak ki a Valentin-napi őrületből? Bár egy romantikus vacsorát az appok sem váltanak ki, azért egy-két vicces órát eltölthetnek velük (és még olcsóbban meg is úszhatják, mint a mozit).

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túl stresszes a munka? Alapítsanak futóklubot!

Dívány 2015. február 13., péntek 22:08

A futás hihetetlen népszerűségnek örvend, és bár sokan egyéni sportként gondolnak rá, csapatban is jól lehet űzni. Külföldön már jó ideje népszerűek a céges futóklubok, és manapság már itthon sem tartják annyira elvetemült ötletnek az ilyen közösségeket. A napokban a Budapest Sportiroda meg is tartotta a Fut a cég extra díjátadóját, ahol azokat a munkahelyeket jutalmaztak, amelyek kiemelkedően szerepeltek a céges csapatoknak indított rendezvényeken. "Együtt mozgó munkahelyek, együtt lépő munkatársak, együtt futó csapatok és mindehhez döntéshozói példamutatás – ez a giga nyereség!" – foglalta össze a kezdeményezés lényegét Monspart Sarolta mesteredző, tájfutó világbajnok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeken a helyeken romantikázhat itthon

Valentin 2015

etelka 2015. február 13., péntek 09:28

Férfiak! Rossz hírünk van: hamarosan Valentin-nap, amit a pasik utálnak, a nők nagy része viszont titokban abban reménykedik, hogy legalább egy csokiszívet vagy virágot, de inkább egy utazást kap önöktől. Ha mérhetetlenül utálja ezt az egész Valentinosdit, de tulajdonképp tényleg szívesen elvinné valahová a kedvesét, adunk néhány ötletet. Ha a külföldi hosszú hétvégézésről lemaradt, belföldre még mindig elindulhatnak!

Fel a Mátrába!

Itt van rögtön a Mátra, ami Budapesttől alig másfél óra, ráadásul az út nagy része autópálya, így gyorsan oda lehet érni. A Mátrában az utóbbi években több új hotelt is felhúztak, ilyen a Lifestyle hotel Mátraházán, a szintén négycsillagos Residence Ózon, vagy az Erzsébet hotel Parádfürdőn, de ha igazán költeni akar, akkor a parádsasvári Kastélyhotel Sasvárt ajánljuk. Ha pedig síelnének, de szeretik a kényelmet, akkor ott a Narád hotel Mátraszentimrén. Persze nem csak négycsillagos szállodák léteznek a Mátrában, egy csomó pici panzió is várja a turistákat, szinte minden faluban lehet találni egyet.

Na, de mit lehet csinálni a Mátrában? Először is, síelni. Mátraszentivánon elég jó pályák vannak 7 lifttel, 4 kilométernyi sítereppel, éjszakai síeléssel, bérlési lehetőséggel. Ha már errefelé jár az ember, tényleg érdemes kipróbálni a csúszkálást.

Nem túl romantikus program, de érdemes megnézni a Recski Nemzeti Emlékhelyet, ahonnan ironikus módon gyönyörű kilátás nyílik a falura. Csak Ivádi Attila gondnokot kell felhívni ezen a számon: +36 20/435-058, és ő csekély 300 forintos belépő ellenében megmutatja az egykori kényszermunkatábort. 

Ha nagyon sportosak a partnerével, akkor pont szombaton indul a Kiss Péter emléktúra a fiatalon elhunyt gyöngyösi születésű hegymászó emlékére. 20-57 km-es távot lehet választani, ezért inkább edzetteknek ajánljuk.

Sokkal kevésbbé lesz fárasztó a Borotválós Téltemető avagy Asszonyfarsang a sasvári kultúrban, lesz kenyérlángos, huta látogatás, üvegfújás és persze jelmezes felvonulás is. Ha nem szeretik a tömeget és a rendezvényeket, akkor lehet hatalmasakat túrázni a hegyen, vagy meglátogatni az apró falvakat, és megkóstolni a helyi specialitásokat.

Sopron és környéke

Sopron úgy szép, ahogy van. A gyönyörű, szűk, barokk utcácskák, hangulatos éttermek, a Tűztorony vagy a Kecske templom mind csodálatos látványt nyújtanak, még a hideg téli napokon is. Sopron persze nem egy köpésre van, ennek ellenére - vagy pont ezért - érdemes megnézni, végigjárni az óvárost, bekkukantani az 1280-ban épült Kecske templomba, ahol a Széchényi és az Esterházy család több tagja is nyugszik.
 
Ráadásul a város felett ott vannak a Lővérek, mely remek kirándulóhelyeket és szállodákat rejt. Érdemes megnézni a városközpontban található Ózsinagógát, amely ma múzeumként üzemel, vagy a Pékmúzeumot (Bécsi u. 5.). Ha nem vágynak a kultúrára, nézzék meg a Herrer Csokoládémanufaktúrát, kóstolják meg a finomságokat, aztán, ha van kedvük, ugorjanak be a Ráspi étterembe, amihez kicsit ugyan autózni kell, de különleges ételeket lehet kóstolni.
 
Sopronban és környékén annyi a látnivaló, hogy felsorolni is nehéz, bármerre indul az ember, valami izgalmasat biztosan talál. Ha mást nem, a Fertő-tavat, amit szép idő esetén akár biciklit bérelve is fel lehet deríteni, de gyalog is csodákra lehet itt bukkani.
 
Szállást itt biztosan talál: a legismertebb talán Hotel Lővér, sokan dicsérték a Hotel Civitast, nosztalgiázóknak ott a Hotel Sopron, és van persze számtalan panzió.
Távolról sincs vége, olvasson még »

A sok munkahelyi stressz még motiválja is a magyar dolgozókat

Dívány 2015. február 12., csütörtök 20:50

A Profession.hu legújabb felmérése kimutatta, hogy túlnyomó többségünk szokott stresszes helyzettel szembesülni a munkahelyén. Ez természetesen eddig sejtettük, ami viszont meglepő, hogy ez a dolgozók több mint felére (58%) motiválóan hat. A kutatás eredménye szerint viszonylag gyakran kerülünk feszült helyzetbe, aminek a legfőbb forrásai a munkával kapcsolatos elvárások.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőterem-teszt: SXL

nemoszi 2015. február 12., csütörtök 16:10

Legújabb  sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket (minimum) két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom: mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Külföldi hosszú hétvégés romantikázást is tervezhet Valentin-napra

Valentin 2015

Edicsek 2015. február 12., csütörtök 09:56

Bár tudjuk, hogy már csak pár nap van Valentin-napig, kiváló ajándékötlet lehet egy közös utazás, és még pont van is ideje megszervezni. Segítségképp olyan helyeket néztünk ki, ahova rendszeresen mennek fapados járatok (EasyJet, Ryanair, Wizzair), vagy vonat, esetleg busz viheti el, vagy akár autóval is megközelíthetőek. Ráadásul repülőjegyet venni vagy szállást foglalni nagyon gyors és egyszerű és például a Wizzairnél február 12-én egész nap 20%-os kedvezménnyel foglalhat. Így a legmenőbb ajándékot pár kattintással elintézheti, a programszervezést pedig akár kedvesére is bízhatja, hogy tényleg róla szóljon a hétvége. Vagy persze azért, hogy a munka érdemi részét, vagyis a látnivalók felkutatását megússza. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

17 rossz szokás, amikről simán leszokhat az okostelefonja segítségével

Becca 2015. február 11., szerda 14:40

Ön is azok közé tartozik, akik utálnak takarítani, többször lenyomják a szundi funkciót, részegen smsezgetnek az exnek, vagy túl sokat költenek? Ezekre és még sok másra is mutatunk telefonos alkalmazásokat, amelyek segítségével elhagyhatja ezeket a rossz szokásokat. Az ötleteket a Distractify oldalán találtuk, és bár akad köztük olyan, ami nem győzött meg bennünket, találtunk közöttük néhány igazán hasznosat is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Valentin-napi randitippek örökmozgóknak

Valentin 2015

travelo 2015. február 11., szerda 08:27

Ha sohasem szeretett otthon gubbasztani, Valentin-napon se tegye! Összeszedtük azokat a programokat, amivel garantált lesz a siker, ha szeretne idén valami igazán eredeti ötlettel előrukkolni kedvesének. Belvárosi segwaytúra, Duna-parti szaunázás, romantikus szabadulós játék és múzeumi jelmezbál várja Budapesten.

A korábbiakban már írtunk arról, hová érdemes utaznia, ha feldobná a Valentin-napi hétvégét egy külföldi kiruccanással, de szeretné megspórolni a hosszas előkészületeket, és azt is elárultuk, milyen őrült programokkal lepheti meg a szerelmét belföldön. Most felejthetetlen élményeket nyújtó budapesti programokat ajánlunk, ahol a csöpögős díszletek helyett igazi kalandok várják.

Síelni szeretne? Nem árt az óvatosság!

Toma 2015. február 10., kedd 20:41

Tavalyelőtt nagy médiavisszhangot kapott a Forma1-es versenyző, Michael Schumaher balesete. Bár a bajnok úgy tűnik, talán megcsinálta, nem mindenki lehet ilyen szerencsés (vagy tudja finanszírozni a kezeléseket, amikkel szerencsés lehet). Ez azonban ne riassza el: síbalesetek olykor-olykor történnek, ám ha betart néhány szabályt, akkor biztonságosan élvezheti ezt a sportot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van értelme a futógépes íróasztalnak?

Dívány 2015. február 10., kedd 11:07

Az ülőmunka nagyon káros az egészségre - írtuk már mi is számtalanszor, a Tudomány rovat pedig nemrég kipróbálta, hogy tényleg jobb-e állva dolgozni. Persze a haladóknak már létezik olyan íróasztal is, ami mellett nemhogy csak álldogálni tud, de egyben futógép is működik. Ilyet még nem sikerült szereznie a szerkesztőségnek, de szerencsére vannak szakemberek, akik utánajártak, hogy van-e értelme egy ilyen öszvérnek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek legyenek önnél, ha havazáskor nem akar átülni egy másik autóba

mzd 2015. február 9., hétfő 16:28

A beígért hóesések és a fagy pontközeli hőmérséklet előjelzések alapján úgy tűnik, egy darabig még nem szabadulunk a téltől. Ha autóval indulunk neki, városon belüli elakadás vagy lerobbanás esetén nincs is okunk különösebb pánikra, azonban lakott területtől távol akár a sofőr, akár az utasok élete is veszélybe kerülhet. A téli autós túlélőcsomag ilyenkor még akár egy sms-jótanácsnál is hasznosabb lehet, szó szerint életet menthet – alább egy grafika vizuálisabb típusoknak, a hajtás után pedig elolvashatja, minek kell feltétlenül a túlélőcsomagba kerülnie!

A túlélőcsomag mit sem ér, ha autója nincsen rendesen felkészítve.
A túlélőcsomag mit sem ér, ha autója nincsen rendesen felkészítve.
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így könnyebb lesz elviselni a hétfőt

Becca 2015. február 9., hétfő 10:01

Péntek délután sokan fellélegeznek, hogy megkezdődött a hétvége. Aztán ennek a felhőtlen örömnek rendszerint már vasárnap reggel vége is - sőt, profibbak már szombaton, lefekvés előtt is azon stresszelnek, hogy hamarosan itt a vasárnap, ami után, ugye, tudjuk, mi jön. 

Én nem utálom a hétfőt. Csak azt, hogy ismét hajnalban cseng a vekker, nem lehet napközben meginni egy jeges viceházmestert, és bármikor ledőlni egy rövid kis alvásra, amikor éppen a kedvem tartja. Ez viszont elmondható bármelyik másik hétköznapról is, nem? Hát akkor miért kellene pont a hétfőt utálni miatta? Inkább fogadja el a hétfőt, mert eltörölni sohasem fogják, mi meg adunk pár tippet, hogyan rázódhat vissza stresszmentesen a hétköznapokba.

stockfresh 1336383 wake-up sizeM

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek 2015 legjobb és legrosszabb diétái

Becca 2015. február 8., vasárnap 19:29

U.S. News 35 diétát rangsorolt egészségügyi szakemberek közreműködésével – írja a Huffington Post egy, a napokban megjelent cikkében. Ahhoz, hogy minél jobb helyezést érhessen el a diéta, a következő kritériumoknak kellett megfelelnie: legyen könnyen követhető, tápláló, biztonságos és hatékony, továbbá segítsen megelőzni a cukor-, az érrendszeri és szívbetegségeket. Ezek alapján végül a Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) diéta került az első helyre. 

Mi az itthon is ismertebb étrendeket szemléztük a Huffington Post cikkéből, illetve kikértük Varga Dóra dietetikus véleményét is a témában. Ha kíváncsi a teljes listára, amit a U.S. News közzétett, itt megtekintheti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

11 dolog, ami jellemző a rejtett depressziósokra

Toma 2015. február 7., szombat 09:47

Manapság egyre több a depressziós, ráadásul sokszor ki sem derül, milyen problémákkal küzdenek, hiszen sokan minden erejükkel titokban tartják mások, de akár saját maguk előtt is. A Huffington Post összeszedett néhány dolgot, ami akár jelzésértékű is lehet, és így könnyebben felismerheti, ha a környezetében valaki mentális problémával küszködik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt egy légzőgyakorlat, ami segíthet az elalvásban

Dívány 2015. február 7., szombat 08:39

Nem titok, hogy a meditációnak és a légzőgyakorlatoknak sok előnye van: amellett, hogy fájdalomcsillapító hatással is járnak, természetesen a stresszoldásban is segítenek. Így nem meglepő módon akkor is érdemes próbálkozni velük, ha álmatlanul forgolódik az ágyban. A Huffington Post például a 4-7-8 módszert ajánlja azoknak, akik pihentető alvásra vágynak, mert anélkül ugye, kínszenvedés lesz a nappal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ 10 dolog, amit nem biztos, hogy tudott a péniszről

Toma 2015. február 6., péntek 21:51

Tudta, hogy a pénisz a dohányzástól összemehet, akárcsak akkor, ha nem használja eleget? Vagy hogy a leghosszabb hímtag több mint 34 centis? Nemrég már megtudhatott jópár érdekes tényt a hüvelyről, most itt van pár a férfiak legbecsesebb szervéről is, olvasson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így védje a szemét a téli hidegben

Dívány 2015. február 6., péntek 16:09

A tél kegyetlen, ha nem vigyázunk, tönkreteszi a bőrünket, akár a szabadban vagyunk, akár a fűtött szobában. A Huffington Post szemészszakértője, dr. Brian Boxer Wachler összegyűjtötte a leggyakoribb kérdéseket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha nem hitt az otthoni munkában, most majd fog

Dívány 2015. február 5., csütörtök 18:24

Számtalanszor írtunk már arról, hogy miért is jó otthon dolgozni, és a Standford Egyetem legújabb kutatása is ezt bizonyítja. Akár hiszik, akár nem, sokkal hatékonyabb az, akinek nem kell bemennie a munkahelyére, hanem otthona négy fala között végezheti el a feladatait.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kocogásból is megárt a sok

Dívány 2015. február 5., csütörtök 10:22

A futás sokak kedvenc sportja, de nem mindegy, hogy mennyit és hogyan edzünk, és azoknak is oda kell figyelnie a mennyiségre, akik inkább kocognak. Egy friss, a Journal of the American College of Cardiology című folyóiratban megjelent kutatás szerint ugyanis ezt is túlzásba lehet vinni, és annyit árthatunk vele, mintha ki sem mozdulnánk otthonról. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fontosabb az egészsége a külsejénél? Akkor szálljon le a mérlegről!

Sáfár Zsófia 2015. február 4., szerda 15:52

Egy diéta vagy életmódváltás célja lehet a súlyvesztés, alakformálás, allergia kúrálása vagy bizonyos betegségek megelőzése. Amikor azonban a külső megjelenésünk javításán dolgozunk, hajlamosak vagyunk a számok csapdájába esni - éppen testi és lelki egészségünk rovására. Louise Thorndycraft walesi jógaoktató mesélt a Díványnak arról, hogy önsanyargatás, a kilók állandó ellenőrzése és a megszállott kalóriaszámolgatás nélkül is lehet elégedetten a tükörbe nézni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csuja Imrénél menőbben még senki sem tanított újraélesztést

mzd 2015. február 4., szerda 13:13

Belefutottunk egy videóba, amelyen többek között Csuja Imre látható és amelyet – mint később kiderült – az Országos Mentőszolgálat Alapítványa készített. A maffiafilmek "faggatási" helyszíneire hasonlító díszletek között az 54 éves színművész stílusosan az örökzöld Stayin' Alive (magyarul Életben maradni) zenéjére (és ritmusára) mutatja meg, hogy mit tegyünk, ha valaki rosszul lesz és eszméletét veszti a közelünkben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tekerésben dobogósak vagyunk az Unióban

mzd 2015. február 4., szerda 10:29

Ez Európai Bizottság tavaly év végén publikált egy elemzést, amelyből kiderül, hogy az EU tagállamai közül hol melyik közlekedési mód a legnépszerűbb és miért. Egy átlagos EU-s háztartás évenkénti, utazással kapcsolatos költségeit 4530 euróra (1,4 millió forintra) becsülik, így egyáltalán nem elhanyagolható tétel – pláne nem magyar pénztárcához mérve. A Bizottság DG MOVE névre hallgató szervezetének egyik nem titkolt célja, hogy a hatékony, biztonságos és környezetbarát közlekedési eszközöket népszerűsítse, ehhez pedig kapóra jött a 2014 októberében végzett kutatás is, ahol megismerhették az európai lakosok véleményét és igényeit. Szintén célul tűzték ki, hogy a közlekedési szektort barátságossá, versenyképessé és vonzóvá tegyék.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Másfél év várakozás egy csípőprotézis ára, ha nincs pénze

mzd 2015. február 3., kedd 13:58

Remélhetőleg nem volt még rá szüksége, de ha mégis, akkor biztosan ismerős a helyzet, hogy ma Magyarországon egy MR vizsgálatra fél évet kell várnia, a gyógyító beavatkozásoknál pedig még ennél is többet. A közel tízmilliós lakosság 70%-a vesz igénybe rendszeresen járóbeteg-ellátást, ami évente 65-70 millió orvos-beteg találkozást jelent, a legfrissebb adatok szerint pedig az OEP által kezelt központi várólistán több mint 80 ezer beteg található. Kicsit régebbi statisztika, de szintén elképesztő számokról van szó: 2012-ben 842 000 CT, valamint 338 000 MRI vizsgálatot végeztek Magyarországon - olvasható a WEBBeteg sajtóközleményében. A helyzet pedig a jelek szerint csak egyre rosszabb lesz, szóval jó, ha elkezd spórolni, mert persze ezt is csak saját zsebből (azaz az adók és a tébé-fizetés után megmaradt) jövedelméből finanszírozva tudja megoldani.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés